3250
QBYTW0tvAwMDBVxLFAVR
  • MerlinW
    Én is ~65 óra alatt kimaxoltam mindent, begyűjtöttem az acsikat, elmentem a galaxis közepéig és annyi, azóta én sem igen indítottam el, max addig amíg megnéztem pár mod-ot. Reméljük kapunk még valami értelmes tartalmat, mert az építkezés minden csak nem értelmes ebben a játékban. Sztori kéne, dedikált sztori naprendszerek, és jó kis harcok földön-vizen-levegőben. Ezt még nem is olyan komplikált megvalósítani és jó is lehetne.
  • András77
    Kimaxoltam az űrruhát meg sikerült szereznem egy 24 slotos multi-tool-t is, úgyhogy innentől már nem kell a pénzzel foglalkoznom (talán).

Az űrhajó fejlesztés viszont piszok lassan megy. Volt egy rendszer, ahol 1 kivétellel az összes megtalált hajón kisebb volt. A másik dolog, hogy a pénz nem kell, tehát nem kell nagyon bányásznom sem, tehát nem erős a nyomás rajtam, hogy nagyobb űrhajót szerezzek. A jelenlegi 31 slotos, mondjuk egy 35 jó lenne, de el vagyok így is.

Innentől viszont piszkosul repetitívvé, ismétlődővé válik a játék. Mindig ezek a fölösleges mini animációk, már herótom van tőlük.

Beleraktam kb 50 óra játékot, ami nem rossz tulajdonképpen, de tény, hogy a tartalom rohamosan elfogy a játék alól. A galaxis központja még iszonyat messzeségben van és nem tudom lesz-e kedvem végig tolni...

• RJoco
    Ezt jó tudni, köszi az infót, majd tesztelem.
  • Amiga
    Valahol olvastam, hogy ha duplán nyomsz a felszállásra, akkor elvileg elérhető ez a fajta felszállás a készítők által működő módon is, de az, hogy random kidobott a világűrbe, az bug volt, igen. :-)
  • RJoco
    Én meg azt hittem, hogy van valami trükk a gyors felszállásra, de csak bug volt(?)...
  • Amiga
    Nem tudom, de láttam pl. bonyolultabb alien-telepet, egy folyót (valami teszt korábban azzal húzta le, hogy nincs folyó), és téglalap-forma óriási geológiai képződményeket.

Nekem ezek jó sok játék után mind újdonságként hatottak, főleg, hogy egyszerre ilyen sokféle feltűnően szokatlan dolgot láttam egyszerre. De arra rádöbbentett, hogy ha tesznek bele új dolgokat a játékba, akkor ez valóban egyre jobb és jobb lehet.

És már nem repülök ki az űrbe felszálláskor, javították a bugot, szóval tényleg kezd megjönni az íze a dolognak. :-)
  • RJoco
    Lehet, hogy csak az információ áramlásuk rossz?
    Az Elite-nél a tesztekben rengeteg lehetőség volt, mint pl. fegyver tuningok. Ehhez képest egy nagyon alapot kaptunk kezdésnek és mostanában jönnek a dolgok be a játékba.
  • Amiga
    Nem tudom, jött-e ki valamilyen update, vagy csak én kerültek közelebb a galaxis középpontjához, de elkezdett olyan elemeket mutatni a gép, amiket eddig még nem láttam. Konkrétan olyan bolygófelszíneket kapok, amiket eddig nyomokban sem.

Este pl. külszíni fejtéssel közel ezer emerilt bányásztam kristályokból, és megjelent egy kis medence, amiben valamilyen zöld színű folyadék van és vasat lehet nyerni belőle.

Egy földalatti alagútban pedig találtam egy állatkolóniát, legalább harminc kis lénnyel, amik szétrebbentek, amikor közelebb értem, de amúgy egész barátságosak voltak.

Most elkezdtem ezt egyre jobban szeretni.
  • kisiku
    Óhh, igen a régi szép világ...Tie Fighter+X-Wing sorozat,Wing Commander, Freespace 1-2...aztán jött az X sorozat...

• Amiga
    Mondjuk a legélvezetesebb űrcsatákat a Wing Commanderben toltam, kegyetlenül jó volt az a sorozat. :-) Én szerettem azokat a részeket is, amikben filmes átvezetők voltak, áááá, nagyon szuper volt. :-)
  • RJoco
    Az Elite is kb ebből áll, de ott nem restek hátulról lelőni.
    És itt is kemény túlmelegedik a fegyverzet. Az, hogy az invontory-ból kell tölteni a pajzsot, még kicsit bonyolítja is a dolgot, mert addig tiszta célpont vagy, míg Elite-ben egy gombnyomás egy cella betöltése.
    Esetleg egy erősség szintet lehetne beállítani, hogy mennyire legyenek kemények az ellenfelek és máris nem lenne olyan egyszerű a dolog.
  • Amiga
    Ami még javításra szorul: állandóan írja, hogy valamelyik fajjal a kapcsolatom javult (vagy romlott), de nincs egy diplomácia-képernyő, amin láthatnám, hogy a gyakorlatban ez mit jelent. Van ugyan egy titulusom, de nem látom, hogy ennek a titulusnak az alsó/felső határához képest hogy állok. Így az, hogy a "standing increased" valamelyik tevékenységem folytán, az értelmezhetetlen, hogy ez mit is jelent, jelent-e bármit. Legutóbb akkor kaptam ilyet, amikor most megvédtem a segélykérő űrhajót a kalózoktól.

Szóval sok minden van ebben a játékban, ahogy Joe fogalmazta, "széles, mint egy óceán, de lapos, mint egy pocsolya". Én is már tartok legalább 50 óránál, de nemrég utánanéztem, vissza tudom-e adni, mert a hangulatomat kicsit elrontotta, hogy a játék mit mutat a korábbi ígéretekhez képest.

De most visszamentem és kellemes volt az élmény, a patchek javították a frame-t, a játék egészen tetszik megint. :-)
  • Amiga
    Itt a primitívség alatt azt értem, hogy a harc gyakorlatilag abból áll, hogy az ellenfél szembefordul veled, te meg lelövöd, aztán bemész az inventory-ba és feltöltöd a pajzsot. Nincsenek torpedók, ECM bomb, semmi. Ezek már az ELITE 2: Frontierben is megvoltak és ahhoz sem kellett húsz ujj.

Navigálni nem kell, a sebességfokozatok kényelmetlen kezelése miatt a fogócska sem olyan kifinomult. Ráfér némi finomhangolás az űrharcra, na. :)
  • kisiku
    Hehe ott a pont...
  • Carlos
    "Demókat" manapság az nCore-ról töltünk a megjelenés napján. (NMS esetében 15 perccel a megjelenés után)
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2016.09.07. 09:59:35
  • RJoco
    Én akkoriban még meg sem voltam, mióta te játszol :D
    A quickshot-ot így nem ismerem. Volt pár kézreállóbb joy-unk, de mindnek hamar a nyakát szegtük. Egyedül a piros karos élt túl mindent és még van is belőle itthon.
    PC-n a Logitech force feedback-ese van meg, még Reunionhoz vettem, de jó volt vele autózni, van egy Thrustmaster HotasX-em az Elite-hez, de egyikkel sem MortalKombat-oztam, így még jól bírják.
    Ehhez a játékhoz sajna nem találom célszerűnek a joy-t. FirstPerson nézetben mászkálni joy-jal valahogy nem az igazi.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.09.07. 09:46:15
  • kisiku
    Quickshot és Quickshot II, igazam van?De jó is volt!Az utóbbi már mikrokapcsolós volt.
    Én Vectrex óta tolom a játékokat, az a "gép" 1983-ban került a kezeim közé.
    PC-n az utolsó joystick-om a Gravis Analog Pro volt.
  • kisiku
    Hát ez gyönyörű, pedig tényleg jó lehetett volna, egy üdítő színfolt a sz*r felhozatalban.Kérdés túlélik-e a fejlesztők ezt most vagy lelépnek és azt mondják "nyasgem", esetleg nekiállnak befejezni vagy véghezvinni, amit elterveztek.
    Legalább egy demót adhattak volna ki, hogy ne olyan sokan szopják be, mert maradjunk annyiban, 60 euró nem kevés, főleg nem egy PC-s játékért.
    De ma már demózni...snassz dolog.
    Direkt megnéztem a dedikált honlapját, frissítik, de mivel nekem nincs meg a játék, érnek valamit a frissítések?
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.09.07. 09:33:22
  • TokraFan
    +1
    Bár 60órám belement, ami pusztán az óraszámot tekintve nem rossz még a teljességgel irreális árazást nézve sem. Mégis azt kell mondanom, hogy a játék nagyon el van cseszve. Valójában enekem az jön le az egészből, amikor van egy kiváló programozó akinek van egy jó ötlete, de ettől még nem válik valami játékká. Ez a game nincs kitalálva, minden részletében süt róla a teljes átgondolatlanság, ami már ott elkezdődik, hogy azt sem tudja eldönteni magáról, pontosan mi is akar lenni (Simulator? Arcade space shooter? Sandbox survival? Walking Simulator? Light RPG?). Egyszerűen nem áll össze semmi ebben a játékban. Sajnos...És sajnos itt egyelőre nyoma nincs az Egosoft féle tekerésnek a további fejlesztést tekintve. A kiadó és a devek lassan egy hónapja meg se mukkannak.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.09.07. 09:23:13
  • TokraFan
    Te vagy a tizennyolcadik, aki belinkelte ezt...
  • RJoco
    A nyekergés akkor is borzasztó, nem hallok benne semmi vicceset. Amit viccesnek tartok, hogy az előzetes videókat láttam már régen és akkor úgy gondoltam, hogy ezt a játékot nem veszem meg, mert nem fog túl sokáig lekötni, pár órára meg minek. Erre most megvan és eddig nem csak pár órára kötött le, még ha nincs is sok köze a korábbi tervekhez.

A C64-ben és az Amigában mindig is a piros karú joy-t szerettem a legjobban. Nem kellett millió hülye gombot megtanulni, elég volt rángatni a kart és nyomogatni a gombot. Ha meg egérrel ment, akkor oda sem kellett más, csak az egér, billentyűk nélkül. A primitívsége sokszor előny volt és nem hátrány.
  • RJoco
    A Rebirth-et megjelenés után vettem meg nemsokkal, de mikor már kiderült, hogy mennyit is ér. Így míg steam-en folyamatosan tartotta a 60€-t, addig a cdgalaxis-tól 4000 Ft-ért megkaptam.
    Ez a játék érdekes módon még mindig tartja az árát mindenhol. De mivel megvettem steam-en, mindegy már.
  • Amiga
    Sokaknak meg tetszett, lépj túl rajta. Én is könnyesre röhögtem magam.

Amúgy belefutottam vagy 15 kalózba, akik egy óriási űrhajót támadtak, most van olyan hajóm, hogy leálltam csatázni velük. Kicsit primitív a harc, ez még a Spectrumos ELITE-ben is élvezetesebb volt, de valahogy mégis elkapott a hév és szétlőttem mindenkit. :-)
  • kisiku
    Kicsit úgy érzem magam és együttérzek mindenkivel, aki megvette, mint amikor anno én és többen az X-Rebirth-tel jártunk (szoptunk)...de azt elképesztő erőbedobással és ingyenes DLC-vel fantasztikusan kijavította a fejlesztőcsapat.Én abba közel 2700 órányi játékidőt beletettem és írtam egy könyvet is róla.
    Meg kell hogy mondjam, én is meg akartam venni eme alkotást, de örülök, hogy nem tettem meg, várok még.Csak már túl öreg vagyok ahhoz, hogy még egy olyat átéljek,mint anno a Rebirth-tel.Figyellek titeket, illetve, hogy lesz-e fejlesztés/megbánás/bocsánatkérés/stb a fejlesztőktől, aztán ha eljő' az idő, én is csatlakozom.
  • RJoco
    Már volt. És akkor sem tetszett.
  • BladeW
    3:15: ez már nekem is eszembe jutott, hogy vajon mennyi erőforrás ment rá...?
  • mohus
    Erősen Off, de nem hagyhattam ki:) bocsi érte

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.09.06. 09:46:13
  • MerlinW
    A B és O osztályú csillagokat (kék) látogasd, azok a szépek, gazdagok. A G és F csillagok amelyek a kijelölt utat képezik csak kietlen sziklák. Illetve az E (zöld) osztály is tud szép lenni, sok trópusi bolygójuk van. A K és M osztály (vörös) meg gazdag bolygók, azokban lehet bányászni fulladásig.
  • TokraFan
    Csupán jeleztem a mai számokat. Én eddig sem szidtam a játékot, éppen ellenkezőleg. De olyan amilyen, azt mondanám, hogy kb. 30-40 óra volt hasznos, a többi már inkább csak céltalan bóklászás. Egyébként ez utóbbival is ellettem volna bármeddig, de az "Every atom procedural" szlogen sajnos messze nem igaz, 20-25 bolygó után már ismétlődnek a látottak, így a játék egyetlen igazán életképes funkciója, a felfedezésre váró "hatalmas és végtelen" világok bejárásának izgalma is csalódást okozott 50-60 bolygót követően már nagyítóval kellett keresnem valamit, amit még nem láttam (így meg semmi értelme a 18csintrilliónak). Szigorúan szerintem!
  • MerlinW
    Az új Deus Ex-el 10 ezren játszanak (max 50k volt), az új Worms-al (ami egyébként a legjobb rész a játék történelmében) meg 500-an :) Persze volt visszaesés és teljesen jogos volt, de általában minden játéknál az első két nap a rekord, aztán az emberek leteszik és játszanak mikor éppen kedvük, idejük van rá. Egyébként miután nincs multi, nem igen érdekel hányan játszanak. Ha meg esetleg lesz valami tartalom, úgyis visszajönnek a játékosok, emiatt nem aggódom.
  • Plata
    Nem csodálom a játék csak pár órát köti le az embert amíg újdonság varázsa tart.
    Aztán rájön kb nulla tartalom van.
    És fölös végig vinni a játékot,ha eljutsz a galaxis közepébe a nagy semmi a jutalmad.És kezdheted elölről de minek.
    Elég gyenge Spore klón.
  • Ironman2
    Ne csüggedjetek,vigasztalásul itt a No Mario's Sky:

PC Gamer oldal

Játék oldala

Egy kis jogi vita volt a Nintendóval (naná!),azért lett más a neve.DMCA's Sky lett az új név.
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.09.05. 15:27:49
  • TokraFan
    Megnéztem tegnap, 7k in-game játékos...Ez lesújtó a kezdeti 220k után, bárhonnan nézzük.
  • MerlinW
    Vagy legyen türelmes és ne vásároljon 0day, várja meg a kritikákat és a javításokat. Ez még egyszerűbb. Főleg ha nincs up-to-date gépe.
  • Carlos
    NEM KEKECKEDÉSKÉNT (aka: No Offense)

Erre való a refund. (Szerintem). Ha nem megy jól a játék akkor két órán belül refund.
    Ha jól megy akkor játszol vele tizenx órát mire rájössz, hogy bizony ez elfogyott és lőttek a refundnak. Szerintem a többség így járt.
  • MerlinW
    Sokan hagyták abba a content hiánya miatt, de nagyon sokan azért, mert el sem indult / crash-elt / fagyott / 10fps-el futott nekik a játék
  • Carlos
    Nézőpont kérdése...
    Sokan azért hagyták abba, mert nincs a játékban kontent. Nem hiszem, hogy a 200 játékos azért hagyta abba, mert nem ment jól a játék. :)
  • Amiga
  • MerlinW
    Logikusan előbb meg kell oldani, hogy mindenkinél fusson illetve a komolyabb bugokat javítani. A content másodlagos:)
  • Yag
    Nem minden űrállomáson volt lehetőség ilyen csencselésre. Keresgélni kellett. Ahol volt árrés ott meg tudtam csinálni. Volt ahol viszont nem. Talán érdemes még keresgélni majd. Ha nem találni három után, akkor tényleg kivehették.