3250
QBYTW0tvAwMDBVxLFAVR
  • TokraFan
    A kolléga a PC-s látványt kérdezte! Bár lehet, nincs sok különbség, elvégre valójában egy PS4 portról van szó. Részben, azért olyan tré az irányítás is.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.03.27. 15:07:54
  • Csokma60
    Nekem semmi gondom a grafikával, PS4-en....teljesen szép, korrekt minden, pláne a 2.0 verzió óta még jobb lett....persze lehetne még részletesebb, még aprólékosabb sok minden, de egyelőre ez van, ebből kell főznünk. Engem sokkal jobban zavar az űrbeli fagyás...Most jön, éppen töltődik egy 3,6 Gb-os frissítés, hátha az orvosolja...
  • TokraFan
    Post-olj egy screenshot-ot, mert így nehéz eldönteni, hogy amit látsz az normális vagy sem. Az azért elmondható, hogy a hivatalos képek hazudnak, a játék nem pont úgy néz ki, mint a képeken, trailereken.

Illetőleg egy AAA-s címet (GTA5), a maga 200+milliós fejlesztési költéségvel ne hasonlíts egy 10fős apró indie fejlesztőcsapat játékához, mert ez almát a körtével esete.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.03.27. 14:59:13
  • Giles
    Sziasztok! Viszonylag új vagyok a játékban, csak 2-3 hete tolom, de nekem nagyon bejön. Egy-két kérdésem azért lenne, legfőképp a megjelenését, grafikát illetően. Az itt-ott látható képeken minden tök jól néz ki, de nálam néhol borzasztó gagyin mutat. Olyan PS2 szintű látványt nyújt néhol. Gondolok itt a szikla texturákra, a hevenyészet módon a talajhoz csatlakozó objektumokra. A felhők olyanok, mint a fraktálminták a 90-es években és sokszor feketék. rengeteg helyen a fű, csak egy zöld foltos textura. A bolygók is néhol csak egy lapos kőr az űrben. GTX 1080-on, vagyis PC-n ez normális, vagy valami driver, DX, vagy hasonló megoldható probléma, vagy ilyen a játék? GTA5 után áttérve hatalmas visszalépés grafikailag, pedig 4 évvel újabb cuccról van szó.
  • horika
    + kaphatsz jutalmat, hogy megvédted őket
  • MerlinW
    1. Raktár, 1000 egység slotonként (több slot = magasabb ár, mint a többi cucc esetében).
    2. Hangár, 3 hajót tárolhatsz rajta.
    3. Bármikor odahívhatod magadhoz-
    4. Építhetsz rajta bázist, tehát gyakorlatilag mobilbázis, mert mindig ott lesz ahova hívod.

Mást nem tehetsz egyelőre vele, harc, stb nincs. A harc amiről beszélsz a felszabadítás, különböző rendszerekben van ilyen küldetés, miután kipucoltad az ellenfeleket, a felszabadult anyahajót megveheted / lecserélheted a régit, nagyobb rakterűre. Mint a sima hajókat.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.03.27. 12:24:09
  • Csokma60
    Ok, köszi, meg van! Vett már valaki Frightert?..olyan nagy anyahajót?...Mire jó az?...Mi lesz a kis hajónkkal?...Támadható lesz a nagy hajó?...Mert látom előszeretettel támadják azokat...és, ha elhagyom?...nem vagyok a környéken...mire visszatérek lerombolhatják, elfoglalható?..
  • MerlinW
    Ahogy színt, anyagot is választasz. Build módban van egy menü, ott a törlés is, ha már kész cuccra viszed a célkeresztet.
  • Csokma60
    hogyan lehet épületeket törölni?...
  • MerlinW
    G1pf

• RJoco
    Hehe. Megvan a 3. járművem is, a Colossus és minden fejlesztés is, most azt játsza a csóka, hogy mindig elküld ugyanarra a helyre, ahol 3075 unitot kapok...
    A kesztyűhöz meg össze kell szednem a fegyveres mukit, ha jól néztem.

A Nomad egész jó kis lebegő jármű, kár, hogy kevés benne a hely.
  • papi08
    Ezen már túl vagyok, köszönöm. Nem véletlenül kérdeztem rá. :)
  • horika
    Itt egy összefoglaló a csillag és bolygó típusokról:
    reddit link
    Utoljára szerkesztette: horika, 2017.03.23. 22:10:42
  • papi08
    Azt esetleg elárulod, hogy milyen Class-u a csillag, amiben ez a csodás bolygó található? :) Illetve milyen szám van mögötte? :)

Köszi! :)
  • RJoco
    Hogy szedjek Candensium-ot, ha nem kapom meg hozzá a kesztyűt?

Mint kiderült, minden alapanyag van a bolygón, ami kellett nekik, azért én benéztem egy-két rendszerbe. De, hogy a fejlesztőnek hogy adok 50 cukrot, nem tudom...

Az Albumen Pearl-t mégis kiírja bolygó szkennelésekor. Pont most találkoztam vele.

Autókázni rémes. Tele van a bolygó grand canyonokkal, nem győzöm kerülgetni. Egyszer majdnem be is ragadtam, de szerencsére megmentett a gránátvetőm. Ettől a rémségtől eltekintve azért nem olyan rossz.

Valahonnan a Gek területről jöttem, belefutottam a Vy'keen-ekbe is, most Korvax területen vagyok. Ebből a szempontból legalább valami hatalmi jelölés nem lenne rossz a térképen. Az agrikultur terminálhoz Gek kell, a fegyver terminálhoz meg Vy'keen.

Azért ezt a játékot nem lehet az Elite-tel összehasonlítani. Itt lényegében akármerre mehetsz, mindenhol lesz egy Űrállomás, talán még bolygók is. Ellenben az Elite-tel, ahol sokkal fontosabb, hogy tudd megtankolni a hajót és eleve más jellegűek a feladatok is, amihez elengedhetetlen a jó térkép. Mellesleg nekem az Elite térképe sem igazán jön be. Az is kicsit macerás néha.
    A free módot én is néztem és tényleg baromi érzékeny az egész, de ez már az elejétől ilyen. Érdemes valamelyik útvonalon menni, úgyis mindegy merre mész, majd lesz az, ami neked kell.
  • TokraFan
    Nekem nagyon nem tetszik a térkép. Lehet az a baj, hogy nem egérre lett tervezve. Egy kicsit odébb húzom az egeret és már ugrál is össze-vissza, ha egy távolabbi csillaghoz ugrik, akkor már azt sem tudom hol vagyok.
    Az Elite térkép nálam etalon, valahogy úgy kéne itt is, ha már ekkora bődületes terület van. Ráadásul free módban én képtelen vagyok használni. Volt olyan, hogy egy rendszerből 8db másik rendszerbe vezetett út. Szó szerint pixelenként kellett húznom az egeret, különben túlpörgött azon amihez én akartam navigálni. Előfordult, hogy percekig képtelen voltam irényba állítani, ez így számomra nagyon idegesítő. Kontrollerrel konzolon lehet, hogy elmegy, de PC-n egérrel kínzás használni.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.03.23. 15:32:58
  • horika
    Ki tudja mit hoz a jövő...
  • RJoco
    Köszi az infót!
    Azért jó tudni, hogy nem megy minden kárba.
    Én amúgy azt hittem, hogy akárhány bázist csinálhatok magamnak. Úgy lett volna az igazi. És teleporttal járkálni köztük.
  • horika
    Az a tároló pedig azt hiszem az lehet, amiben azok a cuccok vannak ami a régi bázisod alapanyagai voltak (previous base item cache). A költözés után abba kerülnek a felhasznált alapanyagok. Nem tudom, hogy az összes vagy csak egy része. Abból csak kivenni tudod a dolgokat.
  • horika
    Szerintem csak azt írja ki ami a leggyakoribb a bolygón.
  • RJoco
    A térkép része nem lett rosszabb, mint volt, azért ez is jó. Az biztos, hogy hiányzik a komolyabb rendszer térkép és a galaxis térképen sem egyszerű navigálni, de amúgy nem is vészes a dolog. A játékélményen nem ront annyit. Kimegyek az űrbe és körbeforgok, szkennelve az égitesteket és máris megvan a nekem kellő infó, ami kinyerhető.
    Azért persze nem lenne rossz egy kicsit részletesebb infó a felfedezett, feltöltögetős résznél, de ez van. Ettől még jól el lehet játszani az időt.
  • RJoco
    Ezt akartam is kérdezni tegnap, hogy olyan bázist találtam és lett az otthonom, ahol van egy 48 slotos tároló, de csak kivenni tudok belőle, beletenni nem. Ez miért van?
    Ha jól emlékszem, akkor minimális cink és vas van benne.
  • RJoco
    Biztos, hogy nem írja ki. Ahol a Spadonium-ot találtam, ott pont belefutottam egy csoport ilyen növénybe a hajómhoz haladva.
    A másik növényt nem ismerem.
  • papi08
    Sziasztok!

Az lehet hogy bolygókat szkennelve nem írja ki az albumen pearl növényt, viszont mégis megtalálható rajt? Így voltam a másik "kedvenc" növényemmel, a rigogen-nel is.. Vizes planéta, a szkenner nem jelezte, viszont a víz tökig volt vele.. :/
  • horika
    Az atlas stone a főküldihez kell, 10db. De kb. felesleges a fő küldi.
  • Csokma60
    ...ja, építettem raktárakat is...már 4-et, igaz csak 5 slottosak, de egybe sok fér...ez is jó dolog...ide tudod gyűjtögetni az anyagokat....
  • Csokma60
    Sikerült végre teleportálnom, ne kérdezzétek, hogyan, de most kipróbáltam és ment...Akármelyik úrbázisról haza lehet ugrani...talán ingyért.....nem vettem észre, hogy kért volna valamit. Sikerült megépítenem a Roamert (quad-ot) , meg a Nomadot is...ez egy kis mágnestalpas, lebegő kis járgány. Szépen lehet őket fejleszteni, fegyverzet, szkennelő, stb...ami a legjobban tetszik, hogy hívhatóak...bárhol vagy odamennek...és ott is lehet hagyni, ha beszorulsz valahova...otthon a platformukon van egy kezelőpanel és azzal hazatudod hozni őket. Megépítettem a fegyvergyártót is....Ami bosszant, az űrbeli fagyás...sok pénzt lehetne szerezni kint csatákkal, de közben nekem állandóan lefagy valamiért...Van már 10 Atlasz-gyöngyöm....mennyit kell ebből szerezni?....Mintha a 11.-et nem adta volna oda, mikor jártam az interfészen...Szóval alakul ez, rengeteg ötletem lenne, hogyan lehetne ezt még tovább gondolni...de ígyis már van egy hangulata...ha elkapod a fonalat, nem tudod abbahagyni...az éjjel 02.00-ig nyomtam....úgy, hogy korán kellett kelni...
  • horika
    Antrium nagyon gyakori, minden barlangban vannak világító virágok, mindegyik azt dob.
  • TokraFan
    Térképek terén továbbra is fapados a game. Nincs bolygó/rendszertérkép, a galaxy map pedig tulajdonképpen használhatatlan. Sokat ront a játszhatóságon. Irányításban is egyetértek...
  • RJoco
    Jó rég nem játszottam vele, ma előszedtem. Sokat fejlődött, bonyolultabb, macerásabb lett. A rengeteg anyag és a szaladgálás. Sajnos információval nem igen lát el minket a játék.
    Az irányítás rosszabb lett, mint volt...
    Ma találtam egy hajót, 45 slot, sérültekkel együtt. Örültem, mint majom a farkának. Megtörtént a csere és akkor látom csak, hogy 1 slot javítása 1,5M unit. Ehh, visszatöltés, mert így a 30-asból lett 22 slotos hajó. Kicsit csodálkoztam is, a jelenlegi 7M a talált meg 79M.
    Később megvédtem egy Freigther-t, mindjárt hívott is a kapitány. Potom 70 milláért meg is vehettem volna...

Sajnos nem sikerült egy szép és barátságos bolygót találnom, az utamon visszafele pedig nem akartam haladni, mert korábban dobott nekem tetsző planétát a játék. Így egy kicsit rádióaktív, de élettel teli holdon kezdtem el a bázist építeni.
    Le is tettem a 2 terminált és kaptam is egy új receptet, meg egy kérést, hogy építsek a járgánynak egy platformot. Amihez Voltaic Cell kell. Ezt a tervrajzot viszont csak a Scientic emberkémtől kaphatom meg, ahhoz meg kell egy ilyen állomás, aminek a tervrajzát az építészemtől kapom, ha viszek neki 50 Spadonium-ot. Ezt viszont csak sivatagos, meleg (60+C°) bolygón találom, úgyhogy keresgélnem kellett egy kicsit. Az űrből a bolygót nézve és szkennelve ki is írta, ha talált rajta.
    Sikerült is letennem az új terminált és meghívnom a tagot is, aki mindjárt meg is adta a Voltaic Cell tervét. Ehhez viszont 50 Antrium kell, ami szintén nem gyakori cucc. Bár az előző rendszerben találtam párat, de, hogy melyik bolygón?....
  • horika
    Megy veled a hajód is.
  • Csokma60
    Teleportálás? Azt, hogyan kell?...Van a bázisomon is és az űrbázisokon is...csak éppen nekem még nem működik...Azzal kéne hazaugranom?...Az csak engem visz?...a hajóm marad?
  • TokraFan
    Értem, köszönöm!
  • horika
    Szerintem bármikor csinálhatsz bármit. Akármikor folytathatod az atlas path-ot, plusz ugye vissza tudsz teleportálni ahonnan jöttél, szóval...
  • Csokma60
    Az Atlas küldetést csinálom, közben azt mondja, hogy haza kéne mennem, mert az egyik technikusomnak baja van, akar valamit...haza lehet ilyenkor menni?
  • horika
    A bázisodon levő egyik csóka adja majd a küldit és ha megcsinálod akkor adja a receptet asszem.
  • TokraFan
    És glass-t hogyan tudok kraftolni? Van már technikusom és kommunikácoós akárki is a bázison. Egy csomó építmény igényli, de nincs a listában...
  • papi08
    Voltaic Cell-t bizony Te magad tudsz építeni/craftolni. 50 darab Antrium kell hozzá, és ha jól emlékszem az egyik bázisodon lévő emberke tanítja meg az elkészítését. :)
  • Csokma60
    Minden game-nél fontos a játszhatóság, a logikai egymásra épülés, legyen egy követhető vonalvezetése. Tudom ez egy felfedezős játék, de akkor is lehetne egy picit irányítani versenyzőt, mit honnan lehet összeszedni. Itt szenvedek ezzel a Votaric cell-el.. bejártam már 50-nél több bolygót, volt már 31 hiprugrásom, van 5 Atlas-kövem, találkoztam 154 idegennel, voltam fekete lyukban, anomálibákban, stb...de ezt a francos cellát senki nem vágta még hozzám. Sokan itt unhatták meg, mert szeretik, ha kicsit vezetik a kezüket. A csatákat én kimondottan szeretem, keresem is, 60 hajót lőttem már ki... Vannak feladatok is kint az űrben,,,amiért pénzt ad, 100e, 300e-et..stb..meg, ha lelősz egy ellenséges hajót, miután felrobban dob egy hordót, amit ha fel tudsz venni, be tudod fogni, értékes cuccot ad. Tegnap este nagy csatában voltam , legyőztük az ellent, behívott a főmufti a vezér Frighterre, de míg kinlódtam a bejárat keresésével...lefagyott!!! Na ez már bosszantó, mert ugye buksz az utolsó mentéstől mindent. Ezt a fagyást kéne orvosolni, mert kezd zavarni....PS4-en nincs ilyen megengedve!...meg máshol sem!
  • TokraFan
    Nekem sincs meg...mondjuk nekem még glass sincs, úgyhogy ablakot sem tudok gyártani a bázis falába. Azt írja, kraftoljam ahol a többi cuccot, de nincs a listában.