3250
QBYTW0tvAwMDBVxLFAVR
  • Csokma60
    Sikerült vennem egy Frightert..majd 20 Misi volt, de tök jó, van benne 19 slottos raktár ...1000 cucc fér egy slottba...lehet bázist építeni benne....persze csak azokat amiket még nem építettél meg az 1.-ben...pl virágágyást enged...de teleport nincs benne, ami jó lett volna...Fejlettebb bányász lézert hol lehet fejleszteni?...Ti és Ch leszedéséhez kell...
  • Giles
    https://nomansskymods.com/mods/level-of-detail-test/

Kicsit javít a látványon. Messzebről kezdi a részletes modellek megjelenítését.
  • TokraFan
    Nem hinném, hogy itt sokan használnak trainert. Minek? Megölné a maradék játékélményt is.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.03.31. 18:28:30
  • Giles
    Nekem nem volt ilyen gondom. Igaz trainert nem próbáltam, nem is tudom, mi az. Én rögtön a normál játékmóddal indítottam.
  • Csokma60
    Isten hozott! Sajnos én nem tudok hozzászagolni, PS4-en nyomom, de majd jönnek pc-sek, biztosan segítenek....
  • Party Hard
    Üdv. Most szereztem a játékot Pathfinder kiegészítő megvan. Lessz pár kérdésem:
    Kezdetnek valakinek sikerült felraknia a trainert? Nekem van egy olyan problémám, hogy elindítom és benyomom az éppen aktuális bilentyűt kidob egy hibaüzenetet:
    Addres not found please try restart the game& trainer.
    If this error still occur, pleas contakt me(3DMGAME)
    Process: ID0000008FC
    search range:00007ff643BB00000-00007FF64658D000
    Byte searched 41,86 MB
    Signature: 8B 98 D4 04 00 00 8B 05 ** ** ** ** ** A8 01 75 ** 83 C8 01
    Valaki látott már ilyet?
  • Csokma60
    Lehet csak a felét adja vissza,....
  • Giles
    Én még el vagyok a repkedéssel, felfedezéssel, pénzgyűjtéssel, de félek egy idő után megunom én is. Addigra talán raknak bele valami tartalmat is. :)
    Kíváncsi voltam, mi van akkor, ha elköltözöm másik bolygóra, hogyan oldották meg a bázis elköltöztetését. Érdekes, hogy csak a nyersanyag jön, logikus is, de nekem valahogy nem volt elég az átküldött iron, hogy felépítsem ugyanazt. Valamennyit levon?
  • Csokma60
    Nálam ...PS4-en...teljesen korrekt a kép, a grafika, nincs folt, nincsenek azok a hibák, amiket lentebb említettetek ..2.0-óta meg pláne szebb , élesebb, kontúrosabb lett minden...a vízi világ meg csodaszép, kristálytiszta víz. Nem tudom miért nem lehet több bázisunk?...Aztán miért ne lehetne elfoglalni, elveszíteni azokat? Akár más játékos által, vagy a program által generált ellenségtől...mint ahogy az őrszemeket dobja... Lehetne csinálni a bázisnak védelmi rendszert, a bolygónak magának is...estleg lehetnének klánok, mint más sok játékban, stb...Lehetne ezt fokozni...mert így a zöldségkereskedés...egy idó után uncsi lesz...és igaza van Tokrának...mi a cél?
  • Giles
    Ahha. Így viszont nincs meg az a ígéretük sem - ha jól tudom volt ilyen-, hogy keringenek a bolygók a nap körül, pedig az is fasza lenne.
  • TokraFan
    Csillagok kvázi nincsenek a játékban. Amit látsz, maximum egy statikus textúra, ezért nem "jön közel" ha flé repülsz. Értelemszerűen, belerepülni sincs mibe.
    Nekem a legnagyobb gondom továbbra is az a játékkal, hogy nem tudja eldönteni, mi akar lenni. Szimulátornak érintőlegesen sem nevezhető, arcade space shooter-nél viszont több. Olyan se ez, se az.
  • Giles
    Jaj, félreértesz! A bolygóközi űrállomásra gondolok. Azokon kívül nem látszik semmilyen ablak. holott bentről kilátsz :)
  • RJoco
    A Beacon tervrajzát lehet, hogy az egyik emberedtől fogod megkapni. Nekem elég hamar odaadta.
    Az ablakot meg akkor nem tudom. Sosem figyeltem rá. Talán csak az én bázisomon vannak nagy ablakok. Illetve lehetnek, mert még nincs üveg tervrajzom.
  • Giles
    Na ezt a beacon dolgot nem is tudtam. Azt hogyan lehet letenni? Ablakoknál nem arra gondoltam, hogy kinyílósak, hanem, hogy amikor benn vagyok a bázison látszik, tehát ki tudok nézni rajta, a bázis külsején viszont nem látszik semmi ablak, csak a tömör falak. :) Ez is grafikai bug.
  • RJoco
    Én még az elején hallottam, hogy PS4-en nem szép a játék, ezért is vettem meg PC-re. De örülök, hogy a beállítások visszavétele mintha segített volna.

A szkennerek vagy bugosak vagy nagyon csúnyán elcseszték.
    A hajó szkennere sokszor nem lát semmit, pedig egy bolygón nagyon sok minden van.
    Az űrből szkennelve a legtöbbször nem a legközelebbi bolygón találja a dolgokat. Bolygó felszínhez közel repülve sem találja a kérdőjeleket. Egyszerűbb egy irányba haladni, kicsit ingázva jobbra-balra és figyelni a felszínt.
    A karakter szkennere a legtöbbször nem látja a Pu-t és más egyéb dolgokat sem. Th-t, kék és sárga dolgokat észre szokott venni.
    A járművek szkennerei a legrosszabbak, semmit nem látnak. Ha ellövöd C-vel, akkor várhatod a feltöltődést. A speciális szkenner olyat is megmutat, ahol már jártál és kifosztottál.

Ami viszont jó dolog, hogy Beacon-t bárhova le lehet rakni, így pl., ha találsz egy jó hajót, akkor később is visszatalálsz már vagy, ha találsz jó anyag lelőhelyeket, azokat is jelölheted. De sajnos nem átnevezhetőek, szóval így ez sem az igazi, de jobb, mint amikor nem volt.

Az ablakok lehetnek kinyílósak, de csak belülről szoktak. Az, hogy messzebbről úgy látszik, mintha nyitva lenne, az szerintem grafikai hiba.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.03.30. 15:55:16
  • Giles
    Egy apró bakit észrevettem: a bázisokon van ablak, viszont, ha kívülről odanavigálok, ahol az ablakot feltételezném, nincs ott semmi, csak a bázis fala. Csúnya hiba. :) Pedig szívesen bekukucskálnék.
  • Giles
    Szívtam már én is meg, hogy olyan bolygón fogyott ki a pu, ahol nem volt, csak dobozokban. A szkenner is sokszor nem mutatja. Az mitől van? Illetve repülés közben semmit nem ér a szkenner, onnan semmit nem lát. Esetleg lehet később növelni a hatótávolságát? Mert úgy néz ki, hogy csak bizonyos, elég rövid távon belül szkennel.
    A napba bele lehet repülni? Próbáltam, de még csak nem is növekedett semmit, ahogy repültem felé 3 tele tankot elpocsékolva. :)
  • Giles
    Volt egy kis időm, visszavettem az ultra beállításokat high-ra, és mintha jobban nézne ki. Megesküdni nem merek rá, lehet, hogy csak a bele vetett hit mondatja velem, de úgy tűnik jobb lett. Korábban a bolygók is látványosan rondán rajzolódtak ki a szemem előtt, ahogy a LOD-ot generálta. Mintha ez most nem lenne. Gördülékenyebb, nem annyira láthatóak a blokkosan előtűnő részletek. Képet nem tudtam csinálni,mert nem találkoztam vízzel, meg igazán ronda csatlakozásokkal sem, de néztem egy PS4-es videót, ott is ugyanilyen szörnyű volt a víz, szóval, lehet, hogy mégsem csak nálam van a hiba.
  • RJoco
    Nekem csak 1 kezdésem van. És volt minden a bolygón.
    Mondjuk erre gondolhattak volna a készítők, hogy kezdésnél minden generálódjon a bolygó elhagyásához és utána a rendszer elhagyásához is.
  • RJoco
    A pu nálam is gond időnként, azért szerencsére mindig találok elegendőt.
    A viharok ellen jó a gránátvető. 3-4 lövéssel már elég mélyre tudsz menni, ahol nem ér el a vihar. Ott ki kell bekkelni, míg elmegy.
    Mondjuk én sem nagyon szeretek várni, de van amikor nincs lehetőség. Illetve, ha van olyan ruha kiegészítésed, akkor azt kell feltölteni és akkor jobban bírod a viharokat, víz alatti közlekedést.
  • TokraFan
    Nekem volt olyan kezdésem, ahol a bolygón nem volt cink. Úgy meg nehéz elkezdeni a játékot. Egy óra tekergés utan meguntam és kezdtem egy újat.
  • Csokma60
    Meg van, köszi! Vizes bolygón, igen ...levegőből én nem láttam meg, beugorván a vízbe, viszont messziről lehet látni, mert tényleg világít...A kertészemnek kellett 50, de a rézdróthoz is az kell...20...Tehát gyűjteni kell, minél többet....Pu viszont egyáltalán nem volt a bolygón, alig tudtam a végén megszökni...Dobozt kellett keresnem, gyalog persze, a vihar viszont jött menetrend szerint....
  • RJoco
    Keress víz bolygót. Ott éjszaka kell repülni, egész közel a felszínhez és meg fogod látni a virág fényét. Landolsz, leszeded.
    Legalábbis ezt találtam neten.
  • Csokma60
    Elakadtam a Rigogen beszerzésénél...honnan lehet azt beszerezni?...bejártam már érte 50 bolygót, de semmi...
  • TokraFan
    Nekem sem fagy PC-n.
  • Csokma60
    Szuper! Nekem megszűnt a fagyás!
  • RJoco
    Próbálj meg drivert frissíteni. Esetleg visszavenni a grafikai beállításokat. Találkoztam már olyan játékkal, hogy ultrán csúnya volt, high-on meg szép.
    Nekem 980 Ti-m van, elvileg minden maxon és nincs vele semmi gondom. De majd valamikor megnézem, most nincs a gép bekapcsolható állapotban.
    Egy korábbi update-nél volt fagyás - régen, de az utóbbi hétben nem volt gondom vele, szépen futott.
    Az eltűnő elemek tényleg rontják a játékélményt, korábban ez jobban működött.
  • Giles
    Egyébként, hogy a grafikán túl a játékmenetről is szóljak, egy naprendszer illetve bolygótérkép is jó lenne, ahogy korábban is írtátok. Jó lenne megjelölni helyeket, hogy vissza lehessen találni oda később. A bázisépítés nem igazán tiszta. Egészen odáig nem is volt aktív ez a lehetőség, amíg kíváncsiságból nem indítottam el a kreatív játékmódot. Mikor visszatértem a normál módba, meg is jelent az alapbázis az egyik bolygón. Az még nem tiszta, hogyan költöztetem el a bázist, ha elhagyom a naprendszert, vagy találok neki jobb helyet. Az jó, hogy a teleport más rendszerből is visszavisz a bázishoz, viszont a hajóm, hogy kerül oda, az érthetetlen. :) Teleporttal csak oda lehet visszamenni, ahonnan jöttem, vagy később lehet választani is, hogy hova szeretnék utazni vele?
  • Giles
    Amint sikerül játszanom vele, csinálok pár képet. Valamelyik update leírása írta, hogy optimalizált, javított víz rendering! Nálam lehet a baj, mert az a víz, ahogy kinéz, azon nincs mit optimalizálni, mert egy sima, ronda ismétlődő bump mapos átlátszó kék lap. Pedig minden beállítás fullon van. Lehet, hogy nincs még GTX 10-es széria kompatbilitás, vagy ilyesmi? Próbálok utáanolvasni, de eddig semmit nem találtam erről.
  • horika
    Igen, sokat segítene néhány screenshot, mert így valóban csak találgatni lehet.
  • Csokma60
    most töltöm, ebben bízok én is...köszi!
  • Giles
    Patch 1.24 bejelentve!!! Fontos infó a fagyósoknak: Fixed a game freeze/lock up that could occur when in space
    :)
  • Csokma60
    ..hát így tényleg sz@r lehet, nálam szép minden, a vízi világ csodálatos, kristálytiszta.. nekem nincs ilyen gondom...
  • Giles
    Többen panaszkodnak a PS4 fagyásra, nem tudom a PC-sek mit mondanak, nálam tökéletesen, fagyás és akadásmentesen fut.
  • Csokma60
    Most is pl egy úrbázisról egy fekete lyukig kéne eljutnom, kb. másfél perc...és már másodjára indítom újra, mert közben lefagy....addig nem bírja ki...Vajon nem az én gépemmel van baj?...a többi játék rendesen műxik ...hmmm
  • Giles
    A másik gondom, hogy a távoli dolgokat annyira elnagyolja, el van LOD-olva, hogy megszűnik a nagy tér, távolság érzet. Nem látszanak távoli fák, sziklák. Repülve nem érzékelhető, milyen magasan vagyok, mekkorák a távolságok. A talajon is gond, hogy elég rövid szakasz után már nem látszik a növényzet. Apróság, de nekem ezek fontosak. Ettől tudom beleélni magam. Így nincs az az érzet, hogy ott vagyok, benne vagyok a játékban. :)
  • Giles
    Jártam olyan bolygón, ahol korrekt volt a kép. Rendben volt az atmoszféra, a texturával sem volt gond. Összességében jó volt a hangulata. De van olyan, hogy egyszerűen ronda. Más a fény színe, mint az atmoszféráé, a távoli bolygó, mintha benne lenne a légkörben, ronda elnagyolt a textura. A legutóbb posztolt képen is, mintha benne lenne a bolygó az atmoszférában.
  • Giles
    Néztem összehasonlító videókat PC és PS4 viszonylatában. Nincs különbség, tök egyforma a kép. Fagyni viszont nálam még egyszer sem fagyott. Mindenkinek más a gondja. :)
  • Csokma60
    Vettem az adást,.... csak megjegyeztem, hogy PS4-en tűrhető a grafika, viszont, hogy 3-4 perc űrutazás során, pláne mikor szedem a nyersiket, amik meteoritek formájában jönnek, vagy csaták során...fogja magát és lefagy!...oszt megáll minden...csak újraindítás orvosolja,,,és persze bukom az utolsó mentéstől a történéseket...PC-én elfordul ilyesmi?
  • Giles
    Igen, addig már eljutottam, hogy a promó és demó képek kamuk, de látok olyan, már ingame képeket, amik szintén elég jól néznek ki, jók a bolyagófelszínek. Nekem elsősorban ezekkel van bajom, a felszínekkel, atoszféra hatásokkal. A víz például iszonyat szar. Egy repeatos textura egy félig átlátszó lapon, ami nem is hullámzik, nem is tükröződik, nem is csillan. Amint tudok és találok olyan helyet, teszek fel képet. Köszi a választ.