3250
-
TokraFan #2088 Ez igaz! De a Flight Simek légköri repülést szimulálnak, amihez megvan a tudásanyag. Az űrhajózás terén viszont a gyerekcipő előtt járunk, nehéz lenne szimulálni mondjuk egy féregjáratban való repülést vagy akár a hiperűrben valót, miután még azt sem tudjuk, mit is kéne itt szimulálnunk pontosan. :-) -
#2087 Elite azért messze áll a jelzőtől, Flight Simulator-okhoz képest casual árkád:)
Hellion lesz szimulátor, Newton-i fizikával, röppálya számítással, hajó karbantartásával, nyomásszimulációval, stb. Nagyon pre-alpha de baromi jónak néz ki. -
TokraFan #2086 "Elite egy fajta szimulátor féleség"
Az konkrétan egy szimulátor, ellentétben az NMS-el, amiben se fizika, se repülési modell, se valós csillagrendszer szimuláció nincs. Bár szűken értelmezve azon lehetne vitatkozni, hogy lehet-e szimulátornak nevezni valamit ami egy ismeretlen dolgot szimulál, mivel a szimuláció definíciója szerint csak valós fizikai, és/vagy egyéb egzakt alapokra támaszkodva lehetséges bármilyen folyamat várható viselkedését modelezni.
De pl. az Elite-ben a teljes galaxis a jelenlegi tudásunk alapján van modelezve -persze csak közelítőleg, de ez csak egy játék, nem egy kutatási modell-, ennek megfelelően a csillagrendszerek és bolygók viselkedése minenképpen szimulációnak tekinthető. A repülés modell már csak részben, mivel a "légköri" repülés szimulálható, az űrben történő pedig részben szintén, bár ott már sok fikció is lesz. Ezzel együtt, az Elite-ben a hajóra hatással van a csillagok hője, a planéták gravitációja és a repmodell is szimulált jellegű, mivel érezhetően másként repül egy Anaconda, mint mondjuk egy Sidewinder.
NMS-ben ezzel szemben egy darab tégla repül, fentiekből semmi nincs jelen a játékban, teljesen arcade módon működik minden. A procedurális generálás persze alapvetően eltér a két játékban, de más is volt a fejlesztések célja. Sajnos önmagában az, hogy a bolygók változatosabbak, még kevés az üdvösséghez, mert ez csak egyetlen szegmense a játéknak. Nálam például éppen a teljesen Lego szerű, gyerekes "repülés modell", és az arcade rendszer-szimuláció miatt az Elite-nek a közelébe sem ér az NMS, annak ellenére, hogy közel 100órát így is elbohóckodtam benne.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.04.27. 10:03:58 -
#2085 Elite-ben igen, és EVE-ben is a galaxis előre le lett generálva amikor indult a játék. Elite-ben valós rendszernevek is vannak, amiket a fejlesztők raktak be az adatbázisba, szóval tényleg le van tárolva a galaxistérkép. NMS-ben csak egy seed van, amiből kiindulva generálja az aktuális galaxist. Ha ezt a seed-et megváltoztatnák akkor megváltozna a teljes galaxis. Amikor NMS-ben eléred a galaxis közepét, berak egy új galaxisba aminek más a seed-je. Ezzel gyakorlatilag végtelen számú galaxist és naprendszert tud generálni. Ha pedig végtelen a naprendszerek száma, akkor nem lehet előre letárolni se.
Az Elite az valósághűbb és mélyebb játék, az EVE meg még mélyebb, viszont a grafikus engine technológiában és procedurális generálásban a NMS tud többet. Az Elite nem tudná kezelni azt a procedurális generálást amit a NMS tud, ezért vannak csak kopár holdak a játékban, nem azért mert az valósághű. -
#2084 Természetesen akkor rendereli, mikor közelmész hozzá, ez logikus erőforráskímélés. Viszont minden bolygó előre van definiálva (egyszer lett a teljes galaxis legenerálva) adatbázisból építi újra őket.
Elite-ben pedig le lehetszállni bolygókra csak légkörrel rendelkezőkre még nem. Az oka pedig az, hogy jelenleg tervezőasztalon van a "miként". Nem akarnak üres bolygókat, élővilágot szeretnének, lávafolyamokat, növényzetet stb. És miután az Elite úgy néz ki, ahogy nem egyszerű / nem kevés munka olyan képi minőségben megvalósítani változatos bolygókat. Továbbá emlékeim szerint Elite-ben nem is szívesen generálnák ezeket, hanem félig kézzel, ami ugye sokkal minőségibb eredmény, sokkal több munkával. Lásd Star Citizen félprocedurális bolygói. Na kb olyat szeretne az Elite is.
NMS-nél a 100%-osan statikus (nem mozog semmi, 0 asztrofizika) és rajzfilmes megvalósítás és maga a játékmechanika sokat könnyít a dolgon. Elite egy fajta szimulátor féleség, gravitációval keringési pályákkal, forgási időkkel, tömeggel, stb-vel. Nem lehetetlen, de baromi nagy meló élő világokat generálni ennyi adat függvényében. -
TokraFan #2083 "Technológiailag az NMS veri az Elitet."
Ennek azért fuss neki még egyszer! -
#2082 Valamit csak kell tárolnia. Ha már egyszer jártam ott és később visszamegyek és nem ugyanazt a bolygót kapom, mint korábban, akkor az elég illúzió és játékélmény romboló. És következetlen is.
Valamint ez az eljárás teljes mértékben kizárja a későbbi multiplayer lehetőségét is. -
Egyébként azért láthatja mindkét játékos ugyanazt mert a generálás determinisztikus, még ha pszeudo-véletlen is, vagyis két külön gépen ugyanúgy generálódik le a geometria. Viszont a Foundation update amikor kijött, akkor módosítottak az algoritmuson, így egyeseknek meg is változott a terep ahol voltak, mert az új eljárással más terep generálódott mint a régivel. Arra hogy hogyan és miként íródik ki neked egy olyan POI ami egy másik bolygón van, úgy hogy az adott bolygó nincs legenerálva (vagyis feltételezem csak a szintúgy generált pszeudo-véletlen seed-je van meg), arra külön ki is tér a videoban, hogy jó komplikált eljárással csinálja. Annyi naprendszer és bolygó van a játékban hogy lehetetlen bármit is tárolni, mert az összeadódna és összeadva még a kevés adat is sok. Szóval minden generálódik, amikor az releváns lesz a játékosnak. A bolygók szine más a világűrből nézve, egyrészt ez tényleg így van, másrészt a játék próbál valamit levezetni, de nem a geometriából hanem a seed-ből, és a seedet jobban és jobban kibontja részletekre ahogy közeledsz a bolygóhoz.
Elite-ben is van procedurális generálás, de messze nem olyan lehetőségekkel és olyan szinten mint NMS-ben. -
#2080 Ezt teljességgel cáfolom.
Márcsak annál az egyszerű oknál fogva is, hogy az űrből szkennelve kijelzi az anyagokat és még nem is landoltam. Márpedig bizonyos anyagok csak bizonyos típusú bolygón vannak. Vagyis már a rendszerbe érkezéskor megvan, hogy mi lesz ott.
A bolygókon azért látszik némi szín is az űrből, ami kb. elárulja, hogy sivatagos, vizes vagy zöldes lesz a bolygó.
Az Elite-ben nem is lehetne megcsinálni, hogy véletlenszerűen legyen minden játékosnak generálva az égitest. Az Elite multiplayer, míg az NMS-ben ez igencsak korlátozottan van meg.
Érdekes lenne azt látni, hogy míg te egy szirten mész, addig a haverod a sziklában...
A játék eléggé törekszik a valósághűségre, de ettől függetlenül egy játék és nem lehet minden égitesthez szondát küldeni az életben. Szóval valahogy mégiscsak ki kell, hogy nézzen. Viszont a lakott bolygóknál írva van a populáció is és így van egy egész története a dolognak. Igencsak részletes a játék e téren.
Te vajon hogy modelleznél le, egy 7 milliárd lakossal rendelkező bolygót?
De még egy értelmes élet nélkülit is elég nehéz lenne. Nézd csak meg, hogy MSN-ben milyen élőlények, élővilág van.
És vajon találkozott már valaki a játékban egy normális várossal? Ott van a 3 fejlett faj és mindegyikből csak 1-1 van egy kajibában a semmi közepén.
Hol vannak a sztrádák? A normális lakóházak? Boltok, plázák? Hajógyár? Fegyvergyár?
Még a mi bázisunk építési területe is kőkeményen behatárolt. -
#2079 Ameddig egy bolygón nem landolsz, addig az a bolygó nem létezik, a geometriát a GPU generálja függvények alapján, ahogy közlekedsz a bolygón, azért van igenis köze a rendereléshez.
Azt mond meg, hogy ugyan miért nem lehet Elite-ben hajóval is leszállni bolygóra? A mindenféle egyéb magyarázat mellett, nekem az a gyanúm, hogy technikailag így oldották meg hogy az űrhajós játékot összerakják egy bolygós játékkal. NMS-ben az átmenet sokkal simább. -
#2078 NMS is előre van generálva, nem realtime. A procedurálisan generált dolgok előregenerált tartalmak. Csak a tisztánlátás végett:) Ezért is tudom meglátogatni ugyanazt a bolygót, amin te is vagy. A renderelést meg ne keverjük ide, semmi köze a témához.
Továbbá NMS-en "tíz évet" (bullshit) 4 (1 az engine-en) programozó dolgozott (18 fős az egész cég), míg a Frontiernél 100 programozó dolgozik és 25 éves cég - (mégha ez néha nem is látszik a játékon). Illetve ahogy előttem is írták, Elite-ben valóságszerű holdak/légkör nélküli bolygók vannak, míg NMS-ben szines-szagos fiktív égitestek, random template-ek alapján.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.04.25. 01:57:15 -
#2077 Ha értenél a programozáshoz, akkor nem mondanád hogy marhaság. Az egy dolog hogy procedurálisan generált, az meg megint más kategória, hogy valós időben generált. Kevesebb memóriát használ, gyorsabb is, GPU-n csinálja, és több lehetőséget hagy másra. Technológiailag az NMS veri az Elitet. Nem arról van szó hogy az Elite-nek nem lenne saját grafikus motorja, hanem az hogy amikor csinálták, akkor nem akörül építették ki hogy mindent procedurálisan tudjon generálni. A NMS procedurális generálásán tíz évet dolgoztak, az Elite nem fogja ezt a különbséget behozni csak mert ügyesek a programozóik vagy mert a fanboiok hisznek benne. -
Diopapa #2076 Ez mondjuk jó nagy marhaság.. :) Az ED-ben a legtöbb dolog procedurálisan generált a kezdetektől és saját engine-t használnak.. A bolygóra szállás is kezdetektől fogva tervezett volt, csak a Fronitert sokkal jobban érdekli a "realitás" mint az NMS fejlesztőit.. Pl ED-ben valós méretűek a planéták, számít a gravitáció stb... NMS-ben meg ugye... -
#2075 Találó. És az NMS hova menne? Az evező helyére a távirányító kerülne? :)) -
#2074 Itt egy találó összehasonlítás, kár hogy a NMS-t nem takták bele:
Hozzáteszem, hogy a meta-játék komplexitásában az EVE az minden más felett van.
Ami pedig az Elite bolygóra leszállás DLC-t illeti, az messze van a NMS-tól. A NMS grafikus engine-jét eleve úgy rakták össze, hogy minden generálva lesz, semmi se fix. Az Elite próbálkozhat útólag, de soha nem éri el azt a dinamizmust amit az NMS tud. Hacsak nem írják újra teljesen a játékot. -
#2073 Sidewinder-hez, Cobra-hoz és Viper-hez kapsz pár festést.
Később meg úgyis megveszed a nagyokra is, mert nem drágák és jobban néznek ki. (Én kicsikre nem is vettem. Ami azt illeti, csak 3 hajómra van.)
Most jöttek rozsdás effektek, illetve raider-es cuccok, amivel tüskéket, meg egyebet lehet még a hajóra aggatni.
Az optikai tuning már kint van egy ideje, spoiler-t tehetsz rá, meg egyéb elemeket. Mintha kocsit tuningolnál.... Én a 10 eurót sokallom ezért hajónként, Viszont most jöttek a név és ID táblás dolgok, így már kívülről is látható a hajó neve (amit eddig nem lehetett átnevezni sem, de most már igen), ID-je. Persze a táblát is meg kell venni. De az minden hajóra jó.
Most jött a karakter kreáló, űrruha és még sok más.
De tényleg át kéne menni a továbbiakban az Elite fórumára, mert szétoffoljuk szerencsétlen NMS-t :)
Viszont egy HotasX-et is érdemes beszerezni a játékhoz. Bár vannak akik egérrel és billel játszák, nekem nem megy. Próbáltam. Közeli helyekre ki/be dokkolni még oké, de hosszabb utazásnál, harcnál inkább HotasX. Az már úgyis rendesen fel van konfigolva.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.04.21. 16:34:35 -
#2072 OK. Köszi. Láttam hogy meglehet venni a steamen 49 EUR-ért mind a kettőt. (és akkor kapunk egy 3. pack-ot is.) -
#2071 Anno volt az Elite Dangerous, amit jó pénzért meg lehetett venni. Mikor jött a Horizons, akkor ugyanannyiért azt is meg lehetett venni és nem volt szükség a korábbira. Vagyis lényegében kétszer volt meg a játék. Aztán rájöttek, hogy ez nem jó és DLC-t csináltak belőle.
Úgy nézem, hogy jelenleg a kettő ára teszi ki az akkori egy árát.
És a Horizons-t nagyon érdemes megvenni, különben a bolygós dolgoktól elesel. Ami marad, az sem rossz, de nincs hajó modul tuning, nem tudsz ásatásokat és idegen fajokat felfedezni a bolygókon, stb.
Húsvétkor volt akció.
Ha nem sürgős, akkor érdemes várni, talán a nyár előtt megint lesz akció, ahogy szokott sok más játéknál. Ha jól emlékszem, akkor olyan 32 euró körül be lehetett szerezni a kettőt.
Itt az SG-n van neki topicja, érdemes nézni, mert gyakran kiírják, ha akciósan látják.
Meg figyelni kell. -
#2070 Hmm... az Elite Dangerous Horizons egy nagy DLC-nek látszik amit külön meg kell vásárolni, még több pénzért, az alapjáték mellé, úgy látom. -
#2069 Elite Dangerous Horizons-t kell beszerezni a bolygókon való "járkáláshoz".
A hajódat fel tudod szerelni egy hangárral, ahol 1 vaqy több SRV-t tudsz elhelyezni. Ezek a felszín járók, most nem ugrik be, minek a rövidítése.
Az égitesteken (mert nem mindegyik bolygó, amire le lehet szállni, elég sok gázbolygó holdján is lehet landolni).
Szóval az égitesteken különböző anyagokat lehet összeszedni az SRV-vel. Ezek kellenek az SRV-hez egyrészt, másrészt a hajód moduljait tudod velük tuningoltatni egy arra szakosodott manussal. Ezek a manusok fixek a galaxisban és nem mindegyikhez lehet csak úgy oda menni. De fegyverek lőszereit is lehet tuningolni vagy 1 ugrás erejéig az ugróhajtóművet. És alapanyagot is csinálhatsz a modul javító modulnak.
Valamint kaphatsz olyan küldit is, ahol valamit szét kell lőnöd, vagy szkennelned a Link-eket. De kaptam már olyat is, hogy egy lezuhant hajó roncsaihoz kellett mennem és körbenéznem.
A "növényzet" elég érdekes és elég ritka, élővilág pedig nincs. Föld szerű bolygókra nem lehet leszállni. Jellemzően fémben gazdag, kő és jég planétákra lehet leszállni. Ezekből elég sok is van.
De, hogy ne csak offoljak, most meg én nem találok Rigogen-t. Pedig pár vizes bolygón jártam már. -
#2068 Kihangsúlyoztam, hogy nem játszottam vele tehát az azzal kapcsolatos állítások erősen kérdőjelesek... -
#2067 Én elég sokat játszottam az EVE-vel és nagyon jó játék, HA: van egy jó társaság ÉS NEM a játékban akarod kifarmolni a havi díjat, más néven a PLEX-et. Mert amúgy meg lehet csinálni, csak nem azonnal kell nekiállni.
Szóval érdemes egy jópár hónapra betervezni a kp-s havi díjat.
Ha találsz egy megbízhatónak mondható tagot, akkor talán van még az a lehetőség, hogy, ő meghív, ezzel máris 21 napod van a játékban és még nem fizettél érte semmit és, ha jópofa, akkor ő ezért kap egy Plex-et, amit, ha neked ad, akkor máris 51 napod van a játékban ingyen. Én így csináltam anno, de nem tudom, hogy megvan e még a lehetőség.
Magáról a játékról: Ez nem szimulátor, aki ilyet mond, az nem ért hozzá. Ha játszottál StarTrek Online-nal, na akkor ahhoz hasonlatos.
Egyszerre csak 1 hajóban ülhetsz. A hajó irányítása kétféleképpen történik. Egyik, hogy kijelölöd a célt, majd kiadod az utasítást: Warpolj oda; körözz körülötte x méter távolságban; tarts x méter távolságot. A másik mód, hogy arra klikkelsz kétszer gyorsan, amerre haladni akarsz.
Az űrben csak úgy repkedni nem lehet. Mindig csak 2 pont között tudsz Warpolni. Amúgy a hajók sebessége eléggé korlátozott, bár vannak 1000m/s fölöttiek is.
4 faj van a játékban és eszerint a hajókat is 4 csoportra lehet osztani: energia fegyveres, energia és lőszer igényes (hibrid), lőszeres és a negyedikre már nem emlékszem. A fajoknak vannak történeteik is.
A hajók minden fajnál más, de a Shuttle-tól egész a Titánig rengeteg van. És van pár faj független Corp-os hajó.
A játékban corp-ok vannak, nem guild-ek, mint wow-ban. Lényegében cégek. Te alapból egy noob cégnél kezdesz, ahol minden pénzbeli jutalomból 10%-ot leadsz. Saját corp-ban ezt a corp határozza meg. Ahol én voltam, ott csak 5% volt. Viszont a bejött lóvéból a corp támogathatja a tagjait. Hajókat adhat, egyéb dolgokat.
Valamint corp-pal lehet POS-t az űrbe helyezni. Ez lényegében egy saját állomás, ahol fejleszthetsz, gyárthatsz. Merthogy erre is van lehetőség. A játékba semmi nem kerül be készen csak BluePrint (BP)-eket raknak be és a játékosok gyártják le. Lényegében NPC eladás nincs is, csak NPC által irányított állomások. Két nagy kereskedelmi állomás van, Jita (legnagyobb) és Amarr.
Ha már legyártottad, akkor el is adhatod. De, ha nem te gyártod, akkor mástól megveheted. Új dolgoknál nagyot lehet kaszálni az első nap, ha te gyártod, mert kb. annyit kérsz el, amit nem szégyellsz. És lesz aki megveszi. Az elején még. Aztán beáll egy árra.
A gyártáshoz nyersanyag kell és sokan itt bukják el a játékot. Ehhez kell egy bányászhajó, beállsz a belt-be és fúrod a kavicsokat. Elég unalmas és sokan AFK módban tolják. Ebből szedik össze a Plex-re valót, csakhogy a játékuk nem ér semmit, mert másra nincs is lóvéjuk. A Battleship-ek meg nem olcsók, de elég jó hajók.
A hajókat fittelni kell. Fegyverrel, védelmi modullal, támadó modullal (mert van PVP is a játékban) és egyéb kiegészítőkkel. A fegyvereknek van forgási sebességük és a játék számolja a te sebességed, az ellenfél sebessége, kettőtök közti szög és a fegyverek paraméterei alapján a találatokat. Neked beleszólásod nincs ebbe, de itt fontos a körözz x méterre parancs, nameg a sebességed megválasztása. A hajóknak van alap védelmi ellenállása és jópárnak van bónusza is. Elsősorban a T2-nek, ezek a T1 kicsit módosított változatai. Mint a tuning autóknál. Van amiben jobb lesz, másban kicsit rosszabb.
Van Cloak-os hajó, szállítóban is és szkennelősben is.
Több terület van a játékban. High sec a biztonságos - 0.6-1.0 között, az 1.0 a legbiztonságosabb. Itt lényegében a security hajók reakció ideje a lényeg. 1.0-ban másodperc alatt ott vannak, míg 0.6-ban több is eltelik. Előszeretettel nyírják ki a 0.6-ban AFK bányászó játékosokat, mert akár két sorozatra is van ideje a támadónak, mire megjön a security. És minél veszélyesebb egy hely, annál több a nyersanyag, annál tovább tudja a lézer a kavicsot fúrni.
Utána ott a Low sec 0.1-0.4 között, a 0.0, ahol nincs védelem, de mindegyik rendszerben a lokal-on (chat a játékban) látni, hogy kik vannak a rendszerben. Minden rendszerben frissül ez a cset ablak.
És ott a WH (Wormhole). Csak féreglyukon keresztül lehet bemenni. Ezeknek is több szintjük van. Itt a lokalon csak akkor jelenik meg valaki, ha megszólal. Éppen ezért nem teszi senki. Viszont van szkenner, amivel felderíthető a rendszer. Ezekbe a veszélyes rendszerekbe jók a cloak-os hajók. Természetesen más tulajdonságaik is vannak a rendszereknek, de ezt inkább játék közben.
Lehet a játékban bolygózni is. Itt nem kell semmi nagyra gondolni, nincs leszállás és mászkálás. Szintén igaz rájuk, mint a Belt-ekre, minél veszélyesebb a rendszer, annál értékesebb a rajta lévő dolog. 6 bolygód lehet max és bolygónként is bizonyos fokig tudsz csak építkezni. Amolyan felül nézetű mód. Sok grafikonnal, hol milyen nyersi van és milyen koncentrációban. A lényeg, hogy vagy a gyártásodhoz használod POS-on vagy eladod Market-en jó pénzért. Félig meddig AFK foglalkozás, mert naponta 30 percet kell vele foglalkoznod, ha meg megtelt a bolygó raktere, akkor kell érte menni, az kicsivel hosszabb idő.
A gyártás is félig meddig AFK meló, mert szintén napi kb. 30 perc. Ugyanúgy, mint az eladás is, kivétel amikor ki kell szállítani, szigorúan T2 cloak-os transzporterrel.
Szóval igencsak összetett játék, a különböző lövöldözős lehetőségekről nem is beszélve, akár a mission, akár az űrben jelekre vadászós dolgokról szólva.
Van egy nagyon fontos momentuma a játéknak, mégpedik a skill-ek. Vagyis a fejlődés. Nem kapsz meg mindent azonnal és hiba vagy tele lével, az sem segít. Ugyanis tanulni kell, aminek fix ideje van, amit bizonyos módokon lehet rövidíteni, de nem a végtelenségig. Van olyan fokozat, amihez akár 31 nap is kellhet, hajóhoz akár több ilyen is, de akkor már elég sokat játszottál. És mindenhez skill kell. Gyártás, hajók, felszerelés, kereskedés, stb.
További infókért keress rá az "EVE online ISK"-ra. Ez egy magyar nyelvű, magyarok által írt segédlet, ha jól emlékszem, akkor több, mint 200 oldal. Elég rendesen kitárgyalja a játékot. Én ennek az olvasásával kezdtem és ez alapján választottam a fajom.
Ha tényleg bele akarsz vágni, és fenn a játék, akkor írj egy privit, meg ide is, hogy írtál privit (nem mindig jelzi a rendszer) és küldök némi infót a régi corp-omról és tagjairól, mert tudtommal páran még játszák a játékot.
Ami azt illeti, így a WoW mellett megint kedvet kaptam az EVE-re, csak időhiány miatt nem teszem fel egyenlőre. Túl sok a játékom. De anno akkor is így voltam. WoW után jött az EVE és nem bántam meg. -
#2066 Az EVE nem szimulátor. Ha ilyen alapon hasonlítod őket össze, akkor az Elite szimulátor, az NMS árkád, az EVE pedig point-and-click (+az egyéb meta-game). -
#2065 Eve online nekem kimaradt, de játszom az Elite Dangerous c. játékkal, ami többek elmondása szerint hasonlít az Eve-re. Ha az igaz, akkor max. annyiban hasonlítanak a NMS-hoz, hogy az űrben játszódnak, mert azok inkább szimulátorok, ez meg elég árkád, a NMS-ban a bolygókon vannak a hangsúlyos dolgok egyelőre, míg az Elite-ben egyelőre nem sok mindent tudsz csinálni a bolygófelszíneken. Amúgy az Elite-ben is lehet felfedezgetni, ide-oda utazgatni, amiért pénzt is kapsz (abból tudod fejleszteni a hajódat, esetleg újat venni), bár nem túl sokat.
Utoljára szerkesztette: horika, 2017.04.20. 17:40:00 -
#2064 Sziasztok!
Nem akarok teljesen off lenni de úgy érzem itt tudok igazán válaszokat találni. Na szóval: Ma az Index-es cikk alapján hallottam először az EVE Online-ről. A kérdésem: az a játék milyen a No man's sky-hoz képest? Az EVE Online-ben is lehet szabadon járni a naprendszerek között a különböző bolygókat/területeket felfedezve, úgy mint (hasonlóan) No man's sky-hoz?
Régóta kezdtem érdeklődni hogy milyen alternatívák vannak-e vajon, de még mindig nem lettem nagyon meggyőzve hogy melyik a legjobban NMS-hoz megközelítő játék... (ami mondjuk közelebb is állna a valósághoz)
Válaszokat, tanácsokat előre is köszi! :) -
#2063 Akkor fel sem teszem. Pedig már letöltöttem. -
Giles #2062 Én is csak abban bíztam, hogy kicsit javít majd a látványon, de ez így nem jó. -
#2061 Én alapból nem szeretném, hogy minden bolygón legyen élet meg növényzet meg minden ilyen... -
Giles #2060 Nem jók ezek a modok. :( minden bolygót teleszór erdőkkel, le is cseréli az eredeti növényzetet. A városok borzalmasak. Kilógnak félig a hegyből, bele lehet látni a házakba, mer rések vannak rajta. Amúgy meg tök kihalt az egész. Akkor inkább ne is legyen. A lezuhant flották még jók lennének, ad egy kis star warsos hangulatot, mint amikor a lezuhant csillagrombolók magasodnak ki a földből. Itt azonban szép sterilek, épek a lezuhant hajók. Bénán néznek így ki. Szóval én le is szedtem. -
Giles #2059 ez a város+gazdag növényzet:
https://nomansskymods.com/mods/darc-city-biomes/
Ez pedig a bolygós:
https://nomansskymods.com/mods/crescent-worlds/
-
TokraFan #2058 mi a mod neve? -
Giles #2057 Szoktátok a mod-os oldalt nézegetni? Most kijött egy olyan, ami városokat, meg dúsabb, szebb növényzetet, barlangokat generál. Kipróbáltam, a kopár radioaktív bolygóból szép füves fás környezetet csinált. Ez persze nem biztos, hogy mindig jó, mert így, mintha eltűntek volna az adott bolygó eredeti jellegzetességei. a gomba szerű hatalmas növények és egyebek. Mivel most ott ragadtam ezen a bolygón, nem tudom, hogy minden bolygóból ilyet csinál, vagy van benn valami ésszerű rendszer, hogy megtart valamit a bolygó eredeti adottságaiból is.
Emellett van egy másik mod, ami végre normálisan mutatja a felszínről az atmoszférán át látható bolygókat. Nem egy teli nagy gömb, hanem, olyan, mint itt is a háttérképen. -
Giles #2056 igen-igen, ne offoljunk.
Sikerült jól megszivatni magam. Nem voltam elég körültekintő és a haladás jegyében gondoltam átköltözök egy lezuhant hajóba. A javításához sok Heridium kéne, de azon a bolygón, ahol épp vagyok egy deka sincs. Pedig máshol mindenhol szó szerint hegyekben áll ez a cucc. Úgyhogy most, mintha a játék elején lennék, megy a keresgélés gyalog. -
TokraFan #2055 Ez egy akció-RPG, vagyis sok benne a dialógus. Későbbiekben természetesen kevesebb lesz az átvezető anim, ez a korábbi részekben is hasonlóan működött. Ennek az az oka, hogy az ME elsősorban a történetével ütött korábban is, ahhoz pedig az elején be kell vezetni a játékost ebbe a világba, hogy összeálljon a kép számára.
De ne OFF-oljuk szét a topikot, van ME topik. -
Giles #2054 Kipróbáltam én is a Mass Effectet, de egyelőre nem tudom hova tenni. Gyönyörű szép, de játékélményt eddig nem nagyon nyújtott. Kb fél-háromnegyed órát "játszottam" vele, de ebből csak jó, ha 5 percet nyúltam a billentyűzethez. 5 perc film... elszaladok a folyosó végére, kinyitok egy ajtót, megint 5 perc film...odafordulok a dokihoz, megint 5 perc film... Ez így nem játék, inkább egy interaktív mozi, eddig minimális interakcióval. Nem tudom, később több lesz-e ennél, ha nem, akkor nekem ez így nem jön be. -
TokraFan #2053 Ha a honosítás fontos, akkor az csak PC-n elérhető a 2-3 részhez (tudtommal nincs PS-es magyarítás, de ez nem jelent semmit). A ME1 magyarul jelent meg, de a Steam-es verzióban nincs benne a magyar nyelv! Ha nem fontos és jó az angol, akkor mindegy... -
#2052 Jahogyte PS-en. Hopsz elfelejtettem, sry -
Csokma60 #2051 Nem lenne rossz, de ezen a G2A-n nem találtam PS3-4 platformot...:( -
#2050 Nem tudom mennyire szereted a G2A-t (nekem semmi bajon nincs vele, de vannak akinek van...), de ott van.
Link
Vagy közvetlenül steamen vagy originen, de ott drágább.
Utoljára szerkesztette: horika, 2017.04.13. 17:39:25 -
Csokma60 #2049 Megvenném a trilógiát...nincs ötleteket, hol lehetne megrendelni?,... csak egy szlovákot találtam, aki tudná szállítani 9.990 + szállítás: 1490 Ft