1142
Oculus Rift virtuális sisak.
-
#261 A Betmen: Kezdődik -ből a mega-párologtatóval gőzzé változtatják a füledbe a löttyöt és kész :D a játék után meg vissza :D -
Amaymon #260 "hogy azt a folyadekot is meg tudjak buzeralni"
Azt, valami radiál vízszivattyú belső fül implant az, Oculus Deck-hez :D
Utoljára szerkesztette: Amaymon, 2014.09.23. 22:39:53 -
Solt #259 Elengedhetetlen újítást kap az új OR -
MasterMason #258 Nem a sima fejmozgásokra gondoltam, hanem pl a hullámvasút demóra, és vagy pl elite dangerous-ra ahol egy űrhajóban ülve tudsz pörögni forogni anélkül, hogy a fejedet megmozdítanád... -
priluki #257 Hát skacok én nem tudom.. lehet én vagyok azon szerencsés kevesek egyike aki se szédülést se hányingert nem tapasztalt, pedig naponta játszom akár több órát is .. :) vagy talán aki szédül ugy tudom elképzelni mint a tengeri betegséget.. megszokja.. nálam tényleg semmi ilyen nem volt !
Utoljára szerkesztette: priluki, 2014.09.22. 12:14:35 -
#256 Vagy ha mar a szemunket es fulunket amugy is atverjuk, talalnak majd valahogy valami modszert, hogy azt a folyadekot is meg tudjak buzeralni :)
Bar ez gondolom nem fog mostanaban megtortenni, de ha valahogy meg is tortenne, a testunk tobbi reszevel meg mindig nem erzekelnenk az eroket amiknek lennie kene hogy igy mozogjunk, igy valszeg meg ugy sem lenne tokeletes. -
Inquisitor #255 "oculus eddig is a már meglévő SBS (side by side) 3d-s képmegjelenítési technikát használta, ami megfelelő frekvencia esetén tökéletesen működött már eddig is mind a 3D-s tv-k mind pedig az nvidia vision esetében..."
Mi köze az aktív shutteres megoldásnak az SBS-hez? Szerencsére VR szemüvegben senki nem akar shuteres megoldást használni, ami nem mellékesen több évtizedes és kőkorszaki technika, már valamelyik 16 bites konzolhoz is volt. Viszont jelenleg 60-75Hz-es OLED van bennük és ha jól tévedek szeretnék ezt is feltornászni 120HZ+ megoldásra.
A kész termék feszegetést sem értem. Benne van a támogatás a játékban? Benne van. No de mihez? A DK1-hez? A DK2-höz? A CB-hez? Mindegyik totál más HW megoldásokat használ. Persze ott van hozzá a szoftver környezet ami elfedi, de azért vannak égbekiáltó különbségek is.
Az egyensúlyi résszel meg az a probléma, hogy a head tracking alapelvéből következően VR sosakkal pont, hogy szinkronban kéne lennie a fejmozgásnak vele. -
MasterMason #254 Ez is szerintem egy ordas nagy bullshit marketing szöveg. A játék fejlesztőknek nem kell feltalálniuk a langyos vizet ugyanis az oculus eddig is a már meglévő SBS (side by side) 3d-s képmegjelenítési technikát használta, ami megfelelő frekvencia esetén tökéletesen működött már eddig is mind a 3D-s tv-k mind pedig az nvidia vision esetében... (Az sbs-t használó 3D-s tv-k és monitorok egyébként 120 hz-sek...) Nem a játékfejlesztőknek hanem az oculus fejlesztőinek kellene végre egy kész terméket letenni az asztalra. Új béta játékokban már ott van benne az oculus támogatás, már csak arra várnak ezek a játékok, hogy rádugják őket az oculusra ami nem akar megjelenni mert még nem tökéletes.
Ami a rosszulléteket illeti, ez csak egy pontig technológiai kérdés, de valójában soha nem fog megszűnni teljesen ugyanis a probléma valódi gyökere abban keresendő, hogy a fülben lévő folyadék amely az egyensúlyozásért felel nincs szinkronban azzal a képpel amit az agy érzékel. Természetesen a technológia kiforratlansága még pluszban is rátehet erre, de marketing szöveg ide marketing szöveg oda, az agy a folyadékot tároló belsőfülön keresztül kap egy jelet amely nem egyezik azzal amit az szem lát. Mondjuk a szemeddel azt látod hogy dőlsz oldalra, viszont a fülben lévő folyadék egy helyben van nem küld jelet az agynak, hogy tényleg dőlsz oldalra...
Feltételezem, hogy ezekkel az alapvető biológiai ismeretekkel rendelkeznek az oculus fejlesztői is, csak ők üzleti oldalról közelítik meg ezt a dolgot és próbálják azt megoldani, hogy ezt a dolgot pluszban ne tetézze még a technológiájuk kiforratlansága is. Hogy ne azért kelljen fizetni százezret a kedves vevőknek, hogy összehányják otthon az ünnepi abroszt.
Itt van a fül egyensúlyozásért felelős (vestibularis) alegysége:
"A vestibularis rendszert a három félkörös ívjárat, és a hozzájuk tartozó utriculus (tömlőcske) és sacculus (zsákocska) alkotja. Ez a speciális folyadékot tartalmazó hártyás tömlőrendszer védett helyen, a középfültől befelé-felfelé, a koponyacsontban található. A vestibularis rendszer működése biztosítja, hogy mind a szöggyorsulást (ívjáratokban), mind a lineáris gyorsulást (utriculusban, sacculusban) észleljük. Ha elmozdulunk, a tömlőrendszerben a folyadék is mozogni kezd. Ezzel az ívjáratok, az utriculus, valamint a sacculus adott pontjain elhelyezkedő mozgásreceptor szőrsejtek szőrei elhajlanak, ami a sejtek depolarizációjához vezet, és a sejt a hozzá tartozó ideg részére jelzést küld."
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.09.22. 01:49:21 -
Inquisitor #253 Ja és ez nem jelenti azt, hogy sokan, én is, nem várják türelmetlenül a VR elterjedését. Én anno már a VFX1 óta várom hiába. :D
Persze lehetett kapni 20-80.000 dolláros felszereléseket, de nem is játékra használja aki megveszi ... -
Inquisitor #252 Mivel nem végleges termék, neked mint vevőnek pont lényegtelenek a paraméterei, a fejlesztőknek kell tudnia mi merre tart és fejlődik, ennyi.
A tévé vásárlás meg rossz példa. A TV nézéstől általában nem szédülsz vagy hányod össze magad, ha csúszik a hang vagy a mozgásod nincs szinkronban a képen látható változásokkal. És ez igen is probléma. Meg kell oldani és meg is fogják, ez meg sok idő. Most már van mögöttük egy kalap pénz ami kelleni is fog ehhez. -
MasterMason #251 Nem, de hát most bejelentették új oculust és gondoltam elolvasom mit tud, ehelyett már megint azzal szembesülök akárhol is keresek utána, hogy konkrétum az gyakorlatilag semmi, csak "vértanúk" állítják, hogy most már aztán tényleg nagyon közel a világmegváltás. Mindjárt itt a nirvána, carmack meg a palmer az isten és addig is mire megváltják a világot mindenkinek le kell őket cumiznia... -
Neocortex #250 Ha nem érdekel minek nézed? :P Marketing preziket én se nézem, se az almát, se semmit. Az összes ilyen standup comedy az emberek szórakoztatásáról szól -
MasterMason #249 Nekem már tele van azzal a padlás, hogy állandóan az élettörténeteikkel meg az ő világmegváltásukkal zaklatják az embert. Félre ne értsék már, mi vásárlók vagyunk nem pedig hívők vagy rajongók. Én nem fogok rajongani sem a Palmer Luckey sem pedig a Carmack nevű gyerekért, és pláne nem fogok bennük technológiai jézuskát keresni és látni akik majd jól megváltják a világot. Az ész megáll, hogy lassan már olyan ez a cég mint egy rossz tamagocsi vagy mint egy egyház amiben a cégvezetők élettörténetét meg a vallásokat megszégyenítő próféciákat kell állandóan hallgatni.
Mintha fennakadt volna a lemezjátszó.
Közben még egy tisztességes specifikációt sem adnak egy bejelentés mellé, csak hogy gipsz jakab vértanú szerint ez megint akkora előrelépés mintha a holdra szálltak volna le, mellé meg legyen neked annyi elég, hogy a Palmer meg "találkozott gyerekkorában a kismiskával a sarki kocsmában aki két sör után orákulummá átváltozva elmondta neki, hogy majd ő fogja itt megváltani a világot ezért most mindenkinek örülni kell."
Komolyon mondom már szánalmasan nevetséges kezd lenni ez az oculus. Hol láttál te már olyat, hogy akár egy monitor vagy akár egy tv megvételéhez meg kéne hallgatnod negyvenszer a cégvezető életét 17 éves korától kezdve a jelenig, majd még a kért ár mellé tanúságot kellene tenned arról hogy te már hiszel abban, hogy a tv árus az új megváltó. -
Inquisitor #248 Nem tudom ott milyen nem új információ van, de a cikk magyar fordításában volt egy pár, ezért erős kételyeim vannak.
Másrészt maga Carmack nyilatkozta nemrégiben, hogy ezzel a prototípussal még tovább csökkentették a késleltetést, azt meg jó ideje tudni, hogy nagyobb felbontású a kijelzője is.
Másik fórumban meg be volt linkelve a tegnapi több órás előadás a témában, ahol le van vezetve miért és mi tart már ennyi ideig. Csak lesz valahol összefoglaló cikk róla. -
#247 jártál már a várkert bazárban? -
#246 mégis sorozatosan megtörténik :D -
MasterMason #245 Én nem tudom hogyan lehet úgy bejelenteni valamit, hogy az égadta világon semmiféle specifikáció nincs.
"Az oculus bejelentette a semmit."
-
#244 oculus-announces-new-vr-headset-prototype-crescent-bay -
XeroX #243 Most néztem ezt a Totem Vr szemüveget, hát újra kell gondolnom a saját projektemet, ha ez igaz az Oculust kukázhatom. -
priluki #242 igen azt is nyomtam a zombist.. :) én birom nincs hányinger se semmi.. oránként kell 10 perc pihi.. mert kicsit zsiborog a fejem de ennyi :) ja ez a 3d emulálás egy vicc.. sajnos .. bár most megnézem az arma 2 öt még. dcs world, lfs, half life .. eddig ezek a jók ! Mondjuk azt nem értem ha a half life-t igy meg tudták csinálni miért nem megy más játékkal?! -
XeroX #241 Szeretnék csak mindent tudni :)
Mostanában elővettem a saját VR projektemet, ennek az alpha beindításán dolgozgatok.
Ha a monitoron is látni szeretnéd akkor, le kell klónozni a main képernyőt, de ez nem mindenhol működik.
A Half Life 2 nagyon jó, ha van időm azzal játszok, ajánlok még egy VR zombis STEAM ingyenes játékot: Estranged Act I
Közben több embert bevontam a tesztbe, a tapasztalat: 20 perc után felfordult a gyomruk :) , a 2D -> 3D emulátor programok elbuktak.
-
#240 gondolom attól hogy ugyanúgy néznek ki, azért szoftveresen máshogy operálnak, de nem értek hozzá sajnos ^^ szóval legyen igazad -
Inquisitor #239 Megette a fene, ha a bejövő headtracking adatokat típusonként máshogy kell majd kezelni.
Szerintem NEM Oculus támogatás kell a programokba, hanem VR.
Amúgy már elég régóta van OpenSource program ami "összefogja" az eddigi olcsó és drága cuccok kezelését egybe, nem is értem minek kéne új dolgokat itt kitalálni?
Most is van a piacon jó VR cucc csak nem 3-500 dollár, hanem 5-20.000.
Vagy ott van egy kapható irányító ami évekkel a Hydra elött jött ki, pontosabb, szebb, vezeték nélküli, csak 2500 dollár.
Szóval ha van értelmes szoftver háttér lassan 18-20 éve, minek újat kitalálni???
MasterMason - Már akartam írni egy bocsánatot, mert a cikk részletes olvasása nélkül írtam. De erről a Totem hírlevelei tehetnek. Ha azt írják júniusban, hogy mindjárt lesz végleges termékből prototípus, akkor ne jelentgessék pár hét múlva, hogy egy év múlva. Valószínűleg azóta volt pár braimstorming a témában és (szerencsére) teljesen átdolgozták a termék terveit. A HW jeleldolgozás jó ötlet, de még el kell jutnia onnan a gépbe, ott is csökkenteni kell a késleltetést. Az Oculus CD1 első képeinél meg lehet mind meg fogunk lepődni, hiszen megvették a Carbon Design nevű céget, aki igen pofás dolgokat tervezett már, szóval a sötétszürke féltégla kinézet remélhetőleg eltűnik. -
MasterMason #238 Na bocs, hiba csúszott a gépezetbe. Kétszer linkeltem a magyart és egyszer sem a kickstarteres oldalukat ahol a videó van.
Tehát akkor itt a kickstarter oldaluk és a totem videó:
Totem: the premium, full-featured Virtual Reality headset -
MasterMason #237 "Viszont nincs egy érdemi videó sem róla működés közben."
Szerinted az mi a kickstarteres promo videóban?! Működés közben használják... -
#236 szerintem jobb lenne a piacnak egy, ami el is készül. Mert ennek megint az lesz a vége, mint a mozgáskövetős cuccoknak. Van ezer féle hardware, mindet támogatja 1-1 játék/program aztán csók. Az lenne a jó ha most az oculus megvetné a lábát, jó sokan beállnának mögé, hogy ha megveszed akkor sok mindenre tudd használni, ne csak 5 játék legyen rá azt kész. Utána jöhet a többi. De ezek az elkésett másolatok szerintem nem tesznek jót, verseny ide vagy oda. -
Inquisitor #235 Nyugtával dicsérd a napot.
A Totem cucc szép lassan vetet át az OC DK2 újításait, pl. az OLED kijelzőt is.
Viszont nincs egy érdemi videó sem róla működés közben. A kínai AntVR-ről legalább van és abból egyből meg lehet mondani, hogy náluk a késleltetés sokkal rosszabb mint akár a DK1-ben is volt. A Totemről meg volt júniusban hír, hogy kész a prototípus, erre pár napja feltették Kickstarterre? Szerintem eléggé le vannak maradva, de majd meglátjuk. Jót tenne a piacnak legalább három féle termék. -
MasterMason #234 Nem tűnik túlzott ígéretnek, sőt, ha a technológiai fejlettséget nézzük, ma már egy ici pici ostyára 5 milliárd tranzisztort lehet tenni nanotechnológiával... -
priluki #233 hát sok mindent lehet igérgetni .. majd kiderül :D -
MasterMason #232 Itt egy magyar cikk is róla. -
MasterMason #231 Az oculus rémálma egy ennyivel fejlett konkurencia... :D
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.09.17. 15:35:21 -
MasterMason #230 :D
Trinus Gyre Downloads
-
priluki #229 üdv, igen steames hl2 megy és nagyon élvezetes .. :) az a lényeg a steamvr-ből kell inditani ! a monitort nem tudom de engem is érdekelne, xerox biztos tudja ö mindent tud :D Na szóval a lényeg nekem ez a vorpx 2d to 3d nem jön be nem az igazi 3d .. föleg a hl2 után az nagyon jo lett tényleg ott vagy a játékban ! ,mindenképp probáld ki :) -
7days #228 Sziasztok, lenne egy igen apró kérdésem, nem steames hl2vel lehet e rifttel tolni ?
na jó még egy: láttam megoldást arra, hogy amit a riftben látni azt látni lehessen a képernyőn is, ennek mi a módja? valahogy a képernyőkkel mókolás nem az igazi...
Hogy ne csak kérdezgessek itt:
amiket eddig próbáltam riftel és ment:
csomó /tech/demó a dev oldalról (némelyik megy nem rift elsődleges kijelzőként, de a legtöbb igényli azt hogy a rift legyen az elsődleges...(kiterjesztett módban))
vorpx pluginnal:
Risen2
Bioshock infinite
hátra van tesztre gta4 (first person moddal), skyrim(ezzel tuti megy) és még sokan mások :D -
priluki #227 na sikerült a steamvr.. :) meg toltam a half life 2 öt... hát az állam a földön annyira kemény .. :D -
priluki #226 ja azt elfelejtettem, a steamvr-t probáltam beüzemelni, a youtubon néztem hogy kell de mikor minen meg van és rákattintontok ez jün be
https://developer.oculusvr.com/?action=dl&v=21 ,nem indul mindig ez ugrik fel.. ötlet?
ja amugy az lsf ténbyleg brutal azt sikerült elinditani :)
Utoljára szerkesztette: priluki, 2014.09.12. 16:54:44 -
priluki #225 amugy probalta valaki ezt a DCS World repülő szimulatort? elvileg támogatja a riftet nekem el is indul de a fej követés nem megy.. -
priluki #224 oké akkor mondjuk az az elsödleges beállitom.. a másodlagoson betudom állitani ,hogy ott fusson a win kezelőfelület? nekem az oculusba el kelett forditani a kepet szal clonozni se tudom.. ja nekem a demok fele ugy se indul,hogy direktböl.. nem vágom mér .. -
MasterMason #223 Az Oculus VR hallgat a végleges Oculus Rift megjelenéséről, illetve mindenféle információról ami az eszközzel kapcsolatos. A Techradar-nak, illetve a VRFocus-nak több forrás is megerősítette, hogy a végleges verzió nyilvános béta tesztelése 2015. áprilisában kezdődik. -
XeroX #222 Ha egy demót indítasz, az a direkt HMD -t használ. (nagy valószínűséggel)
Állítsd az oculust Direkt HMD Access from Apps -ra, majd a demó könyvtárában indítsd el a [játéknév]_DirectToRift.exe -t.
De mindenekelőtt legfrissebb driver és Firmware.
Ha kiterjesztett képernyőn használod, akkor annak kell lennie az elsődlegesnek. (vannak játékok ahol át lehet állítani) de ez nem jellemző.