1142
Oculus Rift virtuális sisak.
  • soundsonic
    Sajnos nem tudom, nekem még nem sikerült szereznem ilyen vr szemüveget hozzá.

-szerkesztve -

Megnéztem és nekem van ilyen a youtube videókon és tudom vele 360 fokban mozgatni. De, hogy kell oculuson azt nem tudom sajna..
    Utoljára szerkesztette: soundsonic, 2015.03.15. 17:20:45
  • XeroX
    Néztem (volna) az oldalon pár videót, de azokat, hogy tudom létjászíni Oculus riften ?
    Próbáltam Vr player -en, de a fejkövetés nem megy. (A DefaultPreset.json fájl átírása sem segített rajta).

• soundsonic
    Indítottam egy nyilvános VR Mánia nevű fb csoportot. Akinek van kedve nézze meg és/vagy akár csatlakozhatna is, mert több szem többet lát.. Köszi. Link
  • Moby
    A ps4-em üzeni: még nem jött ki, és a 60fps a share/remoteplay-re vonatkozik, ami a morheus szempontjából irreleváns (hacsak nem vezetékmentes lesz, amit remélek, hogy még véletlenül sem :) ).
  • Inquisitor
    OFF: Közben kijött a hírhedt 2.50-es PS4 frissítés, aminek a leírásában van egy "60FPS" része, azaz ami eddig nem ment annyival az állítólag most igen, de még nem láttam róla érdemi tesztet. Szóval alakulgat a dolog ott is, úgy látszik.
  • Inquisitor
    Nem győzött meg, hogy bármiben jobb lenne, mint egy a HMD-re rögzített Leap Motion, ráadásul annak techdemói alapján EZ a cucc sokkal lassabb, borzasztó input lagja van, viszont ha jól tudom majdnem felébe kerül mint a Leap Motion. Küldő szoftverrel meg ilyet tudsz csinálni egy Kinect 1-2 vagy azokkal kompatibilis cuccokkal is (pl Asus Xtion Pro), van egy halom kesztyű project is a Kickstarteren és máshol, stb.
    De pont ez a jó benne, lesz verseny, lesznek különböző árak, mindenki eldönti neki mire van szüksége.
  • Neocortex
    teljesen újra kéne gondolni az interfacet és minimum egy razer hydra kéne hozzá vagy valamilyen precíz keztyű kontroller. A virtuális térben az alkarra és felkarra lehetne tenni a menüket, kapcsolókat interaktívan
  • skinnyman
    Kozben probalgattam, usb tetheting modban, ami szopo, hogy vagy:
    -fast mode-ban kb egyik jatek sem adott kepet amit probaltam (steam-esek jellemzoen, pl: hl2, portal2, l4d2, stb.)
    -compatiblity mode-ban egyszeruen tul lassu, tul keves fps-sel megy at valamiert

Nem tudom melyik jatekokkal megy fast mode-ban, de azokkal meg probalkoznek...
  • soundsonic
    Az autodesk maya, ami a legfejlettebb 3d szerkesztő is támogatja ezentúl a VR technológiát:

• soundsonic
    VrHeadset3D (ezt már talán megosztotta itt egyszer valaki). Ez a kütyü képes letapogatni valós időben a kezünk mozgását, így akár kontroller sem kell egyes szoftverekhez: Link
    Utoljára szerkesztette: soundsonic, 2015.03.14. 10:31:49
  • soundsonic
    A Crytek szerint az övéké a legszebb és legalkalmasabb vr engine: Link
  • hungary27
    Alakul ez... :D
  • soundsonic
    youtube is beszáll a vr bizniszbe a 360-as kamerájával :) Link
    Utoljára szerkesztette: soundsonic, 2015.03.13. 20:37:31
  • soundsonic
    Jönnek sorra a kütyük a technológiához :) Most pl a kickstarteren szerveznek gyűjtést egy motorizált székhez: Link
  • soundsonic
    Raja Kodur beszél az amd vr meghajtásáról:
  • Moby
    >hogy a PS4 alapállapotban miként hajt meg 120Hz (FPS) sebességgel egy VR Headsetet

60FPS-ből interpolálják(ahogy a tévék is). Elmondták nagyközönség előtt. Ezek után értetlenekdni eléggé lolwut kategória.
    Nem egy 60fps-es, fhd AAA kat. játék van reá, amik nem néznek olyan rosszul, evvel nincs probléma. A felbontás...hát az keves, de az keves egyelőre mindenen, ami nem crescent bay :)
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.03.12. 10:35:49
  • Inquisitor
    Hááát Tegra X1-el még talán ... meg fix HW? Többi telefonos motyóban cserélhető a vas.
  • soundsonic
  • soundsonic
    Újabb jelentkező : Link
  • soundsonic
  • soundsonic
    Már be is jelentve egy VR horrorjáték, igaz ez nem az ijesztgetős változat : Link
  • Inquisitor
    Szerintem a várható kialakuló függőség nagyobb veszély, de tény, hogy a videók alapján én az életben nem játszom majd horror játékokkal, mert tuti szívroham. A kialakuló rosszullét meg pont a fő oka amiért pl. az Oculus is csúszik állandóan és szerintem ezért sokan oktalanul pocskondiázzák, pedig Carmac híres a "When it's done!" mondásáról, nem ad ki félkész szutykokat és pont. A cikkben még az OSVR és a Vrvana Totem termékeket is meg lehetett volna említeni, bár tény csak az előbbi kapható még csak.
    Utoljára szerkesztette: Inquisitor, 2015.03.11. 17:11:44
  • soundsonic
    Bátorkodtam írni egy cikket a VR tech veszélyeiről, ha gondoljátok olvassátok el. Természetesen nem kell kötelező vele egyet érteni, ez amolyan lehetséges problémák felvetéséről szól.. link
  • skinnyman
    Ugyanilyen dodocase cardboard cuccom van (amit amugy a cikk erdekes modon nem emlit sehol nev szerint ami fura). Gondolkodtam is rajta, hogy ha csinalok hozza egy headmountot valahogy es telot rakotom a gepre, az igy mukodne oculus rift-kent is. Csak ott vetettem el a dolgot, hogy a telefonok kepet tudtommal csak kikuldeni tudnak usb-n keresztul, a masik iranyba, a telefont kijelzonek hasznalva nem nagyon mukodik. Ez is valami streaming cuccot hasznal ra emiatt, de mondjuk lehet, hogy ugy is egeszen jol mukodik a dolog, viszonylag kis laggal is mukodnek ilyenek, nem olyan eszreveheto tomoritessel. Kivancsi vagyok a dologra, lehet hogy kiprobalom en is :)
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.03.11. 09:40:42
  • soundsonic
    Bárcsak én is tudnék így barkácsolni :)

Ezt a felvetést a morpheus-sal kapcsolatban, hogy valami külső kütyű kellene hozzá, hogy valóban tudja a 120 hz-t én is hallottam. De volt egy másik is miszerint a 60 hz-s képkockákat duplán tolja a képünkbe és ettől tűnne 120-nak. De jogos, hogy amikor akonzolok már fullhádéban is alig tudják követni a mostani játékokat főlegnem 60hz-n hogy lenne ebből 120..

(Ezért is gondolkodom azon, hogy inkább a pécém fejlesszem mintsem vegyek egy pésnégyet. Úgy kifejezetten egy exclusive játék érdekelne a ps4-en, még nem tudom..)
  • Inquisitor
    Vannak még türelmes elmebetegek. :D
    Srác megpróbált barkácsolni VR sityakot PC-hez Cardboard cuccból, némi ragasztó szalag meg egy deréköv segítségével, meg kismillió szoftveres buherálással és hackeléssel. Érdemes megnézni és elolvasni a cikket.
    NotCulus Rift: How I Hacked Together My Own Serious VR Headset

Amúgy volt a TheVR Tech csatornán GDC kiadás, abban elég részletesen beszéltek a Re Vive cuccról, annak irányító részéről, a két VR stationről, arról mennyire legjobb VR cucc jelenleg, stb. Mint kiderült oda-vissza segítettek az Occulus csapatnak a Valve-tól. Meg kivesézték, hogy a PS4 alapállapotban miként hajt meg 120Hz (FPS) sebességgel egy VR Headsetet, amikor az AAA kategóriás játékok is jó ha tudnak 60 képkockát (vagy se!) 960p-ben full HD helyett ... Sehogy. Lehet a Morpheushoz kell valami külső upgrade? Vagy VR témában marad a PS2 színvonal?
  • Neocortex
    pedig maga az ötlet jó. a szaglás tényleg hatalmasat dobna az atmoszférán.

"Removable cartridge with 7 unique smells" - ez a megvalósítás viszont nem túl bíztató :|
  • soundsonic
    Ezzel a feelreal cuccal elég sok rosszindulatú komment kering.
    Utoljára szerkesztette: soundsonic, 2015.03.10. 17:37:07
  • soundsonic
    Razer OSVR dev kit 199Dodó - Csekkoljátok a videót: http://www.gamespot.com/videos/everything-you-need-to-know-about-2015-s-virtual-r/2300-6423795/
    Utoljára szerkesztette: soundsonic, 2015.03.09. 21:46:51
  • soundsonic
    Azért kérdem, mert oculus-hoz ,Valve cucchoz lesznek interaktív filmek stb.. míg a morpheus csak ps4 és az exclusív játokokn kívül nem lesz több a pc-s verzánál. Még gondolkodom, hogy egy jobb vga-t vegyek előkészítve a terepet a vr-nek mert szeretnék egyet vagy egy ps4-et amit könnyen ki tudok vinni a telekre vagy ide -oda hurculászni. És az életciklusa sem mind1.. . a morpheus csak a ps4 életciklusa lenne gondolom. Persze az ár sem mind1
    Utoljára szerkesztette: soundsonic, 2015.03.09. 21:09:04
  • Solt
    A Morpheus tudtommal csak a PS4-re lesz... A PC-s rétegnek az Oculus és a Stem VR lesz érdekes. Szerintem.
  • soundsonic
    Szerintetek, ha kijön a projekt morpheus akkor az kizárólag a ps4-hez lesz használható? Lesznek e univerzális tartalmak a többi vr-rel együtt. Az árára nem tudunk tippelni sem, de ha hasonló mint a többi vr akkor nem gondoljátok, hogy a pc-s vr-ekkel szemben funkcióbéli hátrányban lenne?
  • XeroX
    Ja, az a rész elég parás volt, nem hiába írták a falra az elején, hogy játék előtt mindenki vegye le a szemüveget :)
    Utoljára szerkesztette: XeroX, 2015.03.08. 19:10:44
  • soundsonic
    Beülnél Neil Amstrong ülésébe? :)
  • soundsonic
    Itt most más egyéb vr érdekességek is felszínre kerültek: http://www.engadget.com/gaming/
  • Zeller01
    srácok ez valami elképesztően iszonyatosan durva! annyira jó, nem győzök ámulni! fél percre vagyok attól, hogy összehányjam magam annyira szédülök, de ma még tuti felveszem újra. :) (dk2) affected első 15 percében eljutottam a hsopital lépcső aljára... csak az ámulat! :o
  • Solt
    Erre még nem lehet válaszolni...
  • BooMiller
    LSD?:)
  • soundsonic
    na most, hogy már lassan 5 vr jelentkező is van, megmondhatnátok, hogy előreláthatólag melyik lesz a legjobb, vagy legelterjedtebb
  • Solt
    2016-ban jön a Morpheus