1142
Oculus Rift virtuális sisak.
  • Inquisitor
    Pedig elég drága a kijelző, amire nem gondolnak sokan, hogy az érintő réteg (ha csak nem egybe van építve) néha még annál is drágább.
    Amikor anno kijött az iPad, akkor volt egy cikk az előállítási összegéről. Nos, akkor a 10.1"-os kijelzője olcsóbb volt, mint egy BlackBerry telefon kis gyufásdoboz méretű kijelzője. Viszont mindkét eszközben a legdrágább rész volt.
  • LeBigMac
    A telefon behelyezesevel mukodo samsug vr-on (amit az oculus kozremukodesevel fejlesztettek) csak vr videokat, animaciokat es 1-2 jatekot tudsz jatszani.Mig az oculus rift-tel teljes erteku jatekokkal tudsz jatszani pl:gta, auto szimulatorok, ismertebb fps jatekok. Es en most csak az aral vitatkoznek, mert szerintem tobb elmenyt ad, dragabb penzert az oculus rift. Szvsz nem tularazott termek egyik se.
    samsung vrTehat ehez kell egy mobiltelefon :)
    Utoljára szerkesztette: LeBigMac, 2015.01.08. 13:28:24
  • Jim Morrison
    De mitol lehet jobb egy oculus mint ez?
  • skinnyman
    Tevedsz. Az egesz soc-ot (beoleertve a procit, gpu-t, stb) keszen veszik a qualcommtol, a csucsprocijaik sem tobbek sosem 30-40 dollarnal. Meg samsung gyart sajat procikat is, ami hazon belul nyilvan megolcsobb.
    A kijelzo egy hatalmas, peldatlan ppi-ju, szinhu amoled panel, amit hazon belul fejlesztenek, sok-sokmilla dollarnyi kutatasokbol, de siman anyagarban is joval dragabb, mint a tobbi fingnyi alkatresz.
    Teardown: note 3 note 4
    Mindkettoben a legdragabb komponenes a kijelzo. (bar "csak" 60-70 dollart irnak ra, a korabbi amit irtam (100-150) azt valahol korabban olvastam, az talan vegfelhasznaloi ara lehet ezeknek)
  • MasterMason
    Szerinted, a valóságban pedig a legolcsóbb alkatrész a kijelző már csak a gyártástechnológia miatt is... A processzorokat nanotechnológiával és az igen drágának számító ritkaföldfémek használatával állítják elő, szemben a kijelzőkkel... Szóval felejtsd el, hogy a kijelző lenne a drága, az az olcsóság a többihez képest...
  • Solt
    És szerinted a szoftver része ingyen van?
  • skinnyman
    A Note szeria (aminek a kijelzoit hasznaljak) a 350 dollaros arnak alsohangon is a duplajaba kerulnek, es pontosan a kijelzo a legdragabb darabjuk (onmagaban 100-150+ dollar) ami benne van. Proci, memoria nehany 10 dollar, szinte elhanyagolhato.
  • MasterMason
    Nézd, a samsung vr már 1440P kijelzővel van és egy teló procija és hardware-e is elég hozzá viszi rendesen, akkor nehogy már egy asztali gépnél ne tudják azt megoldani, hogy vigye. Akinek gyengébb gépe lesz az majd lejjebb vesz a felbontásból de mennie kell azon is ha egy telon megy...
  • MasterMason
    Szuper, ezek mind mind arra lesznek kiválóak, hogy az oculus árai minél lejjebb kerüljenek. Azért ne felejtsük már el, hogy a 350 dolláros oculus ár az egy horror ár ahhoz képest, hogy gyakorlatilag egy telefon kijelzőt adnak el másként becsomagolva, mégpedig úgy, hogy a telefon legdrágább részei benne sincsenek (proci, memoria stb).
  • Jim Morrison
    pontosan melyik része? hogy a gyakorlatban mennyit késlel nem tudod, de hw specre már tök jó szerintem, fhd kijelző ami oculusnál most nem tudom hogy van :D más meg mi számít? (nem tudom azért kérdem)
  • RAZOR27
    nem tetszős
  • Jim Morrison
    oppá
  • soundsonic
    Mik a hardver igényei a rift-nek? Láttam már nvidia gtx 970 -es kártyát native vr támogatással.
  • Inquisitor
    Ez a Vox Machinae elég biztató még így demo formában is ... kérdés mennyire lesz kidolgozott a végleges?
  • MasterMason
    Nézd, egy húszasért átveszem, még mindig jobb 90-et bukni mint 110-et nem?
  • priluki
    szerintem probáld meg egy másik gépen ha azon is szar irni kell a supportnak ,ha rossz biztos van rá megoldás !
  • Gladiator
    Nem tudom, hogy csak en csesztem-e el valamit, vagy gyari hibasat kaptam, de az enyem hasznalhatatlanul fos. Igazandibol 1-2 orat szenvedtem vele, aztan azota a fiokban rohad:D Szoval en varnek vele.
  • Solt
    Megfogtál... van még egy ilyen cég, állandóan keverem őket, de a kettő közül valamelyiknél biztos az újabb van... :))

Sim-city
  • Jim Morrison
    képeket elnézve ez nem a régebbi modell? vagy le van írva, hogy az újat is ki lehet próbálni?
  • Solt
    ;)

Azért majd számolj be a kipróbálás után...
  • Moby
    Ó, töfi! :)
  • Solt
    ITT bármikor kipróbálhatod... :)

Én még sajnos nem próbáltam, de a repszimes közösségben mindenki azt mondta, hogy a kezdeti ámulat után az első ami negatívum, az a pixeles kép... :)

• Moby
    Az összeggel nincs problémám, sőt, kifejezetten kedvezőnek találom az árát HA használhatónak ítélem meg a játékra. Ha nem, akkor persze az egy százalékát is sokallom :D Még úgy is, hogy 6-8 hónap múlva kijön esetleg a jobb, amire nyilván mindenképp cserélném. De ha ez okés, akkor meg nem várnék egy bizonytalan megjelenési idejű, ismeretlen specifikációjú végleges termékre. Ráadásul egy ettől szignifikánsabban nagyobb felbontású cucchoz dögnagy vas kell majd, nekem meg pont játékra kéne, nem facebookolni. Jó volna látni, mennyire pixeles az a pixeles.
  • Solt
    Én a helyedben kivárnám az első nagyközönségnek szánt verziót, ami elvileg 2015 közepén várható... persze, ha az összeg nem megterhelő a számodra, akkor hajrá... :)
  • Moby
    Köszi!
  • priluki
    Nekem semmi gondom vele nagyon nagy az élmény egyedül ami hiányzik a nagyobb felbontás.. tehát mivel a szemed elött van lencse ami ugyebár nagyít, látszanak a pixelek ez azért engem zavar .. de napi szinten játtszom vele, sztm nagyon jó cucc nem bántam meg ,hogy megvettem. Várom a véglegest amiben már jobb lesz a felbontás :) Kép szétesést ilyesmit egyáltalán nem tapasztaltam ott valami más hiba van! 110 vámmal postával mindennel együtt !
    Utoljára szerkesztette: priluki, 2014.12.10. 11:53:56
  • Moby
    Illetve hamár...lenne egy gyakorlati kérdés is azokhoz, akik rendeltek: hogy ment ennek a vámolása? Termékmintaként áfamentes?
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2014.12.10. 11:49:46
  • Moby
    Köszi, de izé, én ezt még karácsonyig megrendelném, ha elfogadhatónak találom a minőségét elitedangerous-ra, szóval mostanság szeretném tesztelni. Ha nem megy, akkor beleugrok vakon :)
  • Jim Morrison
    playiten, meg kutatók éjszakáin is ki lehet próbálni. Meg talán péntekenként a gamestaros gamenighton (ingyen), de ez utóbbi nem tuti.
  • Moby
    Én most készülök rendelni egyet. Mennyire borzalmas az a borzalmas kép? :)

Nincs Bp-i a fórumban, aki bevállalna egy rapidlátogatást tőlem, hogy megszaglásszam a cuccot? :)
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2014.12.10. 07:54:08
  • Jim Morrison
    talán majd ez
  • XeroX
    Ez a verzió csak fejlesztésre való, minőségben még csak a technológia alját kapargatja.
    Én három fontos célt tűznék ki a fejlesztésében:
    - Kijelzőn látható képen ne látszódjon a pontrács. //4k. panel és más lencsével megoldható.
    - Hajlított kijelző // Jöhet a 200 fokos FOV!, ez kegyetlen lenne. ~ A DK2 búvárszimulátorhoz tökéletes.
    - A fejmozgás pontos lekövetése. // Fejfájás, szédülés és hányás kiküszöbölése.

Viszont nem értem, hogy mi tart nekik ilyen sokáig, ennyi pénzt beleraktak és konkurencia előbb lép piacra egy esetlegesen jobb termékkel ...?

• kigyi
    Ha szétesik a kép akkor valami gond van. Megvan a 75 fps folyamatosan? Milyen alkalmazás alatt esik szét a kép?
    A borzalmas kép az jah hát gáz ezért fejlesztői verzió és nem termék... Ha értékelhető jó kép is lenne már forgalomba hozták volna a cuccot.
    3D filmeket én a live view-al néztem nem tudom ez-e a legjobb megoldás, de nekem ez van meg.
  • MasterMason
    Ha szereted az űrszimukat meg űrrepziket akkor Elite Dangerous. 400 milliárd csillag van benne (az egész milky way), 25 hajó stbstb. Dec 16.-án jelenik meg, de plusz 15 dolcsiért már akár ma is megveheted. Natív oculus támogatás is lesz benne. ;)

http://www.elitedangerous.com/
  • Gladiator
    Ja, most mar mukodik. Hat eleg borzalmas kepet ad, tokre masra szamitottam:D meg amikor mozgatom a fejem tokre szetesik a video, egyaltalan nem folyamatos.

hogy lehet vele 3d-s filmeket nezni? meg letoltottem vmi millenium falcon nevu jatekot, a monitoron latom az Oculus fele dupla kepet, de a szemuvegbe mar nem megy at a video. Ennek mi a trukkje?
  • XeroX
    Akkor neked a Oculus Runtime for Windows -t is elég telepítened.
  • Gladiator
    ja, igen, ezt a lepest kihagytam, azt hittem az csak a fejlesztoknek kell:D
  • XeroX
    Töltsd le a Oculus Unity Tuscany Demót majd futtasd( direct to rift mód), akkor majd bekapcsol és világítani fog :)
    Előtte Oculus SDK 0.4.3 telepítés és firmware frissítés.

• Gladiator
    Nem olvastam vegig a topikot, ha mar volt tema, akkor bocsi. Lenyeg, hogy most jott meg a Rift 2-esem, osszedugtam, meg minden, de csak egy pillanatra villan fel az ON feny, utana elmegy. Volt mar valakinek hasonloproblemaja?
  • MasterMason
    KB 108-ra jön ki vámmal szállítással együtt, és az oculus oldalán tudod megrendelni:

Oculus Order