1142
Oculus Rift virtuális sisak.
  • XeroX
    Nem, a vga csak a grafikus feldolgozást végzi.
  • LeBigMac
    Igy hogy atdugtam minden megoldodott a szaggatassal kapcsolatban. Ez okozhatta azt a problemat amivel eddig szenvedtem, azt hogy nem erzekelte az oculus riftet az lfs-ben?
  • XeroX
    Örülök, hogy elindult végre.
    Az, hogy nem tudod átállítani a videokártyára, egy dolgot jelenthet: az alaplapra dugtad rá a monitort, nézd meg.
    Láttam én már USB egeret a LAN portba dugva is :)
  • LeBigMac
    Mukodik a demo amit linkeltel es mukodik a live for speed is amit portable verzioba felraktal. Nagyon komoly! Koszonom! :) annyi meg hogy a beallitasokba intel hd grapich van beallitva a jatekon belul, de nem tudom atallitani a videoarira. Raklikkelek hogy valtson at a vga-ra de marad a procien. Egy picit szaggat a fejforgasra, arra mi a gyogyir?
  • XeroX
    Megjött az új SDK 4.0.2 Beta.
    Fontos, telepítés után a firmware frissítés, amit alant már leírtam.
  • XeroX
    Megcsináltam a portable verziót, amit az alanti linkről letudsz tölteni, de előbb uninstalláld ami telepítve van.
    Portable Live For Speed For Oculus DK2 (FileDropper)
    Mirror1 (sendspace)
  • skinnyman
    Hat ja, erdekes cucc. Ez a partnerseg tenyleg logikus, kulonben eleg durva ellenfelek lettek volna egymasnak.
    Ami mondjuk szerintem kerdeses, hogy igy mobilon hogy oldjak meg a rendes head trackinget ami DK2-ben is van. Ahhoz ugye kulso kamera kene, onnantol meg borulna az igazi mobilitas, plusz ha lenne is kulso kamera, vezeteknelkul lehet h tul nagy kesleltetese lenne (vezetekkel meg aztan minden mobilitasat elvesztene)
  • XeroX
    Most, hogy összeállt az Samsung az Oculus -al úgy gondolom a kijelző kérdés kipipálva :)
    Ez a koncepció igen ígéretes több okból is, egy okos telefon ami vezeték nélküli 3D szemüveg akár számítógépre vagy konzolokra.
    Persze akinek csak a szemüveg kell annak marad az OculusRift a másik rendszer töredékéért.
    Ha nem álltak volna össze az Oculusnak befellegzett volna, ami a FeacBook -nak fájna, de itt annyi pénzről van szó, hogy még definiálni sem tudom azt a változót amiben eltároljam ezt az összeget :)

Utoljára szerkesztette: XeroX, 2014.09.04. 12:31:15
  • LeBigMac
    Este megprobalom h mukodik e.
  • XeroX
    Ez még igen erősen fejlesztői környezet, én amúgy is program fejlesztő vagyok, azért rendeltem meg, hogy megnézzem a lehetőségeket amik benne rejlenek.
    Működik a head tracking más demóban amiben kiterjesztett képernyő módban fut az Oculus?
    Itt egy UE4 DEMO amivel kipróbálhatod.
    Ha nem megy itt sem a head tracking, akkor uninstall Oculus, majd telepítsd újra.
    Ha működik, csinálok egy Portable Live For Speed for oculs -t, és felrakom valahova.
    (természetesen a demóból)

• LeBigMac
    Szimulator miatt vettem, de ekkora bonyodalmakra nem szamitottam. Ha mar pedig vartam era 5 honapot pusz kifizettem erte 100 e ftot akkor mar nehogy mar ne tudjam hasznalni:)
  • LeBigMac
    Akarhiszed akar nem de igy se sikerult :). Esetleg nem tudnal lejonni hozzam szemelyesen es megcsinalni. Esetleg elmegyek erted, barhol is legyel :)Termeszetesen fizetek erte.
  • XeroX
    Live For Speed 3D Oculus beállítás egyszerűen.
    Nyisd meg szerkesztésre a játék könyvtárában lévő cfg.txt fájlt.
    Írd át a 45. sort.
    Erről: G3D_FORMAT 0 2 0 2 1 1
    Erre: G3D_FORMAT 1 2 0 2 1 1
    Majd mentsd el, indításkor legyen az oculus Rift bekapcsolva.
    Időm lett volna, csak kedvem nem volt 1 karakter átírása miatt megírni :)
    Utoljára szerkesztette: XeroX, 2014.09.03. 21:36:35
  • skinnyman
    samsung gear vr
    1:28:00-tol:
  • XeroX
    Még jó, hogy nem szedted ki a panelt belőle :)
    Egy alapjában-véve nagyon fontos dologról nem beszéltem még: a freimware upgrade -ről aminek 2.11 -nek kell lennie.
    Frimeare update how-to:
    1. Nyisd meg az OculusConfigurationUtility programot
    2. Tools --> Advanced -->Frimware upgrade
    3. Tallóz rá a :C:\Program Files (x86)\Oculus\Tools\Firmware\DK2 könyvtára
    4. válaszd ki a : DK2Firmware_2_11.ovrf fájlt, majd futtasd le a frissítést.
    5. Ha végzett, indítsd újra a programot.
    6. Elindítod a játékot és örülsz :)
    Ha lesz időm, írok egy progit ami beállítja az Oculs 3D -t, hogy ne kelljen az indításával szerencsétlenkedni.

• LeBigMac
    Kiprobaltam ugy is mindent amit mondtal, de csavartam a dolgon es egybol oculussal inditottam a jatekot, volt egy pont ahol le kellett hogy szedjem a lencset mert sehogy sem tudtam latni lencsen keresztul a 3d opciot , hogy rakattintsak, de a lencse leszedese utan sikerult rakattintani :). A kepet szepen kirakta utanna 3d-be, de nem volt headtracking :). Nem ertem miert nincs, amugy mashol mukodik a headtracking csak itt nem.
  • LeBigMac
    Vegigcsinaltam kepesrol lepesre amit leirtal, de az utolso lepesnel atall 3d-be a monitoron es kiirja hogy nem lehet elerni az oculus riftet. A rift-ben pedig feketeseg van. Mi lehet a gond? Sajnalom h nem sikerul elinditanom. Szimulator miatt vettem a riftet, van kormanyom allvanyom ulesem, mert olyan mintha erre talaltak volna ki. Erre szivok vele rendesen. Valami alapbeallitasi gondom lehet a pc-n?
  • Neocortex
    fejlesztői változat
  • MasterMason
    Nehezen tudom elképzelni amit irtok, ez a Carmack még egy tisztességes szoftvert sem volt képes írni az oculushoz?! :(
  • XeroX
    Ez nagyon durva! A fejkövetése messze a legjobb amit eddig láttam, a grafika is ott van, a játszhatóság is nagyon jó.
    Azt kell, hogy mondja: Le a kalappal a programozók előtt.
    Az autó belső kidolgozása olyan mintha ott lennék, igazi feeling hátrafordulva tolatni :)
    Nézzük hogyan is indítható el...
    1. Live For Speed Demo Letölt telepít.
    2. 6.0.F8 Patch letölt telepít.
    3. Oculus Rift Extended Mode, elsődleges képernnyőnek, Full-hd.
    4. Osulus RiFT kikapcsol.
    5. Játék indít, beállít Full-hd.
    6. Beállítások ---> Nézet
    7. Itt kiválasztod a 3D -t majd azon belül az Oculus riftet, DE NEM nyomsz OK -t ! (még)
    8. Rárakod az ujjad az Oculus bekapcsoló gombjár.
    9. És itt a lényeg! Megnyomod az egérrel az OK gombot majd abban a pillanatban bekapcsolod az Oculust.
    10. Megjelenik a 3D kép az Oculuson és örülsz majd játszol :)

Megemlítem:
    - ha a monitoron van a kép akkor nem tud átállni Oculusra mert az unplug
    - ha az Oculuson van a kép akkor nem látni a menüt ahol át kell állítani.
    - ha monitoron van a kép, bemész a menübe és átrakod az Oculusra, akkor csak fekete képet kapsz.
    - ha beállítottad hogy 3D-ben fusson akkor az úgy marad egészen addig még Occulus nélkül indítod.

Valahol letárolja a 3D beállítást, amit módosítva egyből lehetne indítani Rift módban, csak meg kéne keresni.

Ennyi! röviden :)
    Az irányítást megtalálod az LFS/docs mappában.
    Utoljára szerkesztette: XeroX, 2014.09.02. 22:49:07
  • LeBigMac
    Valamint ha beallitom 3d modba, kiirja h nincs fejkovetes :)
  • LeBigMac
    TermeszEtesen ezt a demo verziot toltottem le amit irtal.
  • LeBigMac
    Az a baj hogy nem tudom teljesen pontosan ertelmezeni ezt az angol leirast. Ehhez kernem a segitseged hogy ezt magyarul leirnad nekem. Ha leirod magyarul es sikerul elinditanom, vendegem vagy egy borjupaprikasra a siofokon a janosvendeglobe :)
  • XeroX
    Ezen leírás szerint próbáltad ?
    - Oculus Configuration Utility - Set your Rift to extended mode
    - Windows Display - use extended desktop mode (not duplicated)
    - Confusingly, set the DK2 to "portrait" (meaning rotated) mode in Windows
    - Start LFS and click 3D on the View Options Screen
    - Select Oculus Rift and click OK
    - You should be given the option to exit, ready to restart in Rift mode
    - Start LFS again after exiting in that way

Kell hozzá még a 6.0.F8 Patch is.
    Ha nem boldogulsz, leszedem majd én is és megnézem.
  • LeBigMac
    Valaki le tudna nekem irni lepesrol lepesre, hogy kell elinditani a liv for speed-et oculus rifttel.Angolul mar megtalaltam de vmit nem jol csinalok. Koszi a valaszt elolre is! :)
  • XeroX
    Itt egy videó a beállításokkal.
  • XeroX
    Skyrim update: UI beállítás.

1. Add hozzá ezt a pár sort a "$CurrentUser$\Documents\My Games\Skyrim\Skyrim.ini" fájlhoz, majd ments is le.
    [Interface]
    fSafeZoneX=350.0000
    fSafeZoneY=30.0000
    fSafeZoneXWide=350.0000
    fSafeZoneYWide=30.0000

2. Indítsd el a játékot és még a töltőképernyőn nyomd le az ALT-ot majd görgess az egérrel lefele ameddig lehet.
    3. Lépj be a játékba.
    4. Tüntesd el a vorpX tracking menüt [SHIFT][SPACE] többször üss rá a [SPACE] -re.
    5. Hívd elő a konzolt és írd be: fov 120 majd ENTER. (úgy látom ez az érték valósághűbb képet ad)
    6. Lépj be a menübe [TAB] ismét nyomd meg az [ALT] -ot és közben görgess az egérrel lefele. (VorpX HUD kezelője)
    7. Játsz és használd az UI -t is :)

Így kezelhető az összes menü, lehet látni a tárgyak tulajdonságát és lehet látni a küldetés jelzőt felül is, igaz a tárgyak képe kicsit kilóg, de ha
    lejjebb veszem a koordinátákat akkor a menü szövegei nagyon összemosódnak.
  • XeroX
    VorpX Skyrim DK2 teszt lement, hát vegyes érzelmeket táplálok 2D to 3D irányban.
    Addig elmegy ameddig nem jönnek ki a 3D játékok, de ezek a nyúlnak a textúrák effektek amerre nézek 2D/3D -ben :)
    Összegezve végül is elég jó játékélményt nyújtott, igaz kicsit át kellett állítani az alapbeállításokat, hogy használható legyen.
    Ha az UI is képbe kerül, akkor már játszani is lehet vele majd. (UI átszabása nem gond, lehet, hogy már van is hozzá).
    How-to röviden:
    1. Skyrim feltelepít
    2. VorpX beszerez, feltelepít, regisztrál
    2. Oculus Extended Desktop (1080p) elsődleges.
    3. Tálcán VorpX jobb klikk, CreateDesktopIcon majd kiválasztod a játék (skyrim) exe fájlját.
    4. Parancsikonról indulhat is.
    5. Játékban nyomj DELETE -t, majd a menüben állíts át ezeket: stereo separation: 1.25, focal offset: 1.00 , 3d fov enhancement: 0.50 majd OK és mentés.
    6. Játékban hívd elő a konzolt ami vagy 0 vagy 1 vagy ~ majd írd be: fov 100 és ENTER (ez az óriás méreteket veszi lejjebb)
    [A konzolt nem fogod látni, csak egy picit elsötétül a kép alul, írd be, majd ENTER és végül nyomd meg konzolt billentyűt, hogy eltűnjön]
    7. Játszol-nézel :)
    tipp: Mivel az elsődleges képernyő az oculus, kicsit nehéz ott állítgatni dolgokat, nyomd meg a kikapcsoló gombját és visszakerül minden tartalom a monitorra, ha végeztél bekapcs , de a játékot csak bekapcsolt állapotban indíthatod, célszerű az ikonokat, ablakokat ScreenCenter -re rakni, hogy látni lehessen.
  • XeroX
    Kéne egy kis segítség a Estranged: Act I beállításában mert nem boldogulok.
    Van 2 tutorial [első] [második] ami alapján beállítottam mindent, de nem működik.
    A probléma az, hogy nem vált át 3D-be, hanem csak 2D-ben fut.
  • Inquisitor
    Hát kissé olcsóbb mint a VR Controll, meg kisebb, könnyebb ... és pontosabb. Kíváncsi leszek mi lesz ezzel a projekttel? Nagyon tetszik.
  • Inquisitor
    Na, én meg sokat töprengtem rajta, hogy egy Leap Motiont nem lehetne értelmesebbn használni, minthogy az asztalra tesszük és felette hadonászunk?
    Erre fel két napja maga a Leap Motion töltöget fel videókat róla, hogyan lehet Oculus Rift DK2-re felrögzíteni az LP egységet, igen a HD elejére és onnantól miként is látod a kezeidet. Persze még nem egy VR kesztyű szabadságával megy, de az asztal feletti hadonászásnál egy fokkal előrébb van, és ha valakinek van LP, még új vas sem kell hozzá.
  • Jim Morrison
    hú, ez baromi jó. El kéne kezdenem rá spórolni (na meg oculusra is^^)
  • MasterMason
    Mondjuk nem baj, ha minél több ilyen van annál nagyobb a verseny, annál olcsóbbak lesznek az árak ahogy ez máris látható.

Hiszen míg az általad linkeltnél gyakorlatilag csak a két kézre fókuszáltak, viszonylag drágán, addig a project neuronnál azért az árért már full body motion capture-t kapsz. Nem mindegy.
  • twi452
    pl így :)
  • Neocortex
    ha a lagot le tudják vinni nullára akkor lehet jövője. Azon gondolkoztam amúgy hogy a futást hogyan lehetne megoldani mondjuk egy FPS-ben, én úgy csinálnám meg hogy van egy virtuális kör amiben állsz, ha benne állsz nem mozogsz semerre, viszont amelyik irányban valamelyik lábbal kilépsz belőle abba az irányba elindulna a karakter.
    egyébként volt már hasonló motion capture projekt nem is olyan régen ez
  • MasterMason
    Project PERCEPTION NEURON - Kickstarter

Mindjárt meglesz nekik a 250 ezer dollár. Videót érdemes megnézni!

• RAZOR27
    lehet gyorsabban haladna a fejlesztés ha a kitet nem 95%ban olyanok vennék akik csak játszanak rajta
  • LeBigMac
    Szia! Koszonom a kimerito valasz! Meg lenne egy-ket kerdese :). Mi az a direckt hmd mod, hogy kapcsolom azt be?
    Azt hallottam h az oculus sajat maga szeretne kijelzot gyartani, ez vagy bejon majd nekik vagy nem :)
  • XeroX
    Kiegėszítés az előző how-to leíráshoz.
    3.5 lépés: Oculus Rift beállít elsődleges képernyőnek.
  • XeroX
    Készítettem egy CAM felvételt a RIFT -ről, amit alant belinkelek, de előbb egy rövid how-to.

1. Regisztrálsz a RIFT Offical site oldalon, majd letöltöd a klienst és telepíted.
    2. Oculus extended mode.
    3. Oculus képernyőt beállít 1920x1080.
    4. Oculus kikapcs (tetején kis gomb)
    5. Main képernyő is beállít 1920x1080
    6. Játékot elíndítod majd SETTINGS -> VIDEO itt a felbontást szintén 1920x1080 fullscreen.
    7. Belépsz a játékba, majd bekapcsolod az oculust. (ekkor a kép átkerül)
    8. Nyomsz egy ENTERT majd beírod: /oculus 1 és ismét ENTER. (ezt nem fogod látni mert kiesik a képből)
    9. A játék átvált 3D módba, a vezérlő gombokat ne keresd mert nem látszanak még.
    10. Ha nagyon szaggat vedd le a minőséget, a felbontást ne bántsd mert szétesik a kép.
    11. A head tracking még nagyon szaggat, ezért szédülést okoz.