1142
Oculus Rift virtuális sisak.
  • zimapeti
    Fél óra alatt Márciusról, Áprilisra változott a kiszállítási idő, Most vagy ennyire gagyi cég ez és csak havi pár ezret tudnak kézzel a sufniban összetenni, mi lenne ha mindenki rendelhetné, jövő Márciusi szállítás? Mire ránk kerül a sor 2évet kell várni? Ez tényleg vicc,
  • Maala
    Én erősen gondolkodom, hogy EVE: Valkyrie-t ilyen formában nyomni megér egy kis felárat.
  • Jim Morrison
    En mar ugy vagyok vele, hogy pl htc megoldasa jobban tetszik, meg eleg sok lett hirtelen a konkurens, kicsit ketelkedem, hogy rift lenne majd a legjobb megoldas. Lehet most elo lehet rendelni, de mire eleg jatek/alkalmazas tamogatja, akkorra mar mas is lesz a piacon :/
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.01.06. 17:25:06
  • Solt
    Ennyiért nem kell, pedig nekem itt áll a kp-rá... eleinte a programok amik engem érdekelnének úgyis le lesznek maradva a támogatással, szóval kivárok.
  • unrealnoise
    Sajnos megtehetik, egyedül ők vannak most olyan helyzetben, hogy elő is lehet rendelni náluk... Ha a HTC kütyü még drágább is lesz, jajj...

Mindegy, idén úgyis beszerzem, de szerintem csak év vége felé...
  • Solt
    700 euró az EU-s ár, arra már "csak" a posta megy. Túlárazták elég csúnyán...
  • unrealnoise
    Sok. Még fokozza a helyzetet, hogy rekord szar a forint is...
  • priluki
    600 dollár.. vicc + posta + vám

Utoljára szerkesztette: priluki, 2016.01.06. 17:07:34
  • hungary27

https://www.reddit.com/r/oculus/comments/3ynsim/i_got_to_try_the_consumer_beta_ecv7_and_here_is/
  • goldboy
    The CV1 will (initially) ship to the following countries: ""This offer is only available in the following countries where Oculus Rift is shipping: United States, United Kingdom, Australia, Belgium, Canada, Denmark, Finland, France, Germany, Iceland, Ireland, Italy, Japan, Netherlands, New Zealand, Norway, Poland, Spain, Sweden, and Taiwan."
  • goldboy
    De mi ez a 20 ország?
    20 országban van raktári lerakat?
    Vagy csak 20 országba lesz szállítás egyenlőre?
  • Solt
    Ha jól tudom összesen 5 millió példány eladásával számolnak, tehát első körben ennek a 10%-a legalább raktáron kéne, hogy legyen.
  • Inquisitor
    "The Oculus Rift DK1 dev kit was the product of the company’s famously successful Kickstarter which charged $300 for the unit and raised more than $2.4 million from some 9,500 supporters. The dev kit, with its 1280×800 display (640×800 effective resolution when split between each eye) went on to ship 56,334, Oculus shared in some signage at the company’s pre-E3 press event yesterday."

Tehát 56.334 darabot osztanak szét ingyen. Akkor mennyi lesz az induló készlet márciusban? Medve anyám!
  • Solt
    No igen, csak ilyenkor olyan kurva lassan megy az idő! :D
  • Inquisitor
    Holnapra kiderül.
  • Solt
    Ebből kiindulva viszont arra gyanakszom, hogy 500 USD alatt lesz az ára...
  • Inquisitor
    Na igen, nem kicsit. Tehát aki anno támogatta őket és így szerzett DK1-et, az most kap egy komplett CV1 csomagot ingyen és várhatóan az elő megrendelők ELŐTT.
  • Solt
    Az korrekt.
  • Inquisitor
    Kis meglepetés a joggal ideges KickStarteres Oculus Rift támogatóknak:
    As a small token of our appreciation for your support, all Kickstarter backers who pledged for a Rift development kit will get a free Kickstarter Edition Oculus Rift!

Free Limited Edition Rift Coming to Oculus Kickstarter Supporters
  • MasterMason
    Azért ez egy rossz vicc. "Előrendelhető"

A tömegtermelés korában?! Egy telefonban tízszer annyi technológia van mégis millió számra képesek előállítani, ebbe meg egy telefonkijelző van meg némi hulladék, nemhogy 8 magos processzor memória meg ezer más dolog...

Akár tetszik akár nem, ez szerintem egészen elképesztő, érthetetlen!
  • zimapeti
    Én 450-500-ra tippelek, +vám, áfa, szállítás, 600 legalább mire ide ér.
    Kérdés mit jelent időben az előrendelés? Q1 vége? Arra is kíváncsi leszek rá akarják-e mindenkire eröltetni az xbox kontrollert, vagy lehet a nélkül is rendelni.
  • Neocortex
    na vajon marad-e a 250-300 dolláros ár :P
  • goldboy
    kb. 5-6000 borosüveget
  • hungary27
    És mennyi üveget kell visszavinni? :)
  • goldboy
    Már viszem vissza az üvegeket
  • 2Pete
    Január 6.-ától előrendelhető lesz a CV1.
    hivatalos oldal
  • Inquisitor
  • Inquisitor
    A Tesla Suit szintet lépett. Az első verziók még úgy néztek ki, mint elektromos hulladékból sufniban barkácsolt izé. Azóta több mérföldkövet maguk mögött tudhatnak, fejlesztőknek küldtek ki tesztelésre is eszközöket, de most végre belekapcsolnak. Ugyebár a ruha és a kesztyű a mozgásunkat viszi át a VR világába. Ezen felül fizikai visszacsatolást ad a játékosnak a VR világából, amit nem motorok és más drága megoldással tesz, hanem a user saját izmai által. Ha ez nem hangzik elég izgalmasnak, akkor még ott a környezeti hőmérséklet visszaadása is a funkciók között.
    Teslasuit is a Tactile Skin that Lets You Feel VR, Kickstarter Jan 1st
  • Inquisitor
    A Samsung VR terméke jelenleg "rink" néven fut, megjelenési ideje még ismeretlen, előbb felmérik lesz rá kereslet vagy sem. Minden esetre a CES-en bemutatják. Pár kép és kevés infó itt:
    Rink VR Controller From Samsung's C-Lab Will Debut At CES 2016 - Tomshardware
  • Torzonborz
    " OR eléggé tul lesz árazva a hype miatt"
    Egy termék nem csak a hype miatt van adott esetben "túlárazva" hanem azért is mert van normális support hozzá.
    Sok esetben ez fel sem tűnik, csak akkor amikor szükség van rá.

Azért arra is kíváncsi vagyok, melyik gyártó cég hogyan fogja támogatni a saját kis virtuálisbilijét.
  • repvez
    Még szerencse, hogy több kábel nem kell plusz a hálózati kábel VGA kábel hang kábel , meg még kitudja milyen kábel, és mozogjon szabadon az ember egy 3d-s játékban :(

unrealnoise: Én azt irtam, hogy papir szerint jobb lehet , semmit nem mondtam, hogy jobb is,csak a tiszta adatokból itélve mondtam ezt, hogy nagyobb felbontás jobb képminőség és nagyobb látótér. Arról egy szót sem ejtettem, hogy ez milyen áron éri el.
    DE az ugye megvan, hogy vannak mobil termékek aminél csak azért mert nevesebb,(samsung,Iphone) többszörösét elkérik mint annak a kinai (huawei, lenovo stb..)telefonnak ami többet tud nála?

Én valami ilyenre is számitok a StarVR-nál, hogy a OR eléggé tul lesz árazva a hype miatt. Egyébként meg amilyen minimum követelményt lehoztak az ORhez annál jelenleg nem sokkal tudsz erősebb gépet összerakni ha akarnál sem, ugyhogy annál nagyobb hardver igénye nem hiszem hogy ennek is lenne.

Meg ahogy az OR-hez igy ennek is gondolom lesz egy célhardvere ami feldolgozza az adatokat , tehát, nem adnak ki egy olyan terméket ami még a ma elérhető legjobb gépeken sem megy el.ÉS azt sem tudjuk, hogy milyen elven müködik, mivel, most is vanank olyan VGA-k amire több monitort tudsz rákötni FHD-ban és kiterjesztett monitorként vagy clone modba futtatni, és lényegében itt is csak anyni történik, hogy plusz 2 kijelzőt használ, az már a szoftver gondja lesz, hogy eltolva jelenitse meg a 2 képet .

ÉS azt honnan tudod , hogy milyen nehéz, lehet, hogy a kijelzők nagyobbak meg maga a szemüveg,de kevesebb kütyü van beépitve és a kijelzökön meg a lencséken kivül más nincs benne és kábelen kapja a képet csak?
  • Neocortex
    buszmák vagytok
  • unrealnoise
    "A starVR pont semmire nem megy a magas felbontásával, ha cserébe buszmább, nehezebb, erősebb gép kell hozzá, és cserébe még drágább is lesz, mint egy OR."

Nah most ez nem hiszem el :DDDD

Azaz a STAR VR buszmább nehezebb, (ÉS) erősebb gép is kell hozzá. Siettem, kimaradt egy és, "tök mindegy", szerintem érthető volt úgy is, de azért vicces, hogy nem értetted, mire értem, hogy buszmább, nehezebb :D)

Asszondod nem kell hozzá erősebb gép? :D

2560x1440-es felbontással dolgozik a gép, míg az Oculus Rift 2160 x 1200-ssal. Azért van benne plusz pár pixel amivel meg kell dolgoznia a gépnek. Ami GOND, mivel szvsz egy GTX980 is kevés lehet max grafikán a megfelelő élményhez a csúcsjátékokhoz. Szóval mindeképp butítani kell a grafon, hogy meglegyen a minimum 95 FPS.

Örülök majd, ha az Oculus Rifthez lesz egy elég jó gépem (GPU), nemhogy egy Stzar VR-hoz...

Arról nem beszélve, hogy mint írtam:
    1.) a Star VR nehezebb, buszmább
    2.) több kakaó kell alá
    3.) mivel komolyabb kijelező van benne, és több is az anyag ránézésre a kütyün, tuti, hogy drágább is lesz, mint az Oculus

El lehet dönteni, ki mit vesz, de nekem abszolút nem alternatíva egy ilyen kütyü egy elterjedt, népszerű OR mellett, amit már rengeteg játék támogat...
  • twinr
    Én se akarlak bántani téged, de mit jelent az hogy buszmább, és nehezebb gép???? Az i7 nehezebb mint az i5?
    Mellesleg ha megnézed milyen konfigot ajánlanak az OR mellé, na annál erősebb a starnak sem kell majd.
  • unrealnoise
    Te nagyon nem akarlak bántani, de ilyen ostobaságot írni:
    A starVR pont semmire nem megy a magas felbontásával, ha cserébe buszmább, nehezebb, erősebb gép kell hozzá, és cserébe még drágább is lesz, mint egy OR.

Arról nem beszélve, hogy az OR mögött ott van egy fix, nagy "befektető", és a jelenlegi helyzetet elnézve az OR lesz a kezdetekben biztos leginkább támogatott eszköz; ahogy már most is az lényegében......
  • goldboy
    2016-os előrendelés infók
  • Inquisitor
    Most, hogy a Valve/HTC belengette a januári CES-re az ÚJ Vive verziót, ami ismeretlen paraméterekkel bír, de állítólag nagy technológiai áttörés, semmire se mernék fogadni. Ugyebár Áprilisra tolták a VIVE megjelenését.

Amúgy meg mai hírek:
    A Manus VR kesztyűről lehetett már régebben is hallani, de úgy néz ki ők az egyik első HW fejlesztő csapat, aki a saját eszközét a Valve Lighthouse VR irányító rendszerébe integrálják. Cserébe kisebb késleltetést és pontosabb visszacsatolást várnak. Ezzel megkezdődött a szabványosítási háború.
    Manus VR Experiment with Valve’s Lighthouse to Track VR Gloves

Mindeközben a másik oldalon:
    Oculus is now shipping the finished Rift, but only to developers
    Utoljára szerkesztette: Inquisitor, 2015.12.22. 18:53:50
  • repvez
    Elég sok szemüveg készül
    A lista alapján ha az adatoknak hinni lehet akkor nem biztos , hogy az occulus a befutó, a StarVR nagyobb felbontással és nagyobb FOV-al rendelkezik ugyan akkora képfrissitéssel.

A YT-ot azt tudom a 180 vagy 360as videora,de ott nem találhatoak meg a mozi jellegű filmek vagy egyéb tartalmak
  • skinnyman
    Youtube-on van mar jonehany 360 fokos 3d vr video 4k-ban, amit a gyari android app perfekten lejatszik cardboard-dal.
    A trinus vr-t anno probalgattam, de nekem egyszeruen tul lassu volt (alacsony fps) kabellel osszekotve is. Mondjuk a telom/gepem is lehetett a gyenge pont...
  • repvez
    Én használnám a trinusvr progit,csak a programokat nem tudom normálisan beálltani hozzá. Dcs,falconbms,arma3 és clod játékokat akarnám kiprobálni.de vagy a 3d hatás nem jön ki vagy torz a kép vagy csak nem lehet sbs képbe futtatni.
    Egyébkét 180 vagy 360 fokos video lejátszáshoz milyen appot érdemes használni?a vrplayer jo lenne,de a nagyfelbontású video képét akadva játsza le a fejkövetés jo közbe.
    Egyébként nem tudom,hogy a samsung vr mivel tud többet mint. Egy egyszerű cardboard,mert abba is csak a 2lencse van.a telefon meg adott másik szemüveknél is. Az ára elég magas ahhoz.
    Esetleg olyan oldalt ismer valaki ahol bo minöségü videokat lehet letölteni 3d és 180 és 360 fokos verziot is mindenféle stilusban?
    Egy huawei p7et használnék hozzá fhd kijelzövel.