1142
Oculus Rift virtuális sisak.
-
Inquisitor #541 Nos abszolút NEM Oculus hír, jön egy 210 fokos, 2x2560-as kijelzős 5K headset, kapásból exkluzív The Walking Dead játékkal:
(Road To VR - By Paul James - Jun 14, 2015)
LINK
Utoljára szerkesztette: Inquisitor, 2015.06.14. 11:29:30 -
MasterMason #540 :D Nem azon múlna hanem azon, hogy majd annak az 5%-nak a kedvéért aki rendelkezik olyan géppel ami kihajtaná, a másik 95%-nál is lenyelné a gyártó azt a különbözetet, amivel többe kerülne egy 4k-s kijelző?!
Hiszed vagy sem, de ezek nem a jótékonykodásról híresek ám... -
Neocortex #539 Akinek nem bírja a gépe 4K-ra könnyű 2K pixelt renderelni, szal ezen ne múljon -
MasterMason #538 A 4k-t sem lesz olyan könnyű elérni széleskörben, ahhoz hogy 4k-ban 75framet tudjon másodpercenként arra ma a felső-kategóriás több videokártyával rendelkező gépek alkalmasak. Ami jó ha a "jelenlegi szgépes piac" 5%-át fedi le, ezek meg milliókat szeretnének eladni ebből az eszközből...
Az már látszott az eddigi vr piacból is, hogy a 4-5 meg sok esetben 15 ezer dolláros HMD-kel képtelenség "áttörést elérni" és elterjeszteni ezt a technológiát. 8 meg 16k-t meg nyugodtan el is felejthetjük, mert arra gyökeres átalakulásra lenne szükség és arra, hogy ne otthoni számítógépek legyenek a háztartásokban, hanem otthoni szuperszámítógépek. Ez meg sajnos nem 5-10 év lesz, hanem minimum még 25.
-
XeroX #537 "A 2160 x 1200 felbontású, OLED kijelzővel együtt elmosódás-mentes, teljesen éles képet láthatunk majd, , amelyen alig lehet elkülöníteni a pixeleket."
Hát ezen jót nevettem :)
Az oculus DK2 legnagyobb meglepetése nekem az ALIEN Isolation volt, azzal játszottam végig, full felbontáson futott hiba nélkül, komolyan mondom az agyamat leraktam az asztalra, profi munka volt. Sikerét a sötét helyszínek és tónusok használatának köszönhette, amivel a pixelrácsot szinte sikerült a háttérbe szorítani.
Azt mondom, hogy kellően sötét grafikával párosítva az új eszköz nagyon ütős lehet majd.
Ha én fejlesztenék egy VR szemüveget, akkor alap lenne 8k és hajlított 180 fokos oled kijelző.
A szédüléses dolgot sikerült már megoldani valahogy ? Én már hozzászoktam, de jó pár barátomnak fordult ki majdnem 10 perc játék után a gyomra. -
#536 Azert ha egy par eve azt mondjak, hogy mondjak ket ceget akinek a legkevesbe sem orulnek ha barmi koze lenne az Oculus-hoz, valoszinuleg pont a Facebook-ot es Microsoft-ot mondtam volna, mint egyfajta rossz viccet, akik annyira kivantam volna ennek a szimpatikus kis startup cegnek, mint pupot a hatamra. Szoval ilyen szempontbol igazabol egy alom valt valora: egy abszurd remalom.
Persze a lenyeg, hogy technoban mit tudnak majd kihozni. Biztosan elvezheto lesz, de hogy igazan jo legyen, ahhoz biztosan sokkal nagyobb felbontasu kijelzo kene peldaul (ala meg vas ami meghajt annyi pixelt), alsohangon 8K vagy inkabb 16K, szemenkent, amire nyilvan nem sok kilatas van meg egy 5-10 evig legalabb. Addig is valahol el kell kezdeniuk persze, a telefoniparban a kijelzofelbontasoknal peldaul 4K-ig meg valszeg eljutunk hamar, de az onnan valo tovabblepest 8K vagy 16K-ra mar nem nagyon indokolna a VR-en kivul semmi, szoval emiatt kell, hogy nyomjak mar most a dolgot.
A hang pedig akkor tudna igazan jo lenni, ha az is teljesen terbeli (holophonic-szeru) lenne, de ilyet rendesen, realtime szamolva megint nem hiszem, hogy tudnanak csinalni jelenleg... -
MasterMason #535 Fejhallgató és az xbox kontroller megvétel után szerintem azonnal mehet is a kukába, a positional tracking viszont sokkalta jobbnak tűnik az eddigieknél. A képernyő felbontásától a 2160 x 1200 pixeltől sem vagyok elájulva, ennél még a samsung gearVr-nek is jobb felbontása van... Úgy látszik nem tudták elkunyerálni a 2560x1440-es kijelzőt a samsungtól annak ellenére sem, hogy fejlesztették nekik a gear-t.
A design (már ha ezt annak lehet nevezni) minden eddig látott VR szemcsinél gyengébb és jól illeszkedik a fejhallgatóhoz, olcsó kínai piaci gagyi külsőt kölcsönöz ennek az eszköznek. Bár legyünk őszinték, igazából nem a külső számít majd hanem az, hogy a benne látottak megfelelő élményt nyújtsanak.
Majd meglátjuk. -
#534 http://thevr.hu/ime-vegleges-oculus-rift/ -
Inquisitor #533 Kicsit többet vártam az élő bejelentéstől, nem azt, hogy pl. fél órát rizsáznak Xbox kontrollerről, meg levetítik az ezer éves EVE trailert.
Az Oculus Touch várható volt, már az, hogy lesz saját kontrollerük, viszont nem látom mitől jobb, mint a már piacon lévő konkurensek?
Persze majd a tesztek eldöntik, meg mindenki azt veszi ami szimpatikus. -
Solt #532 2016 Q1 megerősítve, plusz jár hozzá majd egy xbox kontroller is. -
Solt #531 Élő Stream 19:00-től -
Solt #530 :)) -
Inquisitor #529 Hát, végül is három hetet késett a PH, de legalább van róla hír. :) -
MasterMason #528 Hajrá, minden egyes új szereplővel nő a verseny amelynek mi leszünk a haszonélvezői. -
Solt #527 FOVE
http://prohardver.hu/hir/fove_eddigi_legjobb_vr_eszkoz_kickstarter.html -
Inquisitor #526 Hmmm, miket lelni a web bugyraiban. Találtam egy két nappal ezelőtti YouTube videót, ahol a srác egy Oculus Rift DK2-ben tesztelt szemkövetést. De nem is a videó az érdekes, hanem a hozzászólások alapján ez egy közkézen forgó ismert barkács megoldás, én eddig nem is hallottam felőle. Jó lenne leterjedne így vagy úgy és sokan támogatnák. -
Solt #525 Érdekesség -
Inquisitor #524 Ez zseniális. Most van az SVVR Expo, amit eddig bejelentettek és amit nem VR vasat, szoftvert, az most kint van, persze a főszerepben az Oculus, Vive, Morpheus van. Mit tehet hát egy OLED gyártó, ha fel akarja hívni magára John Carmack és a pénzzel kibélelt Oculus figyelmét? :D
Hát trolkodik egy kicsit:
eMagin Announces 2K×2K ‘Flip Up’ VR Headset, Demoing at AWE 2015
És kiküld egy kis hencegést a saját 2x2K kijelzős VR cuccáról egy kis infót. Hát izgalmas évnek nézünk elébe, azt hiszem. :D -
Solt #523 100-t írnak rá, de én valamiért kevesebbre emlékeztem! :S -
Inquisitor #522 Most nem emlékszem az OCulusnak mennyi? 90 fok? És a Vive-nek is? A Morpheus az biztos 100 fokos. -
Solt #521 Uhhh, az a FOV érték már elég derék! :) -
Inquisitor #520 A szemmozgás és fókusz követő FOVE VR headset átment Kickstarter kampányba, aki akarja támogathatja, előrendelheti, a hír igazi lényege a technikai paraméterek:
FOVE, The World’s First Eye-Tracking VR Headset Comes to Kickstarter Today
They’re aiming to raise $250,000 to finalize their development process and start manufacturing. Pledge levels start at $349 for a single eye-tracking headset to $1799 for a five FOVE developer pack. Rewards are projected to ship to backers by March 2016.
Technical Specifications:
Weight: 400g
Display Size: 5.8in
Resolution: WQHD (2560 x 1440)
Field of View: 100 Degrees (non specific)
Frame Rate: 60FPS (90FPS projected)
Head Tracking: “Low latency 6/9 DoF IMO”
Eye Tracking Sensors: 2 x 0.2 degree (projected) @ 120Hz
FOVE - KickStarter oldal -
Inquisitor #519 Nyilván nem, mivel akkora megkapják az előrendelő emberkék 2015 végén. Gondolom nyárvégén, ősz elején már biztos lehet előrendelni, szerintem akkor lesz biztos ha VÉGRE az árát is közlik majd.
Utoljára szerkesztette: Inquisitor, 2015.05.19. 12:19:29 -
Solt #518 Az álom marad... 2016 első negyedévre teszik a megjelenést, ergo abból akár március is lehet. -
priluki #517 áhh azt szeretném ha karácsonykor a fa alatt lenne már :P -
#516 Azér egy kicsit fáj hogy igy lehuzzák az AMD procimat ( procikat ). Remélem addig valami változik szoftveres oldalon !
http://www.extremetech.com/gaming/205812-the-oculus-rifts-formal-pc-requirements-are-a-doozy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"The final issue I wish Oculus had spoken to is whether AMD CPUs are capable of feeding the Oculus Rift and maintaining top frame rates. At present, the FX family is often somewhat slower than top Intel solutions, though this depends on the game and the relevant detail levels. The reason I’m concerned about this issue is because the Oculus Rift requires extremely low latency to work properly, and low-latency communication is one of the weakest links in AMD’s Bulldozer-derived CPU family. While AMD has improved the situation over the last few years, Kaveri and Piledriver have much higher cache latencies than their Intel counterparts." -
#515 Gondolom karacsonykor:))) -
priluki #514 hi, azt tudja valaki mikortól lehet rendelni az uj riftet? csak hogy elsők között lehessek :P :D -
#513 Most nagyon mondják a 2160x1200-at 90Hz-n, aminek a fele 1080x1200 azt két AMD 290/290x valszeg mindenben meg tudná hajtani, amit nem annyira drágán meg lehet venni(relative) de pl a komplett rendszer olcsóbb lenne mitn egy triplescreen ahol ugye nagyobb felbontás kevésbé hatékony CF rendszer van. Nem tudjuk az árat de 250e-ból két használt 290-el szerintem ki fog jönni:) -
Inquisitor #512 Ennek külön VR topikban lenne helye, de egyenlőre olyan nincs, ezért ide, hátha érdekel valakit:
Újabb versenyző VR kiegészítők terén a Tesla Studios, akik egyesítik az érintés érzékelést segítő eszközöket a teljes test mozgását követő rendszerekkel. Remélhetőleg valamelyik nagyobb gyártó felkarolja az ötletet, hogy hamarabb megfizethető késztermék legyen belőle. Természetesen moduláris felépítésű.
Tesla Suit can Add a Sense of Touch to Your VR Experiences
-
Inquisitor #511 Szerintem az új SLI-t váltó rendszer, HBM2 memória meg a többi okosság nagyot fog ütni.
Jó lenne addigra a konkurencia is lépne valamit 14-16 nanométeren végre. -
#510 Jóhogy, pascalt időzítik kb az Oculust megjelenéséhez azt hiszem. -
Inquisitor #509 Azért nem volt berakva mert vártunk más lényegtelen paraméterekre, mint teszem azt az ÁRA, elvileg annak is kint kéne már lenni.
A megadott gépigény meg szerintem a DK2 tapasztalatok alapján pontosan sejthető volt. Másrészt ha én építenék VR-hez gépet megvárnám az X390 kártyát meg az NV Pascal alapú cuccait ... persze nyilván azok jó drágák lesznek, viszont DX12 és VR használatra kihegyezve. -
#508 Ajánlott gépigény még nem volt berakva:)
itt
NVIDIA GTX 970 / AMD 290 equivalent or greater
Intel i5-4590 equivalent or greater
8GB+ RAM
Compatible HDMI 1.3 video output
2x USB 3.0 ports
Windows 7 SP1 or newer
-
#507 Nem rossz, érdemes elgondolkodni a fizikailag behatárolt, de "kontrollerrel kiterjesztett" világban is.... ty -
Inquisitor #506 Addig is itt van neked egy alacsonyabb költségvetésű megoldás:
Elevators and Extra-dimensional Space: Exploring Ways to Transcend Physical Boundaries of Room-scale VR
Na jó, ez sem két fillér, de nem kell hozzá stadion méretű épület, meg picit olcsóbb a technikai része is. -
#505 Ezt már régóta meg akartam csinálni, csak tőkehiány miatt halogattam :) -
#504 Igy van. Amig erzekelhetoek a pixelek (es VR-en nagyon-nagyon messze vagyunk attol, hogy ez ne igy legyen, meg 8K-val sem lennenk messze ott), addig ez a "tul soki pixel, mi hajtana meg?" teljesen invalid erv.
Masreszt senki nem kotelez arra, hogy a legdurvabb grafikaju jatekokkal jatsz rajta, egy 5-10 eves jatek (vagy akar mai, csak VR-re optimalizalt) pedig siman futhat hatalmas felbontason is. -
#503 Aham abból fognak megélni:)))) -
Inquisitor #502 Nem fognak velem páran egyetérteni, de ... Az az igazság, hogy ha felskáláznak 4K vagy 8K felbontásra a grafikát, akkor is sokkal előrébb lennénk, hiszen a jelenlegi megoldásnál a túl nagy pixelszám és vagy nagyon látható pixelrács és pixelköz ami zavaró. De egyébként jogos felvetés mi hajtaná meg 3D-ben? Viszont ez első kőrben a prémium kategória vásárlóit fogja érinteni, akiknek nem tétel egy TitanX SLI vagy X390 CF rendszer. :P