1142
Oculus Rift virtuális sisak.
-
Taah #582 A videó jónak tűnik, bár nem nagyon tudom elképzelni, hogy hogyan tudnám beleélni magam a sziklamászásba anélkül, hogy a követ vagy a saját súlyomat érezném. -
Inquisitor #581 CryTech - The Climb (Oculus Rift-re)
-
Hasselhoff72 #580 Szerintem csak ki írták hogy majd lesz ez is de hogy miért ennyiért, van még egy hely ahol ki van írva ott 9999:DDD -
#579 nem létezik :D -
Hasselhoff72 #578 Hünnye szép kis ár:DD
33-al kell szorozni:)) -
#577 Persze, csak hirtelen feltettem a kérdést, miután megláttam ezt a videót. Utána rájöttem, hogy ez nem a fülestől függ.
-
goldboy #576 Rockband VR ? -
unrealnoise #575 Tegnap playIT-en kipróbáltuk az Oculust, meg a Samsung Gear VR-t. :) Semmi komoly, de két videó egy kis kreténkedésről a haverommal: első és második
"Roland társaságában elmentünk megnézni a PlayIT-re, hogy mit is tudnak a VR kütyük (így pár hónappal a megjelenésük előtt), az Oculus Rift persze mindent lesöpört. OMG, az milyen fasza volt. Dobd ki a TV-d és a monitorod, ha a közeljövő filmes, játékos, kalandoros élményeire vágysz.
A Steam-es HTV View-ot nem állt módunkban sajnos - készülék hiányában - kipróbálni.) De az OR előtt szerencsétlenkedtünk kicsit a Samsung Gear VR-el amely meglepően jól funkcionált, és ha a telefon árát "nem nézzük" meglepően ütős ajánlat lehet a következő években. Ez a Oculus-Samsung féle együttműködés akár jövedelmező is lehet a jövőben, igazi fegyvertény is lehet a Samsung kezében ez a korai eszköz és "platform-támogatás", hiszen aki elsőként, jókor, jól lép be a piacra, megfelelően tud azokra programokat, tartalmakat szállítani vagy szállíttatni, annak igazából hosszú távon is nyert ügye lehet.
Megjegyzem, egy új okostelefonnál sem volt tömeg, sorban állás. Unalmasak, hétköznapiak már a telefonok, hozzászoktunk, nem tudják megváltani a világot, én sem tapicskoltam semmit, max várakozás közben, ami útba esett.
Mert bizony várakozni kellett. A Samsung Gear VR előtt vagy 45 percet kellett vasárnap (!) várni, az Oculusnál szintén majdnem ennyit. (Bár ott gyorsabban repült az idő, két - a sorban mögöttünk álló - gamer kollégával való társalgás sokat enyhített a várakozás okozta "nyűglődésen". )
A PlayIT olyan volt amilyen, rekord látogató ide vagy oda, lehetne ezt jobban is csinálni. Voltak pozitívumok és negatívumok is, a Playstation szinte jelen sem volt, egy rohadt konzolos PES16-ot,vagy Bloodborne-t nem tudtam kipróbálni (vagy csak vak voltam...)" -
unrealnoise #574 már hogy érted? plusz füles külön nem fog járni hozzá, gondolom tudod, lesz egy ami egyben lesz a kütyüvel. Ez egy nyitott fejes lesz, elég faszán fog szólni valószínűleg, anno a sennheiser px100-as is csodákra volt képes "alacsony" árfekvése ellenére. -
#573 Az oculushoz milyen füles fog járni? Van róla valami infó? -
Inquisitor #572 Igen, átlag telefonhoz kevés a tartalom. De pl. Samsung GearVR-hez önmagában több van, mint összes többihez.
Más kérdés rá lehet hackelni másik készülékre és ha igen elég erős hozzá? De ott vannak a 360 fokos és VR videók is. (YouTube, faceBook, stb.)
Viszont a lent tárgyalt megoldás lényege pont az, hogy az olcsó kínai cardboard utánzattal és a telefonoddal a PC játékokat nyomod VR-ben.
Egyből nő a tartalmak száma, nem? :)
A focus meg elvileg a beépített lencséktől függ és az a lényege olyan legyen mint ha több méterre néznél, ne fájjon a fejed.
A kérdezett dolgot az Oculus SDK elég régen tudja, szerintem az összes konkurens termék is tudja, de ennek implementációját a játék készítőinek kell szerintem beépíteni. Ha jól tévedek VorpX-el nyomott alapból nem VR-es játékokban pont nem tudsz olyat, hogy félrehajtott fejjel benézel a virágcserép mögé. Ezért fontos, hogy sok már kint lévő játék kap valódi VR támogatást, mint a Dying Light. -
#571 jaja, én rendeltem ilyen műanyagos kiani cuccost, és egész jó. Csak hát megérezni, hogy kb egy centire van a szememtől a telefonom, és elkezd tőle fájni a fejem/szemem. MEg kevés rá a tartalom. Egy két androidos alkalmazást kipróbáltam, azoknál, amelyeknél sokat kell forogni, és mikor leveszem, azt se tudom merre vagyok, kalapálok össze vissza, hol a lámpa :D
Ocolusnak amúgy van "mélység" érzete? nem is tudom hogyan nevezzem: tehát ugye nem csak körbenézek 360 fokban, hanem ha előre dőlök, akkor a "játékban" is előre dőlök, valahúgy úgy mint egy TrackIR-ben? -
Inquisitor #570 Még nem, de ha lesz eszköz akkor meglesem. Szégyen, hogy gagyi kínai árusok olcsóbban adják komplett műanyag headset cuccot tokkal vonóval, mint amennyi a papír cardboard. :D -
#569 Valaki nem ismeri a Trinus VR-t? nem szokta használni? :D -
Inquisitor #568 All the PlayStation VR news from today's big Sony event (The Verge)
Hát nem is tudom, gyakorlatilag egy felsorolás pár már létező játékról amiből LESZ egyszer majd VR verzió.
Mondjuk a Robinson üdítő kivétel és multiplatform, szerintem jópofa a trailere:
-
Inquisitor #567 OCULUS RIFT DK2 HAS OFFICIALLY SOLD OUT
Szóval mostantól marad a CV1 előrendelésre.
HTC Vive May Launch Dec 8th in the UK, US and Germany, Interview Suggest
A hír vagy igaz, vagy nem. De ha igaz, akkor nem csak előrendelők tudnak még idén szerezni a limitált kiadásból.
VorpX 0.9 is Now Released, Adds Async Timewarp, Witcher 3 and Star Wars Classics Support
Full list of new and optimised game profiles are below:
Mortal Combat X (G3D/Z3D), optimized for Virtual Cinema Mode
The Witcher 3 (Z3D), optimized for Virtual Cinema Mode
Crysis 3 now has full G3D
Amnesia (G3D)
Amnesia – A Machine for Pigs (G3D)
Quake II (G3D)
Quake III (G3D)
American McGee’s Alice (G3D), optimized for Virtual Cinema Mode
Star Wars – Knights of the Old Republic (G3D), optimized for Virtual Cinema Mode
Star Wars – Jedi Knight II – Jedi Outcast (G3D)
Star Trek Voyager – Elite Force (G3D)
Return to Castle Wolfenstein [2001] (G3D)
Heavy Metal FAKK 2 (G3D), optimized for Virtual Cinema Mode
-
goldboy #565 Ajánlott hardver -
Inquisitor #564 Augusztus 30-án kijött az új Oculus SDk és mellé az AMD és a NVidia saját friss driverei, amik természetesen az erre alkalmas vason elhozzák a közvetlen hozzáférésű drivert a késleltetést új szintre emelve és sok egyéb lehetőséggel kiegészítve a felhasználást. Részletek és a driver linkek alább találhatóak:
http://www.roadtovr.com/new-nvidia-and-amd-drivers-unlock-direct-driver-mode-for-oculus-rift-users/ -
#563 -
zimapeti #562 -
Inquisitor #561 Találtam email tisztogatás közben egy régebbi Vrvana Totem hírlevelet, ami két okból meglepő:
1. Még léteznek minden ellenkező hírrel szemben.
2. 1440p OLED kijelzőt kapott ez is.
Mellékeltek egy igen gáz és semmit mondó videót is, amiből szvsz csak az érdekes, hogy a sztereó kamera miatt AR alkalmazásokhoz vagy "telepresence" üzemmódra is jó. Azaz valahol máshol lévő sisak képét is nézhetjük élőben, felvételről.
Meg a RoadToVR oldalán jött szembe EZ a videó:
-
Hasselhoff72 #560 Ez elég lenne a oculustba?:))) Paksi atom 3-as blokk elvinné biztosan:) 11k-s mobil kijelző:D Igaz 3 év múlva. -
#559 biztos de attól még a link nem müködik :) -
goldboy #558 Alakul
jim: kijavítottam a linket
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.07.11. 10:05:03 -
Inquisitor #557 Nem vagy csak nehezen lehetett "ránézni" a panelre, ezért mire kinyitottál egy ajtót 6x megevett az Alien.
De akkor ezek szerint ki lett javítva. -
priluki #556 szerintem nem de nem vettem észre .. milyen bug volt az?
-
Inquisitor #555 Kijavították már azt, hogy bugzott az ajtó nyitó paneleknél VR-ben? -
priluki #554 hehe pont ezért jo.. én az alient végig toltam :P -
Inquisitor #553 Ha valaha lenne vagy lesz VR cuccom, az hét szentség, hogy horror játékokat nagy ívben kerülöm, hiszen a beleélési faktor ott is nagyobb. :D -
XeroX #552 Egy kis VR vidámság
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
XeroX #551 Köszönöm a linket, a fórum nem volt meg..
-
DonPedro22 #550 nézelődj és kérdezz ITT vagy a másik csatornán ITT vagy pedig a hivatalos fórumukon kicsit lejjebb görgetve megtalálod a topikot. Fórum
Ha nem ismered még őket, Pisti és Jani -
XeroX #549 Van itt valakinek rajtam kívül Oculus DK2 -je ?
Jó lenne valakivel átbeszélni pár tapasztalati dolgot. -
Inquisitor #548 Hááát ez elég érdekes.
SAMSUNG INVESTS IN FOVE -
Inquisitor #547 AMD LuqidVR marketing némi CryTek féle Robinson The Journey mozgó képpel fűszerezve:
Itt pedig a játék demójáról való RoadToVR beszámoló ... sajnos ők még nem VR kontrollerel próbálták. -
Inquisitor #546 Láttam a RoadToVR videóját és eléggé felemás érzéseim voltak. Az egy dolog, hogy néznek ki a felfestett jelek kívülről, de nekem nem tűnt túl pontosaknak az egész lekövetés. A shotgun célzási képessége +/- fél méter volt, sokszor akkor is eltalálta a zombit ha mellé lőtt, sokszor akkor sem ha rá. Remélem a játék korai verziója az ok és nem az, hogy a Vave Vive kukázott fejlesztési megoldását használták fel. -
#545 talán elfér :)
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.06.20. 11:21:49 -
MasterMason #544 Várható volt, hogy valaki előfog rukkolni valami prémium cuccal.
Na, hát ez már valami. Árára leszek majd kíváncsi, azért remélem nem 3-4000 dollárokért fogják árulni. -
Inquisitor #543 Mivel valaki mindig belinkeli a magyar verzióját a híreknek, most megelőző csapásként íme: LINK -
Solt #542 Brutális! :)