7906
-
tom36 #4835 Ha túljutnál az újonnan felmerült problémán és a rögzítés sem oldja meg fúrás közben akkor esetleg próbáld meg azt, hogy pár pisztononként közbeiktatsz egy szerkezetet (piszton + rögzítőtalp) ami a furat falához rögzíti a szárat igy nem tud beremegni. Az új problémát meg ugyanígy rögzitő talpakkal talán meg tudod akadájozni.
A laci4321 által irt módot én is csak ajánlani tudom, nagyon sokat tud segíteni és könnyen automatizálhatod vele az egész fúrásos folyamatot mindenestül. -
laci4321 #4834 Igen a multi még mindig ott tart ahol... :D Nem véletlen nem jöttek még létre az első dedikált Keen Software House szerverek, pedig azt írták idei tervnek még január elején, hogy az lenne a cél 2016-ra. Csak gondolom rájöttek, hogyha csinálnának egy szerót, akkor egy szuperszámítógép is kevés lenne ennek a játéknak, előbb optimalizálni kéne... :D Szóval most a játék motorját fejlesztik (legalábbis ez tűnt fel nekem az elmúlt hetek update videóiból), aztán lehet a multiplayert is.
Az egyszerre 1 piston ötlet nagyon jó, már van is a pistonoknál olyan is, hogy rögzítés. (Safety override On/Off) Ha az összes többit rögzíted és csak 1 mozog, akkor olyan mintha csak 1 pistonból állna egyszerre a rendszer. (talán úgy még multiban is menni fog) Javaslom az Easy Automation 2.0 szkriptet ehhez, könnyen megírhatsz egy kis parancssort (tényleg csak pár perc, ha megtanulod hogyan kell) amivel 1 gombnyomásra elindíthatod majd a rendszert, leállíthatod, és visszahúzhatod a kart.
Még akár bonyolíthatod is majd, beiktathatsz érzékelőket, hogy megálljon ha gond van, vagy jelezzen piros fényekkel, ha leszakadt a fúrófej, stb.. stb..
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.10.19. 13:25:24 -
Köszi az ötleteket, majd kipróbáljuk, de itt már az elején bajok vannak, majd felveszem és beküldöm bug reportnak. amint haverom beül a fúrószékbe, nem is nyom meg semmit, az egész elkezd billegni, aztán széttörnek a blokkok. Arra gondolok, talán multiba nem küld jó adatokat a játék a szerverre, amikor vezet nem esik szét a gép, de nagyon lassan megy, csak az előrét nyomja, mégis a fékező hajtóművek működnek. -
Szép és látványos járgány, de több hiba is van. És ahogy nézem ez a mélység felesleges is, mert a hasznos anyag igencsak kis rétegben volt. Nem tudom, hogy a többi milyen mélyen van és mekkora rétegben.
A hibák: Egyszerre csak 1 piston mozogjon. Mint a videóban is látszik, a piston-oknak van némi rugalmasságuk, ami nem minden esetben hasznos. Itt sem mondanám annak.
A másik dolog, hogy azok a kerekek nagyon kevesek. Mint látni, eléggé beimbolyog a cucc lefele haladáskor. És szállítási állapotba állításnál is még rendesen imbolyog.
Így még épp elbírja a játék, viszont multiban kicsit más a helyzet és jobban kijönnek ezek a gondok.
Itt egy videó ahol szintén a piston az egyik főszereplő. Voltak velük nagyon durva dolgaim, volt amikor szétesett az egész. Jelenleg stabil a dolog. Sima blokkot és futóművet használok, hogy stabilan tartsam a szerkezetet. Most már nem megy a futómű sem a blokkba, régen simán ferdült a tető és textúra hiba lépett fel, ami elég nagy galibát is okozott utána.
-
Vagy csökkentsd a lefúrási mélységet vegyél ki pár pistont és ötletként lépcsőzetesen haladj lefele és furj alá a kocsinak is hogy a kocsi be tudjon álni a kis gödörbe:sokan beleesnek a dologba hogy minnél mélyebre fúrjanak egy eszközzel ami lehet nem egészséges.Haladj kis lépésekkel ugy is le tudsz ásni. -
Ha jól tippelek a sok piston ami egyszerre nyúlik ki igencsak instabill lesz egy idő után jó lenne szim sebességi adatokat látni a többiek jobban rálátnának akkor.Az is elképzelhető hogy a kavicsok amik a pistonon vergődnek felfele azok csapják szét a rendszert lehet a továbbítást a fúrás idejére kikapcsolni legyenek tele a fúrótartályok és ha tele van leállsz a fúrással és begyűjtöd a cuccot.

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.18. 22:09:18 -
Sziasztok!
Csináltam kreativba egy bányászautót, elég stabilnak tűnik, még multiba nem teszteltük, de amikor haverral játszunk, általában, durván ugrálnak a gépek, aztán szétesnek. Ezelőtt amikor játszottunk nem volt ilyen. Ez valami frissítés óta van, vagy nálunk van a hiba?
Utoljára szerkesztette: DarkBoss, 2016.10.18. 20:03:28 -
n0tr3adY #4828 Akkor nálam lesz valami egyedi huncutság. -
Szabályos időközönként leesik a szimulációs sebesség 0.6-ra. Ilyenkor akad egy pillanatra a játék. Nem értem. Lehet tényleg hanyagolnom kellene a modokat. -
laci4321 #4826 Nem értem miért lehet ez így, nálam tökéletesen működik. Egyedi buggal küszködhetsz.
Ki is próbáltam pár perce, itt vannak róla képek:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Itt látszik, hogy különálló rácsra nem lehet úgy blokkot rakni, hogy az közben érintkezik egy másik ráccsal is. Viszont a Blast Door pár mm-rel rövidebb, így ha a páncél blokkot nem arra rakod rá, hanem a másik páncél blokkra, azt már engedi a játék.
Többször is le-fel küldözgettem a liftet, és nem lett rajta semmilyen sérülés.
Érdekes, hogy az újragondolt beillesztési mód amit a múlt heti DEV update videóban mondtak (valami variáltak a másolás-beillesztésekkel, hogy ne laggoljon be a játék egy pillanatra) azt is eredményezi, hogy a piston által fel-le mozgatott lift szaggatva mozog amikor felfelé halad :D -
n0tr3adY #4825 Igazából az a fő probléma, hogy hiába van szintkülönbségben a piston, hiába van blastdoor blokkokkal kirakva, nem enged pistonheadre tett blokk mind a 4 oldalára épiteni. 2 oldalt enged csak.
-
laci4321 #4824 Jaa értem.
Igen a lényeg az, hogy a szélét blast door blokkokkal (hangárajtó blokkokkal) rakd ki, mert azok pár cm-rel (mm-rel?) rövidebbek a normál blokkoknál, így amikor emelkedik/süllyed a lift, nem fog érintkezni a fallal mellette, és ép marad.
Plusz akkor rakd rá a blast blokkokat a lift szélére, amikor létrehozol szintkülönbséget (a pistont nyújts ki, vagy épp húd össze), mert ami a piston tetején van, az különálló rácsnak számít. És 2 rács blokkjait nem lehet közvetlen egymás mellé rakni úgy hogy érintkezzenek. -
Mi ezzel a gond?
A pistonra ráraksz egy kockát és azt körbeépíted, ahogy akarod. Itt a szélén a door block van, ezzel be lehet csúszni más blokkok mellé-közé. A videóban sárga színe van és ezért is van szintkülönbség a leszálló résszel.
De egy ilyenhez szerintem 4 pistont használt, egyel lehet, hogy instabil lenne.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.10.16. 20:31:50 -
n0tr3adY #4822 https://www.youtube.com/watch?v=eB-AKXgGb58
0:28 - 0:54 között -
Nem mintha nagyon élne a topic, de legalább becsalogatja az embereket, mert a lista elején vagyunk. -
laci4321 #4820 Naa eléggé eltértünk az SE-től... :D
Nem egészen értem mit értesz vehicle lift alatt. Kifejtenéd? :) -
n0tr3adY #4819 A-a... A KAS (Kerbal Attachment System) csak összekapcsolni jó dolgokat (mágnes, mászókampó, cső). Effektive egy űrhajót az űrben nem tudsz vele összerakni. A KIS (Kerbal Inventory System) pedig csak tárolóhely. Belepiszkálás nélkül csak a kerbalod inventoryjának (~400 liter asszem) megfelelő méretű alkatrészt tudsz kézzel felszerelni.
-
Van mód amivel a világürbe felvitt építményeken is módosítani tudj most nem tudom melyik kas vagy kis ha igaz
másképp kell gondolkodni igen ha megváltozik a fizika körülötedd lesz surlódás meg miegyéb:)
bajba lenszünk ha ilyen fizikája lesz ennek a játéknak is:)
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.16. 14:41:56 -
n0tr3adY #4817 Továbbra is off :)
Van lehetőség komoly dolgokat késziteni, de a kerbal inkább a miniatűrizálásról szól. Mert amit már egyszer megépitettél és kilőtted, módositani nem lehet. Legfeljebb a docking portokon keresztül lehet hozzátenni. Modokkal (MKS) arra van még lehetőség, hogy másik bolygón bányássz, és ott épitsd meg a hangárban összerakott dolgaid. TAC life support pedig egy szivás :)
Más : SE-ben hogy tudok egy sima vehicle liftet csinálni pistonnal? rengeteg videóban láttam már, de nekem nem engedi a piston 4 oldalára pakolni a blokkokat.
-
kimentetek megnézni a térkép felső részén lévő fekete pontot? -
gyikot bővítettem a kerbál programmal onan is le lehet tölteni
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.16. 13:06:46 -
KAS/KIS, KW Rocketry Modular Rocket System, Raster Prop monitor, TAC Life support, ScanSat, DMagic Orbital Science, Science Station.
de lehet kihagytam párat.
A felrakott modok többsége a gamedata mappában van. -
Megoldható az is megfelelő modokkal
akár olyat is hogy elsőre felviszel egy ürálomást a hold pályájára néhány esetleges mentőkabint csatlakoztatva rá és szépen lassan felviszed a hodbázis alkotóelemeit.
a szétszort elemekkel nekem is gondom volt. űrnézetben fent van egy elrejetett panel a kép közepén onnan be tudod gyüjteni a szemetet is és az esetleges fejleszői pontokat is.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.16. 13:05:41 -
Nem rossz.
Arra gondoltam, hogy az elkóborolt első űrhajóst össze tudjam szedni, mert nem sikerült orbitra állítanom.
De az sem lenne utolsó, ha vihetnék telepeseket egy bolygóra. A hajó maga lenne a későbbi telep is. Végül űrjáratokat lehetne indítani a telepek között utaztatási és szállítási célokkal. -
laci4321 #4810 Milyen modokat tartalmaz az a verzió? Vagy hogyan tudom én azt megnézni, hogy miket tartalmaz? -
mit értesz komoly ürhajón?
keress rá kerbal space mega ship szavakra:)
építeni lehet csak kérdés haszna is van illetve repül is a kitűzött cél felé?
https://gfycat.com/HarmoniousColossalHarrierhawk
őt viszont nem vágom hogy kreálták:)
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.16. 10:59:41 -
Ez nagyon jó, nekem még sosem sikerült pályára állítani semmit.
Ismerősök igencsak durván nyomták, építették az űrállomást, mentőakciót szerveztek a Marsra egy ottmaradt asztronauta miatt, stb. A modok sokat segítettek.
Vajon van vagy lesz lehetőség komoly űrhajót is készíteni? -
Alatta ott a leírás. Amúgy kb a gépem van beletömörítve. Eddig a legerősebb, amit láttam laptopban. De már van 1070-essel szerelt is, csak még teszteredményt nem láttam a GPU-ról. -
n0tr3adY #4806 Kerbalhoz : mint mondtam korábban is, Kerbal Engineer Redux. Alkatrészekből összepakolod, TWM 1.2 -1.5 legyen minimum, deltaV a Kerbin orbitális pályához 4000 elég a kezdőknek is. kilövés után pár fokkal megdöntöd a gépet a horizont felé. Szépen apránként lehet döntögetni, 28-30.000 méter magasan kell a 45°-nak meglennie. Akkor kiváltasz a bolygó nézetbe, látni fogod a röppálya ivét. 70.000 méter már a légkör, 80-100-nál szoktuk orbitális pályára tenni. Tehát a röppályád magasságát még a kerbinről való gyorsításnál tudod befolyásolni. Én úgy szoktam, hogy szinte 40.000 méternél már lekapcsolom a hajtóműveket és hagyom a pályacsúcsig "sodródni" a rakettát. Pályacsúcson előtt picivel ráállsz a horizont szintre, és csutkagázzal rástartolsz az orbitális pályára. A nehéz dolog későbbiekben a dokkolás lesz... -
Viszont kezdem egy kicsit jobban kapizsgálni a Kerbal játékot bár tény hogy jóval nehezebb a játék mint ez.
Igaz 4 napnyi kitartó bizderga után sikerült egy műhód pályáraállítása viszont a bázis építés még igencsak felejtős nem hogy a naprendszer elhagyása Nem egyzserű a navigációs rendszer elsajátítása. kell hozzá némi űrmérnöki egyetem hozzá:)
Ha van kedvetek Itt egy kb 1 gigás telepítést nem igénylő verzió a legfrissebb alkalmazásokkal pár telepített segédmóddal együtt.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.15. 23:45:52 -
hu ha van egy kis fény az alagút végén..
hétfőtől melózok minimum 2 hónapot ha kibírom a melót.bár a kapható lóvéból neigen futja majd hirtelen uj gépre max a notim kaphat memot meg ssdt
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.15. 22:47:21 -
jahm nem tudom milyenek lehetnel a lenovo notik amit gemer felirattal látnak el de durva ára van
azért occóbban is lehet jó gamer notit venni:) és azért 2xer meggondolnám hogy ilyen vékony lapot vegyek gamer cuccnak.
inkább legyen 9 10 kilós a cucc fémből böszme hőelvezetőkkel lásd msi ja és ebbe az esetben se magán a notin tenyerelnék órákat:)
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.15. 22:44:58 -
Lecke ;) -
laci4321 #4801 Úgy tűnik az egyszeri hiba volt, pár órával visszaléptem, megpróbáltam később és sikerült.
Most viszont az nem megy, hogy a Wheel Suspension-ok összekapcsolódjanak a rotorfejjel. Akárhogy mozgok ott benne, nem "harap rá". Így nem tudok létrehozni újabb lebegő elemeket :( -
Nagydög #4800 Elorebb vagy mint en, nekem el sem indul. -
laci4321 #4799 Aha, oké... nem lehet a lebegő turretemről blueprintet készíteni, mert a játék kilép... :D
Istenem XDDD -
laci4321 #4798 ÉÉsss igen! új STABLE verzió, és kijavítva a kapcsolat-másolási hiba :D
Viszont jött egy új :D Ha egy összekapcsolt páros egyik tagját egy voxelbe (aszteroidába/talajba) illeszted be, (tehát nem egy voxelben jelen levő bázisra, akkor nincs baj, hanem egy új bázist akarsz létrehozni a voxelen) akkor az kiugrik a voxelből, kirázkódik belőle. Eddig nincs baj, ezt eddig is csinálta, viszont ha ezután vágólapra akarod tenni a párost (Ctlr+x-el kitörölni ha már kiugrott) akkor meghal a játék :D
De mindegy, akkor nem illesztgetek be közvetlen voxelbe és kész :D Lehet folytatni az Academy-t. Meg a lebegő turretet is befejezem a hétvégén :D (bár jó pár hét múlva lesz csak kész, mert nagyon sok egyéb dolgom van) -
Nagydög #4797 Nekem eppen tegnap sikerult kicsit jatszanom. Befejeztem a hangart a tulelo hajomon. Vegre teljesen legmentes, es felprogramoztam egy kijelzot is, hogy a statuszat megjelenitse, meg a legnyomas esesre figyelmezteto fenyeket is megcsinaltam. Nagyon elegedett is voltam. kiszivattyuztam a levegot, ment lefele szepen az O2 szazalek. Vissza feltoltottem, kinyitottam a hangarajtot, erre feluvoltott az osszes riaszto es az oxigen szint leesett 1%-ra. Hmmm... Eddig nekem ugy tunt, belelegezheto legkoru bolygon vagyok. -
laci4321 #4796 Na igen, kicsit kihalt a fórum :D
Amíg nem kapunk egy következő STABLE-t, amiben ki lesz javítva már végre valahára az összekapcsolódások másolási hibája, addig nincs kedvem elindítani a játékot. Nagyon nincs :D Az Akadémiához ugyanis a legalapvetőbb dolog lenne ez...
Ja meg hogy nem lehet a projekciókat teljesen meghegeszteni, mert a kivetített blokkok hegesztési pontjai máshova kerültek. Pl. egy nagy hajóra való Programozható blokk projekcióját csak akkor lehet meghegeszteni, ha (szemben állva a számítógép panellel) a bal oldalán egy kocka páncélblokk van... Fuck logic :D
Ja meg a Nanite Controll Factory rossz orientációban hegeszti meg a kivetített blokkokat, (pl a páncél rámpát is pont fordítva) szóval ez sem használható jelenleg a játékban :D -
Na skacok most hogy nem megy a gépem miatt a játék kísérletezek a kerbalal jóval összetettebb cucc igényel némi űrmatematikát is hogy egyáltalán kijuss a légkör határáig vagy azon túl.Nem arról szól hogy építkezek van kitűzött célja is. fejlesztői pontokért kapod az alkatrészeket is.Ez legalább fut is igaz low grafon de annyira nem számít nála.