7903
-
#4710 ---#menu-family,#header-top {
display:none;
}
azt hiszem ez volt az:) megkísérlek háttér színt váltani neki a kék túl kiugró:)
azt hittem ha a # elé firkálok valamit nem veszi figyelembe. na ezt se tudom hogy ezeket a kapcsolókat hogy lehet kilokkolni törlés nélkül / / jel közé teszem? a }{ helyett? -
#4709 "CSS:
#menu-family,#header-top {
display:none;
}
"
Ezt nézd meg. MerlinW scriptjei között találtam. Ez pont kikapcsolja, de gondolom be is lehet vele kapcsolni akkor.
-
#4708 Jelenleg az a gond hogy szóba se állnak velem a lentebb említett linken és én nem tudom melyik kóddal kapcsoltam ki az említett funkciót.
-
#4707 De, ha kipipálod, hogy bejelentkezve maradj, akkor nem kell mindig belépned. -
laci4321 #4706 Sajnos nem lehet helyettesíteni a fejlécben a "Fórum > Játékosok fóruma > " résszel a bejelentkezést, ott csak másik fórumba lehet átlépni.
Kissé hiányzik, mert ahhoz hogy belépjek, el kell hagynom ezt a fórumot, majd újra visszalépni. (Vagy másik fülön bejelentkezni és ezt újra frissíteni.) De amúgy egész pofásan néz már ki a fórumunk :) -
#4705 igen mert onnan meg kiszedtem egy szín script gombot azért mászott le egy sorral az a gomb.
Najha a srácok csak ennyire hajlandóak felderíteni azokat a gondokat amit esetleg én felfedek vagy ők kreálnak
így nehéz a jó topi összerakása ha az ember még egy apró segítségkérésre is így reagál az aki ezt a feladatot vállalja magára a fórum működése érdekében.
https://sg.hu/forum/tema/1405410824 -
#4704 Jó az új logó.
Nekem a háttér így is tetszik, hajók nélkül.
És legalább most az OFF sem egy új sorban van, hanem a többi között. -
#4703 Ez van ha az ember csak sejti mit csinál:) -
#4702 Az egyébként fel se tűnt mikor tűnt el így ahhoz fórumtudorra lesz szükségem hogy visszadobjam.Lehet amikor a kép körül levő keretet babráltam akkor szedtem ki de nem rémlik
A szöveget kicseréltem most már csak azokat a link gombokat kéne szétszedni. -
#4701 Fent a fejlécben a Fórum >Játékosok fóruma nem váltja ki a bejelentkezés gombot?
-
laci4321 #4700 Pár javaslat:
1. Eltűnt a bejelentkezés gomb, helyette egy "Házigazda: RoboKutya78" felirat van :D Tőle jobbra visszaférhetne az a Bejelentkezés gomb nem? :D Mert mindig külön kell belépni és utána visszajönni így erre az oldalra :)
2. A hozzászólások alatti gombokat én is kifogásolnám.
3. Frankó ez a csillogó háttér, de nem lehetne betenni valahová mondjuk egy Red Ship-et vagy egy Blue Ship-et? :) Ahogy elnézem mondjuk a háttéren látszik hogy egy kisebb kép megtöbbszörözve és egymás mellé rakva, szóval valószínűleg mókolni kellene egy kicsit vele, de nagyon jól mutatna :)
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.09.21. 18:52:04 -
#4699 Dolgozom rajta jelenleg nem találom azt a csst ami ezért felelős és plusz 3 gomb is össze van csúszva:) -
#4698 A hozzászólásdoboz alatti gombok nálam világosszürkék, fehér szöveggel. Nem igazán láthatóak. Persze, ha fölé viszem az egeret, akkor sötét narancs lesz, úgy látható.
Amúgy hangulatos ez a csillogás. -
#4697 Kicsit mókoltam a külsővel Várható még pár javítás
Beraktam egy stilus on off gombot ha valakinek nem teszik a külső használhatja de még az off rendszer alatt van finomítani való.
Gy.I.K. rendszert egyenlőre egy dokumentum lapot raktam be amit csak én tudok szerkeszteni azzal még okoskodni kell.
Fórum felső menüjét kiszedtem ne legyen bent feleslegben.
Ha valakinek kifogása van valamivel szóljon amíg kedven van javítom:)
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.09.21. 13:05:14 -
#4696 Az alsó linek szövegei mg nem nagyon olvashatóak holnap megkeresem a hozzávaló módosítókat. -
#4695 Na elvileg befrissítettem az oldalt most már jónak kell lennie
A gyiket egyenlőre egy elérhető dokumentumot csináltam.
Kérdés a dokumentum legyen minden fórumozó számára nyitva mint egy üzenő szerkeszthető módban és akkor mindenki írhat bele okosságot.Vagy legyen elzárva? -
#4694 ez egyre furább érdekes módon ha nem pluginelt fórumot nézek ott minden okés
lehet fogom az egész desinget és dobom a kukába.
-
#4693 @Nagydög: A programozást meg is lehetne oldani időzítőkkel. Viszont, akkor feltételezem, hogy egy fejjel fúrsz. A fúrófejbe pedig igencsak sok érc belefér, főleg, ha 10-es szorzóval játszol. Ha nem, akkor meg kis kontit rá. És időnként mehet a csatlakozás és ürítés.
De, ha manuálisan csinálod az egészet, akkor nem túl hatékony.
@Robokutya: lehet, hogy törölnöd kellene a hsz-t. Vagy a fórum vacakol, de nem működik a válasz gomb sem. -
#4692 Nem tudom mi történt nem jelenik meg a videóbeszúrás rendesen.
-
#4691 Kicsiben gondolkodtok skacom más már a fellegekben jár bányaképeket illetően:)
Ez a szerkenytyű elképesztő.
-
Nagydög #4690 Minek rotor? Hogy korbe tudjon forogni. Illetve hat nem teljesen korbe, csak a teler ivet tudja bejarni. Mint a forgo rakodo vagy hetkoznapi neven markolo. A telerek eleg laposak szoktak lenni, igy lefele nem igen kell hosszabbitani, de elore fele igen.
Szallitani mindenkeppen kell, de ahhoz mar egy eleg egyszeru joszag is eleg. Raul a fenti konnektorra, felpakol aztan huss.
Ha a fizika nem lenne ilyen esetleges, akkor siman lehetne programozni a platformot. Vegulis nem kell mast csinalnia, csak egy ivet fordulnia, elotolast allitani es visszaterni ugyanazon az iven. -
#4689 Most tűnt fel, hogy az oldalnak csillogó csillagos háttere van.
Mióta van ez? -
#4688 Én egy videót is szívesen látnék, mert elképzelésem sincs, hogy a rotor minek kell bele és, hogy használod azt.
Az, hogy előre és lefele van egy dugattyú, még oké. Bár azért a terület erősen behatárolt, mert a dugattyú csak 10 méterre megy ki vagyis mindig utána kell építened vagy odébb tenned a platformot.
Arról nem is beszélve, hogy az ércet akkor is szállítanod kell a finomítóba, hacsak nem építesz a platformra párat. De minden 'bányához' ilyet építeni nagyon macerás. -
Nagydög #4687 Hatrahagytam egyet, majd megprobalok egy kepet csinalni rola valamelyik nap. Lusta voltam felszamolni es eppen vasat banyasztam vele, olyan mennyisegben, hogy hirtelen harmadaval nehezebb lett az epulo hajom a feldolgozott vastol, sz'al nem hianyzott.
De alapvetoen egy alapzat, tetejen egy rotorral, es arra jon egy vezerlo, egy gyro, egy kinyulo gem, lefele egy dugattyu es elore fele egy. A dugattyu vegen a furoegyseg. A nehezseget az elbaltazott advanced rotor jelenti, mert igy a felszinre vezeto csohoz konnektorral lehet csak kapcsolodni, amihez idorol idore oda kell forditani az egesz vacakot, lockolni es hagyni, hogy felszippantsa a fenti nagy kontenerbe, a kovet meg kiszorja a foldre. -
laci4321 #4686 Hogy néz ki egy fúróplatformod Nagydög? -
#4685 Ezért fúrok precízen, így kevés kavicsot szállítok. Van kijelző, ott látom, hogy épp miből mennyi van a hajón.
A kis fúró hajó az elején jó, utána hamar cserélendő nagyra. 7x7 fejjel már elég szépen lehet haladni és mögé elfér szépen minden, aminek el kell férnie.
-
-
Nagydög #4684 Ne szallitgasd a kavicsot! Sorter nelkul remalom lenne a banyaszat. Az erc megy a kontenerbe, a koveket meg kipotyognak az ejectorokon.
En azert epitek furoplatformot, mert a kis hajok nem voltak eleg hatekonyak, a nagyot meg nem akartam epiteni, mert a bolygofelszinen nem tartottam praktikusnak oket. Ha mar az ember kikiserletezte a leghatekonyabb dizajnt es sikerult megkerulnie az osszes bugot(Nem mukodo advanced rotor, megorulo rotorok, dugattyuk...), akkor gyorsan ossze lehet rittyenteni egyet es gyorsan szurrealis mennyisegu ercet kitermelni. En a forgatast gyroval szoktam megoldani, mert a rotorok idiotak, le meg elore pedig dugattyukkal mozgatom a furofejet.
Nagyon szivesen csinalnek kerekes banyasz jarmuvet is(csinaltam is az elejen), de az allando kerek-problemak kinszenvedesse tettek. Az allando felszin clipping hibak miatt beleragadtam a talajba, mikor sikerult kikaszalodni, akkor hirtelen felpattant es fejreallt. Aztan leszakadt a kerek. Nem lehetett masik kereket rakni ra mert nem. Hosszas kinszenvedes utan sikerult. A felfuggesztes beallitasa az egbe katapultalta az egesz hobelevancot es megint fejreallt. -
#4683 Szép nagy lyukat csinál a robbanófej. Nem is gondoltam volna.
Ha nagy darabszámban, akkor igen, eltűnnek. Nameg, ha már úgyis van egy-két kallódó objektum itt-ott és eléred a maximális objektum számot, akkor tényleg csak pár pillanatra jelenik meg a kavics és már nincs is. Így valóban nem fog egy blokknyi távolságot sem megtenni, mert törlődik. -
#4682 Jéppííí... de jó érzés visszalátni a saját mododat egy igazán jól sikerült film részében:)4:54 nél És itt a mód amit használt:)
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.09.19. 20:47:40 -
laci4321 #4681 Ami azt illeti nekem van egy olyan általam módosított designom is (workshoppos hajót módosítottam), aminél a kőkidobók egyenesen a fúrófejek között dobálják ki a kavicsokat :D A kavicsok ugyanis, ha nagy darabszámban dobálod kifele őket, akkor kb. fél másodpercen belül eltűnnek (méghozzá az összes), míg egy ilyen "begyűjtési pillanat" (nem tudok rá jobb megnevezést kitalálni) a fúrófejeknél asszem 3 másodpercenként van. Még ha pont egybe is esne a begyűjtés az ejectorból való kidobással, akkor sem szedik vissza újra a fúrófejek a kavicsot egyébként, mivel nagy mennyiségben lököd ki őket, eleve törlésre vannak ítélve.
Szóval nyugodtan "sz@rhatsz oda ahonnan eszel" :D :D -
#4680 A kavicskidobó rendszer tényleg jó dolog, de ahogy mondani szokás, a kutya sem sz@rik oda, ahol eszik. Szóval meg kell oldani akkor valahogy, hogy ne a mezőre dobja a kavicsokat, mert a fúrófej felszedi ismét. Nálam a bázisnál van egy nagy gödör és a rendszer oda teszi ki, de oda el is kell vinni.
A bug inkább a fúrófejekben van, már én is érzékeltem. A megoldás, hogy ki/be kell kapcsolgatni a fúrókat. Legalábbis úgy vettem észre, hogy ez megoldja a gondot, mert ilyenkor elég jól lehet haladni. Én elsősorban a keményebb érceknél tapasztaltam, mint a platinium, ahol kb minden 'begyűjtés' után meg kell tenni. -
laci4321 #4679 Robokutya voxel robbantásnál nem keletkezik törmelék :D
(Lesz kb. 200 scrap metal, amit felszedhetsz egy kattintással ha odarepülsz)
És a fúrófejek sem szemetelnsk már egy pár hónappal ezelőtti uldate óta, hanem fúrás közben mindent felszednek. Tudom korábban még úgy volt hogy fúrás közben repkedtek össze-vissza a darabkák, de most már nem. De amúgy is ilyen kis ércdarabkákból, ahogy a scrap metalból is limitált számú lehet csak, ha beállítod ezt a limitet mondjuk 60 körülre, akkor nincs gond, a felesleg folyamatosan törlődik.) -
laci4321 #4678 Egy kavicskidobó rendszer nélkül bámyászni bolygón szerintem határos a szenvedés állapotával, szóval nálam az is alapfelszerelés. És úgy a precízségre nem kell annyira figyelni.
A fúróplatformnak igazából én sem látom sok értelnét, ha kimerítesz egy mezőt akkor lebontod az egészet és máshol újraépíted? Nekem az túl sok macera.
Amúgy nem tudom nálatok hogy van, én a játék legunalmasabb aspemtusának azt tartom, amikor hordani kell az építőelemeket a blokkokhoz és hegeszteni. Ne értsétek félre, a hajótervezés a lételemem, de pl. materializálni egy projekciót, hát az szerintem rohadt unalmas dolog :D Egy Nanite Control Factory nélkül nem is túlélőzöm. Csak addig amíg létre nem hozom az elsőt az adott világban :D
Egy bugleírás:
Én mostanában (hónapok óta ez megy már :D :D) futottam bele abba, hogy a fúrófejek egyszer csak hihetelenül lassan kezdenek haladni.
Egy példával élve: mondjuk egy adott fúróhajóval egy adott vasmező vasrétegében úgy tudok haladni előre, hogy minden begyűjtési pillanatban (amikor egyszer csak eltűnnek a voxelek a fúrók előtt) mondjuk 40k vasat gyűjtök be.
Aztán ahogy haladok tovább egyszer csak belassul az egész, mintha „keményebb” vasba ütköztem volna, és van hogy ilyen pillanatonként csak 4k vasércet gyűjtök be. És persze ennyivel lassabban is tudok haladni az ércmezőben előre. Aztán kicsit odébb megyek és érdekes mód ugyan abban a nagy vasmezőben, csak épp máshol, ugyan úgy tudok 40k/begyűjtési pillanattal haladni. (Onnan tudom hogy mennyivel haladok, hogy folyamatosan fut egy Configurable Automatic LCDs szkript és kiíratom vele mennyi érc van a hajón)
Ez a hiba nálatok is előfordul?
De nem vasnál, hanem pl. ezüstnél ez szinte állandóan jelen van, ezüstöt gyűjteni szenvedés.
Én konkrétan agybajt kapok attól hogy 10x lassabban tudok csak fúrni, (ténylegesen ültem 20 percig a monitor előtt és csak a W-t nyomogattam...) úgyhogy azt csináltam, hogy feliratkoztam a Heavy Drills modra és átírtam úgy, hogy a moddolt fúrófejek az alap fúrófejnél 2x nagyobb építési költséggel (és súllyal), de nagyobb területen fúrjanak. (1.3-as átmérő helyett 2.0-val) Így már lehet szépen fúrni velük, nem jön elő a lassulási bug. Ég és Föld a különbség. -
#4677 Nem tudom melyik módszer a szemetelőbb a robbantás vagy a furkálás fúrásnál ugye előfordul apróbb szemétmaradék robbantásnál meg ha marad is esélyed nincs összeszedni és előbb utóbb belassul a játék a törmelék miatt.
Vannak brutális fúrófej módok amik már a tényleges játékélmény rongálják. Régen készítettem egy fúróhajót ami a kisebb aszteroidákat ette mint a fene. Sajna félkész állapotú képem van róla:(
-
#4676 Ami azt illeti, nem mostanában csináltam túlélőben robbanófejet, nem tudom, hogy mekkora kárt okoz aszteroidában, bolygón. Kreatívban is rég volt már, hogy robbantgattam és akkor sem figyeltem a lyukak méretét. Majd kipróbálom kíváncsiságból.
Fúró platformnak nem sok értelmét látom és soha nem is láttam. Inkább építek egy nagy fúróhajót, amivel gyorsan tudok haladni. És amennyire csak lehet, precízen. Nem szeretek sok kavicsot szállítani. A sok időt így is mindig a finomítás viszi el vagy a gyártás. -
#4675 Igazság szerint nem is kellene HUD, mert a készítők megoldották autópilótával. Csak nekem sehogy sem sikerült beállítanom a koordinátákat. Pedig videón már láttam a dolgot működni, még rég.
A HUD akkor lenne jó, ha olyan közel vagyok, hogy nem látom a fülkéből a dokkolási pontot, megjelenne HUD-on és az alapján bemanőverezhetnék. -
Nagydög #4674 Uh. En azt hittem, ez alapveto informacio. Es bar a furo masodlagos modja szep nagy lyukat csinal a normal modhoz kepest, de probaltal mar egy large warhedet? Akkor a godrot as, amiben mar kenyelmesen fel tudom epiteni a furo platformot. Igazabol egy egesz falucskat is fel lehetne huzni benne. -
#4673 még béta úgy hogy javulhat a cucc. -
laci4321 #4672 Hát várunk rá igen, de ez sajna elég kezdetleges megoldás :D Tényleg marha hosszú időbe telik... -
#4671 Nekem nem jött be, nem igazán látom értelmét és baromi lassú is a dolog. Egy jól elhelyezett kamerával többre megyek.