Space Engineers

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
Ami azt illeti, lenne megoldás arra, hogy megtaláljuk egymást, csak ahhoz újabb úgynevezett szabály kellene és a betartása minden csapatnak a lelkiismeretére van bízva.
Én már mondtam a csapatnak, hogy majd csinálok egy műholdat (még nem készült el), amin lézerantennák vannak. Az egyik a bázis felé néz a földön, a másik meg az égi bázis felé néz. Ha végig kiépítjük a láncot, akkor meg is szakítható és sokkal könnyebb vissza is követni, mert csak 50 km a lézerantenna hatótávja. És még látsz egy kb irányt is, hogy merre indulj az antennától.
Így minden bázis, állomás vezérelhető távolról, szóval fontos kommunikációs szerepe lenne. Persze a TS és az ingame cset miatt kommunikálni enélkül is tudunk. De a bázisokat nem lehet elérni. Nem lehet az LCD-kre üzenetet írni, stb.

A zászló foglalással az a gond, ha épp csak az egyik csapat van fenn, akkor elfoglalhatja az összeset, majd amikor a másik csapat van fenn, akkor az foglal. Persze hajót lehet ott hagyni, de annak max az automata védelme van, amit viszonylag egyszerű leszedni. 20-30 darabnál nem is nagyon lehet mindnél hajót hagyni és visszajelzést sem kapsz, ha foglalják.
De ötletnek nem rossz.
A küldetés szerkesztéshez tuti új pálya kell? A mentésben nem lehet szerkeszteni az opciót. Bevallom, én nem tudom, hogy mi fán terem a küldetéses dolog.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Miert akartok egy olyan játékban "survival modban" harcolni egymás ellen amiben mindenféle szabájokat kellene felállíttanotok azért hogy egyáltalánn megtaláljátok egymást? A másik dolog biztos nagyon fogjátok élvezni a rengeteg bugot, laggot, simulációs visszaesést a sok építkezésbol ésatobbi... Valojában rengeteg dolgot tudnák felsorolni hogy miért bukott az otlet szórakozás szempontjából de túl hosszú lenne és senkit nem érdekelne. Ugyis rájottok majd, viszont ha mindenképpen harcolni akartok ebben az Early pre alfa játékban akkor inkább tegyétek Creatívban már ha élvezni is akarjátok . Lenne pár javaslatom de már ígyis sokat írtam.
A küldetés szerkesztő jó lenne, csak ahhoz új pályát kellene kezdeni. Bevallom nem szívesen buknám az eddig megépített dolgokat.

A 2. pontban annyi a bibi, hogy a hajókat javítani kell, meg ellenőrizhetetlen az egész. Meg a báziselpusztításból még mindig azt találom a legnagyobb hátránynak, hogy nem találjuk meg a bázisokat.

A radar mod nélkül tényleg olyan az 1000 is, mint radarral a 10000. Sőt még a 100 is. Amíg minden egyes aszteroidát meg kell nézni belülről is, addig meg főleg 😄

Zero ötletét továbbgondolva, talán láttok benne ti is rációt:
Mi lenne ha leraknánk nagy beacon-öket szerte a világban, 20-30 db-ot. (Vagy akármennyit, ez csak egy hasraütött szám) minden bolygón, és az űrben is. És a háború célja ezek elfoglalása és megtartása lenne. Vannak „admin” blokkok a workshopban, amik gyakorlatilag elpusztíthatatlanok és széthegeszthetetlenek (évekbe telik), a beaconok ezekből lennének.
Akkor van elfoglaltnak tekintve egy ilyen „bázispont” ha a mellett az elpuszíthatatlan beacon mellett a mi antennánk világítana. Az admin blokkok koordinátái természetesen ismertek lennének, és 50km-es távval „világítanának” az admin beaconok.

Vagy akkor győz az egyik frakció ha az összeset bázispontot elfoglalja, vagy akkor ha a belerakott urániumok kifogynak és az admin beaconok kikapcsolnak, és kinek volt akkor több beacon az irányítása alatt. (Ezt az időtartamot pontosan be lehet lőni adott uránmennyiséggel. És mivel az admin blokkokat csak kreatívban lehet elhelyezni, az uránfogyás is az adminreaktorban egyszerre indulna meg, amikor a világot visszahelyezzük tűlélőbe.)

És akkor közben azt az ellenséges bázist próbálhatjuk megtalálni hogy megakadályozzuk az utánpótlást, amit akarunk/tudunk. Radar meg legyen-e vagy ne legyen mindegy. Meg hadműveletek kellenek minden (vagy a legtöbb) bolygón a győzelemhez, az űrben is! Szerintem ez egy jó ötlet lenne, és rejtene izgalmakat.
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.06.02. 21:11:30
1) En mar lattam oylan videot amin megprobaltak atfurni a bolygokat >> Igen xz Km-tan elpusztul minden.... azert eleg melyre le lehet furni de atfurni nem lehet

2) Nekem a haborus dologrol az jutott eszembe, hogy mi lenne akkor ha megbeszelnenk hogy xy datumig epitkezunk. Aztan pedig annyi, nem epitunk tobb hajot/bazist, es aki elpusztit tobbet az ellenfelenek a bazisaibol az nyer... pl.

3) Amugy meg az is lehet egy opcio hogy leszarjuk, hogy ki es mit nyer, csak elkezdjuk egymast loni/olni az is poen lenne 😄... mint egy kvazi vegtelen haboru, aztan ha megunjuk akkor kezdunk egy uj szervert

3+1 = Am a kuldetest szerkesztoben lehet berakni "feladatokat" de ezekhez meg egyszer nem ertem nem igazan ismerem oket. De tudom hogy lehet ilyet csinalni szoval ha valaki veszi az energiat es a faradsagot akkor csinalhatunk king of the hill-t is.

www.youtube.com/lookusarts -Hearts of Iron 4 -Steel Division 44

RJoco
De radar mod nélkül az 1000 is olyan, mint a 10000.
Az 50km-es radar mod-nál 50-50 a tengelyek +- irányába vagy összesen 50 tengelyenként a hatótáv?

Hát ha nem értesz egyet vele akkor tényleg nem lesz esély a megtalálásra 😄
Én is létrehozok 10000 km-re egy bázist, meg te is létrehozol valamerre, és onnantól mintha singleplayerben játszanánk. Nem lesz sok különbség.
RJoco
Ti nem akartátok, hogy tele legyen szabállyal, ezzel a bolygótól x km-re lehet csak menni szabállyal nem értek egyet. Persze, keresgélhetünk a végtelenségig vagy ki is állhatunk, hogy helló, itt vagyunk, lehet jönni.
A gond minden esetben az, hogy nincs mindenki egyszerre fenn. Sőt, van amikor csak 1 ember van a szerveren. Nem mondom, hogy így is túl egyszerű lenne az ostrom, de mindenképp könnyebb, mintha védené is valaki, esetleg a teljes csapat, hajókkal, miegymással a bázist.
Amit esetlegesen el tudok képzelni, az az 1v1 vagy 2v2, mert volt már, hogy 4-en is fenn voltunk. De, ha mind a hatan össze tudunk egyeztetni, akkor lehet akár 3v3 is.
A radar modról volt szó, de még nem akarom betenni, mert az kb azt jelentené, hogy mehet a harc, hisz simán megtalálnák egymást. Vagy esetleg valaki már 1000 km-re jár a Földtől?

Egyenlőre szerintem mindenki építse a bázisát, flottáját és, ha eljön az idő, akkor kitaláljuk, hogy legyen a harc. Mert harcnak mindenképp lennie kell, ezért is játszunk, ez a cél, minden úgy épül, hogy HARC!
A másik megoldás, amit nem tartok túl izgalmasnak, hogy létrehozunk egy-egy nagy bázist, meg egy hajóflottát és melyik csapat tudja előbb bevenni. A bázison a bázisépítők nem tartózkodhatnak. Lényegében kb NPC ellen mennénk, viszont emberi kreativitás lenne benne dögivel. Itt is sokat számítana, hogy ki mennyi időt tud játékban lenni, viszont ennek akár egyedül is neki lehet menni.

RoboKutya78
két irányból csak át lehet fúrni😊

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

Én már láttam. 😛

A feléig jutott, mert ott valami anomália elpusztít mindent.
RoboKutya78
Adok egy szimultán csapatépítő feladatot ha már unjátok a szerveren való keresgélést😊
Ha bolygón vagytok tűzzétek ki célul hogy átfúrjátok a bolygót😊
Még nem láttam sehol olyat hogy valaki nekikezdett volna és keresztbe fúrná a lába alatt lévő talajt😊
Érdekes videjó lenne belőle😊
Kíváncsi lennék van e a bolygó közepén valami meglepi😊
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.06.02. 17:03:33

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

Akkor azt mondjátok mégis kerüljön be ez a mod? Végülis nem vagyok ellene, én már a legeljén javasoltam radar modot, igaz az csak 50km-re látott volna el.

Az biztos hogy nem lenne gond onnantól egymás megtalálásával, már ha még egy szabályt bevezetünk:
Hogy a bázisaink a bolygóktól max. 1000-1500-2000(?) km-re lehetnek, és így is azért körbe kell majd párszor ugrálni a területet, hogy megtaláljon a holoradar.
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.06.02. 16:43:42
Na igen. Ebből kiindulva ugye azt már látjátok ti is, hogy soha nem lesz itt semmiféle háború? Életben nem találjuk meg egymást.

Nincs a játékhoz valami capture the flag, vagy még inkább king of the hill mod? Mert konkrét cél nélkül kb annyi fog történni, hogy egymás felhagyott bázisait pusztítgatjuk míg ki nem hűl az univerzum...
RJoco
És mi van akkor, ha valaki egész más irányba megy?
Én egyáltalán nem gondolkodom abban, hogy meghódítsak egy bolygót. Nekem ez a játék igazán az űrről szól.
És mivel a világ végtelen minden irányban... 😉

RoboKutya78
Hogy én mindig felpaprikázom valamivel a bandát az előbb a drone most meg ez a kis szösszenet😊

Hmm. akkor lehet rosszul emlékszem és tényleg a Mars.
De tényleg, odaugrasz a Mars és az Alien bolygó közé 1/3 és 2/3-ad távra és a teljes bolygóközi teret felderítheted vele 😄
RJoco
Ha jól emlékszem, akkor az Alien bolygó úgy 6000 km-re (kicsit kevesebb), a Mars meg valahol 3000 km körül van. De a Marsban nem vagyok biztos.

Jaa de megvan. Csak nincs neki adva semmilyen kép, ezért nem láttam meg egyből.
Ezzel már nem is lenne gyakorlatilag semmi kihívás a dologban egyébként 😄

A max. érzékelő távja 1000km, az gyakorlatilag a Föld és Alien bolygók közti távolság fele. Igaz akkor kell neki jó pár nagy méretű reaktor, de egy nagy hajón nem nagy kihívás 10 db nagy reaktort sem lerakni.

Durva milyen "népszerűtlen" a steam kereső ki se hozza.
RJoco
Ezzel sokkal egyszerűbben meg tudnánk találni egymást, csak legyen elég teljesítmény hozzá.

Na most leesett az állam!
Kell 😄
RoboKutya78
Hm Érdekes!
És mintha élő képet is adna?<#fejvakaras><#eljen>
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=693510164&searchtext=

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.06.01. 11:46:31

Alapvetően remote control, távirányítás. Egyébként annyiból tökmindegy, hogy a műhold, wifi, bluetooth is rádióhullámokat használ. Ami nem, az infravörös fényes. Más nem nagyon használható az elektromágneses spektrumban, látható fénnyel nem szokás, UVvel sem, röntgennel meg gammasugárzással meg még annyira sem.

Annyiból meg tényleg részletkérdés, hogy köznyelvben ez lett a drón.
Azert az RC es a dron nem ugyan az....

RC = Radio Controll > Radio taviranyitasu
Dron > Az mar muholdal/ wifin/ Bluetooth... akarmi mas AMI nem radio.

Ennyi a kulonbseg+ sok mai "hazi dron" nem mezei taviranyitos helikopter... nem veletlenul hivjak maskent. Sokban fejlett elektronika es szamitogepes menet stabilizalas van. Nem veletlenul lehet oket akar a TELEFONODROL iranyitani.

Ez a kulonbseg. Persze ezeket nem lehet ossze hasonlitani egy fejlett katonai Predatorral, ami magatol celra megy es ol... de azert makett tanktol se varjuk mar el azt amit egy Leopard 3-as vagy egy T90-es tud...

De, eredetileg pontosan ezt jelentette. 20-30 éve, amikor még ilyenek nem léteztek a gyakorlatban csak scifiben, akkor még csak az önvezérlő, robot röpködő izéket hívták drónnak. Minden más RC (remote controlled) volt, ami sokkal pontosabb megnevezés.
Pont ezt mondom, hogy a szó jelentése MÁRA full eltorzult, és hülyeség lett. De hát a nyelv változik, és mivel a hülyék vannak legnagyobb tömegben, így az ő szokásaik szerint változik, és tenni ellene nem sok mindent lehet. Majd jön valami új szó az autonóm dolgokra legfeljebb.

Ha megnézed a wikit, akkor ott is következetesen így használják.
Pl:
https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_unmanned_aerial_vehicles
"UAVs include both autonomous drones and remotely piloted vehicles"
vagy
https://en.wikipedia.org/wiki/Drone
"Robot vehicle, in general"
RoboKutya78
A kis repülő ízék tényleg használhatják a drone szót pl gondolj bele a DHL csomagszállító "kis repülőire"
Igazából nekik köszönhetjük ezt az őrületet is ha jól tudom ők lobbiztak először hogy használhatóak legyenek ezek a mütyürök a kereskedelemben.

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.05.31. 11:44:50

RoboKutya78
magyarosítok😊

RJoco
Van pár illető, aki csinált tényleges drónt, amit a hajódról, a pilótafülkéből irányíthatsz.
A drón nem azt jelenti, hogy önvezérlő. Egyáltalán nem. Viszont az tény, hogy az ember nem ül a drónban, de ettől függetlenül még lehet hely rajta neki. Plusz a távirányítás.
Azokat a kis quadcoptereket meg lehet drónnak nevezni, ha van rajta kamera. Főleg, hogy láttam már olyant is, ami élő kameraképet küldött telefonra. Kb 50k HUF volt az ára. Ha bírja az akksi, akkor ezzel már lehet kukkolni is.
Ha megnézitek az amerikai légierőt, ott is emberek irányítják a drónokat. Egyik sem önvezérelt, az ember adja az utasítást nekik. Az megint más kérdés, hogy a katonaiban van egy nagyon pontos GPS, így előre be lehet programozni az útvonalat. De ezt tudja a játék is. Viszont tűzparancsot akkor is az ember ad, nem a számítógép dönti el, hogy mi ellenséges célpont és mi nem.
@Robokutya78: az nem "dron", hanem "drone" helyesen angolul.

Nem csak a játékban használják faszbarom módjára a szót. Minden távirányítású kvadrokopter mostanában "drón". Pedig az a minimum, hogy legalább úgy legyen távirányítású, hogy a cuccon lévő szenzorokkal menjen a tájékozódás, de igazából az is kéne, hogy önvezérlő legyen.
Elvesztette az értelmét a szó.
RoboKutya78
Jaj de szeretem amikor hajótervező társaim nincsenek tisztában azzal a fogalommal hogy "Dron"
Tegnap keresgéltem távirányítású automatizált működő bányászhajókat de ha a dorne szóra keresgélek eszement ötletű hajókra talál amiknek semmi köze nincs a drone szóhoz. Ha már egy hajót építek pilótafülkével az már messze nem a dron típusú jelzőt használhatná.
Amióta megjelent ez a szó a játékban szerintem hajóépítő társaim fele meg se nézte azoknak a hajóknak a felépítését amik a játékban a dron szót viselik.
Személy szerint a dron jelzőt én olyan típusú hajókhoz használnám ami elsősorban távirányítású és érzékelők segítségével akár önálló feladatvégzésre használható járgány volna.

Hát csak azért mert nem értek a C#-hoz 😄
Bár tervezem magam rávenni, csak akkor jajj mennyi időt fogok én elcseszni szkriptírogatással XD
RoboKutya78
én is kísérleteztem ilyennel de max csak oda jutottam hogy a hajó elkezdett bólogatni a kavics előtt aztán fogta magát megfordult és kiment egy megadott pontra pihenni
Az ürítés megoldható egy kidobó rendszerrel egy megadott koordinátán leállítod a járgányt kinyitod a kidobót és kidobáltatod a cuccott
igaz lassabb de nem kell szenvedni a konnektorra állással.
Nekem egy olyan kéne amin van egy gomb megnyomd és onnantól teszi a dolgát😊
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.05.30. 20:34:28

De miért timerrel programozol, mikor van programozható blokk is? 😛
Fúú na ilyen kis automata kukacot egyszer én is akartam csinálni. Napokig ezzel foglalkoztam. Kész voltam, de akkor eszembe jutott egy kis egyszerűsítés a programban -> módosítás -> kiprpróbálás -> valami nem jó->változtatás->próba->hibajavító ciklusok beillesztése->ismét egyszerűsítés->stb->stb->stb.
De egyszerűen túl bonyolult volt az "agy", kb. 100 timer blokkból állt, és valahol folyton hibázott. Való igaz én úgy terveztem, hogy megadok neki egy konnektor helyet is egy bázison, ahova oda visszajárkál üríteni. És így a hajtóműnek és 2 "fokozatot" adtam, egy gyors mód amivel az aszteroidáig megy és egy lassú mód, ahol a nagyja ki volt kapcsolva.
Vagy a robotpilóta nem kapcsolt be, pedig a timerben ott volt az aktiválása, vagy elérve az aszteroida melletti koordinátákat, a robotpilóta nem aktiválta a timert amit feladatul adtam neki (hajtóművek lassúba, szenzorok bekapcs...) vagy mikor kijött az aszteroidából a túloldalon a kukac és a szenzorából az aszteroida voxel is kilépett, akkor nem állt meg és ment tovább...

Végül elkönyveltem, hogy én hiába tartom késznek a dolgot, egyszerűen túl sok a timer és ha valami nem aktiválódik akkor mikor kellene, akkor borul a a dolog. És mindig ez volt, valami nem aktiválódott mikor kellett volna, ahogy a fenti példából is látható.

Ez az U-AMP jóval egyszerűbb szerkezet, nem megy vissza üríteni a begyűjtött dolgokat (ez látszik is a 6 órás time-lapsen a videó végén 😄 ) így kapásból kiesnek a robotpilótából eredő bugok, meg csak 1 fokozat kell a hajtóműveknek, stb... De biztos hogy komoly munka van benne!
RJoco
Most nálam is volt ilyen akadozós jelenség. Pedig a délután már játszottam vele és akkor nem volt ilyen gond. De most egyre durvább lett, ahogy több időt töltöttem a játékban.
Nem tudom mi lehet. A ping idő folyamatosan jó volt és stabil is. Ennek ellenére úgy tűnt, mintha elveszne a kapcsolat egy pillanatra.

RoboKutya78
A kis kukac😊

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.05.30. 17:47:26

800m-tel a max lotav a jatekban, utana a raketak maguktol felrobbannak. Amugy tenyleg a leghalalosabb fegyver a jatekban. Csak gyozd raketakkal 😛 4-6 raketa veto= 4-6 raketa/mp

Ezért kell 4-6 rakéta tubus a hajó orrába iszonyú a tűzgyorsasága nagy hajónál ,1000m belül mar jól lehet célozni
RoboKutya78
Küldj egy képet rólla mert így a google sok cucclit küld be
De egyenlőre még nem futottam össze Gondolom az nem kis térképes beállítás alatt jelenik meg.Illetve ha bolygóközi akkor esélytelen lesz a begyűjtése.
Nem tudom be lehet e ezeket a hajókat emelni alapból kreatívban admin panelen keresztül?
Igazából azért lestem meg ezeket a csónakokat mert kíváncsi voltam a computerükre de most szerintem így se másolta bele a programrendszerüket.

RJoco
Ha úgy fog menni az egymás lövöldözése, mint az NPC-ké, akkor iszonyat nagy szívás lesz.
Vagy nem talál be, mikor de, vagy nem is oda talál be, ahova a rakéta megy, hanem vagy 10m-rel arrébb.
Mozgó hajó védelmét kb esélytelen így leszedni, de persze az ágyúk azonnal jól megtalálják a hajód. És érdekes mód onnan lőnek, ahova a rakétám megy. Tornyot azért nincs értelme rátenni, mert az úgysem azt lövi, amit kellene, hanem minden mást.

Biztos? 😉 a kockába már bele se kötök.
2 nagy konti meg egy csomo furofej egy nagy kockaban, aszem ez meg menni fog egyedul is 😄

Esetleg az argonauts által gyártott drónok nincsenek meg?
RoboKutya78
Leszedtem pár játékban levő hajó printjét ha koppintani szeretnétek lessétek meg őket😊
Köztük van az a rombusz alakú vadász dron😊
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=690346186

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=690353549

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.05.30. 14:06:18

Harci madarak dizájnját majd lesd le, amikor mennek szétlőni a bázisotokat 😛 😄
Harci madarak nincsenek. (még!) 😄
RJoco
Dede, nyugodtan. Bár a harci madarak jobban érdekelnek 😄

Ne osztogasd a blueprinteket az ellenségnek! 😛 😄
Nem lesz tele 8kővető készülék van rajta csak ahoz rosz szögből lett le fényképezve ha érdekel valakit bluprintet csinálhatok róla. 2 nagy teherkonténer van benne 6millio kg teherrel még jól megy
RJoco
De úgy nem látod, hogy épp mit fúrsz. Tele lesz a bendő kaviccsal.

Probléma adódott a respawn-os mod-dal. Szépen elmentem csicsikálni a krioba, kiléptem, majd visszaléptem. A cuccaim még megvoltak. Kijöttem a krioból, a szerver kiírta, hogy vissza lettek állítva a dolgaim, erre eltűnt minden. Most egy kicsit morci vagyok...
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.05.30. 12:04:45

Külső nézetben mivel úgy szerkesztettem hogy ha kell átmenjen az aszteroidán.