7903
-
lonvard #1319 Közben rájöttem: drón alapból autopilótán van, azt kell kikapcsolni. -
lonvard #1318 Juj ezt tudom. Segíti a finomító munkáját, gyorsítja, illetve kevesebb energiába vagy nyersanyagba kerül az előállítás. Rá kell tapasztani az erőműre úgy hogy asszem zöldden világítson. Azokkal a kis ablakokkal kell játszani hogy passzoljanak. Utána bemész az erőműbe az irányítópulton át és megnézed hogy tényleg működik-e. Jobb szélen fogja kiiírni, hogy éppen hogyan üzemel, mekkora kapacitáson, stb. . Én csak 1-et raktam rá a finomítóra, de lehetséges hogy többet is lehet.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2015.10.02. 19:00:25 -
lonvard #1317 Igen, a drón távirányítóján az "irányítás" gombot nem engedi használni. A saját hajómra is tettem távirányítót, mert azt gondoltam ez a két egység fog egymással kommunikálni, de közben szerintem nem, mindenesetre megfigyeltem hogy a saját hajó távirányítójánál az irányítás gomb elérhető.
kérdés: miért nem engedi a drónon az irányításra való átkapcsolást?
-
westwall #1316 VALAKI le tudná írni mire jó a produktivity modul a effectivens és a power effectives modulok és hogyan kell ezeket használni ? -
SUPERTRABI #1315 Újabb épitőverseny! Ezúttal a földi harcjárműveken a hangsúly :)
Újabb nyereményjáték erre a hónapra
A lényeg:
két dolgot kell épits:
- LAV:(google képkeresés és tudni fogod mi ez :) )(könnyű harcjármű)
- 100% kisblock
- 1000-1500 block
- min 2 ülés, max 4
- kerekeken guruljon
- legyen rajta egy irányitható fegyver
- működjön artifical blockos és természetes gravitációval
- (Lehetőség) A sofőr számára egy statikus(mozdithatatlan) fegyver
A másik: APC (google képkeresés :) )(Páncélozott személyszállitó harcjármű)
- 100% kisblock
- 2000-2500 block
- kerekeken guruljon
- 2 irányitható fegyver
- működjön artifical blockos és természetes gravitációval
- elférjen benne pontosan 10 ember(sofőr + lösvész + 8 katona)
- a 8 katona helyén lehessen járni(zárt rész férjen el az emberke)
- (Lehetőség) A sofőr számára egy statikus(mozdithatatlan) fegyver
A két járműnek egy villágban kell lennie, azt a világot kell beküldeni
A szabályok, modok, stb ugyan az mint az előzőben.
Szintén az első három helyezett választhat SE és ME közt.
Sok szerencsét az indulóknak! -
#1314 A 'k' betűre előjön egy ablak és annak a bal felső részén kell a három kis pontot megnyomni. Elvileg legördül egy menü, amiben benne vannak a hajóid és, hogy melyek vannak távirányítási hatósugáron belül.
A másik dolog, hogy a távirányító vezérlőjét megkeresed és ott nyomsz a távirányításra, de ehhez olyan pulton kell csatlakozni, ami kapcsolatban van a drónnal.
Magát a távirányítást is állítani lehet, hogy engedélyezed-e vagy nem.
Már rég távirányítottam, de valahogy így ment a dolog. -
#1313 ha a távirányítás helyszínén is van egy antenna és a dronon is megvan
Mind a két antenna legyen én megosztásban
ha sikerül akkor azon a helyen ahonnan távirányítasz az ülésben a bal felső menüben lesz egy lista ott látnod kell a kijelölt dron nevét rákattansz majd megjelennek a dron alkotóelemei a listában innen kiválasztod a távirányító rendszerét majd a menüjében a távirányítást. -
lonvard #1312 Uuuu, ez nagyon tetszik. Na ilyesmit szeretnék. Az már csak extra lenne, hogy a kijelzők értelmes dolgokat is mutassanak. :D
Drónos kérdés:
csináltam egyet, van rajta távirányító, antenna, generátor, hajtóművek, kamera, helyzetjelző. Problémám, hogy még nem világos hogyan tudom átvenni felette az irányítást. A kamerájába bele tudok menni, de mozgatni nem engedi. Ponotsabban nem tudom mit kellene megnyomnom ahhoz, hogy a hajtóműveket és egyéb funkciókat is engedje használni. -
#1311 Az orbitra elvileg már megoldható lenne a probléma bár érdekes volna a dolog kivitelezése
Gondolok arra hogy megadod azt a bizonyos körsugarat koordináták segítségével és a robotpilóta megállás nélkül szambázik majd a koordináták között:)bár ez elég darabos kivitelezés lenne:) (megállás elindulás effekt ha ezt ki lehetne hagyni akkor megoldva a gond)
Ha ez így folytatódik lehet csak karácsonyra lepnek meg minket a bolygókkal?:) És ott ünnepelhetünk egyet majd:))
Bár ez nem is volna annyira rossz ötlet tőlük addig legalább kiforr a dolog:)
Félek én ezt a részét a dolognak majd csak akkor fogom élvezni ha nem a notimmal szívok egy kis bolygó betöltésénél is:( hát még egy bolygóéval Egy kiadósabb hajót nem tudok körberepkedni ha beprintelem magamnak. A saját alkotást még csak csak lerendeleri nekem.
-
#1310 Asszem lassan tényleg fontosak lesznek azok a kijelzők a pilótafülkékben.
Ha tényleg realisztikusra akarják megcsinálni a bolygókat és holdakat, akkor a leginkább a gravitációban tudnak remekelni, mint ahogy a videó is mutatja. Ebben az esetben viszont az objektum körül keringő hajónak folyamatosan korrigálnia kell a gravitációs erők hatásait, hogy ne zuhanjon le vagy sodródjon el. Viszont akkor már jó lenne erre egy vonal, ahova beállítva a hajót, orbitális pályára kerülne.
Mivel a műholdjaink és állomásaink is orbitális pályán vannak, így elég szomorú dolog lenne a játékban ezt kikísérletezni.
Vagy pedig nem lesz ilyen hatása az égi objektumnak a hajónkra, mint ahogy az állomás gravitációs mezejének sincs hatása hajóinkra. Ez mondjuk egy kis csalódást is okoz nálam. Kikapcsolt hajtóművű hajó igazán elmozdulhatna a gravitáció irányába. -
"kis lépés egy embernek de hatalmas ugrás az emberiség számára"
Update 01.102 - Performance & bug fixes, Character's jump corresponds to gravity strength
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.10.02. 10:42:18 -
#1308 Most már csak a hajót kell megépíteni hozzá :) -
#1307 Az a baj a cockpit-tel, hogy nem jelez vissza semmit. Értem én, hogy ábrák, meg számok, de nem változnak, hiába haladok (vagy ütközöm).
Az ablakos dolog érdekes, nálam a mod-os ablakkal nem volt gondom, bár a vezérlő pultot lehetett olyan közel rakni, hogy az ablakba belelógott, olyankor nem volt jó a szigetelés.
Az eredeti ablaknál nem tudom mi a helyzet, meg kell nézni a frissítések leírásait, ha valahol írva van a te verziód után, akkor az bug.
Amúgy a mod-os üveg ajtóknál tapasztaltam ilyet. Ha beálltam a zárt ajtóba, akkor nem volt o2, ha egy kicsivel hátrébb álltam, akkor már nem volt gond.
Esetleg az sem mindegy, milyen irányban van lerakva az ablak. Sajnos az ablak is elfoglal egy teljes kockát, pedig igencsak vékonyka. Más vékony modulokkal is így van. Remélem egyszer ezt majd korrigálják, bár nem hiszem, hogy annyira hiba lenne. -
#1306 A tengerész a tenger ész.... :)
-
#1305 http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=472562259&searchtext=Cockpit
csak ízelítőnek:)
A készülő csónakomra lehet ezt alkalmazom majd:) ha újra megszáll az ihhlet -
#1304 Ha fel tudsz menni a steam oldalára és a játék workshopját tudod böngészi akad pár érdekes kreálmány Cockpit-hez Itt megint előjön az eredetiség hiánya:) -
lonvard #1303 De igen, az van most, csak ezzel két bajom van, a "pilótaülés" nincs kidolgozva, illetve az ablakok mellé állva életerőt veszítek, mivel úgy néz ki az ablakok mégsem zárnak 100%-osan, bár a szűrő ezt nem jelzi ki. Jobban örülnék egy kidolgozott biztonságos belső cockpitnek. Várni kell még ezzel azt hiszem. Nem feltételezem, hogy egyetlen cockpitot terveznek a játékhoz. :) -
#1302 Hátt srácok ezeken a drón rendszereken ahogy látom volna még mit frissíteni
az egymással való ütközéseket az azonos koordináta pontokra való megérkezést ki kéne még frissíteni legalább a hajó hosszának megfelelő távolságba csekkolhatnának be a hajók és akkor nem kéne csalnia a tervezőnek az ilyen videóknál hogy bekapcsolja a blokkok deformálódását
https://vimeo.com/140952554
Hi hi kezdek nevetni a yutube felfogásán hogy reklámtömeget pakoljanak a saját videóim elé amit feltöltök
Úgy látom a space engineers csapata is úgy döntött hogy viszlát yutube Welcome back Vimeo :) bár az sg nek is alkalmazkodnia kellene hogy minden videót be lehessen pöttyinteni megjeleníthető formában:) -
westwall #1301 zoom
Elöre felszereltem egy kamerát és teljesen simán a görgővel alapbeálitáson lehet nyomni a zoomot és így baromi jól lehet vele célozni sőt ha pontosan a hajó mögé megyek rövid sorozatokkal csak a fegyvereket kilövöm így a hajóban alig keletkezik kár :D -
#1300 Állomáson kapaszkodva nem hajlandó ugrani. Semmilyen ablakot nem dob fel. -
#1299 Pilótaülés és ablak köré nem járható út? -
lonvard #1298 Ez a játék lényege. Hogy ilyeneken agyaljunk. :)
Pillanatnyilag a dizájnnal vagyok elfoglalva. Egyszerűen a nagyhajó pilótafülkéjét nem lehet beépíteni normálisan, mert nem simul bele az alja semmilyen építőelembe. Kilóg mindenhonnan, ha pedig köré építek egy kicsit, akkor a pilótafülkéből való kinézés fizeti meg az árát. Hogy lehetett ilyen béna alkatrészt belerakni a játékba? Még ráadásul kell hozzá egy oxigénes csatlakozás, tehát az aljára kell egy összekötő, viszont akkor körül kell építeni hogy az ne látszódjon, tehát alaposan körül kell építeni. Nem is tudom, létezik olyan szépen kinéző hajó, amiben ez a pilótafülke normálisan van beleapplikáálva?
-
#1297 sündisznó dron lesz:) -
SUPERTRABI #1296 A laser antennás komunikáció összehozható, de most egy automata, programozható igazi drónon dolgozgatot több kevesebb sikerrel aminek az alapja az, ha egy laser antennaval akarunk egy másikra csatlakozni coordináta alapján akkor le tudjuk kérni annak az antennának a nevét amire csatlakozunk. Ezáltal mindegy, hogy csatlakozik-e vagy se, folyamatosan tudunk kommunikálni 2 hajó között és sztem a távolságon kivül is működik. csak ezzel az a kis bibi, hogy egy antenna egy antennához csatlakozik, szal ahány drón, megfigyelő állás, stb annyi laser antenna kell a főhajóra -
lonvard #1295 Nekem az a vágyálmom, hogy elérjem azt az állapotot, hogy nem kell kimozdulni a hajóból soha többet semmiért. Csinálok majd egy javító-bányász drónt is, illetve egy bontó-felderítő-harci drónt is. És akkor csak megyek az űrben, ha bányásznom kell akkor a hajó fúróját használom, de ha bele akarok menni az aszteroida közepébe akkor drónt használok, ha megsérül a hajó akkor a szerelő drónba bepakolom az alkatrészeket és kiküldöm, ha pedig támadok egy űrállomást, akkor belemegy a drónom hátulról, kibontja a falat, megsemmisíti a védelmi rendszert tápláló reaktorokat, és aztán kényelmesen elfoglalom. :) -
Ez aztán egy durva alkotás lett szép meló:) -
lonvard #1293 Teljesen egyetértek, ez a része teljesen kidolgozatlan sajnos. Kétségbeesetten próbálom az egyetlen nagy hajókra való cockpitot valahogy beleapplikálni a hajómba, mert annak van egyedül pilótafülke feelingje. Kegyelemdöfés mikor kiderül, hogy oxigént külön kell vezetni bele. :-D
DE MEGOLDOM! -
#1292 én annak is örülnék ha nem modokkal kellene esetleg a pilótafülkébe babrálni a kijelzőkkel az is jó buli lenne ha beülsz akkor oda kerülnének az infók
-
lonvard #1291 Oké csak itt ment egy olyan szöveg, hogy távolról kiszedte a military transportot. Azon filóztam, hogy ezt mivel csinálta. Rakétával közelre célozni is művészet, illetve be kell gyakorolni, hogy mennyivel lő alá a célkeresztnek. :D
HUD: tehát nem ismertek módját annak, hogy leválasszuk a gravitációs ablakot? Jó lenne ha megmoddolnák, és a két információ amit tartalmaz, nevezetesen az oxigén és a gravitáció az sokkal kisebb helyet foglalna.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2015.09.30. 14:45:53 -
#1290 nem értem össz vissz két fegyver van a rakéta meg a gépágyú, modokkal kiegészítve meg nem tudom mik vannak:)
talán lézer is akad de ezek meg specifikus beállításokkal.
ha csak a kitakarás nem tetszik el lehet sötétíteni a hudot akár teljesen is a beálításokban van két csúszka
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.09.30. 14:43:26 -
lonvard #1289 Egér középső a kamera zoom :D
A fórumra is fel lehet tölteni a képeket, én se vettem észre először. A szövegablak alatt "képfeltöltés" kék kapcsoló. :)
Két érdés:
Milyen fegyvereket ajánlotok ellenséges hajók ellen? Még nem próbáltam a harcot, igazából mod nélkül csak rakétára van lehetőségem, de ha van valami nem túl op fegyver, amivel még jelent élvezetet a harc, akkor megpróbálom megszerezni modban.
Második kérdés: meg lehet szabadulni a HUD gravitációs ablakától? Nincs rá szükségem, legalábbis annyira nincs, hogy ekkora felületet kitakarjon az ablakból.
-
#1288 Akkor elárulhatod nekünk is a titkát, mert én nem tudom melyik gombbal megy. -
westwall #1287 SIKERÜLT a kamera engedi a zoom ot méghozzá nagyon jól kiprobáltam néhány jól célzott lövés és meg is van a milltary transport :D mehet is ahangárba ahol pár perc alatt szétszedik :D -
#1286 akkor elhúzod az állomást szerintem mivel annó én is sikeresen kirángattam az asteroidából az állomásomat:) -
#1285 Ezen már én is gondolkodtam. Mi van, ha a hajóm az állomáshoz van rögzítve valamilyen módon és úgy akarok ugrani? -
#1284 Írtam volna a képfeltöltés.hu-t, de valamiért pikkel rá az oldal.
Viszont a Steam-be fel lehet tölteni ;) és azt engedi ide berakni. -
#1283 Közelebb kell menni.
A valóságban sem fogsz többet látni, mint a játékban, azért van így megcsinálva. Csak a Star Trek-ben van 1000x-es nagyítás :)
-
#1282 hülye kérdés vajh állomást lehet jumpoltatni??
-
#1281 Tölts fel ide itt elvesznek a képek egy idő múlva
Vagy melegen ajánlom szerintem nem sokan ismeritek ezt az oldalt:
http://imgur.com/ beregisztrálsz és korlátlan könyvtárat illetve képeket vagy akár kisebb gifet is fel tudsz pakolni és a fórum is érdekes módon tudja alkalmazni
Valahogy a böngésző ablakot is be lehet linkelni de nem tudom pontossan hogyan:)
http://imgur.com/a/yZTtZ
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.09.30. 10:39:05 -
westwall #1280 valaki tud valami megoldást a csatákhoz sajna 700-1000 m távolságból szabad szemmel nehezen látható az ellenséges hajó fegyverzete :(
pilótafülkén van valami nagyítási lehetőség vagy esetleg kamera avagy bármi más amivel lehetne rendesen célozni