503
EverQuest NEXT ( MMO )

• Kryon
    Nem rossz :)
    Na megyek is harvestelni mert ettől én még nagyon le vagyok maradva :S
  • Susarc
    Őt érdemes nézni szerintem most Twiccsen
  • Susarc
  • Torzonborz
  • Shion
    A végére csak lehagytam a linket:
    EQN Hungary cikk - különség EQN és Landmark között

A fenti cikkben az EQHammer cikkje lett lefordítva, ebben részletesen taglalják a két játék közötti eltéréseket.
  • Shion
    EverQuest Next és EverQuest Next Landmark két különböző játék lesz.

Az EQN Landmark lesz az harvestelős-kraftolós-építkezős sandbox játék, amiben a legjobban sikerült template-k (építmények tervrajzai) átkerülhetnek az EQN-be. Illetőleg a Landmark korábban jelenik meg, mint az EQN, ezért sok olyan funkciót/elemet le lehet majd tesztelni benne, amit később majd az EQN-ben is tudnak majd használni. Ilyen például a harcrendszer, kraftolás, építmények elkészítése/átemelése Landmark-ból, a vadonatúj Emergency AI kipróbálása és leprogramozása minél több területre (pl. harc, kereskedés, stb).

Az EverQuest Next lesz lényegében a régi klasszikus EverQuest I és II folytatása. Lesz sok class (40 féle), sok faj, sok küldetés, guildek, csapatolások, pvp, stb.

Tehát az EQN megjelenéséig a Landmark egy teszt játék is lesz egyben. Amint megjelenik az EQN, a Landmark tovább fog üzemelni, de mint önálló játék.
  • Torzonborz
    Igen a Landmark egy külön editor lesz ahol szabadon kísérletezhetsz aztán a végleges jóváhagyott terv kerül be EQN-be.
  • Kryon
    Az még nekem is ködös. Elvileg két külön játék, de kapcsolódnak egymáshoz. Valahogy úgy vettem ki, hogy Landmarkban készített dolgoknak a lementett tervrajza kerül át EQN-be, és ott már a kész tervek alapján lehet építkezni. Ezen kívül teszteléshez is használják majd a Landmarkot, itt próbálnak ki néhány dolgot ami majd EQN-ben lesz, vagy valami ilyesmi. Ha úgy nézzük ez egy fejlesztési lépcső az EQN-hez, ami egyben önálló játékként is működik (szerintem).
  • Kazagor
    Nem beszélve arról, hogy az éles játékban a nyersanyagot el is lehet adni és lehet venni is, igy aki nem akar napokon, heteken keresztől harvestelni, az megveszi (ha lesz rá pénze).

Én azt nem látom teljesen, hogy a Landmark és az EQNext hogyan kapcsolódik egymáshoz. 2 külön játék, külön szerverekkel, vagy ugyanaz a játék lesz?Az egyikbe épitkezem, a másikban meg fejlesztem a karakteremet, vagy minden 1 játékban fog megvalósulni?
  • Kryon
    Meg ugye voxel miatt ha jól sejtem, akkor 1 m3 kibányászott kőből lehet 1 m3 falat építeni (lehet rosszul tudom persze), így az anyagmegmaradás miatt végülis pont annyit kell farmolni amennyi nyersanyagot felhasználsz, egyensúlyban van még ha soknak is tűnik.
  • Kryon
    Így oldják meg, hogy legyen teljesítmény abban amit építesz, és farmolás közben van idő ötletelni is a részleteken, bár nézni biztos nem túl izgalmas. Azért itt a farmolás sem olyan unalmas mint más mmokban, el lehet szórakozni pl. alagútfúrással. :D
  • Susarc
    az a bajom,hogy 90% ban farmolni kell a nyersanyagot és semmi nem történik a streameken:S
  • Kryon
    Új szerver jól jön. Saját hülyeségemből sikerült elvesztenem a kezdésnél foglalt telkemet, új hely keresése közben töröltem előzőt és mielőtt megfelelőt találtam volna leállt a szerver. Tegnap este több mint 2 óra keresgélés után sikerült csak találni egy eléggé jellegtelen kis sivatagos helyen egy pici szabad foltot (de legalább építőanyag van bőven, tömör szikla a hegy, kicsivel arrébb erdő is van). Körülnézek majd új helyeken hátha találok jobb fekvésű telket. Példámból okulva sose töröljétek a régi telketeket míg nincs meg az új helye.
  • TDC Geronimo
    Sony Online president: EverQuest Next will support Oculus Rift
  • Tarki
    Igen, bár én csak Explorer packet vettem :-)
  • Shion
    A F2P modell még nem lett publikálva, így csak tippelgetni lehet most, hogy milyen korlátozások lesznek és mik vásárolhatók majd valódi pénzért.

A többi SOE játékból érdemes kiindulni, hogy ott hogyan oldották meg (pl EverQuest 2, Planetside 2, DC Universe Online, stb). Szerintem ez majd valamikor a Closed Beta környékére fog letisztulni, hogyan próbálják belőni a F2P rendszert. Ha szerencsénk lesz, akkor ingyen is elérhető lesz minden, csak némileg több időbe fog kerülni. Ennek a rendszernek örülnék a legjobban.
  • Kryon
    Igen. Kapsz egy adag extrát + sacc fél évvel hamarabb játszhatsz vele mint aki nem fizet. Ha nem szeretnél rá sokat költeni, akkor vagy megvárod a nyílt bétát vagy megveszed a legkisebb packet és legkésőbb 2 hónap múlva jöhetsz zárt bétába.
  • Susarc
    tehát ha megveszem a minecraftot:p azzal csak támogatom a fejlesztőket hiszen maga a játék majd F2P lesz fizetős csak az ilyen extra bónuszok lesznek benne?
  • Kryon
    Igen (illetve most csak játszanék, ha lenne szerver)
  • Kazagor
    Shionon és rajtam kivül van még valaki aki olyan elvetemült volt, hogy megvette a Trailblazer packet és játszik?
  • Shion
    Mindenki szabadon besétálhat a területedre és bámészkodhat ott. Tehát nem lesz instance-olt, mint a LOTRO-ban. Ráadásul pontozhatsz és véleményt is adhatsz egy-egy birtokra, sőt rá is tudsz majd keresni egyes típusokra. Tehát ha egy játékos beállítja a birtok beállításában, hogy nála "kastély" van, akkor a "kastély" keresésnél feldobja más játékosoknál a találatot és meg is látogathatják (és persze pontozhatják).

Ha építkezés közben zavarnak a többi játékosok figurái, akkor ki tudod kapcsolni, hogy a birtokodon belül ne lásd őket.

És még egy csomó beállítás lesz, aminek szerintem a felét sem láttuk még :)
  • Kazagor
    NDA feloldva? Akkor lássuk...

A felépitett házadat senki sem tudja lerombolni. Lefoglalsz egy területet, annak 2 mérete van (2 kocka, a kisebbik kocka a nagyobbikban, annak közepén, a 3 tengely mentén - x/y/z). Az egyik méret azt mutatja, mekkora területre épitkezhetsz, a másik nagyobbik azt, hogy milyen távolságra rakhatják le melléd a másik játékos a birtokát, ezzel kiküszöbölve azt, hogy összeérjenek a házak. Ezt úgy kell elképzelni, mint a házadat és a kertedet.

Csak az piszkálhat bele a házadba, akinek jogot állitasz be rá. Nagyon sokféle és szintű jogokat tudsz beállitani. Szóval csak úgy senki nem robolhatja le, nem lophatja el a fáradtságosan felépitett házadat.

Tegnap játszottam vele pár órát, és hát be kell vallani, nem 2 perc alatt fognak felépülni a házak (szerencsére). Irdatlan sok nyersanyagot kell gyűjteni az épitkezéshez (bányászni, fát vágni). Több óra bányászat után még annyi nyersanyag sem jött össze, hogy a ház alapjait lerakjam.
    Gondolom a nyersanyagot majd eladni/venni is lehet, de aki nem akar erre költeni, az készüljön fel a hetekig tartó harvest grindre.

A birtokodon belül, ha valamit épitesz, rombolsz, az nem gyógyul be, az végleges addig, amig nem változtatsz rajta. A birtokon kivüli területen MINDEN begyógyul. Ha kivágsz egy fát, az visszanő fél óra alatt. Ha ásol egy alagutat a földbe, az betemetődik kb fél óra után.

Ástam egy hosszú alagutat, aztán mikor ki akartam menne a bejáraton, hát már nem tudtam, mert kezdett visszagyógyulni a föld, és betemetődőtt a bejárat.:) Áshattam ki magamat. Hehe. Szóval végleges változtatásokat csak a birtokodon belül tudsz eszközölni. A vadonban minden regenerálódik.

Már csak arra lennék kiváncsi, hogy ezt az épitkezést és birtok rendszert hogyan oldják meg. Úgy mint SWG-ben, hogy szabadon lerakhatsz birtokot és ott épitkezhetsz, a játékosok harc közben elrohannak a házad mellett, esetleg betérnek oda szétnézni ha adtál rá jogot, vagy úgy mint a Conanban, hogy egy teljes zóna lesz az épületeknek fenntartva, vagy mint LOTRO-ban, ahol külön instance-ban voltak az épületek.

Ugyebár mindenki arra törekszik, hogy a legszebb, leglátványosabb épületet húzza fel, hogy azt bárki láthassa, betérhessen oda megcsodálni azt, arra büszke lehessen és büszkén mutogathassa. Erre szerintem a legelső, SWG-s megoldás lenne a legjobb.

Jelenleg semmilyen élőlény nincs a játékban, csak az épitkezés. Folyamatosan akarják az alfába berakni az újabb tartalmakat, hogy mire jön a close béte, addigra már minden benne legyen amit terveztek.

What Isn’t Here Yet? What’s Coming Soon?

Our intention is to get all of this stuff working before we go into Closed Beta. (Closed Beta is the next stage of our testing where we hand-invite people to join you Alpha folks. Open Beta beyond that is where we just open the game to anyone that wants to play.)

- Combat (vs. Hazard NPCs) – Yup! Monsters. Danger. Risk. Beware!
    - Health & Endurance – Right now, you can’t die. Don’t get used to it!
    - Damage, Death and the Death Penalty – See? Not kidding. Weesa gonna die!
    - Underground Biomes – Underground is pretty much undeveloped right now. The caverns aren’t in and we haven’t separated the resources out into tiers of depth. That’s all coming soon and is in-progress.
    - Guilds – Self-explanatory.
    - Groups – Self-explanatory.
    - Friends/Contact window
    - Marketplace Offerings- We’re doing our Free-to-Play strategy a lot different this time around. We intend to very much be the good guys in our industry. Nearly everything that we sell for Station Cash will also be earnable within the game. And we’re putting a lot of faith into Player Studio also. We’ll define our strategy to you in a lot more detail as Alpha progresses.
    - Tool progression – A bunch of this is in the game already, but we’re going to be changing it pretty constantly as we test and get feedback from you. Don’t expect this to be complete. It’s not. It will change often, but we’ll work hard to keep you informed of how and why.
    - Map – The map is the backbone of Landmark and it’s going to be getting a ton of features. It’s how you find friends, locations that interest you, communities that want to build what you want to build and more. We’re going to put MAJOR effort into it soon.
    - Buff UI – We don’t yet have any way to show you a unified vision of the various stat bonuses and abilities that you gain through progression and gear. Coming soon.
    - In-game Mail
    - Notification display and tray (mail, time, fps)
    - Item linking (add to chat)
    - Collaborations – This is a structure we’re creating to allow easy and simple co-op building between players. Right now, you can set permissions for other players to join you and work on your claim together, but it’s not what we’d call streamlined or intuitive. We’ll be working on that soon.
    - Player merchants – This is how you turn resources (which can be awkward to barter) into coin that’s easily traded. NOTE: Merchants do not SELL anything. If you want to buy something, then buy it from a player in the Stalls at the Hub. (NOTE: Market Stalls are coming soon in Alpha.)
    - VOIP support – Right now, you’re constrained to text chat. VOIP will be coming soon.
    - SOEmote – The code support is done, but not the interface for using it. That’ll be added soon also.
    - Social Networking Connections (Youtubes, Facebooks)
    - Configurable Keybindings – Sorry that you can’t edit your keys right now. Soon!

• Shion
    Ha jól emlékszem, 2014.04.01-el változtatnak a SOE All Access előfizetés típuson, leviszik az árát 14.99 dollár + VAT-ra (kb. 18 dollár havonta) és jó lesz az EQN-re és EQNL-re is. Én ezt fogom fizetni, ezáltal párhuzamosan tudok majd játszani az EQ2-vel és az EQNL-el az EverQuest Next megjelenéséig. Az EQ2 és EQNL nem üti egymást, mivel teljesen más játékstílus.

Az EQN és EQNL mindkettő F2P rendszerű MMO lesz, tehát ingyenesen is játszhatóak lesznek. Casual játékosoknak tökéletes választás, hc-knak úgyis kelleni fog az előfizetés.

Az EQNL-ért most azért "kellett" fizetni, hogy bejuthass a alfa-béta tesztekre, illetőleg ezzel párhuzamosan pénzeled a SOE-t (kickstarter rendszer, csak másképpen), hogy biztosan legyen pénzük az EQN-t elkészíteni.
  • Susarc
    viszont elgondolkodtam rajta,hogy megveszem,de igaz az,hogy hiába veszel Landmarkkt EQ2 nem jár majd érte? ,mert akkor az úgy stornó:P a semmire nem építkezem:) funolni jó lenne
  • Shion
    NDA-t eltörölték és lehet szabadon beszélni mégis csak a Landmark tesztről :)

"@j_smedley:
    "The NDA is officially lifted for EQNL. Have fun. It will be Monday before we can yank it from the game"[
    "YES YOU CAN STREAM."
    "The nda is lifted but you will still see the physical nda until we can yank it from the process"
  • Susarc
    bazz és tényleg:D
  • Caliph
    az emberi kreativitás ezen részére nem is gondoltam,de tényleg:D
  • Torzonborz
    Muszáj így csinálni mert azért azt ők sem akarhatják hogy tele legyen a server dákóvárosokkal :D
  • Caliph
    úgy legyen :)
  • Torzonborz
    Azt írták hogy amit csinálsz landmarkban az csak jóváhagyás után kerül be EQN-be és védve lesz. A környezetet meg nem lehet teljesen rombolni és regenerálódik.
    Így ez az aggodalom felesleges.
  • Kryon
    Ezért van a Landmark, itt tesztelik a megoldásokat a problémákra, hogy a végleges játékban már minden rendben legyen.
  • Caliph
    ja és bocs a sokadik hozzászólásért de még ott van a procedural technológia is.(no man's sky használja majd elvileg ha kész lesz valaha is)
  • Caliph
    na igen de az embereket ismerve nagyobb lesz a rombolás mértéke mint az építésé :D szenvedsz egy hétvégén a házaddal,aztán másnapra valaki felgyújtja mert trollkodik:D ezt remélem valahogy kordában tartják majd.
  • Caliph
    az az igazság hogy a titannal nagy fába vágta a blizz a fejszéjét,mindenki várja mint a megváltást,aztán ha nem váltja be a reményeket akkor meg köpködni fognak rájuk. simán elvannak a wowwal.
    én kinézem belőlük hogy a titanról ki fog derülni hogy wow szintű mmo lesz a starcraft világban.mondjuk nem bánnám,a fantasy kardozós mmokat már unom,kéne valami jóféle scifi:D
  • Kryon
    Teszem azt 1 millió játékos által folyamatosan generált tartalommal nincs az a fejlesztő aki versenyezni tud, vagy átállnak a többiek is vagy végük.
  • Susarc
    ja és még annyi,hogy a legtöbb fejlesztő next gen alatt a grafikát érti és ez szánalmas! új tartalom és efféle epikus újjítás az igazi next gen!
  • Susarc
    tehát a világ alakításával /valamilyen szinten GM felügyelettel pl. ne lehessen szupermarketet:P építeni egy középkori fantasybe vagy ilyesmi/ olyan szinten hatványozódik meg bármilyen típusu MMO élvezeti faktora amit nehéz lesz majd űberelni! nagyon profi!
  • Kryon
    Szerintem is. Ha tartják amiket ígérnek, akkor ez lesz az első igazi next-gen mmo. Valószínűleg a Titan projektet se véletlen kezdték előről Blizzardnál, szerinem megtudták mit tud majd ez a játék és úgy látták az ők nextgenjük ehhez képest kevés lenne :D
  • Susarc
    Öcsém ez a gyerek....na nekem ennyi volt,mert felvágom az ereimet olyan unalmas:D
  • Kryon
    Köszi :)