EverQuest NEXT

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Omlás
Nekem semmi bajom nincs a teljesítménnyel teljesen jól fut ami minimális észrevehetõ "nehézség" van azt meg betudom a bétának szóval ha ezen optimalizálnak még akkor végkép nem lesz gondom 😊

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Még nincs rendesen optimalizálva, a motort ráadásul Nvidiával közösen fejlesztették, így szerintem AMD-re most még egyáltalán nincs. Lesz ez jobb is béta végére.

Omlás
Attól, hogy a rajzolás nem "ultrafotorealisztikus" még lehet hardverigényes. Kismillió olyan dolog van amit ez a motor számol a háttérben ami miatt nem fogsz 200 fps-t látni amúgy is minek 200 fps ez egy mmo...

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Az optimalizálással csak a Béta végén fognak foglalkozni, így addig ne várjunk csodákat.

Másrészt a grafika sebességével (fps) kapcsolatos elvárások szerintem két területen sántítanak:
- ez egy MMO, soha nem fog úgy futni, mint egy fix környezettel rendelkezõ single player game, illetõleg MMO-ban rengeteg változó adat van sok-sok játékos révén (ruházatuk, kinézetük, építményeik mind egyediek, amiket külön-külön kell renderelni).
- Landmark esetében nem csak a felszín számít, hanem térbeli szerkezet is. Mi van a föld alatt, milyen összetételû a talaj, milyen barlang van alattam, mit építettek a többi játékosok. Más játékokban legenerálják a felszínt, rá pár bokrot, sziklát és fát, oszt'csá'.

A jó hír az, hogy a Planetside 2 grafikai motorját használja, így ha nem is lesz olyan gyors sose (indokokat lásd fentebb), de azért van benne még potenciál bõven. PS2 híres arról, hogy több száz játékost képes akadás nélkül lekezelni a képernyõn egész jó grafika mellett. Szóval jó lesz ez majd valamikor 😊

Final Fantasy XIV: Shionka Szilard (Omega server) Elder Scrolls Online: Shionka

Igen, az FPS-en van még mit javitani. Nekem az alábbi géppel 40 körüli az FPS, mindent maxra húzva (árnyékokat is). Azért ez elég siralmas egy ilyen grafikától. 200 fölött kellene futnia.
Biztosan nem tudom, hogy fizikailag hol vannak a szerverek, de szerintem az összes egy helyen van még a teszt idõszak alatt, mert így könnyebb õket kezelni.

Torzonborz
Azon a serveren vagyok én is.

Igazából nincs gond a ping-el mert lagot nem tapasztaltam csak fura hogy stabilan 150 felett van.
Vagy ez is olyan mint anno a Runny ami csak névleg volt EU server de fizikaileg amcsiknál van ?

FPS rendben van , maxra van állítva minden és simán fut.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Minden pálya közepén van egy portál. Ott ki tudod választani, hogy melyik szerver melyik pályájára szeretnél menni és odateleportál téged. Keress egy Tier 1-es pályát, nézd meg, hogy van-e rajta sivatag. Ha nincs, nézz meg egy másikat. Elõbb utóbb találni fogsz.

Én a Satisfaction (EU) szerveren bóklászom.

A pingel nekem nincs gondom, nem zavart még sose.

FPS-ed mennyi? Nekem alapból max grafikai beállításon erõltette a játék a felbontást, de ott 8-25 fps-em volt csak. Miután a Shadow (árnyékot) levettem minimumra, rögtön nyertem +30 fps-t.

Torzonborz
"Menj át sivatagos pályára"

Azt hogy ? Portálon ?

Egyébként végre oldotta a support parental controlt ( nem volt egyszerû ) aztán egybõl kaptam is egy 7 napos cb meghívót. 😄

Elsõre tetszik a cucc , jópofa és jól is fut bár EU serverhez képest kicsit magas a ping.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Menj át sivatagos pályára, ott találni fogsz. Az Iron/Copper végén is elõfordulhat, de ott ritkán. Inkább önmagában szokott lenni.
Landmark Wiki - Agate

Torzonborz
Ahhoy ! Agathe-t honnét a búdból lehet szerezni ? Tooltip azt írja copper vein "végén" található de egyet sem találtam pedig túrtam rendesen. 😞
A nélkül meg nem tudok jobb csákányt csinálni.

EQHammer publikált 2 cikket, ami szerintem minden aktív Landmark játékosnak hasznos:
EQHammer cikkek

Szuper, köszi, igy már érthetõ.
A szervernek nincs Tier-je, a szerveren belül területeknek (zónáknak) van!

Mindegy melyik szerveren indulsz el, mivel bármikor át tudsz menni bármelyik szerverre a Hub-oknál lévõ teleporttal.

Kettõ darab EU dedikált szerver van, érdemes valamelyiket választani, mivel valószínûleg azokon fognak gyülekezni ez EU idõzóna szerint játszó emberek. Én úgy rémlik, a Satisfaction szerveren vagyok pár ismerõssel.

Minden szerveren belül sok-sok zóna van, azok mindegyik egy-egy Tier-hez tartozik. Szóval amikor harveszteli szeretnél egy Tier-ben, akkor megteheted egy szerveren belül jónéhány pályán (3-5 zóna biztos van egy-egy Tier-re), sõt akár az összes szervert is végiglátogathatod abban a Tier-ben, így elvileg sok szerver x sok zóna = marha sok zóna lesz a végeredmény, ahol harvesztelhetsz 😊

Szóval, röviden, válassz EU szervert, azon belül mindig arra a pályára (Tier) zónázz, ahonnan kell alapanyag. Ház mindegy hol van, mert gyártható fillérekért Portal Shard, így bárhonnan egy kattintással otthon vagy.

Megnéztem az összes szervert, a login képernyõn a szerverek neve mellett nincs kiirva a tier, csak ha beléptem a szerverre, a térképet megnyitva látom, ott a neve mellett van. Viszont végiglogolva az összeset, mind tier 1-es nálam. Most akkor nincs magasabb tier-û szerver, vagy én nem tudok valamit?
Ott érdemes foglalni, ahol van olyan nyersanyag amibõl sok kell. Kényelmi szempont, amúgy nincs jelentõsége milyen tierben van a telked.

Hehe, na ez az ami elkerülte a figyelmemet, köszi.
Egyébként amikor elkezdi valaki a játékot, akkor érdemes a legmagasabb tierben birtokot foglalni?
Ki van írva a neve mellé 😊

Mibõl derül ki, hogy egy szerver milyen tier?
Lehet egyértelmû, csak figyelmetlen voltam.😊
milyen problémát ?😊
Ha úgy nézed, az összes játék arról szól, hogy számodra szórakoztató módon elüsd az idõt, ezért nem értem a problémát 😊

Ha túl teszed magad azon, hogy csak azért építgetsz, hogy elüsd az idõt akkor nagyon jó játék 😄
Próbáltad? Szerintem aki szeret benne építgetni, annak teljesen jó. Mostanában hanyagolom is többi mmo-t, mert úgy elmegy az idõ Landmarkban, hogy fel se tûnik. Sokminden lesz még Landmarkban, mostani béta még alig több az alfánál, de pakolgatják majd be a dolgokat. EQN meg szerintem még 2 év, ha nem érdekel Landmark, akkor várd ki. Amúgy elnézve méket építenek néhányan én se látok esélyt, hogy velük versenyezzek, de valahogy túlteszem magam rajta 😄

Torzonborz
Ezt egy kicsit gondold még át. 😉

Kérdés az. Mért játsszon valaki landmark-al ha a next sokkal érdekesebb játék? Az egy dolog, hogy saját claim-en építgetsz de azok kívül hogy lefoglalod magad vele semmi egyébre nem jó. Biztosíthatlak, hogy amit itt építesz sosem fog bekerülni a NEXT-be. Csak akkor ha te valami fel nem fedezett pálya designer zseni vagy.
Kryon szépen leírta a lényeget, én maximum még annyit tennék hozzá a tisztánlátás elõsegítése érdekében: a SOE jelenleg párhuzamosan 2 darab MMO fejleszt, nagyon hasonló néven:
- EverQuest Next: a klasszikus adventure MMO, ami az EverQuest I és II részek folytatása lesz. Küldetések, raidek, stb.
- EverQuest Next Landmark: Kryon jól leírta, social bulding MMO, ez már Béta tesztfázisban van, talán idén el is indul az éles játék.

Mint ahogy látható, a Landmark fejlesztése sokkal elõrébb jár, mint az EQN, ráadásul mind a grafikai engine, mind egy csomó egyéb dolog (pl. Emergency AI) ugyanaz lesz. Így adja magát, hogy amit kifejlesztenek a Landmark-hoz, ott letesztelik, finomítják, készre hangolják, utána egy-az-egyben másolható a késõbb megjelenõ EQN-be.

Pedig egyszerû. Azonos alapokra épül mindkét játék. A Landmarkban megadják az alapeszközöket és a játékosok építik fel a világot, "social building game", ami valahol a Minecraft és egy MMO között félúton lesz. Az itt szerzett tapasztalatokra és kész alapokra pedig felépítik az EQN-t, ami egy teljes értékû mmo. Ugyanaz az engine, ezért már Landmarkban optimalizálhatják és úgy kerül EQN-be. Egy sor MMO elemet is kapunk (guild, party, harcrendszer stb.) amiket itt készre fejlesztve akár egy az egyben átrakhatnak EQN-be. Ezen kívül még kreatív építményeket is átvihetnek. Így aztán EQN már lényegesen gyorsabban elkészülhet, mert mondjuk 3/4 részben azonos a két játék.

hmm érdekes,de akkor sem értem ezt 😊

Más: látszik,hogy ingyenes lesz a játék,mert már bétában is meglehet venni az item shopban a toronyórát láncszemenként 😄

Torzonborz

annak nem sok értelme lenne.....

Van arra vonatkozólag valami leirás, hogy a különbözõ nyersanyagokat (fémeket, fákat stb. ) hol érdemes keresni?
Van erre tipusonként valami jellemzõ hely?
Jól olvasom, hogy átnevezték sima: "Landmark" ra a játékot és különálló játékot fognak tervezni belõle ?
Torzonborz
Na most sikerült megnézni , amit levélben küldtek incidens szám nem létszik a service historyban , sõt semmi. 😄
Nyitottam egy új ticketet , kíváncsi vagyok most mit találnak ki. 😄

O jhaj thanks

Nem bug, hanem feature 😊

Ez az egyik változás az Alfa és Béta között. Az Alfában azonnal kaptál egy Claim Flag-et a zsákodba, de a Bétában már csak 1-1 Stone Pick-et és Stone Axe-t kapsz, amivel neki kell állnod harvesztelni és kraftolni, majd kb. 1 óra játék után le tudod kraftolni magadnak egy Claim Flag-et a teleport Spire-nél lévõ kraftasztaloknál.

Ime némi tipp kezdéshez: Tippek Béta elkezdéséhez

Õõõõõ hogyan lesz CLAIM ha nincs claim flag au inventoryban?? bugos:?

Torzonborz
Köszi szépen.
Ez frankó, céges hálózat + külsö neten lógó gépen is próbáltam .

Na akkor majd még otthonról is csekkolom majd.

Supportnak nem volt elég a mail amit küldtem , még itt is kéne velük cseverésznem.

Semmi gond vele,mûködik
Torzonborz
Srácok akinek van egy kis ideje pls csekkolja le ezt :
staion accountra lépj be , utána katt "Support" és itt "Open a support ticket"-re.
Történik valami ? Nálam több gép/böngészõ kombóval is elszáll a francba.

Elõre is köszi.

engem se 😄

mondjuk TESO-nál 1 nap alatt összekoldúltam a legnézetteb TWITCH csatikon egyet 😊 szóval lehet megint megérné próbálkozni

Lirik,Kungen,Athene tudom ajánlani napi 8-10000 ember...és vannak jó fejek

Nem igaz,hogy engem soha nem hívnak bétára😞
Nna megjött a behívóm. Töltöm a játékot én is. 😊
Torzonborz
Shion a régi EQ2-es soe accot használom , gyk minden soe játék ezen van ( EQ, EQ2, VG , PotBS ( ja ez már nem 😄 )).
Ide be tudok lépni de ezen belül van Parental Controls amihez van jelszó. Nem igazán emlékszem hogy ezt beállítottam volna de be van mivel a vásárlásnál ezt kéri.
Max küldök nekik egy mailt hogy üssék ki.

Nekem ezért van egy jelszavas könyvem otthon, abba írok be mindent azonnal, hogy hova, milyen email címmel, névvel, jelszóval, stb. regisztráltam. Az A4-es könyvecskének már kb. 30 oldala teli van, mert mindenhova mást használok 😊

Amúgy ha nem sikerül a login, akkor javaslom a Support-ot, egy e-mail megírása gyorsan megvan.

Nekem amúgy a normál SOE accountomhoz van kötve, így az EQ2 loginom is ugyanez. Te mihez kötötted? Ha még meg sem vetted a Settlers-t, akkor miféle jelszót kérdezz amúgy? Nem pontosan értem, hol akadtál el. Este nézz fel a TS-emre, az everquest.hu fórumán megtalálod az elérhetõségét. Élõ szóban könnyebb segíteni.

Én tegnap este hajnali 1 óra körül foglaltam el a helyemet, akkor tök üres volt a zónám, talán egy ember foglalt csak rajtam kívül 😊

Ahogy néztem, a szerszámok gyártásához már messze nem kell annyi nyersanyag, mint régen. Azonban a kraft asztalokhoz irgalmatlan sok kell, például kõbõl kell 210.000 darab, nekem 2 óra (vegyes) bányászás közben lett kb. 18k-m! És még csak a Stone Forge-t (Tier 1) szeretném megcsinálni, nem magasabb szintû kraft asztalt 😞

Omlás
<#eljen><#idiota>

Torzonborz
Oké , még nem veszek. Kér Parental Control Passwordot ...lövésem sincs már mi az , szerintem nem is állítottam be mert minek ?
Változtatni nem tudom mert kéri a régit - amit nem tudok - , és pont ezért leszedni sem tudom. 😄

Omlás
Bekerült a Tier 4 -is így kb arra ugrott rá mindenki a többi Tier-ben elég jó helyek szabadon voltak arra felé kell keresgélni szerintem 😊 Én találtam egy tetszetõs helyet Tier 1-ben így nem vadásztam tovább 😄
A Claim Flag-et kraftolni kell már 😊 plusz ahogy néztem pár dolgot megváltoztattak nem lesz olyan gyors az item upgradelés.

Start elõtt bealudtam, úgyhogy lehet telket vadászni...

Omlás
Hajnali 3-ra sikerült placcot foglalnom <#vigyor2> hosszú nap elé nézek így hogy 6 kor keltem <#idiota> pedig 1 körül úgy voltam vele lefekszem a francba.. 😄

Torzonborz
Settlers packra.