503
EverQuest NEXT ( MMO )

• xalyy
    A jatekhoz inkabb proci meg ram kell mint videokartya. En egy Intel Core 2 Quad Q9650 3.0 Ghz-el es 6GB rammal eppen csak hogy tudok minimumon jatszani 20-30 FPS kozott...
  • FNightWalker
    Kaptam béta meghívót, letöltöttem a játékot és mikor indítanám ezt a hibaüzenetet kapom:

"Game Error G25
    MALFUNCTION:
    Your video card had trouble initializing and may not meet the minimum requirements to run Landmark"

Ami érdekes mert egy 7870 2GB-os VGA van a gépemben. Ötlet?
  • SzirmosSzisza
  • FNightWalker
    Egyelőre úgy néz ki, hogy
    letesztelem a játékot a jelenlegi konfigurációmmal
    ha max. beállításokon nem is de egy med-high beállításokkal bizonyára megleszek elégedve, FullHD-ben amúgy sem tudok játszani mivel a monitorom csak 720P-t támogat.

Jelenleg egy ilyen konfiguráció tulajdonosa vagyok

AMD Phenom II X4 B55 3,2GHz
    ASUS HD 7870 2GB
    Kingston 4GB 1333MHz

Valamelyikőtöknek van BÉTA kulcsa? Ha nincs akkor megveszem a honlapjukról a legkisebb csomagot. :D

• Shion
    Nekem "ősöreg" gépem van, kb. 3-4 éve pakoltam össze. Nálam úgy fut maxon 1920x1200-ban a játék 30-50 fps-el, hogy a Shadow (árnyékokat) leveszem minimumra. Ha az árnyékok maxon maradnak, akkor néha 10 fps-re is lezuhan. Na ennyire nem fontos nekem az árnyék minősége, inkább legyen több fps :)

A gépem: i7-2600K (8 magos, 3.40 GHz), 16 GB-1600, Asus 5850, stb.

Van SSD-m is ugyan, de a játék alapból iszonyat gyorsan tölt, így játék újraindítás során kb. 10 másodperc múlva online vagyok megint. Ergo nem szükséges az SSD hozzá, max ha van, akkor picivel jobb.

16 GB memóriám van, ez messze elég egyelőre. A játék általában 4-7 GB között zabál, de néha 9 GB-ig is felmegy (szerintem memory leak miatt). 4 GB-al is játszható már, csak ne zónázz sokat, mert hamar kifekszik (CTD). 8 GB már szinte tökéletesen elegendő.

5850-es videókártyám van, ami csak 1 GB-os és jó régi kártya. De abszolúte nem érzem szükségét, hogy lecseréljem a következő pár évben.

Plusz amit a többiek is említettek már, a játék optimalizálását csak a Béta végég fogják elvégezni, így addig magasabb gépigénye lesz, mint az éles elindulás után.
  • Omlás
    Attól függ mennyit szánsz rá :) a 6300 és a 8320 is elég szépen húzható ha nem lenne elég a teljesítmény de a jelenlegi alfa/béta verzió teljesítménye még messze nem optimalizált ezt is vegyük figyelembe :) ettől függetlenül elég szépen fut már most is.
  • FNightWalker
    Intel konfiguráción gondolkodok egy ideje... de az kicsit húzósabb most a pénztárcámnak egy FX-6300 + alaplap kijön 50-55.000FT-ből FX-8320 meg 65.000FT-ből.
  • FNightWalker
    Bár lehet, hogy rászánok 10.000FT-t és FX-6300 helyett FX-8320-at veszek (az elvileg 8 magos).
  • Torzonborz
    Szerintem igen , nekem is hasonló van konfigom van. Annyi a különbség hogy a proci egy core i5 ( 2500K de nincs húzva ).
    Ezen fullHD felbontáson maxra húzva ~30 volt az fps.
  • FNightWalker
    Sziasztok.
    Az alábbi konfigurációval, tudnám max. beállításokon futtatni a játékot úgy, hogy normális FPS értékeim legyenek (30-40 átlag)?

AMD FX-6300 4.10GHz
    ASUS HD 7870 2GB 256BIT GDDR5
    Kingston 8GB 1333MHZ (lehet, hogy veszek még 4GB ramot és akkor 12 lesz)
    64GB SSD erre szeretném telepíteni a játékot
    500GB HDD
  • Omlás
    Nekem semmi bajom nincs a teljesítménnyel teljesen jól fut ami minimális észrevehető "nehézség" van azt meg betudom a bétának szóval ha ezen optimalizálnak még akkor végkép nem lesz gondom :)
  • Kryon
    Még nincs rendesen optimalizálva, a motort ráadásul Nvidiával közösen fejlesztették, így szerintem AMD-re most még egyáltalán nincs. Lesz ez jobb is béta végére.
  • Omlás
    Attól, hogy a rajzolás nem "ultrafotorealisztikus" még lehet hardverigényes. Kismillió olyan dolog van amit ez a motor számol a háttérben ami miatt nem fogsz 200 fps-t látni amúgy is minek 200 fps ez egy mmo...
  • Shion
    Az optimalizálással csak a Béta végén fognak foglalkozni, így addig ne várjunk csodákat.

Másrészt a grafika sebességével (fps) kapcsolatos elvárások szerintem két területen sántítanak:
    - ez egy MMO, soha nem fog úgy futni, mint egy fix környezettel rendelkező single player game, illetőleg MMO-ban rengeteg változó adat van sok-sok játékos révén (ruházatuk, kinézetük, építményeik mind egyediek, amiket külön-külön kell renderelni).
    - Landmark esetében nem csak a felszín számít, hanem térbeli szerkezet is. Mi van a föld alatt, milyen összetételű a talaj, milyen barlang van alattam, mit építettek a többi játékosok. Más játékokban legenerálják a felszínt, rá pár bokrot, sziklát és fát, oszt'csá'.

A jó hír az, hogy a Planetside 2 grafikai motorját használja, így ha nem is lesz olyan gyors sose (indokokat lásd fentebb), de azért van benne még potenciál bőven. PS2 híres arról, hogy több száz játékost képes akadás nélkül lekezelni a képernyőn egész jó grafika mellett. Szóval jó lesz ez majd valamikor :)
  • Kazagor
    Igen, az FPS-en van még mit javitani. Nekem az alábbi géppel 40 körüli az FPS, mindent maxra húzva (árnyékokat is). Azért ez elég siralmas egy ilyen grafikától. 200 fölött kellene futnia.
  • Shion
    Biztosan nem tudom, hogy fizikailag hol vannak a szerverek, de szerintem az összes egy helyen van még a teszt időszak alatt, mert így könnyebb őket kezelni.
  • Torzonborz
    Azon a serveren vagyok én is.

Igazából nincs gond a ping-el mert lagot nem tapasztaltam csak fura hogy stabilan 150 felett van.
    Vagy ez is olyan mint anno a Runny ami csak névleg volt EU server de fizikaileg amcsiknál van ?

FPS rendben van , maxra van állítva minden és simán fut.
  • Shion
    Minden pálya közepén van egy portál. Ott ki tudod választani, hogy melyik szerver melyik pályájára szeretnél menni és odateleportál téged. Keress egy Tier 1-es pályát, nézd meg, hogy van-e rajta sivatag. Ha nincs, nézz meg egy másikat. Előbb utóbb találni fogsz.

Én a Satisfaction (EU) szerveren bóklászom.

A pingel nekem nincs gondom, nem zavart még sose.

FPS-ed mennyi? Nekem alapból max grafikai beállításon erőltette a játék a felbontást, de ott 8-25 fps-em volt csak. Miután a Shadow (árnyékot) levettem minimumra, rögtön nyertem +30 fps-t.
  • Torzonborz
    "Menj át sivatagos pályára"

Azt hogy ? Portálon ?

Egyébként végre oldotta a support parental controlt ( nem volt egyszerű ) aztán egyből kaptam is egy 7 napos cb meghívót. :D

Elsőre tetszik a cucc , jópofa és jól is fut bár EU serverhez képest kicsit magas a ping.
  • Shion
    Menj át sivatagos pályára, ott találni fogsz. Az Iron/Copper végén is előfordulhat, de ott ritkán. Inkább önmagában szokott lenni.
    Landmark Wiki - Agate
  • Torzonborz
    Ahhoy ! Agathe-t honnét a búdból lehet szerezni ? Tooltip azt írja copper vein "végén" található de egyet sem találtam pedig túrtam rendesen. :(
    A nélkül meg nem tudok jobb csákányt csinálni.
  • Shion
    EQHammer publikált 2 cikket, ami szerintem minden aktív Landmark játékosnak hasznos:
    EQHammer cikkek
  • Kazagor
    Szuper, köszi, igy már érthető.
  • Shion
    A szervernek nincs Tier-je, a szerveren belül területeknek (zónáknak) van!

Mindegy melyik szerveren indulsz el, mivel bármikor át tudsz menni bármelyik szerverre a Hub-oknál lévő teleporttal.

Kettő darab EU dedikált szerver van, érdemes valamelyiket választani, mivel valószínűleg azokon fognak gyülekezni ez EU időzóna szerint játszó emberek. Én úgy rémlik, a Satisfaction szerveren vagyok pár ismerőssel.

Minden szerveren belül sok-sok zóna van, azok mindegyik egy-egy Tier-hez tartozik. Szóval amikor harveszteli szeretnél egy Tier-ben, akkor megteheted egy szerveren belül jónéhány pályán (3-5 zóna biztos van egy-egy Tier-re), sőt akár az összes szervert is végiglátogathatod abban a Tier-ben, így elvileg sok szerver x sok zóna = marha sok zóna lesz a végeredmény, ahol harvesztelhetsz :)

Szóval, röviden, válassz EU szervert, azon belül mindig arra a pályára (Tier) zónázz, ahonnan kell alapanyag. Ház mindegy hol van, mert gyártható fillérekért Portal Shard, így bárhonnan egy kattintással otthon vagy.
  • Kazagor
    Megnéztem az összes szervert, a login képernyőn a szerverek neve mellett nincs kiirva a tier, csak ha beléptem a szerverre, a térképet megnyitva látom, ott a neve mellett van. Viszont végiglogolva az összeset, mind tier 1-es nálam. Most akkor nincs magasabb tier-ű szerver, vagy én nem tudok valamit?
  • Kryon
    Ott érdemes foglalni, ahol van olyan nyersanyag amiből sok kell. Kényelmi szempont, amúgy nincs jelentősége milyen tierben van a telked.
  • Kazagor
    Hehe, na ez az ami elkerülte a figyelmemet, köszi.
    Egyébként amikor elkezdi valaki a játékot, akkor érdemes a legmagasabb tierben birtokot foglalni?
  • Kryon
    Ki van írva a neve mellé :)
  • Kazagor
    Miből derül ki, hogy egy szerver milyen tier?
    Lehet egyértelmű, csak figyelmetlen voltam.:)
  • sayiid
    milyen problémát ?:)
  • Kryon
    Ha úgy nézed, az összes játék arról szól, hogy számodra szórakoztató módon elüsd az időt, ezért nem értem a problémát :)
  • sayiid
    Ha túl teszed magad azon, hogy csak azért építgetsz, hogy elüsd az időt akkor nagyon jó játék :D
  • Kryon
    Próbáltad? Szerintem aki szeret benne építgetni, annak teljesen jó. Mostanában hanyagolom is többi mmo-t, mert úgy elmegy az idő Landmarkban, hogy fel se tűnik. Sokminden lesz még Landmarkban, mostani béta még alig több az alfánál, de pakolgatják majd be a dolgokat. EQN meg szerintem még 2 év, ha nem érdekel Landmark, akkor várd ki. Amúgy elnézve méket építenek néhányan én se látok esélyt, hogy velük versenyezzek, de valahogy túlteszem magam rajta :D
  • Torzonborz
    Ezt egy kicsit gondold még át. ;)
  • sayiid
    Kérdés az. Mért játsszon valaki landmark-al ha a next sokkal érdekesebb játék? Az egy dolog, hogy saját claim-en építgetsz de azok kívül hogy lefoglalod magad vele semmi egyébre nem jó. Biztosíthatlak, hogy amit itt építesz sosem fog bekerülni a NEXT-be. Csak akkor ha te valami fel nem fedezett pálya designer zseni vagy.
  • Shion
    Kryon szépen leírta a lényeget, én maximum még annyit tennék hozzá a tisztánlátás elősegítése érdekében: a SOE jelenleg párhuzamosan 2 darab MMO fejleszt, nagyon hasonló néven:
    - EverQuest Next: a klasszikus adventure MMO, ami az EverQuest I és II részek folytatása lesz. Küldetések, raidek, stb.
    - EverQuest Next Landmark: Kryon jól leírta, social bulding MMO, ez már Béta tesztfázisban van, talán idén el is indul az éles játék.

Mint ahogy látható, a Landmark fejlesztése sokkal előrébb jár, mint az EQN, ráadásul mind a grafikai engine, mind egy csomó egyéb dolog (pl. Emergency AI) ugyanaz lesz. Így adja magát, hogy amit kifejlesztenek a Landmark-hoz, ott letesztelik, finomítják, készre hangolják, utána egy-az-egyben másolható a később megjelenő EQN-be.
  • Kryon
    Pedig egyszerű. Azonos alapokra épül mindkét játék. A Landmarkban megadják az alapeszközöket és a játékosok építik fel a világot, "social building game", ami valahol a Minecraft és egy MMO között félúton lesz. Az itt szerzett tapasztalatokra és kész alapokra pedig felépítik az EQN-t, ami egy teljes értékű mmo. Ugyanaz az engine, ezért már Landmarkban optimalizálhatják és úgy kerül EQN-be. Egy sor MMO elemet is kapunk (guild, party, harcrendszer stb.) amiket itt készre fejlesztve akár egy az egyben átrakhatnak EQN-be. Ezen kívül még kreatív építményeket is átvihetnek. Így aztán EQN már lényegesen gyorsabban elkészülhet, mert mondjuk 3/4 részben azonos a két játék.
  • Susarc
    hmm érdekes,de akkor sem értem ezt :)

Más: látszik,hogy ingyenes lesz a játék,mert már bétában is meglehet venni az item shopban a toronyórát láncszemenként :D
  • Torzonborz
    Landmark Column: New Name, Slightly Different Game
  • Susarc
    annak nem sok értelme lenne.....