503
EverQuest NEXT ( MMO )
-
Shion #342 Ne felejtsd el, hogy ez még csak tesztidőszak. Vagyis az éles játék indulásánál úgyis törölve lesz minden.
Ezért szerintem lényegtelen, hogy most milyen telked van, inkább csak megtanulni érdemes a játék működését (hogyan-mit-mivel-hol tudsz harvestelni, mit-mivel-hol tudsz kraftolni plusz egyre jobb recepteket megszerezni, hogyan működik az építkezés mechanikája, mi a legjobb technika hozzá, valamint egyre több és jobb építési skill-eket megszerezni és azokat ügyesen használni).
Nekem speciel a legtöbb "problémám" az építkezéssel van. Sokat kell gyakorolni, hogy tényleg megértse az ember és már csukott szemmel olyanra tudja megalkotni a tárgyakat/formákat, amilyennek meg is álmodta :)
A Minecraft pofon egyszerű digitális legó a Landmark-hoz képest, hiszen csak kockákat pakolgatsz. A Landmark építkezése viszont kezd egyre inkább egy Photoshop bonyolultságú rendszerré kinőni magát. Na a problémám ott kezdődik, hogy az én rajzolási képességeim a Paint programnál anno elakadtak és már a Photoshop használata helyett is inkább a páromat kérem meg a feladat elvégzéséhez :) De nem adom fel, megtanulom valahogy a Landmark-ot is használni :) -
#341 EU-szervereken kutakodok eddig sikertelenül de nem adom fel :D mint ahogy írtad is egyszer kell csak meglátni/megtalálni :) -
Kryon #340 Az EU szerverek a legújabbak, ott még bőven van hely :)
Érdemes elidőzni egy kicsit az elsőre még nem túl jónak látszó helyszíneken is, mert ha beindul a fantáziád lehet, hogy jó kis építményt tudsz ott összehozni.
Mostani helyemre úgy kerültem én is, hogy kiszorultam máshonnan és ez jutott (még az elején), aztán megláttam a naplementét a telkemről...
Közben már átpakoltam EU szerverre, de ugyanazt a helyet foglaltam, nem cserélném már semmire :D -
#339 Amiért fizetsz az a készítők támogatása :)
Az extra itemek amiket kapsz kb az elején hasznosak már ami a csákányfejszét illeti :)
Adja ez a landmark amúgy rendesen de baromi nehéz jó placcot találni elkezdtem végigmenni az összes szerveren az összes tier-en és nem találok egy értelmes helyen lévő szabad befoglalható területet :)
Szerencsére szinte mindenhol talál az ember használható "munkaállomásokat" ahol tud fejleszteni így effektíve nem szükséges egyből a saját terület. Amúgy is böszmesok nyersanagy kell ahhoz hogy az ember kitudja élni a kreatív hajlamait ahhoz meg nem árt upgradelni az eszközöket, hogy gyorsabban lehessen gyűjtögetni a cuccokat :)
Remélem valami minimális kombat rendszer kerül még a landmarkba az még kicsit feldobná a dolgokat. A látványvilág annak ellenérem hogy alpha elég tetszetős engem megfogott :)
Kíváncsian várom milyen léptékben fog fejlődni a dolog és hova lyukadunk ki :) -
Berennior #338 :) Marad akkor a 2. legnagyobb Founder's Pack. -
#337 Inkább ne tedd. -
Berennior #336 Mondjuk úgy, hogy országnak nem Hungary-t adom meg hanem United States-t? -
Berennior #335 És ezt nem lehet valahogy "kijátszani"? -
#334 EU törvény miatt ,evvan. :( -
Berennior #333 Annyit megtehettek volna, hogy oda írják az árhoz, hogy +20$ TAX... -
Berennior #332 Tegnap megszerettem volna vásárolni az EQNL TRAILBAZER Founder's Pack-et... megadom a bankkártya adatokat, stb leokézom és kiírja, hogy 20$-os TAX... de mire fel? -
#331 Netes infók szerint a minimum 4GB, az ajánlott 8GB. -
Shion #330 Ha belevágsz az Alfa tesztbe, akkor érdemes átfutni az alábbi gyűjteményt, hasznos lesz :)
EQN Hungary fórum - hasznos információk -
Berennior #329 Oké, köszi az infót.
-
Shion #328 Founder's Pack-ot magadnak vásárolod meg.
Founder's Gift-el másnak vásárolsz (ajándékként) egy Founder's Pack-ot. -
Berennior #327 Értem.
Amikor rákattintok arra, hogy BUY
bejön egy oldal ahol választhatok
e között Founder's Packs és Founder's Gift Packs
melyiket kell megvásárolnom?
-
Shion #326 A játék motorja alapvetően tudja mindazt, amit a videókban mutatnak. A Landmark Alfa tesztben ezek egy része már aktív és működik is, így ha megnézel egy Landmark-os videót vagy Livestream-et, az mind igaz.
Szerintem az EQN specifikus videókban láthatóak olyan elemek is, amik a Landmark-ban még nincsenek benne. Gondolok itt arra, amikor a kerra harcos és ember varázslónő elmegy koboldokat és földalatti boss-t ölni, ott van pár fényeffekt, amit még nem láttam Landmark Alfában. Illetőleg az EQN videókban bemutattak pár majdnem kész pályát, mint például Ferrott. Na ennyire összetett pályát még nem láttam a Landmark pályagenerátorától. De ami késik, nem múlik szerintem :) -
Berennior #325 A játékmotorja tényleg ennyire jó/szép mint a videókban? -
Shion #324 Úgy emlékszem 2,5 GB-t töltött le a launcher az első indításhoz, viszont max. sebességgel jött le. Szóval nem vészes. -
Berennior #323 A 4GB RAM-om miatt aggódom, remélem... hogy valamennyire bírni fogja. Hány GB-t kell letölteni?
-
Berennior #322 Értem. Köszönöm a válaszokat. Úgy néz ki, hogy megvásárolom. Videók alapján bejön, látok benne potenciált. Tetszik, hogy szinte bármit lerombolhatok, felépíthetek, stb.
Továbbá a grafika és gyönyörű szép egy MMO-hoz képest...
-
Kryon #321 A landmarkban játszható egyetlen class is most készül, lesz még rajta kívül 39. Fajok szintén. Ember van kész (az se teljesen), van amit még csak tervezgetnek, hogy lesz vagy nem. Azon kívül még be kell pakolni egy halom mmo elemet és még ki tudja mit, amiknek egy részét majd Landmarkban tesztelik, amikor majd egyszer elkészülnek. A játékban még nincs kész a víz, ami itt nagy dolog, mert itt a víz elvileg nem csak annyi lesz mint más mmokban, hanem ténylegesen vízként fog viselkedni.
Szóval azt akarom mondani, hogy EQN (és Landmark is) még annyira kezdeti stádiumában van, hogy szerintem még nagyon sok idő míg elkészül. -
Kryon #320 Kizártnak tartom hogy idén megjelenjen, még minimum 1 év, de inkább 2. -
Shion #319 Landmark időterve az, hogy január 31-től megy az Alfa, március 31-től a Béta, majd valamikor a nyáron az éles indulás.
EverQuest Next-re nincs hivatalos dátum még, csak szóbeszéd. Egy biztos, először a Landmark-ot adják ki először, majd azt követően az EQN-t. Optimista vélemények szerint az EQN nyár végén kijön (legalább a Bétával), pesszimisták szerint legkorábban is csak jövőre jön, de inkább később.
Szerintem most mindkét fejlesztő csapat nagy része a Landmark-ot pofozgatja és amint az kijön élesben, onnantól lehet az emberek egy részét az EQN-re fókuszálni. A jó hír, hogy ami beválik a Landmark-ban, az szinte egy az egyben alkalmazható lesz az EQN-ben. Ugyanaz a grafikai engine, a harc rendszer is hasonló lesz, az Emergency AI is másolható, stb. Így szeretnék én is optimista lenni, de szerintem az igazság majd valahol a fenti két vélemény között lesz. -
Berennior #318 És az EQN megjelenése kb. mikorra várható? ebben az évben? -
Shion #317 EQNL elvileg F2P rendszerű játék lesz, akárcsak az EQN. Amiért most lényegében fizetsz, az Alfa-Béta tesztekhez való hozzáférés és csomó ingame bónusz tárgy.
Tehát aki nem fizet most semmilyen csomagot a Landmark-hoz, az is tud majd ingyen játszani elvileg a játékkal, max semmi ingame bünusz cuccot nem kap, illetőleg az Alfa és Béta tesztekhez sem kap hozzáférést. Ez alól is van egy kivétel, ha szerez valamilyen úton módon Béta kulcsot. Azon ezen ingyenesen osztogatott kulcsok időlimitesek lesznek, tehát x óra játékot fog engedélyezni csak.
EQN-be ezek a bónuszok nem vihetőek át, mert ezek csak a Landmark-ra vonatkoznak. Sőt, sok tárgynak nem is lenne értelme az EQN-ben, hiszen nem biztos, hogy ott a harvestelés is pont ugyanilyen lesz. -
Kryon #316 F2P lesz, így egyébként sem kéne érte fizetned. Ha megveszed a packet, azzal támogatod a fejlesztést és cserébe az alfától követheted a játék fejlesztését, segíthetsz a tesztelésben és megoszthatod a fejlesztőkkel az ötleteid fórumon. Bónuszokat kapsz, minden csomagnál jelzik is hogy miket. A nagyobb csomag tartalmazza a kisebb(ek) tartalmát is.
EQN egy külön játék, arról nincs hír, hogy ott járna majd érte valami előny, persze lehet hogy lesz. -
#315 Mivel f2p játék lesz így nem kell fizetned. -
Berennior #314 Értem. Megvásárolom aztán majd kiderül. Ha pedig
"szórakozna", akkor jövő hónapban beruházom 8GB RAM-ra.
Ha megvásárolom a legnagyobb csomagot, akkor megkapom a teljes értékű EQNL játékot? Tehát ha megjelenik az EQNL nem kell még egyszer fizetnem érte, ugye?
És az EQN-ben kapok-e valamilyen bónuszokat? -
Shion #313 Jó kérdés, de nem tudom sajnos a választ rá. Nézegettem a hivatalos fórumon, hogy van-e valamilyen tapasztalat 4 GB memóriával és konkrét esetet nem találtam.
Az biztos, hogy jelenleg van még egy memory leak a játékban és ezért folyamatosan egyre több memóriát használ. Amint telítődik a memória a játék lecrashel és lehet újraindítani.
Minimum memória környékén ez valószínűleg 10-15 percenként előfordulhat. Persze ha nem zónázgatol sokat, hanem egy környéken bányászol vagy építkezel és ezért nem kell sok új infót eltárolnia, akkor val'szeg több időt is ki fog bírni. Nekem 16 GB esetén órák elteltével sincs probléma, 9 GB volt talán a max, amit eddig láttam a játéktól 4-5 óra játékot követően. -
Berennior #312 Tehát 4GB ram-al nem nagyon érdemes próbálkozni? -
#311 Kis pontosítás: 32 bittel maximum 4GB-t tudsz megcímezni, nem kettőt. De a Landmark szempontjából ez lényegtelen :) -
Shion #310 Ahogy nézem, a hardvered elég erős az Alfa teszthez, de nagyon fontos, hogy 64 bit-es operációs rendszered legyen! 32 bit-et nem támogatja a Landmark és nagyon úgy néz ki, hogy soha nem is fogja. A Landmark nagyon igényli a memóriát, jelenleg (optimalizáció nélküli állapotban) 6-8 GB mennyiséget használ. Egy 32 bit-es gép viszont maximum 2 GB-t lát és tudna használni, ennyi pedig még tökéletes optimalizálás esetén sem lesz elég.
Egyszóval, 64 bit op. rendszer kötelező és ajánlott a 8 GB memória.
További gépigény infó itt. -
Susarc #309 ahogy írtam PM-ben is szerintem érdeklődj körbe,mert ez nem maga az EQN ez csak egy tesztprogram amivel az építkezést lehet tesztelni /annyi van,hogy ha valaki nagyon faszát művel azt beteszik a játékba is/ tehát ez nem az EQN! ezt ne feledd! egy minecraft 3.0 :) -
#308 Én ebbe a játékba több fantáziát látok hosszú távon, de nem írok ilyet mert megint leszedi a fejem az egyik teso fan. Azzal a géppel szerintem nem lesz gondod, simán vinni fogja. -
Berennior #307 Huh, nehéz a döntés. Maga a játék tetszik, az elképzelés nem rossz.
De nem tudom, hogy mennyire bírná a gépem.
Van egy AMD Phenom II B55 X4 3,20GHZ-s processzorom, egy ASUS 7870 2GB és 4GB ram.
Na meg ott van a TESO is. Nehéz a döntés. :) -
Susarc #306 :D:D -
#305 Te csak maradjál a tesonál, nálam jobb helyen lenne az az invite. :D -
Susarc #304 igen alfa hozzáférést is kapsz ami már majdnem 2 hete megy!
ui: ha megveszed és nincs ismerősöd 1 béta invet passzolhatnál:) az is jár mellé vagy 3:) -
Berennior #303 Üdv.
Gondolkodom azon, hogy megvásárolom az egyik Founder's Packet.
Van a 100$ és a 60$-os változat oda az van írva, hogy
"You will receive these items, upon purchase"
Tehát ha megveszem a 100$-os vagy 60$-os változatot egyből elkezdhetem a Landmark tesztelését?