503
EverQuest NEXT ( MMO )

• Omlás
    Aki anno mint szerencsés benne volt az alfában annak nincs garancia a cb bekerülésre aki támogatta őket az ugye tuti bekerül plusz jönnek még hozzá a Settler pakkos emberkék. Lesz nép szépen rá kell startolni a placcokra rendesen ha az ember jó helyet akar elcsípni :)
  • sayiid
    Bár úgy lenne logikus, hogy aki alfában részt vett azt bétára is meghívják. Na meg a SETTLERPACK birtokosait be kell engedniük és kb be is zárul az a kör amit closed bétára terveztek. Nem nagyon lehet reménykedni, hogy külsőst meghívnak.
  • Omlás
    Én 1.5 hét alatt nem találtam megfelelőt :D így maradtam az alkalmi placcoknál lepakoltam a craft cuccokat farmoltam matit fejlesztettem továbbálltam :D
    Mivel most wipe lesz kezdhetem előröl :D
  • Kryon
    Remélem nem foglalják be a telkem, nem szeretnék megint napokig keresgélni mire találok egy jó helyet :D
  • Shion
    Egy kis segítség az EQN Landmark Zárt Béta elkezdéséhez:
    Tippek a béta elkezdéséhez

Elvileg 10:00am PDT (mi időnk szerint kb. 18:00) van betervezve a szerverek (és a Zárt Béta) elindulásához.

Aki játszott az Alfával is, annak külön szólok, hogy a Zárt Bétához új Launcher jön, aminek a linkjét majd a mai napon valamikor publikálnak!
  • Kryon
    Valami olyasmit mondtak, hogy időnként versenyeket hirdetnek majd, amikor valamilyen meghatározott témában EQN-be szánt dolgokat kell tervezni, aztán kiválasztják melyek tetszenek nekik legjobban és azokat veszik meg és építik be EQN-be. EQN-hez amúgy valószínűleg a technikai rész tesztelése az elsődleges cél nem a konkrét építmények, de a Landmark tovább él majd EQN megjelenése után is külön játékként, mint valamiféle "csináld magad" MMO.
  • Torzonborz
    Landmark megmarad megjelenés után is , amit itt tervezel annak a tervrajza jóváhagyás után kerülhet eladásra vagy át EQN-be.

Vagy valami ilyesmi. :)
  • sayiid
    Akkor úgy kérdezem, hogy a landmark-os grammarkodásunk miként fog kapcsolódni az EQN-hez? Nyilván azt mindenki sejti, hogy a community által elkészített létesítmények és objektumok kb 90%-a nem fog bekerülni a játékba. Szóval ezt a landmarkot úgy kell felfogni, hogy az itt készült objektumokat és templéteket felhasználják az EQN-ben. Szóval egy afféle teszt része az eljövendő valós játéknak?
  • Kryon
    Landmarkban tesztelik le a játék alapjait (engine, gyűjtögetés, crafting meg majd még egyebeket), aztán erre a jól kitesztelt alapra építhetik fel az EQN világát, MMO elemeit.
  • Kryon
    A Landmark egy önállóan is életképes fejlesztési lépcső EQN-hez, ezért nem áll az összehasonlítás. Annyira összetett amiket elterveztek a végleges játékban, hogy nem futnak neki egy lendületből, hanem beiktattak egy köztes lépcsőt, nagyon helyesen.
  • sayiid
    Úgy látom ez kicsit bonyolultabb mind gondoltam. Next és landmark két külön dolog. Landmark afféle editor a NEXT mmo- hoz amiben a kreatív játékosok alkotnak. Értem már. De akkor nem is értem Landmark -valóban ezt a célt szolgálja akkor minek kell materiálokat gyűjtögetni, craftal bajlódni és egyéb? Nem is tudom hogy képzeljem el ezt a dolgot most.
  • Kryon
    Félreértesz. Nem az újítások terén lesz az új wow (blizzard is pont EQ-ból nyúlt sokmindent, nem újított), hanem népszerűségét tekintve, ez esetben az újításoknak köszönhetően. Látok rá esélyt, hogy ha megcsinálják amiket ígérnek, akkor EQN első számú MMO-vá lépjen elő amihez viszonyítanak, amire mindenki hivatkozik, így értettem az "új-wowot".
  • Torzonborz
    Mondjuk ott kezdődik hogy a minecraft nem mmo és itt vége is van az egésznek mert amíg egy 200 slotos mc serveren is döglődés van telte ház esetén addig egy normás mmo-nál ugye nem ( optimális esetben ).
    A KS projetket is tök jók meg minden , imádom hogy van de még mindig nem érik el azt a szinten amit ez - remélhetőleg - nyújtani fog. :)
  • sayiid
    Sok sikert! :)

Egyébként, hogy lássátok nem a levegőbe beszélek, íme egy kickstarter:

szerintem mechanikailag eléggé hasonlít az eq next re. Bár aláírom, hogy eq next jóval részletesebb és szebb de maga a mechanika nem olyan egyedé és új ötlet mint aminek egyesek beállítják. Ettől függetlenül ez a legjobb próbálkozás és az emberek szeretnek alkotni. Ezért tudták ennyi példányban eladni a minecraftot is.
  • TomStorm
    Én a 2004-es SoE acc.-rol írok nekik amin volt fizetve EQ2 meg Vanguard.
    Hátha így veteránként kiválasztanak:)
  • sayiid
    És mi az a dolog ami nincs meg más játékban?
    Kicsit szemét szeretnék lenni akkor azt mondanám, hogy építési rendszere már a minecraft és még azelőtt is létezett butítottabb formában. Területi claim szintén. Templétek készítése és árusítása -> Secound life
    De mivel még nem játszottam vele nem mondok róla egyéb véleményt csak arról amit youtube-n láttam. Egyébként ha valaki dolgozott már ingyenes license engine-el az tudja hogy a domborzatok domborítása, emelése, sűlyésztese alap kellék csak ezt a tool-t most a játékosok kezébe adják. Egyébként is már kickstarteren voltak ilyen szoftverek amikben már az everquest next féle rendszer alapján lehetett építkezni.
  • Torzonborz
    "új WoW".

Ezzel nagyon nem érte egyet.
    A wow messze nem az első mmo volt ráadásul még nem is hozott különösebb újítást mmo téren.
    Egy elég jó mix volt , a már meglévő mmok bevált elemeit jól vegyítették így a casual és hc réteget is meg tudták fogni.
    ( mondom ezt úgy hogy 2,5 hét wow után sikítva menekültem vissza EQ2-be )
    Szerintem az EQN az új EQ lesz. Csak így szimplán. ;)
  • Kryon
    Ugyan ez még csak a Landmark és az EQN egy külön játék lesz (bár technikailag és sok egyébben erre épül majd), EQN az első MMO amiről már most ki merem jelenteni, hogy ez lesz az "új WoW".
  • Kryon
    Alfa első napján még volt NDA, de másnapra megszüntették, valószínűleg azért mert nem tudták volna betartatni (első perctől streamelték). Mivel nem hagyományos módon tesztelnek, hanem 2-3 MMO árát fizette ki érte aki részt akart venni, rosszul vette volna ki magát egy banhullám. Gyorsan taktikát váltottak, és inkább bátorították a közösséget, hogy minél többet osszanak meg a játékról. Mivel szerencsére általánosságban pozitív a játék fogadtatása és alfához képest elég jó állapotban van, így ez nekik ingyen reklám. Kérdés, hogy a sajtóval mi a helyzet ezek után, mert a játékosoknak és a SOE-nek köszönhetően sajtó nélkül is mindent megtudhat akit érdekel.
  • Torzonborz
    Szerintem itt bőven meglesz, olyan újítást hoznak be ami jelenleg így ebben a formában nincs más mmo-ban.
    Ha meg tényleg F2P lesz akkor főleg .
  • sayiid
    Ilyen esetekben azért szokták feloldani az NDA-t mert már closed béta alatt hype-olni akarják a játékukat. Hogy meglegyen a bázis a kezdésre.
  • Torzonborz
    Hmm igaz , jelen esetben tévedtem itt most valóban nincs már NDA (mondjuk cégfüggő ki mikor oldja fel NDA-t). Azért ez meglepő a soe-tól.

Akkor lehet adnak sajtó hozzáférést bár akkor is korainak érzem.
    Az egy dolog hogy egy magánszemély mint ír vagy mond pl live streamen ( twich ) és megint más amit egy sajtós . Utóbbi nagyobb jelentőséggel bír.
    Bár lassan már ez is kezd változni .
  • Omlás
    EQN Landmark esetén nincs NDA mindegy hogy alpha vagy cb. Legalábbis a legutolsó infóm ez :)
    CB startal wipe lesz kivárom talán sikerül valami jó placcot elcsípnem :]
  • Torzonborz
    Köszi, tucatnyi éve tolok mmokat , tudom mi mit jelent.
    Az általad emlegettett Heroes of the storm MOBA , nem MMO mint az EQN. Kettőt ne keverjük , bár elég sokan - még a sajtó is - kezdi a kettők összemosni.
    CB meg nem arra van hogy bármit is reklámozzanak , nem véletlenül. NDA meg ott mindig van amíg fel nem oldják.
  • sayiid
    Ja és nincs NDA-sem. Ergo nincs titoktartási szerződés. De majd 26. meglátjuk.
  • sayiid
    Azért a fogalmakkal legyünk tisztában. Open béta azért "open" mert akkor már mindenki számára elérhető.
    Újságíróknak (persze nem a kamuknak) Már az Alfa idejére is osztanak belépőket. Lásd: Heroes of the storm.
    Closed Béta-ra már bárki bekerülhet aki egy kicsit szerencsés.
  • Torzonborz
    Ez még csak CB , arra nem nagyon szoktak sajtónak sem hozzáférést adni . Nem véletlenül . Inkább OB-nál jellemző ez. Ott már lehet ezzel próbálkozni bár abba meg ált. nem nehéz bekerülni.
  • sayiid
    Origin -nél nem kértek :P
  • Susarc
    gondolom a nem síkhülyék egyből referenciát kérnek :)
  • sayiid
    Jó pár játéknál működött ha supporton kértél kulcsot. Esetleg kamuztad vagy (akár igaz is lehet) hogy Pl: Játék magazinnál dolgozol, vagy mmo blogger vagy akkor esélyesebb hogy hozzájutsz kulcshoz. Valakinek van ebből tapasztalata?
  • Shion
    Indul az EQN Landmark Zárt Béta 2014. március 26-án.

Indul a Zárt Béta
  • Shion
    Szerintem ez hétpecsétes titok. SOE soha nem fogja elárulni szerintem, mástól meg csak kacsa hír az ilyen infó.
  • Berennior
    Lehet-e tudni, hogy összesen hányan játszanak az EQNL-el?
    (külföldiek, magyarok)
  • Omlás
    Egyelőre én is a gyűjtögetés és tool upgradelés az amit úgymond űzök a játékban ha végre találnék egy alkalmas placcot ami tetszik is elhelyezkedését tekintve akkor egyből bódogabb lennék :')

Amúgy én is ilyen sehol nem tartok de tarok valahová állapotban vagyok :D :D
  • Shion
    Elvileg tudnék képet készíteni, csak sajnos nem igen van miről :(

Nekem a február hónapom mindig az egyik legzúzósabb hónap az évben, ráadásul a közvetlen kollégám decemberben lelépett a cégtől, így most már egyedül csinálom az egészet. A fentiek miatt nekem kb. 2-3 óra szabadidőm van esténként, ami a párom / Landmark tesztelés / swtor csapatolás / EQN Hungary honlap cikkezés / twitter olvasgatás között "kell" elosztanom. Az igazat megvallva, utóbbi időben már annyira hullafáradt vagyok, hogy például ezen a héten nem is játszottam egyáltalán, csak félájultan filmeket nézegettem esténként.

Egyszóval, nekem van egy félkész kunyhóm, 4 kraft asztalom és Tier 3-as szerszámaim. Ennyi. Csak harvestelésre és újabb szerszámok készítésére fókuszáltam eddig, eleinte azért, mert bugos volt a claim (birtok) és nem is foglalkoztam az építkezéssel, később pedig már nem volt rá időm.

Meg amikor volt kis időm, akkor Dórinak és Sai-nak mutogattam a Landmark-ot.

Szóval én "sehol" nem tartok még, bár nem is sietek sehová. Ha szépeket szeretnél látni, akkor a twitter-en kövesd a fejlesztőket, ők linkelgetnek játékosok által készített "őrült" és szép dolgokat egyaránt. Én ezt reggeli közben szoktam nézegetni és máris vidáman indul a napom :)
  • Torzonborz
    Nem a stream érdekel hanem az amit itt a srácok maguk eszkábálnak össze. :P

Köszi Omlás.
  • Omlás
    Nincs NDA amúgy tudtommal :) CEO aszonta sztrímejjétek jutubójjátok ahogy jólesik :D

Lövök majd pár képet oszt összedobok egy galériát ;)
  • Susarc
    twiccsen streamelnek 0/24 ben:P
  • Torzonborz
    Gondolom NDA tart még deeee esetleeeeg 1-2 képet nem tesztek be spoilerezve ? Naaaaa :)))
  • Omlás
    Dehogy felejtettem el :)
    Lényegtelennek nem lényegtelen nézőpont kérdése :) attól függetlenül is szeretek megfelelő helyet választani ahol kreatívkodhatok, hogy tudom akár este lehet egy szerver wipe és másnap előröl lehet kezdeni :D.

A hasonlatod jó amúgy Minecraft témával kapcsolatban. Annyival kiegészíteném, hogy végül is itt is építkezhetsz elsőre blokkokból ala Minecraft aztán mikor kész az építmény akkor kezd el a Landmarkos finomítást. Én legalábbis így állok neki mindig valaminek. Összerakom nagy vonalakban aztán lefinomítom kiegészítem. A Minecraftból amit hiányoltam az itt pont bekerült egy kicsit több szabadság az alkotáshoz.

Az eszközöket és lehetőségeket meg megfelelően használni gyakorlással lehet plusz nem árt némi képzelőerő is a dologhoz :) én is csak lelkes amatőr vagyok. Nem az a lényeg, hogy másoknak tetsszen amit kreálok hanem magam szórakoztatására/elégedettségére készítsem el :)