EverQuest NEXT
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Final Fantasy XIV: Shionka Szilard (Omega server) Elder Scrolls Online: Shionka
(külföldiek, magyarok)
Amúgy én is ilyen sehol nem tartok de tarok valahová állapotban vagyok :D :D
|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|
Nekem a február hónapom mindig az egyik legzúzósabb hónap az évben, ráadásul a közvetlen kollégám decemberben lelépett a cégtõl, így most már egyedül csinálom az egészet. A fentiek miatt nekem kb. 2-3 óra szabadidõm van esténként, ami a párom / Landmark tesztelés / swtor csapatolás / EQN Hungary honlap cikkezés / twitter olvasgatás között "kell" elosztanom. Az igazat megvallva, utóbbi idõben már annyira hullafáradt vagyok, hogy például ezen a héten nem is játszottam egyáltalán, csak félájultan filmeket nézegettem esténként.
Egyszóval, nekem van egy félkész kunyhóm, 4 kraft asztalom és Tier 3-as szerszámaim. Ennyi. Csak harvestelésre és újabb szerszámok készítésére fókuszáltam eddig, eleinte azért, mert bugos volt a claim (birtok) és nem is foglalkoztam az építkezéssel, késõbb pedig már nem volt rá idõm.
Meg amikor volt kis idõm, akkor Dórinak és Sai-nak mutogattam a Landmark-ot.
Szóval én "sehol" nem tartok még, bár nem is sietek sehová. Ha szépeket szeretnél látni, akkor a twitter-en kövesd a fejlesztõket, õk linkelgetnek játékosok által készített "õrült" és szép dolgokat egyaránt. Én ezt reggeli közben szoktam nézegetni és máris vidáman indul a napom :)
Köszi Omlás.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Lövök majd pár képet oszt összedobok egy galériát ;)
|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Lényegtelennek nem lényegtelen nézõpont kérdése :) attól függetlenül is szeretek megfelelõ helyet választani ahol kreatívkodhatok, hogy tudom akár este lehet egy szerver wipe és másnap elõröl lehet kezdeni :D.
A hasonlatod jó amúgy Minecraft témával kapcsolatban. Annyival kiegészíteném, hogy végül is itt is építkezhetsz elsõre blokkokból ala Minecraft aztán mikor kész az építmény akkor kezd el a Landmarkos finomítást. Én legalábbis így állok neki mindig valaminek. Összerakom nagy vonalakban aztán lefinomítom kiegészítem. A Minecraftból amit hiányoltam az itt pont bekerült egy kicsit több szabadság az alkotáshoz.
Az eszközöket és lehetõségeket meg megfelelõen használni gyakorlással lehet plusz nem árt némi képzelõerõ is a dologhoz :) én is csak lelkes amatõr vagyok. Nem az a lényeg, hogy másoknak tetsszen amit kreálok hanem magam szórakoztatására/elégedettségére készítsem el :)
Ezért szerintem lényegtelen, hogy most milyen telked van, inkább csak megtanulni érdemes a játék mûködését (hogyan-mit-mivel-hol tudsz harvestelni, mit-mivel-hol tudsz kraftolni plusz egyre jobb recepteket megszerezni, hogyan mûködik az építkezés mechanikája, mi a legjobb technika hozzá, valamint egyre több és jobb építési skill-eket megszerezni és azokat ügyesen használni).
Nekem speciel a legtöbb "problémám" az építkezéssel van. Sokat kell gyakorolni, hogy tényleg megértse az ember és már csukott szemmel olyanra tudja megalkotni a tárgyakat/formákat, amilyennek meg is álmodta :)
A Minecraft pofon egyszerû digitális legó a Landmark-hoz képest, hiszen csak kockákat pakolgatsz. A Landmark építkezése viszont kezd egyre inkább egy Photoshop bonyolultságú rendszerré kinõni magát. Na a problémám ott kezdõdik, hogy az én rajzolási képességeim a Paint programnál anno elakadtak és már a Photoshop használata helyett is inkább a páromat kérem meg a feladat elvégzéséhez :) De nem adom fel, megtanulom valahogy a Landmark-ot is használni :)
Érdemes elidõzni egy kicsit az elsõre még nem túl jónak látszó helyszíneken is, mert ha beindul a fantáziád lehet, hogy jó kis építményt tudsz ott összehozni.
Mostani helyemre úgy kerültem én is, hogy kiszorultam máshonnan és ez jutott (még az elején), aztán megláttam a naplementét a telkemrõl...
Közben már átpakoltam EU szerverre, de ugyanazt a helyet foglaltam, nem cserélném már semmire :D
Az extra itemek amiket kapsz kb az elején hasznosak már ami a csákányfejszét illeti :)
Adja ez a landmark amúgy rendesen de baromi nehéz jó placcot találni elkezdtem végigmenni az összes szerveren az összes tier-en és nem találok egy értelmes helyen lévõ szabad befoglalható területet :)
Szerencsére szinte mindenhol talál az ember használható "munkaállomásokat" ahol tud fejleszteni így effektíve nem szükséges egybõl a saját terület. Amúgy is böszmesok nyersanagy kell ahhoz hogy az ember kitudja élni a kreatív hajlamait ahhoz meg nem árt upgradelni az eszközöket, hogy gyorsabban lehessen gyûjtögetni a cuccokat :)
Remélem valami minimális kombat rendszer kerül még a landmarkba az még kicsit feldobná a dolgokat. A látványvilág annak ellenérem hogy alpha elég tetszetõs engem megfogott :)
Kíváncsian várom milyen léptékben fog fejlõdni a dolog és hova lyukadunk ki :)
EQN Hungary fórum - hasznos információk
Founder's Gift-el másnak vásárolsz (ajándékként) egy Founder's Pack-ot.
Amikor rákattintok arra, hogy BUY
bejön egy oldal ahol választhatok
e között Founder's Packs és Founder's Gift Packs
melyiket kell megvásárolnom?
Szerintem az EQN specifikus videókban láthatóak olyan elemek is, amik a Landmark-ban még nincsenek benne. Gondolok itt arra, amikor a kerra harcos és ember varázslónõ elmegy koboldokat és földalatti boss-t ölni, ott van pár fényeffekt, amit még nem láttam Landmark Alfában. Illetõleg az EQN videókban bemutattak pár majdnem kész pályát, mint például Ferrott. Na ennyire összetett pályát még nem láttam a Landmark pályagenerátorától. De ami késik, nem múlik szerintem :)
Továbbá a grafika és gyönyörû szép egy MMO-hoz képest...
Szóval azt akarom mondani, hogy EQN (és Landmark is) még annyira kezdeti stádiumában van, hogy szerintem még nagyon sok idõ míg elkészül.
EverQuest Next-re nincs hivatalos dátum még, csak szóbeszéd. Egy biztos, elõször a Landmark-ot adják ki elõször, majd azt követõen az EQN-t. Optimista vélemények szerint az EQN nyár végén kijön (legalább a Bétával), pesszimisták szerint legkorábban is csak jövõre jön, de inkább késõbb.
Szerintem most mindkét fejlesztõ csapat nagy része a Landmark-ot pofozgatja és amint az kijön élesben, onnantól lehet az emberek egy részét az EQN-re fókuszálni. A jó hír, hogy ami beválik a Landmark-ban, az szinte egy az egyben alkalmazható lesz az EQN-ben. Ugyanaz a grafikai engine, a harc rendszer is hasonló lesz, az Emergency AI is másolható, stb. Így szeretnék én is optimista lenni, de szerintem az igazság majd valahol a fenti két vélemény között lesz.
Tehát aki nem fizet most semmilyen csomagot a Landmark-hoz, az is tud majd ingyen játszani elvileg a játékkal, max semmi ingame bünusz cuccot nem kap, illetõleg az Alfa és Béta tesztekhez sem kap hozzáférést. Ez alól is van egy kivétel, ha szerez valamilyen úton módon Béta kulcsot. Azon ezen ingyenesen osztogatott kulcsok idõlimitesek lesznek, tehát x óra játékot fog engedélyezni csak.
EQN-be ezek a bónuszok nem vihetõek át, mert ezek csak a Landmark-ra vonatkoznak. Sõt, sok tárgynak nem is lenne értelme az EQN-ben, hiszen nem biztos, hogy ott a harvestelés is pont ugyanilyen lesz.
EQN egy külön játék, arról nincs hír, hogy ott járna majd érte valami elõny, persze lehet hogy lesz.
"szórakozna", akkor jövõ hónapban beruházom 8GB RAM-ra.
Ha megvásárolom a legnagyobb csomagot, akkor megkapom a teljes értékû EQNL játékot? Tehát ha megjelenik az EQNL nem kell még egyszer fizetnem érte, ugye?
És az EQN-ben kapok-e valamilyen bónuszokat?
Az biztos, hogy jelenleg van még egy memory leak a játékban és ezért folyamatosan egyre több memóriát használ. Amint telítõdik a memória a játék lecrashel és lehet újraindítani.
Minimum memória környékén ez valószínûleg 10-15 percenként elõfordulhat. Persze ha nem zónázgatol sokat, hanem egy környéken bányászol vagy építkezel és ezért nem kell sok új infót eltárolnia, akkor val'szeg több idõt is ki fog bírni. Nekem 16 GB esetén órák elteltével sincs probléma, 9 GB volt talán a max, amit eddig láttam a játéktól 4-5 óra játékot követõen.
Egyszóval, 64 bit op. rendszer kötelezõ és ajánlott a 8 GB memória.
További gépigény infó itt.
De nem tudom, hogy mennyire bírná a gépem.
Van egy AMD Phenom II B55 X4 3,20GHZ-s processzorom, egy ASUS 7870 2GB és 4GB ram.
Na meg ott van a TESO is. Nehéz a döntés. :)
ui: ha megveszed és nincs ismerõsöd 1 béta invet passzolhatnál:) az is jár mellé vagy 3:)
Gondolkodom azon, hogy megvásárolom az egyik Founder's Packet.
Van a 100$ és a 60$-os változat oda az van írva, hogy
"You will receive these items, upon purchase"
Tehát ha megveszem a 100$-os vagy 60$-os változatot egybõl elkezdhetem a Landmark tesztelését?