EverQuest NEXT

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mire akarsz költeni 20 dodót?
Omlás

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Omlás
Nincs NDA 😊 most mondták live-on 😊 szóval posztolgathat mindenki mindent kedvére 😊

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Omlás
Le sem tudom tölteni az új klienst egyenlõre mert konkrétan nincs letöltési lehetõség az acountomon... 😄

Elindultak a szerverek, most már lehet patchelni az új launcher-el. 😊

Final Fantasy XIV: Shionka Szilard (Omega server) Elder Scrolls Online: Shionka

Torzonborz
ja CB tényleg 😄
Na szóljatok ha meglesz aztán asszem 20 dodót rászánok. 😊

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Alfának már vége van, a Closed Bétára várunk 😊

Amúgy a CB még nem indult el, még belsõ tesztek folynak. Így még a launcher linkjét sem publikálták egyelõre.

Annyi az ígéret, hogy a PDT idõzóna szerint délután biztosan megcsinálják. Mi ugyebár +8 órában vagyunk hozzájuk képest ...

Torzonborz
Na elindult az alfa ? Hivatalos oldalon karbantartás van.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Omlás
Jó de itt ha azt nézed f2p ide vagy oda maga a játék végül is fõként a kreatív játékosokat fogja lekötni szal lehet hogy lesznek vérpistike trollok de hogy õk baromi hamar meg fogják unni az is tuti illetve fogod aztán kitiltasz mindenkit kivéve barát a telkedrõl és csók 😊
Amúgy teljesen megértem mi okból "menekülsz" ha zavaróan sok idióta lesz akkor én is keresek valami nyugis sivatagi világvége telket és építek homokvárat <#idiota>

Alfában eddig fizetõs játékosok voltak csak. Zárt Bétában már jönni fog pár "ingyenes" látogató is és õk már nem biztos, hogy olyan jó fejek lennének.

Na nem azért, mert ingyen játszanak, hanem azért, mert eddig is azért nem fizettek, mert szerintük ez a játék úgyis hülyeség lesz, de azért elkunyiztak a havertól egy ingyen kódot, hogy csak azértis megnézhessék és fikázzanak mindenkit. Open Béta és éles játék szakaszban szintén jellemzõ lesz jópár ilyen játékosi hozzáállás. Ezért "menekülök" minél távolabb a teleportáltól. 😊

Ez az ingyenes (F2P) játékok mellékhatása mindenhol.

Hiszen azok, akik fizettek a játékért, már csak önigazolásként sem fogják fikázni azonnal, hiszen azzal beismernék, hogy tévedtek 😊

Omlás
Teljesen megértem a dolgot ;]

Legutóbbi telkem ideális helyen volt. Tier 3-mas szigeten ,nem messze a portáltól egy széles hegygerinc végén, pont az erdõ és sivatag határán, jó kilátással. Morcos lennék, ha befoglalnák 😄

Omlás
"
Unlimited Closed Beta Access
Settler Flag Item
Plant your flag in EQ/EQII
Founder's Pickaxe
This gives you an upgraded pick combined with a secondary tool, the axe, to start the game with.
Title: Founder
Forum Title: Founder
"

Szal gondolom jah :]

Omlás
Nem fõ szempont, hogy közel legyen a portál de nem rossz ha nem kell legyalogolnom farmoláshoz a lábamat, hogy váltogassak a tier-ek között 😊

A látogatók nem zavarnak eddig csak normális játékosokkal találkoztam semmi idegesítõ jelenségbe nem futottam bele 😊

Olyan középtávra szoktam belõni a célzónát de ott is nehéz jó helyet találni ami megfelel az elvárásaimnak 😄 Alapvetõen az a baj hogy elképzelek valamit hogy mit szeretnék kb és ahhoz milyen helyszín passzol na most aztán ahhoz megfelelõ szabad placcot találni már más kérdés 😄

Torzonborz
No és ha most veszek Settlers packot akkor is egybõl léphetek AB-ba is befele ? 😊

Én ezért soha nem a portál közelében keresek telket, hanem minél távolabb. Igaz az elején fárasztó messzirõl hazagyalogolni, de amikor lehet majd "Teleport Haza"-t is gyártani, akkor teljesen mindegy lesz, hol van a házad. Viszont a teleporttól távol sok hely szabad az elején, bõven lehet válogatni. Sõt, mivel messze van, nem fog minden percben egy átutazó belebotlani a telkembe, nyugodtan tudok építkezni 😊

Omlás
Számomra nem mindegy, hogy a placc amit befoglalok hol helyezkedik el egy dolog, hogy a befoglalt területen én vagyok az isten és azt csinálok effektíve amit akarok de erdõbe nem fogok havas "telket" csinálni stb 😄 Na most olyan helyet ami megfelelõ helyen van közel a portál szép a kilátás meg ilyen apróságok elég hamar befoglalják így nem árt igyekezni 😄 😄

Csak egy kis területet alakíthatsz, nem mindegy milyen táj veszi körül.

Hadd pontosítsak egy kicsit.
- Aki korábban megvásárolta bármelyik (Trailblazer, Explorer, Settlers) Founder's Pack csomagot, az korlátlan hozzáférést kap az Alfa és Zárt Béta fázisokhoz, valamint korábban indulhat az Nyílt Bétában, mint a többi játékos. Ergo, a Nyílt Bétában lesz idõd (1-2 nap) megtalálni a tuti helyszínt és elfoglalni, mielõtt az ingyenes játékosok halmaza megjelenik majd a játékban.
- A Trailblazer csomag birtokosok kapnak e-mail-ben 4 Zárt Bétás kódot, amit barátoknak átadhatnak és azok is ki tudják próbálni a játékot Zárt Béta alatt. Azonban ezek a kulcsok idõkorlátosak lesznek, így valószínûleg pár nap játékot fog csak engedni. Ha lejár az idõlimited és még szeretnél játszani, akkor valamilyen módon új ZB kulcsot kell szerezned valahonnan. Vagy elõfizetsz valamelyik Founder's Pack csomagra.

Mit értesz jó hely alatt? Mert ahogy a fejlesztõi videókat néztem maga a hely is testre szabható. Ha akord akkor mezõt havas tájá változtathatod, felhúzhatsz hegyeket, lerakhatsz fákat stb. Szóval mi is számít jó helynek?
Omlás
Aki anno mint szerencsés benne volt az alfában annak nincs garancia a cb bekerülésre aki támogatta õket az ugye tuti bekerül plusz jönnek még hozzá a Settler pakkos emberkék. Lesz nép szépen rá kell startolni a placcokra rendesen ha az ember jó helyet akar elcsípni 😊

Bár úgy lenne logikus, hogy aki alfában részt vett azt bétára is meghívják. Na meg a SETTLERPACK birtokosait be kell engedniük és kb be is zárul az a kör amit closed bétára terveztek. Nem nagyon lehet reménykedni, hogy külsõst meghívnak.
Omlás
Én 1.5 hét alatt nem találtam megfelelõt 😄 így maradtam az alkalmi placcoknál lepakoltam a craft cuccokat farmoltam matit fejlesztettem továbbálltam 😄
Mivel most wipe lesz kezdhetem elõröl 😄

Remélem nem foglalják be a telkem, nem szeretnék megint napokig keresgélni mire találok egy jó helyet 😄

Egy kis segítség az EQN Landmark Zárt Béta elkezdéséhez:
Tippek a béta elkezdéséhez

Elvileg 10:00am PDT (mi idõnk szerint kb. 18:00) van betervezve a szerverek (és a Zárt Béta) elindulásához.

Aki játszott az Alfával is, annak külön szólok, hogy a Zárt Bétához új Launcher jön, aminek a linkjét majd a mai napon valamikor publikálnak!

Valami olyasmit mondtak, hogy idõnként versenyeket hirdetnek majd, amikor valamilyen meghatározott témában EQN-be szánt dolgokat kell tervezni, aztán kiválasztják melyek tetszenek nekik legjobban és azokat veszik meg és építik be EQN-be. EQN-hez amúgy valószínûleg a technikai rész tesztelése az elsõdleges cél nem a konkrét építmények, de a Landmark tovább él majd EQN megjelenése után is külön játékként, mint valamiféle "csináld magad" MMO.

Torzonborz
Landmark megmarad megjelenés után is , amit itt tervezel annak a tervrajza jóváhagyás után kerülhet eladásra vagy át EQN-be.

Vagy valami ilyesmi. 😊

Akkor úgy kérdezem, hogy a landmark-os grammarkodásunk miként fog kapcsolódni az EQN-hez? Nyilván azt mindenki sejti, hogy a community által elkészített létesítmények és objektumok kb 90%-a nem fog bekerülni a játékba. Szóval ezt a landmarkot úgy kell felfogni, hogy az itt készült objektumokat és templéteket felhasználják az EQN-ben. Szóval egy afféle teszt része az eljövendõ valós játéknak?
Landmarkban tesztelik le a játék alapjait (engine, gyûjtögetés, crafting meg majd még egyebeket), aztán erre a jól kitesztelt alapra építhetik fel az EQN világát, MMO elemeit.

A Landmark egy önállóan is életképes fejlesztési lépcsõ EQN-hez, ezért nem áll az összehasonlítás. Annyira összetett amiket elterveztek a végleges játékban, hogy nem futnak neki egy lendületbõl, hanem beiktattak egy köztes lépcsõt, nagyon helyesen.

Úgy látom ez kicsit bonyolultabb mind gondoltam. Next és landmark két külön dolog. Landmark afféle editor a NEXT mmo- hoz amiben a kreatív játékosok alkotnak. Értem már. De akkor nem is értem Landmark -valóban ezt a célt szolgálja akkor minek kell materiálokat gyûjtögetni, craftal bajlódni és egyéb? Nem is tudom hogy képzeljem el ezt a dolgot most.
Félreértesz. Nem az újítások terén lesz az új wow (blizzard is pont EQ-ból nyúlt sokmindent, nem újított), hanem népszerûségét tekintve, ez esetben az újításoknak köszönhetõen. Látok rá esélyt, hogy ha megcsinálják amiket ígérnek, akkor EQN elsõ számú MMO-vá lépjen elõ amihez viszonyítanak, amire mindenki hivatkozik, így értettem az "új-wowot".

Torzonborz
Mondjuk ott kezdõdik hogy a minecraft nem mmo és itt vége is van az egésznek mert amíg egy 200 slotos mc serveren is döglõdés van telte ház esetén addig egy normás mmo-nál ugye nem ( optimális esetben ).
A KS projetket is tök jók meg minden , imádom hogy van de még mindig nem érik el azt a szinten amit ez - remélhetõleg - nyújtani fog. 😊

Sok sikert! 😊

Egyébként, hogy lássátok nem a levegõbe beszélek, íme egy kickstarter:

szerintem mechanikailag eléggé hasonlít az eq next re. Bár aláírom, hogy eq next jóval részletesebb és szebb de maga a mechanika nem olyan egyedé és új ötlet mint aminek egyesek beállítják. Ettõl függetlenül ez a legjobb próbálkozás és az emberek szeretnek alkotni. Ezért tudták ennyi példányban eladni a minecraftot is.
Én a 2004-es SoE acc.-rol írok nekik amin volt fizetve EQ2 meg Vanguard.
Hátha így veteránként kiválasztanak😊
És mi az a dolog ami nincs meg más játékban?
Kicsit szemét szeretnék lenni akkor azt mondanám, hogy építési rendszere már a minecraft és még azelõtt is létezett butítottabb formában. Területi claim szintén. Templétek készítése és árusítása -> Secound life
De mivel még nem játszottam vele nem mondok róla egyéb véleményt csak arról amit youtube-n láttam. Egyébként ha valaki dolgozott már ingyenes license engine-el az tudja hogy a domborzatok domborítása, emelése, sûlyésztese alap kellék csak ezt a tool-t most a játékosok kezébe adják. Egyébként is már kickstarteren voltak ilyen szoftverek amikben már az everquest next féle rendszer alapján lehetett építkezni.
Torzonborz
"új WoW".

Ezzel nagyon nem érte egyet.
A wow messze nem az elsõ mmo volt ráadásul még nem is hozott különösebb újítást mmo téren.
Egy elég jó mix volt , a már meglévõ mmok bevált elemeit jól vegyítették így a casual és hc réteget is meg tudták fogni.
( mondom ezt úgy hogy 2,5 hét wow után sikítva menekültem vissza EQ2-be )
Szerintem az EQN az új EQ lesz. Csak így szimplán. 😉

Ugyan ez még csak a Landmark és az EQN egy külön játék lesz (bár technikailag és sok egyébben erre épül majd), EQN az elsõ MMO amirõl már most ki merem jelenteni, hogy ez lesz az "új WoW".

Alfa elsõ napján még volt NDA, de másnapra megszüntették, valószínûleg azért mert nem tudták volna betartatni (elsõ perctõl streamelték). Mivel nem hagyományos módon tesztelnek, hanem 2-3 MMO árát fizette ki érte aki részt akart venni, rosszul vette volna ki magát egy banhullám. Gyorsan taktikát váltottak, és inkább bátorították a közösséget, hogy minél többet osszanak meg a játékról. Mivel szerencsére általánosságban pozitív a játék fogadtatása és alfához képest elég jó állapotban van, így ez nekik ingyen reklám. Kérdés, hogy a sajtóval mi a helyzet ezek után, mert a játékosoknak és a SOE-nek köszönhetõen sajtó nélkül is mindent megtudhat akit érdekel.

Torzonborz
Szerintem itt bõven meglesz, olyan újítást hoznak be ami jelenleg így ebben a formában nincs más mmo-ban.
Ha meg tényleg F2P lesz akkor fõleg .

Ilyen esetekben azért szokták feloldani az NDA-t mert már closed béta alatt hype-olni akarják a játékukat. Hogy meglegyen a bázis a kezdésre.
Torzonborz
Hmm igaz , jelen esetben tévedtem itt most valóban nincs már NDA (mondjuk cégfüggõ ki mikor oldja fel NDA-t). Azért ez meglepõ a soe-tól.

Akkor lehet adnak sajtó hozzáférést bár akkor is korainak érzem.
Az egy dolog hogy egy magánszemély mint ír vagy mond pl live streamen ( twich ) és megint más amit egy sajtós . Utóbbi nagyobb jelentõséggel bír.
Bár lassan már ez is kezd változni .

Omlás
EQN Landmark esetén nincs NDA mindegy hogy alpha vagy cb. Legalábbis a legutolsó infóm ez 😊
CB startal wipe lesz kivárom talán sikerül valami jó placcot elcsípnem :]

Torzonborz
Köszi, tucatnyi éve tolok mmokat , tudom mi mit jelent.
Az általad emlegettett Heroes of the storm MOBA , nem MMO mint az EQN. Kettõt ne keverjük , bár elég sokan - még a sajtó is - kezdi a kettõk összemosni.
CB meg nem arra van hogy bármit is reklámozzanak , nem véletlenül. NDA meg ott mindig van amíg fel nem oldják.

Ja és nincs NDA-sem. Ergo nincs titoktartási szerzõdés. De majd 26. meglátjuk.
Azért a fogalmakkal legyünk tisztában. Open béta azért "open" mert akkor már mindenki számára elérhetõ.
Újságíróknak (persze nem a kamuknak) Már az Alfa idejére is osztanak belépõket. Lásd: Heroes of the storm.
Closed Béta-ra már bárki bekerülhet aki egy kicsit szerencsés.
Torzonborz
Ez még csak CB , arra nem nagyon szoktak sajtónak sem hozzáférést adni . Nem véletlenül . Inkább OB-nál jellemzõ ez. Ott már lehet ezzel próbálkozni bár abba meg ált. nem nehéz bekerülni.

Origin -nél nem kértek 😛
gondolom a nem síkhülyék egybõl referenciát kérnek 😊

Jó pár játéknál mûködött ha supporton kértél kulcsot. Esetleg kamuztad vagy (akár igaz is lehet) hogy Pl: Játék magazinnál dolgozol, vagy mmo blogger vagy akkor esélyesebb hogy hozzájutsz kulcshoz. Valakinek van ebbõl tapasztalata?