503
EverQuest NEXT ( MMO )

• Torzonborz
    tulajdonképpen kapunk egy world designer toolt a kérdés csak az hogy amit majd itt megépítesz az egyből bekerül e a világba egy admin ellenőrzés után kész formában vagy csak a váz ( blueprint vagy akármi ) és a játékban kell felépítened az ott beszerzett alapanyagokból .
    én az utóbbira tippelnék mert akkor lesz mozgatórugója a gazdaságnak.
  • WhiteStar
    tehát tulképp kihelyezték a designolást, csak külső cég helyett a játékosok bíbelődhetnek vele ingyen munkaerő, okos!
  • Bandras DaSilva #140
    Hát abban a mailben amit a beta jelentkezés után kaptam az van, hogy majd kb a téli időszakban lövik be ez a landmarkot és onnantól lehet majd építgetni és ha vmi hű de nagyon megtetszik, akkor még be is kerülhet a játékba.

• Omlás
    Igen a Landmark ilyen lesz, de a játék már nem valószínű.
  • Probatbicol
    Legyen igazatok, de én úgy értettem, hogy lesz a Landmark, ami egy teljesen külön építgetős játék, ott lehet mindent szabadon csinálni, gondolom meghívhatsz másokat, hogy megnézzék a cuccaidat meg ilyesmi, viszont az alapjátékban ez automatikusan nem lesz benne. Fekínálhatod eladásra amit csináltál és ha nagyon jó, akkor a fejlesztő cég megveheti tőled és berakhatja az alapjátékba.
  • Omlás
    Pontosan majd meglátjuk. Elég kevés infó volt amit elszórtak ebből maximum elméleteket lehet gyártani de túl sok konkrétum nincs.

Amúgy szerintem béta idén esetleg év vége felé vagy Landmark start után valamikor ha tippelnem kéne :).
  • SzirmosSzisza
    Péniszházak mindenütt
  • WhiteStar
    attól félek hogy kőkeményen meg lesz kötve, és mivel az adott területhez illő módon kreatívkodhatsz csak, így ráadásul semmi igazán funkcionálisat (pl minaret jellegű kilátót, vagy medencét ) nem építhetsz...

ráadásul azt a kicsit is szét fogják verni pár napon belül... bár ez is csak kombinálgatás, minden kiderül amikor először beengednek minket :)
  • Omlás
    A látottak alapján majdnem annyi szabadság lesz az építgetésben mind a Minecraftban csak itt a látottak alapján kicsit aprólékosabban lehet majd megoldani a dolgokat :D

Durva hasonlat de jobb nem jutott eszembe :D
  • EnxTheOne
    Elvileg több szinten lehet, fejlesztők is ezzel csinálják a pályát.
    Videóban is van hogy egy nagy krátert üt a játékos, majd egy alagútba esik.

Sandbox mmoval még nem játszottam, szóval nem tudom hogy a többi építős játékban hogy van.
    Szerintem úgy lesz hogy:
    pl.
    1 account= 10 méter X 10 méteres terület ahol akarod. (ez 100 m2, elég egy házhoz)
    valós pénzért, vagy a játékban ahogy egyre fejlettebb lesz a karakter úgy nőhet a terület.
    Ha meg van mondjuk egy 10 fős klán, akkor a terület összeadódik, és építhetnek 100X100-as területen.
  • SzirmosSzisza
    Aztán kamillázol, hogy nem lehet föld alá építeni!!

Amúgy van erről az építéses dologról már konkrét infó? Mert pl ha akárhova lehet, akkor jó nagy világ kell, mert különben hülyén nézne ki imho, ha meg csak kijelölt helyre, akkor megint csak mert ott végképp közel lennének egymáshoz :D
  • Susarc
    ez a világ építése/rombolása/alakÍtésa feature az kókemény lesz!:)
  • WhiteStar
    áss be egy kurva nagy titánt vagy sárkányt vagy iron golemet a labirintus közepére, ha mégis bejutnának vágja le őket
  • DragonKnight
    Dehogynem :D Felülről bemérik és egy csákánnyal leásnak :D
  • EnxTheOne
    Akajom ezt a landmarket vagy mit.
    Építenék egy föld alatti katakombát, ahol a bejárat után rögtön egy labirintuson keresztül kell átmenni, és igy nem tudnák ellopni majd a klán kincseit :D
  • WhiteStar
    detto. bár nem tudom, az az érzésem hogy ez is csak marketing. rohadjanak is meg. nem kaptam invet eddig csak 1 játékra, az utóbbi pár évben, az is már open beta volt (csak a névleg volt closed) GW2 3. CBT eventje, azt pedig mindenki tudja szerintem hogy mennyire volt closed...
  • Bandras DaSilva #126
    Ja:)

Csak azért írtam mert anno még a nagy minden előtt már azt magyarázták több oldalon, hogy mire látunk belőle valamit már eléggé előrehaladott állapotban lesz a dolog és nem kell majd éveket várni.

Még vmi interjúban a smedley gyerek is ilyenről magyarázott...meg olyan büszkén hirdetik az oldalon.

Én azért elküldtem egy jelentkezést...baj nem lehet belőle:D
  • WhiteStar
    AAra is lehet lassan fél éve mégsincs sehol a béta

pedig koreában már lefut lassan :D
  • Bandras DaSilva #124
    Hát jelentkezni már lehet rá:)
  • Torzonborz
    Nincs még hír béta indulásról szóval kicsit korai még a kérdés.
  • Susarc
    Sziasztok! valakinek sikerűlt Béta kulcsot szerezni?
  • Omlás
    Játékos függő és megszokás kérdése, nem egy játékos van aki ellen egérrel billentyűzettel sem tudnál mit kezdeni hiába kontrollerel játszik.
    No meg konzolhoz is létezik egér + billentyűzet support :)
  • SzirmosSzisza
    Engem nem, easy kill is kill (vagy akármi ami itt lesz :D)
  • LaliK
    Hát vezeték nélküli egérről/billentyűről hallottál-e már? :D
    Lehet olcsóbban kijön mint egy konzol. /shrug
  • eurom
    kit érdekel hogy nem egyszinten van foltelbol akarok mmozni a bazi nagy tévémen mert már öreg vagyok
  • TDC Geronimo
    Action MMO. Ilyenhez bőven jó az. Főleg hogy lesz rajta touch pad is már.
  • flashpointer
    Pedig így jobban néz ki, a HP-ről mondjuk tudathatna az hogy mennyire kifáradt meg liheg a kari, elég illúzióromboló hogy mindenhol felirat meg csík meg guildnevek
  • Torzonborz
    placeholder randaságot szerintem inkább nem akarják mutogatni mert csak lehurrognák :D
  • SzirmosSzisza
    Konzol kontroller vs bill + egér nem egy szinten van.
  • TDC Geronimo
    Lebutítanák? Nextgen masinákról beszélünk. Ilyen action MMO meg kontrolleren kifejezetten kényelmes lenne
  • DragonKnight
    Gondolom még korai lenne UI-ról beszélni, meg ha látná a nép akkor már azonnal azon rágódna hogy milyen szar és hogy mi lenne ha más lenne.
  • TDC Geronimo
    Mitől lenne az?
  • flashpointer
    Amúgy semmi HP csík meg UI vagy csak a bemutatóvideókedvéért van levéve?
  • Ashyn
    Topic címe javítva! Köszi az észrevételt, és a modiknak a segítséget!
  • SzirmosSzisza
    Ez amúgy nagyon várós lesz. Végre nem abból áll majd egy quest, hogy alt-tab és megnézed mi hol van, hanem másokkal kell beszélni :)
  • EnxTheOne
    felderitöket (akik a leggyorsabban mozognak),
    ork bázis megtalálása
    majd a klán társakkal együtt felégetni

:D
  • DragonKnight
    @Admin Amúgy nem lehetne a topic címbe kijavítani a hibát? :d
  • DragonKnight
    Igen de már ezzel a "okos" AI-val is abba az irányba mennek hogy bármi megtörténhet. Mert lehet hogy nem a szomszédban megtelepedett orosz vérpistike klán fogja reggelre porrá zúzni a házad hanem hirtelen kiderül hogy ork felvonulási területre építkeztél és arra fog vonulni a horda hogy betámadja a várost. No az sem lesz jobb állapot, persze annak a nép meg örülne mert "event" van. Pedig az eredmény ugyanaz lesz: földig rombolják esetleg a tanyát.
  • AnuluWork #104
    A ngkonzol húzónevek között igen csak sok sandbox szerű játék van.
  • Bandras DaSilva #103
    Hát igen, már anno az swgben is nagyon fasza kis questeket, eventeket lehetett összehozni. Mondjuk az is igaz, hogy a többség nem feltétlen arra használta a lehetőségeket amikre tervezve voltak :D, de hát ez van. Minden játékos ilyen. Kicsit azt lehetne fejleszteni és akkor még jó rendszer is lenne belőle.

Azért van mindenki a rombolásra rákattanva mert általában itt jönnek elő a rendszerek hibái. És hát nagyon nem örülne neki senki, hogy mondjuk a verejtékkel épített városát reggelre szétveri vmi orosz vagy amcsi vagy bármilyen banda, aki ráér erre hajnalban...mert arra nem gondoltak a fejlesztők.

Vagy pár helyre akadályokat építenek és kvázi nem tudsz miatta belépni egy adott területre, stb. kisajátítanak maguknak bizonyos nyersanyagokat stb stb, rengeteg ilyen dolog van még. Jó lenne klassz kis diplomácia is meg terület-ellenőrzés, stb stb..csak hát azt sem sikerült eddig még jól megoldani sehol sem.

Építkezés is jó meg szép, meg rengetegen szeretik..csak adjanak hozzá szabadságot is.

SWG2ben nem nagyon hiszek, mert nagyon nem arra tart a világ, bár talán lassan végigér a kör és rájönnek, hogy inkább a sandbox felé kellene fejleszteni és csak eszközöket kell adni a játékosoknak meg egy jól átgondolt alapot és ők majd szépen kitöltik az egészet tartalommal.