37354
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
#318 Sajna semmi... átbogarásztam a fórumot de azon kívül, amit már tudni lehet, hogy német meg az orosz fa lesz az első illetve, hogy lesznek vegyes repcsi+ tank illetve "dedikált" csak tankos pályák sajna semmit sem találtam. -
lammaer #317 Fenébe, azt hittem van valami hír.... :( -
#316 A "nem oszt, nem szoroz" kitételt eléggé elnézted. Kezd rezegni a léc számodra, itt is megjelensz, és az első dolgod, hogy kötekedni kezdesz. Ha ezt a stílust szeretnéd folytatni, akkor én meg a fórum keretein kívülre száműzlek, szóval ennek tudatában folytasd itteni tevékenységedet. Vagy normális hangnemben és stílusban fórumozol tovább, vagy sehogy... -
Coral Springs #315 Ne terelj kolléga, ne terelj. Egy kezemen megtudom számolni hogy kinek van ott különösebb problémája velem, de szerintem ezt bárki elmondhatja magáról, aki túlságosan aktív egy közösségben. Még szerencse hogy az a pár ember nem oszt, nem szoroz, max számodra. -
bgabor #314 Persze hogy átjöttél ide, mivel a War Thunder főtopikból már kiutáltattad magad a viselkedéseddel. De ne aggódj, itt sem lesz másként, az agresszív bunkókat minden közösség egyformán elutasítja. -
#313 Sokan úgy gondolják, hogy a Ps4-es verzió után jön majd a GF. Remélem igazuk lesz és hamarosan kipróbálhatjuk. -
Coral Springs #312 Gondoltam megnézem mi a helyzet az új jövevény topikjában, erre mit látnak szemeim. Egy nagyon ismerős ipse itt is játssza az agyát, megadva a topik alaphangulatát. Jól tolod papám, csak így tovább ! -
Darun #311 A durva az, hogy süldő koromban volt egy időszak, amikor ezt naponta meghallgattam. Mármint az egészet. Asszem bakelitről vette át fater kazira. Bezzeg a Süsü kimaradt. :D -
Renegade #310 értem én, de ha már klasszikusok :)
javasolt mindenkinek, akinek kimaradt.
-
Adjunktus #309 bocs még egy off.
Ez a Torzomborz dal hatalmas!Berakom csengőhangnak! -
Adjunktus #308 Én szeretem a focit!Akkor mostan én hüjje vagyok..? -
lammaer #307 A mai nap kétségkívül ez a legjobban idevágó hozzászólás :)
-
erre annyit hogy ki a legnagyobb...
-
Renegade #305 Hogy neked is igazad legyen...:
...és, hogy elejét vegyük a további parttalan vitának (mégis csak tankos topik), szinte biztos, hogy egy adott szimulátort ismerő ember az adott játékban eleinte ügyesebb lesz, mint egy offline pilóta. Erről mindig az első órán elhangzott, mondhatni kőbe vésett szabály jut eszembe: „Ettől a pillanattól felejtsétek el az összes szimulátort, vitorlázót (és egyszerű egymotorost) gyomorból vezetsz.” -
Renegade #304 Hajaj, még egyszerűbben, mi volt a te felvetésed:
"Valóban nincs, de ha valaki már eljutott oda, hogy több nyelvet beszél, nagyobb eséllyel ért szofisztikáltabb dolgokhoz, mint a repülés vagy a fizika."
erre ugye többen lehurrogtak, ahogy én is, repülőt (vit, movi, egyszerű légcsavaros) vezetni nem sokkal bonyolúltabb mint autót, ha már próbáltad, akkor tudod.
Amit én mellé tettem, azok a tények, márpedig, hogy a mai túlbiztosított világban mi kell ahhoz, hogy repülőt (akár motorosat) vezethess.
Én örülök, hogy te jó vagy légi harcban, meg repülés elméletben (ez utóbbiban valószínűleg mindenki jobb nálad aki már repült), egyszerűen csak arra utaltam, hogy 8 általános elég hozzá.
De kérlek, cáfolj meg. Mennyivel lesz ügyesebb légi harcban egy magyarul, angolul és németül remekül beszélő ember, mint egy olyan, akinek csak 8 általánosa van.
Mindettől függetlenül, örülök, hogy egy olyan ember válaszára reflektáltál, aki már vezetett repülőt. :)
Szimplán csak rossz volt a példád, lelkes gimi harmadikosak remekül repültek, mert érezték, ennyi. -
#303 Ez már tényleg felesleges, úgyhogy megkérlek, hogy hagyd abba most!
Nem kell ez az erőltetett elitizmus ide... -
bgabor #302 És ettől jó vagy légiharcban? Jobban megy a trimmelés, a prop pich vagy a mixtúra állítgatás? Játszottál e egyáltalán a szóban forgó War Thunderrel nem árkád módban? -
Renegade #301 hát nekem csak vitorlázó tanuló jogsim van...amihez amikor én tanultam 8 általános kellett, meg egy laza eü vizsgálat. ;)
Mi lesz a következő?
Egy motorost szimulátort nehezebb irányítani, mint gond nélkül leszálni egy blanikkal? -
bgabor #300 Aha. Próbáltad már HB vagy FRB módban? Merthogy itt most arról beszélek, nem az Árkád bohóckodásról. Oda egy "picit" több kell mint szem és koordinációs készség. FRB-hez mondjuk 5 év tapasztalat repülőszimulátorokkal. -
Darun #299 Lehet hogy tankkal nem olyan könnyű lezuhanni, de ha sikerül, sokkal nagyobbat csattan, mint a repcsi :D
Van mifelénk egy mondás: "A diploma mellé nem adnak intelligenciát". Főleg hogy a diplomások jelentős része büfé szakon végzett. Hogy kinek miről van papírja, megint egy más tészta, ismerve a magyar képzési rendszert, nem jelent semmit. Ez teljes mértékben hozzáállás kérdése. Aki szerint fun az hogy rögtön induláskor elkezd lövöldözni, kilövi a csapattársakat, kitolja őket a fedezékből, stb. annak lehet akárhány diplomája, az nem csapatjátékos. Bf-ben is hány olyan idióta ült be mellém tankba/terepjáróba aki megállás nélkül lőtte a semmit!? Először fel kéne fogni, hogy ezek csapatjátékok, ha nincs összedolgozás, akkor szopás van. Ez ilyen egyszerű. Ezt a WT-t még nem próbáltam, de egyre inkább érdekel. Az meg hogy esetleg kevesebb a siemkanoob, azért lehet, mert bonyolultabb a játék és a retardáltaknak kevesebb sikerélményt nyújt.
Mellesleg a nyelv témához, soha nem tanultam angol nyelvet, annyit tudok, amennyi a gép előtt ragadt rám. És most is teljesen jól elbeszélgettem játék közben a többiekkel, bár sokszor biztos nyelvtanilag helytelenül kommunikálok, de azért meg szokták érteni. Az egyébként engem is zavar, mikor a spanyolok/lengyelek/csehek/ruszkik nekiállnak karattyolni, olyankor én is átváltok magyarra, vagy megkérem őket hogy emberi nyelven kommunikáljanak.
És végül: sokan szidják a lengyeleket. Lehet hogy bénák, lehet hogy nem értenek hozzá, de nálam még nincs egy fekete listás lengyel se, normális cseh-vel viszont alig találkozok, a zöme kretén.
Jah, és mellesleg tuti nekem is low effim van, nem tagadom hogy noob vagyok, de bennem legalább a szándék megvan hogy jobb legyek illetve hasznára legyek a csapatnak/klánnak. -
Renegade #298 ez azért meredek volt :)
ha azt írod, hogy az, aki 2-3 nyelven beszél és talpraesett az sokkal jobban boldogul az életben, nos azt gond nélkül aláírom. Na de hogy egy szem-kéz koordinációs árkád játékban, amihez kell egy leheletnyi taktikai érzék, háááát. -
bgabor #297 Úgy érzem hogy megbántottalak ezzel téged, pedig nem állt szándékomban. Enged meg hogy átfogalmazzam:
Az, hogy valaki nulláról indulva (nem külföldön él évekig meg ilyesmi) képes felmutatni egy igazán jó idegen nyelvtudást, papírostul, netán diplomástul, az azt mutatja, hogy az illető képes megfelelő színvonalon beleményedni valamibe ami érdekli, és időt és energiát is hajlandó áldozni rá hogy elérje.
A WoTtal ellentétben pedig egy profi repülőgépszimulátor, mint itt az FRB mód (vagy IL-2, DCS stb) pedig rengeteg tudást igényel a repülésről, a fizikáról, a tölténelemről ahhoz hogy a játékos eredményes legyen benne. Namost ez az ember kategória sokkal nagyobb eséllyel kerül ki a tanult emberek közül, mint az egyszerű, "zenemobiltelefonbarátokköztésafoci" érdeklődési körű emberek közül. Az sem lehetetlen, csak nagyon ritka. -
bigmano #296 Szerintem az nem a játék hibája hogy multiban nincs kivel együttműködni.
És ahogy írtad is több emberből több a kevésbé ügyes de mivel több a jó játékos is ezért megközelítőleg azonos a játékosállomány csak pl a COD'-ban nincs effi hogy lásd a "pipacsmezőt" a csapatodban. -
lammaer #295 Ettől függetlenül igaza van... játékosállomány szempontjából aki látta a Tier5-öt, az látta a tier 10-et is.
Nagyobb játékosfelhozatalból több az ügyetlen/tapasztalatlan/hülye, ez sztem elég evidens.
Nyilván a HB meg az FRB a WTben egy szűrő, mert oda csak az megy akit komolyabban érdekel a játék. Mint ahogy company-n meg CW-n is ez a követelmény hogy mehess.
Harmaderészt, tankkal nem lehet olyan könnyen lezuhanni :D -
lammaer #294 Ja, és hogy elkerüljük a sok szócséplést....
Nem az én véleményem volt :D
Máris kapásból a saját szavaiddal vitatkozhatsz ("WT HB-n még egyet sem láttam.") -
lammaer #293 Sztem WT HB-hoz minimum a WOT TSes companyzást vagy a CW meccseket kéne hasonlítanod. Az reálisabb, mert a WOTban is az elkötelezettebbek ott vannak.
A sima WOT random az a WTben az arcade... abban is a krémek krémje repül, egy fia orosz/lengyel/nemet/magyar szöveg nélkül? :) -
bigmano #292 Bocs de a pz IV az még szinte semmi tényleg nem kötekedés ne annak vedd.
Randomban kevés a csapatmunka de a jobb jàtékosok össze tudnak dolgozni. -
#291 A WOT-ban alig kétszerr-háromszor akadtam össze olyannal - pedig Pz IV-ig jutottam - akivel tudtam kooperálni. Elég szépen le is henteltük az ellent, az egyik ilyen meccsen értem el 7 killt. -
bgabor #290 Nem vagyok kiutálva egyikből sem. Csak éppen a WoTba nem írogatok, mivel nagyon-nagyon ritkán tolom már. -
bgabor #289 1400 körül volt az effim, mikor utoljára beléptem, azt én nem mondanám gyenge szereplésnek. Mondhattok amit akartok, a WoT-ban egy meccsben fürtökben vannak a siemanoobok, WT HB-n még egyet sem láttam. A text chatben is jól érzékelhető a szellemi színvonal közti különbség a WoThoz képest. Szerintem ezeket nem lehet eltagadni. -
#288 1.: Nem a papír és a tanultság foka teszi az embert, reggeltől napestig lehet ezen vitázni, de kb. totál felesleges.
2.: Attól, hogy a WoT egyszerűbb, még nem jelenti azt, hogy aztán most aki azzal játszik, az szerényebb szellemi színvonalat képvisel. Aki ilyet állít, az magáról állít ki bizonyítványt...
3.: Maradjunk annyiban, hogy a WT(A) HB-ban kb. tucatnyi csatából kétszer volt szerencsém azt látni, hogy a cseten németül ment a diskurzus. Én értettem, de ettől még van rá egy tippem, hogy a többség nem...
4.: A felesleges provokációkat hanyagoljuk, miért hiszi bárki azt, hogy azért mert más a saját értékrendje, mint a másiké, ő már különb? -
Droughert #287 Úgy érzem, hogy neked nem volt akkora sikerélményed ebben az egyszerű közegben, mert napok óta fikázod a wot-ot és az sg-s wot fórumozókat is magasról lenézed. Hozzászólásaid rendkívüli műveltségről tesznek tanubizonyságot...
(Ha gondod van a wot-al van wot fórum, ott elmondhatod mi bánt, a warthunder topic szóljon a warthunderről ha lehetőség van rá.) -
bigmano #286 Én átveszem tőled ha már miattam keletkezett ha neked teher és nincs màs jelentkező! -
lammaer #285 ...Amúgy meg te csak témaindtó vagy, nem házigazda... -
lammaer #284 Höhö, ekkora játékbeli elitizmust rég olvastam már... szóval a fehér ember repülős játékkal játszik historical módban, a proli néger meg WOTozik... bruhahahahaha :D
A konzolos célzásrásegitős FPSt tolók az milyen kategória a bgabor skálán? Elmeroggyantak?
@Atee - kérdezd meg cifut, hátha átveszi ezt a topikot, bár vannak kételyeim... :)
-
atee73 #283 Najo nekem elegem volt , hogy lehet ezt a hazigazdasagot atiratni vagy vmi?
Hogy szofisztikaltan fejezzem ki magam ,nem adom a nevem olyan topic-hoz ahova hozzad hasonlo emberek azert irogatnak , mert a tobbi-bol mar kiutaltak oket....
Sok szerencset jo jatekot , elnezest a tobbiek-tol a stilusert -
#282 Szerinted. Én mást tapasztaltam. Diplomás, több nyelven beszélő, művelt értelmes játékosokkal is mentem már nem keveset. És többen közülük teljes oldalukat mutatva mennek ki lőni a fedezék mögül, nem nézik a minimapot és még sorolhatnám... Én sem értem miért van így, hiszen a 8 elemimmel + 2 szakmámmal nekem kellene tőlük gyengébb teljesítményt felmutatnom. Vagy nem?
Az már más kérdés, hogy ha valamit csinálok, akkor azt megpróbálom a legjobb tudásom szerint csinálni. És ha érzem, hogy lehetne jobban is, akkor addig nem nyugszom míg meg nem tanulom, hogyan lehet jobban csinálni. -
atee73 #281 szeretem az ilyen elitista megnyilvanulasokat , mar sokszor meg lett emlitve hogy a topic nem azert lett letrehozva hogy a konkurenciat es jatekosait fikazd , tudod bar en faek 1xusegu ember vagyok ( mivel a wot-ban is sikeres-nek erzem magam csak az lehetek ) , de azert annyi esz szorult belem hogy nem a nyelvtudasuk alapjan itelem meg az embereket (pedig 6 eve elek angol nyelvteruleten)
Visszaterve jatekhoz ....NEM azt mondtuk hogy a jatekot kellene 1xusiteni hanem azt hogy a menu-jet .
Ertsd mar meg ha nagyon tul bonyolitjak a kutya se fog jatszani vele ( en pl.ezt nem szeretnem)
Ez MMO lessz tehat eloszor megkellene fogni az embereket akik hajlandok fizetni erte, nem csak 1 szuk reteget celozni vele. -
#280 Azért egy ilyen csapat alapú játéknál szerintem elvárható hogy ha már makogni akar valamit azt angolul tegye még ha törve és alap szinten is.
Engem pl eléggé irritál amikor orosz kis barátunk kezd el vakerálni és nem fogja fel hogy rajta kívül senki sem érti mit hadovál...mindezt EU serveren. -
bgabor #279 Valóban nincs, de ha valaki már eljutott oda, hogy több nyelvet beszél, nagyobb eséllyel ért szofisztikátabb dolgokhoz, mint a repülés vagy a fizika. Aki művelt, az többnyire több területen is az, azt mutatja, hogy veszi a fáradságot arra hogy beleássa magát az ilyesmire. Akik meg nem, nos nekik marad a World of Tanks, a barátok közt meg a foci.