37354
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
#358 AB-n is el tudnak tűnni a földi járművek, ha erdőben mászkálnak. :) -
#357 akkor
1 : vagy nem kap céljelölést egy játékos által vezetett szárazföldi jármű egyik módban sem ( pontosabban AB/HB mert FRB-n alapból nincs )
2 : alapból FRB-n tesztelték
no majd kiderül -
#356 Orosz fórumról pár tidbits.
-AB és FRB már biztos lesz, ezt külsősök is megerősítették.
-Az attól való félelem, hogy a földi egységek könnyű célpontok lesznek a repülőgépeknek, kissé eltúlzott. Egy felhozott példában egy játékos által irányított T-34-est próbált egy másik játékos elpusztítani. Az első probléma a célpont megtalálása, az erdőkben haladó harckocsit ugyanis nehéz kiszúrni. A második probléma eltalálni azt, a meg nem nevezett típusú támadó gép bombát is dobott, illetve rakétát is indított (IL-2? Typhoon?), de a terep adottságait kihasználó T-34-est nem sikerült elpusztítania.
-A fizikai modellezés jelentősen eltérő, például modellezni kell a sebességváltót, és azt, hogy fordulnak a harckocsik - például hogy a
T-34-es esetében az egyik lánctalp lefékezésével fordul.
-A lánctalpak nem csak elszakadni tudnak, de a görgőkről lefutni is. Feltehetően az AB-n ez (a WoT-hoz hasonlóan) gyorsan kijavítja a személyzet, de FRB-ben bajosabb lesz.
-A járművekről lerepülhetnek olyan alkatrészek, amelyek gyakorlatilag csak díszként, vagy annál kicsivel többként szolgálnak, felerősített görgők, álcaháló, vontatókábel, pót-lánctalp elemek.
-Gyalogság nem lesz, csak fix és telepített tüzérség. E mögött leginkább az áll, hogy ha emberekre kell lőni, a játék korbesorolása (ami jelenleg korhatár nélküli) egyből ugrana.
-Lesz éjszakai harc, illetve már most is van, a fényforrásoknak külön jelentősége még nincs (ie.: a kereső-fényszórók által megvilágított gépekre nem kezd el ész nélkül lövöldözni az AI), ez WT(A) dolog, de a radar nincs a játékba építve, így nem lesz előnye legalábbis rövid időn belül azoknak a gépeknek, amelyek rendelkeznek radarral.
-Jelenleg nincs tervben az, hogy egy járműben több játékos is lehessen. Tesztelték a lehetőséget, ám úgy találták, hogy túl unalmas. Ezzel együtt nincs kizárva, hogy később megjelenjen ez az opció.
-WT(N) téma: jelenleg nem tervezik a tengeralattjárók integrálását, leginkább azért, mert egyszerűen túl lassúak, egy 10-15 perces csata alatt a 6-8 csomós sebességgel csaknem lehetetlen élvezhető játékélményt biztosítani velük. A felszíni hajók esetén a jelenleginél összetettebb lesz a fegyverek rendszere, láthatunk majd olyat, hogy egy nagyobb felszíni hajón akár 50-60 fegyvercső is ontja magából a halált...
-Jelenleg a prioritás a WT(G), ha kész lesz, várható, hogy HB és FRB részére új, nagyobb pályák kerüljenek a játékba (ez úgy került szóba, hogy jelenleg a B-17-esek például szinte nem is képesek valódi bevetési magasságukig emelkedni). -
#355 AB-ban nem sok értelmét látom , ott a földi egységeknek tényleg nem sok esélye lenne mert gyk az össze gép ész nélkül lőhet rájuk ha kifogy a skuló max újratáraznak aztán hajrá megint. -
#354 Nem hinném, hogy csak FRB-ben lesz vegyes harcnem, sőt, énszerintem mindhárom játékmódban lesz. -
#353 A sérülés modell átmenet az árkád és a szimulátor között, van olajhűtő, van hűtőrendszer, nem csak motor, tehát nem feltétlen kell az ellenfél motorját eltalálni ahhoz, hogy meleg perceket okozz neki (ha elfolyik az olaj, a motor beáll...). Ráadásul ez olyan szinten van megcsinálva, hogy ha valakinek ellövik az olajhűtőjét, és utána mögötte repülsz, akkor a szélvédőd tele lesz olajjal, látni is alig látsz. :D
Ezen túl gépeknél külön van az összes személyzet, külön vannak a szárnyak, vezérsíkok, és a sérülés mértéke befolyásolja a géped repülési tulajdonságait, vagyis ha vérvörös már az egyik szárnyad, akkor a géped "lógni" fog arra az oldalra. Van pluszba még futó is, amit ha ellőnek, akkor elég macerás lesz egy darabban lerakni a gépet, és persze ki is lehet gyulladni, illetve ha ellövik az üzemanyag-tartályt, akkor elfolyhat a nafta... :)
Mindez AB-n, HB-n, az FRB még egy nagyságrenddel szörnyebb. :D -
#352 igen akkor helló , pontosabban lehet még vitorlázni ha nincs más komolyabb baj.
egyébként nem értem ezt a parát ...nem csak ellenségek gépek lesznek az égen hanem sajátok is azoknak meg az lesz az egyik dolga hogy kiszedjék az attackereket. másik meg hogy azért nem olyan egyszerű ám egy mozgó földi célpontot kiszedni főleg FRB-ben nem és gondolom az össz haderőnemi játék azon fog menni. -
twi452 #351 a repülőknél hello van még arcade módban is ha kilövik a motort
csak az időtartam változik attól függően mennyire vészes a találat :) -
Renegade #350 milyen a sérülés model a WT-ben?
Ha kilövik a motort akkor helló, vagy csak belassul?
mert az tényleg kellemetlen lenne, ha egy ügyes pilóta egy rácsapással kiütné a motort meg a komplett személyzetet. -
#349 Nem hiszem, hogy a fix telepítésű fegyverek játszhatóak lesznek, viszont szerintem benne lesznek a játékban. Ez a WT szépsége szerintem, hogy vannak NPC-k.
Ami a légvédelmet illeti, volt szó róla, hogy lesznek kizárólag WT(G) pályák is. Ezzel együtt én örülnék neki, ha lenne a játékban légierő, persze az is lehet, hogy miután sokadszorra szakadt a nyakamba egy Ju-87G-2 két darab 37mm-es löveggel, vagy egy Me.410B-2/U4 az 50mm-es löveggel, esetleg egy Wellington szór meg jól bombákkal, már kevésbé élvezném. :) -
lammaer #348 Azt hogy aki a tankos játékban fix telepítésű közvetlen irányzású ágyúval akar játszani az jól megfogja szívni :) BÁr a másik tankos játékban is vannak akik szeretnek A0-ban kempelni a 88-assal felszeret KTval, szóval nekik biztos jó ez.
Ja és azt, hogy a harmadiktól még mindíg kiráz a hideg, mert az egy AA gun, márpedig az azt jelenti hogy repcsik is lesznek. És én nem szertnék repcsik ellen harcolni tankban :) -
#347 Akkor ezekre mit mondasz? :D
[center]
-
lammaer #346 Ott van e a hummel meg a priest.... :D
Köcsög artyk :) -
#345 Képek az WT(A)-ból:
[center]
M7 Priest SPG
M10 Wolverine TD
M16 MGMC SPAAG
Type 97 Chi-Ha közepes harckocsi
Wespe SPG
Hummel SPG
Pz.Kpfw IV
ISzU-152 TD -
#344 Upsz, akkor lehet már nem emlékszem rá, hiába, lassan fél éve nem játszottam vele.
A spam / trollkodás / offolás független attól, hogy egy játék mennyire szenved ilyen vagy olyan nyavalyáktól, hidd el, vagy nézd meg a WT(A) topicot. Én is morgolódok a WT(A) MM-je miatt, de ez van, ezt kell szeretni, vagy más játék után nézni...
Azt pedig külön jegyezzük meg, hogy itt nem csak WT(A), WT(G) és WT(N) szeparáció van, hanem AB, HB és FRB szeparáció is kellene akkor, mert az AB-sek majd nem lesznek kíváncsiak arra, hogy az FRB-seknek éppen mi a nyűgjük, és vica versa. -
lammaer #343 "amikor úgy tudsz körbenézni könnyen és gyorsan, hogy közben a harcjármű és a torony se forog. Ugye sokszor hasznos lenne, nem?"
Ez a feature benne van, csak nyomva tartod a jobb gombot az egéren. játék közben jobban mutatja mint az XVM hogy ki amatőr és ki rutinos a játékban: akinél a tank tornya össze-vissza forog ("nézelődik") az többnyire könnyű préda :)
------------
A spamok száma attól függ, hogy a WT beleesik e abba a hibába, amie a WOT (az artyk bevezetése, nincs teljesítmény alapú ladder vagy MM). Amióta az artikat kiherélték, a hétfőnkénti "rohadt arty" műsor teljesen eltűnt.
Na m eg valóban, a WTnek is népszerűnek kell lennie hogy sok embert érdekeljen. Arányosan nő a trollok száma a népszerűséggel (látjátok, már itt is van egy :) ) -
#342 Pluskat: Ja vagy akkor már játszhatnak pc-n is:))
Azért nem igazán, ugyanis ~400 euroért (~112e Ft) te nem veszel olyan hardware-t, mint a PS4.
Repülőnél persze jó, hiszen menet közben nagy előny a billentyűzettel szemben, de ha FRB-ni fogunk a tankokkal ott menet közbeni lövészetnek nagyon nincs értelme.
Gondold el a WoT-ot head trackingal, amikor úgy tudsz körbenézni könnyen és gyorsan, hogy közben a harcjármű és a torony se forog. Ugye sokszor hasznos lenne, nem?
Repülőnél persze jó, hiszen menet közben nagy előny a billentyűzettel szemben, de ha FRB-ni fogunk a tankokkal ott menet közbeni lövészetnek nagyon nincs értelme. Emlékeim szerint a 2.vh-s tankok erre nem voltak alkalmasak.
Először is miért csak FRB? :D
Másodszor az első egy síkú lövegstabilizátorok már megvoltak a II.Vh-ban (M3 General Grant 1941-től, de csak az US Army egységek (a britek Grantjaiból hiányzott a lövegstab).
Harmadszor a probléma az, hogy alapból legalább a Koreai-háborúig elmegyünk, hiszen benne van a MiG-15 és az F-86. Márpedig ekkoriban már bizony ott vannak az első (még persze messze nem tökéletes) kétsíkú lövegstabilizátorok a Centurion Mk.3-ban, M26 Pershing-ben vagy a T-54-ben.
Ha meg megállunk és fedezékből lövöldözünk arra jó az egér is (vagy a joy).
Vigyázz ezzel a kijelentéssel, itt korántsem biztos, hogy a fedezékeket úgy kell értelmezni, mint a WoT-ban. Pláne ha a légierő is a játékban lesz, no akkor lesz főleg mókás a felállás. :)
Renegade: most képzeld el, ha egy topik lenne: percenként 100-200 komment vegyesen, így legalább van némi szegregáció
Volt ilyen és lesz ilyen más topicban is, és ezen a szegregáció nem fog segíteni, mert egy topic helyett többet is követned kellene, ha képben akarsz maradni. Ne felejtsd el, hogy itt elviekben mindhárom haderőnem küzdhet egyazon játékban, hiába vagy pilóta, nem árt tudni, hogy melyik harckocsi miben lesz jó vagy rossz, és egy ugye 3 három a hatványon.
Azzal egyetértek, hogy követhetetlen lesz, de azt is lássuk be, hogy ezt bármilyen megoldás esetén fent fog állni.
vagy vizionálj egy WOT topikot, ahova vegyesen jönnek a csíter arty, noob P-51, OP CV üzik...másodpercenként 3, aztán találd meg az érdemi, hasznos hozzászólást
Először is ehhez az kellene, hogy a WT olyan népszerű legyen, mint a WoT, ez szerintem nem biztos, hogy meg fog valósulni. Másodszor meg ha ez a feltétel teljesül is, akkor is teljesen mindegy, mert a WoT-nál se találod meg az érdemi hozzászólásokat.
-
#341 Nagy munka lenne minden tanknak a belsejét hozzáadni, így lehet nem is lesz igazi belső nézet csak úgymond a periszkópokon keresztül vagy "kigombolkozva" lehet majd csak látni. -
#340 Szerintem a tankos részhez nem kell head tracking. Repülőnél persze jó, hiszen menet közben nagy előny a billentyűzettel szemben, de ha FRB-ni fogunk a tankokkal ott menet közbeni lövészetnek nagyon nincs értelme. Emlékeim szerint a 2.vh-s tankok erre nem voltak alkalmasak. Ha meg megállunk és fedezékből lövöldözünk arra jó az egér is (vagy a joy). -
Renegade #339 na ne már :)
most képzeld el, ha egy topik lenne: percenként 100-200 komment vegyesen, így legalább van némi szegregáció
vagy vizionálj egy WOT topikot, ahova vegyesen jönnek a csíter arty, noob P-51, OP CV üzik...másodpercenként 3, aztán találd meg az érdemi, hasznos hozzászólást -
#338 Azért szerintem a parancsnoki kupolából lesz kilátás illetve a különböző kémlelő nyílásokon periszkópokon keresztül. Meg ha "kigombolkozik" a tank akkor szerintem a parancsnok távcsövezni is tud illetve a driver nézetéből is lehet majd látni. Ha olyan lesz mint az RO akkor jó lesz. -
#337 Ja vagy akkor már játszhatnak pc-n is:)) -
bigmano #336 FRB-ben belső nézet +nincs HUD és alig lehet majd megtalálni egymást a csatatéren:D
Próbáljátok ki a WOT-ban nyomjatol egy csatàt úgy hogy nyomtok egy "V"-t kezdésnél....pedig ott elég kicsi map-ek vannak -
lammaer #335 Ja, ezért gondolom hogy inkább arcadeban lenne hátrány a kontroller, ahol ugye gyorsan kell "ráugrani" egy pixelre, ami kontrollerrel ugye nehézkes. Lásd FPSekben is, egy átlag egeres egeres csávó WSAD-val agyonver egy kontrollerest.
Távolságmérés meg realisztikus toronyforgatás/lövegcsőemelkedés esetén a kontrolernek nincs ilyen hátránya (főleg ha realisztikus lesz ezeknek a tevékenységeknek a sebessége), sőt, még előnyös is lehet.
@Cifu: persze hogy külön kezelem, most a tankos irányításról trécselgetünk. Repcsinél világos a joy és a trackir előnye ;) Bár abban igazad van, ha jönnek a PSes emberek, akkor nyilván nemcsak tankozni fognak, ezt kifelejtetttem :D -
#334 Te szigorúan külön kezeled a kettőt (hármat, hiszen a hadihajók is majd egyszer belekerülnek), holott erről szó sincs. A WT-ben már most ott vannak alul a választófülek, hogy a légierővel, a földi egységekkel avagy a tengerészettel akarsz játszani (csak persze a két utóbbi nem aktív).
Éppen ezért nem értettem, miért kell külön WT(G) topic, hiszen egy játékról beszélünk! Legalábbis ha a Gaijin betartja az ígéretét. :)
A head tracking arra jó, hogy külső nézetben körbe tudj nézni a nélkül, hogy a tornyot forgatnád. A joy-ra pedig értelemszerűen csak WT(A)-ban lenne szükséged. -
#333 Mondjuk a célzást eléggé lehet nehezíteni mert pl míg AB-ban nem kéne távolságot méricskélni addig HB/FRB-ben már igencsak számítana azaz komolyabb ballisztika lenne benne.
Meg mondjuk könnyített irányítás és fizika. -
lammaer #332 Tankban mit csinálsz a head trackinggal? Bámulod körbe a torony belsejét, vagy majd az fogja forgatni a turretet? Esetleg igy jobban átlátod a műszerfalat?
Egyáltalán, tank miatt minek venne joyt a playstationos emberke?
Teljesen más világ a repülés meg a tankozás... -
lammaer #331 Épp ezen gondolkodtam én is... viszont ha így van, akkor nekem olyan érzésem van, hogy TANKOK ESETÉN pont arcadeban (ahol jobban számítanak a reflexek és a precizitás) hátrányos a kontroller, mig FRBben ahol pepecselni kell kevésbé.
Ugye érdekes ez, mert mig egy repülőgépnél elég világos hogy mi az aracade és az FRB közt a különbség, tankoknál már annyira nem egyértelmű, legalábbis nekem. Lehet mondjuk külön irányítani a lánctalpakat kanyarodáshoz meg ilyenek, meg váltogatni kell a lövész/vezető/parancsnok közt?
Vhogy nehéz elképzelnem, repülésnél ugye a valóságban is 1 ember a pilóta, ezért az FRB realizmusa nem megy a játszhatóság rovására. Tanknál ha realizmust akarsz, az 3-4-5 ember szimulálása. -
#330 Ahogy a WT(A) esetében is, a WT(G) játékosállománya is első sorban Arcade-t fog játszani, a Historical Battle egyfajta átmenet lesz, de már az AB játékosállomány töredékének, míg a Full Real Battle megmarad egy szűk körnek.
Szóval akik FRB-zni akarnak majd PS4-en, azok majd vesznek joystickot, egeret, billentyűzetet és PSEye-t (head tracking). -
#329 Szerintem lesz a PS4-re bill, egér meg joy támogatás ez a platform már úgyis közelebb áll a PC hez mint a korábbiak.
Arra azért kíváncsi leszek, hogy mi lesz a különbség az Arcade, HB meg FRB között a tankoknál.
Arcade-ban mondjuk lesz célkör, hogy hova lőj, hogy eltaláld ami HB-ben már manuális célzássá megy át "távméréssel" FRB-ben meg csak belülről lehet majd nézni a tankot. -
#328 Nem tudom, de mondjuk egy FRB szintű harckocsi csatát elég nehezen tudok elképzelni PS4-el. A kontroller nem hinném, hogy alkalmas lesz rá. Ha lesz is ilyen lehetőség én azt csak arcade módban tudom elképzelni. -
#327 Ezt a lehetőséget a PS3-nál és az X-Box 360-nál is eljátszották. Aztán hány olyan játék is jött ki, amelyik támogatta? Kb. maroknyi... -
twi452 #326 Még csak találgatni lehet aztán majd meglátjuk, mit hoznak össze :)
Vagy lehet, hogy rádughatsz majd a ps-re bill-t és egeret aztán tök ugyanaz lesz neki is mint neked :D -
lammaer #325 *bennem -
lammaer #324 Mwhahahaha... van benne egy olyan prekoncepció is, hogy a konzolosok.. hmmm.. mondjuk úgy nem annyira elkötelezett, casual gamerek.
Namost ha ilyenekkel lesz tele a játék, akik ráadásul kontrollerrel próbálnak majd eltalálni... hú, már előre látom a hszek 90%át :) -
twi452 #323 igen :) cross platform lesz teljesen :) -
lammaer #322 PS4? Lőhetünk majd a kontrolleres noobokra? :) -
twi452 #321 Annyi info még van, hogy a ps4 startnál már lesznek tankok is, úgyhogy november vége legkésőbb :P -
#320 Én úgy tudom, hogy az első időkben még nem lesz vegyes WT(A) és WT(G) pálya, csak simán harckocsis pálya. -
#319 képek WT topikba lettek linkelve , innét se maradjanak ki :