37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Glo
    A háborút a győztesek írják. Ha a németek nyernek akkor most mindenki azt olvasgatná a törikönyvekben, hogy a szövetségesek milyen háborús bűncselekményeket követtek el.
  • bgabor
    Ez így van, de mi most a neves mérnökökről beszéltünk, nem a diktátorokról. Azok egyformán idióták voltak. Kivéve persze ha a mai oroszországba mész, ahol sokan könnyes szemmel emlékeznek a sztálini időkre. :D
  • patchaou
    Tök mindegy ki mennyit... attól egyik sem lesz jobb, hogy a másik többet mészárolt le.
  • Renegade
    Persze itt már rengeteg a ha, én már futottam bele olyan vaskos véleménybe is, hogy a nácik azért kötelezően a XX. század leggonoszabb emberei, mert ha ők nyernek, akkor több civil halott lett volna, mint amúgy (Sztálin:30millió, Mao: ?60millió?). Tehát a 8 az több mint a 90.
  • Renegade
    Monjuk Hitler "védelmében": Ha elméletileg okos vagy, teszem azt Ferdinand Porsche és saját kicsinyességed miatt hülyeségeket javasolsz a kattant nagy vezírnek akkor te vagy a hülye. :)

ja most látom bgabor kb ugyanezt írta. :)
  • bgabor
    Nem az a szomorú, hogy nem húzódott el a háború, hanem az hogy profi, neves mérnökök inkább terveznek és építenek szart, mintsem hogy távolabb kerüljenek a pikszistől. De ez szerintem világosan kiderült a HSZ-emből.
  • lammaer
    Azért én annyira nem vagyok "szomorú" hogy igy alakult.... :)
    Isten tudja, szeretem a tankos háborús JÁTÉKOKAT, de azért örülök hogy világháború nem húzódott el még jópár évig, köszönhetően Hitler baromságainak.
  • setchoo
    +1
    Fülbemászó kis muzsika! Ettől még a hideg is kirázz!
  • Nazarov77
    Majd meglátjuk pontosan milyen lesz, meg ugye különböző tankoknak különböző hangjaik vannak. De szerintem figyelni fognak arra hogy ne legyen monoton és úgy érezd egy idő után hogy szétmegy a füled.

Viszont ha legtöbb tanknak megcsinálják az eredeti hangját akkor alig várom már a pantherét, ha ilyen lesz a játékban fülorgazmusom lesz :D

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

2:25től a legjobb
  • Amaymon
    "Eleve úgy csinálják meg, hogy eredeti hangokat vesznek fel és nem csak a motor hanem minden apró részletét felveszik. "

Szerintem ugyanolyan monoton brekegés, ha eredeti hangot vesznek fel. Pár játékban, rendkívül élethűen, valós időben hullámgenerátorral állítják elő a hangot és nem hullámtáblából dolgoznak. Az úgy kevésbé monoton, szerintem elég pöpec megoldás.
  • Torzonborz
    Azt néztem én is hogy a kibúvó - vagy mi az - hangját is felvették szóval lehet lesz itt ki meg begombolkozás.
  • twi452
    Amúgy ki tudja ugye "belső nézet" nem lesz, viszont lehet, hogy a különböző pozíciók nézeteit megcsinálják és mondjuk a parancsnokkal ki lehet majd mászni körülnézni távcsővel aztán ha visszaváltasz akkor elsötétül a kép 1 pillanatra és hallod ahogy becsapódik a fémfedél :D

Ha már külön felvették ezeket is akkor miért ne használják fel.. rohadt hangulatos lenne.
  • kissssss
    igen de 50 tonna körül se nagyon akartak működni, hát akkor mi lenne 1000 tonnánál.

• [NST]Cifu
    Egy kicsit off, de ahogy Mijki felvetésére is reagáltam, korántsem biztos szerintem, hogy a "nehézharckocsi" koncepció eltűnt, illetve van-e értelme ennek a fajta elhatárolódásnak a kifejezéstől. Ne mondja senki nekem, hogy a 60+ tonnás harckocsi (Leopard 2A6/A7, Challenger 2, M1A2, stb.) belefér egy "átlagba" manapság. Az egy más kérdés, hogy a "könnyű" harckocsik eltűntek, és a huszon-harminc tonnás elképzelések nem túl népszerűek (pl. CV90-120) vagy pedig gumikerekes alvázra kerültek (pl. B1 Centauro).
  • sulouos
    Egyébként nem értem hogy miért irtóznak tőle annyira. Nálunk be van tiltva a vörös csillag is, mint önkényuralmi jelkép, mégse lettem varázsütésre kommunista amikor ránéztem.
  • twi452
    yt-on 5 perc alatt annyi complain érkezne rá az érzékeny gyökerektől, hogy rögtön leszednék és még hibapontot is adnának kb :D
  • Nazarov77
    *afrika korps elírtam, este van már -.-
  • Nazarov77
    Jó kis videó volt. Ez ám a jó hozzáállás! Eleve úgy csinálják meg, hogy eredeti hangokat vesznek fel és nem csak a motor hanem minden apró részletét felveszik.
    Eközben a wotba kezdetek óta a kis kerti fűnyíró hangja dübörög a tankokban.

(Panzer IVen azért szépen kikockázták az afrika corps logoját a horogkereszt miatt, igen vigyázni kell vele mert harap. :D )
  • sulouos
    GrmlZ a Ground Forces FRB módjáról, hogy szerinte milyen lesz.

• bgabor
    Ez így van, talán ez a legszomorúbb. Hogy egyfelől ott volt Hitler az idióta, irreális ötleteivel, másfelől pedig ott voltak az olyan neves tervezők mint Ferdinand Porsche és a Krupp művek, akik adták a lovat alá a profitért és a megrendelésekért ahelyett hogy megpróbálták volna észre téríteni.

A páncéloscsapatok tábornokaira, akik tényleg tudták hogy milyen tankra lenne szükség, pedig nem hallgatott senki, csak egy esetben, abból lett hosszas huzavona után a Párduc, a háború legjobb tankja. A szupernehéz marhaságok pedig az ötvenes évekre eltűntek, de még a nehéztank is, mint koncepció.
  • bgabor
    Azért azok 50 tonna körül voltak. Ezek az 1000 meg 1500 tonnás tervek azélrt az elmebaj és a megalománia másik dimenzióját képviselik.
  • twi452
    :P
  • kissssss
    mozgó szárazföldi csatahajók ezzel már a britek is befürödtek(TOG) meg az oroszok is(t-35)

most lelki szemeim előtt látom ahogy egy ilyen monstrum nekiáll előre araszolni a frontvonalon, az biztos hogy ívánék egy gyors -hú bmeg ez mi ez- után adták volna le rögtön a drótot a tüzérégnek légierőnek szebb célpontot nem is találhattak volna.
  • [NST]Cifu
    Két 8.500 vagy nyolc 2.000 lóerős tengerészeti diesel-motor lett volna az erőforrás. Ezeket viszont át kellett volna alakítani, hiszen a tengerészeti diesel-motoroknál a hűtést például jellemzően szabad átfolyású tengervízzel oldják meg. Egy szárazföldi járműnél szép méretes hűtőradiátorokra lett volna szükség...
  • [NST]Cifu
    Azért tegyük hozzá, hogy a tervet a Krupp tette le az asztalra, és így hagyta jóvá Hitler (majd vonta vissza Speer). Krupp-nak is kellett volna legyen annyi józan eszének, hogy egy háborúban álló ország iparának ez túlságosan is sok...
  • sulouos
    Pár ilyen talán elbírt volna vele :)

http://farm4.static.flickr.com/3140/2626024901_7cd4d6a194_b.jpg

Másik képet kerestem, azt hiszem Münsterben egy múzeumban van kiállítva az egyik H-osztályú csatahajójuk hajógépének dugattyúja hajtókarostól, a képen olyan 4 méteresnek tűnt... :D
  • patchaou
    Még elképzelni sem tudták :) Ha lett volna halvány fingjuk hogy miként oldják meg, akkor megcsinálták volna.
  • kissssss
    ez mind szép és jó csak azon soha sem tudtam kiigazodni hogy ezeknek a meghajtását mégis hogyan képzelték el akkoriban, mert még egy hétköznapi tigriscica mozgatása is már eléggé megizzasztotta az akkori motorokat.
    O_o?
  • Susarc
  • Susarc
    lol

• bgabor
    Jól látszik, hogy Hitler, aki a döntéseket hozta a fejlesztésekről, lószart se értett a haditechnikához vagy a háborúhoz, azt hitte a nagyobb az mindig jobb. Nagyobb probléma, hogy ahhoz sem volt elég okos, hogy olyan emberekre hallgasson az egyes témákban, akik értenek is hozzá.

Jól látható a végeredmény. Ezer tonnás, vagy száz párducra futná az árából, és a világon semmmire se jó. Volt egyébként nagytestvére, a Landkreuzer 1500 is, mert ugye a megalománia nem ismer határokat.
  • Susarc
    nekem ez kell!))

• davidbog
    OFF:

Hát bárhova nem, mert az legalább 16 tonnás tengelyterhelés. Magyarosrszágon akkoriban a jobb fővonalakon volt 16 tonna, mellékvonalakon 10-12. A többi kelet-európai ország se lehetett nagyon más.
    Németországban végignézve a gőzmozdonyaikat maximum 20 tonna volt nyílván fővonalon, mellékvonalakon ennél jóval kevesebb. Nyugat-európa többi állama is kb ezt tudhatta.
    Az USA-ban és az SZU-ban voltak 22-24 vagy még ennél is nagyobb tengelyterhelésű gőzösök, azokhoz legalább ilyen pálya is kellett, és ott a mellékvonalak is többet bírtak. De ez a két állam már akkor is teljesen dimenzió volt a vasút szempontjából (is).
  • Nohab
    Utánanézek majd, csak 5 perc alatt nem találtam róla semmit. De az általad említett adatok alapján azt nem küldhetik el Mucsaröcsöge-alsó állomásra.
  • setchoo
    Ahogy elnézve a német fejlődési fát és látva, hogy a WT engine milyen részletes modellmegjelenítésre képes!
    Egy All in-em van rá, hogy ez a kép már nem azt foglya nálad jelenteni, hogy "Severogorsk"!
    Hanem majd, ha kijön a GF, az lesz az igazi Severogorsk!
    :D

Amúgy jó lett az oldal háttérképe! +1 :)
  • Glo
    A repülős már "megjelent", igaz még béta. A tankos rész "bétája" fog megjelenni novemberben, szóval játszható lesz, de finomhangolásokra még kell majd számítani.
  • nomiss
    ha jól nézem novemberben megjelenik, de az ami megjelenik az a repülös ugye ? és a tankos nak a bétáját várjuk novemberre ? vagy az is megjeleneik novemberbe ?
  • davidbog
    Volt hozzá külön pőrekocsi. 14 tengelyes és ránézésre olyan 30 méter hosszú. Van róla kép neten.

A vasúti vonalak tengelyterhelése alapján és a pőrekocsi szerkezeti tömege alapján meg lehet becsülni mekkora tömegű harckocsihoz milyen pőrekocsi kell. Csak tudni kell a számokat, nem olyan nehéz kideríteni őket.
  • zoltang
    Amúgy van steam oldala is.

A fórum reg. egyenlő a játékéval szerintem.

A tracerout-al kellene megnézni az te ip-dről a csomagok útját, hogy meddig megy (utolsó lenne a holland cím a sorban).
  • davidbog
    Nem hinném hogy tiltja, a windows-os nincs bekapcsolva, az Eset tűzfalát pedig kikapcsoltam amikor próbálkoztam. Ezt az IP-t se tudom pingelni.
    A fórum bejön.

Köszönöm a segítségeket. Akkor a leírtak alapján mindegy melyik oldalon regisztrálok, elvileg az is jó lesz ha az orosz oldalon. Addig amúgy se fontos amíg nem jelenik meg a GF, mivel a repükők finoman szólva kicsit se érdekelnek.