37354
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • sulouos
    Tudtam hogy ebbe valaki bele fog kötni. Ez azt akarta jelenteni, hogy például olyan apróságok, mint egy világháború elvesztése, a nagyon jó és előremutató programokat is eltörölheti, és ez bármelyik féllel megtörténhetett volna. És akkor nem azt mondanánk, hogy a gázturbinával hajtott tank ötlete volt a németeké, hanem hogy az a tank szolgált 15 évet, aztán lecserélték, míg az amerikaiak csináltak pár olcsó vérszivattyú tankot, meg volt egy tervük a Pershingre.

Érted a példát?
  • Nohab
    Nem hiszem, hogy csak tesztekkel vagy valós bevetéssel lehetne ezt eldönteni.
  • Ry0K3N
    Csak magát a két treet mutatták ami már linkelve volt meleltte meg még duma ment róla. Szóval semmi érdekes nem volt a videóban.
  • Ninju
    Pingelni tudod az oldalt?
  • mijki
    Igazad van, ez túl bonyolult nekem.
  • [NST]Cifu
    [off]1.: Modem / router kikapcsolás / visszakapcsolás
    2.: Vírusirtó deaktiválása (hátha az online tartalomszűrője zárta ki)
    3.: Chrome-ban CTRL+SHIFT+N (inkognitó mód), és úgy próbálod meg behozni, ha bejön akkor cache/cookies probléma.
    4.: Ha a fentiek nem segítenek, akkor ötlet: router kezelőfelületére bemenni, megkeresni azt, ahol a MAC-címet megadhatod. Állítsd felhasználói beállításra (user defined), változtasd meg (HEX-ben!), és reboot rooter. Magyarázat: lehet a weboldal valami miatt ignore listára tett, tehát mikor lekérés érkezik a te címedről (a routered MAC címével) automatikusan elutasítja. Ha az IP alapján történik ugyanez, és semi-fix IP-d van (ie.: pl. UPC, ahol nem fix IP-d van, de nagyon ritkán változik), akkor cinkesebb, esetleg fel lehet hívni a szolgáltatót, hogy másik IP címet kérsz. ADSL-nél elég ugye csak újra felcsatlakozni.

Ezt amúgy viszonylag könnyen lehet ellenőrizni, ha van mobilneted a telefonon, és Androidos telefonod van: a telón bekapcsolod az USB-s netmegosztást, és rádugod USB-vel a gépedre, ahol pedig beállítod ezt érvényes kapcsolatnak (vagy pl. kikapcsolod addig a modemet/routert). Ekkor az internetelérés (IP, host, MAC) más, ellenben a többi változó (böngésző, pluginek, cache) azonos...
  • [NST]Cifu
    Ez a baj, ez egy gumiszabály, amit bármire rá lehet húzni. Például egy T-72-es rá lehet húzni, hogy képes áttörni az ellenséges vonalat? Akkor egy 105mm, vagy akár 120mm-es löveggel felszerelt 24-28 tonnás B1 Centauro gumikerekes harcjármű is beleesik ebbe a meghatározásba? Ha nem, mégis miért nem? Azért, mert szemből nem képes túlélni egy 120mm-es APFSDS lövedék találatát? De hát akkor a halmazba a Leopard 2A4 sem fog beleférni, hiszen szemből 2km-ről képes "saját magát" kilőni a DM-53-as lövedékével.

A gumikerekes járműveket szeretik külön választani az MBT-ktől, de hogy mi alapján azt nehéz megmondani.
  • BaleniX
    Valaki elküldené a Tank Tech Tree videó linkjét? Sajna lemaradtam róla, és nem találom sehol.
  • davidbog
    Az is megtörént.
  • lexlutor
    cache urites?
  • davidbog
    Tudna valaki segíteni abban, hogy a gépem miért nem tölti be a warthunder.com? A .ru az bejön. Már frissítettem a JavaScriptet, a Microsoft Silverlight-ot, az Adobe Flash Playert is, de a.com-os oldal ezután se jött be, semmilyen böngészővel se. Se Opera 12.16-al, se Chrome 30.0-val nem jön be.
  • Rue East
    tényleg nem érted miért logikailag hibás a felvetésed?

ha már Cifut említed, én is idézek tőle:
    "Az E-100, Maus megépülne sem tudott akkoriban már, így nem is beszélhetünk arról, hogy beváltak-e."
  • Coral Springs
    A történelemben nincs olyan hogy ha. Amúgy meg a koreai technika kb majd Rank 18 -tól lesz elérhető, addig nem is fogsz találkozni vele.
  • mijki
    Egyszerűen azért nem éri meg, mert a ráfordított energia(munkaidő/anyag/pénz, stb.) egyszerűen nem érte meg, egy fejlesztési zsákutca a Maus.

A nehéz tankokra fordított szűkös német források helyett a Panther, Jagdpanther párost kellett volna gyártani, ahogy előbb mondtam.

Arról nem is beszélve, hogy volt olyan projekt ami viszont többet érdemelt volna, mint a Wasserfall "föld-levegő" rakéta, a bombázó erődök ellen.
  • bgabor
    A mai tankok a mindenféle városi harcos kiegészítőikkel igen, csakhogy az MBT koncepció a hatvanas évek terméke. Jó mozgékonyságú, erős lövegű, de jelképes páncélzatú tankot takar. Ezek előfutárának valóban tekinthetjük a Panthert és a T-34/85öt.

A hidegháború idejém már egyértelműen nem lehetett olyan páncélzatot csinálni a tankokra, ami ésszerű súly mellett képes lett volna ellenálni az akkori lövegeknek és tank elleni SACLOS rakétáknak.
  • Nohab
    Ahogy Mijki és Cifu is említette:
    - repülőknek könnyű célpont
    - az építésére ráfordított nyersanyagot, munkaerőt gazdaságosabban lehetett volna felhasználni.

Errefelé biztos megadják a maradék 18-at a nálam a témában tájékozottabbak.
  • mijki
    A mai MBT az egy univerzális tanknak nevezhetnénk leginkább. Egy olyan platform, mely alkalmas más harckocsik és páncélozott, páncélozatlan járművek és ellenséges gyalogság ellen felvenni a harcot, támogatni a saját egységeket, Schwerpunkt-ként áttörni az ellenséges vonalat. Miközben szorosan összedolgoznak más fegyvernemekkel, mint a légierő, tüzérség.
  • Rue East
    én szívesen elolvasom a maradék húszat is és a végére már biztos vagyok benne, hogy meg leszek győzve miért is nem vált be a harctéren egy meg sem épült és egy "másfél" prototípusig eljutott, különleges nehézfegyver program
  • Nohab
    Na ez egy jó példa. A bölcsőkocsinak 6 tengelye van kép, ha a 74 tonnásnak számítjuk, akkor egy tengelyre 12,3 tonna jut. Így a tengelyterhelés nem szab határt a szállíthatóságnak. A Maus esetén legalább 16 tengely kell ugyanezen érték eléréséhez.

Sulouos: Gondoltam, hogy szólok. Bgabor Cifu írására hivatkozott...
  • [NST]Cifu
    Milyen a modern MBT? Személy szerint én nem rajongok ezekért az vasszigorú beosztályozásokért. Azonos kategória a 37 tonnás T-55 és a 47 tonnás M60A1? Vagy a 38 tonnás T-64 és a 56 tonnás Chieftain? Hogy a mostani, közel 70 tonnás tömeget is elérő, "városi harctérre felkészített" Challanger 2, Leopard 2A7 és M1A2 Abrams változatokat ne is emelgessem?

Ha innen nézzük, akkor igazából nem a Panther, hanem a T-34 volt egy igen sikeres harckocsi, ami jelentős hatással volt a későbbi harckocsitervezésre, és végül is a Pz.V kifejlesztését is stimulálta. Ha már ki kell emelni egy típust, akkor inkább azt, mint a Pz.V-öst.
  • [NST]Cifu
    Az én olvasatomban a komplett német technológiát értettem, nem csak a Maus és E-100 szintű szupernehéz harckocsikat. Ugyanakkor egy apróságot megjegyeznék, a valóságban a szupernehéz harckocsik első példánya az 1930-as években megjelent francia Char 2C, és azért ott is megoldották a vasuti szállítást (pedig egyik-másik verziója a 74-75 tonnát is elérte, és hosszabb/magasabb volt, mint a Maus - igaz a szélessége csak 3m vs. a Maus 3.71 méterével.
  • Nohab
    Pontosabban kellett volna fogalmaznom. A háború végi, és ruszki háború utáni technika összehasonlításra gondoltam.
  • mijki
    *ősének?
  • mijki
    Egy kérdés: a Panther-t lehetne nevezni a modern MBT-k őseinek?
  • Nohab
    Akkor kezdjük:
    1. szállítás:
    - A hosszútávú közúti szállítást el is lehet felejteni.
    - Külön bölcsőkocsi kéne a tankhoz. Egy vagon megrakva simán lenne 195-200 tonna. Nem sok pálya bírná el a gépet...
    - Jönnek a Mijki által említett hidak. Igaz terveztek hozzá légzőcsövet a meder alján való átkeléshez, de ezen inkább csak röhögök.

2. harc:
    - nem tanultak a Ferdinand hibájából és nem nagyon raktak rá géppuskát. Azaz egy volt...
    - biztos bírta volna a motor? Ezt is olyan gyakran kellett volna küldeni nagyjavításra, mint a repülők esetén? Van egy oylan érzésem, hogy igen.

3. javítás, műszaki mentés:
    - egy szétszakadt láncot ideális körülmények között 8 óra alatt tudták volna megcsinálni. Ilyen kevés Maus mellett szerinted ez megengedhető?
    - elakad a sárban, akkor mi húzza ki?

Ezeket most így rögtönözve jutottak az eszembe, de lemerem fogadni, hogy van még legalább 20 indok a tank használata ellen.

A harcokban nyilván nagy kilőtt/elvesztett arányt állítana fel, de azért ez kevés, hogy jó tanknak, bevált konstrukciónak nevezzük.
  • [NST]Cifu
    Csak a ruszki technika bevált, míg a német nem (Maus, E100). "Papír" tankok itt meg nem fognak megjelenni, mint a wot-ban.

A német technika annyira bevált, hogy egy ideig a Francia, Finn, Svájci, Román és Spanyol hadseregben is szolgáltak még német harcjárművek (StuG, PzIV., PzV., Hetzer, stb.).

Az E-100, Maus megépülne sem tudott akkoriban már, így nem is beszélhetünk arról, hogy beváltak-e. Azonban a roppant nehéz JagdTiger némi támpontot adhat, azt szinte kizárólag a saját személyzete pusztította el (kifogyott az üzemanyag), vagy pedig a szövetséges légierő. Viszont ha azt nézzük, mennyi erőforrás kellett a legyártásához, és hogy abból akár 2 JagdPanzer is kijött volna, akkor egyértelműen nem vált be a JagdTiger - hiába volt elméletben hatékonyabb nála.
  • sulouos
    Egy szó: időrend.

Ha nagyon kötekedni akarsz, keress magadnak mást. Nem vagyok vevő rá...
  • Nohab
    Ha felfogtad, hogy nem lesz kiadva egyből az orosz fa, akkor miért írsz nekem ilyeneket?
    "Így kicsit olyan lesz, mint a mostani magas szintű sugárhajtású gépek közti "balansz"."
  • Rue East
    én azt mondom, hogy nem tudjuk, mert nem vetették be harcban
    te azt állítod, hogy nem vált be
    milyen alapon?
    definiáld akkor mi az hogy beválik, nyilván feltétele a harctéri alkalmazás is, nem?
  • mijki
    Hogy lett volna jó, egy Maus például. A hidak 99%-án nem tudott átkelni, bár azt hiszem, hogy a folyómederben is képes lett volna átkelni, mintha akartak volna ilyen képességet. Műúton, torony nélkül teljesített 20km/h-t, akkor gondolj bele, talajon és nagy toronnyal mennyit bírt volna? A szovjet IL-2-es csatarepülőknek a legkönnyebb célpontok között szerepelt volna, arról nem is beszélve, hogy a megbízhatósága már a Tigrisnek is rossz volt, ami "csak" közel 60 tonnás volt, szemben a Maus 190 tonnájával.
    Egyszerűen, ezzel a nehéz és szupernehéz harckocsi gyártással a németek rossz lóra tettek. Panther és Jagdpanther páros bőven elég lett volna mind a szovjet, mint a szövetséges csapatok ellen. És még olcsóbbak is voltak, mint a nehéz harckocsik.
  • sulouos
    A fene kelti a pánikot, csak nem derül ki, hogy mit is mondtak. Én csak ezeket a fákat láttam, a Q&A-kat, amiből a felét ha megértem szóban, nem volt türelmem végighallgatni, de ha mondjuk te is olvasnád itt a hozzászólásokat, régen átbeszéltük, hogy addig valószínűleg vissza lesznek tartva ezek, amíg valami hozzájuk való tankot be nem hoznak.
  • sulouos
    Lehet hogy régebben valami fejlesztő vagy "szuperteszter" volt, most meg ezt a blogot írja napi Q&A-val, amiből nem derül ki semmi, csak trollkodás, meg néha egy-egy érdekes cikket is ír.
  • Nohab
    Ne akard nekem bemesélni, hogy az általam említett két tank (másról nem beszéltem) sikeres lett volna a háborúban.

Sulouos: A #1690-et úgy néz ki, hogy félig olvastad és kelted a pánikot.

Ha a ruszkik \'42-re elvesztették volna a háborút, az biztos, hogy nem a tankjaik miatt történt volna meg.
  • Rue East
    egy akárki, akinek van egy fóruma, ahova írhat azt amit akar
    például "elfogulatlan és objektív" posztot pár infó morzsa alapján

semmivel sem értékesebb, mint az ide érkező picsogó kommentek
  • Torzonborz
    Egyébként ki ez a barom ?
  • Glo
    Amúgy a 3 féle Stug valszeg csoportban lesz. A WT-ben jelenleg is vannak ilyen csoportok, pl P63-ból van 3 változat egy csomóban, de ha nem akarsz menni velük elég az egyiket megvenned, és nyargalhatsz is tovább.
  • Nazarov77
    Pl az a fő baja hogy kevés a változatosság és az egész tree stugokból pz3akból és 4ekből áll. Mit várt? Ez nem World of never existed Tanks, ha csak létező sorozat gyártott tankokat tesznek bele a játékba ( 1-2 kivétel van persze de 90%ban igaz ) akkor mégis ő hogy oldaná meg a treet? Teljesen korrekt ez a tree, zömében ott van minden aminek lennie kéne ami meg nincs ott pl AA tankok, nyitott TDk az majd jönni fognak.

Menjen vissza az időbe és kérje meg a németeket hogy több különböző tank dizájn legyen, más megoldás nincs :D
  • Nazarov77
    Mellesleg a cikk írója elég sötét volt mert úgy okoskodott és mondta a maga hülyeségét hogy a játék mechanikájáról fogalma sincs.
  • bgabor
    A visszaolvasás hasznos dolog!

• flashpointer
    És akkor a német ág véget ér mondjuk t16nál, a többi meg tart 20ig?