37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
sulouos #4895 A tömegét azért mondtam, mert a kisebb tömegű lövedék hamarabb veszít az energiájából, és meredekebben esik nagy távolságon.
De a vonás alapján történő táv.becsléshez kellő szálkereszteket be fogják tenni, csak még nincsenek kész. -
davidbog #4894 Úgy néz ki majd ez is akkor derül ki számomra, ha tudok is vele játszani. Minden esetre eddig nagyon nem tetszik, hogy nincs vonás alapján történő távolságbecslés, mert ezt vártam a legeslegjobban ettől a játéktól.
Az hogy csak német löveggel lőttél, lényegtelen. A löveg alap szórása és a lövedék típusa és csőtorkolati sebessége a lényeg. Az meg lövegenként, lövedékenként változó változó, németeknél is volt lassú lövedék. Nyilván nem érdemes összehasonlítani egy APDS és egy HEAT lövedékét. Amúgy kölün vonásbeosztás volt a lövedékekhez bár lehet hogy a 2. vh-ban még nem. De a T-55 irányzótávcsövéről van ilyen képem.
A lövedék tömege pedig lényegtelen ebből a szempontból, a kisebb tömegű APCR-re is ugyanakkora g hat mint a nagyobb tömegű APCBC-re. -
ez így van.. majdnem a pálya túloldalán kezdtem lőni egy tankot az csak állt ő is lőtt valakit... és nyugodtan lőhettem észre sem vett :D itt aki nem figyel nincs ráállva a szeme, hogy milyen helyeket nézzen reflexből hol bújkálhat egy tank, annak nehéz dolga lesz, sokat fog panaszkodni hogy ő nem lát semmit és a semmiből lövik ki... :D
azért 1-2-szer én is jártam így hogy nem tudtam honnan :D
Árkádban az a jó, hogy ugye mutatja ki lőtt ki, nagyjából be tudod tájolni, majd a következő tankkal olyan rajtaütést lehet csinálni :D hogy ő nem fogja tudni honnan lőtték ki :D -
úgy tapasztaltam hogy kb 4-500 méterig ahova lősz oda fog menni a lövedék... és csak jóval meszebbre kell fentebb lőni.. szóval személy szerint én semmi problémát nem láttam a dologban, na persze csak német tankokat néztem! -
sulouos #4891 Entak egyik videójában pl. épp hogy csak fölé húzta az ellenségnek a szálkeresztet, és simán elszállt felette. A következő lövés talált.
A legtöbb RB-s videóban azért 1-2 bemérő lövés mindig szokott lenni (kivéve ha véletlenül betalál elsőre), a legtöbben csak úgy érzésre lőnek. A lövegek és persze a lövedékek tulajdonságai is mások (a HEAT-nek kisebb a torkolati sebessége, az APCR-nek kisebb a tömege), tehát ennél azért bonyolultabb a célzás. -
davidbog #4890 Most néztem róla pár videót. Nem volt semmiféle karika meg x, gondolom akkor nem arcadce csaták voltak. Olyan nagy célzás nem volt, nem úgy tűnt, mintha a vonásbeosztások száma alapján távolságot becsült volna. Csak a harckocsi tetejéig emelte a szálkereszt közepét (gondolom egérrel) és lőtt. Hát ez semmi.
Az is elég furcsa volt, hogy a pár száz méteres távolságból a harckocsi maximum magasságára célzott, mintha ötszörös gravitáció lenne vagy 100 m/s-os a lövedéksebesség. Valóban ekkora esése van a lövedéknek?
Akkor mi alapján lesz célzás? Ha 5 mm magasnak tűnik az ellenséges harckocsi akkor 3 harckocsi magasságnyival kell felé tartani, ha 10 mm-nek akkor másfélel? -
Droughert #4889 Miért ne lenne? RB-ben lassab a harc, nincs olyan spot mint arcade-ban, nyugodtan tudod használni a távolságmérőt ha ellenfelet látsz. -
Rue East #4888 Ne ringassa senki magát abba a hitbe, hogy majd osztásokat fog számolgatni, nem lesz idő ilyesmire. -
Droughert #4887 Azt igérték, hogy lesz, eddig távolság mérés volt, most becslés megy szemmérték alapján :) -
Phara #4886 De az van ami eddig volt,csak a távolságmérőt vették ki amihez addig be lehetett állítani a magasságot. -
davidbog #4885 Most akkor nincs is semmilyen szálkereszt vonásbeosztással, hogy lehessen távolságot becsülni? Csak random lövöldözés amíg nem sikerül jól megbecsülni az emelést? -
Örülnék neki, de szerintem mások is megnéznék, szóval nyugodtan belinkelheted ide is, ahogy gondolod :) -
Én tudom. Ha akarod elküldöm az oldat ahol van egy videó ami mutatja a játékon belüli tech treet :D -
sajna nem D: -
valaki nem tudja melyik videoban volt az amikor magába a játékba rakták be a teljes tank listát? mert ugye a kép alapján nem tudni melyik után melyik tank fog jönni :S -
Steel Fury: Kharkov 1942 -
Aki már nagyon szeretne tank simulátorral játszani, annak ajánlom a SSteel Fury Kharkov 1942-t. Nem mai gyerek, de elég sok mod van hozzá. Mivel csak egyedül lehetsz játszani, ezért elég hamar megunható, de valami hasonló (vagy valamivel árkádabb) játékmenetre számítok a FR csatákban. -
lehetne már open beta.... :) ahogy beszélünk róla egyre inkább nehezebb várni -
itt legalább minden tank méltó helyet fog kapni, T34-től a jagdtigerig kezdve.. nem pedig olyan nevetséges mint a WOT-ba.. sajnos :S -
sulouos #4876 Ejj, ez a sok náci! Senki se akar 25s-et várni egy töltésre? :D
Vorsprung durch Technik! -
én szeretem a reális dolgokat, meg valós számokat / számadatokat...
épp ezért is tetszik jobban mint a WOT nekem ott már volt 11-12 db 10-es tankom, és szinte fillérekért átadtam az accot... szóval már teljesen erre vagyok hangolódva! És a zárt test alapján bőven megérte! Alig várom hogy kijöjjön a rendes, mert így jó jó... de hát egy héten három nap alig pár óra, na meg ugye hiába megyek benne, semmit nem kapok majd cserébe :S -
úgyúgy :D hát én elsőként Párducot akarok mindenképp :D már csak azért is mert úgy néz ki hogy a Pz IV H lesz azon a vonalon.... :)
aztán majd jöhet az összes többi :D -
Épp nézegetem a gameplayeket és egyre inkább körvonalazódik bennem, hogy megcélzok majd egy King Tigert :D nagyon adja, a játék a környezet a tankok megjelenítése, iszonyat jó, legalábbis a számomra a realistic battle meg zseniális:) -
sulouos #4872 Mondták hogy lesz minden tanknak (nemzetnek?) saját szálkeresztje a saját skáláival, de az még nincs kész. -
Phara #4871 Igen van,de annak valami viszonyítási alap kell,hogy mégis mennyit kell emelni az ágyún.Ergo most lőni kell egyet vaktába,hogy tudd mennyit kell emelni kb.Én ilyesmire gondolok. -
Zozzancs #4870 persze, ezt tény, de sokkal nagyobb potenciált látok benne személy szerint mint a wot-ban -
Droughert #4869 Nézőpont kérdése, mert sokaknak főleg az arcade fog bejönni, és ők lesznek többségben. Ki kell próbálni, mindenki el tudja dönteni melyik játék/vagy játékmód jön be neki. -
sulouos #4868 Nem kell vaktába lőni, van X és Y tengely skálával, mindennel. -
Zozzancs #4867 Hát, nekem sokkal jobban tetszik amúgy a grund forces, sokkal reálisabbnak tartom a harcot, a harcok sűrűségét :) összességében nagyon tetszik, a tank modellek is jobban kivannak dolgozva -
Mi az hogy "megéri" ? Ha a wot nem tetszik akkor igen. Ha elégedett vagy vele és az a fajta stílus tetszik inkább akkor nem biztos.
Amin lehet próbáld ki - és ne csak az AB-t - és döntsd el magad. ;) -
Caterpillar #4865 Fogalmam sincs mennyi lehet a hőmérséklet és a nyomás amikor egy (tételezzük fel) APCR lövedék bekukkant a váltóba, de szerintem több mint 300°C Persze ettől még igazad lehet, nem vagyok tisztában vele sajnos.... -
Phara #4864 Én azért még várok valami mérőeszközt,nehogy már "vaktába" kelljen lövöldözni távoli célokra. -
Zozzancs #4863 nem akarom tele spammelni a fórumot, de egyébként megéri majd váltani wotról? -
Zozzancs #4862 milyen negatívumokra gondolnak pontosan? -
Droughert #4861 Ezt mondtam én is, ég és föld a különbség. A sok negatívumot amit felhoznak a játékkal kapcsolatban pont a RB mód oldja meg. -
sulouos #4860 A lobbanáspontot ne úgy képzeld el, mintha egy vödör kerozin robbanna be. Meggyullad, aztán ki is aludhat. -
Zozzancs #4859 hát de ha telibe találod a hajtóműolajat?! akkor ott azért simán eléri az égéspontot :D -
sulouos #4858 A hajtóműolajnak pont nem szabad gyúlékonynak lennie, most ahogy körülnéztem a neten, egy mezei hajtóműolajnak 300° körül van a lobbanáspontja (ami azt jelenti, hogy ha ennyire felmelegíted és nyílt lángot (nem szikrát) kap, akkor éppen-éppen tovább éghet. -
Örülj, higy nem dobott egy kis meglepit a parancsnok ölibe! :D -
hát kipróbáltam RB módba... mit is mondjak? valami ISTEN CSÁSZÁR KIRÁLY :D
nem is gondoltam volna, néha sokkal tovább eltart 1 v 1 harc mint Ab-ben mert ugye itt elég reális a célzó és ha meszebb van már az is jó ha eltalálod :D nagyon zsír a game, szerintem már lassan ki is jöhetne :D
viszont meglepődtem amikor az egyik AI repcsi egy 109 F4-essel elment felettem :D viszont mi még mindig csak a reserve gépekkel mehetünk föléjük :S