37354
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
wolfhgb #35948 Na látod, ez lehet, kimaxolva játszom, lehet le kéne szoknom róla. -
Klusi86 #35947 Lehet az ellenfeled ugyanúgy lesben állt és távcsővel pásztázva észrevett. Sokan low end grafikán játszanak még ha a gépük bírná is a maxot, mert olyankor is könnyebben észrevehető az ellenfél egy csomó susnyást kikapcsol ilyen a játék.Illetve egyes pályákon észrevettem, hogy külső nézetben nincs bokor míg távcsőben és célzónézetben van. -
wolfhgb #35946 Köszi a válaszokat, valóban a rádios lövész volt, rosszul emlékeztem. Amelyik tank csak 3 fős, ott is számít mindegyik legénységi tag képzettsége? Azon pattant el bennem az ideg, h a bozótosban álltam, még a tornyot sem mozgattam, árnyékban, alig láttam ki belőle, erre kilóméterekről kiszedtek. :) -
#35945 "Ezek szerint a látótáv növelésével növekszik a célzó optika és a távcső zoom értéke?"
Tankspecifikus, nem változtatható.
"...a legénység látótávolsagá..."
RB-ben nem láttam hasznát. AB-ban lehet értelme.
"...annak a távolságát növeli a képzés, ami a más játékosok álltal észlelt ellenségeket jeleníti meg a minimappon."
Az a rádiós skillje. Valami radio communication.
"Egyébként hol állitható a megjelenítési távolság?"
Szerintem ez egységes mindenki számára, nem lehet állítani. -
#35944 Célzás:
A Vízszintes és a függőleges célzás párhuzamosságát javítja. Egy nullás legény először vízszintesen, majd függőlegesen céloz rá az egérrel kijelölt pontra. Egy fullos legény pedig inkább átlósan (nem teljesen) viszi célra a löveget. Gyorsaság is talán nagyobb, de ezt még meg kéne néznem.
Távolságbecslés:
Kisebb hibával határozza meg a cél távolságát. A korai tankoknál nincs sok értelme, mert azok távolságmérő műszerei max 1000 méterig jók. Ott a kicsi velocitású lövedékek és lassú újratöltésű és tankok esetében érdemes használni. Későbbi tankok már nagyobb távolságról is meg tudja határozni a célt. Mindezt gyorsabban is.
Egyéb dolgok: általában oda van írva a funkciójuk a fejlesztéshez. Érdemes elolvasni. A fenti dolgokat is onnan tudom.
Nincs lehetőség a célzást a tankoknál automatizálni.
Gyakorolni kell és türelmesen játszani. Rejtőzködni, fedezékbe húzódni az elsődleges cél. Utána lehet lövöldözni. Mozgó járművet nagyon könnyű észrevenni. Állót sokkal nehezebb. Nézegess streameket, játsszál jobb játékosokkal stb. Ha ideges vagy, akkor jobb is ha kilépsz. Az a spirál lefele.
A távolság nem befolyásolja a lövedék romboló erejét. Főleg, ha van benne töltet. Némi gyakorlással te is fogsz olyanokat lőni, hogy szégyellni fogod magad tőle. -
wolfhgb #35943 Ezek szerint a látótáv növelésével növekszik a célzó optika és a távcső zoom értéke? Mert az feltünt már, h harckocsinként eltérő a zoom nagysága, de h változott volna az nem, plusz a játékban is a sugo azt irja a legénység látótávolsagával kapcsolatban, h annak a távolságát növeli a képzés, ami a más játékosok álltal észlelt ellenségeket jeleníti meg a minimappon. Tehát, a vizuális célészleléshez nem sok köze van a leírtak alapján. Egyébként hol állitható a megjelenítési távolság? Én csak a fákra vonatkozóan találtam ilyen opciót.
Utoljára szerkesztette: wolfhgb, 2019.05.08. 07:49:57 -
Kissssss0 #35942 Bradley ADATS: One to fuck Them All
mondanom se kell mi fog történni ha az amcsi meg a ruszki csapat egy oldalra kerülnek... -
Szemike84 #35941 Igazából a célzás részét valamelyest lehet érezni, főleg a ruszki tankoknál. Habár fizikálisan te emeled a lövegcsövet, te forgatod a tornyot, te "helyezed" el a lövést, még így is van egy WOT-ra hajazó szórása minden lövednek. a T-54 esetében ez 500m-en egy 2m átmérőjű kör, amin belül össze-vissza, kiszámíthatatlan módon mennek a lövedékek. A célzás fejlesztése ennek a körnek az átmérőjét csökkenti.
A távolság becslés.... Hát jó kérdés.... Akér hányszor használtam, mindíg azt írta távolság mérésre, hogy " <500m ".... -.-'
Az pedig, hogy borzasztó messziről kilőnek: minden legénységi tag látótáját ki kell maxolni + a parancsnok "vezető képesség" skilt, + nem árt a legénységet "különleges képzéssel kimaxolni. És az sem utolsó, hogy a videó beállításoknál a "megjelenítés távolságát" is az egeke kell húzni. Nekem is jó párszor előfordult, hogy jármű nyílt terepen láthatatlan volt, de 1 hitelt, mert ő látott (T-64A 2.8km távolságból....) -
wolfhgb #35940 Megmondaná nekem valaki, h mi értelme van a legénységfejlesztésnél a célzás, távolságbecslés és egyéb olyan opcioknak, amit alapvetően a játékos csinál küldetés közben? Vagy van lehetőség arra, h a tüzelést célzást célészlelést a személyzetre bizza az ember? Már a pupom kezd tele lenni, h kilométerekről fák közé bujva kiszednek emberek, egyszerűen képtelenségnek érzem, h kiszúrjon bárki olyan helyeken, ahol ráadásul egy lövéssel elintéznek olyan távolságból, ami már szinte vicc. Szét vág már az ideg tőle. Real battleról lenne szó. -
Kissssss0 #35939 az ilyen meg ehhez hasonló ötletekkel már évek óta teli van a hivatalos fórumjuk de egyikhez sem nyúltak hozzá, csak a spawn point osztással bűvészkednek évek óta, nem hiszem hogy ezen valaha is változtatni fognak. -
#35938 Azért nem mindegyik SPAA hatástalan páncélozott célok ellen. -
LazyPaul #35937 Ez egy nagyon jó ötlet. Vagy próbaként berakhatnának egy szimpla tankcsata játékmódot is, légvédelem és repülők nélkül.
Utoljára szerkesztette: LazyPaul, 2019.05.06. 21:31:11 -
Kissssss0 #35936 pofon egyszerű lenne a megoldás, repülök korlátozása tank csatákban, 3 repülő mind két oldalnak, top tierben szintén de + kiegészítve annyival hogy 2 helivel lehet csak spawnolni mindkét oldalon csata kezdésekor, még így is csak 5 ember lenne a levegőben mindkét oldalt.
(csak egy példa)
sajnos már túl vagyunk azon a ponton hogy szétlehessen választani a két fegyvernemet, itt már csak "damagecontrolt" lehet csinálni. -
LazyPaul #35935 Ami sok, az sok. Az a véleményem (és sok más játékosnak is) hogy most már itt lenne az ideje nerfelni a repülőgépeket harckocsicsatákban, vagy kivenni őket. Mert ez már azért tűrhetetlen hogy 10 TANKcsatából 8-at bombázók döntenek el, arról már nem is beszélve hogy a második vagy harmadik tankot már a belépési ponton lebombázzák, vagy hogy a csapat 70%-át 2 bombázó 5 másodperc alatt elintézi, ezt én nem nevezem tankcsatának, ez egy szar. Rengeteg játékos írja játék közben is hogy a k...a anyjukat a bombázóknak, teljesen jogosan. A tankcsata élményét teljesen tönkreteszik így. Régebben azért nem volt ekkora befolyásuk a repülőknek a csata kimenetelére.
Shadow_Warrior79
Utoljára szerkesztette: LazyPaul, 2019.05.06. 20:43:05 -
Szemike84 #35934 Majdnem megvolt a T-64B.... -.-" Közel voltam a végéhez, gondoltam ma meglesz... Majdnem.... Kicsit több mint 176.000 RP-m volt rajta, ma összefarmoltam durván 9.800 RP-t és még nincs meg.... Miért? Mert az economy update alkalmával levitték az árát 180.000 RP-re, mára pedig 2 újabb frissítés után már 250.000 xD -
Kissssss0 #35933 ajajajajjj....
-
Szemike84 #35932 Szerintem azt válaszd, amelyik jobban fekszik a játék stílusodhoz :) Hiába, hogy egy gameplay videóban valaki nagyon jót megy vele, ha nem a te stílusod, akkor nehezebb lehet használni :) -
Kissssss0 #35931 mindjárt kész vagyok az e havi warbondal... a kérdés az hogy mit válasszak, iar-81 vagy a h8k3 japán bombázót, a többi már mind megvan. -
Szemike84 #35930 Vagy akár ezt :) M-95 Degman -
Kissssss0 #35929 kíváncsi vagyok ez mikor fog a játékba kerülni :D
M1 Tank Test Bed (TTB) -
Szemike84 #35928 És azt se felejtsétek el, hogy habár gazsi egy szót sem szólt róla, de az ecnomy change alkalmával durván megnerfelte a lőszereket! :) Ez jól látszik abból, hogy rank IV-VI-ig az orosz harckocsik használhatatlanok, már csak mozgó célpontok, olyan hatástalanok a lőszereik :) (Rank IV alatt még nem néztem meg). -
#35927 Igen, ez a megoldás, én 5 masinát kaptam a patch után. -
jocking #35926 Azt hiszem, meg is van az ok. Volt egy economy change peccs a napokban, és sokkal olcsóbb lett kifejleszteni a lenti két járművet. Gondolom már túlhaladtam az új "áron", ezért megkaptam őket. -
jocking #35925 Érdekes. Ezer éve nem játszottam tankokkal, sem pedig olasz repülőkkel. Ma mégis "kifejlesztődött" a G.91 és a Leopard 2K is, pedig még volt hátra elég sok rp, amikor utoljára néztem pár hete. Már a légicsaták is fejlesztik a tank ágat, vagy mi van? Bár ez nem magyarázat arra, hogy miért fejlődött ki egy olasz gép, amikor csak németekkel játszok már hónapok óta... -
Szemike84 #35924 Hát az árkád harckocsi ostrom használhatatlan.... -.-" Annyi béna + AFK lengyel, cseh és szlovák van, hogy egyszerűen 2 perc alatt kikapunk... -.-" Szánalmasak... -.-" -
M2 #35923 Az életerő átlagolódik a legénység tagjai között, úgyhogy érdemes egyszerre húzni mindegyikét. -
tutyimutyi2 #35922 Mennyire kéne a tankokban felhúznom a célzó életerejét ahhoz hogy ne az legyen hogy az ÖSSZES lövésváltás azzal kezdődjön hogy elsőre ellövik a célzómat és míg meggyógyul vagy kilőnek vagy nem?(utóbbi lehetőség elég ritka...) -
#35921 Ha lomhának érzed a tankod fordulását, akkor nem a teljesítményét kell megemelni a fejlesztésekkel, hanem a lánctalpat. Engem ez baromira meglepett. Mindig utolsóknak hagytam a lánctalp fejlesztését, de innentől ez másként lesz.
-
Szemike84 #35920 Ez mekkora kép xD -
#35919 -
#35918 Most vettem fel a videót. Tervezem elküldeni. -
Szemike84 #35917 Az még jó is, küld el gazsinak a videót és kapsz érte 5000 sast :D Nálam az van, hogy bal elől eltalálom a Tigris II-t és kiírja, hogy motor, hűtő.... -.-" Vagy hull side-ra, hogy lövegcső, az APHE ammoreck nem okoz semmit, APHE felrobban a tankban, de nem sebez semmit, stb.... Szánalmas.... -
#35916 Volt egy érdekes esetem. Rálőttem egy ellenséges KV-1-re és kiírta, hogy leszedtem egy Me 410-est.
Visszanéztem a replayt és a következő történt:
Lepattant a lövedék a KV-1 lövegpajzsáról, ami utána a felette elrepülő Me 410-es farkát eltalálta és lekapta. Beteg. -
Szemike84 #35915 Szánalmas ez az egész! -.-" 56.000 SL-t és 8800 RP-t kaptam volna, ha a sok noob lengyel tesz valamit a győzelemért.... 76 kill, 47 assist, a második legjobb a csapatban 8 killel büszkélkedett a csata végén..... -.-"
-
#35914 5,7 még találkozik a PII-vel. -
Szemike84 #35913 Igazából az "economy change" hozta el megint a problémát.... A büdös bot lúzer gayjin nem képes semmi értelmeset kreálni.... -.-" Egy szégyen ez a putri társaság! -
Szemike84 #35912 Ez de szégyen! Az árkád harckocsi ostrom tele van lúzer polákokkal... -.-" 15 perc játék után a csapatból 8 embernek 5 alatt van a kilőtt ellenségek száma.... 2-3 ember meg 15-20 killel próbálja tartani magát... -.-" Ma 3 harckocsi ostromból 3 vereség, 78 kilőtt jármű.... A polákok (úgy 30 fő) összesen számlál 16-ot.... -.-" -
LazyPaul #35911 Ebben az esetben nem ez volt. Mivel eléggé meglepődtem így csata végén direkt megnéztem hogy a másik csapatban ki mivel harcolt, és jó pár játékosnak még csak BR 6-os tankja sem volt, csak BR 6 alatti. -
M2 #35910 Előfordul, hogy event után beszerzett magának valami prémium tankot, de nincs mit mellé pakolnia, így ha azt kilövik, jön a Tier 1-2-es járműveivel. Sok ilyet látok manapság.
Akkor volt még hasonló, mikor heti feladat volt, hogy ki kell lőni legalább egy ranggal magasabb tankot. Mennyit küzdöttem én is a Sturmpanzerrel! :-) -
LazyPaul #35909 Tegnap valami gebasz volt az biztos,BR 5-ös tankok BR 7.0-ban árkádban. Panther II-vel én voltam a császár. Csórikáim azt sem tudták merre meneküljenek, a lövedékeik úgy pattogtak le a Párducról mint a meggymag. A bőség zavarában azt sem tudtam kit lőjek ki előbb. De rohadtul élveztem az biztos.:) :) :)