Urban Games: Train Fever
-
Austin Bailey #233 oké, akkor leírom azoknak akik csődbe mennek, hogy nekem mik a tapasztalataim.
- személyszállítással kell kezdeni, mert a teherszállítás egy csomó ideig veszteséges, amiíg be nem indul
- nem teljesen világos, hogy ha leteszek egy megállót, akkor annak van-e hatótávolsága
mindezekből következően azt tapasztaltam ki, hogy akkor kezdenek működni a dolgok, ha fogsz két várost, amiknek az értékei kiegészítik egymást. Vagyis például az egyikben kevesebb a shopping és több a lesure mint a lakosság, a másikban pont fordítva.
1, először a két városban csinálsz két városi közlekedést busszal vagy villamossal, ami egy vonalban, egy körben behálózza az egész várost A leglehetetlenebb összevissza mindenhova beforduló betérő útvonalat kell kitlaálni, hogy mindent feltárjon (itt nem világos, hogy a buszmegállónak van-e hatótávolsága). Így az emberek elkezdenek utazni a város zónái között. Próbálkoztam úgy is, hogy több vonalat csinálok, hogy hátha az emberek átszállnak, de úgy ne működött, kizárólag csak egy vonallal működött.
2, ezek után kell összekötni a két várost vonattal. Az fog történni, hogy a lakosságszám és a shopping/job/lesure közötti különbség le fog szállni a járműről a vasútállomásnál. és beáll várni a vonatot, hogy átmenjen a másik városba. Így maguk a buszjáratok nyereségesek lesznek, kb pártízezer nyereségük lesz, a vasútvonalon meg kb 200-600 ezer közötti nyereség (én 1850-ben kezdtem mert nekem csak azt engedni a wirágbolti verzió) A 3 millió kezdőpénzből pont két buszjáatot meg egy vasútvonalat lehet építeni ami onnantől kezdbe hoz annyi bevételt, hogy ne kelljem kölcsönt felvenni. Teherszállítással akkor érdemes foglalkozni, ha már a városok össze vannak egymással kötve, mert addigra lesz annyi bevételed, ami kibír egy huzamosabb ideig veszteséges vonalat.
3, teherszállításnál nem szabad full loadra állítani az útvonalbann a nyersanyagos állomást, mert az elején, amikor csak 1-5 a termelés csak akkor rakja ki a terméket, ha közeledik felé az elszállító jármű. Ha full loadon van, akkor egyen bepakol, és aztán a végtelenésgig áll a jármű az állomáson.
Lehet hogy sominden ebből már nem így van, de a 4215-ös verzióval ez működik.
igaziból az a baj a játékkal, hogy unalmas, mert mindetn mindennel összeközögetsz, kb 30 év alatt (medium pályán), és onnantól csak nézel ki a fejeden és várod az új vonatokat
A járművek elöregedését meg érdemes komolyan venni, mert egy járműnek nő a fenntartási költsége ahogy öregszik, viszont ha meghaladja az élettartamát, akkor hirtelen megugrik, és például busznál a 50 000$ nyereség hirtelen lecsökken 16$ nyereségre. Vagyis ha a járműveidet nem cseréled le, akkor egy idő után nem termelnek annyi pénzt hogy le tudd őket cserélni, és szépen tönkremész. Viszonylag lassan lehet tönkremenni, de viszonylag gyorsan kialakul aza helyzet, hogy már nem elég a bevételed, és látod hogy tönkre fogsz menni, de nem tudod elkerülni. Én 40 év alatt mentem tönkre először, vagyis összesen 70 évet vittem végig, és abból 40-ben csak vegtáltam.