Banished
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én közel raktam a faluhoz az ércbányát is,ne kelljen sokat rohangálni az embereknek,bár így is elég keveset termel szegényke:) nem beszélve arról hogy eléggé hullanak benne az emberek. de késõbbiekben nincs más lehetõséged csak ez:)
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Mind a kõfejtõ, mind a bánya csak azzal van korlátozva, hogy kimerül.
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
most nem tudom leellenõrizni, mert munkában vagyok, de szerintem az összes vadászom hoz 800-1000 húst. (az biztos, hogy több mint 5000 vadhúsom van raktáron, mert legutóbb ennyit raktam a kereskedõállomásra.)
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"
"a hunter jó helyen 1000 körüli húst hoz" Ez mit jelent? Hogy hogy jó helyen?
A topik viszont magyar, egy rakás kezdõ problémára van leírva válasz, esetleg kezdhetnéd a végigolvasásával.
Az emberek maguktól dolgoznak elég csak beállítani, magyarítás még nincs ,de mintha azt olvastam volna itt ,hogy már készül.
Tegnap este töltöttem le a játékot. Csak belenéztem...láttam, hogy nincs túlbonyolítva...de sajna angolul nem tudok. Nos ezt persze ki lehet küszöbölni szótárazással, de az a játék élvezetére menne...
Valaki összefoglalóan megírná, hogy hogyan kell benne használni az embereket? Vagy elég csak beállítani, hogy pl.:2vadász és kész.? Õk maguktól dolgoznak? Vagy ki kell jelölni területet? Van hozzá magyarítás?
Jó kis Simcity-Settlers kombó ez, el lehet vele szórakozni.
Ja, igen, ami lehúzós rivjút linkeltem, tényleg egy hülye írta. :P
a játék szerintem sem lesz hosszútávon érdekes, de ha az ember achievementeket akar megcsinálni, akkor azért küzdeni kell érte. nálam most nagyjából 350 ember lehet, és már látom, hogy ezen a térképen 900-as lakosságot maximum nagy átszervezéssel fogok tudni elérni, mert már legalább a felét elfoglaltam a felhasználható területeknek. katasztrófa meg bármikor jöhet. nálam eddig csak tûz meg betegség volt, amit simán lehet kezelni kutakkal és kórházakkal, de ha tornádó jön, azzal nem lehet mit kezdeni.
A Gatherer részére a bogyók (pici bokrok), és a Herbalist számára a füvek (salátaszerû kis növények) kizárólag öreg, teljesen kifeljett fák közelében teremnek újra. Akkor lesz mindkettõ életképes, ha a Forester körül az erdõ körforgása beindult és mindig vannak öreg fák. Sose szabad manuálisan se túlnyesni az erdõt emiatt.
Sose használom a Gatherert és a Huntert 2-3 embernél többel. Úgy vettem észre, hogy maximum emberrel (4) nem hoz annyival többet, viszont sáskaszerûen kiírtanak mindent. Két embernél pedig több az újratermelés, mint a betakarítás, ezért van 3 Gatherer-em különbözõ helyeken, egyikben 2, másikban 3, harmadikban senki sem dolgozik, néhány évente cserélem õket, így nem merül ki az erdõ.
80 körüli lakossággal nekem bõven elegendõ élelmet termelt 2 halászat és 3 babföld. Ezek mellett van még 3 vadászom, de jelentéktelen mennyiséggel járulnak hozzá a túléléshez. Egyik épület sem maximum létszámmal üzemel de így is simán összejön a 7-8 ezres termelés, kb 1500 egységnyi ételt szednek össze egyenként.
Az iskolával csak óvatosan. Én már 30-as populációnál leraktam, mert nem gondoltam bele, hogy bizony a diákok nem dolgoznak, így a gyerekek egészen a 19. születésnapjukig csak tanulnak. Sajnos pontosan nem tudom mennyivel dolgoznak jobban ettõl, de jól mutat a 100%-os népmûveltség. :D
Nekem fejlõdési vagy küldetésrendszer nem hiányzik, inkább a több fajta épület/termék kerülhetne a játékba. Pl a tehenek miért nem adnak tejet, miért nincsen pékség, hogy a különféle gabonaféléket, a tojást és a tejet felhasználja. Szép és jó, hogy 10-15 ezer egységnyi kajám van, de kevesebb helyett foglalhatna el ugyan ez egy jobb mínõségû ételbe kombinálva.
A katasztrófarendszer is érdekesen mûködik. 40 évnyi békés fejlõdés után 85 lakosnál kb perceken belül csapott le betegség a földjeimre, tûzvész majd késõbb tornádó az egész falura. Így sikeresen visszakerültem ~30-as populációra, nulla gyerekkel és egy meglehetõsen kiöregedett faluval. <#kuss>#kuss>
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
most olyan 80 fõ lehet az össz lakosságom,viszont látszik hogy kajával gondban leszek...2 halászat 6 maxos gyümölcsfarm +tehenészet és birkák,2 hunter és 2 gatherer eléggé nyögve nyelõsen termel(mind max emberkapacitással)
lehet be kellene szereznem jobban termelõ növényeket(mst bari és szilva van amibõl alkolgyártás is folyik)
A tehenek + birkák párosítás kiváló,teljesen le van tudva a ruhaipar,a legjobb ruhákat gyártják.(plusz a húsállományhoz is hozzájárulnak.)
most húztam fel egy iskolát,leírás szerint produktívabbak lesznek az emberek,meglátjuk. Fa termelés 3 forestry látja el,csak ültetésre állítva,amikor fa kell saját kezüleg vágok,és szinte csak loggal kereskedek.
Gathererek közelébe is raktam egy forestryt,szintén csak ültetve,de ezt nem bántom. sûrû erdõsség van már ott,simán fenntartja a gatherer hunter herb hármast.
Szénnel még nem nagyon találkoztam,csak kereskedelemben. Bánya nem termel sajna.
Na röviden ennyi lenne,el lehet lenni a játékkal de sztem kb még 1 hónap van benne.Egy kis fejlõdési rendszer vagy küldetéssorozat nem ártott volna neki.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
ki tehát ha csak be lépek a fömenüig es ki ugy nincs gond csak ha játék közben lépek ki és utánna meg nem enged be csakha kitörlom a crash.dmp fáljt a save mappábol ami elég idegesitö. Van valakinek valami ötlete ?
http://kepkezelo.com/images/c2dfu1k7cio73cltubo.jpg
Nem nagyon olvastam velemenyt eddig itt? Mik a tapasztalatok? Olyan mint a SimCity? Külföldi oldalakon azt írjak elég egysíkú egy idõ után.
Nem szabad rögtön sok házat építeni, csak amennyi épp kell, és szépen lassan építeni 1-1 újat. Egész jól lehet a házakkal szabályozni a szaporulatot. Az se jó ha kevés épül (nem lesz utánpótlás) és az se jó, ha sok (hirtelen megugrik a népesség -> kaja+tûzifa igény -> megborul az egyensúly -> éhezés, kihalás). A gyerekek is esznek, viszont nem dolgoznak !
Szép lassan, lépésenként mindent, mert egy tetted lehet csak évekkel késõbb érezteti hatását (ami lehet sajnos negatív is).
Most már 19 fõre ritkultak, kb mindent le kellett állítanom, csak szinte a kezdeti infrastruktúra üzemel.
Hogy lehet növelni a lakosságot? (boldogság, egészség is maxon)
A mohának mindig a déli oldala fás!
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
http://www.twitch.tv/darealq/b/505759773
ha felhangosítod, akkor talán hallani a hangomat is, sajnos a mikrofon halkra volt beállítva.
Szerintem is építs még raktárat, vagy piacot.
Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/
nálatok is?
Mondom mindig ez a vége.
Akkor kezdik ezt mikor 1x kiírja, hogy megtelt a raktár.
Persze hiába csökken le utána, onnantól a földre teszik a kosarakat.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
van kaja, de egy idõ után nem viszik raktárba, vagy piacra, hanem mellé teszik a földre...persze kaja lefogy 0-ra és kihal a falu...ez eléggé bug gyanús dolog lesz :(
Hogy sikerült neked ennyi idõ alatt (61 év) ekkora népességet összehozni? Nekem mindig kajaproblémáim vannak, a szükséges megvan, de növelni a falut nem tudom belõle. Normál nehézségen játszol? Mekkorák a farmjaid, és hány ember dolgozik rajtuk?
19840502, ha érdekel valakit :)
Hát nem kizárt, hogy Luke kitalált valami hasonló vicces dolgot.
Viszont! Megtelt a raktár, gondoltam építek még egyet. Fel is épült.
De a következõ történt: egyikbe sem vitték a cuccot, hanem letették az udvarra, majd a teli raktárat is kiürítették...persze 0 kaja (kint a földön +4000 ! ) és természetesen kihalt a falu.
Ez bug, vagy a nem hivatalos miatti "védelem" (anno settlesben volt ilyesmi) ?
Tegyél Gatherer-t a közeli erdõbe, az kezdetben elég sok kaját hoz.
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
indul a játék kb 900-1200 kajával és kb az elsõ 4 percben eltûnik 1000 kaja....
hiába építek halász kunyhót nem képes magukat sem ellátni kajával :(
A favágóhoz legközelebbi lerakat közelébenl vágj ki manuálisan 6x6 vagy 7x7 kockányi fát, az tuti a favágóhoz kerül.
Én néha magam gazdálkodok a fával a Forester környékén, õ találomra vág és ültet fát, én viszont néha kivágok egy kockányit, olyankor õ oda ülteti a csemetéket, legközelebb mellette vágok egy kockányit, akkor oda ültet, és így megyek körbe. Hatékonyabb, mint ahogy a Forester vág ki egyet-egyet, és mire körbeérek az elsõ helyen újra nagy fák vannak. Pár év alatt beállt a dolog, a Cut-ot ki is kapcsoltam, én vágok, õ ültet.
http://www.twitch.tv/darealq/b/504469351
a videó elején megveszem a marhát, végig egy marad, de a huszonkilencedik percre az is meghal.