Banished

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fehercsoki
Nem lehet hogy túl sokat építkezel? Hány forester munkásod van? Ha kell akkor persze vágj fákat.

Hát akkor tényleg nem értem. Jelenleg 40 fõs faluban 3 forester lodge, és az emberek fagyhalált halnak, mert a 3 woodcutter nem tud mit feldolgozni.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Fehercsoki
Ha fehér az ikon akkor automatikusan csinálják, ha sötét akkor nem. Ha lerakod az épületet ne nyomj semmire csinálnak mindent, elosztják a munkaerõt is. Csak a munkaerõpanelen ossz ki forester lodgeonként legalább 2 dolgozót.

És elég ha a cut-ra nyomok, vagy nyomkodni kéne a plantot is? Mennyire baj ha messze vannak a falutól? Nekem mondom 3 lodge van, de szinte egyáltalán nem termelnek.

Fehercsoki
Úgy mûködik, hogy az "öreg" fákat levágják, és mindig ültetnek új fákat, 3-4 forester lodge összesen kb 8 emberrel elég fát termel egy ~60 fõs falunak.

Ezek a forester lodgeok hogy mûködnek? Folyamatos log hiánnyal küszködök, és nincs elég tüzifa. Ha letarolom az erdõket ugye az nem jó, viszont három forester lodge-ot raktam be sûrû részre, de lópikulát se hoznak. Hány embernek kell bennük dolgozni? Plusz az egyes épületek hogyan hatnak egymásra, pl a herbalistom és a gathererem ha be van rakva az erdõbe, akkor ha berakok közéjük egy ilyen lodge-t, hogy a köreik metsszék egymást, akkor az a termelés rováására megy?
És az idióta woodcutterem miért sétál a fakitermelés területére 10km-t a log-ért, mikor mellette van a storage cuccon egy mázsa?😄

Nekem meg iszonyat sok vas van a környéken, konkrétan írtanom kell Õket 😄 Annyi felesleges vasam van, hogy bármit csinálok, bármennyi idõ telik el biztosra veszem, hogy vas mindig dögivel van 😄 Igaz össz vissz egy kovács dolgozik.
Tuvok
Egy elég ? 😄 Nem túl reális. Luke anno azt írta, hogy a algoritmus szerint az állatok próbálnak 50-50% között megoszlani a nemek között, de elvileg elõfordulhat, hogy ha veszel kettõt, mindkettõ kakas lesz.
Szerencsére a csirkéim szaporodnak. 😊

Ahhoz, hogy egy állatfarmot hozz létre elég 1 állatot venned, szaporodni fog, mint Darth Vader. És érdemes 2 herbalistot építeni 2 különbözõ erdõben, és idõnként váltogatni melyik termeljen, mert kimerül az erdõ. A storage barn ne legyen messze a farmtól, mert nem végeznek a parasztok a betakarítással, és ha megjön a fagy oda a termés egy része.
Tuvok
Vettem az este két élõ csirkét, és valószínûleg ez a falum csõdjét fogja okozni. Ráment szinte az összes ruha és szerszám amim volt, a leather erõsen hiánycikk, a vas rég elfogyott körülöttem, a bánya pedig gyalázatosan keveset termel. Így megszûnt az utánpótlás, se ruha, se szerszám. Lekapcsoltam pár nélkülözhetõ termelõt, de ha a kajagyárak is beadják az unalmast szerszám hiányában, akkor szép lassú éhhalál vár mindenkire.

azért az vicces hogy a vadász éhen hal! 😊) hardon játszom és alíg bírják fenntartani magukat. 2 vadász 1 gyûjtögetõ 1 halász 1 tehenész (fullosak persze) vam templom, temetõ,sörfõzde, iskola és elég házikó még is kevés a gyerek. sokkal nehezebb hardon mint médiumon.
Nem sajna tényleg annyiba kerül. Itt nézz körül, mit mennyiért adhatsz el:
http://banished-wiki.com/wiki/Trading_Post
Ahogy egyre több mindent termelsz, egyre több mindenbõl lesz felesleged és akkor már a magokat is könnyebb lesz beszerezni. 😊
Tuvok
Most hozott a kereskedõ elõször megvehetõ seed-et, amibõl egy darab 3125-be kerül. Ez most vicc ? Ez szerszámból is közel 400 db-ot jelent <#wilting>

no akkor munkára !
jah ha volna... 😊)
Tuvok
Nem, kilép menübe, mintha nyomnál egy Esc-et.

(Emiatt Tabletrõl wifin olvasom a fórumot, hogy menjen a játék 😄D)

köszi!
ha alt+tabbal kilépek olvasni fórumot azalatt is megy az élet a faluban?
Tuvok
Ha a barn-ok a külsõ területeken vannak, az emberek sok idõt töltenek azzal, hogy kimenjenek a szükséges, tárolt dolgokért, ahelyett, hogy a munkájukkal foglalkoznának.
Ha van piac, a lakosságnak nem kell a határba kimenni kajáért, mert a vendorok egy helyre gyûjtenek mindent.
Arról nem is beszélve, hogy egyik barn-ban X, másikban Y dolog van, a piacon viszont mindenbõl akad, a változatos kaja pedig boldogságfaktor<#felkialtas>

még egyszer megkérdezem akkor:
A piac mire jó ha az emberek a raktárból is elviszik a cuccokat?Úgy sincs pénzmozgás, így csak több helyen vannak a termékek. vagy a boldogságra van pozitív hatással?
Kutakat kell építeni pár helyre az oltáshoz.

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

Titan
Tûz van VAZEEE! 😄

Tuvok
Legutolsó gomb, Cancel removal.

Hozzám most a tél közepén jött hajó, tehát nem évszakfüggõ. Persze cabbage seed-et hozott, ami már van, de legalább tudtam tõle rendelni magokat.

QuippeR
a begyûjtõs menüben van cancel, talán az utolsó a sorban, de most nem emlékszem biztosan.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Ha kijelölök egy területet hogy gyûjtsék be róla a fát, akkor azt hogy tudom visszavonni? Hogy a laborerek fejezzék be a gyûjtést.

QuippeR
1 tradert csináltam csak. tényleg nem néztem, hogy mennyi idõközönként jönnek. csak az biztos, hogy az elején nagyon sokáig kellett rá várni, most már gyakoribb. persze legtöbbször olyat hozott, amire semmi szükségem nem volt, a magok ritkábbak, és a tyúkokra is vártam pár évtizedet.

Tuvok
Köszi.
Hány TP-d van és milyen gyakran jár a kereskedõ hozzád ?

Tuvok
Tudom, de abból nagyon kevés van, szerintem örökké hiánya lenne. Várok valami gyümölcs seed-re amit tudok termeszteni.

QuippeR
igen, ahol van forester, ott mindig lehet gyûjtögetni

QuippeR
nem is tudom hogyan lehet egyszeres sebességgel játszani, nekem végig tízszeresen van. nem tudom mennyi idõnként hoz magokat, nekem nagyjából a hatvanadik évre minden termény meglett (hardon kezdtem, tehát semmi nem volt alapból). a képen csak egy kis része van az építményeknek, mert elég sokfelé terjeszkedtem. majd az öregedéssel lesz gondom, ha nem csinálok valamit a közeljövõben, mert nem volt kedvem építkezni az utóbbi idõben.

Alkoholt a gatherer gyümölcseibõl is tudsz. Ale-kat. Pl berrie meg ilyesmi.
Tuvok
Körte MAG ? Mit nem adnék érte !
8. évben vagyok, már 3x volt a keri, elõször hozott krumplit, aztán csirkét meg kukoricát ahogy kértem, most jött alma meg búza, szintén kérésre.
Mázlista vagy, én alapból tököt (squash), káposztát (cabbage) és gesztenyét (chestnut) kaptam, ergo alkoholt se tudok termelni. 😄

Hát én idõgyorsítással nyomom, 10. éves most a falu, egyetlen trader jött eddig azon csirke volt meg körte mag ami nem kell mert azt tudok eleve termelni. A népességem viszont fogyatkozik, hogyan lehet õket rábírni a szaporodásra? 😄

Tuvok
Nem, az is kaja. Elvileg jön hajó livestock-kal, azaz élõ állatokkal, illetve jön seed-es is, akitõl magokat vehetsz.
Gondolom idõvel megjelennek majd.
Aki gyorsít idõt megírhatná, hogy kb. mikor jelentek meg, és kellett-e hozzá valami, vagy csak úgy maguktól. 😊

Tuvok
Úgy vagyok vele, a falu megvár. Ráérek 1 év múlva ott tartani, ahol a sietõsök 1 hét alatt 😄

Tettem egy Gatherert a Forester mellé teszt jelleggel, kíváncsi vagyok kimerül-e, csak ugye Aprajafalva malmai lassan õrölnek...

Akkor tojást kell legközelebb venni, vagy mi a jó istent? 😄

Tuvok
Nem, viszont az csak csirkehús, nem élõ.

Na jött végre nekem is egy, vettem egy csomó csirkét. Le is ment a trade úgy ahogy a tutorialban mutatta, viszont nincsenek ott a csirkéim a tp-ben és nem is tudom õket kiválasztani a pasture-ban. Elrontottam valamit?

Áááá nekem arra nincs idõm. 😊 De meglehet a feelingje. Amúgy nekem megújuló erdõben vannak a gyûjtögetõim, és mûködnek. De lehet mert máshonnan hozzák a cumót, tehát elsétálnak "õserdõbe".

Tuvok
Nálam minden második tavasszal jelenik meg a hajó, természetesen csak olyan folyón jön, aminek a vége kimegy a térképrõl. Sajnos egyelõre sokmindent nem hoz, se élõ állatos, se seed-es nem jött. Viszont amit kértem, azt kb. hozta is (gyümölcs és gabona).
A TP-ban dolgozó létszám úgy néztem nincs semmilyen kapcsolatban a hajókkal, csupán az árut tologatják talicskán a Barn/Pile és a TP között.

És a merchantok mikor jönnek a trade postokba? Mert nekem mr elég régen van egy, de semmivel nem tudok kereskedni. Megcsináltam a tutorialt úgyhogy tudom hogy kéne.

Tuvok
Én 😊
Csak a tutorialban gyorsítottam idõt<#felkialtas> (mert ott muszáj volt)

Tuvok
A Forester milyen hatással lehet a Herbalist és a Gatherer által gyûjtött cuccokra ? Elvileg ezek az "Old forest"-bõl, azaz az öreg kivágatlan erdõbõl gyûjtik a cuccot ezért mindig egy érintetlen erdõs területre raktam õket, viszont szép lassan kifogynak a gyógyfüvek és gombák-gyökerek is. Ha a Forester mellett az erdõ szép lassan megújul, akkor vajon a gyûjthetõ dolgok is újranõnek benne ?

Hát egy kõházért majd egy évet kell melózni, annyi kõ kell hozzá. Szerintem 1x-es sebességen elég hosszú a tél, csak kijátszik úgy. Gondolom az évszakok egyforma hosszúak. De mintha lehetett volna vállasztani az elején éghajlatot. Nem emlékszem, de ha volt valami hideg éghajllat akkor az ad egyfajta nehézséget a játéknak.

Fenrir
Oké, ezt értem, de ezek után nincs motiváció. Lehetne mondjuk unlock-olható épületfajták miután elérsz bizonyos szinteket a városban. Mondjuk lehetnének az évszakok is hosszabbak, hogy a tél tényleg télnek tûnjön 😊

A halál csupán a kezdet...

DE ha mondjuk van 50-es népességed, minden mûködik, és emelni akarod a létszámot, akkor hamar felborul az egyensúly. Amúgy soha nincs mindenre elég ember legalábbis nálam. Ja és majd egy nap volt 70-es népességet elérni, az elsõ öcsi meg 300-nál jön.

Fenrir
Amúgy ennek a játéknak van valami célja vagy csak annyi, hogy egy életképes populációt hozz össze? Mert ha már stabil a gazdaság és van mindenhová elég ember akkor az nem sokáig motiváció, hogy minden magot és állatot begyûjtsek.

Szó se róla, szórakoztató a játék, de egy idõ után egysíkú lesz amikor már minden mûködik.

A halál csupán a kezdet...

79 felnõtt 14 tanuló 16 gyerek. Eddig Vannak tyúkok, birkák, alma, szilva, tök, káposzta, paprika, krumpli.
16 kõház. Leginkább a bõr ami hiány pedig két vannak vadászaim.

Titan

Titan
Nekem 1 munkás dolgozik ott és nálam pl. semmilyen állatot nem hozott vagy 8 évig...persze mire rájöttem, hogyan rendelhetek az is benne van...de arra jöttem rá, hogy ha a trade után dismiss-elem a hajót, akkor van olyan év mikor 2 is jön másfajta cuccokkal...
Jópofa még a városháza, mert randomszerüen jönnek nomádok, akiket le lehet telepíteni...

Érdekes kis balesetek is vannak. Nekem eddig volt bányaomlás, a kõfejtõben ráesett pár kõ néhány emberre, a halász belezuhant a folyóba, pár nõ belehalt a szülésbe, volt járvány az emberek közt és egyszer a csirkefarmon kellett az összes csirkét levágni egy betegség miatt...😄

Tuvok
Az a baj, hogy nálam nagyon ritkán teszi tiszteletét. Befolyásolja vajon, hogy hány munkás van a Trading Postban ?