485
Banished - városépítő stratégiai játék
-
Zero 7th #245 kimaradtak a backslash-ek.
del .(PER)save(PER)crash.dmp -
#244 Neved alapján 21 éves körül lehetsz, mi lenne ha egyszer megvennél egy játékot? 20 dolcsi... -
Zero 7th #243 Írj egy bat file-t, amiben az van, hogy
banished.exe
del .savecrash.dmp
Aztán indítsd ezzel a játékot. Ha minden jól megy, kilépés után letörli neked a dumpot.
Vagy nem, a franc tudja, mostanában hogyan futnak le a .bat-ok. -
tibike92 #242 Rendben megnyitom valamivel aztán meglátjuk -
tibike92 #241 letoltöttem több hejröl is a játékot mindegyiknel ez jelentkezet :( -
#240 Meg kéne nézni a crash.dmp-t, hogy mit ír. Próbáld megnyitni valamivel, hátha van valami utalás benne, hogy egy játék fájl sérült, vagy esetleg videó/hangkártya driverrel, esetleg DirectX-szel lehet a baja.
Kéne valami támpont.
Ha végképp semmi, regelj be a hivatalosra, töltsd fel valahova a crash.dmp-t és linkeld be nekik az előbbi topikba, rövid hibaleírással. Ők biztos tudnak segíteni. -
tibike92 #239 le töröltem mindent ujra telepitetem többszöris más mappába más meghajtora attetem directx 9 re probaltam 32 bitesen de semmi :( -
#238 Próbáltad újra letölteni, telepíteni a játékot (kitörölve az összes fennhagyott fájlt, illetve másik mappába tenni) ? -
tibike92 #237 ezeket mar mind kiprobáltam és sajnos nem segitett :( -
#236 Szia, itt részletesen foglalkoznak ilyesmi problémákkal, olvasd át hátha segít ! -
tibike92 #235 Üdv nem tud senki segiteni a crash problémámal kapcsolatban amit alább irtam le ? :( -
#234 úgy vetten észre hogy mindegy hova rakod.a kőbányánál csak azt kell figyelembe venni hogy egy rohadt nagy lyukat hagy maga után amire nem tudsz építeni,szal célszerű olyan helyre rakni ami közel van a faluhoz de mégsem akarsz oda semmit.
én közel raktam a faluhoz az ércbányát is,ne kelljen sokat rohangálni az embereknek,bár így is elég keveset termel szegényke:) nem beszélve arról hogy eléggé hullanak benne az emberek. de későbbiekben nincs más lehetőséged csak ez:) -
VJP #233 Szerintem teljesen mindegy!
Mind a kőfejtő, mind a bánya csak azzal van korlátozva, hogy kimerül. -
#232 nem a város közepén, nem forgalmas út mellett, erdész és gyűjtögető szomszédságában. amit a városomról csináltam videót, ott láthatsz több ilyen vadász-gyűjtögető gócpontot: #212
most nem tudom leellenőrizni, mert munkában vagyok, de szerintem az összes vadászom hoz 800-1000 húst. (az biztos, hogy több mint 5000 vadhúsom van raktáron, mert legutóbb ennyit raktam a kereskedőállomásra.) -
Scharnhorst #231 Olyan kérdésem lenne, hogy bányát hová célszerű lerakni? Eddig még nem mertem lerakni sehova nehogy rossz helyre tegyem hátha van valami kifejezetten jó pozíció rá, hogy jobban termeljen. -
Apa27 #230 Bocsánat ha félreértettétek, illetve, ha rosszul fogalmaztam ami a játék egyszerűségét illeti...én a kezelőfelőletre/panelekre gondoltam. Szóval, hogy nincs eldugva, nincsen millió egymásból nyóló kis ablak.
"a hunter jó helyen 1000 körüli húst hoz" Ez mit jelent? Hogy hogy jó helyen? -
Zero 7th #229 Én játék mellett szótárazva tanultam meg angolul. Hidd el, nem megy a játék élvezetének a rovására, ha tudod, miről van szó...
A topik viszont magyar, egy rakás kezdő problémára van leírva válasz, esetleg kezdhetnéd a végigolvasásával. -
Fletley9 #228 "láttam, hogy nincs túlbonyolítva" közel sem igz, nagyon oda kell figyelni arra ,hogy mit mikor és hogyan csinálsz. Nekem az első két falumban pl éhen haltak pedig második nekifutásra direkt úgy csináltam ,hogy elvileg jó legyen. nem lett.
Az emberek maguktól dolgoznak elég csak beállítani, magyarítás még nincs ,de mintha azt olvastam volna itt ,hogy már készül. -
Apa27 #227 Sziasztok!
Tegnap este töltöttem le a játékot. Csak belenéztem...láttam, hogy nincs túlbonyolítva...de sajna angolul nem tudok. Nos ezt persze ki lehet küszöbölni szótárazással, de az a játék élvezetére menne...
Valaki összefoglalóan megírná, hogy hogyan kell benne használni az embereket? Vagy elég csak beállítani, hogy pl.:2vadász és kész.? Ők maguktól dolgoznak? Vagy ki kell jelölni területet? Van hozzá magyarítás? -
Zero 7th #226 Én a 0. számú, valley típusú pályán kezdtem el. Teljesen tetszik. :) Kb a 10. játék, amibe belekezdek, tutorial gyengéknek való. Első falum megfagyott, a második éhen halt, a harmadik szerszám elfogyós spirálba került és úgy halt éhen, a negyediknél nem volt elég helyem. Szóval volt részem némi Dwarf Fortresses "fun"-ban... :)
Jó kis Simcity-Settlers kombó ez, el lehet vele szórakozni.
Ja, igen, ami lehúzós rivjút linkeltem, tényleg egy hülye írta. :P -
#225 a hunter jó helyen 1000 körüli húst hoz, a gatherer legalább 1200-1300 mindenféle cuccot.
a játék szerintem sem lesz hosszútávon érdekes, de ha az ember achievementeket akar megcsinálni, akkor azért küzdeni kell érte. nálam most nagyjából 350 ember lehet, és már látom, hogy ezen a térképen 900-as lakosságot maximum nagy átszervezéssel fogok tudni elérni, mert már legalább a felét elfoglaltam a felhasználható területeknek. katasztrófa meg bármikor jöhet. nálam eddig csak tűz meg betegség volt, amit simán lehet kezelni kutakkal és kórházakkal, de ha tornádó jön, azzal nem lehet mit kezdeni. -
#224 A város közepére tett Herbalist nagyon jó ötlet, de kell hozzá egy Forester is.
A Gatherer részére a bogyók (pici bokrok), és a Herbalist számára a füvek (salátaszerű kis növények) kizárólag öreg, teljesen kifeljett fák közelében teremnek újra. Akkor lesz mindkettő életképes, ha a Forester körül az erdő körforgása beindult és mindig vannak öreg fák. Sose szabad manuálisan se túlnyesni az erdőt emiatt.
Sose használom a Gatherert és a Huntert 2-3 embernél többel. Úgy vettem észre, hogy maximum emberrel (4) nem hoz annyival többet, viszont sáskaszerűen kiírtanak mindent. Két embernél pedig több az újratermelés, mint a betakarítás, ezért van 3 Gatherer-em különböző helyeken, egyikben 2, másikban 3, harmadikban senki sem dolgozik, néhány évente cserélem őket, így nem merül ki az erdő. -
#223 A bánya akkor termel szenet, ha átállítod rá. Sajnos egyszerre nem tud szenet és vasat termelni. -
#222 Ahogy észrevettem a gatherer és a herbalist ütik egymást, ha közel vannak egymáshoz. Legalábbis nálam jól elkülönített területeken mindkettő jobban termelt. (más: egy herbalistot tettem a városközpont közelébe is, bár nem termel túl sok herbet, de főleg télen az egész lakosság meglátogatja a herbalistot, így egészségesebbek lesznek általában és nem kell a világ végére kisétálnia mindenkinek)
80 körüli lakossággal nekem bőven elegendő élelmet termelt 2 halászat és 3 babföld. Ezek mellett van még 3 vadászom, de jelentéktelen mennyiséggel járulnak hozzá a túléléshez. Egyik épület sem maximum létszámmal üzemel de így is simán összejön a 7-8 ezres termelés, kb 1500 egységnyi ételt szednek össze egyenként.
Az iskolával csak óvatosan. Én már 30-as populációnál leraktam, mert nem gondoltam bele, hogy bizony a diákok nem dolgoznak, így a gyerekek egészen a 19. születésnapjukig csak tanulnak. Sajnos pontosan nem tudom mennyivel dolgoznak jobban ettől, de jól mutat a 100%-os népműveltség. :D
Nekem fejlődési vagy küldetésrendszer nem hiányzik, inkább a több fajta épület/termék kerülhetne a játékba. Pl a tehenek miért nem adnak tejet, miért nincsen pékség, hogy a különféle gabonaféléket, a tojást és a tejet felhasználja. Szép és jó, hogy 10-15 ezer egységnyi kajám van, de kevesebb helyett foglalhatna el ugyan ez egy jobb mínőségű ételbe kombinálva.
A katasztrófarendszer is érdekesen működik. 40 évnyi békés fejlődés után 85 lakosnál kb perceken belül csapott le betegség a földjeimre, tűzvész majd később tornádó az egész falura. Így sikeresen visszakerültem ~30-as populációra, nulla gyerekkel és egy meglehetősen kiöregedett faluval. -
#221 na pár tapasztalat: úgy vettem észre hogy jó ha van tartva pár laborer,későbbiek folyamán 10+,ők intézik a szállítás nagy részeét szal minden gyorsabban halad.
most olyan 80 fő lehet az össz lakosságom,viszont látszik hogy kajával gondban leszek...2 halászat 6 maxos gyümölcsfarm +tehenészet és birkák,2 hunter és 2 gatherer eléggé nyögve nyelősen termel(mind max emberkapacitással)
lehet be kellene szereznem jobban termelő növényeket(mst bari és szilva van amiből alkolgyártás is folyik)
A tehenek + birkák párosítás kiváló,teljesen le van tudva a ruhaipar,a legjobb ruhákat gyártják.(plusz a húsállományhoz is hozzájárulnak.)
most húztam fel egy iskolát,leírás szerint produktívabbak lesznek az emberek,meglátjuk. Fa termelés 3 forestry látja el,csak ültetésre állítva,amikor fa kell saját kezüleg vágok,és szinte csak loggal kereskedek.
Gathererek közelébe is raktam egy forestryt,szintén csak ültetve,de ezt nem bántom. sűrű erdősség van már ott,simán fenntartja a gatherer hunter herb hármast.
Szénnel még nem nagyon találkoztam,csak kereskedelemben. Bánya nem termel sajna.
Na röviden ennyi lenne,el lehet lenni a játékkal de sztem kb még 1 hónap van benne.Egy kis fejlődési rendszer vagy küldetéssorozat nem ártott volna neki.
-
tibike92 #220 Üdv van egy ijen problémám ami akkor jelentkezik mikor játék menetböl lépek
ki tehát ha csak be lépek a fömenüig es ki ugy nincs gond csak ha játék közben lépek ki és utánna meg nem enged be csakha kitörlom a crash.dmp fáljt a save mappábol ami elég idegesitö. Van valakinek valami ötlete ?
http://kepkezelo.com/images/c2dfu1k7cio73cltubo.jpg
-
Hunor1 #219 egész más. itt "csak " 1 falut kell életben tartani :) -
Mozes #218 Sziasztok,
Nem nagyon olvastam velemenyt eddig itt? Mik a tapasztalatok? Olyan mint a SimCity? Külföldi oldalakon azt írjak elég egysíkú egy idő után. -
#217 Új házakkal. Egy új ház egy új házasság => babák.
Nem szabad rögtön sok házat építeni, csak amennyi épp kell, és szépen lassan építeni 1-1 újat. Egész jól lehet a házakkal szabályozni a szaporulatot. Az se jó ha kevés épül (nem lesz utánpótlás) és az se jó, ha sok (hirtelen megugrik a népesség -> kaja+tűzifa igény -> megborul az egyensúly -> éhezés, kihalás). A gyerekek is esznek, viszont nem dolgoznak !
Szép lassan, lépésenként mindent, mert egy tetted lehet csak évekkel később érezteti hatását (ami lehet sajnos negatív is). -
#216 Főképp lassan. Ha raksz le új házakat akkor se csak 1-2 "évet" várj, ennél több idő mire minden hatását látni fogod a növekvő lakosságnak. -
SANTANTICA #215 Kezdem megérteni a balance-ot, elég izgalmas dolog ez az egyensúly, de most olyan gondom van, hogy amikor a lakosság felment kb 50 főre, onnantól kezdve kezdtek meghalni, de nem jött utánpótlás (kaja +9000, ház egy rakás, iskola, kórház, bánya minden van)
Most már 19 főre ritkultak, kb mindent le kellett állítanom, csak szinte a kezdeti infrastruktúra üzemel.
Hogy lehet növelni a lakosságot? (boldogság, egészség is maxon) -
#214 Üdv!
A földeken/gyümölcsösökben mindig lenni kell embernek,hogy fejlődjön? -
VJP #213 Köszi! -
#212 egyszerűbb megmutatni:
http://www.twitch.tv/darealq/b/505759773
ha felhangosítod, akkor talán hallani a hangomat is, sajnos a mikrofon halkra volt beállítva. -
SANTANTICA #211 köszi! -
#210 Igen, tüzifa-hiányuk van, a Woodcutter hasít Log-ból Firewood-ot. -
SANTANTICA #209 a hópehely ellen mit lehet tenni? fáznak? -
precise #208 Nálam is.
Szerintem is építs még raktárat, vagy piacot. -
#207 Építs másik raktárt esetleg ? -
SANTANTICA #206 1.0.0 - 140210
nálatok is?