Banished
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy idõ után a gyerek kiköltözne a szüleitõl, viszont ha nincs hová (nyilván nem a szomszéd házába akar), akkor nagyon boldogtalan lesz.
Legyen nekik változatos kaja, elég tüzifa, meg pár boldogító épület, temetõ, kocsma, templom, kórház, stb.
És egy kérdés: hogy lehet seed-eket szerezni ? A kereskedõnél sose látok, és az orderben se látom.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Jó kis játék ez. Ja és lecseréltem 2 faházat kõházra, de mintha kevesebb ember férne el benne, muszály voltam plussz házakat építeni.
Nekem még meg sincs (nincs bankkártyám), virágboltban meg nem veszem meg, már csak azért sem mert nem érdemelné meg ez a kitûnõ programozó és ember ("Luke")
Egy ház egy télen (ahogy figyeltem) 30-40 tüzifát használ el, ergo egy ilyen picike falu ~200 tüzifából kényelmesen kihúzza a telet, nyáron nem is szoktam munkást tenni bele.
4000 kaja volt minden féle fajtából, mikor láttam, hogy szomorúak, elkezdtem a templomot építeni meg kocsmát de mire felépültek már mindenki 70+ éves volt és összesen volt 2 gyerek. Így hiába volt jó a gazdaság szépen kihalt volna a falu.
Még építettem pár házat hátha jönnek nomádok de nem jöttek.
Kezdek egy újjat.
Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/
KÉP
Kinézetre olyan mint az Age of Empires, gazdaságra viszont mint a Settlers és ez így nagyon bejön. Nem hiányzik a háború sem belõle, elég nagy kihívás így is egy ilyen kis populációt életben tartani.
Mondjuk lehetne viszont több random event, velem eddig kb 2 történt meg: egy munkásomat agyon nyomta egy szikla a kõfejtõben, a másik pedig meghalt mert gyenge volt a szíve. Azon kívül mindenki öreg korában halt meg 70-80 évesen.
Amúgy meg az alkoholt is érdemes nagy mennyiségben gyártani mert eléggé jó bevétel az iron tools mellett akkor amikor jön a kereskedõ.
A halál csupán a kezdet...
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
amit még csinálnék: a köveket kiszedném a hunter's lodge mellõl, építenék oda egy forestert és egy gatherert. a gatherer messze a leghatékonyabb kajaforrás az elején, a halászat késõbb is ráér.
Itt van egy kép, de abbahagytam a falut, mert elfogyott a munkaerõ, nincs értelme.
A vadászok semmit nem csinálnak csak bõrt, a halászok alig 8-10 halat visznek a raktárba, onnan nemigen viszi el senki (akkor se vitte amikor volt aki elvigye), ha meg mégis hazaviszik, nem eszik meg.
Tanulságnak jó, ha az elsõ pár ember meghal éhezésben, akkor fel is lehet adni a falut, mert egy ember halála 2-3 perc, a kajagyûjtési folyamatok 10-15 percig tartanak, ergo elõbb-utóbb halál vár mindenkire.
A vadász viszont semmi kaját nem gyárt, hiába vannak 3-an, hiába állnak az õzek a vadászház mellett !!
A tegnapi játékomban folyamatosan kajahiány üzenetet kaptam, de senki nem éhezett, rengeteg volt raktáron.
A mai játékban viszont nem kapom a kajahiány üzenetet, cserébe éhezik és folyamatosan hal ki az összes gyerek a faluból, mert nem mennek haza enni...csak téblábolnak, játszanak, majd meghalnak.
Egyszerûen nem boldogul a falu, mert mire az éhezõ felérné ésszel, hogy ténfergés helyett hazamenjen enni, már halott.
amelyik kereskedõ elfogad kaját, szerintem ott is érdemesebb inkább gyógyfüvekkel operálni, mert az 4-et ér, és elég gyorsan gyûjti akár 1 herbalista is.
az állatoknál vigyázni kell, nekem volt már vagy 6-7 csirkém, aztán mind elpusztult. gondolom túl messzirõl jártak dolgozni a csirkefarmra az embereim, és amíg oda meg hazafele caplattak, a csirkék õrizetlenül maradtak.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"
A mezõgazdasági területet ellepõ bogarak/rovarok ellen mit lehet tenni? Nem találtam még rá megoldást és kissé lepusztították a placcomat. Szerencsére jött kereskedõ kajával meg volt másból a raktárban. Elõre is köszi a választ.
\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"
Lehet az én szegénységi bizonyítványom,de ebben mi a cél, felhúzzuk a falunkat éldegélünk és?
Next PC upgrade: 2022
azért érezte úgy, hogy túl nehéz a játék, mert nem tájékozódott. quill18 szerintem elég jól rájött, hogy mit kell csinálni, az alapján pár fontos dolog, amit a cikkíró elszúrt:
-a gyûjtögetõ és a vadász (gatherer, hunter) nem csak kiegészítõ az élelmiszeriparban, hanem a legfontosabb szakmák. ha valaki túl korán kezd mezõgazdálkodásba, arra nem lesz elég embere.
-nem szabad túl gyorsan terjeszkedni, mert egy baby boom az egész várost éhezés-spirálba húzhatja
-iskolát csak akkor kell építeni, ha már minden simán megy
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Xifoman fordítja magyarra a játékot!
egyébként így elsõre olyan,mint egy mini dwarf fortress 😄
How much can you take,before you snap?