485
Banished - városépítő stratégiai játék
-
SANTANTICA #205 Van verzió száma a játéknak? -
SANTANTICA #204 óhh...kb már 10x eljátszottam ezt :)
Mondom mindig ez a vége.
Akkor kezdik ezt mikor 1x kiírja, hogy megtelt a raktár.
Persze hiába csökken le utána, onnantól a földre teszik a kosarakat. -
MaRee #203 Kezdj egy újat sztem. -
SANTANTICA #202 sajna mindig ugyan az a történet:
van kaja, de egy idő után nem viszik raktárba, vagy piacra, hanem mellé teszik a földre...persze kaja lefogy 0-ra és kihal a falu...ez eléggé bug gyanús dolog lesz :( -
VJP #201 QuippeR:
Hogy sikerült neked ennyi idő alatt (61 év) ekkora népességet összehozni? Nekem mindig kajaproblémáim vannak, a szükséges megvan, de növelni a falut nem tudom belőle. Normál nehézségen játszol? Mekkorák a farmjaid, és hány ember dolgozik rajtuk? -
twi452 #200 ejha az enyém meg ez lenne 19840205 :D -
#199 A hivatalos fórumon van topik a pályák seedjére (generált számkódjára), és van aki a szülinapját ütötte be. Kipróbáltam, és olyan fasza pályát kaptam, hogy el is kezdtem.
19840502, ha érdekel valakit :) -
#198 Disznót gyártó kovács ? Valami ilyesmi volt :)
Hát nem kizárt, hogy Luke kitalált valami hasonló vicces dolgot. -
SANTANTICA #197 Háááát...sikerült a kaja termelés, nem is kicsit.
Viszont! Megtelt a raktár, gondoltam építek még egyet. Fel is épült.
De a következő történt: egyikbe sem vitték a cuccot, hanem letették az udvarra, majd a teli raktárat is kiürítették...persze 0 kaja (kint a földön +4000 ! ) és természetesen kihalt a falu.
Ez bug, vagy a nem hivatalos miatti "védelem" (anno settlesben volt ilyesmi) ? -
SANTANTICA #196 okok próbálom, köszönöm -
#195 Azért tűnik el, mert beviszik a házakba.
Tegyél Gatherer-t a közeli erdőbe, az kezdetben elég sok kaját hoz. -
#194 Legjobb kaja bevétel a gyűjtögetés. -
SANTANTICA #193 nagyon kezdőnek tudtok valami tanácsot adni?
indul a játék kb 900-1200 kajával és kb az első 4 percben eltűnik 1000 kaja....
hiába építek halász kunyhót nem képes magukat sem ellátni kajával :( -
#192 Élőállatot nem lehet eladni a kereskedőnek ? A TP-nél nincs a listában. -
#191 A kivágott fát mindig a legközelebbi lerakathoz viszik, a favágó pedig a hozzá legközelebbi lerakathoz megy a fáért, ha pedig ott nincs, indul távolabbra. Viszont így több időt tölt anyagbeszerzéssel, mint favágással.
A favágóhoz legközelebbi lerakat közelébenl vágj ki manuálisan 6x6 vagy 7x7 kockányi fát, az tuti a favágóhoz kerül.
Én néha magam gazdálkodok a fával a Forester környékén, ő találomra vág és ültet fát, én viszont néha kivágok egy kockányit, olyankor ő oda ülteti a csemetéket, legközelebb mellette vágok egy kockányit, akkor oda ültet, és így megyek körbe. Hatékonyabb, mint ahogy a Forester vág ki egyet-egyet, és mire körbeérek az első helyen újra nagy fák vannak. Pár év alatt beállt a dolog, a Cut-ot ki is kapcsoltam, én vágok, ő ültet. -
#190 nem elég egy, és erre bizonyítékom is van, mert felvettem az elején a játékot, és próbáltam egy marhával indulni:
http://www.twitch.tv/darealq/b/504469351
a videó elején megveszem a marhát, végig egy marad, de a huszonkilencedik percre az is meghal. -
MaRee #189 Megkérdeztem a steames fórumon, valaki hátha okosabb nálam. -
wulwerin #188 Nincsen betelve a limited? Ha ez sem akkor lehet valami bug jött elő nálad. -
MaRee #187 Fehérek az ikonok, tehát működnek az épületek. Konkrétan semmit nem építek, mert nincs miből. 3 lodge-ban van 9 munkás elosztva és van 3 woodcutter 3 emberrel, emellett semmi nem működik ami a logokat használná. -
wulwerin #186 Nehogy megnyomd a cut gombot, mert azzal kikapcsolod. Ez olyan enable/disable dolog. Minden épületnél, ha megnyomsz valamit akkor kikapcsolod a funkcióját. -
#185 Nem lehet hogy túl sokat építkezel? Hány forester munkásod van? Ha kell akkor persze vágj fákat. -
MaRee #184 Hát akkor tényleg nem értem. Jelenleg 40 fős faluban 3 forester lodge, és az emberek fagyhalált halnak, mert a 3 woodcutter nem tud mit feldolgozni. -
#183 Ha fehér az ikon akkor automatikusan csinálják, ha sötét akkor nem. Ha lerakod az épületet ne nyomj semmire csinálnak mindent, elosztják a munkaerőt is. Csak a munkaerőpanelen ossz ki forester lodgeonként legalább 2 dolgozót. -
MaRee #182 És elég ha a cut-ra nyomok, vagy nyomkodni kéne a plantot is? Mennyire baj ha messze vannak a falutól? Nekem mondom 3 lodge van, de szinte egyáltalán nem termelnek. -
#181 Úgy működik, hogy az "öreg" fákat levágják, és mindig ültetnek új fákat, 3-4 forester lodge összesen kb 8 emberrel elég fát termel egy ~60 fős falunak. -
MaRee #180 Ezek a forester lodgeok hogy működnek? Folyamatos log hiánnyal küszködök, és nincs elég tüzifa. Ha letarolom az erdőket ugye az nem jó, viszont három forester lodge-ot raktam be sűrű részre, de lópikulát se hoznak. Hány embernek kell bennük dolgozni? Plusz az egyes épületek hogyan hatnak egymásra, pl a herbalistom és a gathererem ha be van rakva az erdőbe, akkor ha berakok közéjük egy ilyen lodge-t, hogy a köreik metsszék egymást, akkor az a termelés rováására megy?
És az idióta woodcutterem miért sétál a fakitermelés területére 10km-t a log-ért, mikor mellette van a storage cuccon egy mázsa?:D -
Eisenberg #179 Nekem meg iszonyat sok vas van a környéken, konkrétan írtanom kell Őket :D Annyi felesleges vasam van, hogy bármit csinálok, bármennyi idő telik el biztosra veszem, hogy vas mindig dögivel van :D Igaz össz vissz egy kovács dolgozik. -
#178 Egy elég ? :D Nem túl reális. Luke anno azt írta, hogy a algoritmus szerint az állatok próbálnak 50-50% között megoszlani a nemek között, de elvileg előfordulhat, hogy ha veszel kettőt, mindkettő kakas lesz.
Szerencsére a csirkéim szaporodnak. :) -
wulwerin #177 Ahhoz, hogy egy állatfarmot hozz létre elég 1 állatot venned, szaporodni fog, mint Darth Vader. És érdemes 2 herbalistot építeni 2 különböző erdőben, és időnként váltogatni melyik termeljen, mert kimerül az erdő. A storage barn ne legyen messze a farmtól, mert nem végeznek a parasztok a betakarítással, és ha megjön a fagy oda a termés egy része. -
#176 Vettem az este két élő csirkét, és valószínűleg ez a falum csődjét fogja okozni. Ráment szinte az összes ruha és szerszám amim volt, a leather erősen hiánycikk, a vas rég elfogyott körülöttem, a bánya pedig gyalázatosan keveset termel. Így megszűnt az utánpótlás, se ruha, se szerszám. Lekapcsoltam pár nélkülözhető termelőt, de ha a kajagyárak is beadják az unalmast szerszám hiányában, akkor szép lassú éhhalál vár mindenkire. -
Hunor1 #175 azért az vicces hogy a vadász éhen hal! :)) hardon játszom és alíg bírják fenntartani magukat. 2 vadász 1 gyűjtögető 1 halász 1 tehenész (fullosak persze) vam templom, temető,sörfőzde, iskola és elég házikó még is kevés a gyerek. sokkal nehezebb hardon mint médiumon. -
Aragorn831109 #174 Nem sajna tényleg annyiba kerül. Itt nézz körül, mit mennyiért adhatsz el:
http://banished-wiki.com/wiki/Trading_Post
Ahogy egyre több mindent termelsz, egyre több mindenből lesz felesleged és akkor már a magokat is könnyebb lesz beszerezni. :) -
#173 Most hozott a kereskedő először megvehető seed-et, amiből egy darab 3125-be kerül. Ez most vicc ? Ez szerszámból is közel 400 db-ot jelent -
Hunor1 #172 no akkor munkára ! -
Hunor1 #171 jah ha volna... :)) -
#170 Nem, kilép menübe, mintha nyomnál egy Esc-et.
(Emiatt Tabletről wifin olvasom a fórumot, hogy menjen a játék :DD) -
Hunor1 #169 köszi!
ha alt+tabbal kilépek olvasni fórumot azalatt is megy az élet a faluban?
-
#168 Ha a barn-ok a külső területeken vannak, az emberek sok időt töltenek azzal, hogy kimenjenek a szükséges, tárolt dolgokért, ahelyett, hogy a munkájukkal foglalkoznának.
Ha van piac, a lakosságnak nem kell a határba kimenni kajáért, mert a vendorok egy helyre gyűjtenek mindent.
Arról nem is beszélve, hogy egyik barn-ban X, másikban Y dolog van, a piacon viszont mindenből akad, a változatos kaja pedig boldogságfaktor -
Hunor1 #167 még egyszer megkérdezem akkor:
A piac mire jó ha az emberek a raktárból is elviszik a cuccokat?Úgy sincs pénzmozgás, így csak több helyen vannak a termékek. vagy a boldogságra van pozitív hatással? -
precise #166 Kutakat kell építeni pár helyre az oltáshoz.