1275
banner
  • lammaer
    Hát, ha nincs mégg rendes egér + wsad support, az elég normális. Hatalmasakat szogtunk röhögni, amikor BF meg CS "veteránként" a céges konzolon nem bírunk eltalálni (!!) egy célpontot vmi james bond játékban.

Nem arra való a kontroller hogy az ember headshotokat osztogasson.... :)
  • Madi92
    Amúgy nekem az irányítással már csak annyi a bajom, hogy nagyon nehéz lőfegyverrel célozni, így elég sok lőszer megy el pocsékba... Halt már meg emberem emiatt! No meg persze, mert utána elbalfaszkodtam! :D
  • lammaer
    De nem marad úgy sztem....
  • lammaer
    Azt nem vágom hogy ugye ez konozolon már fullos, nem?

Szóval ha "csak" portolják, ilyen jellegű hibáknak nem kéne lennie... hanem pl olyanoknak mint az irányitási problémák (lásd a kontroller téma amin itt dolgoznak a fiúk).
  • maross
    Koszi, bar nem orulok.
  • wedge31
    Teljesen igaz.
  • maross
    Most talaltam ra erre a jatekra, aki esetleg steamen meg akarja venni, szoljon ram, olcsobban kijon.

Mennyire igaz a "controller REQUIRED" nagybetus resz?.

• Fpocok
    Ok. LoL kör után megnézem.
  • Avenger
    Akkor valami mégsem volt rendben a telepítésnél. Próbáld meg újrainstallálni. Esetleg egy újraindítás.

Amúgy, ha zavar valakit a sok technikai kérdés akkor csinálhatunk egy technikai topic-ot akár.
  • wedge31
    Még idén kijön a full verzió arra érdemes lesz rénézni, addig megy az alfa-beta tesztelgetés.
  • Madi92
    Én innen letöltöttem a letölteni valót, majd bemásoltam és most már az "L" gombot lenyomva van rádióm!

Link
  • alma2
    Ezt valami pici studio fejleszti ahogy nezem.
    Eleg nehez atlendulni a 0 kornyezeti interakciotol, 0 fizikatol, hianyos animoktol, egymason atmemno embereken persze meg hosszu a lista, betara biztos nem lehet fogni,
    ha ezeken valaki tullendul, tenyleg probalnak erdekes jatekot osszehozni. Bar csak 2 orat rohangaltam, de nagyon sokat kell fejlodnie sok esetben, hogy utolerje a dead islandot. Persze valamiben mar most lehagyja.
  • Avenger
    http://data.hu/get/6961098/If_you_have_win7.zip

A dark souls módszernél ez is ott volt. Elvileg erre való és senki sem írta, hogy baj lenne vele, de nem tudom mennyire veszélyes, úgyhogy csak óvatosan.
  • Madi92
    Nálam lemegy a telepítés, beállítottam, hogy ne vacakoljon vele a winfos.
    De ezt írja ki: "Cannot open the PPjoy device driver. Pls install PPJoyBus.sys first"

Mit hagytam ki?
  • Hexex86 #181
    Sajnos a rádiós probléma még mindíg fennt áll.:( Pedig megcsináltam a lentebb leírtakat és csak annyit értem el, hogy már a "start" gombra se csinál semmit.Valami ötlet?
  • Fpocok
    Hihi... így sem engedi :D
  • Avenger
    http://www.killertechtips.com/2009/05/06/disable-driver-signing-in-windows-7-using-group-policy-editor/

Érdekes, én ilyet nem csináltam és mégis engedte, csak figyelmeztetett. :)
  • Fpocok
    Úgy sem engedi.
  • Avenger
    Hát az jó kérdés. :) Próbáld rendszergazdaként futtatni. Nekem is minimumra van véve, és piros ablakban kérdezte, hogy aláíratlan driver, mi legyen. Aztán lehetett a folytatásra nyomni és feltelepítette.
  • Madi92
    Nálam rossz a letöltés!
  • Fpocok
    UAC-t hol kell kikapcsolni? Csak mert én mindig a minimumra rakom, de nem engedi így telepíteni... és nem vágom, hol kell kikapcsolni.
  • Avenger
    http://data.hu/get/6961023/SoD.zip

Kész is. Mellékeltem leírást. A joy emuláló program telepítéséhez ki kell kapcsolni az UAC-t, mert nincs aláírva a drivere.
    Windowsban kipróbáltam, a joy kalibráció érzékelte, és kezelte az egeret.
    Várom az ingame eredményeket. :)
  • Fpocok
    data.hu ?
  • Avenger
    Ha valaki mond egy jó megosztóhelyet, akkor töltök fel egér fix-et kipróbálásra. Én még nem tudom tesztelni, csak 4 után.
  • Árnyvadász
    Felfele nyíl után megnyílik a karakterpanel. De ezt tudod lapozni. És a vége fele lesz egy bázis alaprajz, kis ikonokkal benne pedig az épületrészek. Mint a rádiószoba, őrhely, műhely és ha ezekre az ikonokra rámész, akkor látod a leírását róla, mire jó, milyen célt szolgál és tudod fejleszteni is őket. Fejleszteni is meg extra dolgokat is kérni. Amire épp van megfelelő nyersanyagod. De mindennél oda van írva mi kell hozzá és mennyi.

Ezen az alaprajzon azt is meg lehet csinálni az épületekkel, hogy lebontod. És helyébe mást építesz rá. De vissza is lehet csinálni. Mondjuk nem kell veteményes, kiszeded és leteszel helyette egy őrtornyot, így már két őrtorony lesz a bázison. Ami nagyobb védelmet biztosít a bázistámadások ellen, meg az ott élő emberek nyugalmának is jót tesz. Itt is teljesen rajtad áll mit teszel.

A morál miatt lehet esetleg egy kis kötöttség, de nem vészes. Ugyanis a program jelzi mit szeretnének a túlélők a bázison. Ha ezeket teljesíted, akkor öröm és boldogság lesz. (Öjöm és bódottá!) Egy darabig legalábbis.
  • Árnyvadász
    Ilyesmik vannak:

Viszony ápolása a többiekkel. Ezt úgy lehet javítani, ha segítesz nekik.
    Készletek szinten tartása, hogy elkerüld rossz hangulatot. Meg mondjuk a gyógyszerhiányból fakadó megbetegedéseket.

Influence pontok szerzése. Mert ebből tudsz kérni támogatásokat és fejlesztésekre is kell belőle.

Karkterek fejlődnek: közelharcban, lőfegyverjártasságban, súlycipelésben, cucc keresésben (halkabban keres, mikor átkutatja a házat), általános fizikumban és vezetői képességben. A fejlődés olyan, mint a Bethesda játékokban, vagyis amit használsz abban egyre jobb leszel. A fejlődés, ha megtörténik, akkor nem tudsz pontokat elosztani vagy ilyesmi. Megkapod a következő szintet és a karakterlapon nyomon tudod követni ez milyen bónuszokkal jár. De vannak olyan képességek amiben választani tudsz, mert két lehetőséget is megjelenik. Közelharci támadás/védekezésnél láttam ilyet.

Aztán a karakterek tud specializálódni fegyvernemekre. Azokkal eredményesebb lesz. Jobb célzás, gyorsabb tárcsere, közelharcinál esély a zombi kiütésére meg a szokásos más szerepjátékokban megszokott dolgok vannak itt is.

Aztán ott van a bázisfejlesztés és menedzselése. Itt is több szintű a fejlődés. Nyersanyag és influence pontok kellenek ehhez. Amikor valamit fejlesztesz grafikailag is megváltozik a kinézete. Pl. az őrtorony megerősített korlátot, tetőt kap. A műhelyben egyre több szerszám és fémszekrény meg munkapad lesz, az alvóhelynél sima hálószák helyett, emeletes ágyak lesznek, meg ilyesmik. A műhelyben például kiadhatsz olyan utasításokat, hogy gyártsák le neked a hangtompítót, csináljanak molotov koktélt, készítsenek lőszert és a többi. Időbe és némi nyersanyagba kerül, de így lesz készleten. Szerintem a kutatás során szerzett cuccok random módon kerülnek be a házakba és időnként jól jön, ha tudatosan gyárthatsz tárgyakat amikre szükséged van, mert lehet találsz is, de nem feltétlenül biztos.

Elég széles skálán lehet választani a bázisfejlesztésnél és vannak olyan lehetőségek amik egyszeri dolgokra adnak pluszt. Mondjuk egy kiadós meleg étel készítése, ami 20 ponttal megnöveli az életerőt, egy ideig ha jól emlékszem.

Elég sok helyen (a belinkelt térképen látszik is) tudsz létesíteni bázist. Van ahol több hely áll rendelkezésre az épületek felhúzására.

Küldetések során belefuthatsz a katonaságba, más túlélő csoportokba. Nekik is el tudsz vállalni küldetéseket. Illetve velük is ápolhatod a jó viszonyt, mert először nyilván semlegesek lesznek feléd. Ha sikeresen teljesíted a küldetéseiket kaphatsz tőlük extra támogatást a rádión.

Szóval akad benne. Nem tudom ez mennyire számít soknak, de az biztos, hogy nem csak egy szimpla zombigyilkolós játék, hanem van mögötte egy működő jól felépített rendszer is.

• Avenger
    Egy patch-et látok a hivatalos oldalon, ami nem igazán javít lényeges dolgokat.

Más:
    Linkeltek egy dark souls egérjavításos módszert a hivatalos fórumon, így már nagyjából értem, hogyan kéne működnie. Meló után majd próbálkozok vele. Ha valaki vállalkozó kedvű akkor addig is itt a link: http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2910072
  • lammaer
    Kalózöblöt nézted már? :)

...én szerintem kivárom a végleges verziót (ha jól láttam még az idénre ígérik), bőven van cucc addig is amig ez kijön. De fél szememet azért rajtatok tartom, szóval írkáljatok serényen ;)
  • Hexex86 #166
    Esetleg valaki tud virábolti verzióhoz patch-et?Késöbb tuti megveszem majd!:)
  • Avenger
    "meg egyébként"="mert egyébként"

Ezen felül persze mondanom sem kell, hogy minden módosított file-ról legyen biztonsági másolat. A gamedata.pakot meg áthelyezni kell, azaz ne legyen ott a game mappában többé, de legyen meg egy biztonságos helyen.
  • Avenger
    Rádió gombra megoldás:

A lentebb linkelt game.zip-et be kell rakni a "state of decay/game" mappába, a gamedata.pak-ot kikell másolni onnan. Majd a "state of decay/game/libs/config" mappában a prtotypeactionmap.xml-ben az alján lesz ez(kétszer is):

<action name="ul_radio_menu">
    <keyboard>
    <inputdata onPress="1" input="lalt"/> Mind a két helyen ezt a sor kell erre módosítani: <inputdata onHold="1" input="lalt"/>
    </keyboard>
    <xboxpad>
    <inputdata onHold="1" holdTriggerDelay="0.12" input="xi_dpad_down"/>
    </xboxpad>
    </action>

És kész, bal altra felfog jönni a rádió menü, mindig. Érdemes írásvédetté tenni ezt a file-t, mivel a steam minden indításnál visszaállíthatja egyébként.
    Így kicsit egyszerűbb billentyűzettel az élet, meg egyébként csak ládát átkutatva lehetett "e" betűvel felhozni a rádiót(így pl a bázis áthelyezni lehetetlen is volt).

Az egérrel sajnos nem tudtam mit kezdeni. Elvileg a cryengine konzolparancsoknak jóknak kéne lennie, de hiába módosítom az egér dolgait, semmi sem változik.
  • kasa85
    Elindítottam a játékot beállítottam a kívánt értékekre amit írtál.
    Nyomtam a billentyű kombinációt amit mondtál elindítottam a programot be állítottam 1920x1200ra,és semmi.
  • kasa85
    Árnyvadász mivel látom nagyon jól tudod kezelni a játékot tudsz segíteni egy kis fordításban.
    Le írnám az amikor a felfele nyilat meg nyomom,és ott magyarul mit kell csinálnom,hogyan kell építenem stb.
    Kéne egy menü magyarítás akinek menne a szövegek egyenlőre maradhatnak,de sajnos angol tudás nélkül nagyon sok részletről le maradok akkor,és a tábort sem tudom majd tuningolni.
    Nagyon rá feküdnék erre a játékra egyszerűen tökéletes még,így beta állapotban is.
    Előre is köszönöm a segítségeket.
  • kasa85
    Köszi ki próbálom,és jelzek amint működik köszönöm :)
  • Madi92
    Megoldva! :P
  • Madi92
    Other kérdés! :D
    Rádiózni, hogy tudok? Elég macera mindennel visszafutkározni a basre..
    Bill.-en persze.
  • mester1987
    Egész jókat írtok róla, egy kérdés; sok a szerepjáték elem benne?
  • Árnyvadász
    Részletes térkép
  • Árnyvadász
    Igen. Ugyanott fogod megtalálni. És abban az állapotban amilyenben volt.

• Madi92
    Olyan kérdésem lenne, hogy ha pl otthagyok valahol egy kocsit, majd kilépek a játékból, visszalépve marad ugyan ott?