1275
banner
  • mester1987
    X360 Controller only....ááá nem is mondok semmit :)
    Kb. 1-2 hét a stabil verzió.
  • Avenger
    Van itt minden, mindjárt szétnézek, melyik egyest kell nullára átírni, hogy az egér se legyen kezelhetetlen.
  • wedge31
    Nem ér annyit szerintem a full verzót érdemes inkább megvárni. A lelkes gamerek addig legalább bétázák nekünk a játékot.
  • Avenger
    Nem mindenkinek van kedve heteket-hónapokat várni. :)
    Pl itt a megoldás a gombok beállítására: http://forums.undeadlabs.com/showthread.php?33518-How-To-Change-keybindings-and-other-graphical-settings

Már csak az egérrel kell kezdeni valamit.
  • Fpocok
    Nem adom lejjebb...
  • wesker24
    Igy van ahogy mondod :D
  • ratgab
    Lehet azzal célozni, csak nem a legpontosabb. Legalábbis gyakorlatlan kéznek.
  • Fpocok
    Ahogy érzed... azzal mondjuk DS is jobban menne.
    Én azért nem játszok vele, mert akkor nem tudok célozni, a lőfegyverek alapból kiesnek.
  • ratgab
    Már-már ott tartok, hogy veszek egy nyamvadt xbox kontrollert csak hogy játszhassak végre...XD
  • ratgab
    Jah, ha már ésszel kell játszani nem kell a játék? XD

• Fpocok
    Én is olvasom ezt a sok jót és basszus... csinálják már meg az egér irányítást. Akkor adok neki még egy esélyt.
  • ratgab
    Nyilván valami bug lehet ebben a szituációban amibe belefutottál.
  • ratgab
    Szinte már-már Zombielandszerű tipsorozat. Jöhetnek tovább a beszámolók én igazán szívesen olvasom!
  • wesker24
    Ugy volt hogy én is megveszem a játékot de a kommenteket olvasva inkább lemondtam róla !

Ez nem az a játék amire én vártam azt hittem egy jó gyilkolós zombis játék lesz ahol azt csinálsz amit akarsz hát nem ugy lett.

Kezdve hogy itt már permadeath van figyelni kell mindenre ésszel kéne játszani és ügyelni minden apró lépesédre !

Tudod ki fog itt óvatoskodni meg minden szarra figyelni mindegy legalább a pénzem megmaradt !
  • kasa85
    Viszont a képből le maradnak részletek így viszont 1080p beállításon minden látszik csak a karakterem egy kicsit meg van nyúlva
  • kasa85
    Mindenféleképpen érdekes a monitor information részlegében a menüjébe amit egy gombal tudok elő hozni a monitoromon Current Settings 1920x1200 60Hz mutatott viszont ha lejjebb veszem 1920x1080 ra akkor azt az értéket mutatja.
    Akkor ezek szerint a 2160p az a 1920x1200 felbontás teljesen meg kavarodtam XD
  • kasa85
    Köszi a hosszas kielégítő választ részletgazdag,és tanulságos szóval még egyszer köszi.
    Olyan érzésem volt mint amikor kezdtem,hogy az Alan Wake játékkal játszom az a erdős dimbes dombos hely,és a fák,illetve a környezet nagyon hasonlított rá.
    A monitorom 1920x1200 felbontást tud natívan.
    Viszont találtam olyat,hogy 1080p felett is van beállítás Resolution 2160p az mekkora felbontást jelent ott tű éles a grafikám,és a monitorom információs részlegében a felbontás 1920x1200 van pedig a Aspect Ratio az 16:9 es a monitorom 16:10 ha jól tudom nem 16:9 en 1920x1080 lenne a max felbontásom viszon amit bír,és a Natív eredeti felbontásom az a 1920x1200.
  • Árnyvadász
    Pár tipp a sikeres túléléshez:

-Vigyél magaddal egy tapasztalt társat, lőfegyverrel/közelharcival
    -Nálad legyen stamina/életerő csomag, fegyverek, csali* és molotov
    -Lőfegyverre szerelj fel hangtompítót
    -Molotovot használd ott, ahol sok zombi van egy helyen. Azonnal öl.
    -Messzire a bázistól csak kocsival menj és mindig hagyd a közelben
    -Figyeld a térképet, jelzi a közelben lévő zombikat
    -Speciális zombik ellen vigyél megfelelő cuccokat
    -Házakban a kereséskor inkább a lassabb opciót válaszd, mert:
    A gyors keresés sokkal nagyobb zajjal jár és odavonzza a holtakat

-Kerüld el a következő szitukat:

1. Hordával sose kezdj ki gyalogosan. Túlerőben vannak, gyorsak és ha nincs kocsi a közelben esélyed sincs elfutni előlük.
    2. Ahol sok a zombi egy helyen, mindenképpen vigyél magaddal társat, mert egyedül nem biztos, hogy letudod őket gyűrni.

*Csali: ébresztő óra, beszélő baba, petárda. Ezeknek az a haszna, hogy elcsalja a zombikat. Leköti a figyelmüket egy ideig. Csak el kell dobni.

Mindig csak annyit vállalj be, amit biztosan meg tudsz csinálni. Felesleges kockázatot ne vállalj.

Nagyjából ennyi.

• Árnyvadász
    Olyan biztos nem lesz, hogy az elvégzett feladatok elvesznek. Szerintem itt csak arról van szó, hogy az a karakter aki meghal az onnantól többet nem lesz már elérhető. De az összes többi igen.

Amiatt kellemetlen, ha meghal egy karakter, ha tapasztalt volt. Mert abba sok óra kell, hogy a különböző jártasságokban egyre jobb legyen. És az nyilván érvágás, ha egy ilyen jól "felépített" karakter elvész örökre.

De ez sem probléma, hisz úgy is folyamatosan váltogatod őket. Illetve van sok olyan is akik alapból extra képességekkel bírnak. Példaként az egyik jártas a lőfegyverek használatában, mert katona volt korábban.

Inkább talán az a szar egy karakter elvesztésében, hogy ha hozzád nőtt a játék során, megszeretted, akár a beszólásai vagy csak simán külső szimpátia alapján, akkor rossz érzés, hogy bizony Ő már nem jön vissza.

De mint írtam korábban is, ha ésszel játszol és kerülöd a komoly konfliktusokat, akkor ilyen problémád nem lesz. Na meg az is kérdéses, ha párban mászkálsz és a másik AI által irányított társ életben marad harc közben, akkor a nálam történt eset alapján megment. Persze, ha Ő hal előbb akkor nincs aki megmentsen.

De nem tudom pontosan ez miként működik, csak a saját tapasztalatom által megélteket írtam le fentebb.

Még az jutott eszembe, mint veszély forrás, ha esetleg a későbbiek folytán más túlélő közösségekkel harcra kerülne a sor. Hisz azoknak vannak lőfegyvereik is. De ezt nem tudom a készítők mennyire dolgozták ki. Annyi bizonyos, hogy több túlélő csoport van és lehet hozzájuk is menni küldetésért. Építeni a viszonyt, barátságot. Aztán a későbbiekben ez mennyire hat majd ki a saját bázison berendezkedett emberekre...

Ez majd kiderül, ha tovább játszom. Egyelőre ott még nem tartok.
  • kasa85
    Nem lehet,hogy olyan opció van benne mint a Far Cry 2ben mikor a végét járom jön egy társ,és megment vagy is túl élem mindenképp?
    Vagy tényleg bele ölök 10 órát egy félre siklás miatt meghalok,és az a 10 óra játék,és feladok amiket elvégeztem 100%an törlődnek?
    Csak azért kérdem,hogy tudjak mire számítsak.
    Vagy olyan van be építve,hogy ha meghalok akkor valaki másnak a testébe bújok a menedék házba,és folytathatom tovább.
    Segítségeteket előre is köszönöm,és jó játékot kívánok mindenkinek :)
  • Ironman2
    DDD
  • Árnyvadász
    Megvolt az első karakter halálom, de csak majdnem. Egy tapasztalatlan nőcskét választottam ki, velem a seriffkalapos ürge jött, aki igen jártas, de a program még vele nem engedett menni. Talán egyszer neki is elnyerem a bizalmam.

Mentünk árucserére. Egy közeli területen élő fickóval kellett találkozni egy előre meghatározott helyen (amit a játék váltogat, tehát mindig véletlen hova rakja le a találkozó helyét, játékból kilépés esetén) és lebonyolítani az üzletet. Ő kaját és némi nyersanyagot ad, mi lőszert.

Ez lett volna a biznisz, de útközben megálltam a kocsival egy zombikkal megszállt ház előtt. Amúgy is kérték az otthoniak, hogy sok a fertőzött terület és emiatt a hangulat sem épp felhőtlen, akkor hát tegyük ami a kötelesség.

Kocsival halálra gázoltam a két sivítót, majd a többi átlag zombit. Bementünk a házba, meg is kaptam a jutalmat, miszerint fertőzött terület felszámolva. Minden ok. De akkor kutakodni támadt kedvem. Az egyik asztalfióknál baromi nagy zajt csaptam (gyorsan akartam végezni) és erre jöttek a zombik szépen a ház felé. Aztán egyre több, ajtón, majd az ablakon, ablakokon keresztül, de már egyre több és mellé még egy Feral zombi is. Kétszer kerültem a csajjal padlóra, de gyors A gomb nyomogatásra sikerült felállni és már csak pár Z lett volna, mikor az egyik lenyomott, onnan már nem volt felállás.

Azt hittem innen akkor Sanyi ennek a csajnak, de nem ez történt. A következő kép, miután a képernyő elsötétült és jött a loading screen, hogy a csaj ott van a Safehouse-ban és üdvözlik a többiek, de az élete drasztikusan le van esve.

Szerintem csak azért élte túl, mert volt velem a fickó és az hazavitte. Ha egyedül vagyok ez tuti halál. Mondjuk ezért a csajért nem lett volna kár. Első küldetésem volt vele. Sose használtam előtte, még társnak sem.
  • Nekrofil
    minek csinálna bárki is mouse meg bill fixet, mikor jön a hivatalos billentyű egér támogatás?
  • Avenger
    Kipróbáltam én is ezt a művet. Egész játszható gamepad nélkül is. Az egér kezelés érdekes néha, nem egészen követi az egyenes mozgást.
    Ide is igazából egy, a Dark Souls-ban látott megoldás elég lenne. Próbáltam bemásolni, de akkor meg a görgőn kívül semmi sem működött játékon belül. :) Nyilván kéne ezt-azt módosítani benne. Egy hozzáértő ember szerintem max 1 óra alatt összedobná a mouse fixet, és az állítható billentyűket azzal a módszerrel
  • Árnyvadász
    Kétszer voltam a halál torkában az egyik legfejlettebb karakteremmel, de megúsztam szerencsére. Szóval eddig senkim se halt meg. Ezért nem írtam róla.

tutituti: Zombik újratermelődnek. Mindig van kihívás így.

Szerintem, ha az igazán veszélyes helyeket, mint zombi gócpont megtisztítása vagy zombihordákkal való harc, elkerülitek vagy okosan oldjátok meg (kocsival, két karakter jól felfegyverkezve), akkor nincsen probléma. A nehézség nekem ideális eddig.

Meg gondolom, ha meghal valaki az annyira nem gáz, ha a többi karakterrel is mászkálsz. Azok is fejlődnek és van belőlük bőven. Nekem a mostani bázisomon 13 túlélő éli szerény életét. Ha egy elhullik ott a többi. Mindig váltogatom őket, meg muszáj is, mert pihenniük is kell. Nem lehet csak egyvalakivel napokig barangolni. Az felér egy öngyilkossággal. Stamina csökken, az pedig létfontosságú a közelharchoz, futáshoz, meneküléshez. Meg a harapások által okozott sebek is permanensen levesznek az életerőből, tehát nem tudod maximálisra visszagyógyítani amíg nem piheni ki magát a kari.
  • Hexex86 #88
    Majd bütykölök vele valamit.:)
    Azért köszönöm a segítségeket!
    További szép, zombihentelős estét!
  • Ironman2
    Videókártya driverében is lehet állítani a képméretet,alapból nálam is el volt állítva,mikor telepitettem a drivert
  • Ironman2
    Billentyűzetkiosztás:

Note these are based on AZERTY. I use QWERTY, which for as far as i've noticed only changes Q = Uses Items to F = Uses Items.

Mouse Controls
    X/Y Axis Turns Camera
    Left Click = Attacks or Fires and Activates Emote
    Right Click = Activates Aim Weapon Mode / Surveys Area
    Middle Mouse Scroll / Up & Down Zoom for map / Changes Weapon / Cycles through inventory)

Keyboard Controls on Foot
    TAB - Opens Character Sheet & Inventory also Selects Next Page in sheet
    Q = Uses Items
    W = Runs Ahead & Climbs Up Ladders
    S = Runs Back & Climbs Down Ladders
    A = Run Left
    D = Run Right
    E = Opens Doors interacts / search
    M = Brings Up Map / Closes Map
    R = Reload Weapon
    T = Activate / Deactivate Torch (which is a flash light for american friends :p
    Left SHIFT - Sprints & Moves up & down ladders faster
    Left CTRL = Sneaks (Hold for 1 second to activate / Deactivae)
    Left CTRL = Whilst running can be used to slide)
    Space = Jumps / ((A))

Hold Left Mouse and Press F = Drops Bag/Sack

Controlling Car
    Right Mouse Click = Open Doors
    W = Accelarate
    S = Brakes / Reverse
    A & D = Left and Right
    E = Enter / Exit Car
    T = Activate/Deactivate Headlights on Car
    Q = Sound horn / Siren
    Space = Hand Brake
    Note only the mouse moves Camera ((If your mouse is slow to move camera then you can change the speed within Windows by going to control panel / mouse))

Emotes
    (its worth noting your character will attack when the left mouse button is pressed
    Cheer = Hold Left Mouse & E
    Disagree = Hold Left Mouse & Left Control
    Agree = Hold Left Mouse & Space
    Taunt = Hold Left Mouse & Q
  • Hexex86 #85
    Inkább mondhatni az UI "csúszik" el, ha natív-ra állítom.Nem tudom mi lehet a megoldás.
    Egyébként a végleges halál nálam meg nagy pozitívum.
    Így életszerű.Meg kell fontolni a döntéseket!
  • Ironman2
    Biztos túlélt mindent! :))
  • wesker24
    Ez mind szép és jó csak egy dolgot nem irsz le ami számomra az egyik legnagyobb negativum egy játékban !

Az hogy permanent Death van a játékban hogy ha meghalsz akkor tényleg meghalsz nincs tovább még a cselekményből is kitörlődik örökre !

És mindent elveszitesz vele amit eddig elértél és kezdhetsz mindent a 0 -ról megint !

• tutituti
    Én már csak arra vagyok kíváncsi, hogy ha teljesen felfedezem a várost és kiírtok mindent belőle megtisztított marad vagy újraspawnolódnak a zombók
  • Árnyvadász
    Ezt így:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Besegítettem a hadseregnek és elvállaltam egy küldetést amiben 3 katonát kell elkísérni egy farmra. Aztán ott segítettünk egy bajba jutott egyénnek. Igazi tömegharc lett a dologból, mindenki gyepálta a zombikat nagy hévvel. Miután ez megvolt cserébe kaptam egy olyan lehetőséget, amivel tüzérségi csapást tudok mérni megjelölt területre. Influence pontba kerül, de abból van bőven és szinte minden cselekedetért jár is, szóval nem nagy kunszt összehozni.

Ami tetszett, hogy a csapás helyszínére tömegével érkeztek meg a zombik a közelből. Érzékenyek a hangokra a robbanás sorozat meg generál azért némi zajt. A katonaság amúgy jelen van a játékban, elég sokszor össze lehet velük futni a játék során.

Ez már mehet simán is:
    Elkészítettem az első Outpostomat. Egyelőre ez egy nyersanyag forrás, ugyanazokat a dolgokat tudom innen elérni, ami a nagy bázis készletében is megvan. De ezt is lehet fejleszteni. Megfigyeltem, hogy amikor fejlesztésre, építkezésre kerül sor, akkor az mindig valamennyi időbe telik, ami egész reális.

Kocsikról pár szót:
    Sokféle van és mindegyiknek más a vezethetősége. Törnek is. Sőt, ha nagyon leamortizálódik kiég. Szerintem fel is robban, de nem mertem annyira tönkretenni. GTA módon, menet közben is ki lehet belőle ugrani. Amúgy leszakadnak az ajtók, a motorháztető felhorpad, de a legjobb, mikor a zombik rácsimpaszkodnak a kocsira és közben te mész vele és ott lógnak rajta és neked kell őket valahogy leejteni róla. Van amelyik hátulról kapaszkodik, van olyan is ami az ajtóba és veri ezerrel, hogy be tudjon jutni. De akad amelyik a motorháztetőre mászik fel. Ez utóbbival jól ki lehet baszni, mert elég egy satufék, emiatt lerepül, majd nyomni egy kövér gázt és instant kutyakaja lesz a mérges zedből.

Az úton lévő zombikra a kocsiajtót ki és be lehet csapkodni X gombra. Ezzel simán széttrancsírozod. Menet közben meg ezzel lehet lerázatni, de az is jó taktika, ha egy közeli kőfalra, kerítésre vagy villanypóznára kened fel.

Ha meg belerongyolok egy zombihordába, akkor tiszta vér lesz a kocsi.

Azt kell mondjam jó választás volt a Crytek motor, mert ide az nagyon ideális. Jól kezeli a nagy tereket, de a belső terek is részletesen vannak kidolgozva. Akármelyik házba bementem eddig, mindegyik teljesen be van rendezve és megmutatkozik a káosz is. Szanaszét heverő ruhák a földön, széttört ablaküveg a padlón, kaják és maradékok az asztalon stb.

Ugyanakkor megvan teljes bútorzat, ágyak, asztalok, székek, képek a falon, hűtő a konyhában, sorolhatnám napestig. Szóval az összkép nagyon kidolgozott.

Lopakodni is megéri. Akár bokorba bújva, tereptárgyak mögé rejtőzve is is meg lehet úszni kényes szitukat. Kifigyelésre, terepfelmérésre is alkalmas. Lopakodva le lehet szedni egyenként a zombikat. Elég mögé lopózni majd egy Sam Fishert megszégyenítő fogással rögtön kinyírod.

Ugyanis közelharcnál ritka, ha egyből megy az agyvelős ütés, rúgás, ott többet kell azért harcolni, de lopakodva, ha sikeres, akkor az mindig instant kill.

Felbontásra:
    Van mindenféle arány és azon belül pedig az annak megfelelő felbontás. Kéne legyen natív, teljes képernyős mód így. Gamepaddal az irányítás is kézreálló. Mivel harmadik személyű a nézőpont, teljesen korrekt.

Lőfegyverrel történő célzáshoz mondjuk az egér pontosabb lenne, de majd azt év végén. Autó vezetése is rendben van.

• Hexex86 #80
    Bárhogyan állogatom, sehogy sem jó.Na mind1 majd csak javítják ezt is.
  • Ironman2
    lehet állítani az aspect ratio-t is,aszerint jeleníti meg a felbontást,csak kár hogy a 16:10-est nem rakták bele,én 16:9-ben toltam
  • Hexex86 #78
    Nagyon jónak hangzik amit Árnyvadász leírt!Mindíg is ilyenre vágytam.Csak az irányítás és a felbontás probléma miatt én még várok vele mert így nem valami élvezetes.5:4-es a monitorom 21.5 col környékén van és Egér+bill-el tolom.Ha a felbontásra van esetleg valami megoldás azt megköszönném.Bár hogy állítgatom a felbontást "kilóg" a képernyő és pl. a jobb oldalból 10cm kilóg.
  • Ironman2
    LOL
  • Árnyvadász
    Élmények:

Szeretem váltogatni a társakat és azt a karaktert is akit én irányítok. Egyrészt, hogy pihenjen, másrészt mindenki más jellem. Igen jól integrálták a játékba ezt. Van egy drogos, alkoholista lázadó csaj. Vézna kis jószág, alig bír valamit cipelni, meg a tüdeje is szét van csapva a sok cigi miatt, így neki a stamina értéke is jóval kisebb. Nem beszélve arról, hogy sokkal hamarabb kifárad, ha megerőlteti magát.

A másik kedvenc a pszichopata középkorú nő. Egyik tulajdonsága ez, de a meghatározza a viselkedését. Amikor vele voltam (Ő volt a társam), simán elment zombiölő portyára, holott alap esetben mellettem kéne lennie. Kiszállok a kocsiból, mellőlem a nő is, de amaz elkezd rohanni a közeli zombik után, még a kerítésen sem volt rest átmászni és pusztakézzel a betonba bassza a fejüket, ami a másodikra már loccsan.

Ezzel a nőszeméllyel egész korrekt módon semlegesítettem egy fertőzöttekkel teli helyet. Ilyen több is van a térképen. Véletlenszerűen alakulnak ki ezek a gócok. Felszámolni nem könnyű. Rengeteg zombi tanyázik egy szűk helyen és van velük 2 db visító is. Ez utóbbi odavonzza a többi zombit is a környékről az üvöltésével. Az ilyen tömegek ellen viszont király eszköz a molotov. Csak pontosan kell dobni, mivel elég kicsi a hatósugara.

Egyéb fontos dolgok:

A menedéket, ahol a túlélők meghúzzák magukat, lehet fejleszteni. Érdemes figyelni mire van szüksége az ott lévőknek és azzal kezdeni. Jó hatással van a morálra. Nálam most félnek ketten, ez -10 az alap morálból, de megoldódik amint felhúzom a második lövésztornyomat. Az külön mókás tud lenni, mikor a tábor környékén mászkálok, zombi észrevesz és jönni harapni, erre a toronyból a mesterlövésszé fejlesztett társam egy lövéssel leszedi. Kapásból fejre megy a golyó, nem szarozik.

A központi safehouse mellett outpostokat is lehet létesíteni. Itt csak arra kell figyelni a hely megfelelő legyen. Leginkább biztonságos.

Nagy ötletnek tartom, hogy a program a túlélőket feladatokra is beosztja. Tehát nem otthon ücsörög mindenki és lógatja a lábát, hanem van aki a rádiót kezeli a veled tartó kontaktus miatt, van aki éppen alszik, vagy gyógyul mert szar állapotban van, van aki fent az őrtoronyban figyeli a közeledő zombikat és vannak olyanok, akik éppen kint tevékenykednek a bázison kívül. Mi több akár össze is lehet velük futni és segíteni nekik.

Rengeteg küldetés van. Mindig van mit tenni, de csak úgy saját kontóra is jó kalandokat lehet átélni. Jópofák az ablakot az üveggel együtt áttörő zombi támadások. A Feral Zombival a harc. A kocsikázással egybekötött mészárszék. Zombihordába maximum gázzal bele és a szétszakadt testrészeken és belekben egy kézifékes forduló jobbra, aztán padlógázzal el.

Itt meg is jegyezném, hogy a kontroller ravaszával a gázt nagyon finoman lehet adagolni. Ez pedig fontos, mert az autó nagy zajt csap, de ha lekapcsolt lámpával és szinte gurulva mész, akkor nem tűnik fel a zombiknak annyira. Billel ezt szerintem elég bénán lehetne kivitelezni.

Ez meg csak egy tipp: Ha begyűjtésen vagy, szóval olyan dolgok után kutatsz, ami a bázisra kell alapanyagnak, akkor D-pad lefele gombbal lehet hívni rádión egy szabad embert a bázisról aki odajön és elviszi azt. Mert akit irányítasz csak egy ilyen nyersanyagot tud elvinni egyszerre. Előfordul amikor ezekből kettő is van. Persze szét lehet verni a másik ládát, csak akkor nem a bázisra kerül, hanem az éppen irányított karakterhez lehet pakolgatni.

• Ironman2
    meg ott lesz a független Dayz is,ami állandóan csúszik!
  • Ironman2
    Early acces a játék,azért ne feledjétek!