State of Decay 1-2-3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Parasite Eve 2, best game EVER!
Kész is. Mellékeltem leírást. A joy emuláló program telepítéséhez ki kell kapcsolni az UAC-t, mert nincs aláírva a drivere.
Windowsban kipróbáltam, a joy kalibráció érzékelte, és kezelte az egeret.
Várom az ingame eredményeket. 😊
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Ezen az alaprajzon azt is meg lehet csinálni az épületekkel, hogy lebontod. És helyébe mást építesz rá. De vissza is lehet csinálni. Mondjuk nem kell veteményes, kiszeded és leteszel helyette egy õrtornyot, így már két õrtorony lesz a bázison. Ami nagyobb védelmet biztosít a bázistámadások ellen, meg az ott élõ emberek nyugalmának is jót tesz. Itt is teljesen rajtad áll mit teszel.
A morál miatt lehet esetleg egy kis kötöttség, de nem vészes. Ugyanis a program jelzi mit szeretnének a túlélõk a bázison. Ha ezeket teljesíted, akkor öröm és boldogság lesz. (Öjöm és bódottá!) Egy darabig legalábbis.
Viszony ápolása a többiekkel. Ezt úgy lehet javítani, ha segítesz nekik.
Készletek szinten tartása, hogy elkerüld rossz hangulatot. Meg mondjuk a gyógyszerhiányból fakadó megbetegedéseket.
Influence pontok szerzése. Mert ebbõl tudsz kérni támogatásokat és fejlesztésekre is kell belõle.
Karkterek fejlõdnek: közelharcban, lõfegyverjártasságban, súlycipelésben, cucc keresésben (halkabban keres, mikor átkutatja a házat), általános fizikumban és vezetõi képességben. A fejlõdés olyan, mint a Bethesda játékokban, vagyis amit használsz abban egyre jobb leszel. A fejlõdés, ha megtörténik, akkor nem tudsz pontokat elosztani vagy ilyesmi. Megkapod a következõ szintet és a karakterlapon nyomon tudod követni ez milyen bónuszokkal jár. De vannak olyan képességek amiben választani tudsz, mert két lehetõséget is megjelenik. Közelharci támadás/védekezésnél láttam ilyet.
Aztán a karakterek tud specializálódni fegyvernemekre. Azokkal eredményesebb lesz. Jobb célzás, gyorsabb tárcsere, közelharcinál esély a zombi kiütésére meg a szokásos más szerepjátékokban megszokott dolgok vannak itt is.
Aztán ott van a bázisfejlesztés és menedzselése. Itt is több szintû a fejlõdés. Nyersanyag és influence pontok kellenek ehhez. Amikor valamit fejlesztesz grafikailag is megváltozik a kinézete. Pl. az õrtorony megerõsített korlátot, tetõt kap. A mûhelyben egyre több szerszám és fémszekrény meg munkapad lesz, az alvóhelynél sima hálószák helyett, emeletes ágyak lesznek, meg ilyesmik. A mûhelyben például kiadhatsz olyan utasításokat, hogy gyártsák le neked a hangtompítót, csináljanak molotov koktélt, készítsenek lõszert és a többi. Idõbe és némi nyersanyagba kerül, de így lesz készleten. Szerintem a kutatás során szerzett cuccok random módon kerülnek be a házakba és idõnként jól jön, ha tudatosan gyárthatsz tárgyakat amikre szükséged van, mert lehet találsz is, de nem feltétlenül biztos.
Elég széles skálán lehet választani a bázisfejlesztésnél és vannak olyan lehetõségek amik egyszeri dolgokra adnak pluszt. Mondjuk egy kiadós meleg étel készítése, ami 20 ponttal megnöveli az életerõt, egy ideig ha jól emlékszem.
Elég sok helyen (a belinkelt térképen látszik is) tudsz létesíteni bázist. Van ahol több hely áll rendelkezésre az épületek felhúzására.
Küldetések során belefuthatsz a katonaságba, más túlélõ csoportokba. Nekik is el tudsz vállalni küldetéseket. Illetve velük is ápolhatod a jó viszonyt, mert elõször nyilván semlegesek lesznek feléd. Ha sikeresen teljesíted a küldetéseiket kaphatsz tõlük extra támogatást a rádión.
Szóval akad benne. Nem tudom ez mennyire számít soknak, de az biztos, hogy nem csak egy szimpla zombigyilkolós játék, hanem van mögötte egy mûködõ jól felépített rendszer is.
Más:
Linkeltek egy dark souls egérjavításos módszert a hivatalos fórumon, így már nagyjából értem, hogyan kéne mûködnie. Meló után majd próbálkozok vele. Ha valaki vállalkozó kedvû akkor addig is itt a link: http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2910072
...én szerintem kivárom a végleges verziót (ha jól láttam még az idénre ígérik), bõven van cucc addig is amig ez kijön. De fél szememet azért rajtatok tartom, szóval írkáljatok serényen 😉
Discord | https://discord.gg/JnaAPcB Twitch | https://www.twitch.tv/hexariusofficial Youtube | http://www.youtube.com/c/Hexarius
Ezen felül persze mondanom sem kell, hogy minden módosított file-ról legyen biztonsági másolat. A gamedata.pakot meg áthelyezni kell, azaz ne legyen ott a game mappában többé, de legyen meg egy biztonságos helyen.
A lentebb linkelt game.zip-et be kell rakni a "state of decay/game" mappába, a gamedata.pak-ot kikell másolni onnan. Majd a "state of decay/game/libs/config" mappában a prtotypeactionmap.xml-ben az alján lesz ez(kétszer is):
<action name="ul_radio_menu">
<keyboard>
<inputdata input="lalt"/> Mind a két helyen ezt a sor kell erre módosítani: <inputdata input="lalt"/>
</keyboard>
<xboxpad>
<inputdata holdTriggerDelay="0.12" input="xi_dpad_down"/>
</xboxpad>
</action>
És kész, bal altra felfog jönni a rádió menü, mindig. Érdemes írásvédetté tenni ezt a file-t, mivel a steam minden indításnál visszaállíthatja egyébként.
Így kicsit egyszerûbb billentyûzettel az élet, meg egyébként csak ládát átkutatva lehetett "e" betûvel felhozni a rádiót(így pl a bázis áthelyezni lehetetlen is volt).
Az egérrel sajnos nem tudtam mit kezdeni. Elvileg a cryengine konzolparancsoknak jóknak kéne lennie, de hiába módosítom az egér dolgait, semmi sem változik.
Nyomtam a billentyû kombinációt amit mondtál elindítottam a programot be állítottam 1920x1200ra,és semmi.
Le írnám az amikor a felfele nyilat meg nyomom,és ott magyarul mit kell csinálnom,hogyan kell építenem stb.
Kéne egy menü magyarítás akinek menne a szövegek egyenlõre maradhatnak,de sajnos angol tudás nélkül nagyon sok részletrõl le maradok akkor,és a tábort sem tudom majd tuningolni.
Nagyon rá feküdnék erre a játékra egyszerûen tökéletes még,így beta állapotban is.
Elõre is köszönöm a segítségeket.
Rádiózni, hogy tudok? Elég macera mindennel visszafutkározni a basre..
Bill.-en persze.
ebben benne van a Languages mappa tartalma
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
7zip-el meg lehet nyitni a .pak fájlokat
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Elég hangulatos így mászkálni. Tipp: Ha belsõ terekben vagy és futsz, nem csökken a stamina. Ezt jó dolognak tartom.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Van egy iszonyat erõs nagydarab kövér speciális zombi. Kocsival próbáltam legalább hatszor elgázolni, de semmi baja nem lett. Gondoltam akkor jöhet a tüzérségi támadás, de a szemétje kimozdult a körzetbõl. Bezzeg én kaptam belõle, majdnem bele is haltam. Aztán shotival végül sikerült leszedni. Kemény mert háromfajta támadása van. Az egyikkel rohamozva támad és úgy fellök, hogy elrepülsz. A másik mikor közel vagy hozzá a hasával arrébb taszít, ettõl is leesel a földre. A harmadik meg mikor egy jó nagyot rácsap a földre és ez egy kisebb területen belül olyan földrengés szerûséget okoz.
Mikor a kocsival próbáltam elütni a kocsinak kipukkant az elsõ gumija, onnantól kezdve a felnin ment és szikrázott szépeket.
Aztán van egy újabb speciális zombi is ezt nemrég adta be a játék. Ezt könnyû kinyírni, legalábbis én egy fejlövéssel megtettem, de ezután szétrobban és gázfelhõt ereszt ki magából. Szóval közel menni nem ajánlatos hozzá.
Amúgy végre sikerült elegendõ építõanyagot találni és így elkezdtem a fejlesztéseket az alap táborban. Fejlesztettem a lövésztornyon. Ez ahogy láttam ad bónuszt minden táborban lévõnek a fegyveres képességeire. Meg még két dologra, fõleg bázisvédelemre. Kell is mert idõnként megszokták támadni a zombik, hordák a bázist is. Másznak át a falakon, elég kemény, de a sok túlélõ azért leveri õket. Néha én is visszamegyek besegíteni nekik.
A másik fejlesztés a workshopot érintette. Ez többek közt arra is jó, hogy a bázis elõtt parkoló kissé lerobbant kocsikat helyrehozza. Idõre megy, tehát nem rögtön, de szépen javulnak majd.
Kéne még a veteményest fejleszteni a jobb kajautánpótlás miatt, majd jöhetnek a spécibb dolgok, mint könyvtár és egyéb. De ugyanakkor majd jó lenne a másik városban is megépíteni a bázisom, de elõször itt szeretnék alaposan berendezkedni. Egyelõre jól haladnak a dolgok. A morál ismét jó, a társak szépen fejlõdnek, most már egyre kevesebb az alapszintû társ. Próbálok mindenkit igénybe venni.
Annyit teendõ van, hogy szinte nincs is megállás. A nappali és az éjszakai kalandozásoknak is megvan a maga hangulata. Ja meg vissza fogok még menni a játék kezdõhelyére is a kempingbe. Kihagytam néhány sátrat, faházat, meg az úton visszafele is vannak elhagyatott farmok, erdészházak és egyéb lakhelyek. Ezeket utólag bepótolom.
Ahogy láttam a térképen van még egy nagyobb település. Kíváncsi leszek az milyen stílusú. Nem lenne rossz, ha valami nagyváros jellegû dolog lenne, bár nem hiszem, hogy beillene ebbe a környezetbe. Majd kiderül.
Kérdés csak úgy sétálni mint házon belül lehet valahogyan? Már nyomkodtam mindent, de nem találom, ha van ilyen funkció!
Discord | https://discord.gg/JnaAPcB Twitch | https://www.twitch.tv/hexariusofficial Youtube | http://www.youtube.com/c/Hexarius
Addig meg ahogy nézem lesz mit tenni itt is.
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
Azért NE felejtsük el, hogy ez még nem a végleges verzió....csak gondolom kell a lé a fejlesztõknek ezért kiadták ezt az Early Access verziót...
Lõfegyverek nem használódnak el. Azokba csak a hozzájuk való lõszert kell beszerezni. A közelharci fegyverek mindenképpen tönkremennek egy idõ után. Attól függ mibõl van. A fa anyagúak hamarabb, a fémek késõbb. De nem gáz, mert van belõlük bõven.
Csak pár példa: Hokiütõ, baseball ütõ fa/fém, lapát, csavarkulcs, autószerszám, bot, rúd, golfütõ, csõdarab, ásó, krikett ütõ, macséta amik így hirtelen az eszembe jutnak, de van még bõven.
Macsétával már vágtam le kart is. No meg három besorolás van, ütõ, zúzó, vágó fegyver és ezekre lehet specializálódni. Csak el kell érni a megfelelõ szintet hozzá.
A jobb,és a bal sarok csúszott el kisebb lett a kép amit látok a naplóm fele kilógna a monitorból (
Elõre is köszönöm a segítségeket.
Amúgy is ott vannak a társak, egy csomó túlélõ npc akik megmentésre várnak. Nem igazán érzed egyedül magad. Tök olyan, mintha egy multis játékkal játszanál. Arról nem is beszélve, hogy lehet köztük váltogatni, így sokkal színesebb az egész.
A fegyver javításra valami infó? 😉
Annyi a különbség hogy enter helyett space van,és a nyilak nem müködnek,de helyette ott van a WASD,ami pont tökéletes!
Szóval nincs Controllerem és ahogy olvasgattam, anélkül nem fun még!
Megpróbálom jól érthetõen leírni. Szóval elõször is a futár hívása 10 influence pontba kerül. Egyszerre egyet lehet hívni, de egy kis idõ eltelte után lehet megint. Nálam a kontroller D padjának lefele gombjával hozza be a Radio Assistance menüt. (Sajnos billentyûzetrõl nem tudom melyik.)
Itt látható mik azok a dolgok amihez kell rádiósegítség és mennyi influence pontba kerülnek. Itt van az outpost emelése is. Azt is innen tudod elérni. Visszatérve a futárra, itt azt is látod, hogy 1 futárt tudsz küldeni, de bizonyos idõ múlva (vagy ha szabad lesz még valaki, nem tudom pontosan) megint igénybe lehet venni. Ebbõl a menübõl mindenképpen látni fogod.
A dolog lényege pedig az, hogy elmész egy helyre, legyen az ház, benzinkút, raktár, posta akármi és ott ha van zombi azokat kinyírod, vagyis biztosítod a helyet és már igénybe is lehet venni a futárt. Ha nincs zombi akkor meg egybõl, de ezt a karaktered is mondja, hogy tiszta a terep. Mindig mondja Õ is, társad is ha van veled, hogy mik vannak és a felsõ sarokba a képernyõre ki is írja a program.
Aztán ha megtörtént a hívás, a futárt nyomod tudod követni a nagy térképen. Zöld pont ami mozog és érkezik a célterülethez. Ha esetleg elkapják a zombik útközben (bár ez közeli távnál szerintem nem valószínû), azt is látni fogod a térképen és oda lehet menni segíteni neki. De Õ is mindent lerádiózik. Egyedül is szépen elvégzi a dolgát.
Nálam csak egyszer kapták el, de mint írtam az is csak azért volt, mert szegénynek át kellett szelnie az egész térképet.
Pár tipp még: Gáztartályokat fel lehet robbantani. Csak lõjetek bele fegyverrel. A társaid mindig mondják honnan jönnek zombik, ha a közelben vannak. Katonásan teszik, pl. 3 óránál zombi meg ilyesmi. Vagy hátunk mögött zombi, szembõl stb. De a kis térképen a bal alsó sarokba is be vannak jelölve. Ha sárga, akkor csak mászkál, ha bepirosodik, akkor már észrevett és támad.
Futárra még annyit, hogy nemcsak a bázishoz szükséges cuccokat viszik el. De célszerû inkább a ládás cuccokat rájuk bízni. Persze Te is cipelhetsz ilyen ládákat, ilyenkor a hátizsákod mérete is megnõ, onnan látod, hogy felvettél ilyet.
Még egy kérdés: Jelenleg a templomban van a bázisom és húztam fel egy alvó helyet és egy mûhelyt(alap szinten vannak). Az elhasználódott fegyvert pl. csõ nem tudom javítani? Vagy hogyan is van ez a javítás?
Outpost csak annyi, hogy lerak a játék neked egy széfszerûséget. Ha házba csinálod akkor az egyik szobába, ha kint a mezõn, akkor csak oda. Ezt a területet második szinten el is lehet aknásítani. Védelem céljából. A bástya ikon az jó, aztán ez zöld lesz, amint megcsináltad rá az outpostot. De ez 50 influence pontba kerül. És figyelj arra, hogy akkor engedi amikor nincs zombi a közelben. Szóval biztosítani kell a helyet.
Lehet karakterek közt insant váltani. Legalábbis azok közt akikkel baráti a viszonyod és épp ráérnek, tehát nem küldetésen vannak. Megnyitod a karakterlapot és ott kiválasztasz egy másik karakter és billel nem tudom de nekem a kék X gombot kell megnyomni és azonnal belebújok a kiválasztott karakterbe.
A játék idõnként nyomja ezeket az infókat csak nagyon résen kell lenni. Vagy a töltõképernyõn figyelni amit ír, meg van egy how to play szekció is a menüben, lehet abban is benne vannak ezek.
Ha van még kérdés jöhet.<#wink>#wink>
The Last of Us után konzolra akartam megvenni, de most már én is megvárom a PC végkifejletet. 😊
A medve nem játék.
Komolyan nem hittem el. Annyira faszán ki van dolgozva minden, hogy nem igaz. Bejárható terület meg iszonyat nagy és mindenhol van valami amit megéri felfedezni.
Itt már a kormány embereinek csináltam egy küldetéssorozatot és cserébe kérhetek tõlük:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A nagyváros már durvább volt, de már akár át is tudom egy hatalmas raktárba költöztetni a csapatom, csak kell még építõanyag és azért a kisvárosi bázist is szeretném fejleszteni. Meg amúgy sem hajt a tatár.
Közben megint lett egy újabb zombifajta. Ez is speciális. Állandóan adagol valamit a játék. Például fegyverekbõl lehet már gránátvetõm (kibaszott jó), macséta és smg is. Csak gyõzzem tölténnyel, de a shotgun is hatásos. Eddig abba csak lõszert találtam, de a nagyvárosban sokkal több cucc is van, így ezeket a fejlettebb fegyvereket innen szereztem be.
Szegény társamat képes voltam ide elhívni rádión, hogy szedjen össze némi cuccost. Átszelte a fél megyét (szegény) gyalogszerrel miközben kétszer is elakadt a zombikban, de mindkétszer segítettem neki az új mustangommal. Másodjára már leverték elég keményen, még jó hogy a közelben voltam és beáztattam a sportverdát a zombik vérébe.
Ha ezt év végére tényleg kipofozzák, én azon sem csodálkoznék ha ott lenne az év legjobb játékai közt. WarZ, DayZ, Dead Island meg hasonló cuccok labdába se rúgnak. Itt valami csoda történt játékfejlesztés címen. Tényleg értetlenül állok a dolog elõtt.
Kibaszott jó játék. Ennyit tudok mondani.