1275
banner
  • Árnyvadász
    Gurulás: LB+B és analóg bal karral az irány.

Itt meg egy lista, nagyon jól összefoglalja a mozgásokat:
    Mozgások
  • mike01010101
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azt én is, az egyik tanyához közel. Korrekt:)

Egyébként gurulni hogy lehet? Vagy az is egy plusz perk?
  • Árnyvadász
    Elég agresszív zombifajta. Nagyon gyors és keményen támad. Meg elkap és leterít, de ez ellen gyorsan egymásután nyomva a megfelelő gombot tudsz védekezni. Mindenképpen legyen veled valaki. Ketten azért jó, mert az egyik ember elvonja a figyelmét a másik tudja támadni. Próbálj meg elgurulni, kitérni a támadása elől és mindenképpen valamilyen közelharci fegyverrel üsd amíg bírod, jó sokszor egymásután, hogy ne tudjon újra támadni.

A térképen azért jelezve szokott lenni, ha feltűnik. De volt már, hogy csak úgy előbukkant és engem is meglepett. Ha van kocsi a közelben próbáld meg elérni. Ha nyílt terepen támad, próbálj meg valahogy bemenni előle egy házba. Ott a szűk tér miatt kevesebb a mozgástere.

Tudom nem egyszerű. A legjobb ellenszer ellene mindenképpen az, ha nem egyedül bóklászol. Egyedül inkább olyan karakterrel menj, aki kellően tapasztalt és jártas. Annak nagyobbak a túlélési esélyei. Ha van molotov koktélod dobd rá. Ha van nálad figyelemelvonó (petárda), dobd el. Ezzel akár időt is lehet nyerni és otthagyni a francba, ha túl gyenge vagy hozzá.

Vagy pedig fuss, de ehhez kell, hogy legyen nálad snack csomag, kávé, energiaital. Mert a stamina kurva hamar lemerül, hacsak nem magas a cardio értéked.

Ezt úgy lehet feljebb tornászni, ha sprintelve futsz. Nézz ki egy nyugis helyet ami zombimentes. Sprintelj négyszer egymás után teljes lemerülésig. Ekkor egyet fejlődik a cardio képességet. Ezután minden következő szint eléréséhez egyel többet kell sprintelni. Tehát mondjuk ahhoz, hogy négyes legyen a carido szinted, már kilencszer. Meg azt hiszem növeli az is ha a létrán gyorsan mászol fel, kerítéseken átmászol, falakon átugrasz meg ilyesmik.

Sok szerencsét.
  • MarkBlade
    Segiiiiitség..már másodszor szívom meg. Mászkálok és a semmiből rámugrik egy feral z. És megeszi az emberem. Mit lehet kezdeni vele?
  • Árnyvadász
    Remélem sikerül.

Néztem, hogy már 22 órám van benne, de még mindig úgy érzem sehol nem tartok. Mondjuk nem is akarom, hogy hamar vége legyen.

Azért remélem, hogy:
    A harmadik településre is el lehet menni, mert most direkt megnéztem, két kőhídon lehet megközelíteni, ami egy folyót szel át, de mind a kettő le van zárva a katonaság által. Jó lenne, ha megnyílna, remélem idővel, ahogy haladok előre a küldetésekkel, arra is el lehet menni.

Vidámparkot egyenlőre nem találtam meg. Egy dinoszauruszos benzinkutat, meg étkezőt igen, amolyan út menti pihenőhely ez. Meg a lezuhant repülőroncsot is megtaláltam. Elég faszán néz ki.

• kasa85
    Ja tegyem fel már az Update 2es csomaggal teszteltem,de dobok egy tesztet anélkül is nem e esetleg az zavarna be.
  • kasa85
    Az L gombot a billenytyűre gondolod vagy a kontrollerrel bocs a hülye kérdésemért,de Kontrollerrel játszok azért kérdezem.
    Viszont az csináltam fel tettem a játékot,és le szedtem az általad linkelt fájlt.
    A gamedata.pak-ot ki töröltem teljesen a state of decay/game mappából.
    Az általad linkelt csomagolt mappákat ki csomagoltam a state of decay/game mappába,és felül írtam amit kellet.Elkezdtem játszani nyomtam a klaviatúrán az L betűt semmi gondoltam meg próbálom a Kontroller L gombját meg nyomni erre megint csak semmi egy idő eltelt radom levágot minden előre jelzés nélkül a játék az asztalra,és ennyi volt a pályafutásom.Ha van még türelmed vagy találsz hibát amit vétetettem nagyon meg köszönném amennyiben segítenél viszont ha semmi félle képen nem tudom a rádiót elő hozni miktől esek el kérek segítséget meg ilyenek e nélkül is ki játszható a játék amennyiben minden száll akad segítségeteket mély tisztelettel előre is köszönöm.
  • kasa85
    Köszi már nézem is,és jelzek amint jó lesz.
    Még egyszer köszi.
  • Ironman2
    #235-ben van a segitség rá! a gamedata.pak-ot ki kell onnan szedni ha átmásolod a mappákat a játékba!! (state of decay/game mappába kell másolni őket!)
  • kasa85
    Van akinek virágboltija van csak azért kérdem,mert a lefele nyíllal nem tudom megnyitni a rádió menüt sehogy sem.
    Ne kövezzetek meg érte amint pénz lesz beújítok rá megéri a pénzét. :)
  • Toni85
    Sziasztok!
    Nekem nem indul el a játék csak fekete képernyő fogad.3DMGame változat van meg amit lentebb linkeltek.Segitséget elöre köszönöm.
  • grebber
    "Xentaxon megkaptam az egyik programozótól a State of Decay-hez a ki/becsomagoló programot, ezért nagy valószínűséggel el tudom készíteni hozzá a fordítást"

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ mára ennél jobb hírt keresve se találtam volna!!
    Akkor megvárom.Mire ész lesz már "szinte" hibátlan lesz a game!
    A várakozás meg úgyis a középső nevem!
  • Árnyvadász

Nos igen. Ezzel én is szembesültem. Elütni tényleg nem érdemes, mert csak a kocsi bánja.

Azt a nagydarab zombit kétféle módszerrel lehet kinyírni rövid időn belül a leírások szerint. Az egyik, amikor a kocsidat annyira leamortizálod, hogy már elkezd égni és úgy mész bele, aztán mikor már lángol, villámgyorsan kiszállsz belőle és a kocsi robbanása megöli a zombit. A másik meg mikor egy gáztartály közelébe csalod (persze csak ha van a közelben ilyen) és abba belelősz, majd az felrobban és kinyírja.

A kisvárosban én is úgy jártam, hogy már nem volt normális kocsi amivel tudtam volna messzebbre utazni, de aztán a városka peremén akadt még jó néhány. Mikor meg továbbálltam onnan egyre több lett. Szétszórva igaz, de van belőlük. A nagyvárosban meg bőséggel.

Ja és még valami. A nagydarab dagadt zombit úgy is ki tudod nyírni, hogy bemész előle egy házba. Ugyanis ez a retardált annyira nagy, hogy nem tud beférni az ajtón. Így bentről könnyebben le lehet gyilkolni.

• Avenger
    Az a baj, hogy a bázisom környékén már szinte mindegyik kocsinak gőzölög a motortere. :) A legviccesebb az volt, amikor mentem a városban kocsival, látom, hogy egy dagadék zombi megy az út mellett, mondom elütöm már, ne rontsa a levegőt. Nekimentem jó gyorsan, és a kocsi majdhogynem visszapattant róla. :D Persze a zombi is elesett, de nemigazán hatotta meg az ütközés, nekimentem még vagy kétszer, de ugyan az. Aztán tönkretört motortérrel és két szétdurrant első kerékkel, szikracsíkot húzva voltam kénytelen elmenni a bázisomig. :D
  • Titan
    Telepítés után a mentés elveszik!!!! Lehet elölről kezdeni...:(
  • Fpocok
    Ahol tudok, segítek.
  • Árnyvadász
    Ez tényleg az egyik legkényelmesebb módszer. Rendőrautón még a szirénát is be lehet kapcsolni, ami még hangosabb.

Állat amikor a duda hangjára özönlenek ki a zombik a házból, gyakran az ablakon keresztül az üveggel együtt ugornak ki. Van egyfajta hangulata az egésznek.

Az is tetszik mikor felkeltem egy horda figyelmét kocsival elhaladva mellettük és leállok az autóval kb. 50-100 méter múlva. Nagy távolból látom ahogy rohannak, mint az őrültek, hogy utolérjenek. Azért bevárni nem szoktam őket, mert az veszélyes. Álló kocsiból simán kirángatnak, mikor már leszedték róla az ajtót.

Meg megfigyeltem mikor felmászok olyan épületekre amiknek létra van az oldalán és felmegyek a tetőre, akkor a zombik hála az égnek nem tudnak utánam mászni. De lent bőszen hörögnek és várnak rá a létrához közel. Vagy van amelyik annyira beindul, hogy elkezd körözni az épület körül. Ezeket a tetőről lőfegyverrel könnyűszerrel le lehet szedegetni.

Egyszer egy kocsim bánta az egyik ilyen akciómat. Este volt, teljesen egyedül voltam a kisvárosban. Visszamentem a pár megmaradt épülethez amiben volt még cucc. Lopakodtam előszőr, de aztán feladtam, mert túl sok volt a zombi és kerestem inkább egy autót. Kiszálltam belőle de még így is annyi zombi üldözött, hogy muszáj volt felmásznom a tetőre.

Kocsival leparkoltam a háztól 15 méterre tetőre fel gyorsan. Na mondom magamban fasza helyzetbe hoztam magam. Mindenhol zombik, legalább 30 db, kocsihoz nem tudok visszamenni, mert körbevették, le nem tudok jönni, mert nem fogok tudni elfutni előlük. Jó hát akkor jöjjön a tüzérségi támogatás. Eldobom a jelzőfényt, de sajnos a kocsihoz közel esik. Hallom távoli robajlásokat, ahogy elsütik az ágyukat pár kilométerrel odébb és nemsokára jött is az áldás. Telibe kaptam a zombihordát, de a kocsit is. Egyből felrobbant, pedig zsír új volt.

Nem esett jól mit ne mondjak. Aztán leugrottam a tetőről és rohantam. Egyszer elfogyott a staminám teljesen. Hátranézek, a maradék zombik a nyomomban. Nekirugaszkodtam újra és nagy mázlimra volt a közelben egy másik autó (igaz már eléggé leharcolt állapotban), abba gyorsan beszálltam, aztán a maradék zedeket bosszúból mind halálragázoltam.
  • Ironman2
    látom aktiv vagy az ncore-on is.DD
  • Avenger
    Nem olyan szörnyű szerintem az alap egér+bill sem(mondjuk a fix-el amit beleapplikáltam legalább az érzékenysége jó az egérnek, és egyenesen mozog), csak a rádió fix kell kötelezően. Persze a lőfegyverek kicsit háttérbe szorulnak így, de úgyis a tűzoltó balta a legjobb fegyver. :) Én fertőzött házakat is kocsival tisztítom meg. Odaállok az ajtó elé, dudálok meg villogtatom a lámpát, aztán amikor kijönnek a zombik elütöm mindet. :D
  • Ironman2

http://thepiratebay.sx/torrent/8959609/State_of_Decay_PC_Update_2-FTS

• Fpocok
    Wow... jöhetne már irányítás fix.
  • Avenger
    Megtaláltam valahol, tényleg túlélőt toborozni lehet vele.

Hivatalos fórumba feltettek egy érdekes modot:

http://forums.undeadlabs.com/showthread.php?33951-mod-Hard-mod-0-1

Több zombi, több tápos zombi, tovább követnek, nagyobb zajt csapnak a fegyverek. :)
  • Árnyvadász
    Ja tényleg. Ezt én nem használtam még.

Viszont itt egy igényesen összefoglalt IGN wiki:
    Útmutató az IGN jóvoltából

Ezt mindenképpen érdemes elolvasni. Ezek után szerintem minden kérdés megválaszolódik. Ahogy időm engedi én is megteszem, hogy tudjak azoknak is segíteni akik kevésbé értik az angolt.
  • Avenger
    A rádiós: Nem a rádió menü, hanem a bázison a rádiószobára állva azt hiszem az első parancs.
    Mondjuk kipróbálhattam volna, csak későn találtam meg, és kiléptem miután benyomtam. 30 perces "munka" amúgy.
  • Árnyvadász
    Első kérdésedre:

Én még nem láttam ilyen rádiós parancsot. A térképen véletlenszerűen szoktak megjelenni ilyen túlélő megmentős küldetések, ahogy írtad is és teljesítése után csatlakozik az új ember a többiekhez. Viszont mikor néztem wikipédiát, akkor azt láttam, hogy meghatározott számú túlélő van, ha jól emlékszem 16 db emberke. Tehát gondolom ennyi az összes létszám. Ennyi emberből lehet gazdálkodni a teljes játék során.

Épületfejlesztéssel kapcsolatban még egy észrevételem is van. Ha jól rémlik a játék a gyógyszerkészleteket is levonta napi szinten a nyersanyagok közt, de amióta felhúztam a kettes szintű orvosi tábort, már nem láttam a felsorolás közt. Mintha ezzel már nem kéne akkor foglalkoznom.

Aztán wikipédián még az is tiszta lett (persze a játékban is le van írva, csak hülye voltam, hogy nem olvastam át alaposabban), mikor felépítesz kaja lelőhelyre outpostot, akkor az napi kaja adag levonást csökkenti 3 ponttal. Ha már kettő ilyen jellegű outpostod van, akkor 6 ponttal és így tovább. Így ha van ebből sok, akkor megoldható az is, hogy a kajakészletekből se vonjon le a program.

Ezeknek az outpostok addig tudnak így ellátást biztosítani bázisod számára, amíg azokból ki nem merülnek a készletek. Ez viszont elég sok idő, igaz a játék ha éppen nem játszol vele, akkor is zajlik és feltehetően fogynak a készletek is. Majd ezt is jobban kifigyelem. Csak olvastam ilyet, hogy ilyenkor is telik az idő, morál is csökken némileg, de nem komolyan, pár alap küldetéssel vissza lehet tornászni.

Kocsis kérdésre nem tudom a választ. Csak wikin olvastam annyit, hogy javítódnak csak nagyon lassan és ehhez a parkoló területen kell hagyni a kocsikat. De elég sok kocsi van a játékban. Meg ahogy láttam a belinkelt képen lévő rádiós menüben van a vehicle delivery parancs, ami gondolom lerak egy kocsit amit használhatsz. Vagy valami ilyesmi.
  • kasa85
    Nekem csak annyi lenne az elég ha fel tudnám ugratni valahogyan,és egy cipelő bajnokot tudjak majd hívni.
    Egyenlőre nem reagál viszont az opciókban működik a lefele nyíl.
    Ja igen nem módosítottam semmit frissen van most megint telepítve szóval jónak kéne elméletileg lennie. :)
  • Avenger
    Új túlélőket rádiós hívással lehet becsábítani a bázisra? Eleinte jöttek küldetések után is. Most meg egy ideje már semmi, pedig van még 5 üres helyem, átköltöztem már egy ideje a nagy város autójavító műhelyébe. Elég nagy szívás, hogy azokat az épületeket, amik alapból voltak a bázison, nem lehet fejleszteni. :)

Másik: Van olyan műhely fejlesztés, amivel nem csak a karosszériát javítja a garázsban lévő kocsiknál, hanem a belső dolgokat is?
  • Árnyvadász
    Nincs megkötés. Akármikor elő tudod hívni. Így néz ki:

Megkötés annyi van pl. call for scavengers és establish outpost parncsoknál, hogy ezek akkor sikeresek, ha megtisztítottad a házat zombiktól meg esetleg pár a házhoz nagyon közel lévőtől.

De erre a program figyelmeztet is. Képernyő alsó részén kiírja neked. Influence pontnak is rendelkezésre kell állnia annyinak ami a táblázatban meg van adva.

Itt látod, hogy összesen 453 ilyen pont áll rendelkezésre. Bőven tud minden félét az emberke, aki ezt a képet lementette.

Attól ne ijedj meg, hogy h sikerül előhoznod ezt a menüt és neked nincs ennyi felsorolás benne. Ugyanis még nekem sincsen ennyi. Ezeket majd szépen adagolja neked játék, ahogy a főbb küldetéseket elvégzed.
  • lammaer
    Hehe, az X-Rebirthet hogy tudtad felhozni ebben a témában? :)

Szerintem akkor már említsük meg a Saints Row3-at is, mint sandbox játék. Vagy a Civilization 5-öt... mindkettő pont annyira vág témába mint az X :)
  • kasa85
    Kb annyit fog ez érni ha kész lesz mint ennek a filmnek a folytatása.
  • kasa85
    A rádió opció mikor érhető el amikor jelez nekem az operátor,és akkor nyomjam meg a lefele gombot,vagy útközben is elő tudom hívni?
    Vagy ki kell pucolni egy környéket,és át kutatni a holmikat azt utána. Hiába nyomom a Kontrolleren a lefele nyilat nem reagál semmit sem.
    Előre is köszönöm a segítségeteket.
  • ratgab
    Hát ez ultragáz minden szempontból így elsőre...
  • Titan
    Ugyan hagyd máár ennél még a DayZ is jobb! Ha lehet választani és online-ban gondolkodunk, akkor inkább a Nether valamikor jövőre!
    Ha sandboxban gondolkodunk, akkor hamarosan itt az X Rebirth(november ha jól emlékszem, bár más témát ölel át).
    Jó lesz ez..;) Ha esetleg később belemaszíroznak egy coopot és plusz területeket és vagy craftolási lehetőségeket(eszközök, fegyverek stb. készítése, autók páncélzattal való felszerelése(ala Mad Max) stb.), akkor tuti, hogy beírják magukat az örökzöldek közé...
    Én valami ilyesmivel nyomnám és simán el tudnék képzelni ebből egy mmo-t is, ahol a játékosok építik fel szépen apránként a bázisukat, generálják a küldetéseket, termelik meg a betevőt, képzik magukat...mint a valóságban, ha beütne a nagy bazdmeg..:D

• Ironman2
    hát ez tiszta 7days!! ugyanaz a motor hajtja!
  • Fpocok
    HOPPPPPPPPPPPPPPP
    Nem is kell nekem már a SoD :D Bár nem olyan részletes, mint ez, de a végét nézzétek :D
  • Titan
    Nem is értem ezt az archivment dolgot...:( Mire jó az?

Ha esetleg végeztek nálad, akkor ide is küldheted őket egy pipára! Bár nem tudom, hogy a csöcsös japán ikrektől odaférnek-e?!
  • wedge31
    Pedig abban a pillanatban utalom a pénzt ahogy normális irányitást aplikálnak a játékba.
  • Ironman2
    DDDDD
  • Nekrofil
    gyanítom nem 2 perc az irányítás megoldása, ráadásul tesztelni is kell, ezért beletelik pár napba. Főleg hogy a kiadás óta ez a 2. munkanap.
  • Fpocok
    Achievements fontosabb mint az irányítás. Bekaphatják a faszom.