1275
banner
  • klman
    Sziasztok!

A rádió használatához le kell tölteni egy fájlt és bemásolni a játék könyvtárába. Bemásoltam, de hiába próbálom nem működik, átírtam másik billentyűre, de az se jó.
    <keyboard>
    <inputdata onPress="1" input="x"/> melyiket kell itt átírni?
  • Hexex86 #354
    Alt+Enter?
  • Fókameister
    Hahó! Olvastam, hogy a fekete kép problémára megoldás lehet, ha ablakban futtatom. Valami config fájl buherálást írtak de én az istennek nem találom. Valaki el tudná mondani hogyan tehetem ablak módba?
  • Avenger
    Közben lemaradt kasa 85nek: magaddal vinni a legfelső opció, elküldeni a bázisról a második vagy a harmadik, nem tudom fejből sajnos.
  • Avenger
    Közben itt egy angol leírás az egér fixről, amivel kísérleteztem én is, az ötlet szülőatyjától. Az Xbox 360 controller emulatort én kihagytam, lehet azzal teljesen jó lesz finom mozgásoknál is. Ha hazaértem kipróbálom.

http://forums.undeadlabs.com/showthread.php?34042-Experimental-Mouse-fix
  • kasa85
    Skacok.
    Ha én is oda érek,hogy el keljen valakit küldenem hogyan tehetem meg?
    Gondolom Y al szóba kell elegyedni az illetővel,és ott Angolul mit kell ki választanom?
    A következő,ha valaki barát,és tudom magammal vinni mi az Angol megfelelője amire kattintva magammal vihetem ezt le cetlizem,és játék közben kezemben tartva olvasgatom mikor döntést kell hoznom.
    Segítségeteket előre is nagyon köszönöm.
  • Avenger
    Seriff nálam is lebetegedett, de nem kellett megölnöm:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

De sok itt a seriff gyilkos. Én elküldtem a táborból, igaz nem tett jót a hangulatnak. Aztán jött küldetés, hogy nézzem meg mi van vele. Megkerestem a térképen. Lehetett utalni rá, hogy lelövöm, de azt mondta erre, hogy a nagy fenéket, ő bátrabb annál. Aztán ahogy sétáltam el dördült egy lövés, és már csak a hulláját találtam a házban mire visszaértem.
  • Árnyvadász
    Szerintem ha sokáig beteg valaki (az is fontos persze milyen jellegű a betegség), és nem tudod kigyógyítani, akkor küld el a francba, mert a többi egészséges embert is megfertőzi.

Nálam nagy ritkán ütötte fel a fejét a betegség. Inkább a harcban sérültek meg az embereim, de a sebekből kigyógyulnak egy idő múlva, csak tudjon aludni, legyen elegendő gyógyszer.

Szerintem az eddigi játékom alatt talán 2-3 alkalommal volt beteg egy egy ember (nem egyszerre). Sérült már sokkal több. Ha pedig a seriff nem gyógyítható akkor mindenképpen nyírd ki. Lehet Ő az oka annak, ha ilyen sokan lebetegedtek. És ez nagyon veszélyes, mert véges számú emberből gazdálkodhatsz. Elég szar lenne, ha meghal egy csomó embered, aztán onnantól alig lesz kivel mászkálni a játék hátralévő szakaszában.

Orvosi sátor azért legyen, húzd fel biztonság kedvéért. Ha kell menj el egy nagyobb bázisra, ahol több a hely épületrészek felhúzására. Nálam általában minden fontosabb dologból van egy, de a legfontosabbak: az ágyak legyenek meg, tudjon mindenki aludni, és az orvosi ellátást biztosító sátor. Na meg ez utóbbinak a fejlesztése. Nekem most az harmadik szintű lesz. Tehát már kétszer engedte fejleszteni.

Könyvtár is fontos mert: kellhet olyanhoz, hogy tudd egy másik épületedet továbbfejleszteni.
  • Árnyvadász
    Nem ezt nem. De nem is tennék ilyet. Nem szeretek csalni. De ha gondoljátok próbáljátok ki. Aztán kiderül a gép órájához vagy valami programban megírt dologhoz van szerencsénk.

Akkor már inkább Construction Advice rádióparancsot használnám.

• Árnyvadász
    Ha semmiképpen nem jön a doktor, akkor próbálj meg fejleszteni az orvosi sátron. Meg legyen felhalmozva a gyógyszerkészletekből. Minél többféle annál jobb. Elvileg ez segít a kigyógyulásban. A seriff betegsége nálam is küldetés formájában jelent meg. Lehet ez előre meg van írva. Gondolom őt nem lehet kigyógyítani sehogy. Én elvittem egy helyre (előre meg van adva) és ott fejbe lőttem.

Sokat nem játszottam vele, mert nem voltam vele olyan viszonyban, meg elég sok dolga volt, pl. gyakran Ő őrizte a bázist, így annyira nem sajnáltam, de azért kár érte, volt neki pár jó alaptulajdonsága. Azóta már csatlakozott más is hozzánk, így újból teljes a létszám.
  • KiruHoshino
    Próbáltad már azt, hogy elkezdesz építeni. Kiírja, hogy 3 óra van a megépüléséig. Kilépsz a játékból. Állítsd előre a gépeden az órát 3 órával és visszalépsz? Lehet van ilyen bug.
  • kasa85
    Ez kurva komoly,és ha az asztalon vissza tekerném az órát akkor még a téglák sem lennének meg,vagy egy online időt méri.
  • kasa85
    Mint általában erre egy jó példa az I AM Alive.
    Ott meg a készletekért ölik egymást szóval előbb utóbb kifogynak a tartalékból,és a csoportok egymást falják fel rosszabb esetben,és zsákmányolják ki.
    Örömlányokat is csinálnak a nőkből szóval az emberi etnika megszúnik létezn.
    Sajnos mint minden állatban bennünk is meglapul mélyen az állati ösztön ami felszabadul káoszt hoz maga után.
  • Árnyvadász
    Ez mehetne!
  • Árnyvadász
    Madi már leírta, annyival egészíteném ki, hogy pl. elkezdesz építeni egy jobb orvosi ellátást biztosító helyet. Kiírja neked, hogy ez 3 óra 51 percbe fog telni. Játszol még 1 órát, aztán kilépsz és mondjuk folytatod 5 óra múlva a játékot, akkor ahogy beléptél egyből fogad az üzenet, hogy a létesítmény elkészült. Szóval nem az lesz, hogy még van 2 óra 51 perced míg megépül. Ez szimpatikus megoldás.
  • KiruHoshino
    Undead Labs logoval.

• KiruHoshino
    Ezt a képet lehetne használni fórumfejlécnek. Szerintem jól mutatna.

• Madi92
    Csak az nézzen bele, aki már kicsit benne van a gameben! :) (bocs a dupláért)

Mitől van az, hogy sokan megbetegedtek? Nem teljesen értem, hogy mi a gond. El kellett mennem a dokihoz a farmra, de nem tud/akar segíteni. Most beadott egy olyan küldetést, hogy nyírjam ki a seriff-et, vagy küldjem el. Nem tudom, hogy tudnám megmenteni. Közben már újabb megbetegedések is vannak.
  • Madi92
    Arról van szó, hogy valamilyen szinten történek dolgok akkor is, mikor éppen el sincs indítva a játék. Pl megfigyeltem, hogyha belépek, egyből egy rakat "esemény" fogad, hogy ez és ez történt a többiekkel. Fogytak a készletek stb.
    Amúgy nem hiszem, hogy 1-2 napnál több telne el ilyenkor, akármikor is lépsz be a játékba.
  • lammaer
    Na ja, a legtöbb zombis regényben/filmben, az kezdeti sokk után a tűlélőknek legtöbbször már nem az agyatlan zombik jelentik a fő veszélyforrást, hanem a többi túlélő.... :)
  • lammaer
    " És az is, hogy akkor is telik az idő, mikor nem játszom. Eközben is épülnek az épületek, történnek dolgok a túlélőkkel. Halad az idő folyása."

Ööö... a nem játszomot hogy kell érteni? Hagyod futni a programot amíg fürdesz és akkor is telik az idő hanem csinálsz semmit (ez normális sztem), vagy ha 2 napig be se kapcsold, mikor újból játszol már két nappal előrébb járnak a történések? (mint vmi pszeudo online játék)
  • kasa85
    Hát nem csodálom még csoda,hogy nem viszonozták a tüzet
  • Árnyvadász
    Értem, na ez jó tudni. Köszi.

Madi92: Ezeket meg azért jó olvasni, mert ebből is látszik, hogy mindenki másmilyen játékélményt kap a játéktól.

Számomra azért telitalálat a játék, mert egyrészt a zombis témát nagyon szeretem, másrészt a világ amit megalkottak elképesztően részletes és a rendszer ami mögötte van pedig zseniális. De erre rájön még az, hogy úgy játszom ahogy jólesik. Ezt pedig bármikor váltogathatom kedvemre, időm, energiám és kedvemtől függően. Arról nem beszélve, hogy nekem kell kitapasztalnom, mi a célravezetőbb egy kialakult helyzet megoldásában. Lehet kísérletezni, a játék nem szab meg korlátokat, engedi, hogy én döntsem el hogyan teljesítsek.

A döntéseimnek pedig ára, súlya van.

Aztán nagyban hozzárak az élményhez a véletlenszerűség. És az is, hogy akkor is telik az idő, mikor nem játszom. Eközben is épülnek az épületek, történnek dolgok a túlélőkkel. Halad az idő folyása.

Ami nagyon fontos még, hogy a nehézség is ideális, sosem vált eddig frusztrálóvá, idegesítővé, pont jó úgy ahogy van.

• mike01010101
    A bizalom csökken a vad vezetéstől.
  • Madi92
    Nekem szerencsétlen meghalt, túl későn mentem dokihoz...:D

Most jelenleg mindenki beteg, seriff sem húzza már sokáig... pedig hogy kinyírta a papot! :D
  • Árnyvadász
    De akkor nem sérülnek nem? Legalábbis nálam többször volt olyan szitu, mikor segítséget kértek tőlem, odamentem a helyszínre és túl sok zombi volt, aztán belehajtottam a tömegbe, társ is ott volt, fellökte a kocsi őt is, elrepült kicsit, aztán felállt és ha maradt zombi ment gyepálni, ha nem és végeztünk, akkor beszállt a kocsiba és hazavittem.
  • mike01010101
    Viszont elütni lehet a társakat, azzal óvatosan kell bánni. Néha az autó elé szaladnak.
  • Árnyvadász
    Nem rossz ötlet! Elég széles tárháza van a gyilkolásnak ebben a játékban. Tényleg csak kreativitás kérdése hogyan oldja meg az ember.

Viszont:
    Társaidat nem tudod lelőni, nincsen friendly fire. Lőhetsz akármennyi beléjük, semmi nem történik. Ez mondjuk jó is, mert a harcokban sok zombi közt már egy csomószor lesebeztem volna őket.

Ami viszont nagyon jó, hogy szomszédságban lévőkre (más túlélők, csoportok) rá lehet lőni. Azt nem tudom kinyírni lehet e őket, csak mikor egyszer nekik segítettem és véletlenül belelőttem az egyikbe, kiírta a program, hogy óvatosan baráti tűzzel és egyből csökkent a velük kialakult viszony értéke.
  • kasa85
    Tüzérségi támogatás kellős közepébe csalni utána csipsz meg popkorn kólával mindent felülmúl
  • Árnyvadász
    Ehhez még annyit tennék hozzá, hogy van olyan eset, amikor egy karaktert addig nem tudsz elhívni társnak, amíg el nem végeztél vele egy küldetést. Például van Ed aki eléggé egy aggódó, depresszióra hajlamos figura és mindig zaklat valami hülyeségével. Ha azt letudtam vele, akkor utána már ki tudom választani.

Lehet ki kéne már nyírni a picsába. Csak idegesít.
  • Árnyvadász
    Társ elhívásának követelményei:

Jó viszonyban kell vele lenned. Még két megkötés van: kell influence pont és ne legyen elfoglalva. Magyarul egy barátodat tudod megkérni aki szabad és éppen ráér.

Gyakorlatban így megy: Megnézed a karakterlapodon a társak résznél ki hogyan viszonyul hozzád és épp mivel van elfoglalva. Majd odamész a megfelelő emberhez a bázison és leszólítod. Aztán kiválasztod azt a mondatot a párbeszédablakból ami a csatlakozásoz kell és már van is egy kísérőd.

• kasa85
    Ja ja ennek iszonyatosan örülök legalább nem kell a véglegesig szotyiznom.
    Köszönöm a hasznos linket akkor növekvő sorrendben ezek a parancsok gondolom az összes.
    Ja igen a 323 kolegához csatlakoznék bajtársat,hogyan tudok magammal vinni úgy könnyebb ha ketten csépelünk egy zombi hordát.
  • MarkBlade
    Még egy hülye kérdés mivel bírom rávenni az emberket hogy elkisérjenek?
  • Árnyvadász
    Akkor lehet csak annyi volt a probléma, hogy még nem férhettél hozzá. Nem tartottál ott a játékban. De a lényeg, hogy megoldódott!

Rádiós segítségek:

1. Futár hívása - ezzel tudod elcipeltetni a talált nyersanyagokat a bázisodra egy társaddal.

2. Előőrsöt építése - felszerelés utánpótlásként szolgál és csökkenti a nyersanyagok napi szintű fogyását.

3. Bázis átköltöztetése - ha találsz olyan helyet a térképen, hol egy házikó ikon van, akkor az egy lehetséges élőhely, táborhely és oda át tudod költöztetni társaidat és új bázisod lesz a régi helyett.

4. SWAT kommandó - 3 jól felfegyverkezett (véletlen milyen fegyverekkel lesznek ellátva) rendőr érkezik segíteni pár nagyjából 5 perc időtartamig, után 1 napig kell várnod, hogy újra bevethesd őket. Az 1 nap akkor is telik, ha nem játszol éppen.

5. Ilyen parancsom nincs még, mivel nem csináltam meg a hozzá kötődő küldetést, de szerintem ez egy mesterlövészt ad melléd, vagy távolból segít és leszedi a zombikat. Nyilván ez is idővel abbamarad.

6. Tüzérségi tűz - Megjelölt területet megszórja a hadsereg. A jelzőt a D-pad bal-jobb gombjaival tudod előhozni, majd el kell dobni.

7. Ez sincs nekem, de gondolom egy kocsit tesz le melléd. Majd kiderül.

8. Épületelkészítés - Egy már folyamatban lévő épületrészed fejlesztését azonnal befejezheted. Nem kell kivárni amíg elkészül.

9. Orvosi ellátás - Ha az életerőd lemegy, akkor ezzel felgyógyulsz. Nem próbáltam még, de szerintem ez ilyen távgyógyítás lehet.

Többit nem tudom, nincsenek ilyen parancsaim egyelőre.

Rádióparancsokat a főküldetések elvállalásáért kapsz. Így lesz egyre több és több elérhető. Influence (tekintély) pontokba kerülnek, azt meg bármilyen cselekedeteddel tudod növelni. A játékban ez gyakorlatilag pénz, ami kell fejlesztéshez, társakhoz, rádióparancsokhoz stb.
  • kasa85
    Már megoldva nem tudom mi volt,de feloldódott a Rádió parancs.
    Csináltam egy küldetés a templomos után ott ahol meg kapom a seherif kalapos ürét is,és hárman megyünk.
    Ott megnyomtam a lefele nyilat,és tádám azóta megy mint a karikacsapás.
    Akinek megvannak a lehetőségek le fordítani mi mit jelent,hogy tudjam mikor ki adok rádión egy parancsot az eslő tudom a málhás emberek hívója,de a többivel nem vagyok tisztába.
    Hogyan lehet költöztetni stb ezek érdekelnének meg segítséget hívni rádión.
  • Madi92
    Végig lehet szerintem, de nagyon sok lehetőségtől elesnél... Minden cuccot neked kéne bevinned, nem tudnál máshová költözni, nem lenne outpost.. stb!
  • kasa85
    Ha jól emlékszem még az sem segített pedig letöltöttem hozzá a fájlt.
    Amúgy rádió nélkül végig lehet vinni a játékot,vagy szükséges mindenféleképpen?
  • Titan
    "A State of Decay/Game könyvtárban csináltam egy libs könyvtárat majd azon belül csináltam egy config könyvtárat is és abba belemásoltam a letöltött prototypeactionmap.xml fájlt! Még mindig tökéletesen megy...az ALT-ra hozza a rádiót!" <-248-as poszt

Alatta pár posttal ott van a fájlhoz a link. A gamepadra nem tudok válaszolni...
  • kasa85
    Valaki aki esetleg nem eredetivel rendelkezik van nála rádió bug,hogy nem lehet előre hívni nagyin fontos lenne.Viszont az is ami lentebb kérdeztem.
    A segítségeket előre is köszönöm.
  • Titan
    Billen: irány+ctr+shift