1275
banner
  • Ironman2
    Steamon még az Early acces verzió van feltéve
  • Ironman2
    Ez jó!!!!
  • Fpocok
    Tényleg? Jött ma patch, vagy mi? Kivették egérgyorsítást?
  • ratgab
    Az már most is van.
  • Fpocok
    Vajon addigra lesz normális irányítás? tegyék meg tétjeiket.
  • wedge31
    Nov 5-én jön a teljes verzió...
  • JethroHUN
    Na jó ez a játék egy kibaszott vicc... Tegnap játszottam a játékkal, most meg amikor indítom ez fogad... fasza na itt van vége, jó páróra a semmiért.

Arra meg már mondni semmit se tudok mondani, amikor betöltésnél vagy 6 horda tart a bázis felé... az inkompetens AI, hogy folyton bajba kerülnek, még 1 db zombit sem képesek egyedül leverni. Mégis mi a fenéért járkálnak el a bázisról akkor? Mert rohadt unalmas, h 10 percenként jö na küldetés, hogy meg kell menteni vkit...
  • Skypack
    Changes

- Increased zombie variety
    - Adjusted mouse sensitivity range
    - Make car door kills more reliable
    - Constraint to supported resolutions in windowed mode
    - Reduced shadow artifacts
    - Switched to 'tab' and 'z' for left bumper and right bumper in the UI
    - Substituted all hints and help text for PC keys
    - Switched center prompts to PC keys

Fixes

- Fixed white zombie
    - Fixed jumpy mouse
    - Fixed button prompt when searching
    - Fixed 'clicking on esc deletes my save'
    - Fixed wrong button for dropping rucksack
    - Fixed issues highlighting melee weapon display
    - Fixed some mouse hover states

While we WILL continue to patch and improve the game after we officially go into "full release" next Tuesday (and I've got a thread asking for your top three hoped-for changes between now and then), I am especially eager to find and fix any text problems (controls/loc/otherwise) between now and the Tuesday patch. So if you can leave a note with any you find, I'll pass 'em along. That's assuming Zip and Chris don't spot your posts themselves; they have both been lurking.

Forrás!!!
  • lammaer
    Ne is mondd... konzolportok... épp most kezdtem bele a Dark soulsba pcn... namost azon meg sem lepődök hogy folyamatosan az x360 controllerének gombjait tolja a képembe (press start, press zöld A meg társai), de hogy még a grafikánál is csak kamu az a felbontás amit beállit az ember: mert csak széthúzza a képet akkorára, de a motor egy kisebb felbontáson számol.

Hála istennek hogy a lelkes modderek érdekes módon ezeket pikk-pakk ki tudták javitani mindenféle wrapperekkel meg modokkal.
  • JethroHUN
    Jaj ez a játék. Akkora facepalm. Már éppen akarnék bázist cserélni, (ott hagyni azt a vacak templomot) Erre a pap csóka beteg lesz, mire Alen a kanadai erdész kalapos tahó, lelővi. Erre ő lesz beteg, én meg lecsapom kalapáccsal. Ezután valamelyik idióta bepánikoz és eltűnik. Viszont ahol a térkép mutatja én ott nem találom... Fél óra játék alatt már csak kemény 5-en maradtunk. Mondjuk már Ed is meghalt, mivel folyton balhézott aztán úgy "döntött" hogy neki megy puszta kézzel egy juggernaut zombinak. ...és most honnan az életből kellene 3 tűlélót találni? Nincs most a mapon olyan küldetés -.-"
  • wedge31
    Ha jól emlékszem írták még anno a forumon, hogy egy emberke csinálja a pc-s portot...persze ettöl még érthetne hozzá.
  • haxoror
    Az egér már egész használható lehetne ha most meg nem raktak volna bele egy kikapcsolhatatlan mouse accelerationt :/

Komolyan nem értem, mintha a fejlesztők még soha nem láttak volna PC játékot működés közben és most próbálnák újra feltalálni hogy az egér+billentyűzet hogyan használható irányításra.
  • Madi92
    Kipróbáltam, szerény véleményem szerint sokkal játszhatóbb, élvezhetőbb lett az egész, de persze még mindig nem tökéletes az egérke, hol begyorsul, hol túl lassú! Egy olyan 80%-os már van azért tán.

Inventory kezelhetősége számomra viszont kicsit "nehezebb" lett. Ugye már van kurzorunk, ami jól hangzik, de gyakorlatban, néha nem azt csinálta amit én gondoltam. Persze, lehet csak még szoknom kell! :)

Ami még feltűnt, hogy a menüt nem tudom simán csak az ESC billentyűvel előhozni, hanem előbb be kék mennem az inventoryba és utána jó. Nem nagy etwas, csak érdekes.

Optimalizálás terén én javulást eleddig nem tapasztaltam.(BTW azt sem nagyon tudom, hogy egyáltalán ezzel foglalkoztak-e már, de azért megemlítem) Még mindig Low beállításokon fut csak élvezhetően. (átlag 30-40 fps)
    Még szerencse, hogy LOW is béjön a grafika, so árad belőle a Hangulat.
    De azért némi testre szabhatóság jól jönne! :P
  • Madi92
    Na nézzük!
  • Ironman2
    Update7 a wirágboltban!
  • lammaer
    No igen, akkor valószinüleg azért nem vagyok oda a kontrollerekért, mert az általad felsorolt stílusok közül egyedül a TPS hack/slash amival szoktam néhanap játszani (Darksiders, Amalur, illetve most ugye egy topikban összefutottunk is).
  • Fpocok
    Ez vicces.

"Az ilyen tps játékok ragyogóan irányíthatóak vele, állítom, jobban, mint egérrel"
    vs
    "Persze azt elismerem, hogy a lőfegyveres célzás itt azzal sem az igazi, de soha nem is használok lőfegyvert a játékban."

Ennyi.
  • ratgab
    Sportjátékokban, Autós cuccokban, TPS Hack & Slash játékokban, platformerekben utolérhetetlen a controller.

Lőfegyveres célzást tartalmazó TPS-ekben a műfaj megerőszakolását eredményezi, FPS-re totálisan alkalmatlan (valaki tud vele játszani, de egérrel ég és föld azért).

Tudom, ott voltam, próbáltam. Unchartedeket controllerrel toltam végig mind a hármat.

Dark souls pont egész jól irányítható!
  • ratgab
    Alapvetően igazad van, viszont ahol lőni kell, ergó célozni ott leszerepel.

Ott nem tud pontosabb lenni mint egy egér, csak egy fapados megoldás ebben az esetben.

Csapkodni karddal, fejszével, faággal természetesen tökéletes, csak lőfegyveres harcra totálisan illúzióromboló.

Amúgy nekem nincs bajom a controllerrel csak helyén kell kezelni. Lőfegyveres harcot tartalmazó játékokhoz max szükségmegoldás. Szerintem.
  • lammaer
    nem tudom, vhogy nekem nem állt rá a kezem sohase, pedig istenuccse többször megpróbáltam. Vhogy lassú és pontatlan a kontroller az egérhez képest, nemcsak fpsben hanem ugy globálisan. Az egyetlen előnyét a sok kézreálló gombban látom (ugyan a billentyűzeten is sok van, de ott olyan poliphatást érzek ha 8 gombot kell egyszerre használni :) )
    Ja, meg a kontrollert lehet kanapén ülve használni...

Sajna valószinüleg megint be kell üzemelnem a dark soulshoz, mert a pc portjának az irányítása katasztrófális lett.
  • Madi92
    Fúj, kontroller, fúj!

Törzsgyökeres Pécés ként, rá sem bírnék nézni.
  • Voltan
    Őszintén szólva nem értem az ódzkodást a controllertől. Az ilyen tps játékok ragyogóan irányíthatóak vele, állítom, jobban, mint egérrel, billentyűkkel. FPS-nél soha nem használnám, de az ilyen címeknél tökéletes.

Egy vezetékes box controller 8-9 ropi, és jó befektetés, mert tényleg plug and play. A PC felismeri, és a kiosztást is azonnal szokták adni ezek a játékok. Igaz, a mindenféle 3rd party kontrollerekkel van néha probléma, meg kalibrálni kell az irányítást, de a box cuccal nincs ilyen gond.

Persze azt elismerem, hogy a lőfegyveres célzás itt azzal sem az igazi, de soha nem is használok lőfegyvert a játékban. Ha viszel magaddal egy társat, akkor egy kis körültekintéssel, óvatossággal a legkeményebb szituk is túlélhetők. Volt egyszer olyan, hogy gyorsított keresésnél zajt csaptam, és a szomszédos infestation egésze rászabadult a csapatra, ráadásul "hálistennek" egy feral is felbukkant. Na, az necces volt, de túléltük :D

• JethroHUN
    Megnéztem a WD legújabb részét... majdnem elindítottam ez a játékot. Csak aztán rájöttem, hogy még elég ótvar. Nagyon remélem, hogy a legközelebbi patch most már tényleg gatyába rázza az irányítást.
  • Hexex86 #492
    Nem vagy egyedül lostprophet! :) Bár én még nem vittem végig, de rajta vagyok!Szerintem már teljesen jól irányítható egérrel is.Ilyen "túlélő" játékot vártam már rég!
  • lostprophet
    Én már másodjára játszom végig, úgy tűnik csak az én ingerküszöböm túl alacsony :D
  • ratgab
    Én is elkezdtem és rájöttem, hogy túl sok a bug egyelőre... várunk így van.
  • Madi92
    Kivárunk! :)

Jelenleg még nincs értelme játszani vele, mert a játékélmény rovására megy!
    Beszélgetni róla addig meg érdemben nem nagyon lehet.
  • JethroHUN
    Értem, szóval már mindenki kaszálta a gamet
  • JethroHUN
    Hétfőn lesz javítás forrás
  • JethroHUN
    Ezen a héten is jön valami patch? Mert ez az előző azért nem nagyon váltotta meg a világot. És azért már jó volna játszani is ezzel...
  • lammaer
    Dettó. Olyan mint azok a kretén reggeli rádióműsorok amikor a bemondók már hajnali hatkor erőltetetten röhécselnek, mert ki van adva hogy ez egy vidám reggeli műsor. Borzalom.
  • mester1987
    Ők csak hülyülnek, a kommentáros YT-os videók meg 90%-ban elég debilek. Van egy magyar is aki keményen tolja...másszóval laza :D
  • Hexex86 #483
    Teljesen jól látod Madi92! :)
  • Madi92
    Lehet jó fejek, meg viccesek. De ennyi erővel Kiss Ádám is csinálhatná a tesztet, tán még jobban is nevetnénk.

De az első 5 perc alatt lejött, hogy aki jelenleg "teszteli" a játékot, őt pont annyira érdekli a dolog, hogy semennyire. Lehet, hogy a következő 45 percben komolyan venné, de én ki nem várom.

Pedig pont mostanság kezdtem el nézi SoD Walktrough-kat. (Lehet ezért nem tudom értékelni a lenti "kollégát") Ezeket is csak Commentaryval nézem, mert úgy feeling, de azt kell tapasztalnom, hogy 90%uk azt sem tudja mi folyik éppen a képernyőn.
    Értem én, hogy sandbox és zombikat irtani jó móka, de azért ez a játék talán kicsit túlmutatna ezen.

Persze mindenkinek más jön bé, ha valakinek az, hogy rohangál össze vissza és azt sem tudja mit miért és nem is érdekli, hát hajrá! :)

• mester1987
    Szerintem tök jó arcok. Pozitívak, nem gúnyolódnak és tapasztaltak is (nem védekezésként, hanem meglátásként írtam)
  • ratgab
    Én is....XD
  • Madi92
    Inkább ne csinálták volna! :D 5 percig bírtam nézni.
  • mester1987
  • wedge31
    -Fixed an issue where we were inadvertently flagging props (that still had resources in them) as "already searched."
    - Fixed a bug where we were forcing all languages to English

Those were the easy ones to fix in the midst of chaos. We\'re still investigating mouse acceleration, weirdness with save games (and other loot issues), and more interface tuning. Stay tuned for more progress this week, barring the unforeseen.

Azért durva,hogy egy hónap alatt nem sikerült összehozni az egeres irányitást normálisan és még mindig csak vizsgálat alatt van a dolog...
  • Nekrofil
    semmi pánik, a hétvégi feedback alapján a héten jön patch, ha minden igaz :)