State of Decay 1-2-3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehet ki kéne már nyírni a picsába. Csak idegesít.<#banplz>#banplz>
Jó viszonyban kell vele lenned. Még két megkötés van: kell influence pont és ne legyen elfoglalva. Magyarul egy barátodat tudod megkérni aki szabad és éppen ráér.
Gyakorlatban így megy: Megnézed a karakterlapodon a társak résznél ki hogyan viszonyul hozzád és épp mivel van elfoglalva. Majd odamész a megfelelõ emberhez a bázison és leszólítod. Aztán kiválasztod azt a mondatot a párbeszédablakból ami a csatlakozásoz kell és már van is egy kísérõd.
Köszönöm a hasznos linket akkor növekvõ sorrendben ezek a parancsok gondolom az összes.
Ja igen a 323 kolegához csatlakoznék bajtársat,hogyan tudok magammal vinni úgy könnyebb ha ketten csépelünk egy zombi hordát.<#idiota>#idiota>
Rádiós segítségek:
1. Futár hívása - ezzel tudod elcipeltetni a talált nyersanyagokat a bázisodra egy társaddal.
2. Elõõrsöt építése - felszerelés utánpótlásként szolgál és csökkenti a nyersanyagok napi szintû fogyását.
3. Bázis átköltöztetése - ha találsz olyan helyet a térképen, hol egy házikó ikon van, akkor az egy lehetséges élõhely, táborhely és oda át tudod költöztetni társaidat és új bázisod lesz a régi helyett.
4. SWAT kommandó - 3 jól felfegyverkezett (véletlen milyen fegyverekkel lesznek ellátva) rendõr érkezik segíteni pár nagyjából 5 perc idõtartamig, után 1 napig kell várnod, hogy újra bevethesd õket. Az 1 nap akkor is telik, ha nem játszol éppen.
5. Ilyen parancsom nincs még, mivel nem csináltam meg a hozzá kötõdõ küldetést, de szerintem ez egy mesterlövészt ad melléd, vagy távolból segít és leszedi a zombikat. Nyilván ez is idõvel abbamarad.
6. Tüzérségi tûz - Megjelölt területet megszórja a hadsereg. A jelzõt a D-pad bal-jobb gombjaival tudod elõhozni, majd el kell dobni.
7. Ez sincs nekem, de gondolom egy kocsit tesz le melléd. Majd kiderül.
8. Épületelkészítés - Egy már folyamatban lévõ épületrészed fejlesztését azonnal befejezheted. Nem kell kivárni amíg elkészül.
9. Orvosi ellátás - Ha az életerõd lemegy, akkor ezzel felgyógyulsz. Nem próbáltam még, de szerintem ez ilyen távgyógyítás lehet.
Többit nem tudom, nincsenek ilyen parancsaim egyelõre.
Rádióparancsokat a fõküldetések elvállalásáért kapsz. Így lesz egyre több és több elérhetõ. Influence (tekintély) pontokba kerülnek, azt meg bármilyen cselekedeteddel tudod növelni. A játékban ez gyakorlatilag pénz, ami kell fejlesztéshez, társakhoz, rádióparancsokhoz stb.
Csináltam egy küldetés a templomos után ott ahol meg kapom a seherif kalapos ürét is,és hárman megyünk.
Ott megnyomtam a lefele nyilat,és tádám azóta megy mint a karikacsapás.
Akinek megvannak a lehetõségek le fordítani mi mit jelent,hogy tudjam mikor ki adok rádión egy parancsot az eslõ tudom a málhás emberek hívója,de a többivel nem vagyok tisztába.
Hogyan lehet költöztetni stb ezek érdekelnének meg segítséget hívni rádión.
Amúgy rádió nélkül végig lehet vinni a játékot,vagy szükséges mindenféleképpen?
Alatta pár posttal ott van a fájlhoz a link. A gamepadra nem tudok válaszolni...
A segítségeket elõre is köszönöm.
Itt meg egy lista, nagyon jól összefoglalja a mozgásokat:
Mozgások
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Egyébként gurulni hogy lehet? Vagy az is egy plusz perk?
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
A térképen azért jelezve szokott lenni, ha feltûnik. De volt már, hogy csak úgy elõbukkant és engem is meglepett. Ha van kocsi a közelben próbáld meg elérni. Ha nyílt terepen támad, próbálj meg valahogy bemenni elõle egy házba. Ott a szûk tér miatt kevesebb a mozgástere.
Tudom nem egyszerû. A legjobb ellenszer ellene mindenképpen az, ha nem egyedül bóklászol. Egyedül inkább olyan karakterrel menj, aki kellõen tapasztalt és jártas. Annak nagyobbak a túlélési esélyei. Ha van molotov koktélod dobd rá. Ha van nálad figyelemelvonó (petárda), dobd el. Ezzel akár idõt is lehet nyerni és otthagyni a francba, ha túl gyenge vagy hozzá.
Vagy pedig fuss, de ehhez kell, hogy legyen nálad snack csomag, kávé, energiaital. Mert a stamina kurva hamar lemerül, hacsak nem magas a cardio értéked.
Ezt úgy lehet feljebb tornászni, ha sprintelve futsz. Nézz ki egy nyugis helyet ami zombimentes. Sprintelj négyszer egymás után teljes lemerülésig. Ekkor egyet fejlõdik a cardio képességet. Ezután minden következõ szint eléréséhez egyel többet kell sprintelni. Tehát mondjuk ahhoz, hogy négyes legyen a carido szinted, már kilencszer. Meg azt hiszem növeli az is ha a létrán gyorsan mászol fel, kerítéseken átmászol, falakon átugrasz meg ilyesmik.
Sok szerencsét.
Néztem, hogy már 22 órám van benne, de még mindig úgy érzem sehol nem tartok. Mondjuk nem is akarom, hogy hamar vége legyen.
Azért remélem, hogy:
Vidámparkot egyenlõre nem találtam meg. Egy dinoszauruszos benzinkutat, meg étkezõt igen, amolyan út menti pihenõhely ez. Meg a lezuhant repülõroncsot is megtaláltam. Elég faszán néz ki.
Viszont az csináltam fel tettem a játékot,és le szedtem az általad linkelt fájlt.
A gamedata.pak-ot ki töröltem teljesen a state of decay/game mappából.
Az általad linkelt csomagolt mappákat ki csomagoltam a state of decay/game mappába,és felül írtam amit kellet.Elkezdtem játszani nyomtam a klaviatúrán az L betût semmi gondoltam meg próbálom a Kontroller L gombját meg nyomni erre megint csak semmi egy idõ eltelt radom levágot minden elõre jelzés nélkül a játék az asztalra,és ennyi volt a pályafutásom.Ha van még türelmed vagy találsz hibát amit vétetettem nagyon meg köszönném amennyiben segítenél viszont ha semmi félle képen nem tudom a rádiót elõ hozni miktõl esek el kérek segítséget meg ilyenek e nélkül is ki játszható a játék amennyiben minden száll akad segítségeteket mély tisztelettel elõre is köszönöm.
Még egyszer köszi.
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Ne kövezzetek meg érte amint pénz lesz beújítok rá megéri a pénzét. 😊
Nekem nem indul el a játék csak fekete képernyõ fogad.3DMGame változat van meg amit lentebb linkeltek.Segitséget elöre köszönöm.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ mára ennél jobb hírt keresve se találtam volna!!
Akkor megvárom.Mire ész lesz már "szinte" hibátlan lesz a game!
A várakozás meg úgyis a középsõ nevem!
Next PC upgrade: 2022
Nos igen. Ezzel én is szembesültem. Elütni tényleg nem érdemes, mert csak a kocsi bánja.
Azt a nagydarab zombit kétféle módszerrel lehet kinyírni rövid idõn belül a leírások szerint. Az egyik, amikor a kocsidat annyira leamortizálod, hogy már elkezd égni és úgy mész bele, aztán mikor már lángol, villámgyorsan kiszállsz belõle és a kocsi robbanása megöli a zombit. A másik meg mikor egy gáztartály közelébe csalod (persze csak ha van a közelben ilyen) és abba belelõsz, majd az felrobban és kinyírja.
A kisvárosban én is úgy jártam, hogy már nem volt normális kocsi amivel tudtam volna messzebbre utazni, de aztán a városka peremén akadt még jó néhány. Mikor meg továbbálltam onnan egyre több lett. Szétszórva igaz, de van belõlük. A nagyvárosban meg bõséggel.
Ja és még valami. A nagydarab dagadt zombit úgy is ki tudod nyírni, hogy bemész elõle egy házba. Ugyanis ez a retardált annyira nagy, hogy nem tud beférni az ajtón. Így bentrõl könnyebben le lehet gyilkolni.
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Állat amikor a duda hangjára özönlenek ki a zombik a házból, gyakran az ablakon keresztül az üveggel együtt ugornak ki. Van egyfajta hangulata az egésznek.
Az is tetszik mikor felkeltem egy horda figyelmét kocsival elhaladva mellettük és leállok az autóval kb. 50-100 méter múlva. Nagy távolból látom ahogy rohannak, mint az õrültek, hogy utolérjenek. Azért bevárni nem szoktam õket, mert az veszélyes. Álló kocsiból simán kirángatnak, mikor már leszedték róla az ajtót.
Meg megfigyeltem mikor felmászok olyan épületekre amiknek létra van az oldalán és felmegyek a tetõre, akkor a zombik hála az égnek nem tudnak utánam mászni. De lent bõszen hörögnek és várnak rá a létrához közel. Vagy van amelyik annyira beindul, hogy elkezd körözni az épület körül. Ezeket a tetõrõl lõfegyverrel könnyûszerrel le lehet szedegetni.
Egyszer egy kocsim bánta az egyik ilyen akciómat. Este volt, teljesen egyedül voltam a kisvárosban. Visszamentem a pár megmaradt épülethez amiben volt még cucc. Lopakodtam elõszõr, de aztán feladtam, mert túl sok volt a zombi és kerestem inkább egy autót. Kiszálltam belõle de még így is annyi zombi üldözött, hogy muszáj volt felmásznom a tetõre.
Kocsival leparkoltam a háztól 15 méterre tetõre fel gyorsan. Na mondom magamban fasza helyzetbe hoztam magam. Mindenhol zombik, legalább 30 db, kocsihoz nem tudok visszamenni, mert körbevették, le nem tudok jönni, mert nem fogok tudni elfutni elõlük. Jó hát akkor jöjjön a tüzérségi támogatás. Eldobom a jelzõfényt, de sajnos a kocsihoz közel esik. Hallom távoli robajlásokat, ahogy elsütik az ágyukat pár kilométerrel odébb és nemsokára jött is az áldás. Telibe kaptam a zombihordát, de a kocsit is. Egybõl felrobbant, pedig zsír új volt.
Nem esett jól mit ne mondjak. Aztán leugrottam a tetõrõl és rohantam. Egyszer elfogyott a staminám teljesen. Hátranézek, a maradék zombik a nyomomban. Nekirugaszkodtam újra és nagy mázlimra volt a közelben egy másik autó (igaz már eléggé leharcolt állapotban), abba gyorsan beszálltam, aztán a maradék zedeket bosszúból mind halálragázoltam.
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
http://thepiratebay.sx/torrent/8959609/State_of_Decay_PC_Update_2-FTS
Hivatalos fórumba feltettek egy érdekes modot:
http://forums.undeadlabs.com/showthread.php?33951-mod-Hard-mod-0-1
Több zombi, több tápos zombi, tovább követnek, nagyobb zajt csapnak a fegyverek. 😊
Viszont itt egy igényesen összefoglalt IGN wiki:
Útmutató az IGN jóvoltából
Ezt mindenképpen érdemes elolvasni. Ezek után szerintem minden kérdés megválaszolódik. Ahogy idõm engedi én is megteszem, hogy tudjak azoknak is segíteni akik kevésbé értik az angolt.
Mondjuk kipróbálhattam volna, csak késõn találtam meg, és kiléptem miután benyomtam. 30 perces "munka" amúgy.
Én még nem láttam ilyen rádiós parancsot. A térképen véletlenszerûen szoktak megjelenni ilyen túlélõ megmentõs küldetések, ahogy írtad is és teljesítése után csatlakozik az új ember a többiekhez. Viszont mikor néztem wikipédiát, akkor azt láttam, hogy meghatározott számú túlélõ van, ha jól emlékszem 16 db emberke. Tehát gondolom ennyi az összes létszám. Ennyi emberbõl lehet gazdálkodni a teljes játék során.
Épületfejlesztéssel kapcsolatban még egy észrevételem is van. Ha jól rémlik a játék a gyógyszerkészleteket is levonta napi szinten a nyersanyagok közt, de amióta felhúztam a kettes szintû orvosi tábort, már nem láttam a felsorolás közt. Mintha ezzel már nem kéne akkor foglalkoznom.
Aztán wikipédián még az is tiszta lett (persze a játékban is le van írva, csak hülye voltam, hogy nem olvastam át alaposabban), mikor felépítesz kaja lelõhelyre outpostot, akkor az napi kaja adag levonást csökkenti 3 ponttal. Ha már kettõ ilyen jellegû outpostod van, akkor 6 ponttal és így tovább. Így ha van ebbõl sok, akkor megoldható az is, hogy a kajakészletekbõl se vonjon le a program.
Ezeknek az outpostok addig tudnak így ellátást biztosítani bázisod számára, amíg azokból ki nem merülnek a készletek. Ez viszont elég sok idõ, igaz a játék ha éppen nem játszol vele, akkor is zajlik és feltehetõen fogynak a készletek is. Majd ezt is jobban kifigyelem. Csak olvastam ilyet, hogy ilyenkor is telik az idõ, morál is csökken némileg, de nem komolyan, pár alap küldetéssel vissza lehet tornászni.
Kocsis kérdésre nem tudom a választ. Csak wikin olvastam annyit, hogy javítódnak csak nagyon lassan és ehhez a parkoló területen kell hagyni a kocsikat. De elég sok kocsi van a játékban. Meg ahogy láttam a belinkelt képen lévõ rádiós menüben van a vehicle delivery parancs, ami gondolom lerak egy kocsit amit használhatsz. Vagy valami ilyesmi.
Egyenlõre nem reagál viszont az opciókban mûködik a lefele nyíl.
Ja igen nem módosítottam semmit frissen van most megint telepítve szóval jónak kéne elméletileg lennie. 😊
Másik: Van olyan mûhely fejlesztés, amivel nem csak a karosszériát javítja a garázsban lévõ kocsiknál, hanem a belsõ dolgokat is?
Megkötés annyi van pl. call for scavengers és establish outpost parncsoknál, hogy ezek akkor sikeresek, ha megtisztítottad a házat zombiktól meg esetleg pár a házhoz nagyon közel lévõtõl.
De erre a program figyelmeztet is. Képernyõ alsó részén kiírja neked. Influence pontnak is rendelkezésre kell állnia annyinak ami a táblázatban meg van adva.
Itt látod, hogy összesen 453 ilyen pont áll rendelkezésre. Bõven tud minden félét az emberke, aki ezt a képet lementette.
Attól ne ijedj meg, hogy h sikerül elõhoznod ezt a menüt és neked nincs ennyi felsorolás benne. Ugyanis még nekem sincsen ennyi. Ezeket majd szépen adagolja neked játék, ahogy a fõbb küldetéseket elvégzed.
Szerintem akkor már említsük meg a Saints Row3-at is, mint sandbox játék. Vagy a Civilization 5-öt... mindkettõ pont annyira vág témába mint az X 😊
Vagy ki kell pucolni egy környéket,és át kutatni a holmikat azt utána. Hiába nyomom a Kontrolleren a lefele nyilat nem reagál semmit sem.
Elõre is köszönöm a segítségeteket.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Ha sandboxban gondolkodunk, akkor hamarosan itt az X Rebirth(november ha jól emlékszem, bár más témát ölel át).
Jó lesz ez..😉 Ha esetleg késõbb belemaszíroznak egy coopot és plusz területeket és vagy craftolási lehetõségeket(eszközök, fegyverek stb. készítése, autók páncélzattal való felszerelése(ala Mad Max) stb.), akkor tuti, hogy beírják magukat az örökzöldek közé...
Én valami ilyesmivel nyomnám és simán el tudnék képzelni ebbõl egy mmo-t is, ahol a játékosok építik fel szépen apránként a bázisukat, generálják a küldetéseket, termelik meg a betevõt, képzik magukat...mint a valóságban, ha beütne a nagy bazdmeg..😄
Nem is kell nekem már a SoD 😄 Bár nem olyan részletes, mint ez, de a végét nézzétek 😄
Parasite Eve 2, best game EVER!
Ha esetleg végeztek nálad, akkor ide is küldheted õket egy pipára! Bár nem tudom, hogy a csöcsös japán ikrektõl odaférnek-e?! <#idiota>#idiota>
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.