1275
-
#795 Elvileg normális ... mármint ha megvolt a küldi, lement a stáblista és continue-t nyomsz, akkor oda fog tenni. -
#794 A Wall küldetés az utolsó. Már nem emlékszem hogy volt, de szerintem valami bug lehet.
Fenrir: az alapjátékban a sztori is felkínál helyszínt, bár nem emlékszem, hogy kötelező-e. De megéri. Én a Savini rezidenciát mondanám (ami a legnyugatibb városrész keleti oldalán van, egy híd mellett- sőt még az egyik szereplő is ajánlja, vagy valami kis küldetés is van róla), ahol van a fára szerelt kisházikó is.
Az elég jó a kiegészítőben is szerintem. -
#793 Én még nagyon az elején járok. Jelenleg a templomban van a bázisom, innen melyikre érdemes tovább költözni ahol már több embert tudok majd eltartani? -
#792 Na, az alap játékot végigtoltam. Miután megvan a Wall küldetés, visszatesz a bázisra és újra megtudom csinálni.
Az lenne a kérdésem, hogy ez normális vagy valami bug? -
Stief #791 Melyik modot vagy steamworkos kampányokat használják leggyakrabban, mit érdemes letölteni? Köszönöm előre is a segítséget. -
#790 Jah, vagy alt+tab és másolatot csinálsz a mentésfájlról :)
Persze az is jó lehet, amit te mondasz... :P -
Bakkertakker #789 Van SoD save manager ami automatikusan ment 30 percenként vagy te tudsz mentést/backupot csinálni az utolsó automatikus mentésről. -
#788 Mondjuk 3 nagyobb adagban játszottam ennyit, mikor megjelent megvettem, nyomtam, aztán egy darabig nem, majd megint ... s mivel a valódi időt is figyelembe veszi volt, hogy mire újra játszottam meghalt emberem meg ilyesmi. Mindegy, végül is a játékra nagy hatása nem volt, mert alapjáraton nem volt nehéz. Sokáig spóroltam a gránátokkal meg mindennel, de mikor elkezdtem a játék 70% után folyamatosan használni, akkor minden leegyszerűsödött ... jöhetett bármekkora horda, egy lépésre aktiválódó vagy üveges molotov, és mindenki elpatkolt. Igazából csak a nagy benga állatoktól fostam, mert azok 2 emberem is széttépték :) kocsival is macera őket leverni, tropára megy tőle a szekér :)
Majd lehet elkezdem megint, már sokkal több lehetőséget látok, és látom nem kell spórolni az inf-el meg egyebekkel, azzal mindig tele leszek ... mondjuk leginkább kaja, építőanyag és bázis lőszer hiányban szenvedtem leginkább ... de ez valszeg annak tudható, hogy a 3 település közül igazából csak az egyiket pucoltam ki és főleg ott tevékenykedtem :) -
#787 A DLC nem ennyire rohangálás az első 6-7 szinten még- utána lassul a menet és elő-előfordulhat.
Amúgy aki "csalni" akar az emberekkel: amikor jól mennek a dolgok, akkor lépj ki menübe esc gombbal, akkor küldetések között mentést csinál.
Ellenben ha az embered már mondjuk másodjára hal meg félig (amikor space gombot kell püfölni, hogy feltápászkodjon), és csak nem tisztul a környezeted, akkor abból halál lesz... tehát még azelőtt, hogy benyögne valamit a halála előtt (mondjuk épp valamelyik erősebb zombi most kapott kétmarokra hogy széttépjen vagy harapdáljon), nyomsz egy alt+f4-et.
A játék kilép, mentést nem képes csinálni, a bajba került fazon meg a játék betöltése után ott álldogál a bázison, egészben.
Persze ez csalás:)
Az outpost jó megoldás, ha a bázishoz vezető útvonalakon el tudod őket helyezni, pl. a Savini-rezidenciát elég jól körbe lehet bástyázni, sőt ha a hidat és a másik északi bevezetőt (a raktár környékit) lezárod ilyen módon, a nyugati rész majdnem tiszta is maradhat. -
#786 Egyszer végigmentem az alapjátékon, 24 óra játékidő volt ... de még így is mesterségesen kitoltam, mert azt a küldetésszálat direkt hanyagoltam. Ennek 80%-át az alap táborban, a templomban töltöttem ... sőt, azt a kis falucskát full kipucoltam, a többi várost/települést alig, a vidéki részeket meg semennyire, így is tele voltam fegyverekkel meg mindennel. 3-4 emberkém halt meg az irányításom alatt, aztán még pár magától vhogy. Nem is jutottam odáig, hogy a 12 fős raktárba beköltözzek, csak a másik város 8 fős házába.
Szintén 80%-ban nem is használtam az ALT-ot, el is felejtettem, outpostot is csak a végefelé csináltam 1-2-t :) szintén a végefelé kezdtem el használni a scavangert, addig mindent én cipeltem. A többi support lehetőséget nem is használtam soha.
És baromira frusztrált, hogy állandóan vinnem kellett mindenkit kis zombi verésre, nem lehetett nyugodtam kóricálni, valakinek mindig volt valami nyűgje, vagy valakit időre kellett segíteni/elintézni. Baromi nagy rohangálás a játék :)
De kirr volt :)
Most nekikezdtem a DLC-nek. -
#785 Nem lehet az max bug volt. -
#784 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy autó platón lehet-e vinni több hátizsákot, mert amiket a Ytubon láttam, nem jönnek be; nekem a levegőben marad, ha elindulok. -
Bakkertakker #783 Helyes, új pálya :) -
#782 Na oké, én a 11. szint végén jó időre be is fejeztem a Breakdown-t... olyan szinten már az "izgalmat" túlhaladja az unalom, meg a frusztráció:)
Egészen üres helyeken egy kis verekedési zajra odarohan 4-5 sima zombi, meg néha 1-1 robbanós vagy ugrálós, és akkor egyedül a legjobb hős is gázban van. Kevesebb a magányos zombi máshol is, kettesével vannak a hordák 50 méteren belül, így infestation is gyakoribb.
A cuccok eléggé elfogadható mennyiségben találhatóak még itt is, bár üzemanyag még mindig ritkának mondható.
És a kocsi hiány... Marshall területén mondjuk van összesen 8-10 autó, a kezdő szintek 15-20 autójával (nagyságrendről beszélek). És Marshall nem kicsi terület. Nagyrészt kombik és pizzásautók, szedán és rendőrautó kevés, pickup meg nem szokás arrafelé. Mivel több a zombi, többet kell csapkodni (ha haladni is akarsz, és kinyírni őket kiszállás előtt), ergo hamarabb is rongálódnak...
Egyértelmű a workshop minimum 2-es, de inkább 3-as szintjének fontossága. -
#781 Lifeline alcímmel készül a State of Decay második kiegészítője -
#780 Az elsőre nem tudom a választ sajna.
A lakókocsisra én is a 6. szint végén találtam rá:)
Amikor minden kész a kocsival, akkor először egy másik ikon jelenik meg zölden ott, ahol szerelgetni lehetett. Egyszer megnyomod, Lily benyög valamit rádión, hogy távozásra készülünk.
Ez után a csapattagok menüjében egy-egy fazonra kattintasz egyszer, majd az E gomb (to RV) beülteti őket a lakókocsiba (kiszállítani is ugyanígy lehet, ha mégse őket akarod).
Ha valakin az E gomb mellett check in felirat van, az azt jelenti, nincs otthon, valahol kolbászol- de erre a parancsra bejelentkezik, és látható lesz a mapon. Odamész hozzá (ha nem bírsz várni rá), és személyesen mondod neki a beszélgetésmenüben, hogy go to RV. Ekkor otthagy csapot-papot, rohan helyet foglalni az ablak mellé:)
Lily és az éppen aktív személy mellett talán még 5 vagy 6 személy fér el, ha tele lesz (nem a gatya:), akkor Lily bemondja, hogy oké, ennyien férünk el, hacsak nem utazik valaki a tetőn (poén).
Ilyen bezsúfolt állapotban a korábban ismertetett RV szerelő menüben egy másik ikon jelenik meg (kocsi nyíllal talán). Azt megnyomod, örevoár, irány a következő szint.
Na én ezt hagytam ki, és kétszer is kattintottam, úgy sebtiben. Aztán néztük egymást Lily-vel a lerobbant lakókocsi mellett a következő szinten. És egy emberrel (magaddal) emberek beszervezéséig mindenhová egyedül menni... izé, kampó.
Ezért valahol 3-4 szint körül indítanom kellett új játékot azon a szinten (ilyenkor már elérhető, ha a játékosprofillal eljutottál arra a szintre). Olyankor hozzád vág még 2-3 random fazont, úgy egy kicsit könnyebb már- de a lényeg az, hogy ugye tovább vigye az ember őket .) -
#779 Lenne két hülye kérdésem.Hogy lehet specializálódni fegyverrel? Folyamatosan ütök nehéz fegyverrel de nem fejlődik semmit.
A másik hogy lehet a lakókocsival több embert vinni a következő szintre? -
#778 Ennek ellenére értem a kérdést.
Találkoztam olyannal, hogy egy raktár építési anyagot jelölt (a menüben nem outpost jelölés (őrtorony), hanem építési anyag volt látható. És emlékeim szerint így történt, találtam cuccot, de nem vettem ki.
outposts
Tehát ha marad ott nyersanyag, akkor csökkenti a nyersanyagok napi (valós, 24 órás) fogyását úgy, hogy kis mennyiségben "termel"- ellenben minden outpost 1-el több material nyersanyagot fogyaszt naponta.
Mindig csak egy fajtát képes csinálni, abc sorrendben megy rajta végig, ha egy valami kell, hagyd csak azt ott.
Ammo>Food>Fuel>Material>Medicine
Egy nyersanyagtermelő outpost kipakolható azután, hogy létrehozásra került, mint termelő outpost, akkor már nem számít. -
Cveu #777 Huhh, lenne még egy kérdésem.
(Alap játék esetén)
Ha olyan helyre építek Outpostot ahol mondjuk találtam ételt, vagy lőszert, de "nem vettem ki a szekrényből" akkor ad elvileg napi +x utánpótlást?
Vagy ez típustól függ? Ma épp egy GunShopban nyitottam egy outpostot, de nem adott bónuszt, szóval kell benne hagyni némi pakkot és akkor ad?
Elnézést a hülye a fogalmazásért, de hulla vagyok, és még én sem értem nagyon, hogy mit szeretnék tudni.
Előre is köszi :) -
#776 Akkor szerezz fegyvert:) Én a 10. szinten vagyok vele, és szerintem jól be van lőve a szintenkénti nehézség növekedés. -
Bakkertakker #775 Ez a Breakdown már az egyes szinten is nehéz, 0 fegyverrel indulva eléggé problémás zombit gyakni :) -
Bakkertakker #774 Nos, most csak futásra gyúrtam és nagyon lassan fejlődik. -
#773 Hm... én nem nagyon figyelek rá, csak idéztem. Érdekes minden esetre. -
Bakkertakker #772 A játékban rengeteget futottam és mégis csak a legvégén nőtt egyszerre kettőt a cardio, ezért kérdeztem. -
#771 A skilleket úgy fejlesztheted (automatán csinálja), hogy játszol a fazonokkal.
Cardio- futással nő, több lesz a stamina+2 spec. technika
Fighting- közelharccal nő, maximum életerőt növel, fegyverspecializálódást, és gyilkos ütéseket nyit meg
Shooting- lövöldözéssel nő, javítja a pontosságot, fegyverspecializálódást technikát nyit meg
Wits- keresgéléssel nő, csendesebb és gyorsabb keresés magasabb szinten
Tényleg érdemes a wiki oldalán böngészni :) -
Bakkertakker #770 Megvettem a Breakdown-t, hamarosan elkezdem a vég nélküli zombi irtást. Az utolsó küldetésnél a kezdeti feka srácnak 2-t is elemkedett a cardio szintje, korábban egyetlen karakternek sem. Ezt hogyan lehet fejleszteni? -
Cveu #769 Igen alapjáték.
Köszönöm a válaszokat, lehet lesznek még kérdéseim :-) -
#768 Eszközöket (gránát, molotov) és gyógycuccokat, valamint zajkeltőket (petárda, vekkeróra) úgy lehet használni hogy egérgörgővel kiválasztod, majd megnyomod az F gombot. Amit elhajít, azt kb. úgy dobja el, ahol a képernyőn a kamerával középre nézel. Részben talán távolságot is dob, ki kell tapasztalni.
Az on a mission küldetést automatikusan hajtják végre- ha bajba kerülnek, előbb-utóbb kapsz egy szép kis küldetést a felkutatásukra, amikor össze tudod őket szedni- elkalamojolva nem halnak meg, csak ha a megmentési feladatot nem hajtod végre, emlékeim szerint. Ha veled vannak egy küldetésen, vagy csak fedeznek, akkor képesek megdögleni.
Ha a két embert kiválasztva nincs olyan hogy check in (E) a képernyőn, akkor így fog történni. Ha jól látom sima játékról van szó.
-
Cveu #767 Sziasztok!
Rögtön lenne is két kérdésem.
1. Billentyűzet esetén, hogy lehet molotvot (gránátot, etc) eldobni?
2. Illetve, hogy két emberem jó ideje már valamilyen küldetésen van (on mission) or far from home. Térkép nem jelzi őket, egy aktív küldetésem van, hogy nézzem meg a courthouse-t SpencerMillben.
Esetleg van rá tipp, vagy valami hogy a két kis elkószált legényt megkeressem? :D
Előre is köszönöm. -
#766 Írok már pár tippet ahhoz, hogy lehet a Breakdown-ban előrejutni azt figyelembe véve, hogy szintenként a cél a továbbjutás: tehát lakókocsi megtalálása, megjavítása, tisztítása, feltöltése, lelépés a környékről.
- Az első szintet kivéve ugye a lepukkant RV (lakókocsi) mellett találod magad, némi ellátmánnyal, illetve az aktuális szereplőn kívül azokkal, akiket beültettél az RV-be.
Ha nincs legalább 5 ember (felül írja), szerezz- eleinte könnyen adja az új embereket. Ennyi minimum kell új otthonba költözéshez.
Első lépés a körbekémlelés (mindig egy ilyen torony közelébe "robbansz le"). Autót kell találnod, anélkül az alacsonyabb szintek is nehezebbek, hát még a magasabb szintek.
Az autóval könnyebb rögtön elmenni a már ismert lakóhelyekre (a templomhoz 5 ember, 20 építőanyag, a Savini rezidenciához 6 ember 30 építő kell), előfordul, hogy rögtön az elején már költözhetsz is, megvan minden.
Magasabb szinteken az északi kisváros-szerűségbe (Trumbull county) helyez, ahol szinte semmi nincs kutatnivaló, menekülni kell onnan a fentebb leírt helyekre. 9-es szinten odafenn egyetlen helyen találtam, a cirkuszrész bejáratánál egy rendőrautót - de ha nem tudod hová kell menni, lopakodni kell :)
Az autó ugye meneküléshez, hordakinyíráshoz, mindenhez elkél, szóval muszáj.
- Ha beköltöztél, első lépések (a sima 1 percig tartó feljavítások után)
Ha nincs, akkor workshop, medical facility, bedroom a sorrend (általában bedroom van, az alapból 8 személyes, ráér akkortájt).
Ha nincs, akkor felhúzni a tornyot, illetve raktárt, esetleg kert (de kaja nem fogy nagyon, ha 12 alatti csapat van, és folyamatosan játszol, pár nap alatt össze lehet szedegetni az élelmeket).
Étkező (dining) felesleges, könyvtár csak ha hosszú menetre játszol.
Az alapokat fejleszteni kell: a workshopot, hogy autót is javítson a parkolóban, illetve a medicalt, hogy gyorsabban és jobban gyógyuljanak.
- Mindig a környékbeli házakkal kezd a kutatást.
Ha több nyersanyagot találsz, és nem akarod, hogy másik társad jöjjön érte, akkor vedd ki (persze le kell rakni a hátadról az aktívat, különben a másikat nem felveszi, hanem szétszedi alkotóelemeire, és nem nyersanyagként viszed haza...) majd rakd le a földre vagy az épületben, vagy ha nincs környéken ellenfél, akkor az úttest mellé, hogy ha arra jársz, csak kiugorj érte a kocsiból.
A gyors kutatást (SHIFT-el) csak akkor használd általában, ha társsal vagy, vagy pedig ha ígyis-úgyis észrevettek már, és sietned kell (mondjuk hiányzik valami nyersanyag, amit végre találtál).
- Felkészülten indulj el
Általában 2 közelharci fegyver (leginkább, ha nincs másra speciális képzése, akkor pengék, kardok, éles fegyverek (ha eltörik az egyetlen egy harc közben, az kissé frusztráló:) 2-2 életerő és stamina növelő, esetlegesen 3 molotovkoktél és egy lőfegyver (nagy szórású, nagy tűzerejű, hangtompítós, ahogy gondolod) min. egy tárnyi lőszerrel.
Ha nagy hátizsák van, még így is fér bele, hiszen a nyersanyagzsák külön használatos. Mivel hármasával foglalnak egyet az apró dolgok, elfér így is.
Ha van bőven influence, hívd el egy társadat is, megoszlik a zombik figyelme- de azért ne hagyd magára. Bár az aprónéppel elboldogul, az erősebbek képesek secperc alatt kinyírni társainkat.
Ha más társaságok küldetéseit csinálod, és jönnek veled, ne légy rest a környékbeli házakat átkutatni (1-2 elég), ingyen fedezetet nyújtanak. Azonban ha közben befejeződik a munka (1-1 speckó szörny kinyírása pl.), akkor úgy lelépnek a környékről, mintha sose láttak volna: egyedül maradtál :D
- Ne légy rest felfedezni
Nem csak a kilátókból lehet felfedezni a kocsikat, hanem ha elhajtasz mellettük, akkor is. A kocsik életet menthetnek, ha tudod hol keresd őket. Pl. ha megborulsz az egyenetlen talajon, és fejreáll, akkor nem lehet beleülni, menekülni kell, hamarosan robbani is fog (bármilyen állapotban is volt). Ha akkor állsz neki az út felé lopakodni, nem tudván, hogy van-e ott kocsi, akkor izgalmas kalandod lesz:D
Amúgy pedig nem szükséges minden toronyba felnézni. A városokban 1-1, Marshall városban 2-3 elegendő a körbenézéshez.
- Nagy szörnyek, küldetések
Besieged küldetés: ha a környéken látni nagy szörnyet, biztos megjelenik a barikádos küldetésben, bekopogtatni :) Ha van kocsid, és hely a furikázásra, a ház körül megéri elcsapkodni őket. Ha nem vagy kellően felszerelve és erős a karakter, oda se menj. Nem éri meg.
Dagadthústorony szörny: Autóval elütni gáz, mert totál tönkreamortizálja, a felnin gurulva bármelyik zombi leelőz...
Használj molotovot, robbanószert, illetve csak fejre célozz. Vagy kerüld ki.
Bloater gázfelhős: Távolról lelőni 2-3 lövés, felrobban, ennyi. Kocsival nekimenni nem jó, ráragad a kocsira a trutyi, hiába mész onnan, leveszi háromnegyednyi életerőt, staminát. Ha úgy mész el mellette, hogy a kocsi farával megfaroltatva elsodrod, akkor a robbanás már akkor terjed szét, amikor odébbvagy, és nem kap el. Ajtónyitással ezt nehéz megoldani.
Ugrálós sárga: Próbálj elsőnek csapni. aztán másodszor-harmadszor. Ne hagyd élni, aztán ha lefeküdt, kivégzés. Lőfegyverrel eltaláni nehéz, kocsival szintén. Talán ha nem vagy egyedül, könnyebb, ha mással foglalkozik :)
SWAT,army zombi: Kicsivel tovább kell ütni, mint a normál enemyt, ennyi.
Sikítós, kar nélküli hullafehér: Ne menj a közelébe, próbálj fejlövéssel irtani. Ha közelmész, 2-3 csapás, és már fekszik is...
Ha nagy zombitömegbe vagy, gyakran használd a védekezés (C) gombot támadás közben, hogy kerülgessen, próbálj ugrani, illetve ide jó a nagy szórású fegyver is.
Most ennyi :D
-
#765 A játék alatt pedig 1 játékkal töltött óra ott 12 órát jelent- tehát 2 játékórával eltelik egy nap.
Én amúgy már a 8. szint vége felé járok, de mivel a hatodik végén jöttem rá, hogy be kell ültetni az embereket a lakókocsiba a végén, soha nem jöttek velem addig, csak Lily mellett az jött tovább, akivel éppen aktív voltam :)
Vagyis újra kell, hogy tápolja az ember őket ha hozzád kerülnek. És a kilencedikre kell egy pár ember felmaxolva:) -
#764 Pf, és ha hetekig nem játszom vele? :) -
Bakkertakker #763 Csalni kell. Azaz ha abbahagyod a játékot és visszatérsz 1 nap valós nap múlva akkor az nekik 12 óra úgy, hogy rájuk sem bagóztál. Ezért mindig vissza kell állítani a gép óráját, hogy érezzék a folyamatos törődést :) -
MalChico #762 Nosss..... sikerült elköltöznöm, minden fasza, azonban az emberek szép lassan elhagynak engem, úgy, hogy foglalkozva van velük,párbeszéd, közös missziók stb. mégis.... megoldás?:) -
Bakkertakker #761 Az alapjáték az küldetéses, sok mellékküldetéssel együtt. Billentyűzettel és egérrel teljes mértékben használható, már ne szükséges kontroller hozzá.
Remélem lesz második rész ahol egy picit összetettebb lesz majd a játék. Több építkezés és szabadabb kéz jobb lett volna. -
#760 He, az alapjáték végén ilyet meg találsz... :D -
lammaer #759 Azért szeretem ha van vmi sztori, ahol a végén van egyfajta "befejeztem a játékot" érzés.... -
#758 Összesen 8 helyre lehet költözni.
Lakóhelyek -
#757 Simán jobb, sokkal inkább sandbox, egyre nehezedő szintekkel, achievementekkel. Az alapjáték azért meghatározott egy játékmenetet... -
#756 Megmondtam, hogy olyan helyre lehet átköltözni, ami 'Potential home base' néven látszik kereséskor, ha bemész meg más neve van, pl. Alamo, Kirkman residence, stb. Kiírja, amikor bemész, a bal felső sarokban a nevet a kívánt nyersanyag és embermennyiséget.
Amire te rányomtál, az a set outpost (és nem a kellő set homebase) gomb volt. Azzal helyőrséget csinálsz, amely biztonságos területet és hozzáférést biztosít az otthoni raktárhoz.
Elviekben nem tudom, hogy egy beköltözhető házat helyőrséggé lehet-e VÉLETLENÜL alakítani, szerintem nem. De ha igen, akkor az ilyen helyőrséget (és minden helyőrséget, amit elfoglalsz) az otthoni építkezős menüben otthon ki ki lehet választani, és törölni.
De mint mondtam, ha nincs set homebase választás, akkor azt nem is lehet otthonná alakítani. Még ha nincs megfelelő anyag és ember hozzá, a megfelelő helyeken az a rádióopció akkor is ott kellene, hogy legyen.