1275
banner
  • lammaer
    Ja, és ugye ez már nem béta/early access/fullofbugs állapotú? :)
  • lammaer
    Lassacskán végzek az előző játékkal (Dark souls :) ), és azt hiszem ez lesz a következő áldozat.

- a DLCt érdemes beszerezni, ad a rendes single player játékhoz vmit, vagy csak az új játékmódot hozta be?

- egérrel-billentyűbvel jól irányítható vagy inkább kontrollert kíván?
  • MalChico
    Sunsetjoy! Help me pls! :) a játék szinte legelején járok, megvan a megfelelő materials a költözéshez, megvan a létszám, kiválasztottam egy házat, egy teljesen más vidéken, bementem, de a rádió hívások között nincs még ott az általad említett " set homebase ",mégis rányomtam valamire ( 2 alternatíva volt ) aminek következtében a térképen egy zöld kis vár jelöli mostmár a házat, amibe szándékozom költözni, viszont semmi pakolászás nincs :) ... kell még valamilyen küldetést csinálnom, avagy nincs elegendő csillagom?
  • Sunsetjoy
    Most hogy mondod, lehet. Régen vittem végig az alapot, naponta a kieggel játszom, már keverem. De a kérdező lakókocsit emleget, az meg a kiegészítőben van.
  • Bakkertakker
    Nem csak azután lehet költözni, hogy van egy ilyen küldetés?
  • Sunsetjoy
    Na látod, a kiegészítőben van csak lakókocsi. A módszer amúgy ugyanaz a költözésre.
  • MalChico
    Köszönöm szépen! :) akkor lakókocsi megléte nem is szükséges hozzá?
  • Sunsetjoy
    Gondolom az alapjátékra, és nem a kiegészítőre gondolsz.
    Ott ugyebár a templomban vagy először rendes menedékhelyen, és onnan költöznél.

Elköltözni meg úgy kell, hogy a pályán elszórt tornyokból, tetőkről, stb. körülnézel (ezeket a kilátókat ugye jelöli a térkép), és keresel olyat, hogy Potential home site.
    Ezek nem változnak helyileg, mindegyik (kis)városban található 1-2, kisebb-nagyobb épületek (házak, raktár, vendéglő). Ezekre a helyekre lehet elköltözni.

Az kell hozzá, hogy bemész az épületbe, ott majd kiírja, hogy mennyi nyersanyag (resources) és ember (people) kell ahhoz, hogy beköltözz. Ha ezek a dolgok megvannak, van annyi, akkor ki kell választani a rádiós menüben a megfelelő lehetőséget (ha jól emlékszem set homebase).

Ehhez kell reputáció is (az a serifcsillag szerű számláló), de általában ilyenkor már van annyi, amennyi elég rá.
  • MalChico
    Szisztok! Kezdő State of Decay- os vagyok, szeretném megkérdezni, hogyan tudok elköltözni mihamarabb ?! ha lehet részletesen írja már le valaki köszönöm! :)
  • Sunsetjoy
    Az első szinten az elején egy közösséghez csatlakozhatsz. Minden további szinten egy lerobbant lakókocsi mellett találod magadat pár társaddal. És el kell jutni egy olyan helyre, ahová beköltözhetsz. Persze ezek egyrészt messzebb vannak, másrészt vagy ember, vagy építőanyag is kell. Azt meg össze kell gyűjteni, verbuválni. Amúgy azok a beköltözhető helyek vannak ugyanitt is. A többi random. A lényeg, hogy találsz majd egy lepukkant lakókocsit, amit szintén nyersanyagokkal ki kell javítani, hogy utána elhúzhass... egy másik szintre.

Ahogy lépdelsz fel a szinteken, egyre több és erősebb zombik (nem ugrál akkora nagy lépésekkel, de érezhető) lesznek, egyre több olyan hely lesz, ahol nem találsz már (vagy annyit) nyersanyagot (pedig alacsonyabb szinten volt), sőt a megtalált lakókocsihoz is egyre több minden kell, hogy működjön.

Ha jól olvastam, a készítők a nyolcas szinten dobták be a törölközőt...
  • Bakkertakker
    Ti lőfegyverrel toltátok vagy csak a cséphadarókkal? Én a rohadt zombik kivételével nem is használtam pisztolyt.
  • Bakkertakker
    Ha mindig ugyanaz a pálya akkor a már eredetiben lévő elfoglalható helyekre költöztet be?

Én végigtoltam és sokmindent hiányoltam benne. A játék nem volt elég komplex, nagyon meg volt kötve a játékos keze, több nyersanyag kellett volna bele, több építgetős rész. Talán a 2. részben ezt megcsinálják :)
  • Sunsetjoy
    Breakdown-ban hanyas szinten vagytok már? Én 5-öst kezdtem el, de ha kirak valami kisvárosba, szívatósabb :D
  • marczi77
    Köszi a gyors válaszokat. Akkor ezek szerint az új könytár felhúzásakor a már kész kutatások is lenullázódnak és ezeket is elölről kell kezdeni?
  • Malakai
    - Bug, november végi patch cseszte el.
    - Nyersanyag egy részét átviszik, de fel kell építgetni a dolgokat.
    - Unarmed Combat | Counter-Attack | Special Attack | Special Technique Sajnos elég rendezetlen a wikia, de hirtelen ezt találtam, főleg az első lehet hasznos.
  • marczi77
    Sziasztok, remélem tud valaki az alábbi kérdésekben segíteni:
    - Mindig összegyűjtök egy rakat lőszert, azonban az új belépésnél visszaáll a készletem 50-60 lőszerre (ez az egyéni lőszer, ami a szekrényben van). Ez valami bug?
    - Ha átköltöztetem a bázisomat, a korábban felépített létesítményeket újra fel kell húzni? Ha pl. volt könyvtáram és már túl vagyok néhány kutatáson, ha új bázisra költözöm, ezeket a kutatásokat újra kell indítanom?
    - hol találok egy korrekt útmutatót a bill-egér irányításról? Konkrétan a harci rész érdekelne és azon belül a speciális ütések, rúgások. Pl. hogy csapok egymásnak 2 fejet, ha a karakterem erre már elvileg képes?

Előre is köszi
  • Tcsm
    Az,hogy lehet,hogy egy ember be van osztva a megfigyelő toronyba de nem ő hanem egy másik ember áll ott és szedi a zombikat?
  • Tcsm
    Hello, nemrég kezdtem el a játékot és még nem igazán értem,hogy is működik az,hogy mutatja a stockpiles-nél hogy van 11 élelmiszerem és fogy belőle naponta 11(11 túlélő van), de nem fogy annyi naponta.Ezenkívül hogy lehet élelmet hozzáadni a stockpiles-menühöz?
  • Bakkertakker
    Én azt egy kezdő karakterrek sikeresen megcsináltam, nagy mákom volt. A másik karakterrel volt elfoglalva amíg én hátulról lecsapkodtam.

Nekem az első elhalálozás az előtte lévő szomszédságnál volt amikor szintén meg kellett védeni. Keményen kimentem erre egy feral jött a semmiből és kicsinált.

A cuccokat egyébként fel lehet venni egy másik karakterrel.
  • Laza
    Steamen napi akcióban a játék -50% !!
  • Sunsetjoy
    Cseréld le a karaktered, válts át egy másikra a karakterképernyőn. Az asztmát nem tudom, hogy lehet-e gyógyítani az orvosi részlegen, de talán igen.
  • kecskusz
    Heló,
    a Breakdown dlc-vel játszom és a karakterem fáradt státuszban van és asztmás is,ezeket hogy lehet orvosolni? Folyamatosan csökken ezáltal a staminám.

Választ előre is köszi! :)
  • Madi92
    Magyarítás, hogy halad? :)
  • Laza
    Szerencsére van a játék annyira jó, hogy az egér+bill irányítás betegségei felett szemet lehet hunyni ... van ugyan X360 kontrollerem, de a fegyveres célzás sokkal jobb egérrel.
  • Peet199009
    Értem köszi a gyors választ!
    Akkor esetleg valami ötleted hogy mivel lehetne lanba tolni valami ilyesmi játékkal? (sajna csak warez..)
  • Fpocok
    Tudtommal csak single része van és nem lesz semmi multi.
  • Peet199009
    Akkor lanon sem lehet csak single?
  • Fpocok
    Hát ha nem zavar, HOGY NINCS BENNE MULTI! :)
  • Peet199009
    Sziasztok!
    Lanon lehet ezzel tolni? Warezzal vagy eredetivel?
  • ratgab
    Nekem sincs vele bajom továbbra sem.
  • Malakai
    Én nem igazán véleményeztem az irányítást, mert alapból controllerrel áltam neki (TPS-eknek úgy szoktam), de a sok sírás hatására ránéztem bill+egér kombóval és nekem úgy is rendben volt.
  • grebber
    Számodra ebben sosem lesz rendes az 100%. (Nem mellesleg semmi baja nincs részemről mint általában bármelyik játékban ahol megy a sírás)
  • Fpocok
    Van már rendes irányítás? Gondolom nincs...
  • Ironman2
    itt 2490 ft a játék:

http://cdkulcsok.info/index.html
  • grebber
    Gondolom ő a Skidrow boltra gondolt
  • ratgab
    De már mióta! XD
  • Ironman2
    Elérhető a Breakdown
  • Malakai
    Vissza kell menni, ahol meghaltál és ott lesznek a cuccok, kivéve ha bug miatt eltűnnek, ami sajnos előfordul, elsősorban épületeknél a padló alá beesnek a tárgyak.
  • Laza
    A cuccai megmaradnak a másiknak valahol? Mert nála volt a sniper meg egy jó kis kard is :)
  • Seth
    A többséget ott éri az első veszteség, nekem is sikerült :D