1275
banner
  • a.carkey
    Ez a legjobb tőle :)
  • Pares
    Már le is töröltem. Akármennyire is jó játék, a körítés gagyi és zavaró egyelőre (grafika, irányítás, kamera, stb.).
  • AntiHero
    Hogy áll a magyarosítás?
  • mike01010101
    Úgy véded őket mintha Te is kaptál volna a pénzből:)
  • mike01010101
    Úgy látom a hozzászólásaiból, hogy eléggé elnéző vagy a játékfejlesztőkkel szemben. Ha a közértben csak kicsit romlott a kaja, ami veszel akkor is ennyire elnéző vagy? Vagy a cipőnek csak harmadnap válik le a talpa akkor is? Nem vitatkozni akarok (én is megvettem ezt a játékot a hibái ellenére tetszik is) de el kéne oda jutni, hogy ez is egy termék, amit az ember a megdolgozott, leadózott pénzéből vesz meg és ezért elvárhat bizonyos dolgokat. Nem az "apu pénzét költő vérpistikről" és a warezolokról beszélek. Ebből a játékból több mint 1 millió példány fogyott, ez min.20 millió$ (finoman 4 milliárd Ft) bevétel. Annyiból lehet optimalizálni? Még ha a nagyrészt a Microsoft-é is.
  • Pares
    Ha egyszer kiadnak valamit PC-re is, és nyilván azt várják, hogy a PC-s közösség és vásárolja meg a játékukat, akkor illene olyan alap dolgokat beletenni a PC-s verzióba, mint a részletes grafikai beállítások és a testreszabható billentyűzet kiosztás...
  • ratgab
    Van rá egy nagyon jó megoldás. Nem veszed meg. Ha el akarod kerülni a hibatengert, akkor kihagyod a 0 day-t.

Ha rajongó vagy nem tudod előre, hogy mit kapsz. A rajongó megveszi 0 day a játékot (ha nem tenné akkor rövid úton nem lenne pc-re játék) és keményen kockáztat. Azt ő előre nem tudhatja, hogy bugtengert kap (sajnos nagy többségében igen, de azért van példa is rá, hogy kijavítgatják.

Tudatos vásárlás: Megvársz pár tesztet, kipróbálsz egy demót, vársz néhány első játékos által ír véleményre. Ezekből kiderül milyen állapotú a cucc.

Mégegyszer ismétlem. Ha a vásárló nem venné meg nektek nem lenne mit szidni mert szépen kivonulnának a pc-s piacról! Nem a vásárlók hibája, hanem a fejlesztő/kiadóé, de ebbe ne menjünk bele, mert hosszú lenne.
  • hapi
    "Az a baj a mai gémerrel, ha nem nyalják fényesre a valagát akkor már hisztizik."

Az a baj a gamerrel hogy hagyta idáig fajulni a játék bizniszt, hogy bugos, köztudottan hibás, feature hiányos gamekat is megvesz, sőt előrendel. Az hogy ilyen gamek kiadásra kerülhetnek ez a vásárlók hibája...
  • ratgab
    60 órát nyomtam a Dark Souls-t egérrel+billel. A lock bugos az tény. Amúgy arra is van fix, illetve lock nélkül is lehet játszani minden további nélkül. 60 órát szar lockkal játszottam, csak nem nyűszítettem mint a fürdős kurva, hogy ez szar. DS alap verziója tényleg teli volt hiábaval, de ott esély nem volt, hogy a fejlesztő javítja majd. Megtette helyette a modder közösség, úgy ahogy mondod.

Az a baj a mai gémerrel, ha nem nyalják fényesre a valagát akkor már hisztizik. Amitől felforr az agyvizem az az mikor a warezos veri a legjobban az asztalt! Mire föl?
    Meg egyébként se elég jó sose semmi. Mindig elfelejtik a lényeget, hogy a játék szórakozásra való. Ami nem jön be le kell törölni a francba nem rinyálni napokat. Ha meg bugos vársz és kész, hátha javítják.

Célozgatást meg a jövőben ha kérhetem mellőzd (ennyire megragadt a pici agyadban a tegnapi beszélgetésünk? Hiányoztam? ).
  • lammaer
    Mibajod, van keybindings, nem? :)
  • lammaer
    Lentebb említettem a mostani játékot amit tolok (Dark Souls), ugyanez a történet. Konzol port trehányan megcsinálva, még a grafikus motor is alacsony konzolos felbontáson rendereli a képet és úgy skáláza fel arra a beállításra amit az optionsban megadsz (mert betették a PC verzióba a beállítást csak igy halottnak a csók)

Billentyű+egér irányítás elméletileg van, csak éppen az összes felirat ettől függetlenül az XBox kontrollert gomjait írja ki (nesze gyökér PCs, nyomd a piros A betűt) és az egérkezelés is csapnivaló (van, csak éppen használhatatlanul ugrál - tudja ez kinek szól).

Hála istennek a community viszont ott volt a szeren, egy rakás moddal az ÖSSZES fenti hiba tökéletesen kijavítható, ergó a játék a moddereknek hála PCn is tökéletesen élvezhető.

A kérdés ilyenkor mindig az, vajon a portoló embereknek ez miért nem sikerült, nyilvánvalóan jóval kevesebb befektetés kellett volna hozzá.

---
    Én még egylőre várok amíg stabilizálódik a játék, előbb utóbb biztos mindent kijavítanak (amúgy van kontrollerem is, igaz csak PS2es de tökéletesen megy PCn), aztánmajd ráugrok. Addig öldösöm a sötét lelkeket :)
  • mester1987
    ...és már teljes verziónak van hirdetve
  • jarlaxxe
    Keybindings...

Eszébe se jut annak a jóembernek, hogy betegyen egy keybindings funkciót a menübe és akkor mindenki ugy rakja a gombokat ahogy neki tetszik? valami brutál milyen amatör ez az egész.
  • Ironman2
    ezek voltak a mai javítások:

Graphics
    -tone down vehicle headlights
    -change default resolution to 1024x768

Keybindings
    -sneak was moved to (C)
    -roll was moved to (LCTRL)
    -leapfrog and suplex hints updated

Bugs
    -fix stealth kill
    -fix lightbar ontop of cop car
    -fixed unresponsive map scrolling when using a controller
    -localization for most of the missing strings

Changes
    -allow finer grain adjustment of mouse sensitivity
  • Pares
    Annál a résznél nem igen figyeltem, nem hallottam hogy mondta, ez igaz. Adok neki még egy esélyt, de eddig felemás érzéseim vannak.
  • Madi92
    Hát akkor lehet, hogy ez nem te játékod! :)

Rádióban is mondták, hogy kiküldik őket segíteni! Pedig az én angol tudásom gyenge közepes, de még én is megértettem.
    Interface-el semmi gond nincs, minden könnyen átlátható és érthető, bár lehet egy kis időt rá kell szentelni, hogy rájöjjön az ember, de szerintem korrekt.

Grafikára írtad, hogy neked fullon megy akadás meg ilyenek nélkül. Kemény géped lehet, az enyémen Low-on élvezhető csak, de nem bánom, mert szerintem nagyon hangulatos lett a grafika. Pedig valamilyen szinten grafika"gay" vagyok, de itt nem zavart.

Karakterekben meg ez a jó, hogy a kezdő 3, meg templomban lévőkön kívül elég random, és bárki meghalhat. Így érthető, hogy felesleges a karakter készítéssel bíbelődni. Nem akarták, hogy csak 1 karakter legyen a központban, aztán ha meghal, akkor ne legyen kedved folytatni.

Mindent összegezve az általad leírtak alapján, ahogy az elején is mondtam, ez nem a te játékod lesz! :)
  • Pares
    Eljutottam a templomig, megcsináltam a gyógyszeres küldit is. Mire túlteszem magam a grafikán, az interface kezd idegesíteni. Nekem nagyon nem fekszik, néhol fölöslegesen bonyolult és szerintem átláthatatlan is. Az is sajnálatos, hogy nincs saját karakter készítés. Az elejétől fogva rám van erőltetve a történet, és tudom, hogy lehet karaktert váltani, de egyikkel sem tudok azonosulni. Az állatkórházas küldi is érdekes volt, elküldenek, hogy hozzak gyógyszert, megyek egyedül, aztán meglepődve látom, hogy ketten is várnak rám ott. Lehet valami fölött elsiklottam és nem figyeltem, de néha olyan kesze-kuszának tűnik a játék.
  • mester1987
    Hagyd inkább rá...lényeg, hogy ez így nem stabil PC-s kiadás. Magyarul NULLA, de nonszensz ilyenről már beszélni is.

Ilyen, hogy nincs normális kezelőfelülete PC-n egy játéknak, ilyet meg se hallottam. Nem tudom miért engedhetnek meg magunknak ilyet, de erről szerintem beszélni is kár.
  • lammaer
    Bizonygasd csak...
  • ratgab
    Micsoda válasz volt... Le a kalappal...

Nem megy ez neked. Majd holnap próbáld újra...
  • Ironman2
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

amúgy én az ali213 félével játszom,már felrakták az update1-el is külön a játékot
  • lammaer
    Ha nem vennéd észre már rég benn vagy, amikor 2 mondatot egy gyűrűk ura trilógiányi szöveggel próbálsz meg lereagálni.
  • Ironman2
    DDD:

• ratgab
    Szövegértelmezés nemigen megy neked úgy látom.

Azt írta nem működik rendesen. Ami nem igaz. Csupán még fapados, működni már rendesen működik (először még sokkal szarabb volt, ahhoz képest ez már sokkal jobb). És játszani is lehet vele. Nálam miért nincs vele baj? Elárulod? Mert nem vagyok annyira finnyás. Rendesen lehet nézelődni, rendesen tudsz célozni mint más TPS-ekben (az lehet ahogy más is írja, hogy egérfüggő, de én nehezen hiszem)

Azt kijelenteni, hogy nem működik rendesen elég félrevezető azoknak akik még ki se próbálták.

Miért nem mész vissza inkább a Wot topikodba amúgy? :P
    Kevés vagy te ahhoz, hogy engem bevigyél az erdőbe.
  • lammaer
    Mert az eredeti kérdező tán azt írta hogy NINCS egeres irányítás? :)

Nagyon fellengzős a szöveg, valaki panaszkodik hogy rossz az egérirányítás, erre leoltod hogy van, akkor mi baja. Mostmeg már hátrálsz kifele ahogy kell :D
  • Ironman2
    Azt észrevettem.Templomnál vagyok már Mayával.
  • ratgab
    Nem mondtam, hogy tökéletes. Azt mondtam már most is működik és eredetivel nincs rángatózás...

Kényszerképzeteid, amiket belelátsz a hsz-embe meg gyógyíthatóak. Gyógyszere kezelést javaslom :P
  • kasa85
    Azt hiszem beszélgetni kell velük sokat megcsinálni amit kérnek ezt követően egy idő múlva barátok lesztek,és akkor oda mész hozzá beszélgetni ki választod a karakter váltást a beszélgetésben cseréltek akivel voltál spurizik le feküdni a másik karaktereddel meg csépelheted a zombikat.
    A morál is számít érdemes mindenkivel beszélgetni ezzel növeled,vagy szinten tartod.
  • ratgab
    Sajnálom, de a grafika már nemigen fog változni.
  • Pares
    Gondolom küldiket kell csinálni, és építeni a reputációt, csak az után fog neked bárki szótfogadni, miután tisztelnek. Az elején egy senki vagy.
  • Pares
    Én az egér érzékenységét 0.2-re állítottam, így tökéletesen működik. Amivel bajom van, hogy a grafika nem smakkol. Szép, de hiányzik az elsimítás, túl sötét minden, túl sok a bloom és motion blur, plusz az összkép lehetne élesebb.
  • Ironman2
    Hogy a fenébe kell embereket magammal vinni,mert mindenki azt mondja hogy no.
  • mike01010101
    Eredeti játékom van, az early Release első napján vettem meg, folyamatosan patcheltem, egyre jobb az irányítás, de még mindig nem elég jó, ez tény. Lehetne sokkal pontosabb és finomabb. A fejlesztők szerint lesz is, mert ők is elismerik, hogy még van mit javítani rajta.
  • kasa85
    Javítva.
    elsőnek a kezünkbe vettünk egy egeret
  • kasa85
    Szerintem lehet függ is lézeres vagy optikai e az egér és az érzékenységi sebesség is számíthat.
    Nekem csúnya verzióm van alapból Kontrollerrel tolom szóval nincs bajom a játékkal.
    Én amondó vagyok érdemes be szerezni egyet sok játékban megkönnyíti az irányítást le egyszerűsíti az irányítást,és a gombok kezelése is letisztultabb A/B/X/Y két kar felette két gomb + egy plusz jelet formáló gombkiosztás.
    Aki extrém játékos annak ez a minimum annak kell egy jó lézeres egér nekem az van darabosan megy vele nálam is viszont a Kontroller is kötelező eszköz mint írtam nagyon jó irányíthatósága van bizonyos játékoknál,és némelyiket igen is kényelmes plazma tv előtt fotelban ülve tolni az assassin's creed/batman arkham origins/gta 4/sorolhatnám ide az összes ilyen típusú játékokat.
    Az elején szokatlan lesz a fogása,de kényelmes az irányítás főleg a célzás lesz egy kicsit nehéz,de gondoljunk vissza azokra az időkre mikor elsőnk a kezünkbe vettünk egy egeret,és elkezdünk vele lövöldözni sokáig nem oda ment a lövés ahová kellett volna.
    Idővel finomhangolódik az ember az irányítást követően,és igen is lehet még FPS is játszani vele én már annyira hozzá szoktam,hogy az egeret csak munkára használom,vagy olyan játékokra amik nem támogatják alapból a Kontrollert.
  • lammaer
    Igen, nyilván csak a warezosoknak van... vagy fpocok direkt hazudik mert feltünési viszketegsége van.

Nyilván az irányításon is azért dolgoznak még mert tökéletese. STb stb. Ne játszd már az értetlenkedőt.
  • ratgab
    Képzeld meg van nekem is a játék és érdekes módon nekem nem rángatódzik (eredeti verzió).
  • lammaer
    Bocsáss meg, de te még sosem találkoztál konzolporttal vagy bármilyen játékkal ahol az egér irányítás létezik de szar?

Egyébként lejjebb láthatod, kitárgyaluk párszor, idézem neked:
    "Ja az! Valami egérfinomítást beletehettek volna.Rángatódzik a kép fordulásra (vizszintes tengely)"

• ratgab
    Látod alattad is hogy megindokolta. Nem tudja megindokolni, hogy mi a baj csak szar. Na ez is érvelési technika... (Not!)
  • Ironman2
    DDD

amúgy jó a játék,most kezdtem egy újat,az irányítás idegesítő,de meg lehet szokni