1275
-
#835 Én kipróbáltam- nehezebb indítás, nehezebb játékmenet, mint a korábbi "részekben". Nekem így "elsőre" nem tűnt olyan jónak, és nem csak emiatt.
De bekerült pl. az, hogy bepakolsz a kocsikba ellátmányt, és nem kell trükközni, meg egyesével hordozgatni. És ez a feature mindegyikbe implementálódik. -
#834 Ja, de multi nem lesz. Valószínűleg a multi puskaport egy folytatásra/másik játékra tartogatják.
És előzetes vélemény úgy érted, attól mert kipróbálod nem leszel objektívebb. -
#833 gameplayt nézegettem csak.
meh..Értem én hogy katonaság meg minden,de valahogy az első vél óra olyan sablonosnak tűnt.
De a map új és még messze a vége.
És mint mondtam én még nem próbáltam ki úgyhogy ez szubjektív vélemény.Minden esetre szép dolog hogy nem felejtik el a játékot.Már csak a multi kell és a topik úgy pörögne hogy ihaj :) -
#832 Igen kint van.. :) valaki megvette már? Vélemény? -
#831 -
monyomanyi #830 hát akkor jó hogy ma rendeltem meg...:D -
monyomanyi #829 csak próbára tettelek:D -
#828 Nincs multi a játékban :D -
monyomanyi #827 Valaki multiba? -
#826 Előbbinél igen, rohadtul kell sietni, a legoptimálisabb eset, ha nem hal meg a seriff (a bírónő asszem mindenképp meghal), de én ezt egyetlen egyszer tudtam csak elérni, amikor konkrétan ott dekkoltam a városházánál a sarkon amíg nem jött be a hívás. -
#825 Ööö, a kiegészítőben azt hiszem lehet elküldeni embereket, ha beszélsz velük, van ilyen menüpont.
Az alapjátékkal régen játszottam, végigrohantam vele, ilyen dolgokkal nem törődtem... -
lammaer #824 Hogy én mennyire "szeretem" ezt a játékot. Imádom hogy csak úgy random kipurcannak a karakterek - tegnap este kaptam egy küldit hogy siessek a városházára, hát éppen zombitámadás alatt állt. Padlógáz oda, de még kiszállni sincs időm, és már írja is ki hogy meghalta a sheriff. Ami ugye azért fun, mert kb 1 órával előtte kaptam meg tőle a swat team lehetőségét, így ez most oda. Csak úgy random....
Értem én hogy ez így reális (már amennyire a zombiapokalipszis témában lehet realitásról beszélni), de azért a tököm kivan hogy esélyem sincs beleszólni fontos dolgokba....
A másik kedvencem a random morálrombolás.... hajt az ember a magas morálért, aztán jön az üzenet hogy béla szomorú -15, jani meg összeveszett pistával -20 :( grrrrrrr
Amúgy embert kirúgni direktbe tényleg nem lehet, csak úgy hogy átveszem az irányítást és kinyíratom magam? -
#823 Én powerhouse-ban shove-ot, reflexben spin kicket ajánlanám. -
lammaer #822 Ismerem a wikit de a leírás alapján nem tudok dönteni. Kipróbálni ugye meg nem olyan egyszerű, mert hát nem mindenkinek van reflexes/powerhouse perkje.
(bár végülis.. a savegamet el tudom menteni azt kipróbálhatom) -
#821 Hogy specializálódj ahhoz mindegy melyik fegyvert használod, a Fighting skillnek kell elérnie 4-es szintre, hogy választhass egy specializációt, lényeg, hogy öld a zombikat.
Azután, hogy választottál, a specializációt fejleszteni, na ahhoz már az abba a kategóriába eső fegyvereket kell használni. -
#820 Valaki magyarázza már el hogy hogy lehet fegyverre specializálodni. Akár mennyit ütök egy tipusú fegyverrel nem fejlődik. -
#819 Döntsd el melyik skill jobb a harcmodorodnak:
utility
Ahogy látom egyes fegyvereknek vannak rozsdás változatai is, annyi hogy hamarabb mennek azok szét. De külön sebzési mutatót nem találtam róla. -
lammaer #818 A durabilityn és súlyon kívül van különbség a különböző fegyverek között? Leginkább pl sebzésben érdekelne - mindegy hogy csőkulcsal vagy pajszerrel csapkodom a Zket?
Az nyilvánvaló hogy a heavy ugye lassabb és nagyobbat üt mint a blunt, de kategórián belül a fegyverekben vajh van e eltérés.
+ bonusz kérdés: a powerhouse és reflexes perkeknél melyik utility skill a jobb (shove vagy power kick / sweep kick vagy spink kick)
-
#817 Autóhoz nem ér fel persze, csak azzal nehezen parkolsz be a konyhába:) Magasabb szinten meg az egész pályán olyan kevés a kocsi, hogy egy milliomosnak is több áll a garázsában...
Nemrég újra kezdtem, de most már nem átszaladok a szinteken, hanem tápolom őket mint a fene, a kettes szinten már harmadik bázisra költöztem 23 emberrel :)
Én amúgy leginkább a vágófegyverekkel szeretek kaszabolni, könnyen forgathatóak, egy kétkezes kalapácshoz nem mindig van hely és idő (ugye lassabban üt). -
lammaer #816 Kötődöm a karakterekhez na... :)
Lőfegyvert eddig még nem nagyon használtam, nekem a közelharc a szimpatikus, jó nagy kalapáccsal. -
#815 Teljesen lényegtelen, a leggyengébb karakterrel is simán végig lehet vinni a játékot, nem kell hozzá semmi extra. Egyik karakter sem ér fel az autók erejével, így kvázi harcolni minimálisat kell ... lőfegyverből meg egy rakat van, hangtompítót is tonnaszám lehet gyártani :) -
lammaer #814 Remek remek, szimpatikus ez a tool - ugyan a holtat nem támasztja fel (sztem utólag már nem is lehet, gyanítom hogy a savegame már nem tartalmazza szegény Ed adatait, mert a listában sem szerepel).
Azért vmi savegame editort még keresek, hátha. -
lammaer #813 Naja, pont a héró karakterem feküdt le addig, amig egy másikkal bóklásztam. Mert ugye aludni muszáj a főhérónak is. -
#812 Annyira nem ismerem a modokat sajna, nem volt annyi időm erre a játékra, mint szeretném, főleg modolva. De a Brimstone az egy jó darab lehet, nexuson meg majd körülnézek még, azért túl sok mod nincs, akár összeset át lehet nézni. :) -
#811 én a Brimstone modot használom, baromi sokat és szimpatikus dolgokat ad a játékhoz :) -
#810 Van egy ilyen mod (inkább launcher): Zombie Standard Time
Ez egyébként nekem sem tetszik. Ez tipik olyan dolog, ami elsőre jól hangzik, és tény, hogy egy érdekes része a játéknak. De olyannak, aki rendszeresen napokat kihagy két játék között, annak elég rossz.
A fenti cucc egyébként HC játékosoknak is jó lehet, távol leszel és meg akarod nézni mennyire tudtad felkészíteni a csapatot? Rakd 1:1 idő múlásra és menj el pár hétre. :) -
#809 Szard le a társakat egyedül legyél hero! -
lammaer #808 dede.. ez a perzsistens MMO feeling nekem nem jön be :D
Hülyejáték nejáccon már amikor nincs is bekapcsolva a gép. -
#807 necsajjá :D -
lammaer #806 No, én is belekezdtem a zombulásba, de "örömmel" tapasztaltam hogy az AI néha szívesen kinyírja a karaktereimet ha éppen nem is "használom" őket.
Bár nem vagyok a cheat híve, de tud vki valamilyen módot halott karakterek "feltámasztására"? Naná hogy a távollétemben pont a legjobban felfejlesztett kalapácsos kolléga feküdt le.... -
#805 Ilyeneket max. nagyobb kiadók eddigi gyakorlatából lehet leszűrni, itt csak akkor tudhatjuk meg. Mivel mindenképp meg akarod venni majd, ennyit igazán várhatsz, lehet hogy jobban jársz majd- de szerintem az új DLC környékén közvetlenül nem lesz még akció, lehet hogy valamelyik Steam buliba bekerülnek majd nyáron. -
#804 Most kezdtem el három napja a játékot, már beleöltem vagy 14 órát, baromira tetszik :)
Szerintetek lehet majd valamilyen akciós csomagra számítani az új DLC megjelenésekor (SoD-Breakdown-Lifeline), vagy nem érdemes a Lifelinera várni?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!anyagi okokból egyelőre csak a virágbolti verziót van módom kipróbálni, de mindenképp meg fogom venni, ez a játék igazán megérdemli. -
#803 Köszi az infót. Sokat segítettél vele. -
#802 Ha kipakolod a lelőhelyről a nyersanyag csomagokat a felkutatott házban, és mondjuk lerakod oda őket, nem veszik fel. Tehát ha mindet kirámoltál és leraktál a földre (még a házban) akkor még a call for scavengers sem aktív... (gondolom tudod, hogy csak akkor jönnek, ha átnézted zombik után a házat, minimapon kis pötttyök eltűnnek, és bejelenti a fazon, hogy tiszta a környék.)
Azt nem tudom hogy több nyersanyag esetén jönnek-e többen/fordul-e többször/csak bizonyos sorrendiséget vesz figyelembe... nem igazán használtam ilyet gyakran.
Az autójavítás akkor él, ha van workshop/work area felépítve, és a második szintre van legalább fejlesztve.
Első szinten csak a fegyvereket javítja a műhely, második szinten már a kocsikat is.
A harmadik szinten vagy machine shop vagy munitions shop jön létre: itt a machine shop már nem csak a kereket és karosszériát, hanem a motort is javítja, ajtókat és lökhárítót pótol.
De a harmadik szinthez tools (vagy chemistry a munitions shophoz- bár ekkor a fejlettebb javítás helyett robbanószert gyárthatunk) expert személy kell, egy szakács ritkán kezel erővágót, lánghegesztőt vagy ilyesmit :)
work area
Amúgy ha angolul tudsz, olvasgasd a linkelt wikia oldalait, ha nem, akkor korábban azért rajtam kívül is írkáltak infókat, tanácsokat. -
#801 Klassz!
Ha kipakolom a csomagokat és hívom őket (call for scavangers) akkor nem viszik el? Esetleg akkor, ha csak átkutatom a lelőhelyet és nem veszem ki? Néha meg nem is enged hívni senkit. Ezekkel még nagyon nem vagyok tisztában. Persze van még 1000 más is.
A zombik szaporodnak, az autók fogynak. Nagyon.
Ya, az auto-repair mikor indul be? Mert hiába állok a parkolóba, reggelre ugyanúgy füstölnek.
Köszi -
#800 Igen, elég sok minden átkerül a cuccokból (tényleg minden? nem figyeltem).
Én azokat válogattam be először, akik a legjobbak voltak bunyóban (fighting/powerhouse), vagy lövöldözésben (ha úgy szeretsz játszani). Ezek a basic skillek.
Aztán azokat a személyes képességűeket, akik szerelésben/építésben (construction).
A többi személyes képességűt akkor válassz, ha főzöcskézel, vagy veteményesezel, vagy robbanóeszközöket, vagy gyógycuccokat gyártani is szoktál, ekkor a megfelelő emberkéket.
Ha szűkös a raktár mérete (a nyersanyagoké), akkor néha a bázis közelében lévő házhoz rakom le. Ugyanis onnan vész esetén (ha kifogyott valami) el lehet hozni. Ha a zsákot a bázis környékére rakod le, akkor azt beviszi valamelyik fazon automatán...
Nehézségi szintek ismertetése (nem tesztelt infó, de érdekes) itt: breakdown
Difficulty multiplier résznél van. A kocsikra később nagyon vigyázni kell, eszerint első szinten 70 kocsi van, 11 szinten 15 kocsi + akkor már minden zombi gyors... -
#799 Most utazok Breakdown 3.szintre és úgy vettem észre, amit összegyűjtögetek, azt viszem tovább. Ugye így van?
Eléggé idegesítő, hogy felcuccolok dolgokat a nagy hátizsákba, leszórom az út mentén és órákba telik, mire összeszedem őket. Feltéve, ha szükségem van rá. Márpedig, ha tényleg viszem tovább, akkor kifejezetten ajánlott gyűjtögetni; de nem vihetek magammal +3 embert, akiknek szintén elférne zsák a hátán - pedig az unalom megelőzése érdekében nagyon jó lenne.
Az meg, hogy a limit miatt válogatnom kell, kit vihetek a buszba, hát ..... Most is van 2 ember, akit egyszerűen nem hagyhatok ott, de akkor ki nem fér be? Ördögi kör.
Ettől függetlenül székhez ragaszt a játék. -
#798 Na igen. Most kezdtem a Breakdownt. Teljesen olyan, mint az alapjáték, csak nehezebb. Ennek ellenére nagyon állat a játék hangulata. -
#797 Gondolom hogy tudj még játszani tovább a kampány részben. Egyébként a katonás küldi utolsó két küldije ami kb értékelhető volt, egyébként a játékban lévő küldetések több mint semmik ... pedig a játék nagyon jó alapanyaga lenne a jó kis küldizésnek, erre semmi normális, ötletes, nagyszabású ... legalábbis semmi sem maradt meg bennem, max az utolsó előtti katonás, ahol be kellett hatolni a robbanóanyagért .... -
#796 Tehát akkor az utolsó küldetést többször is meglehet csinálni? Köszi a választ.