850
Cities in Motion 2
  • Szthomas
    Sziasztok. A játék szerintem kifejezetten jó. Kezdem kitapasztalni a lehetőségeket. Austin Bailey már említette, hogy ha a végállomás nem a depó akkor sokkal jobban lehet ütemezni a járatokat. A járművek folyamatosan teljesítik az útvonalat és csak akkor állnak be a depóba, ha már jócskán 50% alatt van a kondíciójuk. Természetesen ennek ellenére is kell tartalék, de nekem ez így sokkal jobban működik. A kereszteződések sem olyan nagy problémák, ha bizonyos szögekben építed az utakat (általában kis szöget bezárva) akkor megjelennek csíkozott területek amikkel befolyásolni lehet némely sáv viselkedését. Kvázi meg lehet vele akadályozni jobbra vagy balra kanyarodást róla, illetve rá. Én az utolsó állomásokat mindig az általam épített utakra rakom, legtöbbször egy egyirányú buszsáv, személyautó forgalom nélkül. Egy ilyen út alkalmas lehet busz, troli és villamos együttes végállomásának is, komolyabb forgalmi fennakadások nélkül. Ha gondoljátok majd hozok képeket is. A tutorial várost teljesen újraértelmeztem, kitoldottam a várost egy komplett elővárosi résszel és hasonlók...
  • Austin Bailey
    Valószínűleg nem. Nem arra mondtam. Csak mivel én eddig nem játszottam sanboxszal, ezért nem tudom hogy ott milyen beállítások vannak, hanem csak a kampányból tudok kiindulni. Amúgy most éppen kb 2 hete nem is játsztottam vele, mert kellene eépítenem egy metróvonalat, de nem tudom, hogy hova.
  • precise
    de mod pályákat szerintem nem is lehet kampányban játszani.
  • Austin Bailey
    én kampánnyal játszom, és ott lebontja. Folyamatosan csökken a város közlekedése, miközben 56000-rel kéne emelnem
  • Faterx
    A menüből
  • GKL
    Hello!
    A Cities In Motion 2 mentéseit, hogyan tudom törölni?
  • precise
    Sandboxban az elején ki lehet kapcsolni. Ha az az...

• Austin Bailey
    egyébként nem sok értelme, van, mert játék lebontja a házakat. Nekem egy csomó lakótelepből kertvárost csinált
  • precise

Elkezdtem Pécs építését. Épületenként haladok, nem ígérem, hogy be is fejezem.

• Austin Bailey
    ez megint ugyanaz, amit mondok. Nekem is átmegy 2-3 sőt 4 sugárúton is, csak ha mindegyiknél piros a lámpa, akkor + 12 perc a menetidő.
  • Marki
    A megállók elhelyezkedésével is lehet ügyeskedni. Nekem van hogy 2-3 lámpán is átmegy a villamos egy sugárúton, ha nincs túl közel egymáshoz két megálló. Persze középen vezetve.
  • Austin Bailey
    Nekem egyszerűen a kereszteződés sűrűsége miatt nem megy az 1 óránál sűrűbb követés. Szóval párhuzamos vonalakat építek.
  • Marki
    Na igen, velem is előfordult, hogy nem fértek be a járművek.

Nekem van olyan villamosvonalam, amin éjszakára is kevés a 30 perces követés. Ha felviszem a maximálisra (15 perc), már kész is a káosz.
  • Austin Bailey
    nekem is kilépeget fatal error of GC hibaüzenettel. De változó, hogy mikor. A küldetéssel kapcsolatban amúgy annyit, hogy nem érdemes "utánam a vízözön" elven sietősen megoldani a küldetéseket, mert a következő küldetésben a saját vállalatodat kell folytatnod. A CIM 1 sem volt az a játék, amit villámgyorsan végig lehetett nyomni, de a CIM 2 ehhez képest is egy kicsit lassabb tempóra van szabva ráadásul távlatosabban kell gondolkozni. Én általában órákon át keresem a megfelelő nyomvonalat.
  • Austin Bailey
    Nem azért borul a menetrend. A menetrend mindenképpen borul. A lámpánál állás nincs belekalkulálva a menetidőbe. A másik, amitől borul a menetrend az az, hogy a vonalakon a jármű általában nem a 15 perc egész többszörösei idő alatt ér végig, vagyis a az utolsó és az első járat között kevesebb mint 15 perc van. (kevesebb, mint a beállított indulási idő) De nekem például olyanom is történt, hogy a feltorlódott villamosok elállták a depó bejáratát, és megállt a forgalom. Azon a vonalon 1 órás követésnél sűrűbbet nem is tudok bevezetni. Alapvetően a kereszteződésekkel van a legnagyobb probléma. Ugyanaz a probléma, mint a CXL-ban, hogy nincs szétváló sáv, hanem különböző szélességű utak vannak, amik mindenképpen keresztetődéssel kapcsolódnak egymáshoz. És ezek a kereszteződések minden irányból minden irányba kanyarodást tesznek lehetővé. A kis utak esetében táblák, a nagy utak esetében meg jelzőlámpák vannak. Egy jelzőlámpa 3 játékbeli percig piros, ami hihetetlenül irreális, mivel a valóságban egy jelzőlámpa nagyjából 60-90 másodpercenként vált, továbbá 2 megálló között 2-4 keresztutca van, vagyis az ideálisan szátosztott megállók közötti 7 és fél perces menetidő akár +12 perc is lehet, ha mindenhol beszopja a pirosat. Ráadásul mivel a jelzőlámpákat egyáltalán nem tudod hangolni (pedig eredetileg tervben volt, ugyanúgy, mint a balesetek esetére megadható kerülőút), ezért még zöldhullámot sem tudsz kialakítani a járműveidnek. Így gyakorlatilag az a paradox helyzet áll elő, hogy a nagy utak használhatatlanok a felszíni tömegközelekdés számára, szemben a két sávos utakkal, mivel ott csak táblák vannak a kereszteződésben, vagyis az aktuális forgalom függvényében halad át a jármű.Ráadásul arra is külön figyelni kell, hogy a megállót ne tedd túl közel a kereszteződéshez, mert akkor az álló jármű belóg a kereszteződésbe, és áll a forgalom.
  • halaszfi
    Akkor bocsánat, csak én nem találtam.
  • Mighty
    SimCity régió térkép CIM2-höz :)

http://www.cimexchange.com/files/file/622-whitewater-valley/
  • Faterx
    Offline-ban egy idő után módszeresen kilép hogy a rohadás essen bele.
    Nem tudom azt a rohadt első kampányt megcsinálni!
  • Marki
    Igaz, csak az egész akkor bukik, amikor valaki nem normál tempóban játszik. Én a harmadik fokozattal tolom, nincs egy órám egy egész napra :(
    Ilyenkor viszont borul a menetrend; a 15 perces csúcsidőben pl. egymást követik a járatok.

Arra viszont rájöttem, hogy ha a buszvezetőnek nincs megengedve, hogy a maximális utasszámnál több utas szálljon fel (eddig 100%-on játszottam), akkor nem is romlik el olyan hamar egy jármű.
  • Austin Bailey
    mivel van motorway fül a menüben, ezért nem értem a felvetést
  • nyirog
    én is úgy vettem észre h van benne autópálya
  • Austin Bailey
    nem arra gondolok. (egyébként szerintem van autópálya) Például a map editorban van olyan út, ahol középen van a buszsáv
  • halaszfi
    Igen. Játékban a kerülésre alkalmas utak vannak, de autópálya nincs.
  • bata78
    Ha érdekel valakit,a 10 - 15% magyarosítás,akkor látogassatok el a Facebook - Cities In Motion 2 magyarosítás honlapra!
    Jelenleg 10 - 15 % van fel töltve,de van sokkal bővebb magyarosítás is!
    Az majd akkor lesz elérhető ha legalább eléri a 10 liket,akkor azonnal publikálom!
  • Austin Bailey
    amúgy észrevettétek már, hogy a map editorban sokkal többféle utat lehet csinálni, mint ami a játékban fel van ajánlva?
  • Austin Bailey
    egész kicsi ívben is meg tud fordulni. Én beeröltettem egy 1 vágányost egy 2 sávos út fölé, ami 4 helyen derékszögben kanyarodik. Tiszta Chicago
  • Austin Bailey
    Nekem pont jók a depók kapacitásban. Én most éppen egy olyan megoldást fejlesztettem ki, hogy a vonal első és utolsó megálója ugyanaz, amit egy hurokba építek, és a vonalhoz T-ben csatolom a depót. Itt az a logika, hogy az utolsó megálló utűn bemenne a depóba, aztán kijönne az első megállóba, de az ugyanaz mint az utolsó volt, így a jármű gyakran kihagyja a depót, és az utols/első megállóról megy a másodikra. Rendszerint akkor, ha a depóban nincs jármű, vagy rosszabb állapotúak vannak. Így azok tudnak javulni. 25 járműhöz tartok kb 3-4 tartalékot, így mindig van 100%-os a depóban, emiatt minden jármű beáll pihenni egy kicsit, viszont ha valahol forgalmi gond vagy bedugulás adódna, akkor a kárművek elmennek még egy körre, sőt még a tartalékok is be tudnak állni egy fordára. Elég jól működik, de csak olyan vonalaok, amiknek nincs túl sok közös szakaszuk más vonalakkal. Jelenleg fél órás indulással üzemel a rendszer
  • Marki
    Nekem nagy nehezen sikerült két viszonylatnál is hurkot csinálni. Sajnos elég nagyot kell csinálni, mert ha kicsi az ív, nem tud megfordulni.
  • halaszfi
    Na, fáradt vagyok. Elfelejtettem, hogy vissza kell térni az alapba.
  • halaszfi
    Nekem pl a metrónál még nem sikerült hurkot csinálnom. A tartalékra a megoldás az, hogy 1 vonal csak egy oda út, így folyton változik az anyadepó.
  • Faterx
    Patch 1.16

Többek között végre lehet egérrel scrollozni a képernyő szélén...
  • Marki
    Ez így elég problémás :(
    Az első részben legalább lehetett javítást beállítani. Ráadásul ott nem nyomultak fel az utasok az első járműre, pláne, ha egymás után jönnek.
    Nekem van egy trolijárat, ami nagyon kihasznált, ugye a maximális ülésszám 30, de 60-an férnek el; ilyenkor viszont romlik a műszaki állapot.
    A minimális követési idő pedig 15 perc, ami néha kevés. Hiába indítok kettőt egyszerre, minden utas az elsőre száll fel, a második pedig követi, szinte üresen.

A depókkal az a gond, hogy nagyon kevés jármű fér bele, és van, amikor a csúcsidő végén (vagy este) sorban állnak az úton, mert nem férnek be.

Nagyon sok jó dolog van ebben a játékban az előző részhez képest, de sajnos van, amit elszúrtak.

Nekem változó; vannak két depós viszonylataim, és körjáratok is. A két depóssal annyi a gond, hogy a második szinte semmire nem használható. Ha rakok bele tartalék járműveket, nem érek vele semmit, mert csak a fő decentrumból indít. Javítani sem lehet a másodiknál. Metrónál viszont hasznos lehet, mert nem mindig lehetséges hurkot építeni.
  • Austin Bailey
    most akkor mi a 30 és a 4?
  • bata78
    Elérhető a 10-15% magyarosítás a facebookon!
    https://www.facebook.com/Bata78?ref=hl
  • bata78
    most már nem kell sokat várni,és letölthető lesz a Kb.:10-15% magyarosítás
    A facebook-on!
  • bata78
    Sziasztok ahogy ígértem,egy bővebb magyarosítás lesz letölthető!
    Kb.:10-15%-nál van!
    A facebook oldalon Cities In Motion 2 Magyarositása ezt a közösségi oldalt keressétek itt lesz elérhető a letöltés!
  • Faterx
    Én meg a szerelőknek, de főleg az ellenőröknek felnyomtam 15/20%-al a bérüket. Behozzák a kiadást
  • szabii98
    nekem a leghosszabb 21 km volt, 1 nap alatt tette meg (najó, inkább fél) a villamos..volt benne kb 30 jármű, a rövid (kb 8km-es) szakaszra nem mindig jutott elég villamos, de hosszún mindig volt legalább 4. Az emberek mégis boldogtalanok voltak, sokat kellet várniuk
  • Austin Bailey
    Amúgy ti milyen hosszú vonalakat építetek, és 1 vagy 2 depóval?
  • Austin Bailey
    szerintem sehogy. Ha a depóban van tartalék jármű, akkor az megy helyette. Vagyis kb annyi tartalék jármű kell a depóba, hogy a vonalon végigmenő járműnek a menetidő alatti leamortizálódását pont kijavítsa addig, mire a menetrendben újra ő jönne. Nekem az a tapasztalatom, hogy kb a forgalmban lévő járművek 1/3-át, 1/4-ét kell a depóban tárolni ehhez. Persze függ a vonal hosszától is.