850
Cities in Motion 2
  • precise
    Ajánlom a Ruhrgebiet pályát mindenkienk nagyon komplex pálya.
  • Ben92
    Tegnap én is megvettem a játékot(steam), mert azt gondolom ennyit megér.

Egész jó jobb mind az 1. És végre van menetrend imádom böngészgetni.
    Plusz megvettem a DLC járműveket is, kivéve a hajót az nem kell.

Viszont én minimálisan építgetek csak ezt azt, de Ti viszont ahogy látom egy egész várost átépítetek.
  • Szthomas
    Köszi az infót, utána nézek...
  • bPatrik0521
    alapból nincs beállítva rá semmi, de azt hiszem a billentyű beállításoknál a legalsó.
  • bPatrik0521
    örülök h tetszik :D
    amúgy igen, gondoltam h kéne még gyalogosfeljáró csak hely hiány miatt egyenlőre ennyi sikerült. kéne lépcső vagy lift a játékba :D
  • Szthomas
    Amúgy melyik gombbal rejthető el az összes hud egyszerre? Tudom hülye kérdés...
  • precise
  • Szthomas
    Közben eszembe jutott egy kérdés a csomóponttal kapcsolatban. Gondolkoztál már azon, hogy további gyalogos átkötőket építs az alsó szinthez? Vagy a meglévő kapcsolatok bőven kiszolgálják a megállókat?
  • Szthomas
    Zseniális! Nekem nagyon bejön. Gratula a rendszerhez. Ha lesznek fejlemények a csomóponttal kapcsolatban ne habozz megosztani velünk a későbbiekben sem. Én nagyon kíváncsi lettem! Innen is látszik a játék legnagyobb erőssége, a szabad alakíthatóság és mérhetetlen rugalmasság, főleg más hasonló játékokhoz képest.
  • szabii98
    Úristen, ez durva
  • bPatrik0521
    akkor itt az imageshack-os verzió. remélem ez működik :)

buszos részen még javítgatni fogok amúgy.
  • Szthomas
    A képek nem jönnek be, ha van kedved töltsd fel őket például imageshack-ra. Szívesen megnézném a csomópontodat! Mindig öröm látni mások megoldásait...
  • Szthomas
    Alapból sehol sincs. Nagyon frusztráló a dolog. Szerintem arról van szó, hogy olyan gyorsan akarták kidobni a játékot, hogy ilyen fontos elemek is kimaradtak. Azt tudom még elképzelni, hogy később, boltban megvehető tartalomként fogják pótolni, ami valljuk be nem lenne túl jó hír...
  • Szthomas
    Szerintem a menetrenddel lehet valami. Valószínűleg amikor az egyik járatsűrűségről áll át a másikra (például nappali menetrendről estire) akkor várakozni akar a megállóban ameddig el nem jön az új időszakhoz tartozó kezdés. A villamos nálam könnyedén abszolválja a lámpákat, olyan kereszteződéseknél ahol fordul ott pedig néha piszkosan agresszíven oszt neki a játék, kb. mint ha valami vonat lenne.
  • halaszfi
    Egyébként van a játékban vasútállomás, reptér? Mert én nem találtam, pedig oda kéne vezetnem a vonalaim. Nekem is van csomópontom, de nincs kész.
  • bPatrik0521
    Nekem ilyen a fő csomópontom:

Nem tudjátok mi a baj olyankor ha 1-2 órát a megállóban parkol a villamos? Néha elég szépen bedugul emiatt.
    Meg jó lenne ha lehetne állítani a jelzőlámpákon h tovább legyen zöld, mert 1x-re csak 1 villamos jut ki a zöldön, a piros meg elég hosszú nekik.
  • halaszfi
    Jah. Thx. SimCity-ben lenne értelme a környezetszennyezés miatt.
  • Szthomas
    Kevesebbet fogyaszt, a belvárosban jobban szeretik a relatív csöndes futása miatt (ez a játék hivatalos álláspontja) és hasonlók...
  • halaszfi
    Miért előnyösebb a troli, mint a busz?
  • Szthomas
  • bata78
    Nekem akkor valami gubanc van vele,mert nekem nem hoz be semmit,azt irja ki hogy nem sikerült elérni az elemeket,valami beállitási problémák lehetnek a használja a hálozati portnál:31183 van a másik meg automatikus.
    Mi lehet a baj?
  • Szthomas
    3 trolinak kellene lennie. Egy új 24 fős, csuklós troli a pre-order csomag egyik része...
  • precise
    Ezt nem értem, nekem 2db trolim van, előrendelő vagyok. Mennyinek kéne lennie? Amúgy a Store nekem simán müxik, rálépek és müxik...

• bata78
    Helló Precise!
    Én probáltam a Store ba lépni,de hibát ir ki hogy nem lehet valamit be tölteni,vagy nem talál valamit,mi lehet az oka?
    Te hogyan tudtad előhívni a cuccokat?
    A segítségedet előre is köszönöm!
  • Szthomas
    Köszi az ötletet. Megnéztem, de abban a zöld színben nem tűnik túl izmosnak, mármint a meglévő háromrészeshez képest. Lehet hogy más színben mutatna valamit, szóval ha van képetek ne habozzatok :D
  • halaszfi
    A vonatmagazin.blog.hu-n lévő cikkben láthatsz róla képet.
  • Szthomas
    Ebben a videóban egyik sincs benne. csak gondoltam megkérem Precise-t, mert az ő képein láttam a pre-order villamosokat, gondoltam akkor neki az is megvan. Én troli fan vagyok (többek között), szóval szeretném látni, hogy érdemes-e egyáltalán álmodozni róla...
  • Ben92
    Nem erre gondolsz ----> CiM 2 Pre-Order Trailer
  • Szthomas
    Köszi a képeket, bár ezek nem a pre-order trolik. Azok a Solaris-ra hajaznak és csak sima csuklósok...
  • precise
    A főmenüben van egy Store rész és ott lehet venni, de még csak a preorderes cuccok vannak bent, gondolom később lesznek még.

• Szthomas
    Figyu Precise. Tudnál nekem képeket csinálni a pre-order troliról? Kíváncsi lennék rá, hogy hogyan mutat a játékban. Sanszos hogy beszerzem ezt a játékot eredetiben. Ezzel kapcsolatban meg az lenne a kérdésem, hogy extra járműveket lehet külön is venni, vagy hogy működik ez?
  • Szthomas
    Vadul hangzik. Nekem eddig a legmerészebb csomópontom egy 8 méterre emelt, egyirányú buszsáv volt körforgalom szerűen kialakítva a meglévő úthálozat fölé. A különböző irányokból felhajtókkal lehetett elérni. Működött a dolog, bár ott még csak pár vonalban gondolkoztam. Lehet újra előveszem a koncepciót én is :D
  • precise
    Ilyet már én is csináltam :) Jelenleg több szintes vertikális csomóponton ügyködöm de nem fog összejönni :(
  • Mighty
    Igen.
  • Ben92
    Egyebkent ez az jelenti most hogy a jaratok suruseget lehet novelni, 5 perces kovetesekkel ?

Patch 1.2.1
    "Improvement: Timetable precision changed from 15 minutes to 5 minutes"
  • Szthomas
    Sziasztok. Új megoldást dolgoztam ki a közös végállomással rendelkező vonalak számára. A játék arra buzdít, hogy használj közös megállót több járathoz is, én viszont most pont ellenkező irányba kezdtem el gondolkozni.
    A megoldás lényege:
    - építs egy 2 sávos egyirányú utat, lehetőleg buszsávval
    - az adott vonaltípus leghosszabb járművének megfelelően saccolj meg egyenes hosszokat
    - törd meg az utat egy másik úttal a megbecsült távolságnál
    - a plusz út nyugodtan törölhető
    - helyez el megállókat a kész szakaszokra (ez triviális, de mindegy :D)
    Az eredmény:
    A valósághoz hasonló megoldás, ahol a busz csak a megállóhoz áll be, nem veszi igénybe teljes hosszában az adott sávot.

• Faterx
    Én meg a memory leak-hez várom a patchet de nagyon!
  • Ben92
    Orulok, hogy bevalt. Teljesen veletlen talaltam ra.

Amugy itt a patch teljes changelogja:

New feature: Scenario editor
    New feature: Ruleset editor
    New feature: Support for sharing files in Steam Workshop (Steam Workshop available next week)
    Fixed bug: Passenger circling around a stop forever
    Fixed bug: Citizens do weird interchanges in specific locations (With old saves reactivate the lines to get it fixed)
    Fixed bug: Tram jammed at intersection
    Fixed bug: Blue ticket price color is too close to background color
    Fixed bug: Kicked player can write chat messages to other players
    Fixed bug: Too long chat message causes problems
    Fixed bug: Wrong camera angle when starting map editor if previously used editor camera mode
    Fixed bug: Rear lights don't work in trolleybus "Pavlov Krushova"
    Fixed bug: Error message about division by zero when map contains exactly 2 km long road segments
    Fixed bug: Company logo has wrong colors on MAC
    Fixed bug: Screen stays white at startup if there is no network connection but steam is not in offline mode
    Fixed bug: Bus, tram and trolley lines don't downgrade buildings any more
    Improvement: Timetable precision changed from 15 minutes to 5 minutes
    Improvement: Number edit controls get faster when holding up/down button long
    Improvement: Show icon in tooltip when using bulldozer
    Improvement: Travel time estimate adjusted
    Improvement: Route time estimate more accurate
    Improvement: Line deletion with bulldozer has confirmation
  • Szthomas
    Patch notes 1.2.1:
    ...
    Fixed bug: Bus, tram and trolley lines don't downgrade buildings any more
    ...
    Csak a legfontosabb kiemelve :D
  • Szthomas
    Köszi a patch-et! Kipróbáltam és nálam jónak tűnik. Nekem ezidáig a legfőbb problémám a város troli és villamos általi degradációja volt. Egy kis szakaszon leromboltam a kertes házzá alakult épületeket, felgyorsítottam az időt és újra belvárosi épületek kezdtek épülni a helyükre, mint például mozi, színház, klubok és hasonlók. Majd még tesztelem a dolgot, de egyelőre marhára örülök. Olvastam az 1.2.1-es patch módosításait a hivatalos oldalon, az összes közül ez a degradációs megoldás volt az amire a leginkább vágytam...