850
Cities in Motion 2
  • csokasg
    ahol a vonalakat tudsz létrehozni ott tudod őket állítani a "szem" ikonnal hogy melyikek látszódjanak (akár egyesével, vagy akár típusonként)

út upgradet nem próbáltam :)
  • nyirog
    Kérdés: utat nem tudok upgradelni amolyan simcity-s módon, anélkül h le kéne buldózereznem? ez így nagyon barátságtalan h ha csak egy buszsávot akarok egy normális autós sáv dacára akkor is rombolnom kéne érte, holott az alapterület nem változik. Másik, hogy azt nem tudom kinyomni valahogy, hogy a tömegközlekedési vonalak ne látszódjanak állandóan? baromira idegesítő h mindenféle szín ragyogja körbe az utakat, így nem látom át a forgalmat annyira, meg zavar ha csak nézelődni szeretnék :D.
  • LeWyTy
    Ez az út textúrás fa Bug valami fantasztikus így alt+tab után
    (Hogy a francba csinál nagyobb felbontású PrintScreen-t mint amin játszom?)
  • LeWyTy
    A villamos simán megy felső vezeték nélkül, de az áramszedő kint van
  • Austin Bailey
    Nem megy nekem a játék :S A 350 megásat meg nem tudom hogy kell telepíteni. Iso-k vannak benne, de az ultra iso nem látja.
  • Austin Bailey
    nem, de a 3-as metró menetideje is 40 perc körül van
  • precise
    Szerintem el kell mozdítani a tizedes vesszőt. Tehát ha a játék azt írja, hogy 5.15 tehát 5 óra 15 perc akkor az 51.5 azaz 51 és fél perc. így teljesen reális.

Gyorsban megnéztem hogy pest é-d irányban kb 20-30 km és nem rémlik, hogy volna olyan busz ami átszállás nélkül megy végig. Igaz csak pár hónapot laktam pesten. Viszont Londonban amelyik buszt vezetem az kb 22 km útvonalat tesz meg egy irányba és az 1óra 10 perc.

Szóval ez alapján ha a tizedes vesszőt elmozdítjuk akkor akár reál is lehet.

(vagy hülye vagyok)
  • Austin Bailey
    továbbra sem megy. ugyanaz a hibaüzenet
  • szabii98
    21 km-es pályán a villamos 5 óra alatt ért végig.(játékbeli óra ofkorz)
    az normális? addigra megőszülnek az emberek :(
  • Austin Bailey
    egyébként egy pár helyen nagyon lehúzták a játékot
  • nyirog
    jaja, semmi gixer nincs vele, orosz a telepítője de felmegy rá simán és marad ugyanúgy nagol a játék. Annyi van h mivel még nem volt időm tüzetesebben átnézni nem tudom h tényleg benne vannak e a modern járművek, majd ma este már talán lesz időm és hangulatom elmütyürködni vele.
  • Ironman2
    Fel kell hogy legyen telepítve a steam,anélkül nem indul el,de a játék mégsem fogja elinditani a steamot,csak a rendszerfájlok miatt kell neki az!
  • Austin Bailey
    Én is ezt szedtem le, és a következő hibaüzenetet kapom:

"Steam initialization falied. Make sure Steam client is running."

Ezzel most mit kéne csinálni?
  • Ironman2
    A dlc simán rátelepül a crackelt alapra,nem?
  • LeWyTy
  • szabii98
    Tud egyébként a metró menni a villamos sínén? és fordítva?:D
  • szabii98
  • Faterx
    Jött már valakinek (előrendelés) átvételi értesítés a CDG-ból?
  • halaszfi
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Van már a játékhoz crack? Kipróbálnám, mielött megveszem...
  • nyirog
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    alap játék: http://kat.ph/cities-in-motion-2-reloaded-t7276115.html
    DLC: http://kat.ph/cities-in-motion-2-the-modern-days-repack-multi5-dr-alex-t7276575.html
  • Zewasoft
    És Vadaninak. Igen friss a driver. A legújabb van fent. Újra rakom a rendszert, lassan 3 éves már :) Hátha jobb lesz... :)
  • Austin Bailey
    linkeld be légyszi
  • nyirog
    ugyanazt használom, lecrackeltem és ráraktam a DLC-t, nekem így simán megy
  • Austin Bailey
    leszedtem a reloaded tört verziót de nem megy :S Van valakinek ötlete?
  • Austin Bailey
    semmi baj nincs a Vitézyvel. A referenciája pedig az, hogy érdekli a dolog, és nem csak egy újabb vezető egy dinoszaurusz vállalatnál. Én nem tudom, hogy te mennyire figyelsz ilyenekre, de ami hírek mostanában jönnek, azok igencsak kedvezően előremutatók, leszámítva amikor a kormány belepofátlankodik a szisztémába. (elővárosi járatok elvétele stb)Lehet, hogy a Vitézyben van egy adag karriervágy, de legalább nem úgy képzeli el a dolgot, hogy semmittevéssel is lehet karriert csinálni. Abuszok színéről meg a következőt gondolom
    1, senki nem mondta, hogy erről meg kell kérdezni a lakosságot, főleg mivel Magyarországon mindig mindenki azt akarja, hogy ne változzon semmi
    2, Azt mondta, hogy azért ezt a színt választotta, mert vidámabb árnyalat. Vagyis ezen a ponton sem szarja le az utasok morálját.
    Egyébként egy csomó olyan apró változtatás van minden téren, ami az mutatja, hogy itt valami jó készül. Például május 1-től lehet kerékpárt szállítani HÉV pótló buszokon, amin az elmúlt 100 éven nem lehetett, megpróbálják bevinni a 2 déli hévet az Astoriáig, az éjszakai buszok megvárják egymást, ami pár évvel ezelőttig egyszerűen nem létezett, eleve az éjszakai hálózat sokkal sűrűbb mint volt, amit még a VEKE csinált meg ilyenre. Egész éjjel jár a 4-6-os. Elindították a hajót, amit bérlettel is használhatsz, és legalább 50 éve volt téma, nyárra megjön a bérelhető kerékpár, illetve nemsokára jön a központi utastájékoztató rendszer, meg az elektronikus jegyet is elkezdték már előkészíteni. Ehhez képest a Demszky 20 éve alatt kizárólag csak járatok szűntek meg, meg ráerőszakolta a városra a súlyosan városkárosító 4-es metrót. Egyébként már az is a Vitézyék érdeme még a vekés időszakból, hogy a 41-es villamos elmegy a Batthányi térre, vagy hogy a Volánok is számot kaptak (bár ez nem mindenhol sült el jól), és egyesített bérlettel utazhatsz a vonaton és a volánon is. A közvetlen lakókörnyezetemben is javult a tömegközlekedés, ami előtte 20 évig egy rosszul beállított lámpa miatt a dugóban vesztegelt, a busz és a 12 perces menetidő gyakran 40-50 perc volt. Azóta buszsávot is kaptunk, meg gyorsjáratot is. De például szintén ennek a gárdának az érdeme a 5-233E és 239-es busz, ami mindhárom hiánypótló, és rengeteg könnyebbséget jelent például nekem is, meg az is, hogy a Márc. 15 téri buszvégállomást megszüntették, és első lépésben áttették az Urániához (később a Blahához kerül) így nem kell 10 percet gyalogolni a metróig. Ott van még a budai fonódó, amiről alig várom, hogy elkészüljön, mert az is legalább napi 10-15 percet jelentene nekem. 20 év után végre elkezdődött az 1-es villamos hosszabbítása, pont ma láttam, hogy elkezdték takarítani a nyomvonalat. Ahhoz képest, ami az elmúlt 30 évben ment ebben a városban a tömegközlekedéssel, ez a mostani helyzet egyszerűen egy csoda. Egyébként én a TFL-ről azt gondolom, hogy egy szar, és szerintem ha nem lennénk így megszorulva a buszokkal, akkor nem is kellett volna bevezetni a dolgot. Én kifejezetten elégedett vagyok a Vitézyvel még akkor is, ha kifejezetten tudom, hogy nem feltétlenül a tömegközlekedési rajongása miatt volt a Vekében. (egyébként a Vekéék a Vitézy nélkül hihetetlenül besavanyodtak, meg én nem nagyon szeretem a Dorner Lajost sem)
  • precise
    Nem is mondtam, hogy jobb lennék. Most nem mennék bele, a BKK minősítésébe, bár kicist zavar, hogy az emberek megkérdezése nélkül színezi át a buszokat a neki tetszőre. Ez kb olyan mintha Londonban leváltanák a TFL vezért az új meg átszínezné a buszokat mondjuk citromsárgára úgy, hogy erről kb senkivel nem egyeztet. Ja meg az is zavaró, hogy olyan embert neveznek ki egy ilyen fontos posztra akinek semmilyen referenciája nincs hasonló munkakörben. Londonban buszvezető nem lehetsz minimum egyéves buszvezető leigazolható referencia nélkül... De az összes általam ismert buszgarázs manager illetve mindenféle iBus controller de igazából mindenki buszvezetőként kezdte. Pl az egyik nagy TFL vezető nemrég valami nosztalgia buszt vezetett valami évfordulón...

Szóval van baj rendesen.
  • vadani
    Félre értesz, normál vasúti motorvonatról beszélek mint a FLIRT, vagy a Desiro, Talent, ezeken sokkal kisebb az ajtó szám és nagyobb sebességűek, egyszóval valójában vasút a HÉV-nek is nálunk külterületen hasonló sebességgel kellene közlekednie. Itt is ha egyszer lesz vasúti pályaudvar, eldönthetnénk, hogy metrórendszerbe kötünk be egy kisvárost, vagy egy pályaudvarhoz.
  • Austin Bailey
    valószínűleg azért nincs benne, mert ilyen jármű nem létezik. Máshonnan nézve meg mégiscsak benne van, amennyiben tudsz talajszintre metrót építeni.
  • Austin Bailey
    nagyon nem valószínű, hogy a BKK-nál jobb lennél. Mellesleg minek is fikázni, amikor egy 60 éve kialakított rendszert örökölt meg 2 éve?
  • szabii98
    nekem bejön a játék, csak eddig fura dolgokat építettem XD
  • Ironman2
    Hát igen! Semmi élet nincs a városokban.
  • Ironman2
    Na már én is tolhatom végre!!
  • Csokis
  • precise
    Nyílván minden pici utat nem lehet berakni, arra nincs elég hely. Ház szerkeztás egyszerű akár Google ScetchUp vagy 3ds max stb. Valahogy tutti rálehet húzni a textúrát a talajra, kell egy screenshot google maps-ból és szerintem megoldható, főleg ha várunk kicsit míg lesznek segéd progik.

A BKK teljesen a Londoni rendszert másolja (én ott vagyok buszvezető) csak persze szarul. Gondolom Dávidka volt nyaralni Londonban és megpróbálja lemásolni a rendszert, csak sajnos nem igen akar neki összejönni, főleg a korrupt rendszer illetve a tapasztalatlansága miatt.
  • vadani
    Nekem is régi gépem van minden maxxal megy, nálam nincs gond szerencsére 1680X1050-en, talán nálam az sdd miatt vagy nem tudom friss a vga driver?
  • precise
    Frissítsd a drivereid főleg a vidkariét. Nekem semmi hasonló gondom nem volt, sőt sokkal jobban fut mint CIM1
  • Zewasoft
    valami nincs rendben a játékkal. Folyamatos grafikai bugok. Egyhuzamban max 10 percet tudok játszani... utána fatal error in gc... Néztem fórumot, annyit írnak, hogy vedd le a grafikát. kipróbáltam. minden off. ugyan az...
    Érdekesség, hogy full grafon a tutoriallal semmi gond nem volt...

(nem mai gépem van, de Far Cry 3 és Sim City is szinte fullon megy 1440x900-on, hiba nélkül, tehát nem vas az akadály)
  • vadani
    Technikailag elég nagy különbségek vannak, pl a sebesség és ha nagy távot mész mert itt is vannak már távoli városrészek sokkal jobb egy 120-as szerelvény amit a metró már nem tud+ kevesebb ajtó több ülés és ezáltal a játék logikája szerint akár nagyobb kapacitás, és ha lennének hagyományos pályaudvarok, használhatná ez is.
  • halaszfi
    A felszini metró tökéletes hév...
  • vadani
    Page up, és down. Húzol egy hosszú szakaszt ott nyomod valamelyik gombot így emeli meg vagy süllyeszti le. Ez pl a CIM1-ben főleg metró móddal sokkal jobb volt. Ami még ordítóan hiányzik, az a HÉV-hez hasonló suburban rail szerűség, ez vonat is lehet persze, leginkább motorvonat ugye.