850
Cities in Motion 2
  • vadani
    Szakmában vagyok ez még messze pici ez a 8x8-as térkép Budapestre, és elég maximalista vagyok tehát kéne egy házszerkesztő program. Sőt a legjobb ötlet lenne valahogy egy google maps alapból az úthálózatot átlehessen emelni, vagy berakni a talajra mint egy layout, hogy csak azokra kelljen ráhúzni az utakat, mint segítség. BKK-ról pedig nem sok jót nem tudok mondani sajnos ez tapasztalat, ráadásul a volt BKV-sok miatt működik akik többségének nem volt választásuk át kellett menniük. 8x8-ra alig több mint az árpád híd- lágymányosi táv
  • Zewasoft
    Következő bugokat találtam idáig:

- Nagy fehér folt lett az egész terület, újra kellett indítanom a játékot
    - A a városon kívüli fák/erdők is lakóházak lettek egy időre
    - random kilépés a játékból, semmi hibaüzenet
    - Metrót nekem sem sikerült sehogysem föld alá vinni (lehet én vagyok béna, de első részben egyértelmű volt...)
  • precise
    Én azt mondom, hogy ez az új engine egy nagyon jó alap, ahhoz hogy kultusz játék legyen belőle, mint anno TT-ből. DE tény, hogy ez így csak egy jó mod alap, rengeteg lehetőséggel.

Úgy látom, hogy szerintem meg lehetne csinálni pl Budapestet full lemodellezni megcsinálni szinte minden vonalat, beállítani a valós jegy árakat, jármű árakat, fenntartási költségeket és be lehet bizonyítani, hogy jobbak vagyunk mint a BKK...
  • vadani
    Nah tegnap este kipróbáltam a dolgokat. Tapasztalataim és akkor kezdem a pozitívakkal:
    A grafikai motor egész jó, nem hiszem, hogy sokat kell belenyúlni majd a patchekkel, pár apró bug van és kész, a járműmozgás egész szép, bár a villamosokon javítanék még.
    Mertek megpróbálni újítani de ez még nem sikerült jól szerintem patchek kellenek!
    A járművek amik vannak szépek, tetszik a buszsáv ötlet, hogy végre egész napon át megy a ciklus.
    Negatív dolgok: A menetrend szerkesztő szerintem még kész katasztrófa, vagy én nem értem jól. De egy viszonylatnak gyakorlatilag van 2 végállomása kevés kivétellel, de ha hosszú mindenképpen. Most nem lehet 1 viszonylatot feltölteni több pontról, csak egy kezdő pont van és ott vannak az indulások. Így pont nem jön ki pl az éjszaka hatása, meg azért sem, mert túl gyors az idő.
    Pont azt éred el egy hosszú vonalnál hogy a kezdőponton kevés járművet állítasz be éjjelre, mert logikus, de így reggelre csúcsforgalomban a másik végén ez az éjjeli követés megy, míg a kezdő oldalnál tele van járművel. (Ez így Katasztrófa!, a menetrend készítés egy művészet nagyon sok apró részlettel, erre kapunk valami iszonytató buta megoldást rá.)

Nem érzékelem, hogy lenne valami automatikus forgalomírányító rendszer, mindig késik a jármű, csak akkor tudnám mire számol menetidőt?

Továbbá mikor jutunk már el villamosnál metrónál oda, hogy végállomás van. 2 vagy több telephelyről úgy adsz járműveket mint a valóságban, többnyire cél a nagy végállomásokhoz közelebb lenni, főleg a villamosremízeknél.

A játékból hiányzik az élet, a pályaudvarok a forgalom a a város lüktetése, kevés a jármű, csak a gyorsulás van megadva tulajdonságnak a járműveknél, szerintem CIM1 ben a megálló adata a vastagabb határozott színekkel jobb volt.

Nem elé személyre szabható, de majd a modok.
    A gond az, hogy a játék nincs kész, és nagyon sokat vártunk tőle, elérték azt mutatták na ez lesz az, és sajnos ez még nem az.
    Sok munka lesz még vele, de bizakodó vagyok. Most a játék 70%-on van, graf ok, európai házakat bele, meg pár pályát, és ezeket amiket fennt említettem orvosolni, akkor már maradandóra sikerülhet a dolog.
  • Ironman2
    De jó nektek már toljátok!
  • Austin Bailey
    egyébként a metrómegállónál ki dönti el, hogy hol lesz a feljárat? A játékos is állíthatja, vagy mindig a peron közepén? Csak mert ha mindig a peron közepén, akkor elég nehéz lesz metrót vezetni
  • Austin Bailey
    egy csomó olyan volt benne, ami engem pl zavart, hogy az egyik ház a másiknak a tűzfalára nézett meg ilyenek.
  • Austin Bailey
    a videó alapján olyan mint a CXL-ben, vagyis a kis négyzetet a rúdon lefelé kell mozgatni a talajszint alá, és megfelelő mélységbe
  • vadani
    Ezzel nem értek teljesen egyet, Berlin nagyon elvolt találva, Bécs se volt rossz de a többivel én nem tudtam valóban mit kezdeni.
  • vadani
    A DLC nélkül milyen durva már a jármű kínálat :D?, Valakinek ötlet, hogy két telephelyről adjam a viszonylatot az hogyan oldható meg? Kicsit más feltölteni a vonalat úgy.
  • Austin Bailey
    a CIM 1-ben sem voltak hangulatosak meg részletesek a városok, hanem az editorban csinálhattál jobbakat. Én csináltam is párat.
  • Austin Bailey
    amúgy van hozzá egy jármű DLC, ami az előrendeléssel jár.
  • precise
    valami port forwarding kell a multihoz.
  • vadani
    Valaki nem tudja, hogy kerülhetem el a depót viszonylat készítésnél? Engem idegesít hogy minden körben bemegy, holott csak este kéne neki.
  • vadani
    A multi még patchre várhat ugyanis döglött.
  • precise
    Érdekes, hogy a MOD pályán lévő buszmegállók meg troli felsővezetékek a város tulajdonában vannak. Tehát nem a játékos költségvetéséből vonja le a fenntartást a játék. (elvileg)
  • DANIELTRUCKER
    Helyenként jobbnak tűnik a graffja mint az új simcitynek!
  • Fpocok
  • vadani
    Ez gyors volt:). Magukra a modokra amik a játékba nyúlnak idő kell majd, de szerintem hamarosan jönnek dlc-k patchek. Paradoxnál eladásban most első, úgy hogy egész jól sikerült talán anyagilag.
  • precise
    Első mod pálya

http://www.cimexchange.com/files/file/580-new-hayford-and-district/
  • vadani
    Hát nekem eddig csalódás, nem elég letisztult áttekinthető a menürendszer nem jó a színek használata például a lila a trolinál kifejezetten idegesítő, a városok sem hangulatosak sajnos. Persze vannak előnyei is jó ötlet a menetrend de ehhez túl gyors most az idő vissza kellene venni kb 3-adára egyébként is az idő amúgy sem lényeges szempont itt, hiszen ha jól érzékelem nincs fejlődés és új járművek. A járműtípusok száma is kevés nem kiforrott a játék de a moddolásokkal sokat lehet majd javítani, jah és a jármű kapacitások még mindig viccesek. A Solaris csuklós troli 24 fős ha nincs elbarmolva van az 40 ülőhelyes is, az álló utastól meg miért is irtózunk annyira:D?
  • precise
    Én úgy látom, hogy a jelenlegi verzió egy elég jó alap egy rongyá modolható mókához. Szóval a gyári pályákon elég ratyik a közterek, de belekukkantottam az editorba, és szinte bármi kihozható belőle.
  • LeWyTy
    Random generálásúak a városok? Vagy csak van pár darab előre beállított?
  • Ironman2
    Simán forditható a játék! .xml formátumban vannak a nyelvi szövegek!
  • lippet
    Köszi a linket! Képek alapján tényleg mintha gyengébb lenne a közterület részletessége mint az előző részben. Mi a tapasztalatod?

Másik ami még piszkosul érdekel, a közlekedési lámpák. Van most már jelentőségük, vagy vakon mennek rajta át a kocsik, buszok, villamosok?
  • Ironman2
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

ALI213 féle:

http://bt.ali213.net/show-1081708bdbcf4053c71b8fceb2915ce99fa32902.html

• Ironman2
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    3DM oldalán már tölthető,crack nélkül:

http://bbs.3dmgame.com/thread-3782280-1-1.html
  • precise
    http://steamcommunity.com//app/225420 Itt vannak képek, én nem tökölnék vele.
  • precise
    Első benyomásom, röviden:

Mintha egy teljesen más játékkal játszanék, csak a hangok ugyanazok mint az első részben. Ami a legjobban nem tetszik, ha az egeret a képernyő szélére viszem nem megy a kamera, wsad-vel kell mozgatni.
    Van a menüben Store menü pont ami még üres. Metro-t nem sikerült a föld alá vinnem. Buszból össz vissz 4 db-van. Gondolom majd a store-ból... :)
    Viszont elsőre részletesebbnek hat a szimuláció. Például a buszok ülőhelyei nagyjából jók, viszont nem írja mennyi az állóhely, a játék azonban számolja, miután elérte a max ülőhelyet az utasok száma besárgul a busz felett a szám és pl 20/20 helyet 30/20 lesz azaz 10-en állnak a buszon.
  • lippet
    Steam-esek aztán a képeket majd nyomjátok!
  • Austin Bailey
    igen, kellene először egy torrent, hogy kiderüljön miért 3500 forint. (bár az előző érsz is annyi volt, és az is jó volt. Igaz, ott megpróbáltak aztán eladni egy 2 megállót tartalmazó DLC-t 2000 forintért)
  • LeWyTy
    Van már crack?
  • halaszfi
    N Cdgalaxisban, de kipróbálom, hogy bírja e a gépem.
  • vadani
    Én is szedem :)!
  • precise
    töltöm steamről :)
  • Ironman2
    Ha jó lesz,megvesszük:))
  • lippet
    Valaki megvette már? :)
  • Ironman2
    még 1 óra!!
  • Austin Bailey
    egyébként remélem megoldották azt a problémát, ami az 1-ben volt, hogy attól jött a pénz, ha minél több átszállással volt megcsinálva a forgalom, mert a menetidő nem számított, ebből kifolyólag pedig inkább körbebuszozták a várost, mint hogy metróra szálljanak
  • Austin Bailey
    jobban megnézve szerintem ez egy trolibusz