850
Cities in Motion 2
-
#289 Sziasztok
Egy ideje olvasom mar a forumot
Talaltam egy 1.2.1 patchet meg nem probaltam. Gondoltam megosztom veletek.
Itt ennek a torrent oldal foruman : http://www.rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=4429816
Es itt a link a patchhez: patch 1.2.1 -
Szthomas #288 Ha vannak képeitek különböző végállomás megoldásokról nyugodtan tegyétek ki. Szívesen venném mások megoldásait, mellesleg egymástól is tudunk ötleteket meríteni... -
Szthomas #287 Egy példa tőlem. Nekem a belvárosban van a fő csomópontom. Onnan indul ki többek között az 1. troli vonalam a külső városrészbe egy hídon keresztül. Ott 2-3 megálló után egy kisebb hurok csomópontnál meg is fordul. Nálam a megoldás, hogy ehhez a másodlagos csomóponthoz kapcsolódnak az adott városrészhez tartozó vonalak. Elég jól működik a dolog, mivel az a városrész nem annyira forgalmas, így lehet kisebb kapacitású járműveket is használni. Természetesen az összekötő vonalon nagy kapacitást használok. Sok megoldás van, de számomra ez vált be... -
Austin Bailey #286 nem. Valamilyen fura oknál fogva a gyárakban vasárnap meg éjszaka is van közlekedés. -
halaszfi #285 Érdemes azt a részt egy vonallal behálózni, ami ritka, és egy másikkal bekötni a belvárosba. És a gyáriban igazad van, a másik mehet mindig. -
#284 Srácok, nektek hány km-es vonalaitok vannak? Van valami ideális hossz, vagy nem baj ha vannak kis területet lefedő illetve több városrészen is áthúzódó vonalak?
A kampányos pályán vannak ugye, olyan területek, ahol csak gyárak vannak. Jól gondolom, hogy ha azt a területet lefedem egy busz vonallal, akkor hétvégén illetve éjszaka nem kell ott a buszoknak közlekednie? -
Austin Bailey #283 a te tömegközlekedésed nem hatékony, hanem a játék szabályai szerint sok pénzt termel. -
Austin Bailey #282 Na jó, akkor most tisztázzunk valamit. Gerincvonalak, és szárnyvonalak rendes közlekedési hálózatban nincsenek. Rajtad kívül ezt mindenki felbírja fogni a világon. Innentől kezdve rajtad kívül senki nem csinál ilyet a játékában, mert ekkora hülyeség a gondolkodásában nincs benne. Az érved a pénzről egy baromság. Az open-ttd-ben volt olyan verzió, ahol szállítás mélkül lehetett pénzt csinálni ugyannak az árunak a folyamatos átpakolásával. A játékosok a neten nem azt fogják mutogatni, hogy hány millió pénzük van, hanem azt, hogy milyen utakat, városrészeket és csomópontokat építettek. Vagyis a játékosok közösségében annak lesz respektje, aki ebben jó. Az hogy te nem játszod ki a játékot, hanem a legsematikusabb megoldást alakítod ki, az a te dolgod, de más nem lesz tőle fasz, hogy máshogy játszik. Mellesleg nem játszom sanbox játékkal, hanem kampánnyal játszom, és egyáltlán nem használok trolibuszt, mert túl éles árnyékot vet a vezeték, és zavar az átlátásban. Eddig 5 buszjáratom, és 5 villamosjáratom van, és éppen egy autópálya-csomópontot építek át -
Szthomas #281 Szeretnék véget vetni ennek a huza-vonának a járművekkel és megoldásokkal kapcsolatban, amibe pár általam használt szó miatt én is belekerültem. A saját álláspontom következik, ami nem szentírás. A metró hasznos, megkönnyíti a nagyobb távolságú közlekedést, illetve embereket hord a felszíni csomópontokhoz. A busz és troli szintén hasznos, ha nem próbál az ember nagyon hosszú járatokat üzemeltetni velük. A villamos egy fokkal előnyösebb mint a busz és troli a nagyobb lefedettség és a forgalom részleges elkerülése(amennyiben sugárutakon vezetjük) végett. Egyszóval minden közlekedési típus működhet jó, ha azt az adott illető gazdaságosan alakítja ki és figyel az adott típus buktatóira és előnyeire. Ezzel szerintem most részemről le is zárhatom a dolgot. Én a későbbiekben már csak képeket és különböző emberek megoldásait szeretném látni itt. -
Szthomas #280 Az észrevétel lehetne jó, de nálam nincsenek elzárt utak az általam mutogatott pár busz sávot eltekintve. Mellesleg a metró hatására a csomópont környékén újra belvárosi házak épülnek. Szerintem ez azért elég nevetséges. Nem csoda hogy ezt a mechanizmust megszüntették a legújabb patch-el. -
Szthomas #279 Ember, te aztán szeretsz kötekedni. Komolyan mondom most már minden szavam mögé oda kell raknom a szerintem, az én vélemény szerint és hasonlók megnevezést. Amúgy Imageshack a képfeltöltésre, csak egy tipp... -
Szthomas #278 Én ezt használom, de ez a patch még nem megoldás az általam említett problémára. A hivatalos oldalon az 1.2.1-es patch leírásánál olvastam a konkrét hiba javításáról (ha ez egyáltalán hiba, lehet hogy egy eredetileg félresikerült játékbeli megoldás). -
bPatrik0521 #277 itt van crackelt patch. legújabbról még nem láttam
http://thepiratebay.sx/torrent/8404138/Cities_In_Motion_2_patch_1.1.6_by_kdeldem -
Zero 7th #276 Ezt kérdezte tőlem az imagerz.com:
"Why? Why Mr User? Why do you do it?"
Fájt neki, vagy mi a franc?! :D -
Zero 7th #275 Akkor ez még egy érv a metró mellett. Van már krekkelt peccs esetleg?
Hová tudok normálisan képet feltölteni? imagerz.com eléggé megdögleni látszik. -
Zero 7th #274 Miután közölted, hogy sandbox játék, ne akard megmondani mi a menő, kérlek!
Neked az a menő, hogy kacsalábon forgó trolimegállót építesz, rendben. Nekem meg az a célom, hogy hatékony tömegközlekedést építsek a városnak. Ennek meg a játékban egyetlen fokmérője van, az eladott jegyek száma, ami közvetetten a befolyó pénzben látszik meg.
Mellesleg a kezdő százezerből aztán biztosan sokat lehet kreatívkodni. Én majdnem kétmilliót elépítkeztem, 1.4 milla jön most hetente, és azt építek amit akarok, nem tétel a pénz. Ja, természetesen nem végtelen pénzzel kezdtem, hanem normal fokozaton... -
Zero 7th #273 Rakok mindjárt képeket. -
Zero 7th #272 Na álljunk meg egy pillanatra azért!
Közöltem egy TÉNYT. Ti ezt hülyeségnek és értelmetlennek neveztétek. Reagálok. És ne KEZDJÜK? Jó, oké, rendben, ne kezdjük.
Nem leszóltam a buszt meg a trolit, hanem helyére tettem. Nem alkalmas nagy távolságokra, nagyon kicsi a kapacitása, és beleakad a civil forgalomba. Ritkán lakott részeken és szárnyvonalnak tökéletes. Városon hosszan keresztülhaladó, vagy külső városrészt bekötő gerincvonalnak teljesen használhatatlan.
A járatsűrítés jó ötlet lenne, ha nem dugulna be a sűrű járat. És még úgy sem elég a kapacitás, ha egész nap negyed óránként járatom.
Megépítettem az első körmetróm, és gondoltam kipróbálom a körjárat módszert. Ment egy kört rendben a metró, aztán beállt a kezdő/végállomására(ami egy sugármetró átszállási kapcsolata volt), és az istennek nem volt hajlandó elindulni. Megtelt túlterhelésig utassal, és csak állt a megállóban. És valamiért a depó sem akart újat küldeni. (úgyhogy itt le is tettem a körjáratok alkalmazásáról részemről, legalábbis ezzel az 'első és utolsó megálló ugyanaz' rendszerrel)
Leraktam egy végmegállót, módosítottam a menetrendet úgy, hogy egy kör után lerakja az utasait, megfordul, és megy a depóba. Ekkor elindult egy új a depóból, és végül kitolta a beragadt szerelvényt. Háromszoros időgyorsításon voltam, de nem volt sok klikk, játékidőben talán egy délután és egy este. Ez alatt az idő alatt a sugárirányú metróm KILENCSZÁZ(!) utast hordott a megállóba a beragadt szerelvény mellé. Plusz volt a metrón százötven.
Ennyit hány busszal akarsz elvinni?
Én azóta ezt a forgalmat lazán bonyolítom.
Nem viccből mondom, hogy amit a harmincas járművek bohóckodnak a felszínen, az borzasztóan kevés. -
Austin Bailey #271 nem, nem, tényleg van egy ilyen, hogy ahol busz vagy trolibusz közlekedik, ott lebontja az emeletes házakat és kertvárost épít, ahol villamos közlekedik, ott meg középvárosra bontja vissza a magas házakat. Állítólag ezt javította a legutolsó patch -
Zero 7th #270 Szerintem konkrétan elzártad az autós közlekedés útját a környéken teljesen, azért néptelenedik el a környéked, nem bug miatt. Nekem konstans növekszik mindenhol, pedig használok minden járműtípust... -
Szthomas #269 Tetszetős, bár az én ízlésemnek kicsit túl sok itt a derékszög. Főleg a legbelső íven lévő villamos érezheti rosszul magát egy kicsit. Ez amúgy a város széle ha nem tévedek. Ez nem befolyásolja az átszállásokat? Még annyi kérdésem lenne, hogy láthatóan nálad nem degradálódik a város a troli és a villamos hatására, ez már az új patch hatása? Nálam a képeken is látszik hogy a rendes belvárosi házak átadták a helyüket kertvárosi épületeknek, ami marhára idegesítő. A metró hatására mondjuk normalizálódik a helyzet, de csak bizonyos részeken... -
precise #268 Nekem ez a fő csomópontom
-
Szthomas #267 Bocs amiért csak most reagálok, most néztem fel újra. A főmenüben profile menüpont, azon belül company fül... -
#266 igen igen észrevettem, de hogyan, ha szabad tudni?:)) -
Austin Bailey #265 Én sem tudom, hogy hol lehet színt állítani, de én kampánnyla játszom, és lehet hogy ott nem lehet -
Szthomas #264 Egy része csak árnyék ,de így messzebbről tényleg elég félelmetesen hat. Én mindenesetre nagyon szeretem használni. Néha csak betöltöm az állást és figyelem a forgalmat ennél a csomópontnál :D -
Szthomas #263 Pontosabban kék-fehér kombináció. Nekem nagyon bejön, kicsit hajaz a bkv színvilágára... -
#262 neked miért kékek a járművek?:D -
Austin Bailey #261 úristen micsoda vezetéktenger -
Szthomas #260 Örülök hogy elnyerte tetszéseteket. Elkészültem a végleges változattal, szóval megint hoztam pár képet, remélem bírjátok még a gyűrődést. A legfőbb változás a villamos vonalban keresendő. A hosszú szerelvények eléggé be tudnak kavarni egy ilyen zsúfolt csomópontnál, így hát föld alá került a megálló előtti rész, ahol nem mellesleg 2-3 villamos is tud várakozni (ha muszáj). Pár apróbb módosítás a troli vonalak nyomvonalában is történt, de ezek inkább már csak finomhangolások voltak. Kellemes nézelődést!
-
Austin Bailey #259 lol -
#258 Nagyon brutál :O -
Szthomas #257 Egy kép még lemaradt. A depókhoz is több csatlakozás dukál, szükség is van rá ennyi vonal kiszolgálásához.
Remélem nem fölöslegesen vesztegettem a türelmeteket... -
Szthomas #256 Sziasztok. Tudom azt ígértem egy darabig nem jövök új képekkel, de van valami amit szeretnék megosztani veletek. Az általam előzőleg mutatott csomópont teljes újra értelmezése. Körforgalom szerű úthálózat, ki és bekanyarodósávok a megállókhoz. A rendszer "akadás" biztos, azaz nem képes teljesen beállni a sávok variálása és a vonalak megfelelő terelgetése révén. 5 troli vonal, 1 villamosvonal és 1 metróvonal találkozása. Jó szórakozást hozzá.
Ja még annyit, hogy ezt sima buszokkal nem érdemes megpróbálni, mert ha nem tudod különböző nyomvonalakon vinni a járatokat pár perc alatt beáll az egész. -
bPatrik0521 #255 Üdv. Érdeklődnék h aki játszott már HUZAMOSABB IDEIG multiplayerben annak nem e volt gondja vele?
Én letorrenteztem haverokkal, de ha eredetivel nincs gebasz akkor megvesszük. Törten kb 3-4 órát ment f*szán tunngle-n, majd másnap amikor folytattuk fél óra után hibaüzenetet dobott fel. Ezt megvolt 3 különböző pályán, meg volt amikor nem hibaüzenet csak visszaszámolt az egyik játékosnak majd kiírta h megszakadt... ez után már ha újracsináltuk a szerót 2percen beülül megszakad mindig.
Köszi -
Austin Bailey #254 Mi csak azt mondjuk, hogy ezzel a metrózással te nem játszod ki a játékot. Az ilyen játékokban nem az a menő, aki hamar sok pénz csinál, hanem az, aki mindenféle egyéni dolgokat kreatívkodik. Ez így van a Sim City 4-ben, a Tropicoban, a Pharaoban, de én még az Age of-fal is szobrászkodtam, meg a TTD-ben is minimum citybuliderkedem. (mellesleg TTD-ben nem is az nyer, akinek a legtöbb pénze van, hanem aki a legtöbb árút elszállítja a legkevesebb költségből) -
Szthomas #253 Légyszíves ne kezdjük el ezt a nevetséges civakodást. Én csak a saját nevemben beszéltem, ettől te bármilyen megoldást jónak találhatsz, nem mellesleg jól is működhet. Viszont azt hogy most elkezded szapulni a buszokat és villamosokat az röhejes. Nem szereted használni őket mert alapos tervezést igényel a nyomvonal megalkotása, a relatív kis kapacitás miatt figyelni kell a járatsűrűséget és hasonlók? Én ezt élvezem benne. Nem csak behúzok a föld alá nyíl egyenes nagy kapacitású metrókat aztán szevasz. És mint mindig, ez az én személyes véleményem. Nem emlékszem hogy konkrétan téged kritizáltalak volna, de mindegy. -
Zero 7th #252 ", mellesleg metrót kivezetni külső városrészekbe teljesen felesleges. "
Na igen, az látszik, hogy még nem csináltál ilyet. Viszont akkor mi alapján szólod le..?
Ugyanis az van, hogy abba a kertvárosba, ahová bekötsz egy metrót, izomból elkezd növekedni.
De nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy abból a gyéren lakott kertvárosból is akarnak közlekedni a belvárosba, vagy akár a város másik végébe. Bekötöd a metrót, rákötsz egy buszt, trolit vagy villamost keresztben, ami körbejárja a kertvárost és máris teli metrókocsik járnak ott, ahol addig néhány utas árválkodott.
Persze ez az, ami szerintetek hülyeség, és szarul csinálom, meg nem rendszerben...
Azért azt hadd kérdezzem meg, a villamosos buszos rendszeretekkel mennyi utast szolgáltok ki úgy szumma? -
Szthomas #251 Sziasztok. Hoztam pár képet az új belvárosi troli-villamos csomópontomról.
Első körben egy áttekintő kép a három troli és egy villamos vonal útvonalairól.
Itt a kép jobb sarokból érkező troli vonal látható. A csomópont körül variáltam az úthálózatot is úgy, hogy lehetőleg külön kanyarodósávokat kapjak. Ez segít elkerülni a járat torlódásokat a környéken.
Itt a felső sarokból érkező troli vonal látható. Ez a depó utáni szakaszon külön kanyarodósávra fordul, így ha a másik sáv már foglalt is nem okoz fennakadást, mellesleg piszok látványos, amikor pont egymás mellé befordul két troli és egyszerre állnak be a saját megállójukba.
Itt a kép bal sarkából érkező troli vonal nyomvonala. Közös megállója van az első vonallal, de külön sávra kanyarodik ki, ami megint csak gyorsítja a dolgokat, lesz rá példa is.
A három vonal trolijai egyszerre érkeztek be, de láthatóan nem okoz gondot a szituáció.
És végül az említett példa. Egyszerre voltak bent kis eltéréssel, de mivel külön sávra kanyarodnak ki, mellesleg megfelelő kanyarodó sávba, így a zöld lámpával egyszerre indulhatnak útjukra. Gondolom azt észrevettétek, hogy ha meg is török útszakaszokat igyekszem figyelni arra, hogy mindig beleférjen a szerelvény.
Remélem tetszett ez a kis bemutató. Ígérem nem fárasztalak titeket ilyenekkel túl sűrűn, de ezt meg akartam mutatni. -
Szthomas #250 Én pont hogy marhára szeretem a troli felső vezeték hálózatot. Mellesleg a vezeték pozicionálásával saját kényed-kedved szerint terelgetheted az útvonalakat. Igaz a busz automatikusan is megtalálja a megfelelő sávokat, de így még több befolyásod van a tervezésben. A trolibuszok látványa pedig zseniális, főleg a háromrészesé. Majd hozok képeket egy új csomópontomról, ha gondoljátok. Ott aztán van felső vezeték dögivel...