3496
13460980771376987028.jpg
  • Myselor
    nem baj ha baj akkor se xdd
  • Kandurex
    na, cseréljük a mostanit? az utóbbi kettő mindenképpen jobb, mint ez
  • DarkSector
    De baj. :D

(csak viccelek)

.... vagy mégse?

(vagy mégis. :D )
  • ratgab
    Ez is jóféle....
  • Myselor
    én is csináltam egyet ha nem baj :D
  • ratgab
  • DarkSector
    Érdekességképpen, nem kell berakni csak hogy lássátok. :)

Assassins Creed IV: Black Flag
  • ratgab
    Már ott sántít az okfejtésed, hogy NEM a Brotherhood volt a legjobb rész szerintem. Ergó erősen szubjektív az érvelésed, ergó nincs miről beszélgetnünk ezen témában. Ugyanis ízlésről semmi értelme vitatkozni (mielőtt belekötnél direkt rákérdeztem, hogy szerinted mi a baj a sorozattal, amire nem tudtál alátámasztott érveket felhozni, csak szubjektív dolgokat).

Ha lesz olyan rész, amire azt mondom nem fejlődött semmit és rókabőr lett, akkor ígérem közölni fogom ( 3. résszel nem vagyok én sem maximálisan elégedett, mert sok ponton visszalépés, viszont a hatalmas terület, a vadászat, a hajózás nekem annyi plusz-t jelent, hogy még így is jó játéknak tudom mondani a 3. részt). Nem isten az AC, de amíg fejlődik, addig egy szavam sincs.

A nüansznyi változások meg valakinek bejönnek, másoknak nem. Én azt mondom az ördög a részletekben lakozik és ha a részletekben vannak gyökeres változások, akkor én már örülök. Kalózos és westen téma meg közel áll a szívemhez. Ami valamelyiket elém tárja megfelelő hangualttal az méltán élvezi a bizalmam. És úgy érzem a 4. rész nagyon jó kis kalóz történet lesz. AC-ként meg majd meg látjuk hogy fog szerepelni. Ezt majd a hangulat és a történet, valamint a főszereplő alakítása dönti el számomra.
  • ratgab
    1. Ez már nem AC.

2. Egy feszes vonalvezetésű történet orientált játékot ezzel gallyra vágsz 2 perc alatt, ergó totál idegen az AC-től. El tudom képzelni, de valami spin-off-ban maximum. Egyébként érdekes koncepció lenne, de eszméletlen mennyiségű melóval járna. Sok meló means sok befektetett pénz, ami nem valószínű, hogy megtérülne ( így is viszik, mint a cukrot).

3. Hát azért 2-3 eddig is ledarált ha nem voltál ügyes.... Igazából ha már nehezítés, akkor az első rész rendszere kéne, hogy nem töltődik fel olyan hamar az az életerő csík (meg ugye nem tudott assassinunk mindent alapból, hanem volt némi fejlődési lehetőség, ahogy egyre ügyesebbé és tapasztaltabbakká váltunk). Mindjárt kockázatosabb lenne a harc.

4. Mérgek eddig is voltak. Amit te írsz érdekes koncepció, de azért ez erősen korfüggő dolog. Meg ehhez egy külön főszereplőt is ki kéne találni. Tudod nem mindenki kémikus ám. Bombák meg csak akkor és ott jelentek meg, ahol és amikor volt létjogosultságuk (törökök használtak ilyen eszközöket, ezért volt a Revelations-ben is bomba).

5. Gyakorlatilag eszméletlen mennyiségű munka lenne (és itt kanyarodunk vissza a 2-es ponthoz, nem biztos, hogy megérné a befektetett energiát és pénzt). Mint említettem Shepnek is az ötlet nem rossz, csak hogy ebből a közeljövőben nem sok fog megvalósulni (azért a nagyobb épületek némelyikébe már eddig is volt időnként bejárásunk.)

2-es és 5-ös pontot emelném ki, mint érdemleges fejlődési irány, de sokkal nagyobb költséggel járna, mint amennyi rajongót nyernének, szóval szerintem esélytelen. Azért mozogjunk a realitás talaján, ez még mindig profit orientált ipar.

3. részre is kaptunk jó pár olyan dolgot, ami az előző részekben nem volt és ha sejtéseim nem csalnak a 4. részben is lesznek ilyenek.
  • caps lock
    Rendben,akkor néhány konkrétum,aminek én örülnék:

1. Választható belső nézet.Tudom,hogy az AC mindig is egy külsős játék volt,de épp ez az.Vannak helyzetek,mikor előnyösebb lenne a belső.Például harc közben sokat dobna a hangulaton vagy mikor íjat használok,és a tetőkön szaladgálás is egészen új élmény lenne tőle.

2. A multihoz hasonlóan hadd döntsem el én,milyen karakterrel akarok játszani és ebbe beletartozik mind az öltözet megtervezése,mind a belső tulajdonságok meghatározása.Még azt is el tudom képzelni,hogy az általad kiválasztott jellemzők befolyásolnák a játék történetét,illetve az NPC-k hozzád való viszonyát.

3. Intelligensebb ellenfelek.Oké,két-három ellen ne legyen probléma,de mondjuk egy tucat vagy többnek ne mehessél neki csak úgy,mert ledarálnak.Igenis kelljen legalább egy kicsit gondolkozni,ha már olyan sok fegyver áll a rendelkezésedre,akkor használd őket okosan!

4. A Revelations-ban tetszett a sokféle hatású bomba,csak épp nem volt életszerű,hogy egy assassin ilyen figyelemfelkeltő eszközt használjon.Helyette inkább lehetne a mérgekkel kísérletezni.Lenne egy kémiai labor,ahol mindenféle dolgot amit csak találsz,összekutyulhatnál és különböző hatású mérgeket készíthetnél belőlük.

5. Ne csak megmászni lehessen a házakat,de be is lehessen menni.Meneküléskor jól jöhetne,emellett meglepetéseket is találhatnál bennük,gondolok itt például kincsesládákra (reálisabb mintha az utcán heverne),ritka fegyver,a térképen egyébként nem jelölt küldetés.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe,lehet megcáfolni.
  • gibson9
    Második
  • drop
    1
  • Shep
    Nincs kedvem vitázni veled ezért minden szavad igaz és remélem a 128. AC résszel is ugyanolyan elégedett leszel majd, mint az eddigiekkel, amikből a legjobb rész a Brotherhood volt azóta csak fárad a széria.
  • TomStorm
    Az első
    Meg a háttér amit linkeltél korábban
  • ratgab
    Amire én leírtam, hogy nem tudjátok mit hiányoltok, de azt hiányoljátok.... És ez ami tipikus gamer hozzáállás. (ne hozd elő megint a korábbi "érveidet" mert már akkor is cáfolva lettek).
  • NagyiBMX
    Az igazából annyira nekem se tetszett, csináltam még egy pár opciót bannernak. Ezek közül melyik lenne a legjobb?

Első
    Második
    Harmadik
  • Shep
    Pont annyira tipikus, mint amennyire te letipikusozol minket annak ellenére, hogy leírtuk ,hogy jó játék lesz vélhetően, csak várnánk valami nagyobb durranást egy számozott résztől.
  • Myselor
    a háttér jó.a banner?förtelmes bocsi:)
  • ratgab
    Felfogtam. Tipikus magyar gamer mentalítás a síránkozzunk mindenen stílusban.
  • NagyiBMX
    Csináltam egy hátteret és egy bannert a topiknak. Szerintetek jó lesz, vagy változtatni kéne valamelyiken valamit? (A háttérnél a középső fehér sáv az a hozzászólások sávja.)
    A képek:
    A háttér.
    A banner.
  • MerlinW
    Jéé, téged is látni erre?:)
  • szabii98
    egy ninjás AC, a Shogun 2 total war korszakában hmmmmmmmm
  • Kandurex
    szóval nekem fasza játék lesz :)
  • xido
    Saboteur--na :)
  • xido
    Én amennyire örültem volna,hogy az indiános rész után esetleg olvassák a fórumokat,hogy apu mennyire jó volt az elején és esetleg apu kalandjait látjuk Bostonig..az is tetszett volna..de hogy visszaléptek egy generációt és kalózosdiba vitték át..az meg azért tetszik,mert ahogy lejjebb is írta valaki,a kalózosdi jó téma :)

Ha meg kivennénk Abstergot,pont olyan lenne,mint a...kedvenc,csak nem jut eszembe a neve..az ír csávó Párizsban a 2.vh alatt :)
  • mike01010101
    Szerintem rengeteg új feature kerül be minden új számozott részbe. Akinek túl sűrű az évenkénti megjelenés az vegye meg csak minden második évben és meglesz az öröme. Nem kötelező minden évben, minden résszel játszani. Én örülök, hogy nem kell két vagy több évet várni egy új részre.
    Ha csak az elsővel játszottál volna és utána kihagyod a második részt mekkora forradalomnak tűnik a 3. Hagyd ki a négyet és az öt biztos megint letaglóz a frissességével.
  • Muttley
    ez volt az utolsó mohikán
    azóta sajnos nincs jobb
    Ninja Gaiden, Dead Pool, MGS: Rising már erős hack&slash
    erre van nagyobb igény...

Tenchu Z?

+ középkori japán hangulat
    + lopakodás

- helyszínek: van 10-12 féle és utána nagyon hasonlók kezdenek ismétlődni 50 valahány küldetésen keresztül
    - enemy AI hülye, mint a f.szom ill. kb a 2002-es Splinter Cell 1 szintjén megrekedt

néha azért még előkerül manapság kexboxon :)
  • Shep
    Úgy látom nem fogtad fel amit írtunk.
  • ratgab
    Ez a kedvenc szavad, hogy rókabőr. Amúgy meg nem tudjátok megindokolni, hogy mi a rókabőr rajta. Csak megy a sárdobálás, mert megtehetitek.
  • ratgab
    Nézzük meg a közelharcot (ez volt az az elem, ami elriasztott tőle egyébként), nézzük meg a grafikát, nézzük meg a hajózást (nem rossz, de azért AC-ben mennyivel másabb) és jöjjünk rá, hogy mennyivel más élmény egy AC-s kalóz téma.
  • Shep
    Azért tök jó látni mennyire kikeltél magadból egy hülye játék miatt, annak ellenére ,hogy mindenki leírta, hogy biztos jó rész lesz ez is csak kicsit rókabőr.
  • a.carkey
    PotBS :D
  • a.carkey
    Ez az utolsó jó.
  • simonl #420
    Ne haragudj a megszólításért, de nem bírom ki és kérlek részletezd a későbbiekben
    Hogy a f@szomba kellene szerinted egy játékban megoldani a famászást??
    Max. beállításoknál ne csak a procid hanem Te is megizzadjál vagy mi?

Nem is akarom megérteni, játszatok mással srácok, mindenki jobban jár.....
  • simonl #419
    Minden szavaddal egyetértek, de talán Grebber -nek van igaza:
    "kár velük szócsatázni"
    Egyszerűen vannak ilyen típusú emberek akiknek semmi sem elég jó, az már szinte "természetes" is nekik, hogy egy top játék magyar nyelven jelenik meg.
    Ezt most félve jegyeztem meg, mert biztosan találnak helyesírási hibát a játékban.
    Törvényszerű volt, hogy ebben a topic -ban is megjelennek a szokásos "károgók" már biztosan elzavarták Őket a COD Ghost vagy a Crysis topicból:)

• ratgab
    Nem. SR4 azért sokkal durvább és pofátlanabb. Ott a helyszín ugyanaz, a főhös ugyanaz, a járművek ugyanazok. Bekerült a szuperképesség, jöttek az élienek, meg új történet és ennyi. Murva kevés

Ehhez képest az AC4 sokkal többet változtatott.
  • ratgab
    Álcaruha: Mi a fenének? Egyrészt ott a csuklya, pont erre van kitalálva. Ha nem köröznek nem szúrnak ki most sem. Ha meg lezárt területre mész ott meg nem csoda ha az ember arcába másznak.
    100 féle fegyver: Egyik részben sem volt ennyi nálunk, úgyhogy durva csúsztatás. Max 3-4 volt.

Házakba bemenetel végülis nem rossz ötlet, de azért van pár ilyen már az AC 3-ban is.
    Interakció jogos, de nem viszi előre a játékmenetet csak apróság.

Több mellékküldetés: Ha nézted a videókat épp említették, hogy visszajönnek a bérgyilkos küldetések a negyedik részre, szóval ez már meg is valósul majd részben.

Idióta famászás: Ezt nem is értem, hogy mi az idióta benne.

Város közepén lopakodni az azért elég vicces lenne. Egyébként meg tudsz úgy mozogni, hogy ne vegyenek észre, minek kéne még plusszban lopakodni is.

Verdikt: Egy-két apróságtól eltekintve semmi normális érv. Ha ennyire nem jön be ne játssz vele, de ez a kifulladt a sorozat duma marha unalmas.
  • Shep
    Nem mondta senki ,hogy nincs fejlődés te igénytelen állat (te kérted :)) csak nem annyi amennyit egy számozott résztől elvárna az ember, SR4 esete van itt is :)
  • ratgab
    Mindig felbasz, hogy jönnek itt a nincs semmi fejlődés dumával, holott van nem is kevés. Csak fel kéne rakni a szemüveget.

Még ekkor is lehet azt mondani, hogy oké fejlődik a sorozat, de nem tetszik az iránya, vagy már nem jön be a játék. De ez a nem fejlődik, meg évente jön ki az AC mint a COD duma marhára fel tud idegesíteni.

A Gamernél hisztisebb élőlény komolyabb mondom nincs a világon. Semmi se elég jó neki. Ami közel van hozzá abban is a hibát keresi.

A murva életbe már, hogy mindenki elfelejtette, hogy nem kiszabott kritikusok vagyunk a szentségit neki, hanem játékosok. Nem azért vagyunk játékosok, hogy elemezgessünk, hanem hogy szórakozzunk a játékokkal. Ami ezt a célt nem éri el azt hagyjuk a pitsába!
  • Shep
    Hát kezdjük ott, hogy lehetne pl. álruhát felvenni, ne szúrjon ki az utolsó katona is fél km-ről és riadóztassa az egész várost, ne legyen a 70 éves tábornok is jobb falmászó, mint a hősünk, kicsit komolyabb harcrendszer sem lenne rossz ahol tényleg van némi kihívás persze a látványosság az topon van az maradjon így. Ne lehessen emberünknél 100 féle fegyver, meg köpőcső, meg puska meg kutyafüle. Ne álljon méterenként csak rád váró katona. Lehessen a házakba bemenni még akkor is ha ez a játéktér csökkentésével jár. Legyen sokkal több interakció a népekkel az utcán. Ne idióta tollak meg igazából semmire nem jó (csak pénz) dolgok gyűjtögetésével legyen kitoldva a játékidő, hanem több mellékküldetéssel, mint pl a FC3 történet alapú mellékküldetései. Legyen végre értelmes erdő + ne legyen olyan idétlen a famászás, ha nem megy inkább hagyják ki belőle, mert ez csőfákon mászkálás elég vicces. Legyen rendes lopakodás ha már bérgyilkos famíliába tartozunk és még tudnám sorolni (jöhet a nem is duma) de inkább megyek aludni, na meg nehogy már én találjam ki mit rakjanak a játékukba, azért kapják a pénzüket, hogy ők tegyék.