357
-
levente68 #357 Tedd, természetesen, nem akartalak angolul elnevezni, nyugi! ;o) -
levente68 #356 Ezt kellene mondogatnod sokszor a tükör előtt a valamikori eszmélés érdekében.
Ted csak, még ha az esély oly elenyésző is!
-
M2 #355 Nem kell elemezni, csak befogadni. Mint igazságot. Kis pici lúzerkém... :-) -
levente68 #354 Hát, ez is egy vélemény.
Ha nem néznék, hogy milyen alak írta, még elemzésre és válaszra is méltatható lenne.
De nézzük...
Emiatt inkább csak nevetésre okot adó kis buta fricska, ennél többre nem értékelhető.
De az ars poetica-dat jól tükrözi...
-
M2 #353 - Steve Jobs és az Apple nagyon sokat adott az emberiségnek. Szegényebb lenne a világ nélkülük.
- A Samsung csak egy gyártó a sok közül, ha nem lenne, jönne helyére másik tucat, akik ontják az ócska műanyag tömegtermékeket.
- Te meg egy jelentéktelen porszem vagy, egy gusztustalan gennygombóc, akitől csak annyi telik, hogy ömlik belőle a szenny egy jelentéktelen fórumon (és lelkesen veszed a műanyag szarokat).
Röviden ennyi, többet meg nem is érdemelsz. :-))) -
levente68 #352 Na, mesélj, miért? -
levente68 #351 "Az ekezetektol hasznalatatol eltekintve, szerintem en szebben, kulturaltabban es valasztekosabban beszelek magyarul, mint te. De ebbe most ne menjunk bele!"
Öhhö-öhhö, persze, komám....
Tényleg ne menjünk bele.
"A hozzaszolasod maradek resze nagyreszt szemelyeskedes, kettos merce es hazugsag."
Na erre legszívesebben úgy válaszolnék, hogy anyukád bele kerülne...
De csak annyit mondok, hazug ember vagy, így a véleményed egy csipet szart sem ér.
"En nem veluk folytatok diskurzust, hanem veled!"
Hű, ismét jól kivágtad magad... A kettős mérce rám jellemző megint... -
M2 #350 Te szegény... -
Papichulo #349 Utoljara valaszolok ezugyben, hogy lezarhassuk a temat!
Anyukam se nem szlovak, se nem roman es sem neki, sem nekem nincs semmilyen problemam a magyarokkal, mivel en is annak vallom magam. Ettol meg az o anyanyelve nem ez. Az ekezetektol hasznalatatol eltekintve, szerintem en szebben, kulturaltabban es valasztekosabban beszelek magyarul, mint te. De ebbe most ne menjunk bele!
A hozzaszolasod maradek resze nagyreszt szemelyeskedes, kettos merce es hazugsag. Nem fogok tobbet errol a temarol beszelni.
"Ahha, értem, megtennéd-e, hogy a te oldaladon állókat is megkéred erre? Ugye?"
En nem veluk folytatok diskurzust, hanem veled! -
levente68 #348 Butákat beszélsz, mint mindig.
Amit én utálok, azok konkrét dolgok.
Igen, utálom, bár inkább megvetem Steve Jobs-t azokért az aljas, szar, szemét, igazságtalan dolgokért, amelyek annyira jellemezték.
Mellette pár dologért valóban irigyeltem és felnéztem rá, de az összkép egy lelki sérült, jó neveltetése ellenére is maximálisan neveletlen és agybeteg embert mutat, aki gátlástalanul lopott idegentől és baráttól (a BASIC-et Gates-éktől, ugye, pénzt Wozniak-tól, akit nagyra becsülök minden téren), de az ő, illetve magának tulajdonított dolgait aztán tilos ellopni, másolni, az az ő kiváltsága, mi? Aki kegyetlenül gázolt át arra érdemteleneken és szart le olyanokat, akiknek roppant sokat köszönhetett. Ez genny az ideálotok, naná, hogy titeket is rühellek.
Nem utálom Apple-t, kár ezt újra elkezdeni.
Utálom azokat a lépéseiket, amelyeket utálok, igen.
Megvetem a hazug, megtévesztő marketingjüket, elismerem az oprendszerük nagyságát, de rühellem a szándékos és/vagy egyszerű fejletlenség miatti hibáit-hiányosságait és még jobban irritál az a sok kamuzás ezekről.
Vádolom őket az emberek butításával, az alájuk tett ál és álszent módszerek erőltetésével, minek okán hozzájárulnak ahhoz a világszintű és jól megfigyelhető törekvéshez, hogy az emberek még ostobábbak és inkább szakbarbárok legyenek.
Rühellem azt, ahogyan ez a cég (leginkább Jobs) kinevelt titeket, zombi szektatagokat, akik egyetlen érv és tény előtt meghajlani se hajlandóak, se képesek nem vagytok és a végletekig csűritek, csavarjátok inkább a dolgokat, vagy elterelitek a témát, hogy valahogyan igazatok legyen, amit persze csak a trolltestvéreitektől kaptok meg, hiéna vihogással fűszerezve.
Rühellem azt, ahogyan ti, itt trollkodó ócska alakok akkor, mikor odamond nektek valaki, aljas és gyáva módon befuttok a többi Apple használó mögé, akiket senki nem is említett és azt hazudjátok, hogy mindegyiküket támadjuk.
(Mint az előzőben kitárgyalt rasszizmus kiáltása..
Azt is utálom, ahogyan azt használja pajzsként valaki, de mögüle mocskos módon támad és köpköd engem, hogy rasszista lennék, ami oly nevetséges, mert messze nem vagyok. Több olyan ember van az ismeretségi, családi körömben, akiket sújt a rasszizmus igazságtalansága és soha nem hagytam ki, hogy elmondjam, nem értek vele egyet, olyankor és olyan helyen is, ahol akár ártottam is magamnak vele.)
Nagyon fontos, nem nézem jó szemmel azt a többi céget sem, akik Apple-höz hasonlóan viselkednek, de meg kell hagyni, ezen a téren mindenkit maga mögé söpörtek és bár visszább csíptek, még van tenni, illetve nem tenni valójuk e téren.
Nem ’SZERETEM’ a Google-t, Samsung-ot, hanem csak szép normálisan ’szeretem’ a dolgaik nagy részét és sok jó megoldást köszönhetek nekik. Meg még volt jó pár ilyen cég, akik most nem a kedvenceim, de szeretettel emlékszem a dolgaikra.
Ami rossz, az tőlük is rossz, ami nem tetszik tőlük, az nem tetszik, de ezen cégek engem emberszámba vesznek és partnerként kezelnek - ha nem is tökéletesen, de olyan ellenpéldát tekintve, mint Apple, akik (főleg SJ) majd eldöntik helyettem és nekem kuss és gátolnak pár dologban -, nagyon is.
Kár tehát félremagyarázni a dolgot és megpróbálni engem (így jó? egyes szám, pedig nem vagyok egyedül...) lejáratni, hogy én valami (nézzük csak, mik is voltak...) "malactenyésztő" lennék a "soron" és ez az életem, ez tölti ki minden napomat: egy olyan cég, amit utálok.
Nem tudom már, hogy jó-e vagy rossz a fajtátoknak, de elmondom, nem tölti ki a napomat se az utálat, se ez vagy bármelyik hasonló topik. Ha meg az fáj, hogy szerintetek túl sok időm van rá, az egyéni szoc. problémátok és szimpla irigység a pontos meghatározása... Megerősítem, van mire irigykednetek.
Ez, ahogy mostanában marjuk egymást nem is emészt fel annyi energiámat, mint az, amikor még komolyan szerettem volna, ha megértjük egymást és engeditek, hogy én (mi) is megvédjük a magunk szempontjait, de mindenképpen az igazságot, valamint hogy az ordas baromságaitokat korrigáljuk.
Kristálytisztán látszik, hogy erre semmi esély nincs.
narumon eltéved az Android menüjében, Papichulo állítja, hogy több Android-os telefonja is volt, de nagypofával állítja, hogy igenis a Titanium Backup root-olásra, meg firmware frissítésre való, M2, te meg az alja vagy, rád még ők is csak a piszkos munkát, a gondolatok nélkül trollkodást és talpnyalást hagyják.
Hát, minek veletek a szidáson kívül bármit tenni? -
levente68 #347 Szerintem bátran jelents, de ne ferdítsd el most is a szavaimat.
Amikor arra kértünk többen is, hogy egy magyar fórumon oda passzolóan működj, ne szard tele átláthatatlan módon angol idézetekkel, amiből egy kukkot sem fordítasz le, sőt saját szavaiddal sem írod le a magad véleményét, folyton a te nem is teljes magyarságoddal takarózol, elmondod, hogy édesanyád nem magyar, majd később kijelented, hogy senki kedvéért nem fogsz ékezetes betűket használni.
Ergo, magad adod azon vélemény alá a lovat, hogy nem szereted a magyarokat.
Ebből elég hamar azokra a népekre asszociál az ember, akik, khm... elég gyalázatosan viselkednek a magyarokkal, tehát rákérdeztem. Ha ettől én rasszista vagyok a te szemedben, hát legyen.
De ne hazudj: "Amikor mindenfele nepcsoportrol negativan nyilatkozol?"
Mikor nyilatkoztam én valaha akármelyik népcsoportról negatívan?
A motivációd annyiban érdekel, hogy kiderüljön, mitől vagy ilyen.
Az, hogy mitől vagy egy ostoba féreg, aki telehazudja a trolltestvéreivel az összes topikot, az szerintem rassztól független emberi minőség, de az, hogy a magyar-gyűlöleted egyre jobban bizonyított, az felvetette a kérdést.
Kérdezhettem volna körmönfontan, meg aljasan is, hogy milyen nemzetiségű édesanyád, de nem szeretem a kerülgetést és így kérdeztem meg.
Ez senkire nem lehet sértő, édesanyád lehet a legtündéribb egyede is a népének, akkor is, ha arra a népre a magyarok szeretete nem jellemző. (Itt kell megemlítenem, hogy egyes indokaik még jogosak is hellyel-közzel)
Tehát, hagyd ezt az álsértődős genny dumát, magyar fórumon magyarul brekegj és használj ékezetet, akkor nem fognak ilyen szerinted 'rasszista' atrocitások érni.
"ps: Felejtsd mar el ezt a tobbes szam elso szemelyt! A magad neveben beszelj hozzam, ne valami meghatarozhatatlan csoport autentikus tagjanak szerepeben tetszelegve!"
Ahha, értem, megtennéd-e, hogy a te oldaladon állókat is megkéred erre? Ugye? -
Papichulo #346 Mint mondtam, eddig sem tartozott ide a tema, ki is fejtettem, hogy nem kivanom ezt tovabb folytatni, erre most meg elkezdtel az en csaladi ugyeimben, szarmazasomban, motivacioimban vajkalni? Ezek utan meg azt mondod, hogy nem kell teged szemelyeskedessel es rasszizmussal vadolni? Amikor mindenfele nepcsoportrol negativan nyilatkozol? Ha ezt nem hagyod gyorsan abba, akkor jelenteni foglak erte!
ps: Felejtsd mar el ezt a tobbes szam elso szemelyt! A magad neveben beszelj hozzam, ne valami meghatarozhatatlan csoport autentikus tagjanak szerepeben tetszelegve! -
M2 #345 De tudod mit!? Ne hallgass rám, csak folytasd!
Legyen ez az életed, ez töltse ki minden napodat: egy olyan cég, amit utálsz.
Megérdemled. -
levente68 #344 Ezt az alapján ítéled meg, hogy titeket, hazug alakokat támadlak?
Ma már, mert régebben szépen kértem, hogy ne ferdítsetek és csavargassátok a dolgokat, mára már ezt ne is várd! -
levente68 #343 Megítélted már te párszor, ne játszd magad. Itt se kell eljátszani a hattyú halálát.
Sok dologra, amit kértünk, az volt a válasz, hogy te félig nem is vagy magyar.
Tudsz te magyarként is viselkedni, de nem is akarsz, nálad lehet emiatt nagy gond a lelkedben. Édesanyád nem szlovák, vagy román, hogy ennyire magyarellenes vagy? Vagy miből ered ez? Meg kellett már kérdeznem. Ha lehet, ne rasszizmussal vádolj meg miatta... Túl egyszerű lenne, bár egyes nációknál bevett szokás, kiadott utasítás alapján.
Nem kell engem személyeskedéssel vádolni, én csak egyszerűen nem eresztem a dolgot és felhozom újra, meg újra, amiben kritikát kaptál, nem csak tőlem és teljesen jogosan. -
M2 #342 Ember! Neked valami nagyon komoly bajod van az életben!
Szerintem fórumozás helyett próbáld inkább azt megoldani! -
Papichulo #341 Befejeztem a te szemelyeskedesed altal kivaltott mentegetozesemet...Mig te hajlando vagy profan es alpari modon kifejteni a velemenyedet en inkabb megtartom a civilizalt stilust a magam reszerol. Egymast meggyozni ugysem fogjuk tudni, foleg az ennyire szubjektiv dolgokban.
Nem mintha tulzottan erdekelne, de a kulso szemlelok meg mar ennyibol is el tudjak donteni, hogy mi a kulonbseg kettonk kozott. Az mindenesetre szamomra sokkolo, hogy te egy muvelt, kigyensulyozott, felnott embernek tartod magad. Ennek megiteleset en meghagyom minden olvasonak... -
levente68 #340 Juuj, ezt elfelejtettem, nem baj, ha ugyanarra a "postra" még válaszolok????
""Teljesen lényegtelen, hogy hol éltél"
Valoban... nem is ertem, hogy te miert hoztad fel ezt a temat."
Tényleg nem érted? Pedig leírtam ott, majom. Jaj, nem, bocsánat, egy majom ennél értelmesebb. -
levente68 #339 "Nem hiszem, hogy itt en lennek ez a tipusu ember."
Én meg hiszem, mert bizonyítod.
"Ezt senki kedveert nem fogom megtenni itt, pont. Poroghetsz ezen a vegtelensegig, de ez igy fog maradni."
Csak magadért kellene...téged minősít, ahogy a hozzáállásod is.
"Mar egy ideje nem idezek hosszabb angol szovegeket es legtobbszor csak forrasnak hasznalom oket, bar elofordul, hogy egy-ket mondatot eredeti formaban vagok be. Ha nem vettel eszre valtozast, akkor szerintem mar csak az eloitelet munkal benend ;)"
Ajjaj, mekkora fejlődés, leboruljak, vagy nem kell? lol
Bár, mégis változol előnyödre, lehet, hogy egyszer csak még ékezetet is látunk tőled? Jól van, na, álom, álom... hhh
+Remeltem, hogy magadtol is fel tudod fogni, de akkor kifejtem. M2 kulonbozo postokra reagalt a kulonbozo commentjeivel, ezzel ellentetben te ugyanarra a postra valaszoltal tobbszor is. Ezert mondtam, hogy meg a velemenyedet sem tudod normalisan osszeszedett formaban kozolni. Ez volt a nagy kulonbseg!"
Hűha, de véded...
Én meg, mivel nincs szerkesztésre lehetőség, úgy oldottam meg.
A legkevésbé "osszeszedett" véleményem is jobban fest, mint a tieid, így nem érzem jogosnak a kritikádat.
Igazi egymást szopkodó faszkalapok vagytok, mondtam már? Ezt így pontosan nem... Na, de hasonlót igen...
Szánik... -
levente68 #338 Szerinted. -
Papichulo #337 "Szarunk Apple-re, itt csak a ti elvtelen magatartásotok miatt hányjuk be ezeket és szinte látszanak a könnycseppek a barom arcotokon ilyenkor. Na, azért, lol."
Csak ismetelni tudom magam:
"Nem tartod ezt szanalmasnak, hogy te azon oromkodsz, hogy valaki masnak - esetleg - rossz? Patetikus egy eleted lehet..." ... ha neked mar csak ez jelent boldogsagot.
"Na, persze, meg, ha akarnád érteni, de inkább ellentmondasz, mint elismernéd."
Nem hiszem, hogy itt en lennek ez a tipusu ember. En csak a te felveteseddel ellentetes velemenyt fogalmaztam meg, melyet kelloen ala is tamasztottam bizonyitekokkal. A vegen amugy te is elismerted, hogy ez nem annyira egyertelmu, mintsem te azt inszinualtad ("Összegzem: káosz.").
"Teljesen lényegtelen, hogy hol éltél"
Valoban... nem is ertem, hogy te miert hoztad fel ezt a temat.
"Pontosan azért kellene ékezeteket használni"
Ezt senki kedveert nem fogom megtenni itt, pont. Poroghetsz ezen a vegtelensegig, de ez igy fog maradni.
"nem teleszarni a hsz.-edet angol idézetekkel ráadásul átláthatatlan formában. "
Mar egy ideje nem idezek hosszabb angol szovegeket es legtobbszor csak forrasnak hasznalom oket, bar elofordul, hogy egy-ket mondatot eredeti formaban vagok be. Ha nem vettel eszre valtozast, akkor szerintem mar csak az eloitelet munkal benend ;)
"Az a szomorú, hogy te nem látod a hasonlóságot,"
Remeltem, hogy magadtol is fel tudod fogni, de akkor kifejtem. M2 kulonbozo postokra reagalt a kulonbozo commentjeivel, ezzel ellentetben te ugyanarra a postra valaszoltal tobbszor is. Ezert mondtam, hogy meg a velemenyedet sem tudod normalisan osszeszedett formaban kozolni. Ez volt a nagy kulonbseg! -
Papichulo #336 Welcome to the real world ;) -
#335 "Itt mindegy, mi az igazság, ha nem hozsannázod Apple-t, akkor neked ugranak a zombik... "
Mármint hogy ezt most fordítva akartad írni ugye? pl így
"Itt mindegy mi az igazság, ha nem ekézed az APPLE-t akkor neked ugranak a zombik..."
Ez közelebb áll a valósághoz szerintem. -
levente68 #334 "teged miert tolt el orommel, ha az Apple-nek rosszul megy?"
Ez az, amit a jó égnek sem értesz-értetek meg. Szarunk Apple-re, itt csak a ti elvtelen magatartásotok miatt hányjuk be ezeket és szinte látszanak a könnycseppek a barom arcotokon ilyenkor. Na, azért, lol.
"Pontosan ezert volt bohoc a felhaborodasod!"
Mondod te, csak azért, hogy ellentmond és a trolltestvéredet megvédd, holott tuti, hogy te sem úgy beszélsz, mert akik igen, azok közül itt kevesen értekeznek, ezt látnod kellene. Ha meghallgattad az előadást, amit én megtettem, értenéd, miről beszélek. Na, persze, meg, ha akarnád érteni, de inkább ellentmondasz, mint elismernéd.
"Nem, en Amerikaban eltem es az USA-ban ugyan sokat voltam, de folyamatosan nem eltem ott."
Teljesen lényegtelen, hogy hol éltél, az a lényeg, hogy mindenre azt hozod fel érvnek, mikor megkérünk, hogy alkalmazkodj egy magyar fórum szokásaihoz, főleg, ha annyira nagyra tartod magad. Pontosan azért kellene ékezeteket használni, nem teleszarni a hsz.-edet angol idézetekkel ráadásul átláthatatlan formában. Sokszor értekeztünk erről és szépen is kértük, ne tagadd!
"Szomoru ha nem latod a kulonbseget..."
Az a szomorú, hogy te nem látod a hasonlóságot, csak azért, mert a segged nyalásában jeleskedő szánalmas segédedet véded. Hogy a poént se látod, az már mellékes. -
Dodo55 #333 "Ismet megkerdezem: "Miert nem levente68-nal lamentalsz?""
Őszintén, mert zavart érzek az erőben... :) -
Dodo55 #332 Mivel hogy a tőzsde kihatással van a világgazdaságra, így elvárható lenne, hogy reális értékek és józan döntések (valódi értékeket képviselő dolgokat pumpálni, veszélyes lufikat nem) alapján működjön.
Máskülönben az egész csak egy nyomorult szerencsejáték aminek az emberek isszák meg a büdös levét. Mondjuk ezzel szerintem nem mondtam újat :) -
levente68 #331 Itt mindegy, mi az igazság, ha nem hozsannázod Apple-t, akkor neked ugranak a zombik...
-
Papichulo #330 Ismet megkerdezem: "Miert nem levente68-nal lamentalsz?"
Amugy meg szerintem tulegyszerusited a vilaggazdasagi es tozsdei osszefuggeseket... de errol most nem kivanok ertekezni ;) -
Dodo55 #329 "Amugy az assetek is beletartoznak a tozsdei ertekbe, de nem kizarolag azok hatarozzak meg azt."
Persze, nyilván kinek hosszabb távon az értéktartás, kinek pedig rövidtávon a gyors haszon számít.
De azért akkor sem gondolhatja senki komolyan, hogy egy rövid távon bármekkora nagy hasznot hozó cég általános (akár tőzsdei) értelemben _értékesebb_ lehet egy sokmilliárd hordó kőolajtartalékkal, 37 kőolajfinomító által lehetővé tett feldolgozókapacitással, benzinkutakkal rendelkező, a világ egyik legjobb minőségű és legelismertebb motorolaját gyártó cégnél.
Azt mondom még a Google se hasonlítható az ExxonMobil-hoz, pedig az aztán 100 lábon áll és nem kevés információ, tudás, szakértelem, a fél világ ráutaltsága (manapság már nem az IE6 a legnagyobb fejfájdító tényező kevésbé hozzáértő ismerősöket nézve a magunk fajták számára, hanem hogy "írd már be a domain nevet közvetlenül nem kell ahhoz a google", már itt tartunk) szolgál fedezetül. Mégis az sem ér semmit, ha arról van szó, hogy tankolni kell különben kb éhendöglik a nép (kivéve a parasztbácsik akiknek ott röfögnek a malacok és ha megszűnik az árúszállítás max levág egy jó kövéret azt kész még kenyér nélkül is el lesz egy ideig). -
Papichulo #328 "Bocs, de ez csak a tőzsdei érték valótlanságát mutatja."
Bocs, de nem en tartottam relevansnak a temat. Miert nem levente68-nal lamentalsz?
Amugy az assetek is beletartoznak a tozsdei ertekbe, de nem kizarolag azok hatarozzak meg azt. -
Dodo55 #327 "btw: Ujra meghaladta az AAPL market cap az XOM piaci erteket ;)"
Bocs, de ez csak a tőzsdei érték valótlanságát mutatja. Hogy lehetne már annyira értékes egy réteg elektronikai eszközöket gyártó cég, mint egy kőolajfedezettel rendelkező olajcég?
Vagy mi van, hallucinállok és robbanómotor hangokat hallok az utcán holott valójában már kihalófélben lévő fajnak számít a kőolajszármazék üzemű gépjármű? Szóljatok ha így van, mert akkor azt hiszem nagyon gyorsan orvoshoz kéne fordulnom... :) -
Papichulo #326 "Összegzem: káosz."
Pontosan ezert volt bohoc a felhaborodasod!
"paplankúró is csak játssza az agyát avval, hogy ő nem lenne magyar."
Bar abszolut nem ide tartozik, de mar egyszer elmondtam, hogy anyukam nem magyar.
"Tíz évet élt Usákiában"
Nem, en Amerikaban eltem es az USA-ban ugyan sokat voltam, de folyamatosan nem eltem ott.
"Amúgy te nem magadban társalogsz ilyenkor?"
Szomoru ha nem latod a kulonbseget...
"Már nem az Apple a világ legértékesebb vállalata
Várom a listát az öngyilkosságot elkövetők nevével, rajta lesztek?"
"[...] teged miert tolt el orommel, ha az Apple-nek rosszul megy? Ez mar valahol tenyleg az erthetetlen es szanalmas kategoria... " (#133)
btw: Ujra meghaladta az AAPL market cap az XOM piaci erteket ;) -
levente68 #325 Már nem az Apple a világ legértékesebb vállalata
Várom a listát az öngyilkosságot elkövetők nevével, rajta lesztek?
Előtte vásároljatok be részvényből! -
levente68 #324 Amúgy te nem magadban társalogsz ilyenkor? Na, csak mert engem ilyenért megmartál... :o) -
levente68 #323 Na, akkor nyugodtan vesd bele a témába magadat itt:
Néhány szó az ikes ragozásról és ki ne hagyd a hozzászólásokat sem, ahol egymásnak is ellentmondanak az egyébként veled egyetértők, aztán az utolsó hozzászólás nyomán hallgass meg egy olyan professzort, aki aztán valószínűleg jobban tudja, amit előad és érdekeseket mond. Ippeg hogy ő is műveletlennek mondja azokat, akik úgy beszélnek, persze elmondja, mi a nagy helyzet evvel valójában.
Összegzem: káosz.
M2 majom, ne pörögj, felesleges. Én nem gyötröm a magyart és paplankúró is csak játssza az agyát avval, hogy ő nem lenne magyar.
Tíz évet élt Usákiában, amitől aki akar, pl. te hanyatt eshetsz, én sokkal régebben kint élőkkel beszélgettem és gyönyörűen beszélik a nyelvünket. Beszéltem olyannal is eleget, aki csak 17 évet volt kint, ráadásul Ausztráliában és pont a legfogékonyabb idejét töltötte kint, ő sem beszélt rosszul, kár szopkodnod a trolltársadat.
Kocsmanyelv? Amúgy azt is értem, de melyik szó új neked, kicsirigó, a buzzancs? Pont a te fajtádra használják, értetted is...
Szégyen, nekem? Hát, onnan, buzzancsiából nézve valószínű...
hogy aztán melyikünk él soron, azon is elvitázhatnánk, de előbb gondolkodj el, a fent tárgyaltakon végigmenve, kik is mondanak olyat, hogy "dolgozok"? Surmókám... -
M2 #322 "röhej, hogy te, aki itt a legócskább módon gyötröd a magyart, akarsz kioktatni engem..."
Inkább szégyen. Hatalmas szégyen ez, Neked!
Mert neked állítólag az anyanyelved. Olvass vissza, hogyan használod... :-) -
M2 #321 "nem fogok újfent a korcsosuló és meggyötört nyelvünkről vitázni"
Te sokat tettél ezért, te kis nyelvújító zseni, például az "applebuzzancs" szavaddal is milyen szépen gazdagítottad. Büszkék lehetnek rád felétek a soron.
-
M2 #320 Te valami iszonyat módon megszívhattad az életet, süt belőled a lúzerség szaga. Csak halkan mondom: megérdemelted.
Magyar nyelvi kérdésekbe meg ne is menj bele az egy bites agyaddal. Már láttuk sokszor, hogy egy nyelv megértése túl bonyolult neked - kettő meg reménytelen. :-)
De legalább a bunkó kocsmanyelvet jól megtanultad otthon. :-) -
Papichulo #319 Azt azert a nagy okoskodas kozepen remelem eszrevetted, hogy nem velem vitatkozol itt, hanem Arany Janossal es Gretsy Laszloval... meg Vorosmartyval es Csokonaival. De, whatever... kik ok hozzad kepest?!
Akarmennyit poroghetsz a teman, de akkor is bebizonyosodott, hogy a kerdes nem annyira egyertelmu, amennyire te azt sugaltad es meg a nyelveszek velemenye is megoszlik a kerdesben, ergo a te "muveletlenezesed" abszolut nem allta meg a helyet... sot, inkabb visszafele sult el :)
Ami viszont tenyleg rohej, hogy keptelen vagy a gondolataidat egyetlen postba osszeszedni...
" te, aki itt a legócskább módon gyötröd a magyart"
Az lennek en? Ha te mondod... -
levente68 #318 "Bár Révai Miklós az ikes ragozást a 19. század elején felújítja, Kazinczyék kötelezővé is teszik az irodalomban, de mivel ennek a ragozásfajtának külön funkciója már nem volt, kiszorulása folytatódik, sőt felerősödik."
Valahogy olyan bután jön ez ki, mikor is szorult ki, ha még most is tanítják, ahogyan tanították nekem is?
Berakott a szerződ 1873-as, meg 1914-es idézeteket, bruhaha, már akkor kihalt, mi?