A tinik már nem az Apple-ért rajonganak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"jelentõs az arányuk azoknak, akik most megint nem a racionális érvek miatt meg elfordulnak az eddigi bálványtól."
Kikre gondolsz? Milyen források és adatok alapján? Mennyi pontosan a "jelentõs arány"? Valamit biztos tudsz, amibõl erre jutottál.
Nem kell ezt hálátlanságnak venni, szép pénzeimhez jutottak hozzá, nem okosan forgatták. Tehát nem kaptam én tõlük sem semmit ingyen.
Meg kell vallanom, akitõl a legtöbbet kaptam ingyen, az a Google. Tudjuk, hogy így én vagyok az áru, de még akkor is.
Nem is örülnék, ha buknának, de ha mégis, az az élet rendje.
Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás
Meg kellene érteni, hogy ami sokáig nem megy, az nem megy.
Az a lényege ennek, amit a "hívõk" nem akarnak felfogni, hogy természetesen rossz hasonlattal éljek, hogy ha nem teszünk a gõzmozdony kazánjába semmit, vagy keveset, akkor a nagyszerûen elért lendület nem fog megmaradni.
Ami pedig a nagy probléma, hogy az emberek hülyék és ha egy-egy ilyen negatívum fellép, képesek a tõzsdei zuhanás miatt nem megvenni azt a készüléket, amit eddig mindenképpen megszerezni igyekeztek. Azért nevezem ezt a réteget hülyének, mert nem valódi megfontolás alapján döntenek, hanem érzelembõl. Jobs eszméletlen hype-ja sokkal tovább kitartott, mint azt bármelyik fanyalgónak titulált - ezek közé tartozom én is - jövendölte, de ettõl még a dolgok fel fogják venni a normális ritmusukat, ahogyan minden anomália rendezõdik idõvel. Nyilván nem tartok mindenkit ebbe a rétegbe tartozónak, aki iPhone-t vett (az iPad sokkal értelmesebben árazott és kezelt dolog, azért csak a szifont emlegetem), de jelentõs az arányuk azoknak, akik most megint nem a racionális érvek miatt meg elfordulnak az eddigi bálványtól.
Ezek száma meglepõen nagy lehet a kialakított függõség (megvett programok, zenék és a márkahûség, valamint a váltásra való lustaság) ellenére is.
Evvel beindul(hat) egy olyan folyamat, amiben az értelmes befektetõk, spekulánsok (akik nem ugyanazok, sõt) és a hisztériára (pozitív és negatív irányba) hajlamos userek egymást hajtják bele az Apple esetleges komoly (ha ezt még nem vesszük komolynak...) hanyatlásába.
Onnan pedig nehezebb a talpra állás, mint azt láthatjuk a Nokia tespedésének eredményeként.
Ahogy sokszor megtörtént már, a hisztéria fel és le is reptethet valamit.
Meglátjuk, hogy (azért az ezt nálam sokkal jobban látó) vezetõség az Apple-nél képes lesz-e kezelni. Ha hiszi, ha nem bárki: én drukkolok nekik, mert kellenek a piacra.
Az más kérdés, hogy az általuk meglépett dolgok okán mennyi könnycseppet lennék képes hullajtani miattuk... :o)
Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás
Nem tudom, kinek segít jobban aludni, ha lehazudja a baljós fellegeket az égrõl, nem is érdekel.
Azt se értem, miért tölt el benneteket örömmel, hogy milyen sok pénze van Apple-nek.
Tõletek szedte össze, örülhettek.
Azt nem értem, hogy akkor nekem is örömködnöm kellene azon, hogy a Samsung lett a No.1?
Vagy a Google hatalma és sikere kellene masztizásra bírjon? Én vagyok a beteg, hogy egyikük értéke, sikere sem tesz ilyen beteg majommá?
Lehet… Pedig engem akkor sem érdekel mindez.
Mellesleg, ki az aki TiBi-vel root-ol? Te vagy, te ostoba...
Meg még mit is csinálsz?
Ja, firmware-t frissítesz vele.... te, aki azt se tudja, hogy hányat hazudott legutóbb... hány Android-os telefonod is volt, te guru?
Végül is mindegy, ha már nem várhatunk tõled (sem) értelmes dumát, legalább szórakoztattok minket.
Jajj, de jó, kimaradt a "The Big Bang Theory" most, de te pótolod.
Köszike!
Javaslom, most akkor vásárolj be Apple részvénybõl.
Megalol
Ekkora f.szságot... az a célod, hogy hülyeségben magadat is felülmúld?
Magasra tetted a lécet már, de én bízom benned, sikerülni fog.
Bruhaha
Amennyi hulyeseget beszelsz, teged mar nagyon regen tonkretett valaki 😉
BTW: AAPL - http://appleinsider.com/articles/13/01/24/nearly-one-third-of-apples-market-value-is-backed-by-pure-cash
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Mellesleg most sokkal ajánlottabb Apple, mint Google részvényt vásárolni.
És az Apple negyed éves eredményei is jobbak, mint a Google egész éves adatai, tehát továbbra is maradt egy óriási, megállíthatatlan pénzgyár. Kocsmai kocatõzsdés nyelven szólva: lassan meg tudná venni az összes konkurensét együttvéve.
:-)
A lényegen persze ez nem változtat, Google mindjárt a csúcsot éri (esetleg) el újra, Aapl meg borzalmas görbét mutat egy jó ideje...
Short-ot szeretõknek mondjuk inkább gyönyörût... <#alien2>#alien2>
Érdemes, hiszen újabb 10%-os "akció" van belõle, háháháááááá
Most éppen 461 dodó ;o)
Google-bõl ne vegyél, az 12,6%-ot ment ma fel, én abban vagyok benne most longra, ne is utánozz! <#hamm>#hamm>
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
iPhone (+29%), iPad (+48%) eladási rekordok, bevételi (+17%) rekord és 13 milliárd dollár profit negyed év alatt!
"Eljött az igazság pillanata. És innen már csak lefele vezet az út."
Azt nem ertem, hogy neked ez miert jo? Nem tartod ezt szanalmasnak, hogy te azon oromkodsz, hogy valaki masnak - esetleg - rossz? Patetikus egy eleted lehet...
Masodsorban... a te cikkedbol idezve:
"Újabb rekordnegyedévrõl számolt be gyorsjelentésében az Apple: bevételei 18%-kal ugrottak meg az elõzõ év azonos idõszakához viszonyítva, 54,5 milliárd dollárt tettek ki"
"Az Apple 47,5 millió darab iPhone-t értékesített a negyedik negyedévben, ami még mindig hatalmas, 28%-os növekedést jelent év/év alapon"
Az mar mast kerdes, hogy az elemzok meg ennel is tobbet vartak...
"Ezt benézted rendesen, ld. #290. "
Nem nezte be. 28%-kal nottek az iPhone eladasok 😉
A megmagyarázó csököttagyúaknak ez nem jó hír.
Csulakulának valószínûleg ez sem tény.
Bemutatok neked egy masik "gittegyletet": The White House Blog (www.whitehouse.gov/blog) 😊
Amugy FYI a Nielsen az a "gittegylet" mely peldaul meg az 50-es evekben kidolgozta a TV-nezesi szokasok merestani modszeret, melyet mara mar a vilag szinte osszes orszagaban hasznalnak es ezzel dontik el a TV-showk sorsat...
"számomra a tõzsdei megitélés sokkal hitelesebb"
Mely szerint ugye - jelen pillanatban - az Apple a legertekesebb tozsdei ceg a vilagon 😊
Kb. minden megnyilvanulasodat ennyire lehet komolyan venni... ebbol is sut az Apple-lel szembeni gyulolet es a gyerekesen buta karorom... de a tenyek persze most is elmaradtak 😉
Természetesen az olyan "objektív véleménnyel és szemlélettel" rendelkezõ szerencsétlenekhez - kulacsulával az élen - nem tudom hasonlítani magamat, mert a "rendkívül neves", megfelelõ mennyiségû pénzért bármilyen közvéleménykutatást _blogon_ keresztül (az év vicce!) közzétevõ gittegylet eredményeit nem tudom elfogadni, számomra a tõzsdei megitélés sokkal hitelesebb, na meg az eladási adatok. Bár, elnézve a raktárakban hegyekben porosodó igagyikat, még azokat az eredményeket is túlzónak érzem. Kipukkant a lufi, de ez várható volt.
Vagy mondja azt, hogy egyiket sem fogadja el vagy ismerje el mindkettot es azt prioretizalja a cegek eddig felmutatott eredmenyei es azok megitelese alapjan! Nem lakhat jol az a szerencsetlen kecske a kaposzta nelkul 😉
Elõre leszögezem nem ismerem közelrõl az említett céget, nem követem figyelemmel, úgyhogy amit mondok nem kell feltétlenül rájuk érteni, csak úgy általánosságban mondom amit mondok.
Annyi a lényeg, amit ehhez hozzáfûznék, hogy az elmúlt években már nyíltan köztudomásúvá vált, hogy egy nagy, híres cég egyáltalán nem jelent hitelességet, sõt.
Manapság már nem tartozik az összeesküvés elméletek kategóriába, hogy vannak olyan erõs érdekek, melyek nagyon sok esetben felülírják a valós eredményeket különbözõ kutatások esetében. És ez természetesen annál jobban mûködik, minél jobb hírben álló cégek/szervezeteken keresztül kerülnek közlésre ezek a kutatások.
Nem egy bizonyított esetrõl hallani, sajnos most nekem fejbõl csak egy konkrét eset ugrik be határozottan, de ott viszont pár kutató szava áll "egy" világszervezetével szemben. Szóval linkeket ne várjatok errõl most tõlem, ha kerestek biztos találtok, én most lusta vagyok hozzá 😊
Aztán ott vannak még ugye a hitelminõsítõk is, a világgazdaság issza a szavaikat, így országok sorsa felett döntenek közvetetten, miközben gyakorlatilag jogi értelemben senkik ahhoz, hogy rajtuk múljon ennyi minden. Velük kapcsolatban is felnyílt az emberek szeme mostanában, az EU meg már ott tart (ha jól vettem ki a hírekbõl), hogy lassan hivatalosan is közellenséggé nyilvánítja õket. Abba meg már nem mennék bele, hogy ezek után, plusz hogy állítólag a 2008-as válságot sem látták mikor már ott kellett volna az orruk elõtt lennie, miért mûködhetnek még mindig ilyen formában, ez számomra felfoghatatlan. Mindegy.
A lényeg, hogy a szavahihetõség mára az ilyen esetek miatt egy nagyon homályos dologgá vált, nem lehet ilyen egyszerûen megítélni, és fõleg nem csupán hírnév alapján. Ahol valaminek a legkisebb köze is lehet a pénzhez, ott lehet bármi...
#274 : "Persons aged 13+"
"az eladási adatok nem igazolják vissza az állítólagos felmérést"
Lassuk a karacsonyi eladasi adatokat a US tizenevesek koreben!
"Egy képen, ami ráadásul az upload könyvtárban van"
Mert az oldal wordpressben keszult es ott a posthoz tartozo kepeket a rendszer alapallapotban az uploads directoryba tolti fel 😉
"Ha egy képet oda feltölt valaki, automatikusan rákerül az oldal neve."
Magyarul ha egy kepen nincs rajta az oldal domainjenek watermarkja, akkor az mar mind kamu kep? 😊
Latom ismetcsak megingathatatlan ervekkel es forrasokkal tamasztottad ala, hogy a blog.nielsen.com oldalon a nielson.com kozvelemenykutatasait hamisitjak 😊
" nekem papicsula leszel"
Nem biztos, hogy tul fogom ezt elni... ez mar olyannyira vicces, hogy halalra fogom nevetni magam.
" A tények számodra lényegtelenek"
Mutass egyetlen toled szarmazo tenyt is!
ps: csak megy az ad-hominem, csak megy... latszolag semmi masra nem tellik mar 😉
- nem a cikk tartalmához passzoló képet tettél be
- az eladási adatok nem igazolják vissza az állítólagos felmérést
- óhajok, vágyak mióta számítanak lényegesnek? Maximum a te és a fajtád agymosott barmainak (amennyiben ezek bármilyen tekintetben is a saját igazukat támasztják alá)
Bizony, nevetséges vagy. Egy képen, ami ráadásul az upload könyvtárban van (ha saját lenne a cuccos, akkor azt miért nem belsõ helyrõl linkelik?), nem igazol semmit. Csak egy példa: hasznaltauto.hu. Ha egy képet oda feltölt valaki, automatikusan rákerül az oldal neve.
Amit más leír, az számodra nem ellenérv. Buta is vagy, kis pojáca (a nicked alapján), de hogy ne kerülj szégyenbe, nekem papicsula leszel <#mf1>#mf1>
PS: a felfogásod közelít a nullához, te kis pszichopata. Veled nem érdemes vitázni, mert minden érv lepereg rólad, olyan vagy, mint egy megakadt lemezjátszó. Csûröd-csavarod, csúsztatsz, hazudsz, különbözõ megfogalmazásokban élteted az imádott cégedet és a termékeit. Csak rágondolsz és elélvezel, igaz?
Fárasztó vagy, nincs értelme a veled való bárminemû vitának. A tények számodra lényegtelenek, csak az lebeg a szemed elõtt, hogy az utolsó szóval is, de fényezd az igagyikat. Ennyire még egy marketinges sem lehet hülye.
PS2: még mindig nem sikerült ékezeteket írnod. Amíg erre nem vagy képes, addig nem is reagálok semmilyen ótvar böfögésedre. (Biztos az ifosról nem tudsz ékezetet írni. Vagy csak egyszerûen a tudásod kevés hozzá).
Ha nem erdekelnek az ilyen jellegu felmeresek, akkor minek reagaltal mar az elso ilyen jellegu kepre? Eleve az egesz errol szolo cikkre? Minek kotottel bele a korosztalyba ha neked minden mindegy? Vagy inkabb csak az volt, hogy felsultel a zero forrasoddal es a nulla ellenerveddel? Tenyleg en vagyok a nevetseges... 😊
Bizonyitek, hogy a blog.nielsen.com az csak egy egyszeru blogger es semmi koze a fodomainhez? Raadasul a kepen is ott van, hogy nielsen kozvelemenykutatas eredmenye? Vagy ugy erzed, hogy valaki a nielson.com egy subdomainjen hamisitja a ceges adatokat? Tenyleg en vagyok a nevetseges... 😊
Vágyálmokra mutassak forrást? Normális vagy, ember? Engem tények érdekelnek, nem pedig olyan felmérések, amik egyébként többnyire megrendelésre készülnek önigazolás céljából. Az eladási adatok már tények. Arról bezzeg kussolsz, mert nem megy úgy a szekér, mint eddig, és ilyen barom felmérési eredményeket mutogatsz, amik vagy igazak, vagy nem, de a lényeg, hogy az igagyik szerepeljenek a legjobban.
Lovesed sincs, hogy mirol beszelsz, csak szalmaszalakba kapaszkodsz... a vilag egyik legnagyobb kozvelemenykutato ceget, a Nielsen-t nevezted "nem komolyan vehetõ forrás"-nak, ez ugyanis az o kutatasuk volt... 😊
Itt az eredeti cikk, de inkabb a kepet linkeltem, mivel tudtam, hogy az irott szoveggel - foleg angolul - hadilabon all az itt a kopkodok tulnyomo resze: http://blog.nielsen.com/nielsenwire/consumer/u-s-kids-continue-to-look-forward-to-iholiday/
ps: A blog resz ne riasszon el, itt szoktak elemezni a sajat felmereseiket.
pps: Szivesen latnam, hogy te egy ennel "komolyabban veheto" forrast mutatsz 😊
A cikk eredetijét miért kellett volna elolvasnom? Én mindig a cikkrõl mondok véleményt, sokszor a baromságaikra is rámutatok. Meg persze vitázom a többiekkel.
"az eredetijet nem olvastad el - mivel az is angolul van" - ez különösebben nem gátolna, és esetenként utána is megyek, ha valami oltári nagy valótlanságot olvasok. Az itteni cikk tartalma viszont pont passzol a jelenlegi tendenciákhoz, hogy te ezt a rózsaszínû rohadtalmás szemüvegeden keresztül nem látod, azon nem csodálkozom. Egy vagy az elvakult hülyék közül.
Teged, en, mar hogy a fenebe ne vennelek komolyan?! Ha gyerek lennek, akkor te lennel az a felnott akire felneznek, akit apa modellkent tudnek kezelni, akive szeretnek valni nyugdijas, demencias koromra... egy olyan szanalmas, megkeseredett imbecil, aki kepes itt post, post utan nyomni nekem a buta szemelyeskedeseit, mikozben en remek tarsasagban elvezem a hetveget es eszem agaba sincs, hogy az o mocskolodasaira reagaljak egy forumon 😊
Rolad kizarolag egy dolog jut eszembe, mely tokeletesen jellemez teged: "Le style c'est l'homme meme" 😉
"Egy felmérés lóf@szt sem ér, ami nem tényeken alapul."
Kiveve ha abban az Apple szamara negativ dolgot irnak le, mint peldaul ez a cikk... aminek persze az eredetijet nem olvastad el - mivel az is angolul van - mert akkor mar ez sem lenne igaz, mivel abbol kiderulne, hogy megis az Apple termekek vezetik a tinik kivansaglistait 😊
Androidról áttérés után viszont kihalt sivatag érzés. Aztán vagy rájön az ember, hogy ennyi neki pont elegendõ vagy visszatér Androidra.
Aki kezdõ és érdeklik a technikai dolgok, annak Android. Aki kezdõ és nem is szeret hallani a tech dolgokról, annak csak iPhone. Aki haladó, annak meg kötelezõ mind a kettõt kipróbálnia! :-)
-Bluetoothon nem lehetséges a szabad fájlátvitel (ezt nekem panaszként mondták, nem tudom pontosan, hogy fájltípus szûrés van vagy abszolút elérhetetlen a dolog, a lényeg nem tudtak egy valamilyen fajta fájlt szabadon fogadni egy iPhone 3GS-en)
Igaz. A Bluetooth csak eszközcsatoló, iOS-en belül fájlt nem tudsz vele mozgatni.
-Az USB fájltátvitel a készülékkel rögzített anyagokra (képek, videók, hangfelvételek, ezek könyvtáraira vagy fájltípusaira) korlátozott.
-Nem lehetséges alkalmazást telepíteni az Apple Store/iTunes alkalmazást megkerülve direkt módon (jailbreak-el talán, de azt most ne keverjük ide, az Android ezt root nélkül tudja).
i-Funbox
Nem iTunes, ingyenes és mindent tud, fájlokat lát és másol, appokat telepít... stb.
-Az asztalkezelõ és alkalmazásindító alkalmazás nem cserélhetõ le, azaz nem lehet más alkalmazást a home gombhoz rendelni
Igaz, Home gomb mûködése nem piszkálható.
-Nincs widget támogatás
Igaz. És ez hiányzik is - szerintem.
-Az akkumulátor szétszerelés nélkül nem távolítható el (nem végezhetõ azonnali fizikai kényszerleállítás)
Igaz. Elsõre furcsa volt, de megszokja az ember és késõbb nem is gondol rá, hogy aksi is van ezekben a cuccokban.
-A folyadékbehatás érzékelõ a készülék külsõ részén helyezkedik el, számos esetrõl tudni, amikor egy zsebbeizzadás garanciavesztéssel járt emiatt
Egyiknél tudom, hogy a jack aljzat belsõ végén van (szemmel látható). Ha valaki odaizzad, annak én se adnák garit. :-)
-Az iOS új verzióira a régebbi verziókra fordított alkalmazások (minimum) újrafordítása szükséges
Nem igaz. Durva is lenne. Amikor külön megemlítik, az azt jelenti, hogy kihasználnak valami újdonságot (vagy csak marketingelik)
-Az alternatíva nélküli iTunes program pocsékul fut Windows rendszeren (nem egyszer láttam már, hogy idle állapotban a háttérszolgáltatás modern többmagos gépeket verejtékeztet megállás nélkül, a komplett uninstall volt az egyedüli megoldás)
Voltak gondok vele. A mostani verzió már nagyon szépen fut, kellemes a használata, sok dolgot tud. Alternatíva van.
*WP8 😊
Nem gondolom így, csupán úgy gondoltam akkor már felsorolom az én (iPhone ellenes) érveimet is, kíváncsi voltam mennyire állják meg a helyüket Apple szakértõk köreiben 😊
"Pontosabban sajnos én sem tudom mert még soha nem használtam bluetoothot fájlküldésre."
Igen, itt azért tényleg kiütköznek a sokat emlegetett eltérõ igények. Hozzáteszem aki panaszkodott nekem, annak volt ugye a 3GS, plusz mellé egy Androidos tablet. Arra kellett volna neki egy alkalmazás, ami a Play Store-ból nem volt elérhetõ. Mondom neki átküldöm BT-n az iPhone-odra, nekem itt a telepítõ a Gio-n, azt arról majd otthon áttolod a tabletra. Erre jött a válasz, hogy felejtsd el az ilyesmit iPhone-on...
"Ezt nem teljesen értem ez alatt mit értesz? Mármint USB átvitel abban az esetben ha a fogadó gépen nincs itunes vagy itunes alternatíva?"
Akkor inkább megkérdezem: Ha rádugsz egy iPhone-t egy gépre, és legyen akkor az már iTunes-al is ellátva, akkor te kapsz egy (szabványos, akármilyen fájlkezelõvel elérhetõ) meghajtót amin direktbe elérhetõ a teljes user memória fájlrendszere úgy ahogy kell írható-olvasható formában, vagy sem?
"Valóban nem lehet. Viszont ugye máshonnan nem is tudsz alkalmazást beszerezni, tehát ha lehetne máshonnan telepíteni akkor sem tudnál mert nem lenne mit 😊"
Legális forrásból nyilván nem lehet (ellentétben az Androiddal, ahol nem kötelezõ a Play Store-t használnod a disztibúcióhoz), de ez azért van, mert másképp nem lehetséges telepíteni gyári állapotú iOS eszközökre, így a fejlesztõk rá vannak kényszerülve az Apple Store-on keresztüli terjesztésre minden esetben, nyilván nagyon ritkán teszik közzé azon kívül a telepítõcsomagokat, mivel jailbreak nélkül nincs semmi értelme. Pedig egyébként lenne, hiszen miért is vegyek én pénzért az adott platform storejára fejlesztõi fiókot, ha tegyük fel csak egy kis apró játékot fejlesztgetek, azon próbálom elsajátítani, gyakorolgatni az adott platform programozását, de azért pár havernak megmutatnám. Vagy miért is tennék fel egy belsõ használatra szánt alkalmazást egy nyilvános store-ba? Ellenben lehet, hogy a belsõ használat annyira nem szûk kört jelent, hogy én elkéregessem (elkéregethessem!) mindenkinek a telefonját és jailbreakeljem azt, tehát mondjuk nem alkalmazottakról van szó, hanem üzletkötõkrõl vagy üzleti partnerekrõl ahol már ez "meghackelem a telefonod hogy tudd használni a belsõ rendszerünket" téma nem lenne túl népszerû.
Angolosan launcher 😊 Androidon olyat raksz rá, amilyet akarsz, van pl iOS, meg WM8 koppintás is 😄 Megnyomod a home gombot, és ha több ilyen van rákérdez melyiket szeretnéd használni.
"(A másik felét nem értem mi az a fizikai kényszerleállítás?)"
Amikor te fizikai módszerrel egy eszköz mûködését annak tönkretétele nélkül 100% biztosra megállítod. Pl PC-nél tápkábel kiránt, laptopnál adapter kihúz + akksi kivesz, mobiloknál akksi kivesz, vagy akár autóknál slusszkulcs kivesz és ha még úgy sem áll meg (tuningolt Trabantok szokása volt régen forró motorral gyújtás nélkül tovább járni 😊) akkor sebességbe rak és satufék+kuplung ráereszt. Persze nem mindennapi, hogy ilyesmire szükség lenne, de én szeretek totális hatalmat gyakorolni az önmûködõ eszközeim felett, és ebbe ez is beletartozik.
"Ez egy az egyben nem igaz. A régebbi alkalmazások az esetek 99%-ban továbbra is tökéletesen mûködnek."
Na látod akkor ezt rosszul tudtam, kösz a felvilágosítást. Azért feltételeztem, mert sokat hallani a hírekben mostanában, hogy "X cég Y alkalmazása már IOS6-ra is elérhetõ".
"No ezzel megint nem értek egyet; egyrészt van alternatíva, több is, tehát szabadon választhatsz. Másrészrõl nekem még az iTunes-al sem volt soha gondom, még édesapám Celeron-os ezeréves notiján is tökéletesen fut, még ismerõsök között sem találkoztam problémás esettel"
Az alternatívákról nem volt tudomásom. Ellenben a tapasztalataim nekem nagyon mások. Az iPodok magyarországi fénykorában (kb 2-3 éve) nagyon sokan panaszkodtak nekem, hogy lassú a gépük. Számtalan esetben az iTunes háttérszolgáltatása ketyegett 50% feletti processzoridõvel, majd annak eltávolítása/letiltása után a probléma azonnal megoldódott. Annyit még elképzelhetõnek tartok, hogy valami vírusírtó vagy egyéb memóriaszkenner háborúzott vele, bár akkor inkább annak a szolgáltatásfolyamatának kellett volna így pörögnie.
Ez nem arról szól, hogy mindent cáfolni akarunk ha így gondolod akkor nagy tévedsz.
"-Bluetoothon nem lehetséges a szabad fájlátvitel (ezt nekem panaszként mondták, nem tudom pontosan, hogy fájltípus szûrés van vagy abszolút elérhetetlen a dolog, a lényeg nem tudtak egy valamilyen fajta fájlt szabadon fogadni egy iPhone 3GS-en)"
Tudtommal ez tényleg így van. Mármint, hogy a fájlküldés bluetoothon korlátozott Jailbreak nélkül. Pontosabban sajnos én sem tudom mert még soha nem használtam bluetoothot fájlküldésre.
"-Az USB fájltátvitel a készülékkel rögzített anyagokra (képek, videók, hangfelvételek, ezek könyvtáraira vagy fájltípusaira) korlátozott."
Ezt nem teljesen értem ez alatt mit értesz? Mármint USB átvitel abban az esetben ha a fogadó gépen nincs itunes vagy itunes alternatíva? Abban az esetben azt hiszem ez is igaz, természetesen ez is csak jailbreak nélkül.
"-Nem lehetséges alkalmazást telepíteni az Apple Store/iTunes alkalmazást megkerülve direkt módon (jailbreak-el talán, de azt most ne keverjük ide, az Android ezt root nélkül tudja)."
Valóban nem lehet. Viszont ugye máshonnan nem is tudsz alkalmazást beszerezni, tehát ha lehetne máshonnan telepíteni akkor sem tudnál mert nem lenne mit 😊
"-Az asztalkezelõ és alkalmazásindító alkalmazás nem cserélhetõ le, azaz nem lehet más alkalmazást a home gombhoz rendelni"
Ööö ezt nem teljesen értettem.
"-Nincs widget támogatás"
Ez így nem teljesen igaz, mert még tört készülék nélkül is van lehetõség olyan dolgokat elérni mint a widgetek csak itt nem widgeteknek hívják. Jailbreakkel meg ugye szintén teljesen okafogyott a kérdés.
"-Az akkumulátor szétszerelés nélkül nem távolítható el (nem végezhetõ azonnali fizikai kényszerleállítás)"
Igen az akkumulátor eltávolításához csavarhúzó kell. (A másik felét nem értem mi az a fizikai kényszerleállítás?)
"-A folyadékbehatás érzékelõ a készülék külsõ részén helyezkedik el, számos esetrõl tudni, amikor egy zsebbeizzadás garanciavesztéssel járt emiatt"
Én is hallottam már ilyenrõl!
"-Az iOS új verzióira a régebbi verziókra fordított alkalmazások (minimum) újrafordítása szükséges"
Ez egy az egyben nem igaz. A régebbi alkalmazások az esetek 99%-ban továbbra is tökéletesen mûködnek. Abban az esetben van csak probléma ha a régi program által használt utasításokat teljesen átírták, de személy szerint nekem még soha nem volt olyan gondom, hogy új iOS esetén bármelyik szoftverem nem mûködött volna.
"-Az alternatíva nélküli iTunes program pocsékul fut Windows rendszeren (nem egyszer láttam már, hogy idle állapotban a háttérszolgáltatás modern többmagos gépeket verejtékeztet megállás nélkül, a komplett uninstall volt az egyedüli megoldás)"
No ezzel megint nem értek egyet; egyrészt van alternatíva, több is, tehát szabadon választhatsz. Másrészrõl nekem még az iTunes-al sem volt soha gondom, még édesapám Celeron-os ezeréves notiján is tökéletesen fut, még ismerõsök között sem találkoztam problémás esettel - ami nem azt jelenti, hogy nincs de ugye bármelyik szoftvernél van olyan hardver/driver kombináció ami alatt nem megy optimálisan. Valószínûleg nem is létezik olyan szoftver a világon ami ilyen szempontból tökéletes. (nem is lehet az). Javaslom neki mondjuk valamelyik iTunes alternatívát.
-Bluetoothon nem lehetséges a szabad fájlátvitel (ezt nekem panaszként mondták, nem tudom pontosan, hogy fájltípus szûrés van vagy abszolút elérhetetlen a dolog, a lényeg nem tudtak egy valamilyen fajta fájlt szabadon fogadni egy iPhone 3GS-en)
-Az USB fájltátvitel a készülékkel rögzített anyagokra (képek, videók, hangfelvételek, ezek könyvtáraira vagy fájltípusaira) korlátozott.
-Nem lehetséges alkalmazást telepíteni az Apple Store/iTunes alkalmazást megkerülve direkt módon (jailbreak-el talán, de azt most ne keverjük ide, az Android ezt root nélkül tudja).
-Az asztalkezelõ és alkalmazásindító alkalmazás nem cserélhetõ le, azaz nem lehet más alkalmazást a home gombhoz rendelni
-Nincs widget támogatás
-Az akkumulátor szétszerelés nélkül nem távolítható el (nem végezhetõ azonnali fizikai kényszerleállítás)
-A folyadékbehatás érzékelõ a készülék külsõ részén helyezkedik el, számos esetrõl tudni, amikor egy zsebbeizzadás garanciavesztéssel járt emiatt
-Az iOS új verzióira a régebbi verziókra fordított alkalmazások (minimum) újrafordítása szükséges
-Az alternatíva nélküli iTunes program pocsékul fut Windows rendszeren (nem egyszer láttam már, hogy idle állapotban a háttérszolgáltatás modern többmagos gépeket verejtékeztet megállás nélkül, a komplett uninstall volt az egyedüli megoldás)
Kiemelném, hogy a fentiek többsége nem személyes tapasztalat (huzamosabb ideig nem volt még a kezemben iPhone, hogy mindent végipróbálgassak rajta), így tényleg várom a cáfolatokat, amennyiben egy-egy állítás nem igaz
Ennek ellenére sajnos volt már sokkal durvább eset is: http://www.sg.hu/cikkek/82445/eladta_vesejet_majd_ipad_2_t_vett_belole
(Volt errõl egy késõbbi cikk is, de azt most nem találom)
Hozzáteszem nyilván ez talán a világon eddig a legszélsõségesebb ilyen eset amirõl hallani lehetett, és persze nem mondom, hogy bármennyire is gyakori vagy általános dologról beszélnénk, de azért elõfordulnak néha felfoghatatlan dolgok.
Ebben mi volt a csúsztatás szerinted?
"Az elsõ verziótól kezdve tudta mindezt a gyári állapotú kedvenced?"
Nem feltétlenül, de nem is arról beszéltünk. Még az iphone4 esetén is elõjött, hogy de szar nem játszik le semmit csak apple fájlformátumot, mert ezt olvasta a hivatalos weboldalon (vagyis egészen pontosan azt olvasta, hogy mit játszik le szoftver telepítése nélkül - de amikor rászólt az ember akkor tovább kötötte az ebet a karóhoz, hogy márpedig az semmit nem játszik le csak az apple formátumot mert ez van az oldalon). Vagy ugye nem is olyan rég - fél éve talán? A srác aki elkezdte megmagyarázni, hogy milyen jó, hogy a többi telefont USB-vel lehet tölteni az apple termékeket meg nem. És napokig nem is hitte el, hogy bizony ezek is USB-s termékek. Mondjuk õ pont a ritka kivételek egyike volt aki a végén beismerte, hogy tényleg tévedett.
"És persze ne feledjük el, hogy még mindig vannak hiányosságai a legújabbnak is, amiket a konkurencia már rég tud. Hogy mik ezek? Korábban már felsorolta itt valaki, csak vissza kell olvasni."
Biztos van ilyen, de azért rengeteg olyan van amit pl levente68 felsorolt, aztán tételesen megcáfoltuk, hogy ezeket bizony tudja az iphone, és másik topicban elõrõl kezdte mintha mi sem történt volna. Mert ugye ilyen is van.
Magánemberként nincs, ha céged van (mint ahogy írtam) akkor ott már más dolgokra is kell figyelni. Nekem egyszerûbb így, hogy havonta megjön az összesített számla, ráérek egyösszegben utalni, kapok kedvezményeket, stb stb. Persze ez megint olyan dolog mint minden más, hogy kinek mi.
"ahogy írtam, fél tank benzinnel egész Magyarországon keresztül tudsz menni az autóddal. Vagy a tied nagyon rosszul fogyasztana?"
Úgy látszik az enyém olyan rosszul fogyaszt. Vagy csak trehány vagyok (mint írtam is). Én akkor megyek tankolni amikor a computer bemondja, hogy lassan tankolni kéne. Lehet hogy rossz szokás nem tudom.
Apple-haterek eleve predesztinációval érkeznek a hozzászólásokhoz, innen kezdve aki nem áll be szidni a céget, azt azonnal áttolják az ellenséges oldalra. Ebbõl a pozícióból ha szidod az Apple-t, azt is csak azért csinálod, mert imádod - az õ nézõpontjuk szerint.