357
-
Vol Jin #37 Ugye te tisztában vagy azzal, hogy hétköznapi használati tárgyakról beszélsz?
Ugye azt felfogtad, hogy minden ilyen megnyilatkozásoddal az Apple megítélését rontod? -
Dodo55 #36 "Valahogy sejtettem..."
Szerencsére arra még nem kényszerültem, és ha így folytatódik a piac alakulása akkor talán meg is úszom :)
Weblapot optimalizálni viszont illene mindenre, de akadályozva vagyok benne és nem fogok csak azért pénzt kiadni valamire amit másra nem használnék.
"Gondolom ha mar iOS-re akarsz fejleszteni, akkor egy MacMini $599-es ara nem fog foldhoz vagni."
Mint afelett úgy látom elsőre elsiklott a figyelmed, nem akarok, hanem fennállhat majd olyan helyzet, hogy rákényszerülök (amennyiben kikötik, hogy az Apple-s kisebbség is ki legyen szolgálva), ha másképp nem megoldható a feladat (pl böngészőalapúan, de mint mondtam az is kemény fa ha iOS Safariról van szó). És tudod manapság itt Magyarországon a lehetőségeket meg kell ragadni, különben kurva gyorsan éhendöglesz, nem lehet igazán válogatni, örülni kell ha van egyáltalán. -
#35 Egy fanatikus megnyílvánulását hallhattuk.
Imádkoztál már a jobs szobrod előtt?
iReligion -
Papichulo #34 "Az első igazi sokk a flash kamu száműzése volt. Egyértelmű, hogy a flash megkerülheti a szoftverboltot."
Es a HTML5 meg nem, ugye? Amikor ingyen jo minosegu native jatekokat le lehet tolteni, amiket mar eleve touch feluletre terveztek, akkor szerintem senki sem fog browserben jatszani.
A Flash raadasul a legtobb OS-en egy vacak volt es az is. Normalisan csak a wintel platformon mukodik, meg OSX/Linux alatt is problemas. Nem csoda, hogy mostanra mar androidon sincs, mivel az ARM valtozata is csapnivalo volt vegig. A legjobb eredmeny, hogy kimult az egesz. Pontosabban AIR package-ben barki fejleszthet mobilra vele, melynek at kell mennie a tesztelesi folyamaton es ha meg ezutan is energia vagy eroforraspazarlo marad, akkor legalabb az emberek az fogjak mondani, hogy ez egy szar alkalmazas es letorlik. Ha mindez egy browserben tortenik meg, akkor a legtobb ember azt mondja, hogy ez egy szar telefon... -
#33 Te se használtál még iPhone-t, majd utána egy galakszi észt mondjuk. Falhozvágnád, vagy nem. Ez a különbség pl. felhasználó és felhasználó között.
Fogadd el. Ez van. -
#32 :D -
MaRee #31 -
Vol Jin #30 Ugye, hogy tisztában vagy azzal, hogy telefonokról beszélsz?
Lehet velük telefonálni?
Lehet.
Lehet velük netezni?
Lehet.
Lehet szoftvereket telepíteni rájuk?
Lehet.
GPS, Wi-Fi, anyámkínja van bennük, ami kell?
Van.
Akkor mitől lennének gagyik? -
Vol Jin #29 Amikor az Apple elkezdte beperelni a fél világot, akkor rögtön arra gondoltam, hogy ez a megítélésükre nézve hátrányos lesz. Egy roppant jó imidzsű cég volt. Az ember elfogadta, hogy drágább, mert nem hagyományos PC-ket gyárt, hanem saját architektúrát (PPC). Amikor intelre váltott, de az árai nem igazodtak a PC-piac szintjéhez, akkor már nem lehetett megmagyarázni az árkülönbözetet. Oké, jó amit csinálnak, drágának drágák, ez van. Az első igazi sokk a flash kamu száműzése volt. Egyértelmű, hogy a flash megkerülheti a szoftverboltot. Böngészőben a játék nem hoz profitot, sőt, a szoftverboltban árult programoknak közvetlen konkurencia. Ne akarjon most senki hablatyolni arról, hogy a flash szar. A számúzésének az oka az Apple saját szoftverboltja.
Annyira hazug és átlátszó nyilatkozataik voltak a flashről, hogy ekkor teljesen elfordultam a cégtől.
A felesleges és csalárd pertrollkodások egyértelműen az Apple megítélését rontják, ami lassan, de biztosan kihat az értékesítésükre.
És nézzétek meg, hogy a Samsung pont ekkor emelkedik fel. Előtte nagy konkurens volt, és egy év leforgása alatt piacvezetővé vált. Hatalmasat nőtt a Samsung megítélése. Ő lett a kiskirályfi, akit a gonosz folyamatosan támad, hátráltat. A Samsungnak ez hatalmas reklám volt.
És ugyanez történik, amikor a blogokon kitör egy Apple-Samsung háború a kommentekben. -
#28 Kiváncsi lennék mi lenne, ha az iPhone-ból kidobnának annyiféle gagyiszart, mint amennyifélét a galaksziból kiad a csangcsunyk..... :)
Gondolom minden diáknak tetszene, főleg azoknak, akik nem tudják megfizetni az iPhone-t..... :) -
G_ArchAngel #27 Hello mi, hany szazalaka kompatibis vele a piacon levo es hasznalatban levo hardvereknek? -
Papichulo #26 "Fejleszteni még nem"
Valahogy sejtettem...
"Persze iPhone-hoz is van állítólag, de csak OSX-re. "
Gondolom ha mar iOS-re akarsz fejleszteni, akkor egy MacMini $599-es ara nem fog foldhoz vagni. Ezekutan meg ha az XCode nem eleg barmire, amire szukseged van, akkor nem is erdemes fejlesztesbe kezdened ;)
Viszont a jo hir, hogy itt nem is kell annyit tesztelned a simulatorban, mivel kozel sincs akkora fregmentacio, mint az android eseteben... valamit valamiert!
-
Namelesske #25 LOL JellyBean 4.2 helló mi? -
Dodo55 #24 Fejleszteni még nem, de ha kell majd, tesztelni nem fogok tudni készülék nélkül natív közelien ellentétben az Androiddal amihez ott az emulátor minden OS platformra ha nincs készüléked vagy más Android verzión/más felbontású kijelzőn/egyéb eltérő hardware-es feature-ökkel akarsz tesztelni. Persze iPhone-hoz is van állítólag, de csak OSX-re. Hát kösz.
Weboldalról amit csináltam viszont már érkezett screenshot milyen rettenetesen néz ki iPhone-on, annak ellenére hogy valid HTML5/CSS2 az egész...
x86 Safari nem reprodukálta a hibát, illetve semmiféle nonOSX emulator (amik között azért volt 1 valódinak tűnő is, ami nem csak egy iPhone kijelző méretű iframe-el akart átbaszni).
Innentől kezdve tehetetlenül állok (próbáltam a hibára keresni neten az említett screenshot alapján tapogatózva de semmi) amíg nem szerzek be egyet, hát gratulálok, ha sokan panaszkodnak még akkor inkább majd kirakok egy "bocs de egy fost tartasz a kezedben" üzenetet user-agent alapján... -
G_ArchAngel #23 Nekem ez teljesen mindegy, en akkor lettem Apple-user mikor meg nem volt mainstream. Szamomra a dontes a kompett rendszer miatt volt logikus. Ha Windows-on dolgoznek, akkor szerintem nem lenne iPhone-om.
Van mai napig hasznalatban 6300-as es N73-as Nokiam. -
Dodo55 #22 Ez eddig rendben is van, de:
-Nem csak az iPhone bírja 4 és fél évig, van itthon jópár 10 év körüli mai napig tökéletes Nokiánk, úgyhogy ez 4 és fél év tartósság tekintetében csak "megállja a helyét" kategória
-Te itt most a tartósságról beszélsz, amit ugye nem is vitatok igazán (és más sem nagyon szokta tudtommal), viszont az Apple viszont ennél sokkal többről, nagyképűen és támadóan az okostelefonok királyának állítja be az iPhone-t, ami viszont már ezer sebből vérzik (lásd az előző hsz-em) -
Papichulo #21 "Ráadásul amit ők"[i/]
Hat "ok"-et en is utalom... kiallhatatlan egy tarsasag. Kopkodok...
[i]"nem hogy értelmesen fejleszteni, de még a böngészőjükre weboldalt optimalizálni"
Mindossze szakmai kivancsisagbol megkerdeznem, hogy teged mi gatolt meg az "ertelmes fejlesztesben"? Mit probaltal programozni es min csuszott el? Mennyiben az Apple hibaja ez? -
G_ArchAngel #20 "az utóbbi időben folyamatosan előttük volt pár Androidos modell"
Amirol az ertelemes Andoid userek is megmondtak, meg itt az SG-n is, hogy semmire nem jo, mert az OS nem hasznalja ki es csak bonyolitja a developer-ek helyzetet, mivel atlathatatlan kaosz jellemzi az egesz rendszert. -
Dodo55 #19 Ráadásul amit ők ultra high-end-nek tartanak az valójában nem az. Hivatkoznak az anyagminőségre, meg a software stabilitására, azt annyi, de ez legnagyobb jóindulattal is csak szipla high-end.
Egyrészt ugye hardware-esen az utóbbi időben folyamatosan előttük volt pár Androidos modell (amiket viszont paradox módon gagyinak tartanak, mert nem Apple), plusz a software-ről a stabilitásán felül semmi jó nem mondható el, kizárólag rossz (testreszabhatóság fogyatékossága + rettenetesen korlátozza a felhasználó adatkezelési lehetőségeit + nem hogy értelmesen fejleszteni, de még a böngészőjükre weboldalt optimalizálni - mert hogy kell, sokszor szabványos markup ellenére össze-vissza szétcsúszik az oldal - sem igazán lehetséges egy Apple készülék birtoklása nélkül).
"Az ár érték arányt már kiirtották a buksijukból?"
Pontosan, más magyarázat erre nincs.
Mindegy is, fél éve megkérdőjelezhetetlenül elkezdődött a cég hanyatlása emiatt az elmebeteg (jobb szót nem találok rá) üzletpolitika miatt. -
G_ArchAngel #18 Szerintem ezt se te, se en nem fogjuk megmagyarazni, mivel pl. en 4 es fel ev utan csereltem le egy iPhone-t iPhone-ra, gondoltam ha ennyi ideig kibirta, akkor nem lehet szar.
Azokat en sem ertem azokat, akik minden evben uj telefont vesznek, de inkabb ezt csinaljak, mint drogozzanak vagy bagozzanak.
S vegul, de nem utolsosorban, az ar/ertek arany szubjektiv. Van munka amire jo a 20e furogep Tesco-bol, akar ugy is, hogy havonta kettot veszel, de lehet hosszutavon jobban jarsz egy 200e-s BOSCH-sal, ami 2-3 evig mukodik. -
Szefmester #17 Vajon az almások szerint miért csak az ultra high-end és a gagyi létezik? Az ár érték arányt már kiirtották a buksijukból? Az éretlen alma bizony nagyon kemény, és nem túl ízletes. De fegyverként ideális... addig ütöd a vevő fejét amíg el nem hiszi hogy az puha és ízletes. -
G_ArchAngel #16 Például az S4 lehet megkapja az iPhone 3GS formáját, hogy egyedi legyen :DDD -
Papichulo #15 "Most mi lesz így az évről évre ugyanazt a telefont értékesítő almával?"
Bezzeg a Galaxy S sorozat, az aztan milyen metamorphosison ment at az elmult evekben... eg es fold ;) -
usersg #14 Ajjaj.. zavar van az erőben.. :D
Most mi lesz így az évről évre ugyanazt a telefont értékesítő almával? -
G_ArchAngel #13 200 dollar lenne a Galaxy S vagy az iPhone?
Odaat nem divat gyereknek venni elofizetessel telefont, mert egyreszt gyorsabban valtjak, mint mas az alsogatyat, masreszt nem ismernek korlatokat, igy divat a prepaid vagy tarskartya. -
Ferrer #12 Ha az amerikai piacról beszélünk, 200 dollár azért nem olyan sok :) -
Ulkesh #11 Az itthon szalag mellett dolgozókat vajon kinek kéne támogatni? Csak mert ők sem keresnek többet, mint a Foxconn-os dolgozók, csak nálunk ebből lejön még az étkezés, lakhatás, utazás, rezsi is, amit a Foxconn-nál ingyen megkap az ott dolgozó.
Tetszik, mikor ilyen lelkesen támogatnák sokan a távoli országban robotoló munkásokat, miközben a saját országában, akár pár kilométerre tőle hasonló, vagy rosszabb körülmények között dolgoznak sokan és boldogok, hogy egyáltalán van munkájuk... -
G_ArchAngel #10 1., a tiniknek a szüleik veszik a készülékeiket
2., nemhogy az iPhone, de a Galaxy S sincs a célkeresztben, jellemzően az olcsóbb telefonokat kapják a gyerekek a szüleiktől
3., az Apple nem gyárt olcsó telefont, így bukja ezt a piacot, ha nem megy le gagyi kategóriába
Részemről pedig örülök neki, ha az Apple kicsit veszít a piacból, mert szinte csak a haszon érdekli őket és semmi újdonsággal nem jöttek elő (oké, az új szélturbinás szabadalmuk az zseniális), ez pedig az egész piacra hatással van, mert az ázsiai gyártók sem tudják másolni az Apple-t, ergó minden ezen a szinten reked. -
G_ArchAngel #9 -
#8 Mindegyik multi egyformán geci. Egyrészt.
Másrészt a halálra zsigerelt gyermekmunkásnál, már csak a halálra éhezett munkanélküli gyermek a szomorúbb!
A cikkhez meg annyit, hogy a Samsung egy jó marketing stratégiát folytatott, amikor ráakaszkodott az Apple-ra, mint egy referrenciaként használta, ezzel az embereknek egy viszonyítási alapot teremtett.
Az Apple is bele ment ebe a játékba, amikor orbaxájba perelte a Samut. Csakhogy az átlagjúzer nem olyan egysíkúan gondolkodik, mint az amcsi esküdtszék, vagy mint egy ötödikes. Ezért amikor 1-2 dologban bizony a Samu termékei elkezdtek jobbak lenni, mint a referenciaként használt Apple termékek, akkor megváltoztatták a preferenciájukat.
Az M$ sokkal ügyesebben csinálja/csinálta általában a marketingjét, mint az Apple, nem támadja a nagy riválisait, hanem egyszerűen szóba sem hozza, mintha nem is lenne. Valszeg a Samunál is el fog múlni, amikor az Apple marketingeseivel húzatja magát, amíg ezen a mindenki minket másol stratégián az Applenek nehezebb lesz változtatni, marketingben gyökeres arculatváltás kéne. -
#7 A többi cégnek meg nem? -
Papichulo #6 Mily meglepo, hogy egy for-profit tozsdei ceg, a haszonra megy ra... a szemetek :)
Mindazonaltal a Foxconn ugyfelei kozul meg mindig az Apple tett a legtobbet a dolgozok munkakorulmenyeinek javitasaert... -
asgh #5 Zoliz:
Foxconn gyáraiban dolgoztatott gyerekek és öngyilkosok családjait a Foxconnak kellene támogatnia. Az Apple nem tulajdonosa a Foxconnak, hanem a sok megrendelőik egyike.
Ami magát a témát illeti:
Jobb is, ha a fiatalok előbb Microsoft és Samsung termékekkel próbálkoznak, hogy később értékelni tudják a minőséget. -
#4 Szerintem meg a Samsung sem különb... -
Blacktom #3 Marketing, mint ahogy az is, hogy áttelepül Amerikába.
Amit próbál, az csakis a pénzszerzés. -
Papichulo #2 A SEC--nek meg miert nem? Ugyanott dolgoztat...
Amugy az AAPL probal is tenni tenylegesen: http://www.nytimes.com/2012/12/27/business/signs-of-changes-taking-hold-in-electronics-factories-in-china.html -
Zoliz #1 Helyes. Az Apple-nek ideje lenne a Foxconn gyáraiban dolgoztatott gyerekek és öngyilkosok családjait támogatnia az elképesztő profitjából.